×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Туристическият бранш в Поморие: „Фрапорт“ затвори летище Бургас, насочи полетите към Варна


Туристическият бранш в Поморие: „Фрапорт“ затвори летище Бургас, насочи полетите към Варна
Кметът Иван Алексиев е категоричен, че дискриминационната политика спрямо бургаския аеропорт трябва да се промени
Тема в развитие
Среща за летище Бургас (ВИДЕО) Само двама от СЕК дойдоха на срещата на областния управител Пламен Янев с граждани за летище Бургас Как „Фрапорт“ се опита да вземат стотици хиляди от общините в Бургаско за реклама Кметът на Поморие с работещо решение, за да има Летище Бургас 5 целогодишни авиолинии На живо във Флагман.бг: Може ли летище Бургас да има целогодишни полети Туроператор, финансиран от държавата, за да рекламира Бургас, наплю Южното Черноморие Вижте как министър от Сглобката защити „Фрапорт“ за летище Бургас Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас Всички общини в Бургаска област поискаха преразглеждане на концесионния договор на "Фрапорт" Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график „Фрапорт“ с позиция за летище „Бургас“, обясниха защо още не са уведомили институциите за 6-месечния ремонт Кметовете: Да се преразгледа договорът на „Фрапорт“ за летище Бургас, незабавно!  Концесията на летище "Бургас" да бъде "скъсана", искат хотелиери "Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България "Фрапорт" поиска да увеличи летищните такси Задава ли се германско нашествие в Поморие? Ремонтът на летището в Бургас съсипва бизнеса Иска ли „Фрапорт“ да унищожи летище „Бургас“, за да го превърне в карготерминал Кметове от Бургаска област: "Фрапорт" умишлено унищожава туризма в Бургаска област „Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25 Натискът на кметовете даде резултат, големите авиокомпании идват на среща в Бургас след дни Кметът Иван Алексиев поиска от държавата достъп до договора с Летище Бургас Туристическият бранш застана зад кмета на Поморие Иван Алексиев по казуса Летище-Бургас ГЕРБ: Ако „Фрапорт“ няма да работи за Бургас, дайте зелена светлина за граждански и карго полети от Равнец След среща между „Фрапорт“ и Сдружение „Напред Несебър“ стана ясно: Повече полети още през април, но не достатъчно Кметът Иван Алексиев стартира процедура по преразглеждане на концесията с Летище Бургас Кметовете Димитър Николов и Иван Алексиев настояват за целогодишна натовареност на Летище-Бургас Ефектът "Фрапорт": Варна взе немския и британски пазар, а Бургас - полския Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети пред ръководството на Летище Бургас Туристическият бранш в Поморие: „Фрапорт“ затвори летище Бургас, насочи полетите към Варна
виж още
скрий
17 Ноември 2022, Четвъртък, 20:23 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимки и видео: Авторът

Искат спешна среща с концесионера на бургаския аеропорт, който реално „зазими“ пасажерския терминал

Туристическият бранш в Поморие настоя за спешна среща с концесионера на летище Бургас заради дискриминиращата му политика, която реално „зазими“ аеропорта и насочи всички полети към Варна. Проблемът бе широко дискутиран на днешната среща на бизнеса с представители на Община Поморие.

Хотелиери, ресторантьори и търговци са гневни. Те обявиха, че „Фрапорт туин стар еърпорт“ – концесионер на летищата в Бургас и Варна за поредна година е пренебрегнал южния регион.

Пасажерският терминал на бургаския аеропорт де факто е затворен, има само по един курс на седмица – на нискотарифната „Уизеър“ до Лондон.

В същото време до Варна целогодишно, по няколко пъти на седмица, се изпълняват полети на „Райънеър“ и „Уизеър“ до Варшава, Париж, Виена, Прага, Тел Авив, Брюксел, Ларнака, Берлин, Франкфурт, Хамбург, Кьолн, Дортмунд, Айндховен, Ливърпул и Лондон.

Повече от очевидно е, че "Фрапорт" иска да превърне бургаския терминал в карголетище, а Варна – в целогодишна туристическа дестинация, осигурявайки редовни полети до над 15 дестинации.

Кметът на Поморие Иван Алексиев пое ангажимент да говори с представител на концесионера.

„Не се отчита един изключително важен факт – летище Бургас е най-слънчевото от всички летища в България. От 365 дни, 350 дни може да се каца. Нали разбирате какво предимство е това пред всички останали? Пистите са по-добри и нашият регион е с много по-добра локация от Варна, защото може за няколко часа да отидеш в Истанбул, Стара Загора, Пловдив или София. За съжаление операторът, който концесионира терминалите в Бургас и Варна, избира през зимата да работи само летището във Варна. Ще поканя представител на „Фрапорт“. На последната среща точно това им казахме – че Бургас се неглижира за сметка на Варна и това пречи на развитието на региона.“, каза Иван Алексиев пред Флагман.бг.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ВЪВ ВИДЕОТО:

На срещата стана ясно, че фондът, който общините от Бургаска област създадоха преди няколко години, за да финансират извън сезона полетите на нискотарифните авиокомпании, реално е неизползван, защото концесионерът насочвал всички полети от гражданската авиация след септември към терминала във Варна.

По време на дискусията, която се проведе днес в градската галерия "Дечко Стоев" в Поморие бе представена пълна справка за сезона. Регистрирани са 100 959 туристи през месеците юни, юли, август и септември, което е с минимален спад от 2,87 % от предходната 2021 година. Най-голям е отливът през август - 16,83 %. Според представители на туристическия бранш заради ВиК авариите през юли, които доведоха до канселирането на много нощувки в следващите седмици. 

Добрата новина е, че през следващата година се очаква да започне ремонт на главния водопровод, който аварираше и създаваше проблеми. "Миналата седмица е обявен изпълнител за подмяна на довеждащият водопровод и изграждането на двата резервоара за питейни нужди. Обявена е процедурата, избран е изпълнител, тече срок за обжалване. Живот и здраве след Нова година може да се почне да работи. Предвиден е и с резервен водопровод. Когато се изпълни проектът няма да имаме аварии от ВиК, централно", съобщи днес кметът Иван Алексиев.

Той уточни, че е говорил и с ЕВН, а от компанията са поели ангажимент да изградят самостоятелна подстанция, която ще осигури независимо захранване на Поморие. 

 




В категории: Политика


37
Коментара по темата
37.
Коко и Софка
20.11.2022 20:40:31
0
3
Алексиев, не се прави на умряло куче, и да пускаш сълзичка, много добре знаеш че твоя вожд Винету от Банкя го даде на аверите каратисти от Варна, а за пристанището в Бургас нещо да кажеш.
36.
Миро
19.11.2022 14:17:31
5
2
А лятото като строителството не работи заради туристите не е ли дискриминация...колко сте лицемерни..
35.
До 32
19.11.2022 09:22:30
3
2
Ахааа. Ти на кой свят живееш? Искаш ли да се разходиш до Франкфурт и да видиш кой управлява летището? А дали искаш да посочиш една държавна компания в Европа, която управлява летищата си?
34.
до 32
18.11.2022 15:36:31
1
13
И на мен не ми е ясно що за безумие е даването на летища на "концесионери", по-известни под името мафиоти... Но тук мафията си има държава, така че няма какво да се чудим.
33.
Пишман бизнесмени
18.11.2022 14:59:29
1
3
Като им видиш физиономиитр и ти става ясно колко са читави.....
32.
Турист
18.11.2022 14:41:12
4
13
В белите държави летищата са част от системата за национална сигурност и не се дават на концесия! За това и работят за интересите на държавата , а не на някой си .... за съжаление ние чакаме все някой друг да ни свърши работата, не протестираме за нищо и не си защитаваме интересите. Държавата трябва да работи за нас, разберете го!
31.
Наблизо е
18.11.2022 09:17:11
3
8
Едно от най толемите летища в света. Отдавна не ползвам нито софийското нито варненското летище. Само по скоро да се реши проблема с трафика през КПП М.Търново.
30.
до 26
18.11.2022 09:10:48
12
13
Страхувам се, че си прав/а... Отдавна е карго летище за оръжието за Украйна. Но защо Бургас...? Варна е по-близо до театралната постановка. Може би защото е по-доброто летище... Или защото Бургас е отписан като град и точно затова е унищожаван от толкова години? Или отдавна е подготвян за жертвоприношение именно заради по-доброто летище? Или може би стратегически е по-добре разположено? Възможно е всъщност близостта до Турция да им е по-важна по някаква причина... На една известна бъдеща геополитическа карта, на която по-голямата част от България отново се дава на Русия, югоизточна България минава към Турция и границата е точно Бургас, но не е съвсем ясно в коя част попада Бургас - като че ли към руската, но не е напълно ясно.
29.
До Румен
18.11.2022 09:10:07
2
14
Гъливер имаше полети от Бургас до София и ги спря. Познай защо. Летях с тях няколко пъти. В полета на връщане от София бяха 5 човека. На кой ще му излезе сметката?

Още първите изречения на статията са показателни:
"Хотелиери, ресторантьори и търговци са гневни. Те обявиха, че „Фрапорт туин стар еърпорт“ – концесионер на летищата в Бургас и Варна ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА е пренебрегнал южния регион..."

И какво правихте тези "поредни" години? Срещахте се и си говорихте? И сега пак същото? Не може да правиш едно и също нещо, и да очакваш различен резултат!
28.
Симeон
18.11.2022 09:02:54
4
12
Като гледам "бранша" на снимките не знам защо се сещам за лафа, че на крива ракета космоса й пречи... В нашия случай на топ-хотелиер летището било виновно!
Не се ли сещате, тулупи, че ако ви беше качествена услугата, туристите щяха да искат да идват, а авиокомпаниите ЕСТЕСТВЕНО че ще искат да ги превозят... Но тук явно логиката е обратна! ФАЛИТ ви желая, за благото на всички!
27.
18.11.2022 08:34:31
3
22
Жалка работа. Да имаш такъв обем полети и да ги насочваш към едното летище. А лятото като се изсипят всичките туристи и не можеш да ги поемеш, чак тогава пускаш и на другия, че да захлеби малко. Да има едно лесно от Слънчев бряг да вземат туристите и да ги настанят в златните пясъци.
26.
до всички специалисти
18.11.2022 08:32:29
7
20
Не ви ли стана ясно, че :
-Летище - Бургас се подготвя за военно/въздушна база на НАТО .
25.
Хаха
18.11.2022 08:25:07
12
16
Че да не са луди да летят до дълбоката провинция? Естествено, че през зимата ще се пренасочат към по-печеливши дестинации!
Това бургазлиите сте по-зле и от шопите - как пък все си въобразявате, че около вас се върти светът!
24.
Е на тва
18.11.2022 07:59:35
5
35
ФРАПОРТ е само една кукла зад която прозира мафиотската структура ТИМ. Така че каквото решат мафиотите от ТИМ това ще се случи и то поради простата причина че самата държава се управлява от няколко мафиотски групировки. Изхода е на Запад към цивилизацията, впрочем който иска може и в другата посока.
23.
ТиМПорт
18.11.2022 07:45:45
4
33
Фрапорт имат концесионни задължения,щом като не ги изпълняват аут!Това беше най голяма простотия да дадат двете летища на един концесионер,е как де се конкурират?!Естествено че едното ще бъде втора категория... и предвид че тимаджии държат дела то е ясно..
22.
Az
18.11.2022 07:20:07
2
20
Според Фрапорт еди какво си....нямало интерес....да ги разправят на друг.
Защо за Бургас цените на билетите са двойни спрямо Варна ЦЕЛОГОДИШНО?Защо при таксите за авискомпании пак е така?
21.
Някой си
18.11.2022 06:45:44
4
37
До 15 "jk" : Много си умен ве ! Това,че само от Поморие са възроптали срещу прототията да се "зазими" летище Бургас, не значи, че на цял Бургас им е все едно дали ще отскачат до Варна , за да летят нанякъде ! Така,че кахъра не е само за Варна , а за всички българи живеещи в Бургас и на юг от Бургас , за които километрите до Варна не са 10 или 20 , а много повече ! И това , при положение, че имаме най-доброто летище в България ! Това случайно разбираш ли го, или да обяснявам още какви са вредите от едно нефункциониращо летище от ранга на бургаското !?
20.
Нормално
18.11.2022 06:38:18
1
36
Цялата администрация на Фрапорт е във Варна. В Бургаското летище администрацията е една шепа хора. Всичко се решава във Варна.
19.
Кмета на Бургъс
18.11.2022 06:34:42
0
4
Нищо сълзите на света Петка ше ва излекуват
18.
летец
18.11.2022 01:32:43
4
29
Как да има пътници като Бургас намаля наполовина?
17.
поморие е нашта клетва
18.11.2022 00:49:04
5
38
Според Фрапорт концесионер на летище Бургас, усилията за привличане на целогодишни линии се полагат непрекъснато, но авиокомпаниите не проявяват интерес. Повече от показателно как се развива туризма и икономиката в Бургаски регион.......,
От летището в Бургас с носталгия си спомнят за над 300 000 туристи на година само от Русия и над 900 полета годишно.
16.
Ваньо Космонавта
18.11.2022 00:21:53
13
6
На кривата ракета космоса й пречи.
15.
Jk
18.11.2022 00:18:31
31
12
80% от България са на по 200 км от функциониращо летище, та сега за Поморие ли точно да се кахърим, че им удължили пътя до летището от 10 км на 100 км?
14.
Стефан Янев
17.11.2022 23:44:50
4
34
"Догодина като инсталират и Жечо за кмет, съвсем ще цъфне и върже Бургас!" - Джон Кенеди
13.
Румен
17.11.2022 22:52:43
8
71
Бургас последните 10 години се е насочил към бездната.Всички млади хора са в София,само наркомани и утайки остават.Вижда се вечер след 19ч.Мъртъв град.Политика на купуване на автобуси всяка година и спирки и паркове,а не на бизнес и инвестиции,на полети за да е жив града.Доведе го до това всичко живо да се изнася.Бургазлии ги няма.Останаха само селяните от районите да се возят в Б11 и Б12.
Има новина че Гъливер ще пусне догодина полети до София.Дано поне това стане.
12.
12
17.11.2022 22:38:27
23
22
нито едно летище не определя полетите до него ,а авиокомпаниите ако има интерес от ,пътници за него.този е селлска пръчка.
11.
jivko
17.11.2022 22:35:40
5
48
поморие е малко село което се оправлява от няколко тъпи мутри, биячи, лихвари, наркодилари и играчи, мародери и изнудвачи, как очаквате селцето да просперира, като за начало трябва да се започне разчистване и да се изтрепи цялата мафиотска сган която е обхванала селцето като тумор и чак след това да се търси решение на проблема
10.
11
17.11.2022 22:29:53
10
48
Региона вече усеща негативното влияние от липсата на полети. Хората виждат и масово коментират- как е възможно такова разделение? Това, че Варна е бизнес център и била много развита не важи. Предимствата на Бургас също са много
Бургас също има потенциал и възможност да обработва част от полетите, които са във Варна.
9.
Ами
17.11.2022 22:06:02
13
56
В Бургас се товарят оръжия за Украйна. Какво очаквате?
8.
*********
17.11.2022 21:58:45
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Булдока
17.11.2022 21:32:36
4
13
Аз тоя хотел ще го построя същия в Българово.
Пари имам и кола имам бмв 400 коня
6.
Имам човек
17.11.2022 21:04:39
2
72
Сега се сетиха, че Тиквоча и Доган дадоха и двете летища на ДС другарите от ТИМ. ДС-тата не обичат конкуренцията, пробиват само чрез урегулирани бизнеси с тесни връзки с държавата. Демек - на държавна хранилка и с протекции.
5.
*********
17.11.2022 20:52:23
3
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Антонио
17.11.2022 20:37:02
3
71
Г-н Алексиев безкрайно прав сте в пряк и преносен смисъл, но първо се поогледайте във вашите редици. За периода от 02-10 до днес най-голямата и първа партия единственото с което се занимава е пустата хартиена бюлетина заради пустите ц*гански и т*рски гласове. Така че по-добре замълчете че е жалко точно вие да повдигате каквато и да било тема от наистина наболелите теми в държавата.
3.
Дернев
17.11.2022 20:32:28
1
82
"концесионер на летищата в Бургас и Варна" само лапат баницата, която липсващата държава им даде. Същото е и с пристанището.
2.
Ясно
17.11.2022 20:32:16
1
56
Тим ще преговаря със СИК
1.
haha
17.11.2022 20:29:26
1
57
Даже полетите до София спряха и сега трябва да ходя с кола до там като ппследния клошар...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори