×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Задава ли се германско нашествие в Поморие? Ремонтът на летището в Бургас съсипва бизнеса


Задава ли се германско нашествие в Поморие? Ремонтът на летището в Бургас съсипва бизнеса
Къде ще кацнат немските туристи, които трябва да дойдат в Поморие за лечение, ако затворят летището в Бургас, пита кметът Иван Алексиев
Тема в развитие
Да се създаде бургаска авикомпания за редовни полети през зимата, предлага експерт Областният управител на Бургас Пламен Янев загуби легитимност Среща за летище Бургас (ВИДЕО) Само двама от СЕК дойдоха на срещата на областния управител Пламен Янев с граждани за летище Бургас Как „Фрапорт“ се опита да вземат стотици хиляди от общините в Бургаско за реклама Кметът на Поморие с работещо решение, за да има Летище Бургас 5 целогодишни авиолинии На живо във Флагман.бг: Може ли летище Бургас да има целогодишни полети Туроператор, финансиран от държавата, за да рекламира Бургас, наплю Южното Черноморие Вижте как министър от Сглобката защити „Фрапорт“ за летище Бургас Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас Всички общини в Бургаска област поискаха преразглеждане на концесионния договор на "Фрапорт" Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график „Фрапорт“ с позиция за летище „Бургас“, обясниха защо още не са уведомили институциите за 6-месечния ремонт Кметовете: Да се преразгледа договорът на „Фрапорт“ за летище Бургас, незабавно!  Концесията на летище "Бургас" да бъде "скъсана", искат хотелиери "Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България "Фрапорт" поиска да увеличи летищните такси Задава ли се германско нашествие в Поморие? Ремонтът на летището в Бургас съсипва бизнеса Иска ли „Фрапорт“ да унищожи летище „Бургас“, за да го превърне в карготерминал Кметове от Бургаска област: "Фрапорт" умишлено унищожава туризма в Бургаска област „Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25 Натискът на кметовете даде резултат, големите авиокомпании идват на среща в Бургас след дни Кметът Иван Алексиев поиска от държавата достъп до договора с Летище Бургас Туристическият бранш застана зад кмета на Поморие Иван Алексиев по казуса Летище-Бургас ГЕРБ: Ако „Фрапорт“ няма да работи за Бургас, дайте зелена светлина за граждански и карго полети от Равнец След среща между „Фрапорт“ и Сдружение „Напред Несебър“ стана ясно: Повече полети още през април, но не достатъчно Кметът Иван Алексиев стартира процедура по преразглеждане на концесията с Летище Бургас Кметовете Димитър Николов и Иван Алексиев настояват за целогодишна натовареност на Летище-Бургас Ефектът "Фрапорт": Варна взе немския и британски пазар, а Бургас - полския Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети пред ръководството на Летище Бургас Туристическият бранш в Поморие: „Фрапорт“ затвори летище Бургас, насочи полетите към Варна
виж още
скрий
24 Февруари 2024, Събота, 16:20 ч.
Автор: Флагман.Бг

Кметът Иван Алексиев разкри, че се водят в момента разговори за подписване на договори с немската здравна каса за балнеология

Поморие има шанс да се превърне в най-желания град за германците за целогодишен туризъм, ако Летище Бургас не бъде затворено. Плановете за ремонт са на път да съсипят плановете за развитие на балнеотуризма. Пред бТВ в „Тази събота“ кметът на морския град Иван Алексиев каза, че дори в момента се водят разговори за подписване на договори с немската здравна каса за балнеология. 

„Но когато няма къде да кацнат, а те не могат на летището в Бургас, ще трябва да летят до Варна и после два часа и половина ще се лашкат по завоите, за да дойде до Поморие за балнеология. Няма как да стане“, категоричен е градоначалникът. 

Опитите да се развива туризъм извън летния сезон са застрашени, защото точно когато стартират чартърните програми през март, летището в Бургас затваря за ремонт, който ще продължи цял месец.

Опасенията на туристическия бранш са, че сезонът по Южното Черноморие е поставен на карта, а достъпът на чуждите летовници – блокиран.

Друг ремонт – на самолетните писти, е планиран за догодина. Той ще продължи шест месеца.    
„Заради това, че в последния момент се анулираха част от полетите, браншът е притеснен. Всички разчитаха да отворят доста по-рано – март-април месец“, обяснява Деляна Цонева, председател на Бургаската регионална туристическа камара.

„Абсурд е чужденците да пътуват от Варна. Имали сме групи, които веднъж са опитали и повече не повториха. Пътната настилка е в окаяно състояние“, казва още тя.

Според хотелиерите е сгрешена цялостната концепция за развитие на черноморския туризъм с отдаването на двете морски летища на един оператор.

„Това, че концесията е дадена на един и същ оператор, е голяма грешка. Това не е глупост, това е умишлено направено още през 2006 г. Когато няма достъп не само на организирани туристически полети, а и на нормални полети до нашия район, нормално е да обезлюдяват улици, заведения, всичко… Това е тотално обезглавяване на туризма, защото никой не може да прави туризъм за два месеца“, категоричен е хотелиерът Георги Тръпков.

В позиция до медиите концесионерът на летището твърди, че ремонтът няма да се осъществява в активния летен сезон.

„Предстоящият ремонт на пистата на Летище Бургас, който ще се осъществи вероятно през 2025 г., все още е в начален етап на планиране и не е окончателно одобрен. Той ще се извършва в най-малко натоварените месеци от годината за летището, така че да не се отрази на летния сезон на 2025 г.“, се казва в становишето на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

„Ние разбираме, че има нужда от ремонт, доколкото знаем самите писти не са в добро състояние, това също до някаква степен може би отблъсква авиокомпаниите да летят до бургаското летище, но шест месеца са прекалено дълъг период, за да не работи“, твърди Деляна Цонева.

„Кога летището в Бургас ще има редовна чартърна програма?! Кога летището в Бургас ще излезе в планов ремонт и в какво се състои той с времеви ленен график?! И кога летището в Бургас най-накрая ще се управлява правилно в посока да бъде конкуренция с летището във Варна, а не да бъде забивано и обезкървявано за сметка на Летище Варна?! Защото забележете – от три години има спад с 36% на пътникопотока на Летище Бургас“, категоричен е кметът Иван Алексиев.

Представителите на бранша настояват за спешна среща с министерството на туризма и концесионера на летището, която да даде отговор на конкретните въпроси.

„Ние винаги сме отворени за срещи. Даже трябва да отбележа, че в рамките на последния месец имахме среща с кмета на Бургас и представителите на концесионера на летището. Тя беше инициирана от мен. Преди това имах разговори и с кмета на Поморие. Това беше преди да научим, че ще има такъв планиран ремонт“, обясни министърът на туризма Зарица Динкова.

Тя поясни, че темата на тези срещи и разговори е била свързана с подпомагането от страна на държавата, за да се развие туризма и да има по-добра свързаност на Летище Бургас с основните ни туристически пазари. 

„Ремонтът на летището е въпрос на разговори – да седнем и да поговорим за планирането му, за избягването на щетите върху туризма. Аз разбирам, защо хотелиерите са притеснени. Ще направим всичко възможно да посредничим, за да се разреши проблема, но той е изцяло в компетенциите на министерството на транспорта“, заяви Зарица Динкова.

„Партньорството, което общините изграждат е добавената стойност на нашата реформа в начина, по който се рекламират Черноморските общини. Вече виждаме и резултатите от тази реформа, защото по данни на туроператорите, отбелязваме скок на ранните записвания. Ние правим всичко, което можем – посредничим, стимулираме туроператорите да представят и популяризират страната ни“, каза още министърът на туризма.
 


В категории: Поморие


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
40
Коментара по темата
40.
Варна до ком 30
28.02.2024 10:54:26
0
1
Кой ми сра в гащите?
39.
Идат, идат... билюци
26.02.2024 20:22:49
0
2
Маааалииии
38.
taka trqbva
26.02.2024 14:28:43
2
3
тъкмо поморийци ще го духат, свикнаха на лесни парички, 3 месеца да скубят здраво а после цяла година да лежат и да ходят на почивки, е сега ще дойде време да се хваните на истинска работа за 1000лв на месец както правим ние бургазлии, взимаш заплатата и тя само за ядене и сметки не стига, а за почивки даже не може и да си помислим
37.
До 37
26.02.2024 09:56:52
0
0
Напиши "чакал" в търсачката на флагман... Има вероятност да дойдат чакали, поне няма да е напълно празно :)
36.
Йбн
25.02.2024 20:29:40
2
3
Леле мале ще си счупят краката германците да тичат към Поморие не могат ги удържат по летища и граници.
Само че мили ми драги смехурковци, че тичат тичат, но дестинацията е друга Испания, Португалия, Гърция и Турция.
От нашето море скоро гларуси и чаки ще избягат камо ли турист да се върти.
35.
*********
25.02.2024 08:50:18
4
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
34.
Xoxo
25.02.2024 08:20:03
2
0
1.Do they have to walk from germany to Burgas.
2.Which Hospital with what kind of communication?
There are still lots to be done before this can be happen.
33.
Немец
24.02.2024 23:12:21
7
15
Най-много обичам да почивам в Поморие! Даже си имам туба от минерална вода, която пълня до половината с пясък и си пазя паркомясто с нея
32.
Сетила се Мара, да се побара
24.02.2024 23:05:27
11
13
Къде ще кацнат немските туристи, които трябва да дойдат в Поморие за лечение, ако затворят летището в Бургас, пита кметът Иван Алексиев
-----
Хахаха
Туристи да има, пък ако трябва и с автобуси ще идват. Ако не му оттърва на гусин кмета да си прави частно летище. Неговият вожд раздаде летищата на Тим. Защо се жалва сега?
31.
Питам
24.02.2024 22:58:05
12
14
Колко немци ще дойдат в скапаното ти Поморие бре?! Колко хотела имате с гореща мин.вода и кални бани ?
30.
123
24.02.2024 22:35:57
9
12
Май има варненски тролове да спамят тук. Темата е пределно ясна и вече намирисва, но все още разни хора с разни коментари защитават каузата си.. успех , но на черното бяло не можеш да кажеш.
29.
Haha do nomer 21
24.02.2024 20:41:42
5
3
Spoko shte se opraqt neshtata s letishteto.I bakshishite vinagi tam shte praviqt lev bez znachenie dali e tim ili kim tva e!
28.
ЩЕ ЛЕКУВАМ ГЕРМАНСКИТЕ С ВИНЕ
24.02.2024 20:39:50
10
1
С КОЛ СЕ КИРА, ВЪЖЕ И ВРЯЛА ВОДА! АКО САМО СИ ПОМИСЛЯТ ЗА ПОМОРИЕ!
27.
Някой
24.02.2024 20:27:12
12
19
Бургас и региона не предлагат нищо извън летният/морски туризъм. Жалко, но факт. Кметовете да мислят в тази посока, а не да си измислят врагове. Ако района предлага изживявания за туристите извън лятото, летището не е проблем. Примери колкото си щеш. Те авиокомпаниите не са прости и ако има реални желаещи, ще има и полети.
26.
Да попитам
24.02.2024 20:08:20
15
13
Ако имат желание туристите ще идват и с коли както е лятото. От цялата работа я пуснали я не, някой и друг полет, ефекта за туризма извън сезона лято ще е нулев. Тогава ще ми е интересно на великият кмет какво ще му пречи.
25.
Бай....
24.02.2024 20:06:23
6
10
Gerb forever ! Xaxaxa!
24.
Иван
24.02.2024 19:38:19
18
11
На калпав, вълната му пречи. От кога разбра че немците толкоз напъват да идват в Поморие през зимата, пролетта и лятото. Те могат да кацат и в София, пътя до там е магистрала на 2 часа и половина път.
23.
Георги
24.02.2024 19:36:09
9
29
17 години концесия на летището и нито един германец зимата и баш когато рвшават да ремонтират пистата германците решили да идват на балнео зимата.Ай стига!!
22.
отегчен
24.02.2024 19:30:49
8
24
А няма ли да има летище за Старозагорските минерални бани, където също имат резервации немски пенсионери?
21.
до 20
24.02.2024 19:15:20
5
17
признай че си копърка таксиметров
20.
До Ибън Ебания
24.02.2024 19:10:05
3
23
Какви сравнения правиш пудел вмирисан. Там в Абу Даби е само магистрали и равно като тепсия. Варна - Поморие поне час и половина и ще им се замае света от завои.
19.
До мангала - теляк
24.02.2024 19:06:45
1
24
Вместо за 15 мин. Ще ми таралянкате немците по завоите най малко час и половина за да си натоплят кокалите. Още повече че на Хаспаруховия мост му предстои основен ремонт който ще продължи няколко години. Тогава врътката през Белослав тотално ще откаже туристите от южното черноморие.
18.
До 15
24.02.2024 19:01:57
6
22
Пъпеш непоръбен летищата ги подари Станишев и БСП на ТИМ. 2006 г. още не бе създадена ГЕРБ тъпунгер нещастен.
17.
До пуделите от ПП и ДБ
24.02.2024 18:59:24
3
37
Държавата да прекрати концесията на мафиотите от ТИМ. Да се потърси сметка на Станишев защо подари двете летища на една мафиотска структура от ВКР.
16.
Ибн Батута
24.02.2024 18:31:34
22
18
Милиони туристи кацат в столицата на ОАЕ АБУ ДАБИ за да пътуват 130 КИЛОМЕТРА до ДУБАЙ и НИСОЙ НЕ са аплаква щот има модерни автобуси които взимат разстоянието за 50 минути÷1ч и 10минути на цена от от 9-10$(18 лева)
Никакъв проблем да се возят туристи от летище Варна до Слънчака и Поморие(пътя е красив и живописен) е таксиметровите от Бургас ще вият но тва е положението"марийке"
ЩЕ захлябат варненските шофьори чуеек яко на харбия(варненски лаф)
15.
Бургазлията
24.02.2024 18:29:17
8
33
Бойко , дпс и Тим си делкат България!
Летищата са под контрол на Тим , за да може си върви спокойно контрабандата,вноса износа на оръжия и наркотици .
Същото е и с пристанището бургас и варна .
Защо не пуснаха преди близо 20 г , една от бай големите фирми за морски транспорт от Великобритания ...ми нема им върви бизнеса .
Сега три кораба и три самолета на месеца в Бургас ...щот да големи бизнесмени..
14.
noname
24.02.2024 18:14:30
4
21
Кога "умни" Българино ще разбереш че всичко,ама абсолютно всичко се прави против България и заради това никога ама никога няма да има развитие на каквото и да било в тази страна.Затъваме все повече и повече и никога няма да се оправим,докато онези отгоре не спрат да си пълнят гушите и да мислят само за себе си.Нямат акъл в главите че да се сетят така да направят нещата че да са по-добре.
13.
noname
24.02.2024 18:10:44
2
3
Кога
12.
Че туй безплатна екстра,бря
24.02.2024 18:01:17
11
17
От "лашкането" по пътя може и да им се понаместят кокалята,щото от лугата май доказана файда нема!
11.
Червенски
24.02.2024 17:59:58
5
17
Закрийте цялата област, направо закрийте Бургас, Ямбол и Сливен, преди това обаче раздайте пред общината на всеки областен град няколко стотин хиляди автоматични щурмови пушки и по-щедро с мунициите. Няма да оставаме по-назаде я!
10.
Амчи
24.02.2024 17:58:50
9
12
да ги извозва с хеликоптери от/за Варна,кметя,за да не се "лашкат" по удобния път.Да го включи в пакета за балнеология.За акъля,пари не искам,кмете.
9.
Бургас
24.02.2024 17:54:35
2
22
Няма нищо лошо когато се правят ремонти. А и след като хотелиери и ресторантьори се осраха с цените. Нека малко да стъпят реално на нещата. Защо толкова се притесняват за чужденците , а не за българските туристи. Направиха им се доста компромиси - с намалени ДДС-та итн. А продължават цените да качват , качеството да се намаля. Така че , по-добре да се затваря и малко да се усетят.
8.
pomoriiiski glupak
24.02.2024 17:24:53
19
20
АМИ защо чартърите за Банско И Пампорово кацат в София , а не в Пловдив. а селски кмете помриишки дето на калпава ракета КОСМОС и Е Крив
7.
Капитан
24.02.2024 17:19:14
2
20
През следващите две години предстои да видим множество хотели, които може да се борят с икономически трудности, като търсенето и конкуренцията в сферата на хотелиерството се задълбочават.
6.
Професорът
24.02.2024 17:18:45
2
38
Да им мамицата некадърна в Китай за 1 месец строят небостъргач а тука 6 месеца 1 писта ще ремонтират. 1 човек в свободното си време след работа ли ще ремонтира 6 месеца. И с прилежащата инфраструктура пак е много.
Краварите блокират магистрали ами да се хванат хотелиери и кметове да ходят да блокират варненското летище и пристанище докато концесионера ТИМ сам не разтрогне договора!
5.
паткан
24.02.2024 17:07:42
11
19
Германците първо ще нашестват бюрата по труда за да чакат социални помощи.
И след като ритнат фашистките си ръководители може да помислят за някакви пътувания в чужбина.
4.
Ело
24.02.2024 17:03:17
10
16
Г-н кмете и в ,,Нефтохим,,и,,Лукойл Бургас,,се извършват годишни планови ремонти няма нищо вечно потрайте като се извърши ремонта ще се пусне летището...
3.
122
24.02.2024 17:01:10
17
33
Ами този не си вярва просто. Сега стотици хиляди немци щели да онодят Поморие, което разполата с десетина мангалски капанчета и около три ресторанта средна класа. Че те само шопете ще се изпопребият лятото, кой пръв да седне. В Поморие е цигания.
2.
Възмутен теляк
24.02.2024 16:45:54
18
29
"Къде ще кацнат немските туристи, които трябва да дойдат в Поморие за лечение, ако затворят летището в Бургас, пита кметът Иван Алексиев"
Отговарям веднага, г-н кмете! Ще кацнат във Варна, не се притеснявайте.
1.
Дм
24.02.2024 16:41:31
7
55
Алексиев , коя партия управлява 12 години , че все още трябва да се “лашкаме “ и то не само до Варна !
Горките немски пенсионери . Ще си счупят краката в разбитите тротоари на Поморие
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори