×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Убиецът на полицая в Голям Дервент е избягал в Турция, издирват го


Убиецът на полицая в Голям Дервент е избягал в Турция, издирват го
Граничната ограда край мястото, където е убит полицая, е в добро състояние, но според Иван Франсъзов мигрантският натиск е голям и мигрантите нищо не ги спира
Тема в развитие
Вижте оградата, където е бил застрелян граничният полицай Бъчваров (ВИДЕО) Според следствен експеримент: Граничният полицай Петър Бъчваров бил убит от осколки Вижте протоколите от разпита на братята, убили граничния полицай Трябва да се навакса: Ваксиналното покритие у нас е под 90% Военният от стрелбата край Елхово бил в шок, стрелял по повиканото от него подкрепление Убиецът на граничния полицай Петър Бъчваров се жалва: Исках само да го сплаша Съдът в Одрин освободи единия от обвинените за стрелбата край Елхово Ще бъдат ли екстрадирани у нас убийците на българския граничен полицай Кадър от ареста на двамата братя, убили граничния полицай Петър Бъчваров - били изпечени крадци в Турция Демерджиев: Задържаните за убийството на полицая не са каналджии, нито трафиканти на дрога Погребват младши инспектор Петър Бъчваров в униформа на "Гранична полиция" Бургаските полицаи отдадоха почит на загиналия си колега Петър Бъчваров Проф. Владимир Чуков: Убийството на границата е терористичен акт Главният секретар на МВР: Не е логично каналджии да стрелят с ловна пушка по полицай Нова версия за убийството на граничаря: Мигрант стрелял по него за отмъщение Валентин Попов: Оръжието на полицаите ни на границата е старо, за музея е Елхово в траур, Петър Бъчваров убит от турци Извънредно! Има задържани в Турция за убийството на граничния полицай край Елхово Борисов "убеден": Президентът трябва незабавно да смени Демерджиев Сарафов за трагедията край Голям Дервент: Иззети са видеозаписи от термокамерите, разпитан е колегата на загиналия БСП иска до 20 години затвор и отнемане на цялото имущество на полицаите, помагащи на каналджии НА ЖИВО: Военният министър с подробности за трагедията край Голям Дервент Елхово скърби за сержант Петър Бъчваров, бил единственият син на образцово семейство В парламента: Минута мълчание за убития на границата полицай, чакат Демерджиев за обяснение Генади Тенев: Отдавна воюваме с мигрантите и даваме жертви Въоръжават граничарите с автомати? Демерджиев иска помощ от Турция срещу каналджиите Разкриха как е убит сержант Петър Бъчваров, 15 изстрела и по военослужещия Сержант Петър Бъчваров от Елхово е убитият на границата полицай Министърът на отбраната: Военнослужещият не се е оттеглил при стрелбата на границата Кой стреля по граничаря? Полк. Велков: Каналите за мигранти се използват и за трафик на терористи Границата охранявана по дилетантски начин? Полицаите не можели да боравят с автомати Убиецът на полицая в Голям Дервент е избягал в Турция, издирват го Извънредно: Престрелка край Елхово, убит е полицай
виж още
скрий
08 Ноември 2022, Вторник, 07:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Отмениха празника на националната полиция заради трагедията на границата

Убиецът на полицая при престрелката край село Голям Дервент вероятно е на турска територия, съобщава Нова телевизия. 

За инцидента са уведомени граничните власти на Турция, като е направена среща на линията на държавната граница с цел установяване и задържане на извършителя. 

Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти в момента. Към мястото пътува министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Извънредно: Престрелка край Елхово, убит е полицай

Стрелбата между неизвестни извършители и пограничен патрул е станала в гориста местност в нощта срещу вторник. По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти.

Заради убийството е отменено официалното отбелязване на празника на националната полиция - 8 ноември. 

Около 20:35 часа в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на „Гранична полиция” и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. В резултат на произведените изстрели служителят на „Гранична полиция” е починал на място, а служителят на Министерството на отбраната е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал. Незабавно към мястото на инцидента са насочени най-близко намиращите се гранични полицаи.

Кметският наместник на Голям Дервент Иван Франсъзов каза в интервю за „Здравей, България“, дадено по телефона, че ежедневно през селото преминават групи с нелегални мигранти. 

Според него по полицая е стреляно от турска страна. 

Той изтъкна, че там живеят около 30 души. Никой от тях не е чул изстрели снощи. 

Преминаващите мигранти са предимно сирийци и афганистанци, каза още Франсъзов. По негова информация загиналият полицай е от Елхово.

"Мигрантските групи са от по 20-30 души, предимно млади хора от Афганистан и Сирия. Постоянно минават тук през границата и създават суматоха". обясни Франсъзов. Граничната ограда е в добро състояние, твърди той, но "мигрантският натиск е голям и тях нищо не ги спира".

“Работата по границата никога не би могла да приключи. Трябват повече сили и средства, които да се насочат натам, защото едва ли нелегалният трафик на хора ще спре или ще намалее в бъдеще. Не е възможно всяка една ситуация да бъде предвидена”, каза пък бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Има информация, че загиналият е млад човек и е семеен, изтъкна водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев. 

„Хората в Голям Дервент казват, че преминаването на мигранти през селото е ежедневие. Те вече са свикнали. Граничните патрули преминават постоянно. Това, което се опитахме да разберем от колеги на загиналия, е, че най-вероятно е патрулирал с автомобил. Може би стрелбата е започнала от турска страна“, каза кореспондентът Георги Манев.

Колегите на убития са потресени, добави той.

"Оградата край мястото, където е убит българският полицай, изглежда доста странно. През десетина метра тя е скъсана, разтворена. Постоянно се правят опити да бъде закърпена. Вече обаче мигрантите не си правят труда да я режат, а я преминават с големи стълби за няколко минути. Оградата е като сметище. Там има остатъци от дрехи, обувки", каза още Манев. 




27
Коментара по темата
27.
Дано да искат
08.11.2022 12:36:47
0
1
да хванат убиеца, турците. Тяхната полиция и тяхната армия не си поплюват. Веднъж бях в Анкара и , отивайки към мемориалния комплекс на Кемал Ататюрк, малко след като минах от едно място, избухна бомба. Съобщиха го по медиите, екскурзоводът ни прочете. Веднага из града плъзнаха двойки униформени с автомати в ръце, който държаха с насочени към земята дула. вървяха привидно спокойно, но се виждаше, че внимателно оглеждат наоколо.Никой от минувачите не се притесни или паникьоса. След 2-3 часа съобщиха, че терористът с бомбата е заловен. Това станало, когато гражданин видял някакъв мъж да се дегизира в градска тоалетна и сигнализирал, където трябва. Реагирало се веднага и органите си свършиха светкавично работата. В нашия случай обаче едва ли има интерес за откриване на злосторника/ците. Защото турските граничари също са чули изстрелите, но са реагирали едва, след като от българска страна ги ги уведомили за инцидента.Отделно те имат перфектни технически средства за качествена охрана. Видяхме постове в Югоизточна Турция на границите с Армения, със Сирия, с Ирак и ни разказаха като как се пази турската родина. Само нещо да промърда в мрака - и постовете стрелят без да питат. Затова емигрантите, които влизат от там, а излизат от България направо се предават и биват пропускани на турска територия. Защото се знае, че те преминават през нея транзит.
26.
Rando до 19
08.11.2022 12:10:06
0
0
Както казах по-рано,трябваше да остана тук поради няколко автоимунни заболявания,иначе отдавна да съм въснал и не не съм безработен,последните 10 години плътно не съм спирал а съм на 25,в момента не работя заради здравословни проблеми и други фактори,а дали съм знаещ или работлив,това е без значение тука,тъй като не съм внук на някой началник идиот

А вие се запитайте защо където и да започнеш работа все няма достатъчно работна ръка,вместо както е в чужбина и за един склададжия да има постоянен наплив
25.
Гаргамел
08.11.2022 09:01:39
0
6
Ало министъра този герой граничар от подкупните ли е бил или от вас чистите.Едни на границата курбан да стават други кръчма гибеци хвърлят така е било и така ще бъде
24.
оффф...
08.11.2022 08:57:55
0
12
МОЖЕ БИ стрелбата започнала от турска страна.

МОЖЕ БИ стрелецът избягал в Турция.

А може би това са оправдания, че не са знаели какво да правят когато са го срещнали и след случката си е тръгнал спокойно към България
23.
Ханко Брат
08.11.2022 08:43:10
5
5
Най вероятно единия е застрелял другия! - Некадърници!
22.
гражданин,.,.
08.11.2022 08:41:32
0
20
Не разбрахте ли вече, че тая държава е пародия??? Първата работа на смехурковците в Парламента беше да си върнат далаверката с хартиената бюлетина....В полицията и МО работят заплатаджии, които "на работа си почиват"(лично съм го чувал) и си мислят как ще си направят "час-мака" след работа....Затова сме на това положение...Всичко е пародия тук в Булгаристан!!!
21.
Дивак 19
08.11.2022 08:33:39
0
17
Аз сега разбрах,че вече няма служба по "ОХРАНА НА ГРАНИЦАТА",а тази служба вече я наричат "НАБЛЮДЕНИЕ НА ГРАНИЦАТА".
Иначе 5 милиарда за самолети...след 5години...може би ... Ще си пазим небето ,а пък земята...
20.
Да не е
08.11.2022 08:29:27
1
6
Приятелски пардон колегиален огън че много странно от турция стреляли по него може и колкото бай петко уби шарков
19.
Хей, Рандо,
08.11.2022 08:22:40
7
8
цитирам те..."всичките ми приятели, които са били що годе морално добри човеци, интелигентни, работливи, знаещи, можеши, отдавна не живеят тук "....!!
А ти продължаваш да живееш тук, ерго, както казват адвокатите , ти не притежаваш нищо от гореизброените качества !
Тогава щом не си добър човек, не си интелигентен, не си работлив, не си знаещ и не си можещ, защо изобщо се пънеш да коментираш и обобщаваш неща от които ,очевидно, нищо не схващаш!?
18.
до Мando
08.11.2022 08:15:09
6
10
Кой ще чете толкова дълги разсъжденията на претенциозен тъ пак като теб бе ма нго ?

Пиши във форумите на страната в която си и остави нас българите на мира !
Нямаш нищо общо с нас.

Ваксиниран, емигрирал, зарязал майка си в родното село.
17.
Бай Димо
08.11.2022 08:13:41
8
8
Тоя рендо е голямо ренде. Кой знае къде мишок е, прави се на много различен от пияните и безработните. Същия цървулин като тях, взел акъл да дава.
16.
България на три ракии
08.11.2022 08:10:11
1
12
Това граничари ли са или овчари със геги?
15.
Rando до 8
08.11.2022 08:09:09
4
7
Вие па сте най-смешни от всички,даже вашето велико лидерче вече не си вярва на глупостите дето ви говори

Най-неадекватния ми познат,дето все бяга и се бори с рептили и кемтрейлсове и илюминати и всякакви други такива,дори и той разбра,че тази партия е пълна простотия и спря да ходи там,само вие не хагхахаххаха
14.
Rando
08.11.2022 08:07:06
7
20
До 5 не бих казал,че подкрепям нито едните нито другите и двата народа си имат тяхните +сове и -си,нашия народ е обрал най-лошото и от двете идеологии и нищо от хубавото

Пълно е русофили,дето хал хабер си нямат за великата руска култура,музиката,писателите и т.н.

Същото важи и за щатите,естествено от всичко хубаво там новото поколение попива само олигофренията и простащината

Ганьо е голям русофил,но никога няма да знае Достоевски,Лебедово езеро,Шостакович,Чайковски и т.н.

Ганьо много мрази джендъри,обаче е влюбен в Азис

Ганьо е расист,но е влюбен в ориентала

Ганьо е голям християнин,но при първа възможност хвърля другаря си в огъня за 5 лева,изневерява винаги когато може,краде и лъже без никакъв проблем

Аз не съм Братушка не съм и Американец,не съм и Европеец,аз исках да съм Българин,но не мисля,че Българин в днешно време е голяма гордост

На 25 съм,всичките ми приятели които са били що годе морално добри човеци,интелигентни,работливи,знаещи,можещи,отдавна не живеят тук

Тук от мойте "приятели" останаха хора,които денонощно са пияни или надрусани,винаги са в дългове към бързи кредити,банки,родители,познати и т.н.

Всеки е вдигнал ръце от тях и постоянно си викат брат за брата и подобни клиширани олигофрении,докато всъщност са пълни шматки,пълно е с хора дето ги издържат родителите им,прегъват се на две,за да може тези плужеци да са добре,а те ходят по казина и наркотици само,и постоянно трябва да имат най-новия Айфон

Тотална шизофрения,тотално изменени морални ценности,за това този народ се топи толкова бързо

И това са хората които 90+ % от жените в БГ харесват


Най-лошото е че познавам човеци с главно Ч,които се борят да се подобри нещо каквото и да е,виждам ги почти всеки ден,но дори и те осъзнават,че тука вече нищо не може да тръгне към по-добре

Това,че има 2 града където манталитета е 1 идея по-добър,нищо не означава и не трябва да се съди по това


A до този пич от 6 коментар

Колкото пъти и да казвате "време е .. . .. . " никога в БГ няма да настъпи такова време,да има адекватна съдебна система,да има адекватни държавни институции,да има адекватни органи на реда и т.н. винаги ще е един разграден двор,защото вместо да се наемат хора квалифицирани за дадена работа,се наемат Сульо и Пульо,дето са племенници на Бай Ганьо и Бай Драгой и хал хабер си нямат,но са шефчета
13.
Джуро Добрев
08.11.2022 08:06:20
9
5
Много стрелци тука, голямо стреляне. Вземете го тоя калашник и се пръснете простите кратуни. Това е най-полезното, което може да направите за Отечеството. То няма нужда от лумпени-примати.
12.
Добри Джуров
08.11.2022 08:03:07
1
19
Дайте им Калашници и право да стрелят на месо без предупреждение!
11.
До 8
08.11.2022 08:00:36
8
14
Курчо, на майка ти пОДката ше възродиш. Пълен смях. Кой знае какъв прост склададжия си. Най-много шофьор на гондола. Възрожденец ахахаххаах
10.
ДОБАВЕТЕ КОМЕНТАР
08.11.2022 07:58:52
0
15
В Полиция в която не се стреля и да се прилага цялата строгост на закона хората нямат грам респект към институцията,не е полиция с чист СОТ.Лека му пръст на човека.Случеи те зачистиха май показателно е ако се сетиш.
9.
Как
08.11.2022 07:57:24
1
21
Как задържат талибана с автобуса и го пускат след 2 часа да ходи за друг автобус. Калоянов защо е още на работа
8.
до 3
08.11.2022 07:52:36
13
18
Ей, ма нго, говори си за твоят етнос !
Ти вече си емигрирал така че остави нас българите в тази окупирана, лишена от самостоятелна държавност, територия да я Възродим !

И ще я Възродим !
Бавно, постепенно ще се освободим и от това тежко, трудноустановимо, подплатено с много кинти колониално робство.

Дедите ни са го правили и ние пак ще го направим.
7.
Гузни са !
08.11.2022 07:46:23
1
21
Дванайсет часа МЪЛЧАНИЕ на властта!

Никаква информация е повече от съмнителна при тази разскапана държавност !

Къде сте бе пресцентъри, ПР на Министерствата, дръжки на микрофона.
Цяла сутрин преразказ по слухове !
6.
До 3
08.11.2022 07:43:53
6
15
Недей да съдиш за хората по себе си !
Бог да го прости загиналия.
Време е да се вземат мерки и охраната на границата да стане приоритет. Не че ще спре мигрантите,но поне ще намали натиска и увеличи сигурността.
5.
До Рандо
08.11.2022 07:40:12
13
5
Ти какъв си бре, сладур? Братушка ли си или хамерикански бизнесмен?
4.
Dps
08.11.2022 07:32:54
14
4
Nikoy nqma pravo da strelq edin tulup po malko ayde che zakisnqvam za rabota
3.
Rando
08.11.2022 07:32:10
10
35
Ще го хванат за дедовио,те тука не могат да намерят сульо и пульо,камо ли тоз да намерят в Турция дето дори не е в ЕС и най-вероятно тоз има сума връзки

Продажен е Българина,прекарва бежанци от 10+ години,пълни се Европа с всякаква шлака,за да може Ганьо да хвърля салфетки,всичко това се случва с поощрението на гранична полиция и на никой не му пука,важно е да се пълни джоба,а че децата ви ще израстнат в кенеф по-зле от най-гнусните места в Африка и Азия,явно Ганьо е прекалено прост,че да разбере или просто не му пука,дали децата му и внуците му ще са добре

Щом гранична полиция не правише нищо по въпроса за Динко и другите "герои",представете си какво ще направи ако започнат да влизат терористи

Жалкия кенеф в който живеем,може да бъде унищожен за 3-4 дена и нито полиция нито армия нито нищо може да направи нещо по въпроса,освен да са пияни под масата и да се надяват амуджите да не ги ш*бат много

От първи защитници на християнските идеали ще станат мюсюлмани за 1 минута

Това е най-продажния,най-простия и най-гнусния народ на цялата планета

Там където има българин там има измама,дори и за 2 лева да е ще те преметне

Но всичко се връща на всеки,без изключения просто така е устроена вселената,лошото е че тука всеки е обречен на селяндурщина,простащина,олигофрения и т.н. и това е безкраен кръговрат тука,докато този народ не умре заринат в собствените си изпражнения като прасе в кочина,дето стопанина му е заминал в чужбина (примерно)


Когато народа е толкова прост наистина му трябва тоталитарен режим да го мачкат,да го впрягат като магаре на полето,защото и без това 90+ % са по-прости от едно магаре тука,Българинът не трябва да му е позволено да се опитва да разсъждава и да взима каквито и да е действия,трябва да го перат с камшика и да го впрягат и така до края,какъвто и да е той,така или иначе на където е тръгнало,няма как да става много по-зле
2.
Ами
08.11.2022 07:21:30
6
48
Тодор Христов Живков закон: На държавната граница се стреля без предупреждение!Много просто и ясно!
1.
Дааа
08.11.2022 07:12:54
1
23
Трафиканти или оръжие или бело . Лошото е, че си замина човека.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори