×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строителният надзор откри груби нарушения на "Алепу" и "Арапя", спря строежите (ОБНОВЕНА)


Строителният надзор откри груби нарушения на "Алепу" и "Арапя", спря строежите (ОБНОВЕНА)
Директорът на ДНСК Иван Несторов и шефът на РИОСВ Бургас дадоха пресконференция, с която отчетоха резултата от проверките
Тема в развитие
Зарков, след като Караянчева му спря микрофона: Плажът на Алепу прилича на Алепо Ивелина Василева: Това, което наблюдаваме на Алепу, е абсолютно безобразие Валери Симеонов за строежа на Алепу: Там няма свлачище, законът е нарушен, очаквам разследване! Това не е хотел – подпорна стена е, а стаите не са стаи, а „обеми“ Строежът на "Алепу" - законен, РДНСК-Бургас не откри нарушения РДНСК-Бургас праща проверка на „брегоукрепването“ с хотел на Алепу Крещящ абсурд: „Брегоукрепват“ с хотел пясъка на Алепу Зелена светлина за строеж на къмпинг „Градина“: Бизнесмен ще прави ресторант като в Монте Карло Тежки машини влязоха във в.с. „Свети Тома”, строежът на Шофьорския плаж продължава ударно Пчелояд спрял строителството на Алепу, машините нарушавали комфорта му Нови сигнали за незаконно строителство на Алепу, РДНСК започва проверка Строителният надзор откри груби нарушения на "Алепу" и "Арапя", спря строежите (ОБНОВЕНА) Проверките по Южното Черноморие: Медийно шоу с предизвестен край или твърдата ръка на държавата? Георги Атанасов: Не сечем гората край Арапя, а само опасните дървета (ВИДЕО) Шефът на ДНСК спря строителството и на Арапя Атанас Семов: Като гледам кадрите от Алепу, имам чувството, че са от Алепо (ВИДЕО) Извънредно! Спират строителството до к-с "Св. Тома" Ще запечатат ли строежа край Св. Тома, шефът на ДНСК идва на спешна проверка Панайот Рейзи: Няма дюни под строежа на къмпинг „Градина“, не разрешаваме да се строи на плажа (ВИДЕО) Кметът на Царево: Гората край Арапя се сече заради природозащитниците (ВИДЕО) Бойко Борисов командирова шефа на ДНСК на спешна инспекция на Южното Черноморие. Ще спират ли строежи? Вижте какво остана от райското в.с. „Св.Тома”, тузарите напускат имотите си (ВИДЕО и СНИМКИ) Проблемът на Арапя е само един – липса на Общ устройствен план! И това е много тежко за местните хора Първо във Флагман! Край на живописната борова гора в Арапя! Градят ваканционно селище (ВИДЕО И СНИМКИ) Строили на Шофьорския плаж край Созопол, за да не падне пътят? (ВИДЕО) Павел Поппандов: Строителите ми отнемат и спомените от Алепу, дано нещо да остане! Еколог: Строежът на ресторант и паркинг на къмпинг „Градина” е върху разрушена дюна РИОСВ извърши проверка на къмпинг "Градина", няма нарушение Нов строеж на брега на морето
виж още
скрий
01 Февруари 2019, Петък, 11:26 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Незаконен път и подземна инфраструктура спират строежите в Царево, в Созопол първо ще трябва да се изгради геозащитното съоръжение

 

Строителството на спорните строежи по Южното Черноморие спира за неизвестен период от време поради допуснати нарушения, съобщи началникът на строителния надзор Иван Несторов и директорът на екоинспекцията в Бургас Тонка Атанасова.

Флагман.бг предава пресконференция на живо (ВИЖ ТУК).  

Констатациите на „Арапя”

 

На Арапя е извършена проверка, където ще се изгражда ваканционно селище с 23 сгради. При инспекцията са установи сериозни пропуски. Временният път, който обслужва не само ваканционното селище, но и друго, което се намира в съседство и е въведено в експлоатация, се оказа, че за него има проектна документация, но тя стои в Община Царево, неодобрена и няма разрешение за строеж.

Обръщам се към г-н Лапчев, като кмет на Община Царево, с молба: Това са обекти от четвърта и пета категория, за които той като кмет трябва да издаде съответните административни актове. Този временен път не са извършани отчуждителни процедури, съгласно параграф 22 от разпоредбите на ЗУТ. Този път има одобрен регулационен план, но процедурата е спряна до тук. На него преди да се извършат тези процедури е изградена и канализация, която също е без разрешение за строеж”, каза Иван Несторов.

Той уточни и друг интересен детайл от строителната документация. Според първия проект от 2007 година, РИОСВ Бургас, е посочено, че в това селище е предвидено да се реализира една сграда, а в момента са 23. 

С нулев цикъл са четири сгради, цялата инженерна инфраструктура, която трябва да ги обслужва е с „неизяснен характер”. Т.е. – няма одобрен проект, който да посочи как ще бъдат обслужвани тези сгради с ток, вода и канал, обобщи Несторов. Липсвал и задължителният план за безопасност и здраве, който е свързан с организацията на целия работен процес.

Ще бъдат издадени предписания на кмета Георги Лапчев, в чиито правомощия е това да задължи строителя да си организира строителната площадка.

На Арапя имало сключен договор с фирма, упражняваща строителния наздор – „Стройконсулт Бургас”.  Тъй като са допуснали нарушения и не са извършили качествен контрол обектите на тази фирма ще бъде одитирани и ако има нарушения ще се наложат административни санкции, предупреди Несторов.

Проблемите на „Алепу”

Основният проблем за този обект е неспазване на етапността, уточни Иван Несторов. Инвеститорите имат издадено разрешение за строеж, според което на първия етап трябва да изградят геозащитно съоръжение, което да укрепва ската, а на втория – строителството на три жилищни сгради.

Разрешението за геозащитното съоръжение обаче трябвало да се издаде от ДНСК, тъй като било първа категория, а не от Общината, подчерта Иван Несторов. От ДНСК ще изпратят разпоредително писмо със срокове и указания до кмета на Созопол Панайот Рейзи, от когото ще се иска да издаде заповед за спиране на строителството на сградите, докато не се въведе в експлоатация геозащитното съоръжение.

Временният път, който обслужвал обекта, частично навлизал в чужда собственост, са установили проверяващите. На „Алепу вилидж”  обектът не е ограден със строителна ограда, сега съоръжението е частично оградено. Надзорът на проекта е от "Костов и синове", която също не е свършила работата си, според строителния надзор и заради това ще започне проверка.


Къмпинг "Градина"

„На къмпинг градина, възложителят, собственикът в лицето на г-н Стойков (Людмил Стойков, собственик на Дюни АД) започна да залива изкопа. В момента, когато започне строителната инициатива, която същият този г-н Стойков каза, че ще започне след време, колегите от РДНСК ще извършат съответната проверка”, каза Иван Несторов. По думите му в мовента не можели да направят проверка дали обекта ще бъде на достатъчно отстояние от морския бряг.

Важна подробност е, че заповедите, които ще издадат за спиране на строителство, могат да се обжалват от инвеститорите пред Административния съд. Почти сигурно това ще се случи.


В категории: Созопол , Царево


5
Коментара по темата
5.
Bate Goro
01.02.2019 20:04:11
0
1
Триете ли ме!?! Сега културно-Милен Ненчев джендърчето,що го няма бе? Много ли е чист, той,който е затънал в продукти на отделителната система на голяма част от гражданите и селяните на Бургас.
4.
*********
01.02.2019 19:28:31
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
ДЕТЕЛИНКА
01.02.2019 13:04:38
0
8
Цитат: Ето какво съобщи директорът на РИОСВ-Бургас инж.Тонка Атанасова пред Флагман, след запитване от наша страна: „Спазена е цялата процедура за извършване на промяна в ПУП-а. Това не е защитена територия или зона по Натура 2000, имат становище от Агенцията по горите, че земята не е гора, а е урбанизирана територия от 2007 г. Издадено е решение-преценка от страна на РИОСВ. Няма нарушение на екологичните норми”.
Сега от една сграда 2007 г.- 23.Според арх. Несторов има проблем, а според Тонка-проблемът е с журналистите цитирали само едно решение на петчленния състав на ВАС. Некомпетентност или корупция е това.......
2.
Сите са у играта
01.02.2019 12:26:28
0
10
Досега спаха, а сега спирали.
Ами ако не се беше вдигнал шум?
Всички са в схемата
1.
!!!!!!!!!!!!!!!!
01.02.2019 12:10:27
1
10
Временно ги спира като им показват какво трябва да си оправят ! Измислени неща, които ги намират в последствие, след като хората навдигнаха вой. А иначе щяха да си мълчат тези измамници, взели солиден подкуп. Всички в тези институции трябва да влязат по затворите и да връщат и заплатите които са вземали през годините от нашия джоб. ПРОБЛЕМА НЕ Е ЧЕ ИМА НЕРЕДНОСТИ В СТРОЕЖИТЕ, ПРОЖЛЕМА Е ЧЕ ИМА ВЪОБЩЕ ТАКИВА СТРОЕЖИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори