×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строили на Шофьорския плаж край Созопол, за да не падне пътят? (ВИДЕО)


Строили на Шофьорския плаж край Созопол, за да не падне пътят? (ВИДЕО)
Изпълнителният директор на „ГБС – турс“ Радослав Котларов обясни, че сградите щели да пазят туристите от това да не бъдат засипани с кал
Тема в развитие
Зарков, след като Караянчева му спря микрофона: Плажът на Алепу прилича на Алепо Ивелина Василева: Това, което наблюдаваме на Алепу, е абсолютно безобразие Валери Симеонов за строежа на Алепу: Там няма свлачище, законът е нарушен, очаквам разследване! Това не е хотел – подпорна стена е, а стаите не са стаи, а „обеми“ Строежът на "Алепу" - законен, РДНСК-Бургас не откри нарушения РДНСК-Бургас праща проверка на „брегоукрепването“ с хотел на Алепу Крещящ абсурд: „Брегоукрепват“ с хотел пясъка на Алепу Зелена светлина за строеж на къмпинг „Градина“: Бизнесмен ще прави ресторант като в Монте Карло Тежки машини влязоха във в.с. „Свети Тома”, строежът на Шофьорския плаж продължава ударно Пчелояд спрял строителството на Алепу, машините нарушавали комфорта му Нови сигнали за незаконно строителство на Алепу, РДНСК започва проверка Строителният надзор откри груби нарушения на "Алепу" и "Арапя", спря строежите (ОБНОВЕНА) Проверките по Южното Черноморие: Медийно шоу с предизвестен край или твърдата ръка на държавата? Георги Атанасов: Не сечем гората край Арапя, а само опасните дървета (ВИДЕО) Шефът на ДНСК спря строителството и на Арапя Атанас Семов: Като гледам кадрите от Алепу, имам чувството, че са от Алепо (ВИДЕО) Извънредно! Спират строителството до к-с "Св. Тома" Ще запечатат ли строежа край Св. Тома, шефът на ДНСК идва на спешна проверка Панайот Рейзи: Няма дюни под строежа на къмпинг „Градина“, не разрешаваме да се строи на плажа (ВИДЕО) Кметът на Царево: Гората край Арапя се сече заради природозащитниците (ВИДЕО) Бойко Борисов командирова шефа на ДНСК на спешна инспекция на Южното Черноморие. Ще спират ли строежи? Вижте какво остана от райското в.с. „Св.Тома”, тузарите напускат имотите си (ВИДЕО и СНИМКИ) Проблемът на Арапя е само един – липса на Общ устройствен план! И това е много тежко за местните хора Първо във Флагман! Край на живописната борова гора в Арапя! Градят ваканционно селище (ВИДЕО И СНИМКИ) Строили на Шофьорския плаж край Созопол, за да не падне пътят? (ВИДЕО) Павел Поппандов: Строителите ми отнемат и спомените от Алепу, дано нещо да остане! Еколог: Строежът на ресторант и паркинг на къмпинг „Градина” е върху разрушена дюна РИОСВ извърши проверка на къмпинг "Градина", няма нарушение Нов строеж на брега на морето
виж още
скрий
24 Януари 2019, Четвъртък, 08:41 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Тук нито държава, нито община могат да направят това укрепване, което правим, защото е скъпо, казват от фирмата-строител


Ваканционен комплекс се строи на Шофьорския плаж, за да не падне пътя. Това звучи като виц, но не е.

„Може да видите как пътят пропадна и решихме да действаме, за да не се случи нещастен инцидент. Оттук през лятото минават много коли, автобуси, пешеходци
, каза пред камерата на Нова телевизия изпълнителният директор на „ГБС – турс“ Радослав Котларов.

Той уточни, че строежът е започнал в средата на октомври. „В момента укрепваме свлачището. Това е първият етап от изграждането на ваканционния комплекс“, добави шефът на „ГБС – турс“.

Това място е познато на всеки българин, каза пък водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев, припомняйки, че там се е снимала финалната сцена на обичания български филм "Оркестър без име".

„Това е частен урегулиран, поземлен имот, в който има свлачище. Тук нито държава, нито община могат да направят това укрепване. Това е едно съоръжение, което е безкрайно трудоемко като интелектуален труд и много скъпо финансово. Имаме всички необходими разрешителни, уверява директорът на „ГБС – турс“.

Коларов каза, че всеки такъв проект си има финансова рамка, която за да се изпълни, е необходимо да се направи и курортен комплекс. Сградата със своята тежест ще спомогне за укрепването на свлачището, обясни той.

Т.е. за да се изплати укрепването, трябва да има курорт, коментира водещият.

Не знам какво ще стане след една година, когато ще започнем втория етап. Никой не може да каже тогава каква ще е цената на имотите и какво ще постигнем, но ще се опитаме максимално да изпълним всичко по чертежи и разписания, за да не стане нещастен случай“, заяви Радослав Котларов.

Пръстта затискаше плажа. Години наред се страхувахме да не падне кал върху някой турист“, добави той.

Архитектът на фирмата Веселин Колев пък каза, че като стопани на комплекса той и колегите му са най-загрижени, за да остане природната среда такава, каквато е сега.

Проектът си е минал на всички експертни съвети в РИОСВ – Бургас. Докладът е върнат за оценка. Тя също е минала“, добави той. Сградите ще са между 2 и 3 етажа, каза още той.


От Дирекцията за строителен контрол пък обясниха, че строежът не е от тяхната компетенция и препратили екипа на бТВ към Община Созопол.

„Работи се и по тъмно, и в почивните дни. Теренът попада в две защитени зони. Блатото Алепу е на 500 метра, а Шофьорският плаж е непосредствено под строежа“, съобщава бТВ.

Павел Попандов: Строителите ми отнемат и спомените от Алепу, дано нещо остане!

Екоинспекцията в Бургас е назначила проверка, за да се разбере дали има увредени от багерите дюни в Защитена зона „Ропотамо“. Резултатите от геодезичното проучване обаче още не са готови.

„РИОСВ -Бургас направи проверка и според институциите всичко е точно. Има обаче въпроси, които можем да повдигнем към компетентните органи“, каза Спас Узунов от Фондация „Биоразнообразие“

През 2009 г. свлачището стана активно и през последните години вече е доста опасно, припомня Котларов.

Това, което за първи път видях в България, е укрепване на свлачище чрез строеж на ваканционно селище, което като се построи, няма да има пътни инциденти. Това е някаква иновация“, коментира пък Виктор Николаев.


В категории: Созопол


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
37
Коментара по темата
37.
Всичко си има предистория
26.01.2019 12:34:45
0
0
Спомняте ли си как Рейзито искаше да затвори пътя за хората преди години. Не му се получи тогава иначе сега вече селището щеше да е построено.
36.
До 31
25.01.2019 09:05:14
0
0
Напълно си прав. От къде им идва финансирането на тия зелени, а?
После нямало работа в България, нямашо раб. места ами ние се самоизяждаме!
35.
*********
24.01.2019 21:31:05
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
34.
*********
24.01.2019 20:55:55
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
33.
ВЕФИОК
24.01.2019 19:14:27
1
1
ДС ченгетата подкрепяни от россия (всички са изкарали школовка там) заграбиха земи, които никога не са били техни. Сега с помощта на продажни институции си ги бетонират и не им дреме, че са в забранена зона. Пълно срастване на мафия и държава.
32.
Калейчо
24.01.2019 18:14:53
0
4
Бих искал някой от всички умници задаващи тъпи въпроси и пулейки се като офце на нелогично малоумните отговори които получават от "компетентните" труженици на ГБС...да обясни на нас простите.. Как се укрепва свлачище със шайби и колони на 15 метра от терена?!?!?... Редно е журнаГлистите като отразяват събитие да бъдат подготвени а не само да кимат умно..!
31.
Ую
24.01.2019 16:20:32
3
1
Тея дето милеят за природата в гората ли живеят,с папур ли се хранят,пеша ли се придвижват,голи ли ходят,месо ли не ядат,що не протестират пред тецовете,Кроношпан или Лукойл или така им отърва,шматки смотани,като ходят по хотели в Турция,Гърция,Италия,се чупят от селфита и снимки,в България лаят по всеки строеж или хотел,СМОТАНЯЦИ
30.
мислещ
24.01.2019 16:11:17
3
4
Ако се вярва на всички коментиращи,черноморието ни вече е бетонирано на 99% и никакви туристи не искат да идват тук щом не виждат трипръстия дърдавец и блатното кокиче. От друга страна всяко година имаме ръст на приходите от летен туризъм. Ха сега да видим,аз на интернет идиоти ли да вярвам или на данните :)
29.
.
24.01.2019 13:44:22
0
4
ИЗРУДИИИИИИ!!!!!!!!!!!!
28.
Тц тц
24.01.2019 13:07:29
0
4
какви филантропи били тези мутри от ГБС , направо да не повярваш !
27.
ую
24.01.2019 12:32:19
0
5
до 26

аз съм виждал и една така дупка на Слънчев Бряг, моля аз да я укрепя с едно хотелче............300 - 400 стаи........... ЕЙ ГРАЖДАНИНО ВИЖ ЛИНКА СПЕЦ. ЗА ТЕБ


https://www.youtube.com/watch?v=yPuC4Cy2ZuI
26.
гражданин
24.01.2019 11:46:10
8
0
Абе олигофрени писатели,потърсете снимки в интернет от това място и ще видите че постоянно е било заринато с кал от свлачището а пътя отгоре е пропаднал ! Какво се пените като хората ви казават истината -или ще има бетон или ще има кална опасна дупка !
25.
59
24.01.2019 11:24:57
0
4
Морето винаги си взема своето!;-)
24.
Хитро
24.01.2019 11:22:25
0
2
ако бетонираме цялото Черноморие няма да има повече свлачища...Но за да го бетонираме, трябва и да го застроим !
23.
А какво
24.01.2019 11:22:00
0
3
работи протежето на WC Премиера, инж Милен Ненчев в РДНСК?
22.
Пешо кура
24.01.2019 11:12:28
0
6
Докато неспре да ни иправлява ДС ще е така
21.
Защо
24.01.2019 11:01:02
0
4
така дискретно ?? ГБС ??
Това си е "Главболгарстрой", които покрай кея и изоставеното селище на Людмила Живкова незнайно как изкупиха целият полуостров ...Не зная дали не са купили и "змийския остров", който се намира срещу полуострова, да не се окаже, че и той е "частен имот" ?
20.
Коперник
24.01.2019 10:56:40
0
5
Много викахме"Времето е наше" Сега плачем Ама ние не мислехме така...Ние не знаехме...Олигофрени....Слушайте и сега изкуфели културтрегери,кухи лелки/празни лейки/..Всичко било законно....ами то и кладите за еретици са били законни...
19.
Пипи Чорапчето
24.01.2019 10:41:30
0
4
Не ви ли е срам, бе, крадливи шебеци?!
Въпросът е риторичен, разбира се - народа за такива като вас го е казал: "пачавра леке не хваща"!
18.
ivan
24.01.2019 10:32:39
0
0
за да не падне пътя, изобщо нищо да не пада в морето, предлагам да го бетонираме!!! всички проблеми ще се решът!!! хайде някой да разоре с багер бетонна дюна, няма да може...............няма проблем
17.
Затъпели
24.01.2019 10:01:15
2
5
България стана най капиталистическата страна в света ! Всичко е заграбено, разпродадено и изкупено. Няма държава вече, няма социални права, няма народ, хора. Цял свят се бори за повече социализъм и го има в пъти повече от тук ( Норвегия, Финландия, Швеция, Швейцария, Холандия, Франция, жълтите жилетки и. т. н.) а именно безплатно образование, безплатно здравеопазване, държавни помощи за безработни и всички социални политики които идват от СОЦИАЛИЗМА ! Които имахме и ние ! Само наркоманизираните фашисти, ЕС и америкомалоумници тук ви убеждават че частната собственост, капитализма, престъпността, тероризма били КОМУНИЗЪМ. Като дори не знаят значението на тази думичка джендърите. Плюят социализма а бягат в Германия да се спасяват заради социалистическите прийоми. Затъпяването и наркоманията на тези олигофренчета е безгранична
16.
Оцапан с кал турист:
24.01.2019 09:43:02
0
3
Давам зестра три декара море
15.
КОМУНИСТ
24.01.2019 09:42:37
0
4
ЗАГРАБВАНЕТО НА ЗЕМЯТА, ВОДАТА, ГОРИТЕ, ПЛАНИНИТЕ, ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ И БОГАТСТВА, КАПИТАЛА, КОИТО СА НА ВСИЧКИ ХОРА В ЧАСТНИ РЪЦЕ ОТ ЕДНА МАЛКА ГРУПА ПРЕСТЪПНИЦИ И УБИЙЦИ, СЕ НАРИЧА КАПИТАЛИЗЪМ ! ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО, ГЕНОЦИД.
14.
Така е
24.01.2019 09:41:48
0
4
До 12
Прави си, ярък пример е Сарафово, хората им говорига, че е свлачищна зона, ама ще строим на ръба на ската и сега като тръгна да пропада, ама държавата е длъжна да укрепи....
13.
ХАХаха
24.01.2019 09:41:07
0
3
Боеко да светне синя лампа на Боеко
12.
До 7
24.01.2019 09:38:37
5
5
Така е частните парцели се застрояват, но ако погледнеш картата на земеделските земи ще установиш, че преди 1944 год.никой не е бил собственик, просто комунистите в земеделските комисии правят каквото си искат и крадът!
Но бъди сигурен, че рано или късно ще излезе наяве цялата истина за замърсеността на черно море (всяко село и каравана хвърля л@йната в морето) и да видим кой ще дойде тук. А при някой буря, когато морето си поиска територията, да не се окаже, че държавата ще хвърля пари да разчиства изоставените хотели, да оставим на страна, че разказаха играта на поминка на хората от градовете по черноморието.
Да й червените боклуци и клонинги разаха играта на морето.
11.
Ха ха
24.01.2019 09:35:28
0
5
Шулева строи на плажа на пясъка и това било УПИ частен имот ....Пътя пропадна заради стоежа на св. Тома също построен незаконно на скалите..... и там ли е имало плодова дръвчета
10.
!!!!!!!!!!!!!!!!
24.01.2019 09:32:45
0
6
Този говореше и за една птичка как идвала да гнезди там всяка година. Затова така щели да се погрижат и за нея. Не разбрах как, може би циментено гнездо ще и построят пред ресторанта. Такива глупости несвързани наприказва, че малоумни да сме е невъзможно да го проумеем
9.
miko
24.01.2019 09:30:30
1
7
Бойко да светва синята лампа на Рейзито.
8.
Народен съд
24.01.2019 09:17:47
0
8
Баси взеха ни за пълни идиоти ! Очакваме следващия заграбил плажната ивица да я застрои цялата с апартхотели като с това предпази човечеството покрай морето от цунами ! Тези хора са герои, не са грабители, престъпници, медал трябва да получат. Е никъде няма такова обяснение
7.
Do 2
24.01.2019 09:17:16
5
4
Има начин да се спрат строежите : купувате си парцел и го оставяте празен !
Частните имоти се застрояват , това е предназначението им , колкото и да не харесва на природозащитниците ( платени малоумници) , които искат пакатки на плажа , от които не влиза лев в държавата
6.
Нептун
24.01.2019 09:16:05
2
4
Скоро никой няма да стъпи по БГ черноморие. Морето ще събори всичко построено на плажа. Да сте видели древните да строят на плажа.
5.
123
24.01.2019 09:15:45
0
4
Докато важи поговорката "Законите са, за да се заобикалят" ще е така.
4.
Бургас
24.01.2019 09:06:19
0
5
Пожелавам на всички строители както вие унищожават прираста, така и морето да ви унищожи
3.
Мъдър дедо
24.01.2019 09:01:12
1
6
Еми то си е известно: Слабата държава не мое да са мери със силния престъпник. Той има и повече пари от нея, а и по-широко скроен и човеколюбие ще да е. А дали го прави за пари? - Ко?Не!
2.
отвратително
24.01.2019 08:59:44
2
9
Лъжа до лъжа. Тоя ГБС не се наяде и накраде. Още с построяването на комплекса на нос "Хумата" унищожи природата. Там вече обикновения човечец не може да стъпи. Няма ли кой да спре тия пладнешки грабежи? Частната фирма ГБС има средства да укрепи свлачището, а държавата няма - по-голяма простотия не съм чувал, а и с натоварването от новия курортен комплекс щяло да се укрепи още свлачището. Дано се повтори случаят с Варна - комплексите ви тръгнат към морето!!!
1.
Pfff
24.01.2019 08:49:32
0
9
Hahahahaha hahahaha hahhhahhah
Построете мост да не падне морето
Хахахаха хахххахаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори