×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Границата охранявана по дилетантски начин? Полицаите не можели да боравят с автомати


Границата охранявана по дилетантски начин? Полицаите не можели да боравят с автомати
Патрулиращите полицаи на границата нямат дори радиовръзка, разкри криминалистът Иван Савов
Тема в развитие
Вижте оградата, където е бил застрелян граничният полицай Бъчваров (ВИДЕО) Според следствен експеримент: Граничният полицай Петър Бъчваров бил убит от осколки Вижте протоколите от разпита на братята, убили граничния полицай Трябва да се навакса: Ваксиналното покритие у нас е под 90% Военният от стрелбата край Елхово бил в шок, стрелял по повиканото от него подкрепление Убиецът на граничния полицай Петър Бъчваров се жалва: Исках само да го сплаша Съдът в Одрин освободи единия от обвинените за стрелбата край Елхово Ще бъдат ли екстрадирани у нас убийците на българския граничен полицай Кадър от ареста на двамата братя, убили граничния полицай Петър Бъчваров - били изпечени крадци в Турция Демерджиев: Задържаните за убийството на полицая не са каналджии, нито трафиканти на дрога Погребват младши инспектор Петър Бъчваров в униформа на "Гранична полиция" Бургаските полицаи отдадоха почит на загиналия си колега Петър Бъчваров Проф. Владимир Чуков: Убийството на границата е терористичен акт Главният секретар на МВР: Не е логично каналджии да стрелят с ловна пушка по полицай Нова версия за убийството на граничаря: Мигрант стрелял по него за отмъщение Валентин Попов: Оръжието на полицаите ни на границата е старо, за музея е Елхово в траур, Петър Бъчваров убит от турци Извънредно! Има задържани в Турция за убийството на граничния полицай край Елхово Борисов "убеден": Президентът трябва незабавно да смени Демерджиев Сарафов за трагедията край Голям Дервент: Иззети са видеозаписи от термокамерите, разпитан е колегата на загиналия БСП иска до 20 години затвор и отнемане на цялото имущество на полицаите, помагащи на каналджии НА ЖИВО: Военният министър с подробности за трагедията край Голям Дервент Елхово скърби за сержант Петър Бъчваров, бил единственият син на образцово семейство В парламента: Минута мълчание за убития на границата полицай, чакат Демерджиев за обяснение Генади Тенев: Отдавна воюваме с мигрантите и даваме жертви Въоръжават граничарите с автомати? Демерджиев иска помощ от Турция срещу каналджиите Разкриха как е убит сержант Петър Бъчваров, 15 изстрела и по военослужещия Сержант Петър Бъчваров от Елхово е убитият на границата полицай Министърът на отбраната: Военнослужещият не се е оттеглил при стрелбата на границата Кой стреля по граничаря? Полк. Велков: Каналите за мигранти се използват и за трафик на терористи Границата охранявана по дилетантски начин? Полицаите не можели да боравят с автомати Убиецът на полицая в Голям Дервент е избягал в Турция, издирват го Извънредно: Престрелка край Елхово, убит е полицай
виж още
скрий
08 Ноември 2022, Вторник, 08:06 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Ако загиналият имаше бронежилетка трети клас, щеше да е жив, коментира криминалистът Иван Савов

Охраната на държавната граница е страшен проблем за МВР от много години. Тя се пази по абсолютно дилетантски начин. Това каза в интервю за „Здравей, България“ по Нова телевизия криминалистът Иван Савов.

„Разчита се на полицейски служители от вътрешността на страната, на районни инспектори, на патрулни полицаи, които са командировани от цяла България без никакво оборудване. Нямат дълго оръжие. Как да им дадат такова, като 95% от служителите на МВР нямат военна подготовка и не знаят как да боравят с автомат?“, попита той.

Ако загиналият имаше по-добри средства за защита като бронежилетка трети клас, щеше да е жив, подчерта криминалистът. 

Убиецът на полицая в Голям Дервент е избягал в Турция, издирват го

„Тези хора се изпращат там, за да насищат района с жива сила. Те дори нямат радиовръзка помежду си. Това е големият проблем“, добави той.

„Тази ограда не е същинската държавна граница. Тя се явява буфер срещу нарушители на държавната граница и се намира в близост до нея, а патрулирането се споделя от турска и българска страна“, обясни Савов.

По думите му е възможно трагичният случай да не е нападение от трафиканти на мигранти. 

“Трафикантите на мигранти не се интересуват от самите мигранти. Те гледат бързо да си вземат парите. Тяхната идея е да ги вкарат на наша територия и да избягат. А каква е логиката някой да стреля по български граничен наряд, освен ако този човек не е по-мотивиран да направи това, за което е отишъл”, обясни Савов. 

Извънредно: Престрелка край Елхово, убит е полицай

Според него е напълно възможно да е била и случайна престрелка при засичане между трафикантите на мигранти и служителите на МВР и Министерството на отбраната. 

„Последните автобуси, които от София бяха изпратени на границата, стана след инцидента с двамата полицаи в Бургас. Командированите служители бяха въоръжени с каски и щитове – с тези, които виждате при масовите безредици. Смятате ли, че това е адекватно отношение от страна на ръководителите на МВР спрямо собствените им служители?“, пита той.

„Пращат ги в гората да охраняват границите с каска и щит. В най-добрият случай имат пистолет „Макаров“, който от години по света е в музеите. По пет – шест часа полицаите стоят в автобусите, докато се установи кой ги праща и за какво са отишли, защото местните полицаи не знаят нищо“, разказва криминалистът. 

„След едно денонощие колегите се връщат и на следващият ден са на работа. Това е истински случай от едно столично полицейско управление. Върнали са ги, защото не са имали нужда от тях. Няма никаква координация. Никой не знае тези хора къде ще ги сложат и какво да правят“, уточнява той.

Никой не знае какво ще стане, ако някой ненормалник реши да стреля по тези хора, добавя Савов. 

Той сподели, че колегите му се страхували да използват оръжието си, защото щели да бъдат разпердушинени, ако посмеят да стрелят. 


В категории: Животът


14
Коментара по темата
14.
Ягодоберачи у ЮКей
08.11.2022 11:23:30
0
1
Савов ше га опрай с Гатлинггъна M134
13.
Българин
08.11.2022 10:30:13
0
5
Полицаят е прострелян в главата , трябва му каска но и тя няма да го опази от директно попадиние. Въоръжени са с Макаров , но ако с него не можеш да боравиш и с Глок няма да можеш.
12.
България на три ракии
08.11.2022 10:17:44
0
7
Чакаме някой да ни оправи от телевизора.
11.
Moon Patrol
08.11.2022 09:34:39
0
12
"Патролиращите полицаи на границата нямат дори радиовръзка, разкри криминалистът Иван Савов"
------
Дали е казал "патрОлиращи" или е казал "патрУлиращи", ама някой кой да го запише грамотно?
10.
Възмутен
08.11.2022 09:31:56
10
16
дадоха бронежилетки на украинците и сега за нашите граничари няма. Това е положението. Да вземат да изпратят всичкото оръжие за Украйна и да се свърши най-после с нашата държава.Щом решихме, че ще даваме оръжие и веднага ни отпуснаха помощ от Европейският съюз. Така ще ни държат на каишка великите евроатлантически господа. Жална ни майка !!!
9.
?
08.11.2022 09:01:02
2
29
Всичко е тотален колапс ! Здравеопазване, образование, армия,полиция...
8.
Сандо
08.11.2022 08:55:45
0
14
Този тесен специалист защо не е пратен на браздата а дава акъл.Полицаи с бради не съм видял в гранична,да пратят брадатите по границата може да са по обучени-а и редно е командването да дава личен пример да излязат на палатки да да ама не-за едни кифтета за други мехлета
7.
Rando
08.11.2022 08:49:35
1
25
Част от познатите ми,влязаха в Българската Армия

Всеки ден са пияни,качили са над 30 кг за 2 години служба,пушат чай да не им излиза на дръг теста хахаха,чакайте тея толупи да ви помогнат
6.
оффф...
08.11.2022 08:49:23
1
28
Нови джипове си купуват на две години, ама пари за радио-връзка нямат.

Толкова жалко е МВР!
5.
До кучето
08.11.2022 08:47:32
3
17
Едно време, преди "тъпата демокрация", границата се пазеше да не бягат хора навън от комунистическата диктатура в България.
4.
Пурко
08.11.2022 08:46:25
1
23
За съжаление в мвр подготовката за работа с оръжие е трагедия. Самите оръжия са остарели и амортизирани. Правната уредба за използване на оръжие е направена с презумция за виновмост. За оборудване няма смисъл да се говори, там става въпрос за крадене на много пари.
3.
извод
08.11.2022 08:43:13
7
33
Когато не намираш средства за въоръжаване на собственото си армия, но даряваш оръжие на чужда страна, ще търпиш господството на чуждия ботуш, а собствения ти народ ще тъне в нищета и робство !!!
2.
До 1
08.11.2022 08:25:18
23
22
Какво пиле не е можело да префръкне, ставате банални с това "едно време", време в което се е стреляло по мирни български граждани, искащи да избягат от "хубавото".
1.
Кучета
08.11.2022 08:16:21
10
34
Кучета умрели ,като не гърмиш така ще става ще те гърмят,тъпа демокрация едно време пиле не можеше да префръкне сега на гърмят от някаде си.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори