×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Николай Банев отговори на Бойко Борисов: Не аз, а Вие и Вашето управление съсипаха "Полимери"


Николай Банев отговори на Бойко Борисов: Не аз, а Вие и Вашето управление съсипаха "Полимери"
Николай Банев отправи тежки обвинение към премиера Бойко Борисов за фалита на варнеския завод Полимери
Тема в развитие
Баневи спечелиха важна битка в ЕСПЧ в Страсбург, чакат развръзка за „Каваците“ Въводът на Баневи на къмпинг „Каваци“ остана само на хартия Пишат до Румен Радев и Бойко Рашков за „завзетия къмпинг Каваци“ Баневи със стратегическа победа в съда, ВКС анулира договора за продажба на къмпинг „Каваците“ Димитър Спасов-Каратиста: Отказах схемите на Баневи, защото те винаги завършват зле Златка Димитрова: Мъже с тъмни дрехи обикалят къмпинг „Каваци“, летовниците се страхуват Полиция варди завръщането на сем.Баневи в къмпинг "Каваци" със съдия-изпълнител Съдът върна къмпинг "Каваци" на семейство Баневи Възможно ли е Баневи да продадат 40 дка на Каваците само за 10 хил.лева? Семейство Баневи бие аларма: "Делта гард" разрушава бунгалата ни на къмпинг "Каваци" Сотир Цацаров прати прокурори на Каваци да разследват дали Митко Каратиста тормози Баневи Евгения Банева: Премиерът е заблуден, "Полимери" е опоскано от синдика (ВИДЕО) Николай Банев отговори на Бойко Борисов: Не аз, а Вие и Вашето управление съсипаха "Полимери" Бойко Борисов за Николай Банев: Разграби всичко в "Полимери", за да си купува Мерцедес и Майбах Извънредно! Евгения Банева: Охранители на Каратиста заляха наши служители с кофа фекалии Семейство Баневи: Хората на Митко Каратиста ни казаха, че и да се оплакваме, по-високо от Бойко Борисов в България няма (ВИДЕО) Каратиста продължава да рекетира „Каваци”, въоръжени гардове събират оборот от заведенията и заплашват персонала Евгения Банева: Охранителите на Каратиста ни рекетират, искат оборота от „Каваците“ (ВИДЕО) Каратиста с нов опит да превземе къмпинг "Каваците". Евгения Банева: Документите му са фалшиви Само във Флагман! Митко Каратиста за екшъна на „Каваци“: Грижим се за спокойствието на туристите, имаме договор за охрана Николай Банев: 50 мутри са нахлули днес в "Каваците"! Не знам какво е това чудо, умът ми не го побира! Полицията отказала да се меси в „сблъсъка за Каваците“ (СНИМКИ) Извънредно! Митко Каратиста превзе с 20 въоръжени гарда къмпинг „Каваците“
виж още
скрий
07 Август 2017, Понеделник, 14:47 ч.
Автор: Флагман.бг

По бандитски начин беше прекратена връзката на завода с железопътната мрежа, а НЕК отказа да ни достави съоръжение за пренос на ток
 
Битката между Николай Банев и премиера Бойко Борисов съвсем загрубя.

Преди минути в редакционната поща на Флагман.бг пристигна отворено писмо от бизнесмена до министър-председателя на Република България.

В него Банев отговоря на Борисов по твърдението, че е фалирал "Полимери" Девня, за да си купува "Мерцедес и Майбаx" (ВИЖ ТУК). Премиерът в прав текст обвини Банев, че е разсипал завод-емблема за българската индустрия и призова прокуратурата да го разследва.

Борисов на няколко пъти намекна, че не му е приятно "такива хора да дават оценка на управлението му". С последното Борисов явно визираше твърденията на семейство Банев, че корпоративният им спор с Димитър Спасов-Каратиста за къмпинг "Каваци" е свързан и с Бойко Борисов (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). 
 
ОТВОРЕНО ПИСМО
НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ НА „ПОЛИМЕРИ” АД
НИКОЛАЙ БАНЕВ

ДО ПРЕМИЕРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
БОЙКО БОРИСОВ

Уважаеми г-н Премиер,

Българските медии разпространиха Ваше изказване, свързано с приватизацията и разграбването на „Полимери” АД - Девня. Искам да внеса яснота по този емблематичен случай, в който и Вие, г-н Премиер, имате пряко участие вече повече от осем години.

„Полимери” АД бе раздържавено по масов и по касов път - съответно през 1997 и 1998г.
Само за 24 % остатъчен държавен дял управлявано от мен дружество заплати на държавата 12.5 милиона щатски долара.

Още през първите две години след приватизацията инвестирахме в „Полимери” повече от 30 милиона германски марки - в нова инсталация за очистка на диафрагмения каустик и в мероприятия за енергийна и логистична ефективност.

Първото предателство към „Полимери” от страна на тогава управляващите бе извършено по време на продажбата на „Нефтохим” - Бургас на „Лукойл”.

Чрез 130 км тръбопровод „Нефтохим” доставяше на „Полимери” етилен, който с хлора, произвеждан от „Полимери”, се превръщаше в дихлоретан - един от двата най-търсени и печеливши продукти на „Полимери”.

Комисията за защита на конкуренцията позволи на „Нефтохим” - Бургас да преустанови доставките на етилен за „Полимери”, въпреки че по закон той нямаше право на това - защото бе единствен монополен доставчик и защото „Полимери” нямаше как по друг логистичен начин да си достави този продукт.

Въпреки че „Полимери” бе поставен в критична ситуация, ръководството и специалистите на предприятието успяха да балансират потреблението на хлор чрез пуск на две нови инсталации за солна киселина. Нещо повече – ние подготвихме мащабен инвестиционен план с осигурено финансиране.

Агенцията за инвестиции издаде през 2007 г на „Полимери” Сертификат за инвеститор клас „А” - с инвестиции над 70 милиона лева.

Бяха построени два когенерационни модула  с мощност 11 мегавата. Беше закупена нова френска инсталация за 120 000 т солна киселина. Беше закупен нов супер мощен хлорен компресор от „Сименс”. Бе изградена революционна инсталация за суха солна киселина, инсталация за техническа сол. Беше завършена нова инсталация за пластизоли.

Благодарение на усилията на мажоритарните собственици от АКБ „Форес” диафрагмената електролиза на „Полимери” получи разрешение от Брюксел да работи със забранения азбест до изтичане на срока на нейната технологична годност.

Тези инвестиции могат ли да се окачествят като „разграбване” на завода?

И тогава на власт дойдохте Вие, г-н Премиер.

Ето какво се случи с лично Ваше безучастие или участие в „Полимери”:

1. Държавната агенция по горите не даде разрешение на „Полимери” през два негорски имота да премине газопроводът, проектиран да захранва когенерационните модули. Въпреки че по закон всяка една институция беше задължена всякак да подпомага на инвеститор клас „А” като „Полимери”.

2. Лично Вие, г-н Премиер, не разрешихте „Полимери” да получи кредит от Българска банка за развитие в размер от 30 милиона лева за модернизация на разрешената от Брюксел диафрагмена електролиза на инвеститора клас „А”;

3. По бандитски начин беше прекъсната връзката на „Полимери” с националната и европейската железопътна мрежа и беше унищожена възможността на „Полимери” да пласира своята продукция със собствените си жп-цистерни. За това бяхте уведомен лично Вие, министрите на транспорта и на вътрешните работи, председателя на ДАНС;

4. Договорът между НЕК и „Полимери” за заплащане на електроенергията през 110- киловолтовото съоръжение за пренос на ток, собственост на „Полимери” беше едностранно прекратен от НЕК. Но без да заплаща, при условия на прекратен договор, НЕК продължи да трансферира електроенергия през обслужваното и подържано от „Полимери” съоръжение, генерирайки печалби за себе си и загуби за „Полимери”; Същото това съоръжение на стойност 15 милиона лева трябваше да бъде по закон изкупено от НЕК, но Вашата парламентарна група гласува няколко пъти за удължаване на срока за изкупуването му;

5. По време на Вашето управление, г-н Премиер, „Полимери” бе подложено на невиждани ромски набези и кражби в огромни размери под бездействащия поглед на местната полиция;

6. Достигна се до там, че за смешните за мащабите на „Полимери” 33 000 лева предприятието беше поставено от съда във Варна в процедура по несъстоятелност - без да бъдат оценени активи на „Полимери” на стойност повече от 20 милиона лева и без да бъде прието нито едно вземане на кредитиралите „Полимери” търговски дружества, свързани с мен.

И тогава под ръководството на синдика Балабанов, с „благословията” на съда и на държавните кредитори се започна физическото унищожение на огромната инфраструктура на „Полимери” и разпродажбата на безценица на многомилионните активи на дружеството.

7.По време на Вашето управление, г-н Премиер, и непосредствено преди унищожителната процедура по несъстоятелност  „Полимери” създаде дъщерна компания „Полимери-инвест”, която сключи договор с голям китайски партньор, подкрепен от китайското правителство и само за 18 месеца на площадката на „Полимери” щеше да бъде изграден с кредит от китайски банки нов завод за хлор, натриева основа, солна киселина и хипохлорид. За това Вие бяхте уведомен, г-н Премиер.

Г-н Премиер,

Не мога да отрека, че Вие лично ме приехте два пъти, за да се запознаете с проблемите на „Полимери”.

Но резултатите от тези срещи са видни с невъоръжено око:

- край на неорганичното химическо производство в България;
- 2000 специалисти от този сложен отрасъл - на улицата;
- унищожаване на изграждана 60 години инфраструктура;
- затриване на реализирани инвестиции и ноу-хау и практическа забрана за развитие на този важен отрасъл за българската икономика;
- внос на всичко, произвеждано от „Полимери” с родни суровини, енергия и специалисти - от чужбина.


Всичко това, г-н Премиер, го пиша с огромна болка и съжаление за погребания труд и усилия на всички нас - инвеститори, специалисти и труженици.

Казвате, че ще наредите разследване за „разграбването” – нима Вие сам не знаете, че то започна след обявяването на „Полимери” в несъстоятелност – от момента, когато на нас ни бе забранен достъпа до завода. При проверката ще Ви се наложи да установите точно това. Тогава ще огласите ли фактите?

Дано написаното в това Отворено писмо поне малко да осветли истината за погребението на неорганичната химия в България.
Николай Банев

07.08.2017

В категории: Бизнес , Политика


21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
име
12.08.2017 16:05:43
0
0
ето и статията, забравих я в предния пост.....
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2000/04/14/255295_polimeri_spria_rabota_zaradi_neplateni_dostavki/
20.
име
12.08.2017 16:04:39
0
0
в тази статия може да се прочете,че още през 2000г. полимери са имали задължения за около 2 милиона лева. при странни обстояелства, защото основният им продукт, хлоретана се е продавал добре и на висока цена. освен това са имали задължения 3 милиона към НОИ за осигуровки и 12 милиона към булбанк. в същото време фондовете на баневи си придобиват курортни комплекси за милиони.....
Може би основният удар за "полимери" е бил спирането на доставките на етилен от лукойл. предполагам не са се разбрали за цената на доставките. оттам нататък "полимери" едва ли е можел да работи на печалба и да бъде спасено, и собствениците са се отдали само на кражби...... а в "долината на химията" в девня е имало четири големи завода, от които три все още си работят - солвей соди, агрополихим и циментовия, само този на банев е фалирал.....
19.
име
08.08.2017 13:58:59
3
0
не знам как има още хора, които да се им се връзват на тези измамници. какви трийсе хиляди лева като дълговете са били в размер на милиони. като има активи защо не са ги продали или не за взели заем за да си покрият задълженията. една фирма когато не може да си плаща задълженията е фалирала, точка. бойко борисов няма нищо общо със съда, той там не може да се меси. процедурата по фалита се открива по искане на кредиторите. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

но доколкото разбрах на тези баневи всичките им фирми са такива, кражби и измами, не плащане на заплати и др.
18.
ГРАЖДАНИН
08.08.2017 10:56:50
0
11
НИЩО ЛИЧНО, НО АКО ВСЕ ПАК БАНЕВ ПИШЕ ИСТИНАТА ???
17.
Факти
08.08.2017 10:53:46
1
8
Истината е, че държавата значи ББ, така се случи и с цецо и КТБ, така за малко не се случи и с Киро гела като общината (герб) щеше да си вземе стадиона, това бе само предупреждение и го разклатиха, сега на ред е банев явно. Тая държава е всичко друго ама не и държава
16.
Smith
08.08.2017 09:59:11
6
5
Поредното отрабване на държавата от продажници близки до кремълските блядове. То не беше КТБ, БМФ, Белене, Лукойл.... Ама в държава, чието население обича повече русия, отколкото собствената си страна, фич не му е трудно на руския сатрап да си върти схемите и геополитиката.
15.
titi
08.08.2017 08:39:28
1
5
Е няма начин пак са виновни райдерите на Боко,а той нилук ял ни лук мирисал.
14.
Наглост
08.08.2017 07:38:31
5
5
Банев окраде милиони българи с боновите книжки на АКБ форес през 90 -те. Що за наглост да се прави на жертва 20 години след гомемия обир?
13.
име
08.08.2017 00:46:53
5
3
Много ме притеснява, че собственика на този завод не знае как се пише името на един от основните му продукти, пише се хипохлориТ а не хипохлориД, но той едва ли се занимава с такива дребни проблеми....... Иначе образованието мие е химическо, от обща култура знам, че солната киселина е доста евтин химикал, който се получава в големи количества като отпаден продукт например при хлориране на органични съединения, и обикновено е трудно да се намерят достатъчно купувачи за нея. та в повечето случаи не си струва да се строи фабрика за солна киселина, или е на загуба или само минимални приходи....
да се говори за край на неорганичното химическо производство е доста пресилено, като се има предвид, че например солвей си работи и то добре. Процедурите по несъстоятелност се откриват от съда, който по дефиниция е независим, ако бойко почне да се меси в рабтата на съда и да им забранява да фалират полимери, значи нещо не е наред..... А и като чета други онлайни вестници става ясно, че предприятието е имало дългове за милиони, а не само 30хиляди....
12.
РеалистЪТ
07.08.2017 22:03:50
1
9
Сега ще си ги мерят ли?????
11.
Ким Чен николов
07.08.2017 21:48:01
0
8
Всичко е мое мое мое ....
10.
Разочарован
07.08.2017 20:25:32
1
18
Така се случи и с КТБ, БМФ и т.н., но по лесно да са виновни само Ц.Василев, Домусчиев и прочие,но не и държавните институции,нито управляващите и т.н
9.
Дядо Добри
07.08.2017 20:12:56
1
15
ХА ХА ХА ХА - наистина образователно. Интересна ще е една телевизионна среща между двамата. Банев освен, че е крадец е и интелигентен. Ще си изкарат всичките кирливи ризи - даже и общите. Ама това няма да се случи за съжаление. След 2 седмици ще се разберат за мангизите и пак ще са пърни дружки.
8.
Боеко
07.08.2017 19:33:11
3
11
Банев намерил къде да праща отворени писма до фекални страници с драскачи като флагман...
7.
бай чеп
07.08.2017 18:57:16
2
26
Това е само капка в морето. Колко ли още подобни далавери ще изплуват с времето и за колко няма да чуем и думичка.После нека промивачите на мозъци ви внушават глупости за оня загнил социализъм. 30 години крадене и още има...
Народен съд и конфискацияна цялото имущество на цялата управленска и политическа сган от 89та до днес.Няма кой... тук останаха само пенсионери и цигани...
6.
Кой
07.08.2017 18:56:42
0
23
Б.Б нищо не каза за каваците за каратиста. Няма клюки няма интриги няма сеир.
5.
ай сиктир
07.08.2017 18:33:23
4
27
Банев , не знаеше , че премиера иска някакъв кеш , за да е всичко наред ли ? Ти сериозно ли твърдиш , че не си бил наясно , че това е най-големият комисионер на вселената е лек ?!
4.
Банго
07.08.2017 18:29:52
16
14
Банев Банев не се прави на ущипана мома ,малко ли кради червени копеленце
3.
Аз
07.08.2017 18:20:24
0
22
Бездействие но платено бездействие на всички държавни служители. Ах послушковците ми те. Държавната администрация е най големия враг на хората.
2.
Глупав и по глупав
07.08.2017 18:12:31
10
24
Банев,какво се правиш на ущипана гарга?
Най напред прибра оборудването в сандъци за 100 млн долара за строителството на новото ПВЦ и след това 10 млн долара кеш по сметката на изп.директор
1.
Гражданин
07.08.2017 18:08:42
5
32
Банев, да не си забравил на този бандюга батката Бочето да му платиш комисионната -демек да се отчиташ всеки месец, че те поряза?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори