×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25


„Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25
Изп.директор на компанията, която концесионира терминалите в Бургас и Варна, Франк Кванте представи данни, които показва, че бургаското летище лека-полека се обезкървява
Тема в развитие
Да се създаде бургаска авикомпания за редовни полети през зимата, предлага експерт Областният управител на Бургас Пламен Янев загуби легитимност Среща за летище Бургас (ВИДЕО) Само двама от СЕК дойдоха на срещата на областния управител Пламен Янев с граждани за летище Бургас Как „Фрапорт“ се опита да вземат стотици хиляди от общините в Бургаско за реклама Кметът на Поморие с работещо решение, за да има Летище Бургас 5 целогодишни авиолинии На живо във Флагман.бг: Може ли летище Бургас да има целогодишни полети Туроператор, финансиран от държавата, за да рекламира Бургас, наплю Южното Черноморие Вижте как министър от Сглобката защити „Фрапорт“ за летище Бургас Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас Всички общини в Бургаска област поискаха преразглеждане на концесионния договор на "Фрапорт" Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график „Фрапорт“ с позиция за летище „Бургас“, обясниха защо още не са уведомили институциите за 6-месечния ремонт Кметовете: Да се преразгледа договорът на „Фрапорт“ за летище Бургас, незабавно!  Концесията на летище "Бургас" да бъде "скъсана", искат хотелиери "Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България "Фрапорт" поиска да увеличи летищните такси Задава ли се германско нашествие в Поморие? Ремонтът на летището в Бургас съсипва бизнеса Иска ли „Фрапорт“ да унищожи летище „Бургас“, за да го превърне в карготерминал Кметове от Бургаска област: "Фрапорт" умишлено унищожава туризма в Бургаска област „Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25 Натискът на кметовете даде резултат, големите авиокомпании идват на среща в Бургас след дни Кметът Иван Алексиев поиска от държавата достъп до договора с Летище Бургас Туристическият бранш застана зад кмета на Поморие Иван Алексиев по казуса Летище-Бургас ГЕРБ: Ако „Фрапорт“ няма да работи за Бургас, дайте зелена светлина за граждански и карго полети от Равнец След среща между „Фрапорт“ и Сдружение „Напред Несебър“ стана ясно: Повече полети още през април, но не достатъчно Кметът Иван Алексиев стартира процедура по преразглеждане на концесията с Летище Бургас Кметовете Димитър Николов и Иван Алексиев настояват за целогодишна натовареност на Летище-Бургас Ефектът "Фрапорт": Варна взе немския и британски пазар, а Бургас - полския Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети пред ръководството на Летище Бургас Туристическият бранш в Поморие: „Фрапорт“ затвори летище Бургас, насочи полетите към Варна
виж още
скрий
21 Февруари 2024, Сряда, 17:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Кметовете бесни на концесионера, смятат че толерира Варненска област

„Фрапорт туин стар еърпорт“ АД смята да затвори летище „Бургас“ за шест месеца през 2025 година, за да извърши "планов ремонт“. По това време всички полети ще бъдат насочени към другия терминал, който се концесионира от компанията – летище „Варна“.

Това стана ясно днес на Националния форум за авио/транспортна свързаност и туризъм, който се проведе в Интерхотел „България“.

На срещата присъства изп.директор д-р Франк Кванте. Той отказа да говори пред медиите, а пред участниците на срещата за пореден път се похвали с инвестиционната програма. Кванте твърдеше, че е ангажиран и след кратката презентация си тръгна, без да отговори на нито един въпрос, а питанията към него бяха много.

Според него Южното Черноморие не било интересно за туристите и сезонът постепенно се свивал. Заради това нямало интерес към целогодишни полети към Бургас.

От презентацията му обаче за пръв път стана публично известна една смущаваща тенденция – летище „Бургас“ лека-полека се обезкървява. Трафикът е паднал с 36 % от 2019 година насам.

Това е част от презентацията на д-р Франк Кванте и показва, че туристопотокът на летище "Бургас" е намалял с 36 % за четири години. Във Варна, където има над 10 целогодишни линии, се е увеличил драстично

Представители на авиокомпании, които присъстваха на семинара, сигнализираха и за друг проблем – че в Бургас нямало екипи, които да обслужват по-големи самолети и заради това всички желаещи били насочвани към Варна.

Към северния град изцяло са били ориентирани и турските авиолинии, които са имали интерес да открият авиовръзка между Бургас и Истанбул.

„Имахме кореспонденция, съществуваше начален интерес и смятам, че ако се случи, ще отвори много врати, защото ще свърже Бургас с едно от най-големите летища в света. Идеята беше това да стане през следващия сезон, но за съжаление не може да влияем на концесионера на бургаското летище кога да прави ремонта си, защото те обявиха, че ще затворят летището за доста по-дълъг срок. Общината прави всичко възможно, но винаги опира до концесионера“, каза Манол Тодоров, зам.-кмет на Бургас по спорт и туризъм.

 Той съобщи, че вече са проведени разговори с Министерството на транспорта и Министерството на туризма, откъдето ще се очаква съдействие, за да убедят „Фрапорт“ да вземе друго решение.

Каква е реакцията на кметовете – очаквайте след малко във Флагман.бг!

Форумът бе изключително полезен за туристическия бранш
Изп. директор на пристанище Бургас Диян Димов и Явор Жеков, член на УС на БСК
Областният управител Пламен Янев с общинския съветник Иван Иванов и общественика Йордан Иванов (вдясно)
Кметът на Поморие Иван Алексиев напусна гневен срещата 
Кметът на Приморско Иван Гайков е притеснен от действията на концесионера на летището, защото това може да съсипе целия летен сезон
Зам.-кметът на Бургас Манол Тодоров съобщи, че вече са уведомили Министерството на транспорта и Министерството на туризма за действията на Фрапорт

 




В категории: Бизнес


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
110
Коментара по темата
110.
!
16.03.2024 09:58:22
0
1
Не трябва да се затваря, иначе Лидия Ст къде ще мързелува и ще и плащат да спи. Пак трябва да си търси нова работа, на която някой друг да работи вместо нея, а тя да прибира заплатата. Имайте милост!
109.
Dnstuff
26.02.2024 18:56:14
0
0
Причината не е в липсата на пътници, защото преди да спрат линиите от Бургас до Вийзе и Меминге .. съм летял редовно и винаги полетите са били пълни. Цялата югоизточна България го ползваше хората от Стара Загора Ямбол Сливен .Черноморието и Бургас естествено.. сумарно населението в Бургаска област е равно с това на Варненска , но при пъти по голяма легова база на Юг. Причините са в концесионера точка
108.
До селянина
24.02.2024 14:04:40
0
1
Прав си мойто момче, а най-много ме озадачи, табелата за сграда до бензиностанция shell и новия надлез към Славейков. Как не са наядоха тези, че и там кооперация искат да построят. Никакъв устройствен план, къде има петно, ще го застроят. Много продажна Обшиница. Да не говорим, че при всеки вятър има опасност да паднат тези рекламни пана върху някой минаващ човек.
107.
бургазлия
24.02.2024 13:59:09
1
0
Абсолютно прав е този, където обяснява, че Фрапорт не са виновни, че Морска гара няма кораби, просо градът ни е умрял. Капацитета на управниците е толкова. Само вижте нещастниците дето ръфат на док5 на масите отвън и като задуха южен вятър, как им скърцат зъбките от прахоляка от BMF пристанището. Сигурно пак Фрапорт са виновни, че на БМФ-то, купчините с материал са им на вятъра. Ама ние си го избирахме, ще търсим, дано децата са ни по-умни, ама едва ли
106.
бургазлияta
24.02.2024 13:04:23
1
2
за информация н а всики разбирачи-пистата на летище София е по-дълга от бургашката и карегорията на системата за кацане е много по-висока от тази в Бургаш-демек се каца при абсолютна мъгала
105.
Бай....do 99
24.02.2024 12:28:52
1
2
Да, в началото на 80 -те години Летище Бургас беше затворено за 6 месеца за удължаване на пистата за кацане с 600-700 метра ! Това беше през зимата и редовните полети Бургас-София-Бургас се осъществяваха на военното летище в Равнец !
104.
Бизнес
24.02.2024 10:25:44
0
1
Никой тука не разбира от мениджмънт и туризъм!Визирам управниците!Причината е друга ,трябват анализи ,а не снимки!973e7
103.
TIM
23.02.2024 23:19:39
0
0
Предстоящият ремонт на пистата на Летище Бургас, който ще се осъществи вероятно през 2025 г., все още е в начален етап на планиране и не е окончателно одобрен. Той ще се извършва в най-малко натоварените месеци от годината за летището, така че да не се отрази на летния сезон на 2025 г.! Припомняме, че на Летище Варна беше извършена успешна пълна рехабилитация на пистата преди 12 години и се наложи 6-месечно затваряне на операциите.
102.
Пилот
23.02.2024 23:19:19
0
4
Бургас и Варна са на първа линия на евентуалните бойни действия . Дано да не им се получи на идиотите да запалят България .
101.
Симeон
23.02.2024 08:14:33
8
4
Впрочем, в повечето сайтове пише, че ремонтът ще е един месец, вероятно март 2025. Но най-добре да се закрие това летище, няма кой нормален турист да иска да дойде на презастроено море, лоша инфраструктура, високи цени (по-високи от Испания и Гърция) и на всичкото отгоре - на 200 км от активен военен конфликт!
100.
бай Оня
23.02.2024 02:25:48
2
10
Само да не ни подготвят тайно за летище на НАТО демек на партнерите американци. Да не изгорим като украинците, че и по-лошо.
99.
бай Оня
23.02.2024 02:17:40
1
17
Имаме и Морска гара, на която от 5 години не е акостирал НИТО ЕДИН круизен кораб. Пак ли Фрапорт са виновни? Града е тотално спрял, а някои идиоти смятат, че бил добър град за живеене, че и най :)
А концесията на Фрапорт трябва да бъде прекратена веднага, разбира се. Някой чувал ли е за голямо летище да е затваряно за половин година за ремонт. Тези ни вземат хептен за идиоти. Не че не сме, но чак пък толкоз...
98.
Дан
22.02.2024 17:58:45
5
23
До Кметовете на Бургас, Поморие, Несебър - не ви е проблема в летището, а в помиарската селско-феодалната бизнес среда, измекярските инфраструктурни проекти и най-вече в съсипаното крайбрежие !!!!
97.
Фичо
22.02.2024 11:34:13
7
17
Какъв Фрапорт,какви 5 лева.Нима цяла България не знае кой оперира двете летища.Стига сте правили хората на будали.То бива, бива,ама вашето на нищо не прилича.Разваляйте я тая концесия и парите да отиват в държавата,а не на Малдивите.
96.
До 94
22.02.2024 10:40:33
2
15
Община Бургас започна работа и набързо нацъкаха отрицателен вот :) Каква посредственост :)
95.
ZZZ
22.02.2024 10:26:58
5
10
Както каза тагаренко стягайте се за война
94.
*********
22.02.2024 09:18:30
7
21
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
93.
Той дебелия сега само леко се търка
22.02.2024 09:09:41
2
4
Той не е влязъл бе!!!
92.
Селянин
22.02.2024 08:29:56
6
30
90 - Симеон е казал всичко.
Няма пътници до Бургас, затова и няма и полети. Никой не лети на загуба. И е очевидно, че града запада. Моят син отиде да учи във Варна. Нито един от приятелите му не остана да учи в Бургас. Защото искат да научат нещо. В двата университета в БУргас и магаре да вържеш завършва само да си плаща таксите. Излизат неграмотни магистри, без грам знания по специалноста си. Почти няма реални бизнеси в Бургас, които да предлагат някакво развитие на младите и да ги привличат да дойдат и да останат в града. Вечер като тръгна на разходка и половината апартаменти не светят. В 22ч на Богориди има само някой кучкар на път за морската. Навсякъде презастоено, разбити улици, препълнени и недостъпни обществени паркинги. Мръсотия. Основните пътни артерий се разпадат. Строи се много, но адски некачествено. Крайезерна от Ром петрол кък КАТ се разпада в дясната лента. Вместо да оправят лентата, построиха две ленти локално за на някой наш човек парцела. Одрин я направиха като в двата края нищо не направиха. Изобщо само недомислици. Града запада и е съвсем нормално и летището да запада. Някой коментира ли, че миналият сезон Фрапорт не можаха да си намерят персонал за летището? И това също се отчита от концесионера. Не е виновен концесионера, а бизнес средата и дългосрочната политика за развитие на региона. За да няма туристи пак са виновни управляващите и инвеститорите. Кой нормален ще повтори да дойде да почива тук. Презастроено, мръсно, липса на обслужващ персонал, липса на инфраструктура, ниско качество на услугата.
Само като се сетя, и се смея, че Бъчи искаше да прави летище в Равнец. То това в Сарафово скоро ще затвори, че няма кой да го ползва, те в Равнец искат да строят.
91.
Коки
22.02.2024 08:10:49
3
33
Леле тия всичките с какви физиономии са .... То по лицата им личи, че са кофти материал. Кво ревете толкоз - защо бургазлийчетата пълнят Варна? Учат тука, идват да живеят тука и ни пълнят града?!? Що не си седят в Бургас? Не е ви е виновно летището, просто имате смешни управници - сметкаджии. Търсете проблемите на друго място. А този спад се дължи на липсата на руснаците : ))))) Що не го напишете ? а?
90.
Симeон
22.02.2024 07:58:14
1
24
Някой трябва да обясни на бургазлии, че НЕ летището е това, което пуска или спира полети. - каза се и на форума - Това са бизнес решения на превозвачите. Те се взимат на база доколко рентабилна е една линия. Чиста математика и стратегическа свързаност на авиокомпанията с определени региони. Просто няма за кого (няма достатъчно на брой пътници) за да се поддържат редовни линии до Пловдив и Бургас, не че са лоши градове. Местното население е малко, извън сезон няма никой, а на всичкото отогоре са и близо до големи летища - София и Истанбул...
89.
Е на тва е!
22.02.2024 00:46:16
5
35
БСП начело със Сергей Станишев 2006 г. подари на мафиотската структура ТИМ (бивши ВКРта) летищата. Фрапорт е параван. Мафията ТИМ е оплела в пипалата си цялата страна. Концесията за Бургаското летище трябва да се развали и даде проведе без участието на ТИМ. Тогава ще има конкуренция и е е интересно.
88.
До 82
21.02.2024 22:44:59
5
22
Чака се зануляване на кофтия мат'риал. Освобождава се територията за наши хора от юг и североизток. Народа е прост и не подозира какъв геноцид му спретна мафията.
87.
ТИМ убива Бургас
21.02.2024 22:43:22
7
41
Вън на ТИМ от Бургас!
86.
до 52
21.02.2024 21:26:49
5
15
А ся познай Мики Маус(Николай Василев) тоя Руски кавал от КОЙ морски град е родом
А.Варна
Б.ВАРНА
С.ВарНА
Както гласи един надпис в студентско ВМЕЙ общежитие бл.13 Варна
О ВАРНА ти ПАРИЧКИТЕ $$$$$ ни БАРНА
:-( ), :-() :-()
85.
СТОЯНЧО.СЕРВИТЬОРА
21.02.2024 21:26:47
5
6
ВИЕ.САМО.СЕ.МОЛЕТЕ
ДА.НЕ.ВЗЕМАТ.ВЛАСТА
ЛГБТиТОГАВА.ЩЕ.ЗАТВО
РЯТ.ГРАДА
84.
Шмиргел
21.02.2024 21:23:53
1
46
Забравих пристанището ! Морски град с пристанище,в което не акостират кораби.
83.
СТРАЦИМИР
21.02.2024 21:17:04
3
31
ТИМ.Е.ЕДНА.ТРЕТА.ОТ
МАФИЯТА.В.БЪЛГАРИЯ
82.
Шмиргел
21.02.2024 21:16:27
3
63
Имам чувството, че югоизточният регион умишлено се унищожава.
Обезлюдяването на Странджа,задушаването на всякаква промишленост в Бургас и региона, умъртвяване на единствената наша и най-голяма рафинерия на Балканите.Сега и най-слънчевото летище на България. Какво остана още?
81.
Дааа
21.02.2024 21:03:31
5
25
City Burgas... Canceled...
Welkome to mafia teritori.... gepi group.
80.
БЛАГОИЗТЕЗАР
21.02.2024 20:56:01
4
9
БУРГАС.ЕСТРАШНО.СКУР
ВЕН.ГРАД.САМО.ГЛАРУСИ
ЛЕТЯТ.НАВОЛЯ.НЕ.НИ
УНИЩОЖАВАЙТЕ.САМО
ТУЙ.ВИ.МОЛЯ
79.
ЧОЧО
21.02.2024 20:52:29
5
19
РАЗБИРА.СЕ.ЧЕ.ГО
ГОТВЯТ.ЗА.ВОЕННО.ПО
СКОРО.ЗА.ХАМЕРИКАНСКО
78.
БЛАГОИЗТЕЗАР
21.02.2024 20:44:00
4
11
ТО.БИВА.ИДИОЩИНА.МА
ЧАК.ПЪК.ТОЛКОЗ
77.
Димо Туморов
21.02.2024 20:13:17
5
12
У наше весело село Кюприя, тази новина не ни впечатлява особено.
До миналото лято, когато бях на крак и "никога не съм се чувствал толкова добре",ние разчитахме лятоска от издояването на бедния български турист в хотела от Соца с пристроени нужници!
Клиентела от Пернишко, Радомирско и Пловдиско идващи с котлони, домашен първак и сухоежбина!
Пътуващи не със самолет ами на "матор с два коша"!
Сега като съм сложил вече памперса ,очаквам внуците да продадат имота и си осигурят поминъка в най добрия град за живеене с няколко апартамента ... отново като нас изкуфялите даскали+рентиери.
76.
Да попитам
21.02.2024 20:10:00
19
7
Тия които желаят концесионера да се оттегли, кой мислят че ще дойде. Да не стане като с Равнец, при положение че има летища в София, Пловдив по на 2, 2 и половина часа с автомобил и Варна, което е единственото в северна Бг и обслужва северна централна и североизточна Бг.
75.
Чеченеца
21.02.2024 19:54:27
4
25
Бахти некадърното управление. Някъв Манол ми обяснява некви врели некипели. А ве паляк изобщо незнаеш къде си, много ти е смешно, ама не знам до кога!
74.
11
21.02.2024 19:52:31
4
31
Господин Кванте да си погледне авиационния маркетинг, че не могат да му докарат нови полети на фона на растящите заявки за други дестинации. Навсякъде има ръст, но за тук нямало интерес? Да представят данни за заобикалящия ни свят. Това за южното черноморие, че нямало интерес не е вярно
73.
?
21.02.2024 19:49:21
3
60
Как може се даде концесия за двете летища на една фирма?
72.
Така де
21.02.2024 19:42:49
2
10
Щом е станало за ремонт да се затвори, ама ВИК да направи ремонт първа да не с..е на метрото после.
71.
Аз
21.02.2024 19:41:42
3
26
То хубаво да го затворят за ремонт / след летния сезон/, ама после да си подменят и екипите, работещи там. Визирам секюритата, защото не стават, особено жените. Нямам думи за държанието им и наглостта им. Има една руса дама, която на няколко пъти засичам, че се държи изключително нагло. Тя май е там да си търси мъж, не да работи.
70.
До 67
21.02.2024 19:39:53
2
5
Много ниска култура, батко! Тряя да си мнооого малко същество да кълнеш другиго,бе дори да разбираш причините, но нали знаеш, всичко се връща
69.
*********
21.02.2024 19:38:38
3
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
68.
Ужас
21.02.2024 19:37:51
5
21
Ейййй горките "пожарникари" на летището какво ще правят сега милите 6 месеца.Още повече ще зачервят бузките тия паразити.Нямам думи....само дебелаци,пиянки и пропаднали момченца....служители на МВР,мъже само пред жените си като пият по две ракии...пълен срам!!!
67.
На Франк
21.02.2024 19:31:21
7
17
Франк да си даде всичките пари за лекарства! Това му желая от сърце! Дано това му е последния полет до България!!!!
66.
Съмляхадин
21.02.2024 19:30:47
2
11
Представям си модераторчето на Флагман, как чете истината и му се налага да я трие. Бърше сополи, трие сълзи, но да си запази постчето, щото горкото се чувства некадърно да върши истинска работа, си натиска парцалките и трие да не му дърпат ушаците
65.
Хиху хахи
21.02.2024 19:26:40
3
26
Гледам снимките ми те много весели и нахилени. Явно е било купон, нищо че ни е@ават за пореден път като дестинация.
64.
До Димо
21.02.2024 19:23:16
1
11
Димо, виждам че си писал по темата и няма за какво да те трият модераторите. Вероятно с им забавен все още ;), а и не засягаш управляващите градът, т.е. няма да им дърпат дългите уши и да им размахват пръст. Мен ме триеха, защото казвам очевадната истина. А иначе ти пожелавам крепко здраве и някоя булка да си събуе чехличките в домът Ви. Майка ти да не е повече зла и да си хапваш хубава зимнина ;) Града няма да се оправи, защото послушковците и ненаядените няма да свършат. А ти не се тревожи, градът все още ще е най-добрият от Ямбол насам за живеене, не през нощта, щото ни тровят от нефтозавода, не и през деня щото там пък и пристанището идва канцероген прахоляк, когато духа южен вятър. Ама нищо, пред Ямбол сме каза Слънцето
63.
летец
21.02.2024 19:21:34
14
24
Да оправят магистрала Черно море и за Слънчев бряг няма да има разлика дали от Варна летят.

А в Южна България само в Стара Загора може да има адекватно летище, понеже в радиус от 50 км живеят 1 милион души около нея, а не като тук има няма 280 хилки.
62.
Секретар
21.02.2024 19:15:52
5
13
Тоя областен много щастлив ве. Това е защото ще процъфти летището на което в Равнец
61.
Дернев
21.02.2024 19:14:56
6
44
Просто доказателство за недалновидната концесия на държавата, обвързала двете летища с един концесионер. Но няма да е случайно, защото и с пристанището е същото.
60.
Frank Kvante
21.02.2024 19:08:18
10
26
Пистата има нужда от ремонт, защото е зле вече. Тоя ремонт е планиран от година поне. Във Варна правиха, каква драма виждате. Летището ще затвори СЛЕД туристическитя сезон , какъв проблем има за това . Октомври до Март/Април няма полети ... ей това е проблемът ... не че ще затворят за 5-6 месеца зимата. Мислете малко, пак журналистки тъпотии, щели да взривят свзон 2025 ... вие реално ли мислите че ще го затворят лятото ... ей много наивна сган ей. .... въпросът е да привличат полети извън сезонът ....
59.
*********
21.02.2024 19:06:39
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
58.
Пичове излагате се
21.02.2024 19:06:25
10
26
Няма как концесионера да пуска полети целогодишно до 15-тия по заплати град в България, защото няма как да се пълнят в двете посоки, ти в едната няма ама да не ни трият за недоказани твърдения дебилите модератори от Флагман. Няма как заради биенето на гърдите че от Ямбол насам сме били "най-добрият град за живеене". Това не е топлата вода и 19 век, това е Спарта ;), тук дебилите модерират, а плочките бият
57.
Димо Туморов
21.02.2024 19:04:02
8
6
Не моа да ги мисля!
Мен разсейките ме ядат повече, дори от старата Зла, укусирила собственото си Чадо-вече петдесет годишен дънгалак останал до днес днешен до гъза й сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в хотела от Соца с пристроени нужници!
За Нас този сезон приключи още преди да е започнал!
А за 2025г. ми е пределно ясно,че червеите вече ще са ми изяли дъртите кокали!
Чувай Боже и закриляй!
Да минава!
PS: дано поне някой буркан сладко от дюли,лятна манджа и кисели краставички приготви старата....ако кръста й издържи????
56.
Таня
21.02.2024 18:58:37
4
30
Накрая ще стане военно.На такова ми мирише.
55.
Физкултурник Цецо
21.02.2024 18:57:11
4
26
Феодалния начин на правене на бизнес по модел на ГЕРб през последните 12-13 години доведе до това. Предприемачите бягат. За какво да стоят като за всичко трябва да се отчитат на местния велможа. И затова са нкски заплатите. То само от продаване на семки и бонбонки няма как да имащ средна класа с пари да пълни самолети.
54.
Георги Гвоздейков
21.02.2024 18:55:31
10
11
Това за спада на туристопотока не е вярно. Аз лично отговорих на парламентарно питане от Ивайло Вълчев от ИТН, че Летище Бургас се развива много добре и категорично не се толерира Летище Варна. Ето:
https://parliament.bg/pub/PK/60905249-354-05-50.pdf
53.
Карнобат
21.02.2024 18:52:51
5
27
И ние ви минахме,балъци
52.
msp
21.02.2024 18:50:12
0
40
Дo 39 !

Актуализирай си информацията паляк,не Бойко даде летището на Фрапорт, а мики маус от тройната коалиция на царя!
51.
До Спаз
21.02.2024 18:49:56
12
29
Аве много си прост ве! Кво да правят в най-умрелият град туристи през зимата? Това да не ти е лятото и Слънчака. Кво да правят, да ходят до единственият мол? Хората няма да пускат празни полети до 15-тия по заплати град в България.
50.
Аса
21.02.2024 18:48:08
5
25
Ориентирам се към Пловдив . 15 години инвестирам в Бургас , но май е време да продавам и да напускам за съжаление
49.
Спаз
21.02.2024 18:45:40
5
19
От доста изказвания до тук, значи е нормално това което става, щом ТИМ командорят най-големия германски авиопревозвач и Фрапорт няма думата.
Ако не бяха ТИМ и Варна които са виновни, ГЕРБаджийските ядосани кметове щяха да пренасочат всички полети към Бс.
48.
Ми
21.02.2024 18:42:25
4
53
Питайте местната власт как защитава интересите на града.
Най-ниски заплати, най-отровен въздух, разбити улици, нон-стоп ремонти, рейда празен, летището също. Къде-къде са Пловдив, Варна, Стара Загора.
Бургас изостана драстично. То и заведения няма вече. Бургас изглежда като обречен на изоставане и никой явно няма идея, как да го превърне в морския Пловдив.
47.
Жоро
21.02.2024 18:36:55
0
45
Маноле,на кое си кмет? На пустите стадиони,затворена зала и сега без летище. Ходиш се снимаш по клубовете,все едно ти ги финансираш
46.
Кмете кмете
21.02.2024 18:36:15
7
48
Ами Гербавия ни кмет като голям началник в ГЕРБ да беше спрял концесията на ТИМаджии вместо да ми се вайка по медиите, че някакъв германец фалирал туризма по черноморието.
45.
Мдааааа
21.02.2024 18:34:10
15
37
Не забравяйте, че Буци даде двете летища на Тимаджиите!!!!
44.
Хаха
21.02.2024 18:31:57
1
39
Къв туризъм ,идиоти. Мутрите взели плажовете и туризъм
43.
*********
21.02.2024 18:28:36
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
42.
....
21.02.2024 18:27:33
3
42
Писмото до министерствата е изпратено преди месец и половина и няма никакъв отговор или обратна връзка ? ? Кметът на Бургас не е ли в управлението на една от партиите в коалицията? Не се ли интересува този кмет от един от най - важните проблеми за града? Любен Дилов не се ли вижда всеки ден с Бойко Борисов в парламента ? Да се хващат под ръка с транспортния специалист Андрей Рунчев и да задават въпросите където трябва.
41.
Сандо
21.02.2024 18:22:26
2
32
То и сега е затворено за граждански полети ама виж каргото си летят.Щял да прави ремонт-на кое
40.
Калейчо
21.02.2024 18:21:56
3
67
Трябва да си абсолютен малоумник,да имаш летище...база...море...и да си затвориш аеропорта за повече от 6 месеца....!!!
И не ми обяснявайте ,че концесионера е на загуба след всички държавни финанси,които се изсипаха ,само и само да функционира летището ни целогодишно..!
Какво е решението..?
Завежда се дело срещу концесионера...прекратява се заради неизпълнение на поети ангажименти...и..съдебни дела до откат...! Пропуснати ползи и загуба на сериозни финансови ресурси....!..и дай боже някой нов ,но наистина независим оператор,който ще възроди полетите от и до Бургас целогодишно..!
39.
!
21.02.2024 18:20:40
6
41
Който си е дал дупето под наем, да го поеме мъжката сега! Кой караше Бойко да дава концесията летище Бургас и летище Варна на един и същи концесионер? Така има ли конкуренция? По-скоро ни закриха като град. Сега се сетили?
38.
Лонг Хуй
21.02.2024 18:20:31
6
50
Тоя джендър Кавало Кванте каквото са му наредили мутрите от ТИМ и това плямпа. Фрапорт ала бала, всичко се движи от ТИМ. Бургас не им трябва, трябва им само да е тяхно, за да няма конкуренция. Авиокомпаниите са го казали най-добрв. Че умишлено нямат екипи в Бургас.
37.
Военен
21.02.2024 18:14:47
4
53
Нали никой не се заблуждава,че войната ще свърши скоро? Проект за летището със сигурност имат нашите задокеански приятели ,а и все по-често се виждат военни самолети . Остава и в Шенген по земя да ни вземат и туризмът вече тотално ще умре ,Бургас също
36.
До 25
21.02.2024 18:13:57
19
10
Венци,санкциите са следствие на войната,която започна русия. Т.е. слда е ясно откъде идва проблема
35.
Бургас
21.02.2024 18:13:02
3
34
Политици, бизнес и общество трябва спешно да се обединят за разваляне на концесията и спасяване на града. Разделенията след това
34.
*********
21.02.2024 18:12:51
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
Мънки бизнес
21.02.2024 18:10:42
7
30
Много герб -малко бизнес
32.
Тц тц
21.02.2024 17:58:34
5
25
Дошъл един немски швюхтел и разни швестери му се навеждали.Абе тея са сговорчиви единствено ако усетят насилие срещу тях.После има ja,ja,bitte.
Трябваше да го хванат за яката и да му кажат,че никъде няма ходи,докато не подпише,че неговите 5едераси ще оправят нещата и че всеки има работа,но са дошли да му слушат нелепите оправдания.
31.
До Ум
21.02.2024 17:54:31
6
55
Разходи се из града. Няма две улици една след друга, които да имат нормална настилка и не са кърпени по 20 пъти. Една "хубава фирма" близка до умниците, разкопава целият град и почва ремонт на едно място. Тъпунгерите караме колите си по разкопаните улици и чакаме да свършат на едното място, за да почнат на другото от още 15 разкопани места. С тази алчност, Бургас ще го асфалтират след 100 години, демек никога
30.
ХХ
21.02.2024 17:53:34
25
13
Летище -Равнец , това бъдещето на БУРГАС.
А това в Бургас ще бъде на НАТО....
29.
Местен бек
21.02.2024 17:52:58
1
59
Много засмяни лица има на това събитие, все едно не убиват единственият сектор който работи в областта! И всички засмяни хора са от общинската администрация , тях ко ги е.е, нали ние плащаме тяхната сметка. На всяко прасе му идва коледата! Да се знае!
28.
Проста истина
21.02.2024 17:51:52
14
52
Истината е че Бургас никога… НИКОГА не е можел, и няма да може да бие Варна по наличие на фекали в морската вода, колкото и ТИМ и държавата в миналото да концентрират средства в стремежа да бутат Варна, след Обзор нещата стават 50 нюанса кафяво.
27.
До белия делфин
21.02.2024 17:50:12
9
49
Тук никой не говори за местоположение на летища, а за работата на самоо летище през цялата година. Няма работа, защото хората в Бс са бедни, има богати, но на гърба на много бедни. Когато хората са глупави, така става. Умните хора управляващи градовете ги развиват, глупавите развиват банковите си сметки. А един умиращ град, няма как да убеди собственика на летището, че не е умиращ, всички го виждат, не може да си толкова сляп и да ревеш като малко дете за изтървана близалка.
26.
Гражданка на Бургас
21.02.2024 17:47:23
7
31
Как да има туристически бизнес при положение ,че през зимния сезон няма никакви полети на летището..имаме летище ,а за да отпътувам трябва да пътувам 3 часа до София..еми няма смисъл от Бургаското летище наистина по-добре да го затворят щом по този начин са стигнали до това решение
25.
Венци
21.02.2024 17:45:35
19
42
Това е резултата от санкци срещу Русия. Сигурно под думата Others на снимката има се предвид Русия минус 700 хиляди пътници.
И второто което напълно закономерно, като даваш концесия на чужди компании трудно да очакваш нещо друго. Вместо държавата да стопанисва летищата в България.
24.
До Бург
21.02.2024 17:44:58
5
22
Аве, те 15 години се гаврят с нас, ти питаш тях кой го допускал? :) мами ти у допускаш, като ласуваш за тоя дето се гаврят с нас или като не ходиш да гласуваш. Все тая
23.
Ум белия делфин
21.02.2024 17:44:03
3
52
Летището в Бургас има по- добри условия.Хора,които се пенсионираха там го казват.Вярно е,че метеорологичните условия са по- добри,пистата е по- дълга и т.н.В момента съм в чужбина.Тук срещам доста хора,които казват,че са идвали през годините в Несебър,Созопол,Приморско.Варна,Албена не се споменават( поне около мен).Тъй че всичко е интереси,статистиката не е вярна.
22.
бургазлия
21.02.2024 17:42:07
7
56
Само вижте младите хора тагващи Бургас в социалните мрежи. Повечето не го харесват. И са прави, няма за какво. Градът е зле, дои като бях в Турция, с едно сервитьор че се заприказвахме и той ива ми каза, лятото покрай туризма жива, ама зимата е много зле. Момчето от Лозенград е решил да се разходи до Бургас. Жалко, че кмета и хората му живеят в друга вселена и не могат да видят истината.
21.
Бург
21.02.2024 17:40:46
3
71
Алоооо, местна власт, областен управител, омбудсман, министър на транспорта къде сте? Кое е толкова смешно? Като гледам фотосите сте се ухилили все едно ще откриват второ летище в Бургас! Нали ще строите теснолинейка да свързва жп гарата и летище - Бургас? Но.....то летище няма. Кой допуска да се гаврят с нас, живеещите в Бургас и областта? Закривайте я тази държавата! За какво ви избираме, нали да защитавате интересите ни!
20.
Бургас
21.02.2024 17:40:38
0
22
Хайде да си оправите поредната грешна информация в статията и конкретно текста под снимките на кметовете.Според вас Приморско има двама кмета!?!
Няма ли кой да следи за постоянните грешки,които се допускат в статиите ви???
19.
MiB
21.02.2024 17:36:24
5
49
Областния що се хили, като тиква на плет? Някой да не е разказвал вицове там?
18.
Правете ново Летище Равнец !
21.02.2024 17:35:57
13
57
Който още не е разбрал защо американският посланник през месец е в Бургас е време да вдене и попитат чичо кмет какво ни налягат янките. А то е очевидно. Летището и в.м.б. Атия, стават бази на САЩ под прикритието на съюзническото НАТО. А там където постоянно кацат и излитат товарни военни самолети ( летище Бургас) , там намаляват и изчезват пътническите превози. Няма самолети с летовници, няма туристически бизнес. Ерго, ТИМ са предвидили бургаското летище да е музей, а работещото да е това на Варна. И защото Герб с ТИМ са на партия, нито бургаския, нито поморийския кмет могат да поискат прекратяване на концесията. ПП-ДБ-ЛГБТИ пък са на къс повод посолството на САЩ , така че Фрапорт ще си правят каквото искат. В тази патова ситуация, единственият изход е община Бургас съвместно с общини - Поморие, Несебър , Созопол, Приморско, Царево, да инвестират в ЛЕТИЩЕ РАВНЕЦ и да си го управляват в общински консорциум с външен оператор.
17.
Пепо
21.02.2024 17:34:52
2
84
Така направиха навремето и с пристанището. Къде е скапаната държава? И защо отдава на един и същ концесионер двете летища? Няма конкуренция, едните са прецакани за сметка на другите.
16.
Хм
21.02.2024 17:32:13
3
85
Данните не са верни.Лятото през Бургас минават повече хора отколкото на Варна.Те курортитр на юг са повече от колкото на североизъок.Швабата глупости говори.Процентите ,ако са паднали,то това е така защото зимата пренасочиха всичко за Варна.
15.
Попитахте ли?
21.02.2024 17:28:58
5
97
А някой осмели ли се да попита д-р Франк Кванте защо ФРАПОРТ дават по-ниски цени на авиокомпаниите за Варна, отколкото за Бургас ? Попитайте например ТУРКИШ ЕЪРЛАЙНС каква цена получиха за 1 пътник за летище Бургас и каква за летище Варна.. разликата не е малка. :))))))))
14.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
21.02.2024 17:27:48
11
71
Сега след като убият туризма,ще секне и строителството, защото няма да ги има селските бекове от цялата страна. Тогава ще ядете на Борисов и Николов трите букви. За това си стойте в панелките на телефона и не ходете да гласувате.
13.
БурГъз
21.02.2024 17:27:22
20
76
Южното Лайноморие запада и то яко, Бургас затъва ....

Затриха индустрията и се надяваха на 4 месеца туризъм .... сега "най-добрият град за живеене" е пред закриване.

Няма англичани да ги лъжите с къщурки по селата, няма руснаци да си харчат парите тук на ляво и на дясно ...

Бургас се превръща в нарко-криминалната столица на България.
12.
Коко и Софка
21.02.2024 17:23:43
14
96
Той и Бургас постепенно става призрачен град пълен с пенсионери, нагли Украинци и диви Странджански зурли
11.
*********
21.02.2024 17:22:49
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
10.
......
21.02.2024 17:21:54
1
104
Прав си №5 летището в Сарафово е с най-добрите показатели по международните изисквания към летищата. На това летище почти никога през годината няма мъгла защото има едно постоянно течение което разсейва мъглите и това не възпрепятства излитане и кацане на всякакъв вид самолети дори и най големите . С такива показатели не може да се похвали дори и летище София.
9.
Рио
21.02.2024 17:21:48
4
83
НеадеКванте няма работа тук !
Късайте договора и едно текме към Варна !
Точно южното черноморие е най-посещавано и най-привлекателно
А гагаузите ги е яд и не могат да го преживеят
8.
*********
21.02.2024 17:20:17
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
xaxaxax
21.02.2024 17:15:49
2
48
аре бе флегми кажете истинската причина да не я казвам аз, нали флегман научава пръв…. ама си трае
6.
бургазлия
21.02.2024 17:14:22
5
123
Излиза, че българските власти не ги е страх от Лукойл и им наложиха нашите правила, но не смеят да се опънат на варненската ТИМ.
5.
Аmerican way
21.02.2024 17:11:21
18
75
Летище Саравово си е "зяплюто"за съпорт на US Army,US Air Fotce за съвместни операци асимегричниэудяри ро военни и граждански обекти в Украйна Крим и ИРАН
4.
ГРАЖДАНИН
21.02.2024 17:09:56
5
126
СЕГА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ НАМЕСИ И ДА СИ ВЗЕМЕ ЛЕТИЩЕ БУРГАС ОТ ФРАПОРТ
3.
Аз
21.02.2024 17:09:49
3
97
И реконструкцията и концесията си бяха и са едно голямо ограбване!
Късайте им договорите на тези измекяри и по един шут в ГЪ..А! Да се Е..АТ майката!
2.
Изгревлия
21.02.2024 17:09:09
7
87
Ми че те са си частници. Каквото искат - това ще правят. Дотам сме я докарали, че целият туризъм в определена област, зависят от подписа на 2 души.
1.
Алчен
21.02.2024 17:08:34
2
63
Ми що го взехте и него, бе,хер бай Уй?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори