×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график


Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график
На летището в Бургас има два терминала. По целия свят правят ремонт на единия, а другият работи, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Тема в развитие
Да се създаде бургаска авикомпания за редовни полети през зимата, предлага експерт Областният управител на Бургас Пламен Янев загуби легитимност Среща за летище Бургас (ВИДЕО) Само двама от СЕК дойдоха на срещата на областния управител Пламен Янев с граждани за летище Бургас Как „Фрапорт“ се опита да вземат стотици хиляди от общините в Бургаско за реклама Кметът на Поморие с работещо решение, за да има Летище Бургас 5 целогодишни авиолинии На живо във Флагман.бг: Може ли летище Бургас да има целогодишни полети Туроператор, финансиран от държавата, за да рекламира Бургас, наплю Южното Черноморие Вижте как министър от Сглобката защити „Фрапорт“ за летище Бургас Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас Всички общини в Бургаска област поискаха преразглеждане на концесионния договор на "Фрапорт" Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график „Фрапорт“ с позиция за летище „Бургас“, обясниха защо още не са уведомили институциите за 6-месечния ремонт Кметовете: Да се преразгледа договорът на „Фрапорт“ за летище Бургас, незабавно!  Концесията на летище "Бургас" да бъде "скъсана", искат хотелиери "Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България "Фрапорт" поиска да увеличи летищните такси Задава ли се германско нашествие в Поморие? Ремонтът на летището в Бургас съсипва бизнеса Иска ли „Фрапорт“ да унищожи летище „Бургас“, за да го превърне в карготерминал Кметове от Бургаска област: "Фрапорт" умишлено унищожава туризма в Бургаска област „Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25 Натискът на кметовете даде резултат, големите авиокомпании идват на среща в Бургас след дни Кметът Иван Алексиев поиска от държавата достъп до договора с Летище Бургас Туристическият бранш застана зад кмета на Поморие Иван Алексиев по казуса Летище-Бургас ГЕРБ: Ако „Фрапорт“ няма да работи за Бургас, дайте зелена светлина за граждански и карго полети от Равнец След среща между „Фрапорт“ и Сдружение „Напред Несебър“ стана ясно: Повече полети още през април, но не достатъчно Кметът Иван Алексиев стартира процедура по преразглеждане на концесията с Летище Бургас Кметовете Димитър Николов и Иван Алексиев настояват за целогодишна натовареност на Летище-Бургас Ефектът "Фрапорт": Варна взе немския и британски пазар, а Бургас - полския Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети пред ръководството на Летище Бургас Туристическият бранш в Поморие: „Фрапорт“ затвори летище Бургас, насочи полетите към Варна
виж още
скрий
01 Март 2024, Петък, 10:11 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Знаете ли кой е най-големият град след София през лятото, попита пък хотелиерът Веселин Налбантов

Чаках да се случи пак някоя неприятност, за да започне негативната акция срещу Слънчев бряг. Всяка година нещо се случва, а това с планираният ремонт на Летище Бургас е като капак на всичко. Това каза пред БНТ заместник-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

Знаят ли тези недоброжелатели през лятото кой е най-големият град в България след София, попита той.

„Не е Пловдив, който е 360 000, а е Слънчев бряг с над 500 000 души. С Поморие и всички останали черноморски градове на юг става около 700-800 хиляди души. Как така дестинацията била неперспективна? Това казва концесионерът“, уточни хотелиерът. Това ме възмути много, сподели той.

"Израелските туристи започват да идват у нас още през март, април, май месец повечето колеги започват да отварят. След всяка такава провокация от който и да е сезонът се скъсява до три месеца. Това, което се твърди, че сме неперспективна дестинация много ни обижда", каза хотелиерът.

13-14% от БВП се произвеждат от туризма. Защо държавата коли „златната кокошка“, пита хотелиерът Веселин Налбантов

Кметът на Поморие Иван Алексиев пък коментира, че затварянето на летището в Бургас убива туризма. 

„Какво значи 6 месеца ремонт? Ако е през лятото, значи сме загинали?“, добави той.

"Чартърните полети започват още през март, а тази година летището в Бургас е в ремонт точно, когато трябваше да започнат тези полетите, предвидени в програмата. Концесионерът ни казва, че това не можело да стане, онова няма да направят. Въпросът е кога ще кажат какво ще направят, за да заработи летище Бургас“, заяви градоначалникът. 

„През 2019 г., когато Летище Бургас отчете 3,6 млн. пътника, намериха причини – ковид, война и пътниците се свиха до 1,6 млн.  Ние не можем да развиваме туризъм без летище", подчерта той.

„Ремонтът, който се планира през 2025 г., стресира най-много туристическия бранш и местните хора, защото първо този ремонт през март беше много изненадващ, а като се твърди, че ще има планов за шест месеца, но времеви график не е видян, това означава, че сезонът се срива“, заяви Алексиев. 

„На летището в Бургас има два терминала. По целия свят правят ремонт на единия, а другия работи“, изтъкна той.

„Трябва да се представи на бизнеса ясна програма. Как ще протече ремонта? Кой терминал ще работи и кои полети ще поема, за да знаят бранша като си правят записванията, като си приемат гостите, да могат да ги уведомят, а в случая трета година ни се представя една розова, захаросана презентация на концесионера и бизнесът настръхва. Нормално е“, коментира кметът на Поморие. 
 


В категории: Несебър , Поморие


33
Коментара по темата
33.
Бутиково летище
03.03.2024 23:05:23
0
0
Тимаджийски простотии и мислят,че хората са бавноразвиващи,обаче виновен е този,който дава баницата...
32.
Летищен оператор
02.03.2024 06:54:27
2
3
Какви израелски туристи? Израел е във война.
31.
Баба Марта
01.03.2024 19:46:27
3
14
Айде стига с тези глупости, казаха ви 100 пъти от Фрапорт, че ремонта ще е през зимата и че пистата е зле, става опасна и тлябва цялостна рехабилитация, за какви терминали говори тоя. Кметове , като Алексиев са най виновни за разсипаното крайбрежие , сбърканото градоустройснво и презастрояването.
30.
Всичката им раЛта е такава
01.03.2024 17:51:07
4
11
Я го питайте тоя колко години е кмет! Питайте и останалите гербаджии! Дори и тези, които са уж нови кметове, пак се наследяват по партийна линия. Та въпросните дългогодишни гербаджийски общини, какво са правили толкова години, откакто е дадена концесията, та чак сега се сетиха?
29.
Симeон
01.03.2024 16:40:46
2
8
И точно Алексиев, дето водата и улиците не може да оправи, щял да развива туризъм ... Питайте кой да е в Поморие за него, ще Ви каже директно каквото чуете да казва, значи е точно обратното!
28.
Симeон
01.03.2024 16:39:22
3
7
Ей, всеки ден вопли! Сами си съсипахте потенциала за туризъм, сега ни от летище, нито от морска гара, ни от магистрала туристи... Мъка, мъка!
27.
*********
01.03.2024 16:10:48
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
26.
Капитана
01.03.2024 15:02:31
21
14
За каква акция става дума, Слънчев бряг е клоаката на българския туризъм.Дори да ми предложат безплатен престой там на ол инклузив за цяло лято няма да стъпя там нито за секунда.Това не е курорт, това е сборище на дегенерати и наркомани от цял свят!
25.
Dnstuff
01.03.2024 14:50:53
7
24
Пътувах често От Бургас до Германия и Англия и винаги полетите бяха пълни дори извън сезона . Летище Бургас обслужва всичко от Пловдив на изток.. тук говорим за едни 700 000 живущи . Просто концесията трябва да се развали , фрапорт получи много шансове и нищо не направи
24.
Фекрет Стораро
01.03.2024 14:16:01
3
13
кво летище ве брат ... в Поморие през 1 седмица няма вода той за летище и паркинги мисли хаха
23.
Никола
01.03.2024 14:15:06
4
9
Ремонта е планиран за около месец но въпросът е защо не можем както нормалните държави. Ако трябва ще се работи 24 часа а не един да работи и 5 да дават акъл.
22.
гост
01.03.2024 14:01:02
11
12
За съжаление "Слънчев бряг" БЕШЕ курорт.
21.
sofianka
01.03.2024 13:46:21
2
12
вкода на магистралата във Варна пише-ДОБРЕ ДОШЛИ В НАШИЯ ГРАД. ХА познаъте какво означава това ... ТИМ
20.
М
01.03.2024 13:10:09
2
14
Между ремонт на писта и терминал има огромна разлика, ама кой да се зачете. Никой не е казал, че ремонтът ще е в активен летен сезон. Пак интерпретации на "журналисти".
19.
Хахахахахаха
01.03.2024 13:04:14
5
15
Има една писта :) А тя е в окаяно състояние. И терминалите де, но пистата е зле. Ако не се направи ремонт... ще си умрете така или иначе. Врещите без да знаете защо. Врещене да има.. туй му трябва на флегмана!
18.
Всички си го знаем
01.03.2024 12:55:15
9
23
Курорта свършва след свети влас посока Варна това и децата го знаят стига сме се залъгвали. Да си го кажем там не е хубаво прости жалки напъни да потръгне работата ама няма как да стане. Варна никога няма да бъде като във сънито нито созопол нито Поморие нито несебър нито Приморско нито китен нито крайморие, нито Лозенец нито царево нито ахропол нито Ахелой нито Синеморец нито Сарафово и тнт. Свъртян град на майната си водата зле инфрстр зле не благодарна архитектура и градоустройство мяза ми на Плевен. Не става града бил съм там лятото водата лайняна въздуха лайнян хората лайняни. Лайнярна
17.
Анонимен
01.03.2024 12:51:34
4
38
Работил съм на Бургаското летище още като беше държавно и като го купиха ТИМ ни беше ясно ,че лансират Варненското просто сега вече е явно. Бургаското правеше много повече пътници отколкото са по официални данни и нарочно лъжеха защото ако кажат колко са ще трябва да правят подвижни ръкави а не с автобуси да се извозват. Между другото миналата година пътувах от нашето летище и ще ти кажа че пистата е под всякаква критика самолетът имах чувството, че ще се разпадне.
16.
До този отдолу
01.03.2024 12:46:47
3
28
В Бургас също има спа услуги с минерални бани и калопечение отделно от споменатите, има и история, забележителности и атракции. Варна също има своите плюсове, не става въпрос за това. Въпросът е двете направления да се подкрепят и дърпат нагоре взаимно, това което прави Варна в момента чрез лобито си е селска тарикатщина която в крайна сметка ще срине и Варна.
15.
Варна ти паричките им барна
01.03.2024 12:30:58
8
22
Във Варна и отстоящия на 10км курорт Св.Константин и Елуна ИМА в изобилие ГОРЕЩА МИНЕРАЛНА вода и 1класни СПА термални хотели работещи ЦЕЛОГОДИШНО

Във Бургас ИМАТЕ плекрасни Минеролни бани които НЕ развивате умишлено защото един
биивш КМЕТ по Финанси (мазен комуняга/сдсар) с ивициали К.С е взел и окопирал Кариерата за добив на ЧАКЪЛ и инертни материали разнасяйки ситен ПРАХ и мизерия
14.
Беше
01.03.2024 12:10:29
3
36
проява на чист дебилизъм да се дадат две летища, отстоящи на 77 км едно от друго (по прав курс), на един и същ оператор...
И то с дългосрочни концесии!
естествено, че операторът ще заложи на по-печелившият терминал, а на другия може да плаща само концесионните такси и пак да е на обща печалба !
На всичко отгоре оня ден обявиха, че вдигат таксите и на двете летища с около 30%!
За конкуренция и дума не може да става!
А доводът на оператора , че терминала в Бургас бил нерентабилен е буквално смехотворен!
Ами като е нерентабилен да се откажат от концесията, имат това право! Все ще се намери кой да го вземе !
13.
до 6
01.03.2024 12:03:05
0
29
Каква "държава" да спира мутрите, бе, бай Цоло...? Та тя цялата "държава" от толкова години е в ръцете на мутри!
12.
до 9
01.03.2024 12:00:36
3
35
Ами естествено! Тимаджии отдавна са се прославили, като безпардонен инвеститор!
Летището в Бургас ще стане карго-терминал- те това са си го решили още преди две години, когато почна войната в Украйна...
Смятайте, за какво иде реч! Въобще не ги интересува туризма от Несебър на юг, не ги и вълнува, какво ще стане! Така е, правят, каквото си искат и както поискат- държавата кучетата я яли!
11.
До 8
01.03.2024 11:59:31
2
24
Нещо блъфираш или си варненец или имаш някакво предубеждение!
Ремонтът на летище Варна беше от октомври 2011 до февруари 2012 г., не е активен сезон, затова не е имало драми!
10.
До 8
01.03.2024 11:47:01
3
37
Тя драмата не е в ремонта, а в това, че извън ремонта умишлено всичко полети се насочват към студената Варна, на която морето и се стопля в края на юли
9.
Чичо Сам от Тексас
01.03.2024 11:34:51
8
25
Да не би ремонта на летище Бургас да е лятото за да се насочат туристите умишлено към северното черноморие където ТИМ са инвестирали основно в курорти като Св Константин и Елена, Златни пясъци и т.н
8.
Въй
01.03.2024 11:33:48
27
17
Преди години, когато ремонтираха пистата на варненското летище, всички полети бяха през Бургас и не си спомням да е имало драми.
7.
хахаха
01.03.2024 11:24:17
7
26
войната я нарекоха операция…. тук подготовката за това му викат ремонт…. кога ще се събудите не знам
6.
Бай Цоло
01.03.2024 11:24:06
1
41
Така е когато държавата позволи на ТИМ холдинг да има авиокомпания национален превозвач, 2 от най големите летища, банка ЦКБ, застраховател армеец, телевизия България онеър, няколко хотела и десетки бизнеси. Не се ли създаде монопол така във всички сфери и удобство за пране на пари? Да, вие му казвате инвеститор , обикновения човек знае какво се крие зад ТИМ - мутри !
5.
Дончо
01.03.2024 11:24:00
3
15
Кой ги излъга, че там трябва да си изперат парите в хотел. Да построиш мъртав град за две трити време в годината си е чиста авантюра. Тя се плаща рано или късно
4.
Батман
01.03.2024 11:20:25
5
27
А този ремонт защо не беше направен по време на ковида? Беше супер удобно , но не го направиха а само протакат, сега го решиха че някога ще правят ремонт за да могат да заметат основателната шумотевица около безобразието си да лансират Варна. И да, само от Сарафово до Свети Влас си е един град от около 1 милион човека през лятото, южно от Бургас са около половин милион предимно от страната по магистралата. Бургас също така се разраства, има много дейности и мероприятия с които сезона постепенно се удължава, няма логика да се спират полети. Това си е типичната местна българска тарикатщина да се прецакваме взаимно и после дружното оплакване колко сме били зле. Няма оправия, Варна сега демонстрират тъпа селска тарикатщина а утре всички дружно ще плачат как стана така. Дежавю.
3.
Сваритянина
01.03.2024 11:08:32
10
5
ИлКане ли си , кво си не те знам, но знам че си мазен педал! Ше ти разпоря халкичката ако те хвана, мамичката ти проста!
2.
работа работа работа
01.03.2024 11:05:56
9
28
Току що в 10ч.40мин 1.03.2024 год на летището в Сарафово КАЦНА за пореден N-ти път
Огромния военно транкпартен самолет БЕЗ обозначителни знаци пренасящ ОРЪЖИЯ от България за УКРАЙНА и Джеддa Саудитскъ Арабия
Самoлета е на Молдовска фирма бушон "АЕРОТРАНС" собственост на ИЗРАЕЛски граждани свързани със структури е служби в ИЗРАЕЛ
От МОЛДОВА Кишнеу е бившия ВОЕНЕН и финансов министър на Израел -Авигдор Либерман(с истенско Молдовско име ЕВЕТ ЛВОВИЧ-син на Кримски татари приели юдаизма,ЕВЕТ-на турск,гагаузки ДА,съгласен съм)
От МОЛДОВА Кешнеу е най-влиятелната US ястребка бивша шефка на Департамент по Отбрана и Външна САЩ Политика Виктория Нюман(известна с думите си Fu*k the EU)
Молдовско-израелския самалет извършва регулярни полети от летище Саряфово с оръжия от повече от 10 год
За да НЕ са набива на очи е мръснабял ,без прозарчутя,без номера и флагаве и надписи ФАНТОМ каца пълни с ОРЪЖИЯ излита и така постояно снабдява фронтавите линии
За тва и кмета мълчи кат "мушната гайда" и гледа кат припикано мушкато
Няма Фрапорт няма ТИМ
Сярафово е ТОП оръжеен ХЪБ на ЧУЖДИ държяви и абслужва чужди геостратегечески интереси
Чакайте немските пунсеанере Ханс Юрген и Урсула да дойдат да почиват на Слънчака
1.
ИлКане
01.03.2024 10:59:40
30
24
Хубаво е кмета на Поморие да обясни и колко стотици хиляди има във въпросния Слънчев Бряг извън сезона - между октомври и май. Та сам ще си отговори на въпроса дали дестинацията е перспективна или не.
Летището в Бургас е натоварено точно 4 месеца в годината, през останалите 8 е основно за карго услуги. И доколкото стана ясно по медиите - планува се ремонт на пистата. Та колкото и терминала да имаш г-н кмете, пистата която ги обслужва е една.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради
В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори