×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Гешев награди бургаските прокурори Емил Христов и Ангел Георгиев за работата им по делото „Черната вдовица“


Иван Гешев награди бургаските прокурори Емил Христов и Ангел Георгиев за работата им по делото „Черната вдовица“
Грамотите бяха връчени от прокурор Любомир Петров (по средата), административен ръководител на АП-Бургас, по чието предложение Христов (вдясно) и Георгиев (вляво) са отличени
Тема в развитие
Адвокати пишат до Борисов за Горанов: Живее в чуждо жилище, без да плаща наем, недопустимо е да ни нарича маргинали Медици сравниха последните дни на инж. Димитър Миразчиев с ужаса в концентрационните лагери Ще се измъкне ли Черната вдовица за садистичното убийство на инж. Миразчиев? Развръзката е близо Жената, която разплете убийството на Димитър Миразчиев: Ако не беше дъщеря му, щеше да е още жив! Полицай закопа Черната вдовица: Димитър Миразчиев беше умишлено съсипан, а тази безчовечна жена ни разиграваше Ваня Миразчиева брани със зъби и нокти в съда Черната вдовица, изкара баща си дърт пияндурник с деменция Само във Флагман.бг: Ще опита ли Черната вдовица да опише съпруга си брутален алкохолик, за да отърве затвора? Колеги на умъртвения инж. Димитър Миразчиев свидетелстват с покъртителен разказ пред съда (ОБНОВЕНА) Само във Флагман.бг! Вижте Черната вдовица, мълчи как пренесе в кош за боклук мъртвия си мъж от жк "Лазур" до Морската градина Бомба във Флагман! Свирепата мъчителка Веселина Гинева се разхожда на свобода в жк „Лазур“ Кой написа писмото, разплело убийството на инж. Миразчиев? Издирват го за решаващата фаза от делото срещу черната вдовица Ужасяваща находка на Флагман.бг! Анонимното писмо, което разплете смъртта на инж.Димитър Миразчиев (ОБНОВЕНА) Обрат! Съдът върна делото срещу черната вдовица заради нарушения на прокуратурата Кап. Патранесков за черната вдовица: За подобно зверство би трябвало да се измъчва, да има съвест! Процесът на учителката-мъчителка Веселина тръгва при нов докладчик, съдия Захарин Захариев в дълъг болничен Помните ли страховитата вдовица от жк „Лазур“ Веселина Гинева? Може да гние до края на дните си в затвора (ВИДЕО) Шокиращо! Черната вдовица Веселина държала съпруга си в стая-затвор със заковани прозорци (ОБНОВЕНА) Пълен шаш! Учителката Веселина Гинева, затрила мъжа си, подлуди съда! Нова бомба! Учителката-мъчителка от бургаския ж.к.“Лазур“ имала и пистолет Само във Флагман.бг! Всичко от апартамента на ужасите в блок 2 на бургаския ж.к.“Лазур“ Убитият от съпругата си Димитър пращал бележки на съседите: Спасете ме! Умирам!(ВИДЕО) Само във Флагман! Вижте как е докаран трупът на убития съпруг от дома му до Колежа по туризъм (ОБНОВЕНА) Първо във Флагман! Ужасяващо! Съпругата-убийца е детска учителка в Бургас. Вижте я Първо във Флагман: Полицаи разплетоха жестока трагедия! Бургазлийка убила мъжа си, захвърлила трупа му край Колежа по туризъм Трупът в Морската градина силно разложен, една от версиите - заличаване на следи от убийство Откриха труп до Колежа по туризъм в Бургас
виж още
скрий
19 Май 2021, Сряда, 11:26 ч.
Автор: Флагман.бг

Веселина Гинева уби собствения си съпруг по брутален начин и получи 17 години затвор

Главният прокурор на Република България Иван Гешев награди двама бургаски обвинители. Емил Христов от Апелативна прокуратура и Ангел Георгиев от Окръжна прокуратура ръководеха досъдебното производство и участваха в заседанията на две съдебни инстанции по делото срещу Черната вдовица - Веселина Гинева.

Те е призната за виновна за жестокото убийството на собствения си съпруг. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ) Гинева получи окончателно наказание от 17 години лишаване от свобода, след като присъдата бе потвърдена и от Върховния касационен съд. 

Прокурорите получиха почетни грамоти, присъдени им за  образцово изпълнение на служебните задължения по досъдебното производство и участието им в успешно приключилата съдебна фаза на процеса.
Припомняме, че  Веселина Гинева бе призната за виновна по общо три обвинения. По първото от тях е доказано, че в периода от май 2013 година до август 2014 година противозаконно е лишила от свобода болния си съпруг, държейки го заключен в апартамента си. Черната вдовица е призната за виновна и за това, че през същия период, по особено мъчителен начин, предумишлено го е умъртвила като системно не му давала достатъчно храна, вода и необходимите за заболяването му лекарства. 

Пострадалият бил оставен в безпомощно състояние, лишен от необходимата квалифицирана медицинска помощ и грижи в болнични условия, довело до пълното му физическо изтощаване - състояние на „кахексия“, вследствие на което починал. Датата на настъпилата смърт е 01.08.2014 г. Гинева е хвърлила тялото на починалия в контейнер за смет на колела, така го е  пренесла до Морската градина, където го изхвърлила. Трупът е открит на 26.02.2015 година.

Тя е призната за виновна и за това, че в продължение на две години (от август 2014 г. до август 2016 г.) е получавала пенсията на починалия си съпруг, криейки, че той е мъртъв.

Прокурор Емил Христов има повече от 39 години стаж като магистрат. Кариерата му започва през 1982 година. През годините е бил следовател в Окръжна следствена служба – Бургас, в която е бил и ръководител. Впоследствие става Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и Апелативна прокуратура – Бургас, където е прокурор и до днес. 

Прокурор Ангел Георгиев има 25 години стаж като магистрат. Кариерата му започва през 1996 година. Тогава постъпва като младши следовател в Окръжна следствена служба – Бургас. През годините е работил също като следовател, прокурор в Районна прокуратура – Поморие, зам.-административен ръководител в Окръжна прокуратура – Бургас, където е прокурор и към настоящия момент.

Почетните грамоти бяха връчени от прокурор Любомир Петров – Административен ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас, по чието предложение те са отличени. Прокурор Петров пожела на наградените си колеги здраве и успех.   


В категории: Темида


23
Коментара
23
Коментара по темата
23.
Мария
27.05.2021 05:52:09
2
1
честито на прокурорите Георгиев и Христов за наградата им от главния прокурор Гешев което е едно признание за отличната им работа по делото за жестокото убийство на инж.Меразчиев. Заслужена бе и присъдата Затова не вярвайте на злонамерените коментарии- едните се опитват да оневинят Веселина Гинева а другите да развиват теории за правосъдието в САЩ. Гинева не е психично болна и за престъплението извършено от нея в САЩ я чакаше доживотна присъда.
22.
ХХ
21.05.2021 14:17:26
0
0
Прав е колегата преди мен...
Но е нормално за ес да се награждава прокурор, защото си е свършил работата... поне веднъж.
21.
Ф. Уайт
19.05.2021 19:50:09
1
5
Бананова република. Ай нали сте американофили, кога в САЩ Attorney General награждава прокурори за тва, че са си свършили работата? Бахти цирка. Тоз Петров няма никаква етика. Преди няма и месец организираше протести, а сега раздава грамоти на съюзниците си. Юрист с елементарно чувство за морал би подал оставка преди да се замеси в такъв гнусен конфликт на интереси. Кво послание изпращате така? Който ни е лоялен ще бъде възнаграден - като в мафията. Вижте само за какво дело става въпрос . Жена с психични проблеми убива мъж с психични проблеми, делото се точи 5 години и в крайна сметка няма никаква по-широка обществена полза. Корпоративните престъпления имат стотици, често и хиляди жертви, а щетите за публичните финанси се измерват в десетки милиарди. Разрешаването на престъпления от огромно обществено значение би следвало да се отличава с награди. Нещо повече - с награди трябва да се отличават смели и дръзки прокурори, мъже и жени които не се страхуват да се опълчат на представителите на властта - било то министри или изпълнителни директори. Мъже и жени, които не защитават политически апарат, а защитават политически права. В САЩ прокурорите, които се усмеляват да се изправят срещу корпоративна Америка се превръщат в household names, защото в основата на американското общество се намира много проста идея - всеки човек има изконни лични права, законите са механизъм за тяхното опазване, следователно никой не може да бъде над закона. Защо няколко поколения политици, магистрати и клептократи привнесоха в България Холивуд, Лас Вегас, Wallmart и Wall St. - най токсичните (и най-нови) елементи на американското общество без да привнесат американската правно-политическа традиция(най-значимата от 1775 насам)?
20.
Какви са тези глупости...?
19.05.2021 18:45:46
1
4
Как сама жена въобще може да занесе труп до контейнер, камо ли без да я видят? Как се търкаля контейнер по улици без хората да видят и да събуди подозрение? А и пак, как сама жена физически може да направи това? И как е възможно контейнер да не се изхвърли половин година, а и да не е изхвърлен, как може да не се размирише?! Що за историйка съшита с бели конци е това?
19.
Крокодили Бургас
19.05.2021 16:45:43
2
4
Чува се,че и за Гешев се готви награда...
18.
ДА
19.05.2021 14:42:44
1
7
беше отскочил и до Несебър. И там да награди прокурорите! И не само тях! Абе въобще да награждава наред!
17.
Радко
19.05.2021 13:59:46
1
15
И аз много бих искал да ги наградя,само че с един по различен орден.
16.
Мария
19.05.2021 13:36:38
1
14
Емо е топ.Всяко друго негово копие бледнее.
15.
*********
19.05.2021 13:33:45
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
*********
19.05.2021 13:07:58
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Читател
19.05.2021 13:03:12
1
10
През 2021г това са си Срамоти вместо Грамоти. От уважения към длъжности, които заемат обвинени лица се прекратяват съдебни производства. Как се е разплащала тая изобретателна възпитателка с дебитната му карта като се изисква удостоверяване с лична карта? Как болен, заведен на учет никой не го търси за задължителни прегледи и изследвания? "Туин Пийкс"
12.
Рашков съм
19.05.2021 12:58:34
1
13
Що лъжите бе, главния наградител не е ли в неплатена до септември?
11.
Кьовеши
19.05.2021 12:52:27
0
21
Евала на прокуратурите в България.
0% корупция.
10.
Tsatsata
19.05.2021 12:46:20
1
13
Не разбирам, това някакъв бъзик ли е?!
За такова прегрешение, а то си е чиста проба предумишлено, планирано убийство, със скриване на следите (трупа), че и на всичкото отгоре получаване на пенсията му, трябва да бъде осъдена на доживотна присъда без право на помилване!
Тези 17 години на практика ще са 8, а може и по-малко, ако хване някоя амнистия!
Голямо чудо свършили прокурорите, няма що?!
А и каква е тази дивотия, 6 месеца трупът му бил в морската градина , в "контейнер на колела" и никой не го открил?!Ами тя в градинката на "Тройката" да го беше оставила, сигурно 1 година никой нямаше да го забележи?!
9.
*********
19.05.2021 12:39:03
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Христов
19.05.2021 12:34:48
0
32
Прокурорът който внесе обвинителен акт срещу лихварите в Айтос и Габровски,който се представяше за 2 в 1 адвокат-съдия по впиванията ,за същия ли става на въпрос ?Този който не е чувал за неизвестния айтоски нотариус!!!!!!!!!!!!
7.
Не съм от ГЕРБ, ама и от БСП не съм
19.05.2021 12:07:32
2
15
Ангел Георгиев ... трябва ли да си спомняме преди няколко години, там в адвокатското кафе, какво се случи ...
6.
БоцкО
19.05.2021 11:58:55
3
20
И ти няма да се отървеш, Гешчо!
5.
CTAHKO
19.05.2021 11:47:12
2
14
До Прокурорите
Господа прокурори за съжаление е пълно с такива мангасарки, като тази която хванахте и улучихте.
4.
ГДБОБББ
19.05.2021 11:46:27
2
32
Мафиозин награждава мафиози. То добре, че осъдят за някое битово убийство или някой манго, че да вържем статистиката.
3.
До 1
19.05.2021 11:43:36
25
6
Тихо ве трол на служебната хунта, ходи да си вземеш копейките.
Много ви се иска да няма читави и свестни прокурори, които да работят истински.
Мъка ви е .......
2.
*********
19.05.2021 11:40:42
0
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
Лаура от Румъния
19.05.2021 11:34:23
3
27
Кви са тия циркаджии? Видяхме ги колко струват в чужбина
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори