×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нова версия за убийството на граничаря: Мигрант стрелял по него за отмъщение


Нова версия за убийството на граничаря: Мигрант стрелял по него за отмъщение
Станимир Станев се опита да отрече твърдението, че патроните на граничните полицаи са с пластмасови топчета, които се разпадали от старост
Тема в развитие
Вижте оградата, където е бил застрелян граничният полицай Бъчваров (ВИДЕО) Според следствен експеримент: Граничният полицай Петър Бъчваров бил убит от осколки Вижте протоколите от разпита на братята, убили граничния полицай Трябва да се навакса: Ваксиналното покритие у нас е под 90% Военният от стрелбата край Елхово бил в шок, стрелял по повиканото от него подкрепление Убиецът на граничния полицай Петър Бъчваров се жалва: Исках само да го сплаша Съдът в Одрин освободи единия от обвинените за стрелбата край Елхово Ще бъдат ли екстрадирани у нас убийците на българския граничен полицай Кадър от ареста на двамата братя, убили граничния полицай Петър Бъчваров - били изпечени крадци в Турция Демерджиев: Задържаните за убийството на полицая не са каналджии, нито трафиканти на дрога Погребват младши инспектор Петър Бъчваров в униформа на "Гранична полиция" Бургаските полицаи отдадоха почит на загиналия си колега Петър Бъчваров Проф. Владимир Чуков: Убийството на границата е терористичен акт Главният секретар на МВР: Не е логично каналджии да стрелят с ловна пушка по полицай Нова версия за убийството на граничаря: Мигрант стрелял по него за отмъщение Валентин Попов: Оръжието на полицаите ни на границата е старо, за музея е Елхово в траур, Петър Бъчваров убит от турци Извънредно! Има задържани в Турция за убийството на граничния полицай край Елхово Борисов "убеден": Президентът трябва незабавно да смени Демерджиев Сарафов за трагедията край Голям Дервент: Иззети са видеозаписи от термокамерите, разпитан е колегата на загиналия БСП иска до 20 години затвор и отнемане на цялото имущество на полицаите, помагащи на каналджии НА ЖИВО: Военният министър с подробности за трагедията край Голям Дервент Елхово скърби за сержант Петър Бъчваров, бил единственият син на образцово семейство В парламента: Минута мълчание за убития на границата полицай, чакат Демерджиев за обяснение Генади Тенев: Отдавна воюваме с мигрантите и даваме жертви Въоръжават граничарите с автомати? Демерджиев иска помощ от Турция срещу каналджиите Разкриха как е убит сержант Петър Бъчваров, 15 изстрела и по военослужещия Сержант Петър Бъчваров от Елхово е убитият на границата полицай Министърът на отбраната: Военнослужещият не се е оттеглил при стрелбата на границата Кой стреля по граничаря? Полк. Велков: Каналите за мигранти се използват и за трафик на терористи Границата охранявана по дилетантски начин? Полицаите не можели да боравят с автомати Убиецът на полицая в Голям Дервент е избягал в Турция, издирват го Извънредно: Престрелка край Елхово, убит е полицай
виж още
скрий
09 Ноември 2022, Сряда, 08:03 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Използвана е ловна пушка и боеприпаси, които нанасят сериозни поражения, каза зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев

Няколко са версиите, по които работим за убийството на граничаря Петър Бъчваров – за трафик на наркотици, за каналджийство, а другата, която е по-малко вероятно е отмъщение от страна на недопуснат мигрант. Най-вероятно е човек, който е отишъл да убива там за отмъщение. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев.

„Информацията, която имаме, е, че задържаните са турски граждани, но какви са мотивите и целите тепърва ще бъде изяснено. Намерено е и оръжието. Използвана е ловна пушка и боеприпаси, които нанасят сериозни поражения“, добави той.

„Оцелелият военнослужещ разказва, че при патрулирането установяват отвор в оградата. Те спират автомобила, слизат и двамата. Полицаят осветява въпросният отвор и търси следи за преминаване на наша територия. В този момент се стреля по него. Колегата пада на земята. След това се виждат светлини от други изстрели. Служителят от армията отвръща на огънят, който е насочен към него и към служебният автомобил“, заяви Станев. 

„Изяснява се колко са били хората от другата страна. Те са се оттеглили в Турция“, добави той.

Зам.-главният секретар на МВР поясни, че намерените гилзи на територията на южната ни съседка потвърждават, че със сигурност е стреляно от там. Това ставало ясно и от следите, които са останали по джипа, по който е стреляно. 

Тази агресия е необяснима и за мен, каза той, след като водещият Виктор Николаев изтъкна, че е логично мигрантите и каналджиите да се скрият, докато премине наряда, а не да стрелят по униформените служители. 

Досега, през последните 50 години, не е извършван такъв акт, заяви Станимир Станев. 

Според зам.-главния секретар на МВР техниката по българо-турската граница не е поддържана добре през последните години. „Тази техника е изградена преди доста години. Работеща е, поддържа се с наличните средства, но проблемът е, че от малко повече от 2-3 години назад за тази техника реално не са отделяни необходимите ресурси, за да бъде абсолютно на 100% ефективна”, уточни Станев. 

Той обаче подчерта, че служителите на реда, които охраняват периметъра, са добре оборудвани и разполагат с два пълнителя – един с бойни и един със стоппатрони. На лобното място на граничния полицай обаче нямало стационарни камери, които да са уловили момента на престрелката.

Станимир Станев подчерта нуждата от нова ограда на границата ни с Турция, подобна на тази между нея и Гърция. По думите му това не означавало, че старата трябва да бъде премахната.

„Имаше един случай с агресия от страна на мигрант от марокански произход, който извади нож на наш колега, но той беше от „Жандармерията“. Служителят възпроизведе доста изстрели в безопасна посока, за да спре атаката срещу него. На метър и половина от колега мароканецът размахваше нож. Колегата стреля с боен патрон и го рани по крака“, добави той.

Водещият обаче изтъкна, че патроните, които давали на граничните полицаи са пластмасови топчета отпред, които се разпадали от старост, а радиостанциите издържали не повече от три часа. Фенерите си ги купуват сами, добави Николаев. 

„Не бих казал, че това е вярно. Някои може би предпочитат да си купят, но оборудване има“, уверява Станев. 

„Има уреди за нощно виждане и в дори в автомобила, по който е стреляно, е бил в наличност. Термовизионните камери са монтирани на коли, които са собственост на „Гранична полиция“. В случаят такъв автомобил е имало, но не на това място, но всеки ден се движи и извършва наблюдение“, добави той.

Междувременно главният секретар на МВР Петър Тодоров каза в „Тази сутрин“ по бТВ, че разследващите работят по 3-4 версии и една от тях е за отмъщение. Не е изключено стрелецът да е бил трафикант на забранени стоки, или наркотици. 


В категории: Крими


Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
10
Коментара по темата
10.
читател
09.11.2022 13:47:05
0
1
Силовото министерство очевидно не е в състояние да се справи с основната си задача ..Какви хора се назначават в МВР .Промяната трябва да е проверка работата на всяка служба на всеки служител с персонална оценка и тестове за интелигентност включително детектор на лъжата .Да се преустанови кадровата практика за хората да се търсят длъжности вместо за длъжността подходящ човек .
9.
Трол
09.11.2022 12:14:01
0
6
Накрая ще го отнесе някой мижав мигрант. Че покрай смъртта на двамата полицаи, кацата много замириса. А сега още повече.
8.
ER_DrТурците
09.11.2022 11:03:13
0
3
Може би все пак е случайност. Оказали са се на уговорено от други bd09място, а ония отсреща са решили, че им правят клопка.
7.
Основна версия
09.11.2022 09:45:21
7
11
Уреждане на канал. Скарали са се за пари. Гръмнали са го. Военния се е насрал и избягал. И по нова отначало казаха, че е избягал.
6.
До 4
09.11.2022 08:48:26
2
15
Ми виждат се особено в тъмното, се виждат много добре , когато се стреля с огнестрелно оръжие. И снайпер , ти някога стрелял ли си с оптичен прицел , въобще знаеш ли как се стреля с оптичен прицел ? Да знаеш ,че няма нищо общо с американските филми. Определено службите ще разберат какво се е случило. Но както винаги ще бъде поднесена удобна версия на обществото. Жалко за младия мъж. Сигурно има някакво оборудване, но дали са обучени и тренирани да му използват пълните възможности е друг въпрос. Отдавна е ясно ,че сухопътната граница с Турция трябва да стане приоритет. Много ще се изговори и нищо няма да се направи.
5.
Mislesht
09.11.2022 08:47:51
4
18
Намирисва ми и то много яко. Задавам си разни въпроси:
1. От къде тези "турски граждани" са знаели, че граничарите ще са точно там в определеното време на мястото на стрелбата?
2. Дава се много противоречива информация от страна на МВР.
3. Има нещо изключително гнило в тая работа, па накрая да не се окаже, че убийството е организирано от колегите му за заради разпределение на канали...
4.
Нещо ни баламосват
09.11.2022 08:30:23
3
17
1. След това се виждат светлини от други изстрели
2. намерените гилзи на територията на южната ни съседка потвърждават, че със сигурност е стреляно от там.
------------
Какви светлини се виждат? Нали не е стреляно с трасиращи патрони? От какво разстояние е стреляно, като се знае, че преградното съоръжение е на известно разстояние от граничната бразда? Ако е стреляно от Турция, то оръжието трябва да е ловен снайпер, но днес гл. секретар на МВР каза, че патрона бил със сачми. Изобщо много противоречива информация
3.
Герберасин
09.11.2022 08:20:30
18
13
Набирам насрани джандари и военни за свинеферми в чехия.
2.
Викайте Валерката
09.11.2022 08:20:04
2
22
да направи нова ограда!
1.
;)
09.11.2022 08:18:59
5
21
MNOGO E PROSTO, TREPETE VSEKI MIGRANT NA GRANICATA S KOR6UM V GLAVATA
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов
Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори