×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ивелина Василева: Това, което наблюдаваме на Алепу, е абсолютно безобразие


Ивелина Василева: Това, което наблюдаваме на Алепу, е абсолютно безобразие
Депутатката от ГЕРБ защити поправките в Закона за биологичното разнообразие
Тема в развитие
Зарков, след като Караянчева му спря микрофона: Плажът на Алепу прилича на Алепо Ивелина Василева: Това, което наблюдаваме на Алепу, е абсолютно безобразие Валери Симеонов за строежа на Алепу: Там няма свлачище, законът е нарушен, очаквам разследване! Това не е хотел – подпорна стена е, а стаите не са стаи, а „обеми“ Строежът на "Алепу" - законен, РДНСК-Бургас не откри нарушения РДНСК-Бургас праща проверка на „брегоукрепването“ с хотел на Алепу Крещящ абсурд: „Брегоукрепват“ с хотел пясъка на Алепу Зелена светлина за строеж на къмпинг „Градина“: Бизнесмен ще прави ресторант като в Монте Карло Тежки машини влязоха във в.с. „Свети Тома”, строежът на Шофьорския плаж продължава ударно Пчелояд спрял строителството на Алепу, машините нарушавали комфорта му Нови сигнали за незаконно строителство на Алепу, РДНСК започва проверка Строителният надзор откри груби нарушения на "Алепу" и "Арапя", спря строежите (ОБНОВЕНА) Проверките по Южното Черноморие: Медийно шоу с предизвестен край или твърдата ръка на държавата? Георги Атанасов: Не сечем гората край Арапя, а само опасните дървета (ВИДЕО) Шефът на ДНСК спря строителството и на Арапя Атанас Семов: Като гледам кадрите от Алепу, имам чувството, че са от Алепо (ВИДЕО) Извънредно! Спират строителството до к-с "Св. Тома" Ще запечатат ли строежа край Св. Тома, шефът на ДНСК идва на спешна проверка Панайот Рейзи: Няма дюни под строежа на къмпинг „Градина“, не разрешаваме да се строи на плажа (ВИДЕО) Кметът на Царево: Гората край Арапя се сече заради природозащитниците (ВИДЕО) Бойко Борисов командирова шефа на ДНСК на спешна инспекция на Южното Черноморие. Ще спират ли строежи? Вижте какво остана от райското в.с. „Св.Тома”, тузарите напускат имотите си (ВИДЕО и СНИМКИ) Проблемът на Арапя е само един – липса на Общ устройствен план! И това е много тежко за местните хора Първо във Флагман! Край на живописната борова гора в Арапя! Градят ваканционно селище (ВИДЕО И СНИМКИ) Строили на Шофьорския плаж край Созопол, за да не падне пътят? (ВИДЕО) Павел Поппандов: Строителите ми отнемат и спомените от Алепу, дано нещо да остане! Еколог: Строежът на ресторант и паркинг на къмпинг „Градина” е върху разрушена дюна РИОСВ извърши проверка на къмпинг "Градина", няма нарушение Нов строеж на брега на морето
виж още
скрий
05 Юни 2020, Петък, 11:56 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Депутат от БСП също се възмути от строежа на "Главболгарстрой" на плажа

Депутатът от „БСП за България“ Любомир Бонев се възмути от парламентарната трибуна заради строителството на плажа в местността Алепу край Созопол. Повод бе дебат върху правителствен законопроект за поправки на Закона за биологичното разнообразие.

„Докато си говорим за тези хубави неща как ще се случат и как законът ще даде изцяло нов тласък на опазването на Натурата, се случва... Черноморието и закриването на РИОСВ. Това ми е репликата, не може да вменяваме задължения на институции, които реално ще липсват“, каза Бонев в реплика към бургаския депутат от ГЕРБ Ивелина Василева, председател на парламентарната Комисия по околната среда и водите.

Народният представител от „БСП за България“ разкритикува правителството, че смята да закрие някои регионални екоинспекции.

В дупликата си Ивелина Василева бе лаконична за строежа на „Главболгарстрой“ на плажа: „Що се отнася до това, което наблюдаваме на Черноморието и именно в зоната на Алепу, за мен това е абсолютно безобразие“.

Структурата на Министерството на околната среда и водите пък не била от компетенциите на законодателната власт.

Законопроектът няма отношение към регионалните инспекции, а той се отнася към устойчивото управление, подчерта Василева.

Преди това в изложението си по същество тя обяви готовност за поправки на законопроекта между първо и второ четене предвид някои от критиките. Депутатката от ГЕРБ подчерта, че научният подход е изключително важен.

Основната цел на законопроекта е да бъде усъвършенствана нормативната уредба чрез прецизиране на отделни разпоредби, намаляване на административната тежест и съотнасяне на новия подход за управление на Натура 2000 в България и в приложимия специален закон, посочват вносителите от Министерски съвет.

Той бе одобрен на първо четене с 92 „за“, 1 „против“ и 34 „въздържал се“.

 


В категории: Созопол


18
Коментара по темата
18.
Лански
07.06.2020 19:41:00
0
1
Платените еко лумпени около Тома Белев защо мълчат? Някой протест няма ли да спретнат или няма кой да ги спонсорира?
17.
до ПАЦИЕНТ
07.06.2020 11:04:12
0
3
Точно от Герб, точно в последните 10 години е издадено строителното разрешение и е одобрено това строителство. Нека не се дистанцират от грабежа!
16.
спокойствие на оня свят
05.06.2020 22:18:59
0
4
Мис Бикини не иска спокойствие, а иска авантьри :-)
15.
Еколога Спиридон
05.06.2020 22:17:27
0
5
Ха,ха ми тя тая нали беше министър точно по това време като са подготвяли документите.
14.
НЕ Е ПЛАТЕНА ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ НА МИС БИКИНИ.
05.06.2020 18:36:30
0
7
ХА ХА ХА
13.
въпрос
05.06.2020 17:34:09
1
10
А ЗАЩО НАБЛЮДАВАТЕ-НАЛИ ТИ ДОКАРА ТОНКА ОТ ХАСКОВО ЗА ДИРЕКТОР,А СЕГА НАБЛЮДАВАЛА.
12.
Симеон
05.06.2020 17:30:24
0
13
Къде са сега "зелените"?!? Защо не излизат и протестират пред Министерски съвет?!? Или "зелените" на Прокопиев и Тома Белев протестират и се интересуват само от втория лифт на Банско?
11.
чакаме
05.06.2020 15:15:55
1
10
И.........безобразие е да! Ама те вашите дружки ги върша тия безобразия! И нищо не чуваме за отговорности, съд, присъди????? Хилите се като ощипани моми на простотиите, които ръси вашият вожд, пък престъпленията му не ги виждате, а? Хайде, като е безобразие, сезирайте прокуратурата! Чакаме действия, не врели некипели приказки!
10.
Браво
05.06.2020 14:02:58
0
14
Въй въй май само наблюдавате. Стандарт на ГЕРБ да наблюдава и после ни лук яли ни лук мирисали. Това го правят подкупните алчни калинки на власта. Да сте здрави и щастливи и пак за вас да гласуват.
9.
Помислете само...
05.06.2020 13:36:54
1
24
Нашето черноморие стана практически непревземаемо от към море - за толкова бетон и албанците могат да мечтаят. По-младите нека да попитат някой по-възрастен какво имам предвид !
8.
То само с гледане ако става
05.06.2020 13:21:41
0
25
А въпросната госпожа защо само наблюдава, а не взима адекватни мерки?
7.
Народа
05.06.2020 12:44:23
1
30
Така де,само,че реагирате чак на третия ден след началото на скандала, и след като народа се вдигна в Созопол.А телевизията на гелосания господин дори не го отрази.Rip за обективната журналистика.
6.
Пациент
05.06.2020 12:40:47
4
27
Тва на Алепу щото е направено без разрешението на ГЕРБ, които са от 10 години на власт.
А тази противна лелка Ивелина Василева, която се бута до премиера и се стреми сякак да си прави ПИАР и да е център на вниманието, по - добре да си мълчи, след като със сигурност последните 10 години от партията са знаели, че има такъв проблем, къде са били спали ли са?
Въобще що не спрете да ни занимавате в противната Ивелина, Бойко Борисов поне е симпатичен в сравнение с нея. Пишете за премиера, той е по - приятен за гледане.
5.
Герберастите
05.06.2020 12:38:01
2
23
Щом таксата "ПОМАГАНЕ" е платена, нищо не можем да направим. И да не забравите пак да гласувате за нас!
4.
Турист
05.06.2020 12:30:17
0
31
Има ли още малоумни въпроси защо българите не искат да почиват в България? Най-вероятно защото това не може да се случи в съседните ни Гърция и дори Турция
3.
Хммм
05.06.2020 12:30:03
1
37
Съборете тези грозни бетонови чудовища по морето.Това Министерство на околната среда от години съсипва природата ни.Да има съд и ефективни присъди за виновните.
2.
N+++
05.06.2020 12:28:08
3
30
За това което е на Алепу трябва да благодарим на мъжа на външната ни министърка, а именно архитект Ангел Захариев!!!
1.
N+++
05.06.2020 12:13:12
1
43
Това, което става на Алепу е с благословията на регионалния директор на РДНСК - веднага да си подава оставката и не само това, да бъде разследван от прокуратурата за рвед нарушения допуснати през годините!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори