×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Окончателно! Черната вдовица влиза за 17 години в затвора за жестокото убийство бившия си мъж


Окончателно! Черната вдовица влиза за 17 години в затвора за жестокото убийство бившия си мъж
Апелативният съд в Бургас е потвърдил напълно присъдата на Веселина Гинева
Тема в развитие
Адвокати пишат до Борисов за Горанов: Живее в чуждо жилище, без да плаща наем, недопустимо е да ни нарича маргинали Медици сравниха последните дни на инж. Димитър Миразчиев с ужаса в концентрационните лагери Ще се измъкне ли Черната вдовица за садистичното убийство на инж. Миразчиев? Развръзката е близо Жената, която разплете убийството на Димитър Миразчиев: Ако не беше дъщеря му, щеше да е още жив! Полицай закопа Черната вдовица: Димитър Миразчиев беше умишлено съсипан, а тази безчовечна жена ни разиграваше Ваня Миразчиева брани със зъби и нокти в съда Черната вдовица, изкара баща си дърт пияндурник с деменция Само във Флагман.бг: Ще опита ли Черната вдовица да опише съпруга си брутален алкохолик, за да отърве затвора? Колеги на умъртвения инж. Димитър Миразчиев свидетелстват с покъртителен разказ пред съда (ОБНОВЕНА) Само във Флагман.бг! Вижте Черната вдовица, мълчи как пренесе в кош за боклук мъртвия си мъж от жк "Лазур" до Морската градина Бомба във Флагман! Свирепата мъчителка Веселина Гинева се разхожда на свобода в жк „Лазур“ Кой написа писмото, разплело убийството на инж. Миразчиев? Издирват го за решаващата фаза от делото срещу черната вдовица Ужасяваща находка на Флагман.бг! Анонимното писмо, което разплете смъртта на инж.Димитър Миразчиев (ОБНОВЕНА) Обрат! Съдът върна делото срещу черната вдовица заради нарушения на прокуратурата Кап. Патранесков за черната вдовица: За подобно зверство би трябвало да се измъчва, да има съвест! Процесът на учителката-мъчителка Веселина тръгва при нов докладчик, съдия Захарин Захариев в дълъг болничен Помните ли страховитата вдовица от жк „Лазур“ Веселина Гинева? Може да гние до края на дните си в затвора (ВИДЕО) Шокиращо! Черната вдовица Веселина държала съпруга си в стая-затвор със заковани прозорци (ОБНОВЕНА) Пълен шаш! Учителката Веселина Гинева, затрила мъжа си, подлуди съда! Нова бомба! Учителката-мъчителка от бургаския ж.к.“Лазур“ имала и пистолет Само във Флагман.бг! Всичко от апартамента на ужасите в блок 2 на бургаския ж.к.“Лазур“ Убитият от съпругата си Димитър пращал бележки на съседите: Спасете ме! Умирам!(ВИДЕО) Само във Флагман! Вижте как е докаран трупът на убития съпруг от дома му до Колежа по туризъм (ОБНОВЕНА) Първо във Флагман! Ужасяващо! Съпругата-убийца е детска учителка в Бургас. Вижте я Първо във Флагман: Полицаи разплетоха жестока трагедия! Бургазлийка убила мъжа си, захвърлила трупа му край Колежа по туризъм Трупът в Морската градина силно разложен, една от версиите - заличаване на следи от убийство Откриха труп до Колежа по туризъм в Бургас
виж още
скрий
20 Ноември 2020, Петък, 22:00 ч.
Автор: Флагман.БГ, Снимка: Архив

Инж. Димитър Миразчийски е умрял в страшни мъки в собствения си дом, лишен от вода, храна и лекарства – като в концлагер

Веселина Гинева ще лежи 17 години в затвора за жестокото убийство на бившия си съпруг Димитър Миразчиев. Присъдата бе потвърдена от Бургаския апелативен съд днес, но въпреки всичко все още подлежи на обжалване – в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд. Малко вероятно е обаче, предвид всички натрупани по делото доказателства и бетонните аргументи на прокуратурата, над нея да се смилят и върховните магистрати в София.

Гинева е призната за виновна за това, че от май 2013 г. до август 2014 г. държа заключен в дома му против неговата воля бившия си съпруг – инж. Димитър Миразчийски . 15-те месеца, през които Миразчийски е бил там и особено последните му дни в плен на „черната вдовица”, бяха сравнени с ужаса в концентрационните лагери от медици. Вече е ясно, че тя умишлено и системно не му е давала необходимата храна, вода и лекарства. Оставила го е в безпомощно състояние, лишен от медицинска помощ. След неизбежната смърт на бившия си съпруг, Гинева, в продължение на 2 години, всеки месец продължавала да тегли солидната му пенсия с пълномощно. 

Въззивната инстанция е намерила, че безспорно и категорично е доказано авторството на престъпленията, механизма на извършването им, причината за настъпването на смъртта на пострадалия в резултат на кахексия, настъпила от системно недохранване и обезводняване, която предопределила фаталния му край, като категорично е установено, че смъртта му не е в резултат на друго заболяване.

Медици сравниха последните дни на инж. Димитър Миразчиев с ужаса в концентрационните лагери

Доказателствата по делото установяват, че Димитър М. е изпитвал непрекъснато глад, жажда и болка, което се потвърждава и от бележките, които собственоръчно е написал, ужас от неминуемо приближаващата смърт, което било свързано с преживяване на значителни мъки, болки и страдания в един продължителен период от време. Всичко това определя особено мъчителния начин на причиняване на смъртта на пострадалия от страна на подсъдимата. В тази връзка апелативните съдии са намерили за обоснован и изводът за наличие и на квалифициращото обстоятелство „по особено мъчителен начин за убития“, което характеризира преживяванията и състоянието на пострадалия в този период от време.

Според въззивния състав от субективна страна е налице пряк умисъл за извършването на всяко едно от посочените престъпления. Подсъдимата системно не е давала на пострадалия достатъчно храна, вода и необходимите му лекарства, като е съзнавала опасността за живота му и по този начин е предвиждала и желаела настъпването на смъртта му, което обуславя пряк умисъл за убийство. По делото са налице многобройни доказателства, че се е опитала да укрие, да заличи следите от престъплението и по този начин да избегне отговорността за стореното, като е сложила трупа на пострадалия в контейнер и го изхвърлила до хотел „Парк“ в гр.Бургас, където е намерен на 26.02.2015 г., след близо шест месеца.

След деянието е мислела единствено за себе си и как да остане ненаказана за стореното от нея, както и да набави за себе си имотна облага, като неправомерно продължи да получава пенсията на пострадалия и е заблуждавала всички, че е настанила бившия си мъж в дом за стари хора.

Това поведение е целенасочено и организирано и я характеризира, като човек, който напълно е съзнавал противоправността и неприемливостта на извършеното от нея, посочват в решението си апелативните съдии. Според въззивната инстанция са налице условия за увеличаване на определеното общо най-тежко наказание, но предвид липсата на въззивен протест и забраната за влошаване положението на подсъдим в наказателния поцес, то това не може да бъде сторено.

Съдът се произнесе и по мярката за процесуална принуда на Веселина Г. и потвърди задържането под стража. Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Република България в петнадесетдневен срок от съобщаването му на страните.
 


В категории: Темида


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
ЗАКОН
21.11.2020 15:04:53
0
7
Сега като влезе в затвора ние ли ще я храним и поим тая долна помиярка? Защо трябва ние невинните и съвестните да плащаме за престъпленията на такива утрепки? Не е ли по-справедливо да и се разпродаде това което има на нейно име и да си плаща от там престоя? Дори и да я карат да работи в затвора тази грозна дебелана не може да си плати, защото издръжката на един затворник излиза на бюджета 110 евро на ден - охрана, престой, обезпаразитяване, ток, отопление, храна, вода, Променете го това законодателство утрепано, нелепо е съвестните да плащат на виновния. Това ли е правосъдие и справедливост?
5.
И сега какво
21.11.2020 13:44:13
0
6
17 години времето през което е била в ареста ще и се приспадне и после ще иска освобождаване условно предсрочно за добро поведение и след 4 - 5 години ще е навън! Е това е правосъдието в България! За това деяние трябваше да получи минимум 30 години или доживотна присъда !
4.
Жените не са такива.
21.11.2020 00:37:30
6
22
Те са толкова добри и нежни, а как циврят и се оплакват от мъжете. Хахахаа. Горките "нежни същества", те все са нещастни и са жертви докато всичко излезе на бял свят. Тази мъчила мъжа си, а другата вчера в Сандански уби децата си.
Кучета злобни и подли, да не им паднеш, като си слаб, стар или болен, тогава ще давят в два пръста вода, бавно и мъчително!
3.
Гого
20.11.2020 23:03:33
0
17
Вкарайте те я в същия казан с пет битбула и всичко ще е ок
2.
Реално
20.11.2020 22:51:59
7
5
Кой го топли?
1.
чОдесно
20.11.2020 22:27:25
0
18
чОдесен завършен на жалкия и живот
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Извънредно! Жена полетя от балкона на 3 етаж в жк. „Изгрев“ Тя е откарана в реанимация, състоянието й е много тежко Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Кметът на Несебър подписа първия договор по инвестиционната програма на държавния бюджет Ще бъдат изградени закрит плувен басейн в ж.к. „Черно море“,  подземен паркинг до СУ „Любен Каравелов“, нови улици в с. Равда и др.  И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев И днес кандидатите за служебен премиер отказаха на Радев Петър Чобанов заяви, че консултациите са на етап, в който няма директно решение, и намекна за други хипотези Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Стефка Костадинова за ЧРД на Доган: Историята ще оцени най-вярно ролята му Председателят на Българския олимпийски комитет с послание за почетния председател на ДПС Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Изпълнителката на „Лиляно моме“ с 15 шева от зъбите на домашния й любимец Инцидентът станал малко след празника Благовещение, когато на гости й дошъл бившият й съпруг Венци Мартинов Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Инж. Димчо Радев: Гората е природен дар, но без грижи не би могла да съществува Директорът на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен инж. Димчо Радев поздравява всички лесовъди и приятели на българската гора по повод Седмица на гората 2024 г. Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година Срочна и добра правораздавателна дейност отчетоха Окръжен съд – Бургас и районните съдилища за 2023 година „Правораздавателната дейност на съдиите от Окръжен съд – Бургас и осемте районни съдилища в региона може с пълно основание да бъде определена като много добра“, отчете Административният ръководител на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ Братя Халваджиян вземат милион от финала на „Като две капки вода“ 11 хиляди места в "Арена София" с цени между 40 и 150 лева са разпродадени като топъл хляб Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Лепа Брена с шокиращи подробности за развода на Драгана Миркович Двете са близки приятелки Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Първият човек на Гешев в Бургас се представи като президент на чужда фирма, собственикът в шок Не е ли това фалстарт за политическия проект на бившия главен прокурор, с който ще атакува парламента 
Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Посланикът на САЩ: Разочаровани сме, че усилията да се състави правителство бяха неуспешни Не е наша работа да се месим в тези дискусии. Публично окуражихме всички партньори да работят заедно и да намерят добро решение, заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Избори в Турция решават дали идва краят на Ердоган Изборите в неделя може да са още по-важни Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството продава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори