×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов за Николай Банев: Разграби всичко в "Полимери", за да си купува Мерцедес и Майбах


Бойко Борисов за Николай Банев: Разграби всичко в "Полимери", за да си купува Мерцедес и Майбах
Бойко Борисов бракосъчета преди 10-ина години Евгения и Николай Баневи, днес ги обяви за крупни олигарси
Тема в развитие
Баневи спечелиха важна битка в ЕСПЧ в Страсбург, чакат развръзка за „Каваците“ Въводът на Баневи на къмпинг „Каваци“ остана само на хартия Пишат до Румен Радев и Бойко Рашков за „завзетия къмпинг Каваци“ Баневи със стратегическа победа в съда, ВКС анулира договора за продажба на къмпинг „Каваците“ Димитър Спасов-Каратиста: Отказах схемите на Баневи, защото те винаги завършват зле Златка Димитрова: Мъже с тъмни дрехи обикалят къмпинг „Каваци“, летовниците се страхуват Полиция варди завръщането на сем.Баневи в къмпинг "Каваци" със съдия-изпълнител Съдът върна къмпинг "Каваци" на семейство Баневи Възможно ли е Баневи да продадат 40 дка на Каваците само за 10 хил.лева? Семейство Баневи бие аларма: "Делта гард" разрушава бунгалата ни на къмпинг "Каваци" Сотир Цацаров прати прокурори на Каваци да разследват дали Митко Каратиста тормози Баневи Евгения Банева: Премиерът е заблуден, "Полимери" е опоскано от синдика (ВИДЕО) Николай Банев отговори на Бойко Борисов: Не аз, а Вие и Вашето управление съсипаха "Полимери" Бойко Борисов за Николай Банев: Разграби всичко в "Полимери", за да си купува Мерцедес и Майбах Извънредно! Евгения Банева: Охранители на Каратиста заляха наши служители с кофа фекалии Семейство Баневи: Хората на Митко Каратиста ни казаха, че и да се оплакваме, по-високо от Бойко Борисов в България няма (ВИДЕО) Каратиста продължава да рекетира „Каваци”, въоръжени гардове събират оборот от заведенията и заплашват персонала Евгения Банева: Охранителите на Каратиста ни рекетират, искат оборота от „Каваците“ (ВИДЕО) Каратиста с нов опит да превземе къмпинг "Каваците". Евгения Банева: Документите му са фалшиви Само във Флагман! Митко Каратиста за екшъна на „Каваци“: Грижим се за спокойствието на туристите, имаме договор за охрана Николай Банев: 50 мутри са нахлули днес в "Каваците"! Не знам какво е това чудо, умът ми не го побира! Полицията отказала да се меси в „сблъсъка за Каваците“ (СНИМКИ) Извънредно! Митко Каратиста превзе с 20 въоръжени гарда къмпинг „Каваците“
виж още
скрий
07 Август 2017, Понеделник, 12:05 ч.
Автор: Флагман.бг

Същият този човек сега дава оценка за нашето управление, ядосва се премиерът

"Всичко в завода „Полимери“ е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат „Мерцедеси-Майбах“ и ни дават оценка". Това каза министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в бившия завод „Полимери“ – Девня, предаде радио „Фокус“. В случая той визираше мажоритарния собственик на завода край Варна Николай Банев.

Бизнесменът в момента воюва със считания за довереник на Бойко Борисов Димитър Спасав-Каратиста. Пред Флагман.бг съпругата на Николай Банев - Евгения обяви, че Каратиста се ползва със сериозна подкрепа и е дошъл на Каваци, за да им завземе бизнеса (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Според семейство Баневи хората на Димитър Спасов в прав текст им казали: "И да се оплаквате, знайте, че в България по-високо от Бойко Борисов няма". 

Последните твърдения явно са жегнали премиера, който днес разкри шокиращи факти за източването на завода "Полимери".

„Първо искам да успокоя хората в региона и самата Варна, защото това действително е екологична бомба, която ако не се вземат мерките, които взехме ще причини огромни екологични последствия. Тук се обръщам и към Зелените освен всичко останало, което правят, да наблюдават и такива процеси. Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно“, коментира Борисов.

По думите му активите отиват за частниците, а вредният отпадък и утилизацията остава за данъкоплатеца. „Добре ли е? Не само не е справедливо, просто звучи като виц, но е факт. В момента държавата чрез областния управител плаща тока, водата, охраната, наблюдението, което правим и виждате в какво положение са резервоарите. Следващите дни буквално започваме да ги разкарваме из цяла Европа“, добави премиерът.

Той уточни, че няколко пъти е говорил с главния прокурор. „Даже сутринта преди няколко минути му звъннах да го питам все пак може ли това, което казвам, да се огласи с негово знание. Той е направил необходимите проверки с варненския окръжен прокурор и делата са доста напред в момента. Убеден съм, че тези, които са причинили този пладнешки грабеж, то вече свикнахме да са откраднали през годините с тази приватизация милиарди активи на държавата. Това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите. До него идва директна тръба на „Нефтохим“ от Бургас, за да не се возят по пътищата всякакви летливи и вредни материали. Всичко това е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат „Мерцедеси-Майбах“ и ни дават оценка, което ме принуди да дойда и да покажа на хората вследствие на тази разбойническа приватизация колко милиарди е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме“, каза още Бойко Борисов.

„Не е честно да събираме пари, за да плащаме за стари бакии“, каза той.

„Да кажа на хората, в следствие на тази разбойническа приватизация колко милиарда е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме. Във Варна, Девня и Провадия 15 млн. биха могли да се похарчат за доста по-стойностни неща“, обясни той. Борисов констатира, че активите на купените предприятия отиват в частниците, а замърсяването за данъкоплатците.“

„В момента държавата всички разходи и и виждате в какво положение са резервоарите“, каза той.

На въпрос има ли в държавата други подобни случаи, Борисов заяви: „Десетки, да не кажа стотици. На цели фабрики са изнасяни оборудванията“. „Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от не парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен“, допълни Бойко Борисов.

От думите му стана ясно, че тази сутрин той е разговарял по въпроса със Сотир Цацаров.

„Избягвам да давам публична оценка на хората. От наша страна каквото е необходимо правим. Благодаря, че сте тук, за да може да кажете на хората, че могат да спят спокойно и по-най0бързия начин ще ги избавим от това зло. Не е честно да събираме толкова пари, за да ги вкараме в инфраструктура, пенсии, заплати и така непрекъснато да ги харчим, за да изчистим стари бакии“, каза още премиерът.

„Новият собственик на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи. Това е историята на българския преход, защото сега е много модерно да говорим. Надявам се, че с влизането на Антикорупционния закон и създаването на този орган, той ще се занимае не само с това, което е в момента, а и с подобни минали сделки, защото те носят много по-големи щети от всичко останало. Тук трябва да се има предвид, че на 200 км по-нагоре стоят 2 реактора за 3 млрд. лв. И там какво ще правим, а ги платихме следствие на тези големи шлемове, които заварих. Апелирам към колегите и политическата класа да бъдат малко по-скромни в изказванията си“, добави Борисов.

Припомняме, че „Полимери“ бе приватизиран от Николай Банев. През май тази година Варненският окръжен съд откри процедура по несъстоятелност на „Полимери“АД от 12 декември 2012 г. До тази дата неразплатените задължения по трудови възнаграждения към 302-ма работници и служители на девненския завод са в размер на 855 712, 92 лв, а от няколко месеца заводът има нов собственик - пловдивска фирма, занимаваща се с търговия със скрап.



В категории: Бизнес


16
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
16
Коментара по темата
16.
Колбасар
09.08.2017 13:40:26
2
2
"Разграби всичко в "Полимери".
Така, така, гневи се. Стана както със Суджука, за теб пак нищо не заделиха, поне едно Бентли от кумова срама.
15.
Жорж Ганчев
07.08.2017 17:36:54
4
10
Бойко, суджук нискохолестеролен, глупав - ще дойде ден на раята ще и писне и тогава и ти и баневи и всяка друга измет ще бъдете публично разстреляни. Все някой ден на лошия матриал ще му дойде до гуша. И армия и МВР служители им писна от вас. Няма кой да ви спаси! Малко остава!
Аз може да съм комик и луд, но такива наглеци, нискообразовани и прости като вас няма никъде!
14.
Ганьо Балкански
07.08.2017 17:02:52
2
4
След като толкова си информиран,защо не са в затвора Баневи?Плачеш нон-стоп,като жена пък уж си мъж!
13.
дпс,герб ,бсп и патрЕотите
07.08.2017 16:47:22
2
8
Ние вина нямаме за нищо,а точно тея овце,които гласуват за тези!!! Изборите наближават и пак гласувайте за дпс и техните отрочета-герб,бсп и патрЕотите
12.
боко зависимият
07.08.2017 16:01:14
0
30
нали се сещаш , баце , че и ти не си вечен . Аз разбирам да си харчите откраднатите милиарди , ами вие и това не можете . Седите си сами като кучета в именията , кой в Банкя , кой в сараите и умирате от тъпня . Та ние с по 2 лв в джоба живеем по добре от вас бе , мърши , поне давайте за благотворителност , сума хора и най вече деца имат нужда !
11.
бойко бойко
07.08.2017 15:47:36
4
16
Бойко Борисов-главна мутра на Републиката !!!
10.
до много запознат
07.08.2017 15:44:39
1
8
да да помним имаше едно много хубаво журналистическо разследване и там се обясни какво се е случило с Полимери-те ! И тука май не е най-черния Банев,ами по поръчка му са скроили шапката.........
9.
DJARO
07.08.2017 15:43:15
0
3
Ami tiq LIMONI-Karatista.Jivko-SUDJUKA...te sa kasieri-da sabirat na GERB-mrusnite pari ot REKETA...sq o4akvam o6te nqkoi da go hvarlqt KURBAN kato Jivko0-Sudjuka......spisaka za KTB da izvadqt DA VIDITE KOLKO INTERESNO 6TE STANE...vsi4ko e prah v O4ITE ZA DA NE SE RAZDUHVA TAM SKANDALA...
8.
мноооого запознат
07.08.2017 15:41:56
4
12
Слушай Бойко,Баневи може и да не са китка,ама и ти не си по-различен.....С Полимери май не си наясно хич,а заблуждаваш и цял народ пак...Ха да обясниш сега защо е обявено в несъстоятелност,това предприятие......и как не Баневите,ами твоя синдик послушен наряза и окраде всичко......
7.
гражданин
07.08.2017 15:09:28
5
9
Много прост народ сме Баневи са едни от най големите крадци от приватизацията Те си карат скъпите коли и тънат в лукс на наш гръб а на нас искат да ни вземат парите за прослужено време Никога няма да се управим
6.
старейшини ГЕРБ
07.08.2017 15:08:27
2
19
Какъв тепегьоз трябва да си, за да се оплакваш от положението в страна на която ТИ си вече девета година с ПЪЛНАТА власт. И Законодателна и Изпълнителна и медийна и Местна, че и Главният Прокурор Той си го избра. И пак Той тепегьоза се оплаква, че някой друг му е виновен, че някой друг някога нещо е направил. ПЪЛЕН СИМИТЛИЙСКИ ГьОТВЕРЕН !
5.
ББ мутра на мутрите
07.08.2017 14:46:03
3
15
Жалко, че не дадохте "Полимери" на Домусчиев, че щеше да направи още един завод в... Америка, поне тамошните работници щяха да са добре... майната им на българските...
4.
НАБЛЮДАТЕЛ
07.08.2017 13:42:41
0
18
На Каваците този Митко Караиста е извълшил и извършва 100% самоуправство. Права се претендират само в Съда а не чрез мутри! Но за ББ и хората леда е мутренския. А Държава няма щом Полицията и Прокуратурата не действат.
3.
до 1 МАФИЯТА В ДЕЙСТВИЕ
07.08.2017 13:12:52
0
13
така работи модела"КОЙ"ВЛАСТА И КРЪГОВЕТЕ ОПЛЕТЕНИ ОТ ВЗАИМОЗАВИСИМОСТИ"аз на тебе ти на мене"източвайки ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС /КРАДЕИКИ ГРАЖДАНИТЕ/С ПОМОЩА НА ИНСТИТУЦИИТЕ /ОТГОВОРНИ ЗА СПАЗВАНЕТО НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА И ПРАВОВИЯ РЕД/
2.
Хахах
07.08.2017 12:59:10
3
31
Коментарите на ББ срещу Баневи са красноречиво доказателство че зад мутренската инвазия в Каваците на някой си Митко стои именно ББ!
1.
Хаха
07.08.2017 12:54:31
1
40
Кой го остави да прави каквото си иска и да ограби завода? Защо държавните институции спаха докато това се случваше и защо никой не го е спрял навреме? БМФ същата работа, а тоя наглия Домусчиев с тези пари създаде Лудогорец и преди няколко дена се биеше в гърдите, колко завода бил отворил в САЩ, а от къде толкова много пари за заводи, футболни отбори, за коли, за вили и т.н. ??? Това са ваши хора, а когато почнат да не слушат, да не си плащат и да не се подчиняват стават неудобни и тогава вече се сещате, че нещо било нередно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори