×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Продават части от къмпинг "Каваци" заради дългове, Баневи пак щели да съдят България


Продават части от къмпинг "Каваци" заради дългове, Баневи пак щели да съдят България
Кметът на Созопол Тихомир Янакиев каза, че Евгения и Николай Баневи не са си плащали от 2011 г. задълженията за данък сгради и такса смет
Тема в развитие
Баневи спечелиха важна битка в ЕСПЧ в Страсбург, чакат развръзка за „Каваците“ Въводът на Баневи на къмпинг „Каваци“ остана само на хартия Пишат до Румен Радев и Бойко Рашков за „завзетия къмпинг Каваци“ Баневи със стратегическа победа в съда, ВКС анулира договора за продажба на къмпинг „Каваците“ Димитър Спасов-Каратиста: Отказах схемите на Баневи, защото те винаги завършват зле Златка Димитрова: Мъже с тъмни дрехи обикалят къмпинг „Каваци“, летовниците се страхуват Полиция варди завръщането на сем.Баневи в къмпинг "Каваци" със съдия-изпълнител Съдът върна къмпинг "Каваци" на семейство Баневи Възможно ли е Баневи да продадат 40 дка на Каваците само за 10 хил.лева? Семейство Баневи бие аларма: "Делта гард" разрушава бунгалата ни на къмпинг "Каваци" Сотир Цацаров прати прокурори на Каваци да разследват дали Митко Каратиста тормози Баневи Евгения Банева: Премиерът е заблуден, "Полимери" е опоскано от синдика (ВИДЕО) Николай Банев отговори на Бойко Борисов: Не аз, а Вие и Вашето управление съсипаха "Полимери" Бойко Борисов за Николай Банев: Разграби всичко в "Полимери", за да си купува Мерцедес и Майбах Извънредно! Евгения Банева: Охранители на Каратиста заляха наши служители с кофа фекалии Семейство Баневи: Хората на Митко Каратиста ни казаха, че и да се оплакваме, по-високо от Бойко Борисов в България няма (ВИДЕО) Каратиста продължава да рекетира „Каваци”, въоръжени гардове събират оборот от заведенията и заплашват персонала Евгения Банева: Охранителите на Каратиста ни рекетират, искат оборота от „Каваците“ (ВИДЕО) Каратиста с нов опит да превземе къмпинг "Каваците". Евгения Банева: Документите му са фалшиви Само във Флагман! Митко Каратиста за екшъна на „Каваци“: Грижим се за спокойствието на туристите, имаме договор за охрана Николай Банев: 50 мутри са нахлули днес в "Каваците"! Не знам какво е това чудо, умът ми не го побира! Полицията отказала да се меси в „сблъсъка за Каваците“ (СНИМКИ) Извънредно! Митко Каратиста превзе с 20 въоръжени гарда къмпинг „Каваците“
виж още
скрий
14 Март 2022, Понеделник, 08:39 ч.
Автор: Флагман.Бг

Дължат ни малко над 800 000 лева, каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев

Съдебен изпълнител продава на части емблематичния къмпинг "Каваци". Пред бТВ кметът на Созопол Тихомир Янакиев каза, че непогасените задължения на Евгения и Николай Баневи към общината са малко над 800 000 лева.

Три обяви за общо над 4 милиона лева начална тръжна цена са в ход за къмпинг "Каваци". Тежестите върху имота са много. Данък сгради и такса смет не са плащани за 11 години назад.

"Бяха направени споразумения задоброволно плащане с тяхната фирма, което те съответно не изпълниха", заяви Янакиев.

Със заповед на кмета 14 временни обекта са премахнати – навеси, барбекюта.

"Мисля, че стратегията ни е правилна и честна, най-малкото към хората на Созопол, защото тези дами и господа дължат една сума от порядъка на малко над 800 000 лева. Това са данък сгради и такса смет, формирана от 2011 г. досега“, уточни градоначалникът. 

Евгения Банева, която е управител на "Хелио-тур-С" АД, коментира продажбата на имоти по телефона, като призна, че дружеството има задължения към Община Созопол, но те не били в размер на 800 000 лева, тъй като най-голямата сума се формирала през последните 5 сезона, в които фирмата й не била във владение на къмпинга.

От години там има проблеми със собствеността както между фирми, така и с физически лица, които са възстановили имотите си. 

Не се притеснявам, заяви новият собственик на имот до къмпинга Марио Тенев

"Чувам, че има някакви драми между Баневи и други хора, но не мога да кажа със сигурност. Аз не се притеснявам за проблеми", заяви новият собственик на имот до къмпинга Марио Тенев.

Баневи заявиха, че ще заведат ново дело срещу държавата в Страсбург за престъпно бездействие по казуса с къмпинг "Каваци".

"Баневи са ползвали услуга, която не са изплащали. Те ли са най-хитри и умни да спрат да си плащат всичко чрез разни съдебни прийоми на адвокатите им, толкова години да се паразитира един вид?“, коментира кметът на Созопол.

Търгът за къмпинга е обявен за 5 април. Независимо дали ще се стигне до продажба, или не, това няма да попречи на функционирането му през летния сезон.


В категории: Созопол


Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
12
Коментара по темата
12.
Митко
15.03.2022 21:12:32
0
5
Зорница Илиева и Мара Гъркова/ Христова/ Николова/ не са ли арестувани все още?!
11.
" Хелио-тур-с" АД
15.03.2022 17:39:33
0
5
Официално съобщение на " Хелио-тур-с" АД : Търгът за Каваци е спрян!
Няма да има продан на 05.04.2022г.
10.
адв. Мирослав Стойков
14.03.2022 18:45:29
1
12
Следващите редове са официално становище на " Хелио-тур-с" АД : Публикацията във " Флагман" дословно повтаря репортажа та БТВ и ясно е , че го преповтаря. В публикацията има много премълчани и непотърсени истини. Община Созопол е издала разрешително за туристическа дейност в къмпинга на " Джи енд Джи-90" ЕООД при прекратен договор за наем от 2016г -депозирано от нас нотариално заверено прекратяване на договора за наем в общината , и който договор в продължение на 1 година не е бил изпълняван от " Джи енд Джи-90" ЕООД , която охранявана от " Делта гард" ЕООД извършва туристическа дейност в къмпинга от 19.06.2021г. Владението тези две фирми ни отнеха по насилствен начин. В резултат на това деяние , ние не можем да ползваме имотите си от същата дата. В продължение на почти пет години сме лишени от собствеността си.Кметът обаче иска налозите не от ДЗЛ-" Джи енд Джи-90" ЕООД , а от нас. Съгласно чл.17,ал.2 от Наредбата по чл.9 от ЗМДТ община Созопол следва да начисли такса битови отпадъци на лицето ,което ползва с нейното разрешение къмпинга-" Джи енд Джи-90" ЕООД за последните пет години. Тя не прави това , очевидно заемайки страната на " Джи енд Джи-90" ЕООД-насилниците и това при положение , че вече има влязло в сила определение на ВКС и решение на БОС за насилствено отнетото ни владение от същата тази фирма. Кметът на Созопол и началник отдел МДТ на общината за тези си деяния вече се разследват от ДАНС и Специализираната прокуратура , която извършва проверка. Тъй като "Флагман" не представи нашата гледна точка , а тази на приближените на бившите управляващи лица и фирми, отговаряме тук. Не дължим повече от половината ТБО и ДНИ на община Созопол. Това е заявено , написано в жалби поне 10 пъти на кмета , но той нехае. Искал да събира пари-ок, но да си събира от този , който е ползвал имотите и е ДЗЛ , а не този , който кметът или НОМДТ не харесва. Защото липса на експертиза е да начисляваш ДНИ върху земеделски земи...А Янакиев и НОМДТ прави точно това. Разбира се компетентните органи и съдът ще се произнесат , вероятно при следващия главен прокурор , но ние нямаме бърза работа. Това не са адвокатски врътки ,а възстановяване на правовия ред , потъпкан от общинската администрация. Ще дочакаме и този момент на справедливост и възмездие, така както след 5 години дочакахме съдебни решения в наша полза. Колкото до " Флагман"-ние не бяхме потърсени при съставянето на репортажа за нашата гледна точка .Това вече не е журналистика , а нещо друго! Смятам , че сте достатъчно интелигентни за се досетите какво е !!!
9.
Че
14.03.2022 12:15:45
4
15
Баневи са мошеници, е вярно, но че и държавните чиновници, които трябваше да докажат това , са некадърници, е още по-вярно!
8.
На нас война
14.03.2022 12:12:45
1
11
не ни трябва...
Ние и така си опустошаваме държавата !
Изоставени сгради, рухнали бивши почивни бази, лагери , къмпинги !
Да не говорим за изоставените краварници, овчарници, свинарници и птицеферми от бившите ТКЗС-та и АПК-та ...
Дори и крилати ракети не могат да направят такива опустошения!
7.
*********
14.03.2022 09:37:17
3
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
*********
14.03.2022 09:28:27
1
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Кьосев
14.03.2022 09:17:43
10
29
Всички бизнесмени,били те коректни или не толкова минаха през арестите и лежаха много време, защото не искаха да си плащат рекета на ГЕРБ върхушката!
4.
А Каратиста ще плаща ли ?
14.03.2022 09:16:50
8
33
Безсрамие на Общината !
Нима не знаехте, че друг е завладял имота и събира пари и чак миналата година съда прогони самозванците на Б.Б. ?
Аморално действие на Общината !
За Любо ли е цялото това безобразие ?
3.
ЩО МИ БЛОКИРАШ КОМЕНТАРА ?????????????
14.03.2022 09:15:39
2
10
ЩО БЕ???????
2.
Май друг трябва да плати масрафа
14.03.2022 09:06:09
9
34
Те хубаво ви дължат 800 хил.лв, но защо не си ги търсите от хората на Бойко, които им взеха Къмпинга? Задълженията са на фирма, а не на имота. Баневи спечелиха делото, върнаха им отнетата собственост. Вместо виновните да платят обезщетенията, ще трябва пак народа да плаща заради некадърни управляващи и корумпиран съд и прокуратура. С тези действия и ново дело само ще качите задълженията които народа пак ще плати. Кога нах сетне ще започнете да събирате суми от загубени дела и неправилни решения? Само тогава ще им запука на тези които трошат държавна пара
1.
Zapoznat
14.03.2022 09:03:15
1
27
Да познаем ли кой ще спечели търга ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори