×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметовете Димитър Николов и Иван Алексиев настояват за целогодишна натовареност на Летище-Бургас


Кметовете Димитър Николов и Иван Алексиев настояват за целогодишна натовареност на Летище-Бургас
Говорим от името на жителите на Южното Черноморие, въпреки обещаваните през годините от вас полети през зимата, те не са факт, обърнаха се те към ръководството на аеропорта
Тема в развитие
Да се създаде бургаска авикомпания за редовни полети през зимата, предлага експерт Областният управител на Бургас Пламен Янев загуби легитимност Среща за летище Бургас (ВИДЕО) Само двама от СЕК дойдоха на срещата на областния управител Пламен Янев с граждани за летище Бургас Как „Фрапорт“ се опита да вземат стотици хиляди от общините в Бургаско за реклама Кметът на Поморие с работещо решение, за да има Летище Бургас 5 целогодишни авиолинии На живо във Флагман.бг: Може ли летище Бургас да има целогодишни полети Туроператор, финансиран от държавата, за да рекламира Бургас, наплю Южното Черноморие Вижте как министър от Сглобката защити „Фрапорт“ за летище Бургас Българската асоциация за туризъм пита министър Зарица Динкова за Летище Бургас Всички общини в Бургаска област поискаха преразглеждане на концесионния договор на "Фрапорт" Ремонтът на летището в Бургас - акция срещу Слънчев бряг? Кметът на Поморие настоява за времеви график „Фрапорт“ с позиция за летище „Бургас“, обясниха защо още не са уведомили институциите за 6-месечния ремонт Кметовете: Да се преразгледа договорът на „Фрапорт“ за летище Бургас, незабавно!  Концесията на летище "Бургас" да бъде "скъсана", искат хотелиери "Фрапорт" демонстративно разбива бизнеса на един от най-успешните региони на България "Фрапорт" поиска да увеличи летищните такси Задава ли се германско нашествие в Поморие? Ремонтът на летището в Бургас съсипва бизнеса Иска ли „Фрапорт“ да унищожи летище „Бургас“, за да го превърне в карготерминал Кметове от Бургаска област: "Фрапорт" умишлено унищожава туризма в Бургаска област „Фрапорт“ иска да затвори летище Бургас за 6 месеца, взривява сезон 25 Натискът на кметовете даде резултат, големите авиокомпании идват на среща в Бургас след дни Кметът Иван Алексиев поиска от държавата достъп до договора с Летище Бургас Туристическият бранш застана зад кмета на Поморие Иван Алексиев по казуса Летище-Бургас ГЕРБ: Ако „Фрапорт“ няма да работи за Бургас, дайте зелена светлина за граждански и карго полети от Равнец След среща между „Фрапорт“ и Сдружение „Напред Несебър“ стана ясно: Повече полети още през април, но не достатъчно Кметът Иван Алексиев стартира процедура по преразглеждане на концесията с Летище Бургас Кметовете Димитър Николов и Иван Алексиев настояват за целогодишна натовареност на Летище-Бургас Ефектът "Фрапорт": Варна взе немския и британски пазар, а Бургас - полския Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети пред ръководството на Летище Бургас Туристическият бранш в Поморие: „Фрапорт“ затвори летище Бургас, насочи полетите към Варна
виж още
скрий
19 Януари 2023, Четвъртък, 11:19 ч.
Автор: Флагман.БГ

Община Бургас и Община Поморие са изпълнили всички искания на концесионера през годините, но ангажиментите към региона остават неизпълнени

Кметовете на Бургас и Поморие – Димитър Николов и Иван Алексиев отново остро настояха за конкретни стъпки към откриване на нови въздушни маршрути от и до Летище Бургас, както и за привличането на нови авиокомпании, които да оперират тук. Те представиха и аргументираха исканията си по време на поредна среща с главния изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД д-р Франк Кванте и директора на Летище Бургас Георги Чипилски. На нея присъства и Деляна Цонева, председател на Бургаска регионална туристическа камара.

Ние говорим от името на жителите на Южното Черноморие и местния бизнес, готови сме да помагаме, но разчитаме на по-голяма активност и от страна на концесионера на летището, защото въпреки обещаваните през годините от вас полети през зимата, те не са факт,  казаха двамата кметове. Димитър Николов припомни, че от 6 години именно по предложение на „Фрапорт“, южните морски общини заделят средства от бюджетите си за специален фонд за стимулиране на полети през зимата и преди летния сезон и ги предоставят на „Фрапорт“. По думите му концесионерът не е направил достатъчно тези средства да се инвестират за дофинансиране на зимни полети от и до летище Бургас. Сумата е 200 000 евро. Вече 6 години отделените суми не се оползотворяват от концесионера за привличане на авиокомпании или за маркетинг и таргетиране на пазара.

Община Бургас и Община Поморие са изпълнили всички искания на концесионера през годините – съдействие за експресно съгласуване на документация, създаването на специален фонд за стимулиране на полети, предоставянето на рекламни площи и информация, участие в многобройни срещи, но въпреки усилията, ангажиментите към региона остават неизпълнени. Участниците в срещата изразиха несъгласие с политиката на концесионера от бургаското летище да се изпълняват предимно карго полети за сметка на пътническите, защото това няма добавена стойност за региона.

„Очаквам да ни представите план за реализацията на този фонд. Ако решите, че това е най-ефективно, превеждайте ги директно на авиопревозвачите като финансова подкрепа, вложете ги в маркетинг, но очакваме конкретни резултати“, каза кметът Димитър Николов.

Представителите на „Фрапорт“ поеха ангажимент да организират среща с авикомпании, за да ги информират за възможностите на съществуващия фонд за подкрепа.

„Ако се наложи, кметовете на Поморие и Созопол ще поискаме разваляне на концесията с „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“. Според много жители на нашите общини, през зимата бургаското летище се неглижира умишлено.“, заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.

По време на срещата от Бургаска регионална туристическа камара изявиха желание да изготвят база данни кои места за настаняване работят през зимата или могат да отворят през зимата. Според домакините на срещата местният бизнес е гъвкав и може да реагира при всякакви условия. На следваща среща се очаква ръководството на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ да предложи общи мерки, които да направят Летище Бургас по-използвано извън летния сезон, и тези мерки да се изпълняват в партньорство със заинтересованите местни власти и жители на Бургас и другите южни морски общини.

 


В категории: Бургас , Поморие


30
Коментара по темата
30.
Бай....
20.01.2023 21:16:59
0
7
Тези от ТИМ са едни от най-големите гадове и мръсници като Бойко Борисов !!!!!!
29.
Таня
20.01.2023 17:38:31
1
6
Да искат разваляне на концесията! Варна стaна летище на Бургас, срам! Харчим пари за транспорт до там, за хотел - за сметка на икономиите на концесионера. Бургас е с най - много слънчеви дни и летището може да работи целогодишно.
28.
<3
20.01.2023 12:42:25
2
4
Полетите започват от 26 март и са до края на октомври. Колко по-пролетни и есенни предлагате да са?
27.
Аз
20.01.2023 08:44:39
0
8
Отнемане на концесията!
26.
up surt
20.01.2023 02:44:02
1
3
Господа кметовете сега ли им светна, че само ги пързалят с празни обещания? Никакви туристи няма да дойдат зимата тука, трябва от София да има полети, и то няколко на ден!
25.
*********
20.01.2023 00:04:00
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
24.
Тимчо
19.01.2023 23:24:50
5
2
Ако се помолите на 4 крака и с език ще си помислим
23.
Pavlov
19.01.2023 22:50:12
2
9
Правилно по-долу е писал някой ние пролетни и есенни полети нямаме Вие зимни искате. Докато ТИМ е концесионер - още 46 години ако не се лъжа , ако този договор не се прекрати Бургас загива. Дано се намери начин да се прекрати концесията.
Този от ямбол или сливен дето се писал бургазлия, че не иска полети да си ходи на село на тишина.
Успех в битката за Бургас!
22.
Ежедневни
19.01.2023 17:21:08
6
5
Полети до летището в Айтос
21.
тукашен
19.01.2023 16:24:01
3
15
То пъ Варна - цъфнали и вързали ....
Въпросът е, че на ТИМ така им изнася. Тук върви каргото от Арсенал и ВМЗ за Пшежов, КСта зареждат джет ...а ние ходим я до Варна я до София за пътнически полети.
Туризмът по това време не е определящ за морето, по скоро полети са необходими за големия бизнес и поминъка тук. А квото се излъже да дойде/замине на туризъм е добре дошло. С няколко години последователност е напълно възможно да се лети от/до Европа от Сарафово. Сега варненци с тази Виена вс. ден и Истанбул - нямат стигане за съжаление. Иначе туристически обекти, дадености и инфраструктура каквото има на север го има и тук, ама тези, от които зависеше навремето - са лапали ...мухите
20.
Еми показател си е...
19.01.2023 15:52:37
3
17
....кво се случва в този град...със затихващи функции...
19.
Преди това
19.01.2023 15:28:21
8
15
да вземат малко да го оправят това летище! Когато кацнеш имаш усещането за павилон на сред нищото! Това не може да се нарече летище. Посмешище! Всеки бургазлия трябва да се срамува от тази купчина бетон, стъкло и железа. После кмета да измисли атракции, които да се привлекателни. След това да направят малко реклама, ама не по канал 1! След това да оправят качеството на обслужване в Бургас, защото тук олиото във фритюрниците се сменя един път за сезон! Оправете и качеството на копторите, които наричате хотели. Бургазлии да оправят малко манталитета си и да разберат, че да си обслужващ персонал НЕ Е срамно. Оправете улиците и облика на града, че е плачевно състоянието му :) Токова много има за оправяне... само слепците не виждат, че градът е като бомбандиран.
18.
Гларус
19.01.2023 14:48:16
0
22
Да има поне 2-3 полета дневно до София. Едно време бяха през 30 минути, а сега - нищо. В рамките на един ден човек можеше да отиде сутринта да свърши маса работи и да се прибере с последния полет в къщи. Толкова ли няма свестни авиокомпании, какво изобщо се случва на това летище - ужким беше най-това , най - онова , а накрая - го кападисаха. Само Ан - 124 се виждат - то там работата е ясна какво се случва , само дето си мисля - дали няма връзка с тях - да не виждат пътниците какво се случва в действителност и какво се товари на "Русланите". Ама беля де ...
17.
Веднага
19.01.2023 14:37:07
9
10
И аз настоявам за целогодишна натовареност на летище Бс ! Също така да пуснат редовна линия до Сеул,Ю.Корея.Хората на Бс трябва да се развиват.В Сеул има много възможности,а тук нищо
16.
Пьтник
19.01.2023 14:20:22
1
20
Полети те до Виена, Бергамо, Братислава бяха пьлни.Раян щяха да пуснат целогодишна линия до Виена.Сега е от Варна.Защо ли???
15.
Бай....
19.01.2023 14:04:58
6
18
Освен за карго на оръжие за друго не става !
14.
mm
19.01.2023 13:12:02
0
23
Димитър Николов припомни, че от 6 години именно по предложение на „Фрапорт“, южните морски общини заделят средства от бюджетите си за специален фонд за стимулиране на полети през зимата и преди летния сезон и ги предоставят на „Фрапорт“. По думите му концесионерът не е направил достатъчно тези средства да се инвестират за дофинансиране на зимни полети от и до летище Бургас. Сумата е 200 000 евро. Вече 6 години отделените суми не се оползотворяват от концесионера за привличане на авиокомпании или за маркетинг и таргетиране на пазара.

На това не му ли казва рекет ?
13.
Капитанов
19.01.2023 13:06:43
1
16
Като има голям интерес за зимата туристическите фирми от Бургас да вдигнат чартърни полети. Ще спечелят и ще благославят Фрапорт за добрите печалби
и хубавото летище.
12.
До Бургазлия
19.01.2023 12:37:46
18
22
Че какъв бургазлия си, щом не даваш 2-3 апартамента под наем и нямаш интерес да има целогодишни полети и туристи в Бургас. От Сливен и Ямбол. Повечето хора искат да има туризъм и през зимата, защото имаме всички условия, шапшал такъв. Нали Като има туристи пазаруват, хранят се, купуват. Хората искат да идват да си оставят парите в Бургас, той тормоз му било.
11.
До 7
19.01.2023 12:24:41
10
21
Именно заради твоя Бойко сме на тоя хал,ве Пич.Само ти ли не си го разбрал??
10.
7
19.01.2023 12:20:53
12
15
Сеири на 2седмици за матряла..Бойко с ТИМ и ФРАПОРТ МОГАТ ДА РЕШАТ!Всичко друго е кафенце и лафмоабет
9.
Инсайдер
19.01.2023 12:16:15
8
20
И друг път е ставало дума по темата - това с 'настояване' не става. Всички искаме, но за да убедиш пазарен играч има нужда от анализи, проучвания, сравнения, предвиждания, какво друго.
Оператора има роля, но не е решаваща. Основното са авиолиниите - ако не им излизат сметките, не летят. Властта да говори с тях, а оператора е помощен фактор.
Отделно, локалния патриотизъм не е солидна база за туризъм - туристите не са патриоти.
8.
*********
19.01.2023 11:50:59
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Иванчо АЛексиевич до 6
19.01.2023 11:50:40
0
11
Още малко лев ми треа за да е топа на топа
6.
*********
19.01.2023 11:48:16
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
*********
19.01.2023 11:47:18
1
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Mia
19.01.2023 11:43:41
8
40
Какво ще правят туристите зимата в Бургас? Местните умираме от скука. Ако има полети зимата, ще има пътници, но те ще са гурбетчии и бургазлии, отиващи на екскурзия, а не чужденци. Но Варна не искат да отстъпят полетите, защото ще трябва да си намалят приходите и персонала.
3.
Бургазлия
19.01.2023 11:41:56
62
13
Целогодишен самолетен тормоз за Бургас ли искаме? Обикновенният жител на Бургас не иска летището да работи целогодишно. Питайте първо хората. Стига с този бесполезен турузъм, където само се пълнят джобовете на търгашите.
2.
Селянин
19.01.2023 11:38:54
0
35
Почвайте ги като нормалният частник със всички служби. РИОСВ, Данъчни, Инспекция по труда, ДАНС, Гешев, Пожарната, Гранична полиция и още каквото се сетите и ще има след това на всеки час празен самолет да лети до Бургас през зимата. По ефтино ще им излезе на Фрапорт....
1.
Някой
19.01.2023 11:36:45
0
64
Тим искат да има полети във Варна за да пълнят Албена и Златните с туристи. Там хотелите са техни. Ако кацат тук не им е ок. Летището ни не само няма зимни полети, но и няма пролетни. Започват чак от юни. Смешна работа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление Правят бързи печалби от имоти Правят бързи печалби от имоти Строителните предприемачи предлагат различни схеми на плащане Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история и се оказваш с охрана и пореден враг на Петков, Василев, Иванов и сие Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Иван Гешев на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса (НА ЖИВО) Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Innovation Center предлага специализирани курсове по химия и биология, ориентирани към ученици и кандидат-студенти за специалностите медицина, фармация и дентална медици Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Ако действително се окаже, че това не е служебен, а партиен кабинет, подозренията към изборния процес ще стават все по-големи, обяви Илияна Йотова Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори 34-годишният криминално проявен и осъждан Александър Ф. е задържан Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Костадин Костадинов няма да е кандидат за Европейския парламент
Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора  Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Словесният им сблъсък изуми мнозина, а през това време изпълнителката се усмихваше небрежно до Рачков и Геро За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин Работата е там, че обърнатите колела могат да причинят сериозна повреда на кормилното управление
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори