×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Въоръжават граничарите с автомати? Демерджиев иска помощ от Турция срещу каналджиите


Въоръжават граничарите с автомати? Демерджиев иска помощ от Турция срещу каналджиите
Моля експертите, когато вземат позиции, да бъдат обективни и да уважават тези хора, които денонощно с телата си защитават границата, призова министър Иван Демерджиев
Тема в развитие
Вижте оградата, където е бил застрелян граничният полицай Бъчваров (ВИДЕО) Според следствен експеримент: Граничният полицай Петър Бъчваров бил убит от осколки Вижте протоколите от разпита на братята, убили граничния полицай Трябва да се навакса: Ваксиналното покритие у нас е под 90% Военният от стрелбата край Елхово бил в шок, стрелял по повиканото от него подкрепление Убиецът на граничния полицай Петър Бъчваров се жалва: Исках само да го сплаша Съдът в Одрин освободи единия от обвинените за стрелбата край Елхово Ще бъдат ли екстрадирани у нас убийците на българския граничен полицай Кадър от ареста на двамата братя, убили граничния полицай Петър Бъчваров - били изпечени крадци в Турция Демерджиев: Задържаните за убийството на полицая не са каналджии, нито трафиканти на дрога Погребват младши инспектор Петър Бъчваров в униформа на "Гранична полиция" Бургаските полицаи отдадоха почит на загиналия си колега Петър Бъчваров Проф. Владимир Чуков: Убийството на границата е терористичен акт Главният секретар на МВР: Не е логично каналджии да стрелят с ловна пушка по полицай Нова версия за убийството на граничаря: Мигрант стрелял по него за отмъщение Валентин Попов: Оръжието на полицаите ни на границата е старо, за музея е Елхово в траур, Петър Бъчваров убит от турци Извънредно! Има задържани в Турция за убийството на граничния полицай край Елхово Борисов "убеден": Президентът трябва незабавно да смени Демерджиев Сарафов за трагедията край Голям Дервент: Иззети са видеозаписи от термокамерите, разпитан е колегата на загиналия БСП иска до 20 години затвор и отнемане на цялото имущество на полицаите, помагащи на каналджии НА ЖИВО: Военният министър с подробности за трагедията край Голям Дервент Елхово скърби за сержант Петър Бъчваров, бил единственият син на образцово семейство В парламента: Минута мълчание за убития на границата полицай, чакат Демерджиев за обяснение Генади Тенев: Отдавна воюваме с мигрантите и даваме жертви Въоръжават граничарите с автомати? Демерджиев иска помощ от Турция срещу каналджиите Разкриха как е убит сержант Петър Бъчваров, 15 изстрела и по военослужещия Сержант Петър Бъчваров от Елхово е убитият на границата полицай Министърът на отбраната: Военнослужещият не се е оттеглил при стрелбата на границата Кой стреля по граничаря? Полк. Велков: Каналите за мигранти се използват и за трафик на терористи Границата охранявана по дилетантски начин? Полицаите не можели да боравят с автомати Убиецът на полицая в Голям Дервент е избягал в Турция, издирват го Извънредно: Престрелка край Елхово, убит е полицай
виж още
скрий
08 Ноември 2022, Вторник, 09:49 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Всеки ден тези момчета спират с телата си този безпрецедентен натиск, каза вътрешният министър

Униформените служители ще разполагат с по-мощни оръжия при опазване на границата и ще се използват при всяко съмнение, че е застрашен живота и здравето на гранични полицаи или на военнослужещите. Това каза на брифинг вътрешният министър Иван Демерджиев в Голям Дервент.

Имаме уверението от турска страна, че тези хора ще бъдат намерени и изправени пред закона, добави той.

„Ежедневно се реже оградата. Тези момчета (б.а. граничните полицаи) всеки ден спират с телата си този безпрецедентен натиск, който е най-голям от началото на бежанската криза. Оградата не е годна да спре мигрантите. Всеки ден това съоръжение се кърпи и поддържа от служителите, но те всеки ден се натъкват на такива дупки. Обработват ги и правят всичко възможно да затворят границата, където се е отворила пробойна“, заяви вътрешният министър. 

„В случая става въпрос за криминално деяние, за изключителна агресия. За първи път се подхожда по този начин. Стремили сме се досега нашите служители да изпълняват задълженията си без да причиняват щети ненужни на тези хора, които преминават границата, но на тази агресия, която ескалира и се стига до използване на огнестрелно оръжие, ще отговорим с необходимата сила. Уверявам ви, че ако има инцидент на границата, няма да са в посока към нашите служители“, добави той.

Ще сме безкомпромисни към всеки, който застрашава живота и здравето на служителите ни по границата, подчерта Демерджиев. 

„Ще изисквам от турския министър на вътрешните работи да бъдат разбити каналджийските мрежи. Поискал съм същото от Европейската комисия. Докато тези каналджийски мрежи не бъдат разбити изцяло, всеки ден наши или други служители ще излагат живота си на риск. Няма да позволя с колегите да се случва това“, добави той.

„Тези хора по цял ден патрулират там. С една тежка бронежилетка това трудно може да се случи, а попадението в случая е било в главата на служителя. Моля експертите, когато вземат позиции, да бъдат обективни и да уважават тези хора, които денонощно с телата си защитават границата“, призова министърът. 

„Колегите са добре подготвени и боравят добре с оръжието. Аз лично ще поема отговорност и ще посмеят (б.а. да стрелят по нарушителите на границата), уверявам ви“, добави той.

"Загиналият полицай е с осем години стаж. Има достатъчно опит, но ситуацията е безпрецедентна. Години наред не се е случвало да се стреля по границата. Колкото и добре да са подготвени служителите ни, не са се сблъсквали с такова нещо", заяви Демерджиев.

„Заради това, че някой изрод е решил да стрела по границата, не може да правим всеки ден кадрови промени. Ако имаше грешка в подхода, в тактиката..., а сега говорим за една изключително гнусна проява на човек, който вярвам, че ще бъде издирен и изправен пред закона. Ще бъде съден в Турция“, каза още той. 


В категории: Животът


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
32
Коментара по темата
32.
сульо и пульо
10.11.2022 19:53:25
0
1
И какво като ги въоръжат? Нещо ще се промени ли? Не няма да се промени нищо. Просто тези "граничари" разхождащи се по границата като по главната в някой град с ръце в джобовете ще носят още 2 кила желязо. Нито са обучени нито са оборудвани с бронежилетки , звукови гранати а и ги е страх да стрелят. По лесно е да вземеш една шапка пари при пенсия защо да си усложнява живота да гони михаля за нищо. А трябва да има стимул при залавяне на всякакви чукундури пресичащи бг границата.
31.
По хард трябва да се действа
09.11.2022 12:19:13
0
2
За всеки по един АК, ама да не е 7,62мм, по една бронежилетка, уред за нощно виждане и на всяка джипка да се зачисли по една базука
30.
angry
08.11.2022 22:03:26
0
3
Още преди да е изяснен случая, и вече заплахи за убийства отправя. Ако са стреляли при самоотбрана?
Кой знае какво им е направил да се принудят да стрелят хората. Тръгнал да напада мирни хора, що не си седя у джипа? Щото така няма как да изнуди и ограби никого, нали...
29.
Цв
08.11.2022 19:14:17
0
3
А бе "Бях точен с парите." Пеперудке, лъжеш безочливо по тв. Направихте от полицаите пушечно месо. Обществена тайна е, че влизат авганистанци основно. Защо ли??? Урсулата да не се чуди след година две. А ти си костюмирано чучело!
28.
Продължаваме Педерастията
08.11.2022 14:20:19
4
15
Нали сте евродженжъри така ще е ... Скубани вежди и бръснати ръце по границата , въоръжени със страшни татоси и водни пистолети..... талибаните се насират.....от смях!
27.
Freedom fighter
08.11.2022 13:18:50
2
15
Те ако ги въоръжат граничните сами ще се изпозастрелят. Въоръжаването с дългоцевни оръжия трябва да се съчетае със тренировъчни стрелби иначе ще по-голямо мазало на границата. Компетентността на личния състав е отражение на тази на ръководството с една дума пълна трагедия. Само харчат парите ни.
26.
6matarok
08.11.2022 12:42:36
0
5
Te vlqzoha ve4e 5 miliona afganistanski islqmistki terorista te sega po4vali da borqt migrantskata valna
V dopuskaneto na tezi tororisti na teritoriqta na eu nai glavna vina imat na6ite politici, tqhna 6te e vinata za bade6ti problemi s tezi islqmisti
Tezi nqkolko miliona islamisti sa si istinska armiq gotova za vatre6na ekspanziq , 1 kam 1 kakto sa zavladqli i islqmizirali Ispaniq predi vekove
25.
запасняк .
08.11.2022 12:33:52
0
8
Не съм съдник на убиеца нито адвокат на загиналия градича р стал жертва заради тези послушковци наБрюксел .Реформираха ГВ в ГП .след премахване на наборната служба Охраната се пое от Кадрови полицаи изтеглихаги на няколко десетки километри от линията на ДГ Граничните патрули ги качиха на мощните ровъри изастанаха по кръстовища и забравиха къде е линията на ДГ новоназначените си нямаха п редстава къде е граничната бразда През това време каналджиите и мигрантите имаха възможност да се разхождат навътре и придобият представа за начина на ОДГ Едва когато започна да се строи оградата започна патрулиране по край нея и понаучиха от къде минава тя ДГ .Въпреки че и тя оградада на мнохо места е е с по няколко десетки метри от далечена от браздата сравнена с някогашното КСП до самата бразда .Що става ше дума дали може да стрелят и познаване на материалната част Наборната си служба съ м отбил в ГВ промените ме завариха месеци преди уволнението Нямаше месец в който да не сме провеждали по няколко стрелби Изпълняваха се различни упражнения по курса за бойните стрелби .Да не говоря педи краяна всеки период зимен и летен за отчитане на резултатите Нямаше ден да не се провеждат стрелби Тя огневата подготовка стрелбата беше основна дисциплина Имаше дни да се обядва там на стрелбището п ри полеви условия Сега новоназначените полицаи не малко не са били наборни войници и само с първоначална полицейска подготовка там в Пазарджик за няколко месеца През това време колко пъти са стреляли нямам представа .Асега по РДГП не съм чул отпознати да се провеждат учебни занятия и бойни стрелби .
24.
234
08.11.2022 12:20:28
0
11
А служителя на МО въоръжен ли е бил? И имал ли е боеприпаси в оръжието? Защото май военните носят оръжието като част от униформата.
23.
Дидо
08.11.2022 12:07:51
2
15
"Помощ от Турция"?Че те ТОЧНО турците ГИ ПУСКАТ НАСАМ БРЕ!!!
22.
Сидеров
08.11.2022 11:59:13
1
17
А патрони ще им дадете ли или ще си ги плащат.
21.
Сандо
08.11.2022 11:57:25
1
7
Мишо до сега граничарите ти бяха виновни Та пак те питам този герой от корумпираните нещастници на браздата ли е или от чистите като вас в софия.Слагай гумените ботуши и в елхово аман от пишман генерали
20.
Nikito
08.11.2022 11:46:03
1
26
Вземете пример от Франция и Италия как се патрулира и охранява по ЖП гари, метрото, площадите...ходят тежко въоражени полицаи и карабинери с автоматите и бронежилетките и там не е граница все пак а европейски столици а вие тук на границата сте ги пратили с пишман пищови и с едни опърпани зелени униформи пълен срам иначе ще давате оръжие на украинците...тук всичко оправихте, че и тях ще оправяте. Ако казвате че няма пари за въоражаване тогава защо давате пари за тия укри да се въргалят по хотелите?
19.
Мъка
08.11.2022 11:24:59
2
19
На малкото останали нормални хора в тази страна е ясно, че човека е застрелян от мигранти и то в територията на нашата държава! Какви каналджии ще борим, какви граници, какви турци?! Поредните лъжи на гърба на починало момче!
18.
123456
08.11.2022 11:12:24
1
12
Чай ся да додат Грипенти на Радев

Глеш ко ста
17.
XX
08.11.2022 11:12:23
9
7
На 47 години съм, но живея с пенсионираната ми майка. Много съм комплексиран защото нямам контакти с други жени, социални или полови. Единствената ми утеха е да троля и злобея в интернет, за да забравя, че съм неудачник.
16.
Дерменди ага
08.11.2022 11:07:38
4
17
За путки в пагони, взети с връзки, правещи схеми с тея които трябва да отблъскват, вземащи най-хубавите заплати в държавата за хора без висше, мутреещи че те са топа на топа пред путките, насрани мамини сополанковци за да останат вкъщи, че в германия е студено и мокро никакво уважение министре. Уважение само към тези които отиват на сигурна смърт. Аз съм готов
15.
Ало, Враца?
08.11.2022 10:45:15
0
11
Къде е кървавият отговор? На война като на война, но няма кървава баня?
14.
Фафла Къци
08.11.2022 10:29:19
0
18
Ай майкооооо ние себе си немой опазим Украйна ще пазим
13.
Nikito
08.11.2022 10:27:52
3
23
Вместо да се чудите какво оръжие да давате на Украйна най-накрая вземете въоражете гранична като хората със съвременни натовски автомати с колиматорни прицели и очила за нощно виждане, бронежилетки и на смяна с 10 пълнителя. Какво се чудите там какво да давате на Украйна тук ходят с макарови на служба със стоп патрони. Неизбежно беше да стане нещо такова и още случаи ще има.
12.
товарищ
08.11.2022 10:22:00
13
8
Иво, верно си идиот, но не бъди толкова строг към себе си :) МВР има достатъчно автомати, ама ти нали си поредния разбирач... Украйна.
Нерде Ямбол, нерде Стамбул.
АХаххахахахахах
11.
Иво
08.11.2022 10:18:50
9
28
Оръжието го даваме на Украйна,а нашите граничари пазели границата с телата си.Пълно с малоумници,все едно извират .
10.
товарищ
08.11.2022 10:17:51
20
19
10, оградата отпреди трийсет години пазеше никой да не ИЗЛЕЗЕ. Tя и затова беше на 2-3 км преди браздата. Ако някой все пак успее, да има достатъчно време младите дришльовци-граничари да го гръмнат като куче за малко отпуска и потупване по рамото от гнусните комунисти-офицери.
Аман от смехурковци, които не знаят какво приказват.
9.
боли
08.11.2022 10:14:27
4
28
Така ще е...Остана ли нещо неразградено в тая държава?
И ограда стабилна си имаше преди трийсет години, и кльонове, и никакъв шанс да влезе някой като у тях си.
Загиналото момче е връстник на тая демокрация, която го уби.
8.
Паткан
08.11.2022 10:12:42
1
9
Майкооо, ще мачкамее.
7.
Всеки път!!!
08.11.2022 10:12:39
0
31
След дъжд качулка!
Ейййййййй ебахте мамата на всичко. Некъдърни политици и използвачи!!!
6.
Z
08.11.2022 10:10:02
1
36
Смехурко нали обявяваше война на талибаните,какво стана май ще ги замеряш с лайна.Щял да изиска от турския министър да разбие каналите,абе алоу по скоро теб ще разбият от колкото каналите.То нека има канали ние ще ги посрещаме с олово и чимшир,пет живота не могат да ти стигнат да изкажеш съболезнования на почернините семейства.
5.
А защо?
08.11.2022 10:05:48
1
36
Защо защитават границата с телата си? Оръжие ли не произвеждаме или управниците ни не биват? Тези завиди за оръжие за какъв ...й са ни?
4.
Какви автомати бе
08.11.2022 10:02:08
2
36
Пускай 380 V ,табели на 5 езика и край.
3.
ГДБОББ
08.11.2022 10:00:47
3
29
И по-голяма беля ще стане :) Още герои ще има. Подгответе и повечко паметни плочи
2.
Зеленски
08.11.2022 09:57:52
8
38
Не може, автоматите ги обещахте за нас
1.
ХХ
08.11.2022 09:53:20
25
30
ЕС и НАТО ни казаха да махнем охраната по границата.
Виновните за това са не политиците, а тези които гласуват за ЕС и НАТО.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори