×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте протоколите от разпита на братята, убили граничния полицай


Вижте протоколите от разпита на братята, убили граничния полицай
От колата, слязоха двама униформени. Насочиха фенера към страната където се намирахме и единият от тях извика "go, go", твърди Енгин
Тема в развитие
Вижте оградата, където е бил застрелян граничният полицай Бъчваров (ВИДЕО) Според следствен експеримент: Граничният полицай Петър Бъчваров бил убит от осколки Вижте протоколите от разпита на братята, убили граничния полицай Трябва да се навакса: Ваксиналното покритие у нас е под 90% Военният от стрелбата край Елхово бил в шок, стрелял по повиканото от него подкрепление Убиецът на граничния полицай Петър Бъчваров се жалва: Исках само да го сплаша Съдът в Одрин освободи единия от обвинените за стрелбата край Елхово Ще бъдат ли екстрадирани у нас убийците на българския граничен полицай Кадър от ареста на двамата братя, убили граничния полицай Петър Бъчваров - били изпечени крадци в Турция Демерджиев: Задържаните за убийството на полицая не са каналджии, нито трафиканти на дрога Погребват младши инспектор Петър Бъчваров в униформа на "Гранична полиция" Бургаските полицаи отдадоха почит на загиналия си колега Петър Бъчваров Проф. Владимир Чуков: Убийството на границата е терористичен акт Главният секретар на МВР: Не е логично каналджии да стрелят с ловна пушка по полицай Нова версия за убийството на граничаря: Мигрант стрелял по него за отмъщение Валентин Попов: Оръжието на полицаите ни на границата е старо, за музея е Елхово в траур, Петър Бъчваров убит от турци Извънредно! Има задържани в Турция за убийството на граничния полицай край Елхово Борисов "убеден": Президентът трябва незабавно да смени Демерджиев Сарафов за трагедията край Голям Дервент: Иззети са видеозаписи от термокамерите, разпитан е колегата на загиналия БСП иска до 20 години затвор и отнемане на цялото имущество на полицаите, помагащи на каналджии НА ЖИВО: Военният министър с подробности за трагедията край Голям Дервент Елхово скърби за сержант Петър Бъчваров, бил единственият син на образцово семейство В парламента: Минута мълчание за убития на границата полицай, чакат Демерджиев за обяснение Генади Тенев: Отдавна воюваме с мигрантите и даваме жертви Въоръжават граничарите с автомати? Демерджиев иска помощ от Турция срещу каналджиите Разкриха как е убит сержант Петър Бъчваров, 15 изстрела и по военослужещия Сержант Петър Бъчваров от Елхово е убитият на границата полицай Министърът на отбраната: Военнослужещият не се е оттеглил при стрелбата на границата Кой стреля по граничаря? Полк. Велков: Каналите за мигранти се използват и за трафик на терористи Границата охранявана по дилетантски начин? Полицаите не можели да боравят с автомати Убиецът на полицая в Голям Дервент е избягал в Турция, издирват го Извънредно: Престрелка край Елхово, убит е полицай
виж още
скрий
12 Ноември 2022, Събота, 19:31 ч.
Автор: Флагман

Помислихме си, че ще стрелят по нас и се изплашихме. Брат ми, без да ми казва, каквото и да било, взе от земята пушката, която постоянно носи със себе си и стреля към мястото, където се намираха служителите, каза Енгин пред одринския съд

Енгин Ергуван, който застреля граничния полицай Петър Бъчваров през границата с Турция е признал за стореното пред органите на реда в Одрин и е споделил, че се е уплашил и е стрелял от страх. Брат му Мустафа, който също е задържан, казва, че двамата отишли до граничната бразда, за да търсят заблуден добитък, преминал границата от България, който да приберат за себе си. Обществената телевизия БНТ разполага със съдържанието на протоколите от разпитите на двамата братя.

"От колата, слязоха двама униформени. Насочиха фенера към страната където се намирахме и единият от тях извика "go, go". През това време чухме звук, който оръжието издава при изпразване и зареждане на пълнителя. Помислихме си, че ще стрелят по нас и се изплашихме. Брат ми, без да ми казва, каквото и да било, взе от земята пушката, която постоянно носи със себе си и стреля към мястото, където се намираха служителите. Много се уплаших. Легнах с лице към земята, запуших си ушите и треперейки казах: батко, не го прави!", казва Мустафа пред съда.

Показания от разпита на Енгин Ергуван:

"Приемам обвинението в убийство. Стрелях от страх, защото полицаят светна с фенер. Видях го как пада на земята след изстрела. Разбрах, че причината за това е извършеното от мен. Страхувах се и стрелях, за да се защитя. Съжалявам за стореното. Брат ми Мустафа няма никаква вина. По никакъв начин не ме е подбудил да го извърша. Всичко стана за миг. Невинен съм".

Показания от разпита на Мустафа Ергуван:

"Аз и брат ми от дъги години сме пастири. Не съм достатъчно образован, за да кажа от колко години точно правим това. Последно работих като пастир в село Хаджи данишмент. Собственикът на стадото ми дължеше 1500 лири, но не ми плати. Затова напуснах. От тогава за мен се грижи майка ми, която получава пенсия.

Брат ми също остана без работа през ноември. Не успя да се разбере за заплащането, което трябва да получава. Така и двамата се оказахме безработни.

За да се разведрим, решихме да отидем до българската граница. Надявах се, че там можем да открием добитък на български животновъди, който е преминал границата и да го приберем. Споделих това и с брат ми. В продължение не 2-3 дни обикаляхме в този район. Наблюдавахме как стадата с овце пасат от българската страна, но нито едно живото не прекоси границата.

Когато решихме да отидем до самата гранична зона, взехме ловната пушка на брат ми, която той има от 5-6 години. Аз категорично не нося оръжие. Никога през живота си не съм използван оръжие и не знам как се използва.

През деня бродихме из граничния район, а през нощта палихме огън и спяхме, където намерим.

Произшествието се случи през третата ни нощ в района. Решихме да пренощуваме много близо до телената ограда на границата. В нощта, когато бяхме там, най-напред от отсрещната страна дойде кола и мина край нас, без да спира. Малко по-късно дойде друга кола и спря точно срещу оградата, при която се намирахме и ние. В самата ограда имаше прорез, достатъчно голям, за да може през нея да мине човек. Помислих си, че оградата е прорязана от бежанци.

От колата, която спря, слязоха двама униформени. Насочиха фенера към страната където се намирахме и единият от тях извика "go, go". През това време чухме звук, който оръжието издава при изпразване и зареждане на пълнителя. Помислихме си, че ще стрелят по нас и се изплашихме. Брат ми, без да ми казва, каквото и да било, взе от земята пушката, която постоянно носи със себе си и стреля към мястото, където се намираха служителите.

Много се уплаших. Легнах с лице към земята, запуших си ушите и треперейки казах: батко, не го прави! В това време започнаха да се чуват куршуми и от отсрещната страна. Брат ми продължи да стреля към отсрещната страна. Не знам колко куршуми изстреля. Малко по-късно ми каза да бягаме. Избягахме заедно. Докато бяхме в гората, нямахме намерение да пресечем границата и да минем в България.

Никога не сме преминавали от отсрещната страна. Не сме срещали бежанци в района.
Никога досега не съм се забърквал в случай, свързан с бежанците и срещу бежанците.

Не знаех, че този район попада в обхвата на военна зона. Не знаех и че влизането е забранено. Не видях предупредителна табела. Не съм се забърквал в подобни инциденти. С брат ми не сме говорили за такъв развой на събитията.

И двамата братя не си помнят телефонните номера. Единият е с начално, другият - с основно образование. По адресна регистрация все още живеят в село Оглупаша, предава БНТ.

Получават по 4000 и 4500 лири (около 400 и 450 лв.) като овчари. Не са осъждани до този момент.


В категории: Крими


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
17
Коментара по темата
17.
...
13.11.2022 11:29:08
4
2
Горките кьорави "униформени"! Добре, че има овчари и чобани да ги стрелят в нарядите им.
Това са си патологични психиатрични случаи, но тъй ще е- то читави не останаха и под пагон по сухоземните граници.
Да погледнем от позитивната страна- добре, че са го очистили, че с тия болни амбиции и в униформа последствията и щетите, нанесени на мирното гражданско население можеха да са и в пъти повече от такива охранени униформени "професори".
16.
Мюмюн брат на сюргюн
13.11.2022 10:01:20
1
1
Ний с брата тъман правехме тройка на кибарие най убавата увца на чорбаджията и той дойде оказа се че ходел сериозно с нея и ни подгони с пушката хукнахме към Булгаристан стреляше подире ни той е виновен
15.
Дааа
13.11.2022 05:38:02
1
8
И турците и нашите делят кеша от мигрантите,дрогата и оръжието тоя или е решил да се прави на честната Марийка или е бъркал в меда без да се отчита. А с мечките като ядеш мед ще те ухапят. Самия факт че само афера бг спомена че военния е специалност химик и му е наредено да мълчи е достатъчно. Колкото до младите надъхани фантазьори не се напъвайте и не си мислете че сте върхът,това не е социална мрежа. Парада го командват дъртите пергиши от ДС имащи директен контакт с господарите от изток запад и другаде.
14.
Необразован
13.11.2022 05:30:04
0
7
Значи и двамата са необразовани,но успяват да изпишат без чужда помощ толкова добре развита теза в подробни елементи,че чак човек би му се приискало да прочете и още по подробният и разяснен в детайли и причинно- следствени аргументи на обвинителният акт на прокуратурата им,която ако съдим по нивото на пространствено изясняване на обективната реалност на ниво пастир,навярно би ни звучала сходна с Ницше..
13.
Трагичен кенвф
13.11.2022 05:16:41
2
3
Имитиращ руската кочинаc
12.
То е ясно
13.11.2022 05:15:07
1
7
Трагична полиция
11.
Иван
13.11.2022 00:13:35
3
15
Нещо не се връзва, малко понамирисва, и двете страни мълчат, скалъпили са набързо историята с двамата полуадекватни индивида срещу сплашване и малко пари евентуално. Интересното е че и българската страна мълчи, надали ще разберем истината някога.
10.
balak
12.11.2022 21:26:03
2
22
Адвокатите са ги посъветвали! Имаше коментари ,че са регистрирани в турската полиция .Ненормалници обикаляли три дни около границата ... Отишли да търсят заблуден български добитък минал през оградата, през тази дупка .Постоянно носил оръжие.... Приказки от Шехерезада!
9.
Месията
12.11.2022 21:14:14
2
30
Иначе само единият стрелял с ловната пушка, другият си запушил ушите.. 15 изстрела, ебаси ловната пушка! Какъв е тоя модел с толкова ловни патрони!!!! Кажете модела, че ми е много чудно ..!!!
8.
Mesiata
12.11.2022 20:55:59
3
25
Боже , боже какви глупости! Продиктувани от турската жандармерия!три нощи били там и турската жандармврия сигурно е пила кафе докато те са умували до оградата!Точно овчарите ли няма три дни да знаят къде се намират!!!! Стига глупости! И същите с ловни пушки ей така… Турската жандамврия да сваля очилата и да не ни прави на балъци и да казва кой от тях е стрелял! Да не търси изкупителни жертви ! Кой ли знае коя група мигранти са връщали нашите… В една от статиите в някои от медиите пишеше,че Хем били страхливи, а пък били готови да стрелят само срещу пари. Взеха ни за мезе …
7.
Несрин Узун от ДПС
12.11.2022 20:36:30
3
13
Къде са нашите протоколи Къде
6.
Вълко до МВР
12.11.2022 20:22:26
5
11
Толкова е бедна и корумпирана страната ни че няма елементарна екипировка за патрулните ..говоря за радиостанции защитени честоти няколко уреда за нощно виждане и лека бронежилетка плюс автоматичен картечен пистолет ..за авопарка на военните не коментирам тия са от ледниковия перьод
5.
Мале мале мале
12.11.2022 20:03:32
5
33
Не знаел бил, че това е военна зона?! И че да стои там не му е работа?!? Като са им казали Go, go, да се бяха махнали оттам. Да гори в ада дано, гадната бургия. Жалко за нелепата смърт на полицая. Работата е рискована и не знаеш като отидеш на работа, дали ще се прибереш жив.
4.
От село
12.11.2022 19:54:50
7
24
Искали са да убият гра ичарите и да им вземат оръжуето , влезли са след първия изстрел и са стреляли, добре че воения се е усетил и е стрелял, жалко че не е убил поне единия от двамата
3.
хасан йордека
12.11.2022 19:54:40
4
14
пуснах салза за турските пастири
2.
Перата юриста
12.11.2022 19:49:03
2
18
Гоу бек ту тюрки
1.
така така
12.11.2022 19:38:05
3
21
Ох милите ... Уплашил се бил.... Пак схеми по границата!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори