×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нов строеж на брега на морето


Нов строеж на брега на морето
Строителството се извършва между нос Свети Тома и т.нар. "Шофьорски плаж" на самия бряг. Строи се и по тъмно
Тема в развитие
Зарков, след като Караянчева му спря микрофона: Плажът на Алепу прилича на Алепо Ивелина Василева: Това, което наблюдаваме на Алепу, е абсолютно безобразие Валери Симеонов за строежа на Алепу: Там няма свлачище, законът е нарушен, очаквам разследване! Това не е хотел – подпорна стена е, а стаите не са стаи, а „обеми“ Строежът на "Алепу" - законен, РДНСК-Бургас не откри нарушения РДНСК-Бургас праща проверка на „брегоукрепването“ с хотел на Алепу Крещящ абсурд: „Брегоукрепват“ с хотел пясъка на Алепу Зелена светлина за строеж на къмпинг „Градина“: Бизнесмен ще прави ресторант като в Монте Карло Тежки машини влязоха във в.с. „Свети Тома”, строежът на Шофьорския плаж продължава ударно Пчелояд спрял строителството на Алепу, машините нарушавали комфорта му Нови сигнали за незаконно строителство на Алепу, РДНСК започва проверка Строителният надзор откри груби нарушения на "Алепу" и "Арапя", спря строежите (ОБНОВЕНА) Проверките по Южното Черноморие: Медийно шоу с предизвестен край или твърдата ръка на държавата? Георги Атанасов: Не сечем гората край Арапя, а само опасните дървета (ВИДЕО) Шефът на ДНСК спря строителството и на Арапя Атанас Семов: Като гледам кадрите от Алепу, имам чувството, че са от Алепо (ВИДЕО) Извънредно! Спират строителството до к-с "Св. Тома" Ще запечатат ли строежа край Св. Тома, шефът на ДНСК идва на спешна проверка Панайот Рейзи: Няма дюни под строежа на къмпинг „Градина“, не разрешаваме да се строи на плажа (ВИДЕО) Кметът на Царево: Гората край Арапя се сече заради природозащитниците (ВИДЕО) Бойко Борисов командирова шефа на ДНСК на спешна инспекция на Южното Черноморие. Ще спират ли строежи? Вижте какво остана от райското в.с. „Св.Тома”, тузарите напускат имотите си (ВИДЕО и СНИМКИ) Проблемът на Арапя е само един – липса на Общ устройствен план! И това е много тежко за местните хора Първо във Флагман! Край на живописната борова гора в Арапя! Градят ваканционно селище (ВИДЕО И СНИМКИ) Строили на Шофьорския плаж край Созопол, за да не падне пътят? (ВИДЕО) Павел Поппандов: Строителите ми отнемат и спомените от Алепу, дано нещо да остане! Еколог: Строежът на ресторант и паркинг на къмпинг „Градина” е върху разрушена дюна РИОСВ извърши проверка на къмпинг "Градина", няма нарушение Нов строеж на брега на морето
виж още
скрий
18 Януари 2019, Петък, 22:28 ч.

Строителството се извършва между нос Свети Тома и т.нар. "Шофьорски плаж" на самия бряг

Зрители на бТВ сигнализираха за нов строеж на брега на морето. Според институциите строежът до блатото Алепу край Созопол е законен.

Строителството се извършва между нос Свети Тома и т.нар. "Шофьорски плаж" на самия бряг. Строи се и по тъмно.

Теренът е частен и в него е предвидено изграждането на два курортни комплекса на обща площ от 20 декара, уточниха от екоинспекцията в Бургас. Мястото попада в две зони от „Натура 2000”, но има одобрен доклад за въздействие върху околната среда.

От фирмата инвеститор обясниха, че на този етап се извършва само укрепване на свлачището.

"Резултатите от докладите, които са извършени от екипа биолози, показват, че има минимални въздействия, които са на много малка площ и като цяло обектът няма да окаже значително въздействие", обясниха от РИОСВ-Бургас.

В категории: Созопол


15
Коментара по темата
15.
Петър
21.01.2019 08:16:17
1
2
14,
Коментирам с факт написаното в статията, който факт казва, че земята е Държавна публична, и не може да бъде друга!
Исках да кажа, че теренът не е частен! Ще го използва някое частно лице, което впоследствие, или ще плаща на когото трябва /бъди сигурен, че това няма да е към бюджета/, или ще последва съдбата на Гебрев!
14.
До 8
20.01.2019 18:38:38
1
2
Браво, Петър!
Защото практически винаги щом "Теренът е частен" и.... на практика "до там".
Поне повече хора "да им се отворят очите" !
..... така ще има ответни действия от обикновените хора ( то досега вече трябваше Революция да има, незнам кой, какво Още Чака)
13.
*********
20.01.2019 10:31:15
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
manastir
20.01.2019 06:43:17
0
4
Собственици на терена са Кристиян Конов и Пламен Марков. Шулева няма нищо общо. Питайте Рейзи.
11.
baihui
19.01.2019 09:27:41
1
11
Незабавната Национализация и Народният Съд ще оправят всички Простотии на "Прехода"!
10.
будура
19.01.2019 08:58:39
0
6
те пак нямат информация какво се случва там
9.
въпрос
19.01.2019 08:46:13
0
3
Има ли доклад по ОВОС или ЕО
8.
Петър
19.01.2019 08:14:02
0
3
"Теренът е частен..."
Глава втора.
КРАЙБРЕЖНА ПЛАЖНА ИВИЦА. ПОЛЗВАНЕ

Чл. 6. (1) Крайбрежната плажна ивица е обособена територия, съставена от отделни морски плажове, представляваща част от морския бряг към прилежащата му акватория.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2013 г.) Морският плаж е територия, представляваща обособена част от крайбрежната плажна ивица, покрита с пясък, чакъл и други седиментни или скални образувания в резултат на естествени или изкуствено предизвикани в резултат на човешка дейност процеси на взаимодействие на морето със сушата. Към територията на морския плаж се включват и пясъчните дюни, разположени непосредствено зад плажната ивица или попадащи върху морския плаж.

(3) Морските плажове са изключителна държавна собственост.

(4) Публична държавна собственост, която не може да бъде обявена за частна, са:

1. морските плажове;

2. брегоукрепителните и брегозащитните системи и съоръжения за предпазване от вредното въздействие на водите, изградени в имоти - държавна собственост, извън границите на населените места;

3. прилежащите на морето крайбрежни езера, лагуни, лимани и влажни зони;

4. пясъчните дюни;

5. (изм. - ДВ, бр. 27 от 2013 г.) островите, включително и създадените в резултат на човешка дейност.

(5) Публична общинска собственост, която не може да бъде обявена за частна, са брегоукрепителните и брегозащитните системи и съоръжения за предпазване от вредното въздействие на водите, с изключение на тези по ал. 4, т. 2.
Теренът е Държавен, при това публичен! Винаги е бил, и сега си е такъв!
7.
Gordon Shumway
19.01.2019 00:16:12
4
7
Свети Тома е на любимците на властта - Главболгарстрой. Бивши ДС ченгета, лоялни към Москва, които откраднаха земята от бившата пионерска идиотщина на Аркутино. Цялата земя е тяхна и ще я застроят цялата за руснаци, защото си плащат на властта. А бедния и прост народ, който си избира Тиква, да ходи да почива на радиоактивния плаж преди Черноморец.
6.
bbfaktor
18.01.2019 22:24:26
0
3
В същото време стана ясно, че срещата между премиера Бойко Борисов и държавния секретар на САЩ Майк Помпейо, която трябваше да се състои на Световния икономически форум в Давос, пропада. Причината е, че президентът Доналд Тръмп отмени посещението на американската делегацията заради липсата на бюджет, което блокира работата на федералното правителство.

Очакваше се в Давос Борисов и Помпейо да обсъдят точно следката за F-16. И там трябваше да бъдат изяснени и параметрите на продажбата на изтребителите на България, както и деликатните въпроси като крайната цена и срока на доставка.

Тръмп, Макрон и Тереза Мей няма да отидат в Давос Виж още
Тръмп, Макрон и Тереза Мей няма да отидат в Давос
Вероятно затова, макар решението на парламента да е факт от сряда, от фирмата-производител на F-16 заявиха, че нямат официално съобщение от българското правителство за старта на преговорите. Те обясниха, че американската държава трябва да го получи, тъй като става въпрос за преговори на държавно равнище, съобщи БНР.

Разговорите обаче може да не започнат скоро. Причината - вече повече от 20 дни мното правителствени институции са затворени заради бюджетна криза, предизвикана от искането на президента Доналд Тръмп да осигури финансиране на стената с Мексико.

Затова и от посолството на САЩ в България не успяха да потвърдят дали официално са получили решението на българския парламент.

Министерството на външните работи посочи, че не е водещо и не разполага с информация за изпратено запитване.

Същевременно в София представител на компанията производител увери, че е имало разговори с Министерството на отбраната. Но и той не посочи дата за начало на преговорите.

Според бившия командващ силите на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлав започването на преговори за Ф-16 е първата наистина голяма стъпка към увеличаване на капацитета на българските ВВС в НАТО.

"За петнайсетте години членство в НАТО България наистина допринесе за Алианса. От доста години вие сте разчитали на оборудването и техниката, наследена от членството ви във Варшавския договор. Нормално е за тези години командващите на военновъздушните сили и хората, които работят, да са полагали усилия да променят нагласите си от съветски стил на работа към стил, характерен за НАТО", каза Брийдлав.

Според него МиГ-29 покрива нуждите за охрана на българското въздушно пространство.

"Има определени притеснения по отношение на поддръжката и обслужването му. Вярвам обаче, че България има намерението да бъде допринасяща не само за сигурността на собственото си въздушно пространство, но и за сигурността на НАТО. Би било хубаво и български самолети да отговарят за
5.
Кафеджия
18.01.2019 21:19:35
0
6
Върнете рубриката "КАФЕ"
4.
Куче влаче... камион
18.01.2019 21:06:23
0
7
Не знаех, че Свети Тома е на Шулева, но си спомням как Рейзито се появи по бтв и каза, че затворили пътя заради безопасността на хората. Още тогава му се смяха за опашатата лъжа. По-късно с "вълните на асфалта" се изложи още повече като каза, че били направени нарочно, за да не заспиват шофьорите на волана... Без думи...

Няма ли да дойдат някакви международни наблюдатели и да ги наврат у на кучето да не казвам кое тия душмани на народа?
3.
Ха ха
18.01.2019 20:04:09
1
10
Св. Тома на бившата министърка Лидия Шулева построено в границите на Натура 2000. Заради това Моше Шулева имам предвид затвориха пътя до Дюни, а св. Тома го построиха на китното полуостровче изключителна държавна собственост в нарушение на конституцията. Преди 3 месеца като видях пропадането се зарадвах защото майката Природа си знае работата ....
2.
123
18.01.2019 19:46:39
1
3
Омръзна ми във фб да гледам кучета и котки и мутри на едни и същи дебили противни казни фейсове
1.
Созополчанин
18.01.2019 19:39:57
0
8
Какво се маете и чудите !!! Съвсем нормално, Главбулгарстрой си стои втора аст на к-с Свети Тома. Който може го може, то си беше в нещата да има продължение на комплекса. Бреха упреквали ха-ха. Брега не се укрепва с гундаментна плоча. До лятот ще има поне 3-4 етажа на зелено....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори