×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Натискът на кметовете даде резултат, големите авиокомпании идват на среща в Бургас след дни


Натискът на кметовете даде резултат, големите авиокомпании идват на среща в Бургас след дни
Тази зима "Фрапорт" тотално смаза гражданската авиация в Бургас, тук летището реално бе затворено, а във Варна се осъществяваха полети до 16 дестинации седмично
Тема в развитие
Да се създаде бургаска авикомпания за редовни полети през зимата, предлага експерт Областният управител на Бургас Пламен Янев загуби легитимност Среща за летище Бургас (ВИДЕО) Само двама от СЕК дойдоха на срещата на областния управител Пламен Янев с граждани за летище Бургас Как „Фрапорт“ се опита да вземат стотици хиляди от общините в Бургаско за реклама Кметът на Поморие с работещо решение, за да има Летище Бургас 5 целогодишни авиолинии На живо във Флагман.бг: Може ли летище Бургас да има целогодишни полети Туроператор, финансиран от държавата, за да рекламира Бургас, наплю Южното Черноморие Вижте как министър от Сглобката защити „Фрапорт“ за летище Бургас Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас Всички общини в Бургаска област поискаха преразглеждане на концесионния договор на "Фрапорт" Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график „Фрапорт“ с позиция за летище „Бургас“, обясниха защо още не са уведомили институциите за 6-месечния ремонт Кметовете: Да се преразгледа договорът на „Фрапорт“ за летище Бургас, незабавно!  Концесията на летище "Бургас" да бъде "скъсана", искат хотелиери "Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България "Фрапорт" поиска да увеличи летищните такси Задава ли се германско нашествие в Поморие? Ремонтът на летището в Бургас съсипва бизнеса Иска ли „Фрапорт“ да унищожи летище „Бургас“, за да го превърне в карготерминал Кметове от Бургаска област: "Фрапорт" умишлено унищожава туризма в Бургаска област „Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25 Натискът на кметовете даде резултат, големите авиокомпании идват на среща в Бургас след дни Кметът Иван Алексиев поиска от държавата достъп до договора с Летище Бургас Туристическият бранш застана зад кмета на Поморие Иван Алексиев по казуса Летище-Бургас ГЕРБ: Ако „Фрапорт“ няма да работи за Бургас, дайте зелена светлина за граждански и карго полети от Равнец След среща между „Фрапорт“ и Сдружение „Напред Несебър“ стана ясно: Повече полети още през април, но не достатъчно Кметът Иван Алексиев стартира процедура по преразглеждане на концесията с Летище Бургас Кметовете Димитър Николов и Иван Алексиев настояват за целогодишна натовареност на Летище-Бургас Ефектът "Фрапорт": Варна взе немския и британски пазар, а Бургас - полския Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети пред ръководството на Летище Бургас Туристическият бранш в Поморие: „Фрапорт“ затвори летище Бургас, насочи полетите към Варна
виж още
скрий
24 Февруари 2023, Петък, 18:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Концесионерът на летището съдейства за разговори с „Уиз еър“, „Райънеър“ и „Туркиш Ейрлинес“

В седмицата между 6 и 10 март в региона ще пристигнат представители на три големи авиокомпании – „Уиз еър“, „Райънеър“ и „Туркиш Ейрлинес“, съобщи пред Флагман.бг кметът на Поморие Иван Алексиев.

Те ще се срещнат с кметовете, за да обсъдят зимната летателна програма на летище „Бургас“.

„Днес разговарях с д-р Франк Кванте (главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт, концесионер на летището, б.а.). Той ми каза, че има една добра новина – няколко авиокомпании са готови да дойдат тук и да разговаряме, за да решим проблема със зимните полети. Знаете, че това беше наша битка – на всички кметове от Южното Черноморие. Надяваме се да ги убедим, че регионът си заслужава“, каза Иван Алексиев.

Той отбеляза, че вече е разговарял с представители на туристическата камара, които са изразили надежди, че ще има зимни полети от и до Бургас, за да може да се удължи сезона.

Има желание това да се случи от всички страни - общини, туристически бранш, бизнес. Включително и от Немско-българската търговска камара, които казаха, че за тях, ако има редовни полети до тук, ще е много по-лесно да промотират Бургас като подходящо място за инвестиции“, допълни Алексиев.

Кметовете на общините от Южното Черноморие от месеци се борят с една жестока несправедливост – зимата летището в Бургас реално затвори, а във Варна се осъществяват ежеседмично полети до 16 дестинации.

 Защо концесионерът дискриминира Бургаския регион и обслужват ли се скрити бизнес интереси с насочването на всички граждански полети извън зимата към Варна, остава загадка, но кметове с право бяха гневни.

Иван Алексиев поиска от държавата достъп до договора за летище Бургас, за да проучат юристите какви са възможностите за преразглеждането на концесията или разкриването на нов терминал, например в Равнец.(ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Факт е, че през 2018 година бе създаден специален фонд, който да стимулира полетите извън сезона.

„Фрапорт“ остави някои от нискотарифните авикомпании да започнат полети от Бургас, но след това започна един по един да ги насочва към Варна, за да зазими буквално гражданската авиация през тази зима.

 


В категории: Политика


22
Коментара по темата
22.
Загрижен
24.02.2024 17:11:42
0
1
А кмета на Бургас ? Той защо нищо?
Цялото южно Черноморие зависи от тези полети !!!
В последния момент отменени полети, все едно не могат да планират … да летят до Варна ???
Иначе Бургас - най добрия град!!! Без туризъм съвсем нищо няма да има. Недомислици, без да знаят значението на думата стратегия!
21.
лк
25.02.2023 19:49:07
3
3
Наистина южна България е оголена и няма едно нормално летище като София и Варна.

Ако е в географския център трябва да е някъде в старозагорски или хасковски окръг и ще събира пътници от всички страни.
20.
Патрик
25.02.2023 15:45:26
3
11
Бивш офицер от ВВС съм. Цялата ми служба премина в обезпечаване полетите и бойните дежурства на летище равнец. Полети четири пъти седмично. Резервни летища безмер и Балчик. Да ама не. Често и двете бяха с лоши МТО.Резервно сто процента сигурно беше Сарафово. Независимо че беше гражданско.Летище Сарафово доказано е най слънчевото летище в Источна Европа.Кой умник изпрати зимните полети на
Летище Варна. Винаги сме били скептични че зимно време Варна е подходяща за кацане. Трябва да стане не дай си боже беля ли че да се разбере че най сигурното летище в Источна Европа е Сарафово. Доказано е въздушно течение благодарение на Стара планина което розсейва мъглите и облаците.
19.
Iv
25.02.2023 08:48:48
2
10
Всяка година едни и същи приказки. Резултати няма. Вече никой не вярва в дядо Коледа.
Кметовете искали... едва ли - ако искаха, до сега щяха да направят каквото трябва за да има полети от и до Бс целогодишно и за хубави дестинации
18.
Ха ха
25.02.2023 07:39:19
7
3
Само една е голяма компания. Другите две са леш . Не знаеш дали ще излетиш с тях . Толкова неудобство са причинили ,че трябва да ги забранят със закон.
17.
33
25.02.2023 02:29:03
1
16
Пълен смях, пак същата песен от Фрапорт. Поредната безмислена сбирка
16.
Old Buc 2
24.02.2023 23:16:59
2
10
Нищо не идва,идва сезон и после пак същия ... !
15.
летец
24.02.2023 22:53:32
14
14
По-добре да направят магистрала Черно море скоропостижно и Бургас и особено Поморие и Несебър ще стигат бързо до летище Варна.

В южна България си трябва летище ама в средата, където живеят 1 милион и половина души в расиус ор 50-60 км.
Тук в нашия югоизточен ъгъл с 300 хилки постоянно население на цялата област, няма как да прокопсаме скоро.
14.
Няма нищо
24.02.2023 21:20:56
2
33
Нищо няма в Бургас щото и полети няма. Нека пуснат 4 полета до Англия седмично и 4 до Германия. Поне малко живне положението
13.
пьтник
24.02.2023 20:19:07
8
16
до 10.Варна има и три кораборемантни завада и няколко университета кьдето учат чужденци.За бургас ще е добре една линия Истанбул-бургас-варна.Отделно раян до Виена Бергамо може и до Германия
12.
До 4
24.02.2023 20:08:29
14
18
Какъв Борисов, бе! Договорът за комцесията е от 2006 година. Ни Борисов, ни никой го нямаше на картата. Пък тоз дървото нищо не е повдигнал, хората, които говорят и действат от години да има полети за бургас и през зимата са кметовете от област бургас, ама Митко Найденов само си използва краткото пребиваване в народното събрание да каже и той 2 лафа, белким го забележат хората.
11.
Летище Бургас през зимата
24.02.2023 19:34:53
13
36
работи за ....Украйна и военните заводи и продажните политици. Всеки божи ден излита поне един украински АН, във вторник от 10:30 до 12:00ч. цели 6 бр. АН. С какво ли бяха пълни, като Президентът и Правителството забраниха износа на оръжие...?
10.
Някой
24.02.2023 19:24:38
25
39
Полети до Варна има, защото концесионера има такъв интерес. Да си кажем честно, но във Варна има какво да се прави, а в Бургас няма. Няма заведения, няма нощен живот, няма и хора. Какво да правят тези чужденци като дойдат тук на 25-ти февруари примерно? Освен да си тръгнат веднага друго не се сещам.
9.
XX
24.02.2023 19:17:19
28
15
До 4

А сега де, от 1989та скачате за приватизация, сега тиквата ви била виновна. За про'с'таци като вас и банани не трябва да има.
8.
Сандо
24.02.2023 19:13:40
18
22
Невидех ни един Руски превозвач поканен на срещата,и това лято през истанбул питам аз,тук виждам целенасочено да се работи против Българският интерес
7.
Да се каже
24.02.2023 19:12:18
23
29
Трябва да се развие летището браво на кметовете но трябва също да благодарим на Димитър Найденов от
Да България той повдигна в парламента въпроса за развитие на Летище Бургас
Очакваме много туристи!!!
6.
Пълни тъпаци!
24.02.2023 19:02:07
6
46
12 години бляха, спаха и правеха мръсотии, сега се сетили да водят преговори! Вие сте срам за Бургас и околието! Нали вие бяхте на власт?! ! Как може?! Тези линии сега искат разработване, малоумници! Как се възстановява закрито?!
5.
Тц
24.02.2023 18:57:03
2
34
Обещаното не е като даденото. Дестинациите от Бургас трябва да са търсени, от които зимата летят българи работещи там и чужденци имащи интерес за България. Щото ако се занимаваме с полети от някое малко летище в Италия, няма смисъл.
4.
Панчо
24.02.2023 18:24:51
19
76
Може да благодарим на г-н бойко борисов , че раздава всички български отрасли на банда мутри и благодаренуе на него и тимаджиите в бургас няма полети няма нощен живот няма здравеопазване няма футбол няма работа няма бъдеще за малкото останали хора в долината на разбитите мечти наречена бургас. Благогодаря ти бойко гласувайте пак за поредния герберски кмет за да продължи застоя и безвремито в нашия замиращ град
3.
*********
24.02.2023 18:24:14
1
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
ХХ
24.02.2023 18:08:43
3
31
В предишните статии не се пишеше за фонда. Сега кажете кой ще плаща на компаниите и най-вече на немците от Фрапорт, за да летят до Бургас.
1.
Парламентарен конгрол
24.02.2023 18:08:11
15
39
Натискът дойде от народният представител Димитър Найденов от ДБ, който се зае с концесията на летище Бургас .Дали ще има реални резултати, предстои да видим.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ако имате и 20 лв. задължения към държава или община, подлежащи на принудително вземане, не може да прехвърлите имот Ето какво съветва нотариус Милена Илчева, за да се сключват спокойно и законосъобразно сделките за всички страни Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“
Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори