×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Според следствен експеримент: Граничният полицай Петър Бъчваров бил убит от осколки


Според следствен експеримент: Граничният полицай Петър Бъчваров бил убит от осколки
Началникът на отдел „Криминалистика“ в НСлС Даниел Цонков обяви установените факти от експеримента
Тема в развитие
Вижте оградата, където е бил застрелян граничният полицай Бъчваров (ВИДЕО) Според следствен експеримент: Граничният полицай Петър Бъчваров бил убит от осколки Вижте протоколите от разпита на братята, убили граничния полицай Трябва да се навакса: Ваксиналното покритие у нас е под 90% Военният от стрелбата край Елхово бил в шок, стрелял по повиканото от него подкрепление Убиецът на граничния полицай Петър Бъчваров се жалва: Исках само да го сплаша Съдът в Одрин освободи единия от обвинените за стрелбата край Елхово Ще бъдат ли екстрадирани у нас убийците на българския граничен полицай Кадър от ареста на двамата братя, убили граничния полицай Петър Бъчваров - били изпечени крадци в Турция Демерджиев: Задържаните за убийството на полицая не са каналджии, нито трафиканти на дрога Погребват младши инспектор Петър Бъчваров в униформа на "Гранична полиция" Бургаските полицаи отдадоха почит на загиналия си колега Петър Бъчваров Проф. Владимир Чуков: Убийството на границата е терористичен акт Главният секретар на МВР: Не е логично каналджии да стрелят с ловна пушка по полицай Нова версия за убийството на граничаря: Мигрант стрелял по него за отмъщение Валентин Попов: Оръжието на полицаите ни на границата е старо, за музея е Елхово в траур, Петър Бъчваров убит от турци Извънредно! Има задържани в Турция за убийството на граничния полицай край Елхово Борисов "убеден": Президентът трябва незабавно да смени Демерджиев Сарафов за трагедията край Голям Дервент: Иззети са видеозаписи от термокамерите, разпитан е колегата на загиналия БСП иска до 20 години затвор и отнемане на цялото имущество на полицаите, помагащи на каналджии НА ЖИВО: Военният министър с подробности за трагедията край Голям Дервент Елхово скърби за сержант Петър Бъчваров, бил единственият син на образцово семейство В парламента: Минута мълчание за убития на границата полицай, чакат Демерджиев за обяснение Генади Тенев: Отдавна воюваме с мигрантите и даваме жертви Въоръжават граничарите с автомати? Демерджиев иска помощ от Турция срещу каналджиите Разкриха как е убит сержант Петър Бъчваров, 15 изстрела и по военослужещия Сержант Петър Бъчваров от Елхово е убитият на границата полицай Министърът на отбраната: Военнослужещият не се е оттеглил при стрелбата на границата Кой стреля по граничаря? Полк. Велков: Каналите за мигранти се използват и за трафик на терористи Границата охранявана по дилетантски начин? Полицаите не можели да боравят с автомати Убиецът на полицая в Голям Дервент е избягал в Турция, издирват го Извънредно: Престрелка край Елхово, убит е полицай
виж още
скрий
15 Ноември 2022, Вторник, 11:27 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Телената ограда раздробила изстрелите

Полицай Петър Бъчваров, който бе убит на границата с Турция, е бил поразен от осколки. Това сочи следствен експеримент на Националната следствена служба (НСлС). 

„От следствения експеримент се установи, че изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай, е произведен директно срещу него, по безспорен начин, с гладкоцевно оръжие, през заграждението, а именно тази ограда, която разделя граничната зона, от турска страна. Граничният полицай е бил непосредствено до направения отвор в телената ограда, като след този изстрел са произведени още няколко изстрела по направление на автомобила на „Гранична полиция“ и стрелецът/стрелците са се изтеглили навътре към територията на Република Турция", каза на брифинг в София днес началникът на отдел „Криминалистика“ в НСлС Даниел Цонков.

За целта на следствения експеримент били използвани и съвременни технически средства - 3D-скенер и дрон. 

След въпрос дали е имало навлизане в българска територия (от страна на стрелците) и с колко изстрела е бил свален граничният полицай, г-н Цонков обясни: "Навлизане в наша територия - няма към момента данни, които да са установени от следствения експеримент. Няколко изстрела са произведени с гладкоцевно оръжие. Тъй като проектилите, които са били на боеприпаса от гладкоцевното оръжие, са преминали през телената ограда, пораженията върху пострадалия граничен полицай са не от цели проектили, а от фрагменти от проектили, тъй като те, когато са преминали през заграждението, са се раздробили на по-малки осколки. Това излиза един вид пречка да се установи с категоричност броят на произведените изстрели."

Попитан какво е било разстоянието от стрелеца до жертвата, Даниел Цонков отговори: "Било е близко разстояние, но тъй като не можахме да проведем оглед от другата страна на телената ограда, се установиха направленията, основно направленията, от които са произведени изстрелите срещу граничния полицай и автомобила на "Гранична полиция".

Стрелбата обаче не е била упор, а от поне няколко метра. 

От думите на г-н Цонков стана ясно, че не е могло да се установи от кое точно място се е стреляло и дали то е било на българска или на турска територия. Оградата била на няколко метра от границата. 

Гладкоцевното оръжие като вид оръжие се ползвало основно от ловци. С него можело да се стреля както със сачми, така и с патрони с куршуми. 

 


В категории: Крими


6
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
6
Коментара по темата
6.
Минчо
15.11.2022 20:26:16
0
3
По БНТ имаше репортаж, знае ли началника на отдел “Криминалистика” че държавната граница не е оградата, с граничната бразда , която не е точно до оградата и това се вижда на заснетото с дрон!
5.
Минчо
15.11.2022 18:22:07
0
4
Обясняват че не са цели сачми, и какво от това?
Снопа сачми след като излезе от дулния срез на оръжието не се разпръсква веднага , а на различни метри в зависимост дали цевите на ловната пушка са с шок или полушок или изобщо без шок!
Ако е стреляно от няколко метра трябва нашия граничар да е бил поразен от сноп сачми и да е с големи поражения по тялото.
Не казват дали са открили гилзи от ловното оръжие на наша територия , за следи няма да питаме защото после много хора са били на мястото!
4.
Малиии... жив да не бях
15.11.2022 17:36:30
0
2
Какви осколки при бренеке?
Те изхвърчат 20-30 сачми наведнъж
Това дело ще е пародия.
Двамата братя ги изкараха невменяеми, ан всичко отгоре Турция ще си ги съди в турско, щото не екстрадира турски граждани извън територията си... Нашите даже няма да направят опит да разберат какво е станало, защото така им отърва. Много оакано положение. Валерката пък написал в нета че оградата била толкова добре направена навремето, че и невестулка не можела да мине през нея... Ти да видиш! Мир на душите на убитите граничари и дано намерят покой на оня свят! Близките им да имат сили и да намерят причина да продължат да живеят. Ясно е че няма да им е леко
3.
Ханко Брат
15.11.2022 11:55:25
3
15
Еййй..... Прости милиционери си останах те!)
2.
потресен....
15.11.2022 11:38:40
0
29
Е как да няма "навлизане" в наша територия като оградата не е построена ТОЧНО НА ГРАНИЧНАТА БРАЗДА, а е построена на 50-100 метра навътре в наша територия??? Предадохме на Турция тази територия по продължение на цялата граница ( над 300 км ) ли? Какво ни имат за гламави тия?
1.
Ъъъъъъъъ
15.11.2022 11:36:52
0
26
Доколкото помня от казармата сачмите , снарядите, куршумите не се наричат осколки !
Ако снарядът се пръсне, куршумът се разпадне на парчета, а сачмите се сблъскат с нещо и рекушират , то тогава стават "осколки".
Думата е руска и означава точно това-парчета, отпадъци, трошляк от нещо цяло...
Осколки от граната, осколки от снаряд, осколки от ракета , осколки от куршум и т.н. Не виждам как биха се получили осколки от сачми, освен ако по някаква причина (рикошет)сачмите не са се разпаднали предварително...
Ако това са го изтърсили криминалистите, толкова по-зле за тях!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални  Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Организират великденско издание на "Купи и дари" - социална кампания в помощ на нуждаещи се Всеки желаещ ще може да дари хранителни продукти С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал
Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Браншът очаква хиляди работници от Узбекистан и Непал, но документите се бавят Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори