×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проверките по Южното Черноморие: Медийно шоу с предизвестен край или твърдата ръка на държавата?


Проверките по Южното Черноморие: Медийно шоу с предизвестен край или твърдата ръка на държавата?
Шефът на ДНСК Иван Несторов днес изпълни поръчката на премиера - излезе пред медиите и създаде куп новини
Тема в развитие
Зарков, след като Караянчева му спря микрофона: Плажът на Алепу прилича на Алепо Ивелина Василева: Това, което наблюдаваме на Алепу, е абсолютно безобразие Валери Симеонов за строежа на Алепу: Там няма свлачище, законът е нарушен, очаквам разследване! Това не е хотел – подпорна стена е, а стаите не са стаи, а „обеми“ Строежът на "Алепу" - законен, РДНСК-Бургас не откри нарушения РДНСК-Бургас праща проверка на „брегоукрепването“ с хотел на Алепу Крещящ абсурд: „Брегоукрепват“ с хотел пясъка на Алепу Зелена светлина за строеж на къмпинг „Градина“: Бизнесмен ще прави ресторант като в Монте Карло Тежки машини влязоха във в.с. „Свети Тома”, строежът на Шофьорския плаж продължава ударно Пчелояд спрял строителството на Алепу, машините нарушавали комфорта му Нови сигнали за незаконно строителство на Алепу, РДНСК започва проверка Строителният надзор откри груби нарушения на "Алепу" и "Арапя", спря строежите (ОБНОВЕНА) Проверките по Южното Черноморие: Медийно шоу с предизвестен край или твърдата ръка на държавата? Георги Атанасов: Не сечем гората край Арапя, а само опасните дървета (ВИДЕО) Шефът на ДНСК спря строителството и на Арапя Атанас Семов: Като гледам кадрите от Алепу, имам чувството, че са от Алепо (ВИДЕО) Извънредно! Спират строителството до к-с "Св. Тома" Ще запечатат ли строежа край Св. Тома, шефът на ДНСК идва на спешна проверка Панайот Рейзи: Няма дюни под строежа на къмпинг „Градина“, не разрешаваме да се строи на плажа (ВИДЕО) Кметът на Царево: Гората край Арапя се сече заради природозащитниците (ВИДЕО) Бойко Борисов командирова шефа на ДНСК на спешна инспекция на Южното Черноморие. Ще спират ли строежи? Вижте какво остана от райското в.с. „Св.Тома”, тузарите напускат имотите си (ВИДЕО и СНИМКИ) Проблемът на Арапя е само един – липса на Общ устройствен план! И това е много тежко за местните хора Първо във Флагман! Край на живописната борова гора в Арапя! Градят ваканционно селище (ВИДЕО И СНИМКИ) Строили на Шофьорския плаж край Созопол, за да не падне пътят? (ВИДЕО) Павел Поппандов: Строителите ми отнемат и спомените от Алепу, дано нещо да остане! Еколог: Строежът на ресторант и паркинг на къмпинг „Градина” е върху разрушена дюна РИОСВ извърши проверка на къмпинг "Градина", няма нарушение Нов строеж на брега на морето
виж още
скрий
25 Януари 2019, Петък, 15:05 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Директорът на ДНСК Иван Несторов намери пропуски в документацията и на „Алепу”, и на „Арапя”, но дали инвеститорите няма да съборят заповедите за спиране в съда?
 

След бурната седмица, в която през ден избухваха скандали за спорно застрояване по Южното Черноморие (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ), днес настъпи развръзката на скандала,условно наречен „БетонГейт”.

За целта бе осигурен подобаващ финал за народната маса. По поръчка на премиера Бойко Борисов в Бургаско бе пратен най-високопоставеният държавен служител, отговарящ да строителният надзор – шефът на ДНСК Иван Несторов. Още слизайки от служебния си автомобил край комплекс „Свети Тома” съобщи, че е открил няколко нарушения, а само няколко дни преди това се твърдеше, че всичко е изрядно.


Иван Несторов откри пропуските в строителството на "Алепу" още в колата си, на път за Созопол

На Иван Несторов дори не му бе необходимо да прави оглед на строителната площадка на „Главболгарстрой”, изяла целия хълм, познат ни от финалната сцена на „Оркестър без име”. Той излезе от колата си, наметна си палтото, направи 50-ина крачки и се спря се пред неколцината журналисти, обявявайки, че докато е пътувал от София към Созопол, е открил сериозни пропуски (ВИЖТЕ ВИДЕОТО ОТ ИМПРОВИЗИРАНИЯ БРИФИНГ).


Инж.Иван Несторов подробно обясни, че в случая строителството на комплекса е на два етапа – първият касае геозащитното съоръжение, а вторият – изграждането на три жилищни сгради.

„От разрешението за строеж виждам, че след като е завършено укрепителното съоръжение има чл.96, ал.4, в който е казано, че по заявление на независимия строителен надзор той трябва да уведоми ДНСК, че обектът е завършен, трябва да се направи мониторинг от „Геозащита Варна”, да се въведе в експлоатация и чак тогава да започне изграждането на жилищните сгради, а това не се е случило, което за нас е достатъчно основание, за да разпоредим спиране на строителството”, заяви Несторов.

След това  се опита да прехвърли топката в полето на Община Созопол, посочвайки, че от компетенцията на местната администрация е да следи строителството на сгради, които са четвърта категория. ДНСК трябвало да контролира за геозащитното съоръжение -първа категория, и го направила, изми си ръцете инж.Несторов. 

Ситуацията се повтори и на „Арапя”, където още на първо четене бе установено, че няма път, ограда на имота и не са предприети всички мерки за здравето на работниците, което бе достатъчно, за да се спре и строежа на ваканционния комплекс край Царево.

Мнозина обаче с право се съмняват, че това може и да е медиен цирк, шоу за масите и след месец-два заповедите за спиране да паднат в съда, с което строителството се възобнови още тази пролет или най-късно следващата есен – за по-безопасно след изборите.

Често сме ставали свидетели как сякаш умишлено в актове или подобни заповеди се правят грешки, което води до последвалата им отмяна от съда. Заради това и Флагман.бг попита Иван Несторов дали ще държи пряко отговорни служителите си, ако се стигне до отмяна на актовете по тяхна вина. Конкретен отговор не получихме, само витиевати обяснение (ВИЖТЕ ВИДЕОТО).

Дали ще се стигне до подобна развръзка или този път действително ще видим твърдата ръка на държавата, защото темата е изключително деликатна и жегва обществото – ще разберем съвсем скоро.


В категории: Политика


26
Коментара по темата
26.
Недоволен
26.01.2019 11:38:20
0
2
Ами хубаво но Вие вярвате ли, че Бойко е човека който да ги изчисти?! Все пак имаше 10 години на разположение. При скандал Борисов го играе доброто ченге, но мисля и той е част от "програмата"!
25.
*********
26.01.2019 10:39:53
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
24.
наблюдател
26.01.2019 10:37:19
1
2
Да всичко е медийно шоу .Парите са дадени купени са разрешителните.Ще платят по една мижава глоба и всичко продължава.Бойко е крайно време да изчисти тази върхушка в тези общини която взема еднолично решения .Ей хора събудете се след време никой от нас няма да има достъп до тази плажна ивица.Всичко ще се превърне в частни плажове.
23.
Ротшилд
26.01.2019 10:32:52
3
4
Трябва да се намери някакъв баланс. Всеки да отстъпи в името на развитието на държавата ни. На всякъде по света
в известните туристически дестинации има голямо застрояване. Вече със съвременните технологии меже да се види, а не да слушаме някой, който е бил там. Вижте всички европейски страни на средиземноморието. На 90% цялото средиземноморие е във вилни зони и затворени комплекси, незастроени са само защитените природни резервати, които са много малка част на фона на цялата крайбрежна ивица на Испания, Франция, Ибиса, Майорка, Сардиния, Корсика, Италия, Хърватска, Черна гора, Босна и Херц., Албания, Гърция, Кипър и Турция. Всички тези държави и
островите им са топ дестинации, повечето от тях имат само летни курорти. Ние имаме и зимни и летни, но не са развити. Или да развиваме туризъм като хората или да събаряме всичко и да ставаме животновъди и земеделци.
22.
Гъбар с пушка
26.01.2019 10:18:41
0
2
Пак се нарейзах, чиче!
21.
123
26.01.2019 09:55:19
3
3
Животът на палатки, свиренето на китари, заспиването под хилядите звезди, които светят на плажа , издават някаква особена девиация - тези хора са просто непригодни за обществото. Те трябва да заменят подобни диващини с добре приетия живот на ол инклузив, в който се живее само из просторните мраморни коридори на хотела и се изплюсква до дъно цялата шведска маса три пъти дневно. В резултат на това се постига едно пухкаво наднормено тегло, което издава че си станал горд член на мечтаната средна класа. Необходимо е ти, жена ти и двете ти деца да изпълвате изискването за максимум килограми в асансьора.
20.
Mhmhm
26.01.2019 09:43:43
0
2
Къде в другите държави го има това бясно застрояване? Питам! Вземете за пример една Гърция, че ни е до гза
19.
ABV
26.01.2019 09:03:38
0
1
Живко педала стар партизански кадър е в далаверата крадец и измамник.
18.
Бойко
26.01.2019 08:53:33
2
7
Представяте ли си днес да започваше изграждането на Сл.бряг,Златни пясъци, Албена, Пампорово,Боровец, Банско като курорти? Ако се мереше със същия аршин, тези курорти нямаше да съществуват. За мен проблема е в хаотичното застрояване и лошата съпътстваща инфраструктура, както и в уплътняване на територията. Вземете за пример местността Германката - трънки и глогинки. Каква природа, какви скални фиорди?! Ако всички места сред природата бяха не засегнати, сега щяхме да имаме дива природа, но далече от нас и непозната. Единствено достъпна за шепа авантюристи и любители на голото къмпингуване. Сори, но не мога да се съглася с това. Има как да се съчетае опазване на природата и човешките нужди. Решението е в умния подход и борбата с корупцията която се подклажда от алчни инвеститори.
17.
възмутен теляк
25.01.2019 19:53:43
0
6
Медийно шоу с предизвестен край.
16.
Плиткоумен
25.01.2019 18:48:30
0
13
Нещо не мога да вдяна тука. всички се нахвърлят върху фирмите строители. Сигурно са с изряни документи. Защо никой не проверява кой им издал разрешенията за строителство и кой е променил статута на земята.
15.
"Театър без име"
25.01.2019 18:28:17
0
5
Оставаме, оставаме и нищо, че е зима! Оставаме еее, оставаме, за крадене щом още има...."
Жалко за децата, че скоро ще гледат красивата ни природа само по филмите. Поне тогавашните актьори ставаха, за разлика от настоящите! Липсва и оня милиционер дето пазеше нивите, да им напълни алчните задници с английска сол!
14.
мишо
25.01.2019 17:59:52
0
8
Разбира се , че е Шоу. Но вече няма кой да се хване. Знаем, че днеска е шоуто а утре започва строенето отново.
13.
*********
25.01.2019 17:43:00
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
12.
Евтино шоу
25.01.2019 17:38:25
0
6
Главболгарстрой е фирма-любимец на управляващите, които и да са те !
кплкото до Арапя, там винаги се вижда дългата ръка на "кокаиновите крале" !
Да не говорим за собственика на "Дюни", който явно се е оказал и собственик на "Градина"!Навремето много се изписа ,чий съратник е той-първа дружка на един Президент!
11.
Главбулгарстрой
25.01.2019 17:26:50
1
5
Сега, ще гледаме голям театър! Как спираме фирма спонсор, фирма строител на магистрали и други с ленторязане обекти, фирма с която се снимаме непрекъснато за да запълним страниците на историята на новото време!Явно в очите на БГ управляващите сме, жалки, наивни и много прости!
10.
*********
25.01.2019 17:17:41
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
9.
*********
25.01.2019 17:15:02
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
8.
Aапя
25.01.2019 17:12:33
1
1
Pazi boje sliapo da progledne.Znaem si se ei na izborite sme s vas da napravite po goliam komplekd.Kvo kopate kanal davaite vsi4ko v moreto ribite da iadat.Джони -джони
7.
Кофти БГ
25.01.2019 17:11:43
10
5
В цял свят строят по крайбрежието тук ги спират,туризъм,икономика,работни места,ЙОК,ще живеем като диваци,заради няколко идиота с палатки...
6.
ГЕРБ
25.01.2019 17:06:10
1
6
Stroite hi4 da ne vi dreme pak 6te si kupim izborite.
5.
ГЕП
25.01.2019 17:04:38
2
1
6te sviri tarnovskata-podi si trop4o
4.
Pak-man
25.01.2019 17:04:11
0
3
Култова игра която на жаргон и викахме "лапаница"
3.
БоКо
25.01.2019 17:02:21
1
10
Ще ви кажа какво ще се случи. След известно време на гръмко шумене всичко ще утихне ,строителните предприемачи ще си платят и ТОЧКА. Всичко ще продължи по старому.
2.
Акам си
25.01.2019 16:47:34
6
6
A ония с караваните и палатките където се самонастанили в частни имоти КОЙ ще ги проверява,пикат и акат в храстите
1.
Нестинарков
25.01.2019 16:37:05
2
9
Малко по-достоверно трябваше да го изиграе. Нещо като сега да огледат и до 1-2 дни да излязат със становище. Много прозрачно Иване, нъл тъй Несторов?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори