×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Възможно ли е Баневи да продадат 40 дка на Каваците само за 10 хил.лева?


Възможно ли е Баневи да продадат 40 дка на Каваците само за 10 хил.лева?
Баневи загубиха на първа инстанция делото за "Каваците". Те подозират, че зад потенциалния нов стопанин стои Димитър Спасов-Митко Каратиста (на снимката вдясно)
Тема в развитие
Бойко Борисов за Николай Банев: Разграби всичко в "Полимери", за да си купува Мерцедес и Майбах Извънредно! Евгения Банева: Охранители на Каратиста заляха наши служители с кофа фекалии Семейство Баневи: Хората на Митко Каратиста ни казаха, че и да се оплакваме, по-високо от Бойко Борисов в България няма (ВИДЕО) Каратиста продължава да рекетира „Каваци”, въоръжени гардове събират оборот от заведенията и заплашват персонала Евгения Банева: Охранителите на Каратиста ни рекетират, искат оборота от „Каваците“ (ВИДЕО) Каратиста с нов опит да превземе къмпинг "Каваците". Евгения Банева: Документите му са фалшиви Само във Флагман! Митко Каратиста за екшъна на „Каваци“: Грижим се за спокойствието на туристите, имаме договор за охрана Николай Банев: 50 мутри са нахлули днес в "Каваците"! Не знам какво е това чудо, умът ми не го побира! Полицията отказала да се меси в „сблъсъка за Каваците“ (СНИМКИ) Извънредно! Митко Каратиста превзе с 20 въоръжени гарда къмпинг „Каваците“
виж още
скрий
24 Юли 2019, Сряда, 20:06 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Евгения Банева твърди, че подписът й е пренесен в анекс, но експертизата показва друго

Ако непредубеден човек се запознае с материалите по делото, което водят семейство Баневи за собствеността на къмпинг „Каваци“ в Созопол ще помисли, че те или са най-големите глупаци на света, или са жертва на измама за десетки милиони.

В редакцията на Флагман.бг дойде Мария Банева, майката на Николай Банев. Тя бе придружавана от адвокат Мирослав Стойков, за да алармират, че докато Николай Банев е в ареста, а Евгения Банева се лекува, се прави опит да им бъде разграбен бизнеса. С оглед на документите, които ни представиха, може и да имат основание.

Общоизвестен факт е, че от три години фирмата на Николай и Евгения Баневи – „Хелио Тур-с“ АД води спорове за собствеността с никому неизвестната „Джи енд джи 90“ ЕООД на Георги Димитров Дамянов.

Според Баневи – Дамянов е подставено лице, защото без никаква бизнес история идва от Добринище и се представя за крупен предприемач, който е готов да инвестира милиони в емблематичния къмпинг в Созопол. Те подозират, че зад Дамянов стои Димитър Спасов, известен с прозвището Митко Каратиста, но конкретни доказателства за връзка между двамата все още няма, освен договора за охрана, който „Джи енд джи-90“ ЕООД е сключила с фирмата на Спасов – „Делта гард“. Именно „Делта гард“ изгони Баневи от комплекса през 2017 година (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

До този момент бе известна малка част от спора по делото. От една страна „Джи енд джи-90“ ЕООД претендираше, че е новият собственик на къмпинг „Каваци“ на базата на предварителен договор, а от друга – семейство Баневи твърдеше, че бившият им управител Зорница Илиева е надвишила правомощията си и неправомерно е подписала този договор, който те считат за несъстоятелен.

По случая има и решение на Бургаския окръжен съд, който обявява предварителния договор за окончателен. Решението не е влязло в сила и се обжалва в Апелативния съд в Бургас, но именно то извади публично смущаващи обстоятелства, около спора за златните 40 дка на брега на морето.

Най-спорен е предварителният договор за продажба на къмпинга. Според него „Хелио тур-с“ АД се задължава

да продаде 40-те дка, с хотел, собствена инфраструктура, 150 бунгала, заведения и помощни сгради за…10 хил.лева.

5 хил.лева „на ръка", получени още на 7 април 2016 година и останалите при сключването на окончателния договор, който е трябвало да бъде финализиран на 21 април същата година. Документите са подписани от бившия служител на Баневи – Зорница Илиева и вероятно договорът е щял да бъде финализиран, ако правомощията й не са били прекратени преждевременно.

Година по-късно „Хелио тур-С“ АД, представлявано от Евгения Банева, е получило искова молба от „Джи енд джи-90“ ЕООД с настояване да се финализира договора за продажба на къмпинга. Т.е. – да се доплатят останалите 5 хил.лева и смени собственост.

Според Евгения Банева, за да се извършва сделка с продажба на имоти, следва да има решение на Съвета на директорите, а такова липсва. Зорница Илиева е нямала мандат да представлява дружеството в подобна разпоредителна сделка.

По делото лъсва и друга интересна подробност – Зорница Илиева е подписала запис на заповед, с която е задлъжняла с 1 млн.лева към „Джи енд джи“ ЕООД.

Според адвокатите на семейство Баневи, не е изключено това да е гаранция, че тя ще изпълни конкретен ангажимент, но това са само догадки.

Още по-абсурдното е, че до сключването на окончателния договор, къмпингът е предаден във владението на бъдещия наемател срещу годишен наем на потенциалния купувач от 30 хил.лева – три пъти повече от продажната цена, като извършените подобрения трябвало да бъдат приспаднати от наема. Така за 2016 година наемателят и бъдещ купувач е трябвало да плати само 6 хли.лева, тъй като претендира, че е извършил ремонти за 24 хил.лева.

По делото е приложен и още един анекс, подписан от Евгения Банева на 13 ноември 2017 година, когато скандалът бе избухнал и на цяла България стана известно, че Баневи са на път да загубят „Каваците“. Ако се вярва на този анекс Банева е декларирала, че приема изцяло клаузите в предварителния договор и потвърждава действията на Зорница Илиева.

Според Евгения Банева този анекс е фалшив и за нищо на света не би го подписала. Тя е убедена, че става въпрос за пренасяне и апликация на подписа й. Експертизата по делото обаче не е установило признаци на фалшификация, заради което на първа инстанция се приема становището на вещото лице.

В Окръжния съд в Бургас са разпитани и много свидетели. Зорница Илиева твърди, че през 2016 година, било взето решение за продажба на къмпинга, били водени разговори с „роднина на Жорж Ганчев“ и бизнесменът Стефан Шарлопов, който днес е покойник.

Те обаче се притеснили, че имотът имал много тежести, което е факт, защото само дълговете към Община Созопол са за половин милион лева.

Според Зорница Илиева така се стигнало до продажбата на Георги Дамянов, който единствен изявил реален интерес към „Каваците“.  

През цялото време Илиева говори, че дружеството имало дългове между 1 и 1,5 млн.лева, които изглежда новият собственик трябвало да изчисти, което е необяснимо, защото се продава земята, не фирмата, а дълговете остават за юридическото лице.

Адвокатите на „Джи енд джи-90“ ЕООД изтъкват, че при определянето на стойността на имотите са отчетени редица обстоятелства – това, че става въпрос за сгради и бунгала, които са строени преди 50 години. Освен това цената била такава, каквато я изисква пазарът, а в случая нямало особен интерес, защото освен тежестите, се водили и няколко дела за възстановяване на собственост на част от къмпинга.

При всички положения продажбата на 40 дка на брега на морето на цената на кола на старо, изглежда безкрайно необичайна, а по делото има редица съмнителни обстоятелства.

Флагман.бг ще продължи да следи случая

С готовност сме да предоставим право на отговор на „Джи енд джи-90“ ЕООД

 

 


В категории: Бизнес


11
Коментара по темата
11.
Турист
26.07.2019 00:33:05
0
0
Незнам, но къмпинга се развива, обновява се и се инвестира в него което го нямаше при предните
10.
бай мите
25.07.2019 13:10:52
0
3
русата кучка таа Зорницата дет се беше лепнала за Банев ама той не я сайдиса фана я да краде и я изпъди та тя зе да си отмъщава То стара мома да напъдиш много лошо беееХоди прави струва намери му цаката залепи са за митко каратисчето и му скроиха на банев дрешката И дружката и набедената адвокатка с многото имена .и тя изпечена мошеничка от бранша та двете го згодиха банев
9.
турист свидетел
25.07.2019 13:02:49
0
3
На кой още в тая държава не му стана ясно че става въпрос за една явна документална измама.....всички знаят ама се правят на нечул-невидял.Какви са Баневи само се коментира.....ама ние бяхме там и сме свидетели как мутрите дойдоха и се раздрънчаха .............истинско нашествие беше........
8.
турист свидетел
25.07.2019 12:59:56
0
2
На кой още в тая държава не му стана ясно че става въпрос за една явна документална измама.....всички знаят ама се правят на нечул-невидял.Какви са Баневи само се коментира.....ама ние бяхме там и сме свидетели как мутрите дойдоха и се раздрънчаха .............истинско нашествие беше........
7.
Петър
25.07.2019 06:49:37
0
7
Доколкото помня Каваците са приватизирани, а не купени! Как се продава чужда собственост, на която стопанин е ТД?
Кой е в Съвета на директорите?
Имотни сделки как се извършват?
Изродите нямат спирка. Народе спиш, а после ще ревеш!
6.
bgman
24.07.2019 21:12:35
3
10
Крадецът вика дръжте крадеца... Хахахахаха...
5.
Собственик
24.07.2019 21:10:30
1
16
Флагман ,разровете се повечко и ще видите ,че и едните и другите са един дол дренки.ЗАЩО в тези предварителни договори за продажба са включени и земите на собственици от град Созопол ,които си имат нотариални актове и са вписани в агенцията по кадастър и сега искат и тях да откраднат.
4.
Hahahahahahahaahahhaah
24.07.2019 21:03:13
0
14
В БГ всичко е схема и далавера,някой да ми каже чесна професия има ли...
3.
fen
24.07.2019 20:58:59
1
18
ТИЯ МУТРЕНСКИ ГОДИНИ НЕ ОТМИНАХА ЛИ
САМО КАТО СИ ПОМИСЛЯ И МЕ ХВАЩА СТРАХ ДА НЕ СИ НА МЯСТОТО НА ВЕЩОТО ЛИЦЕ ХИ ХИ ХИ
2.
Хахаа
24.07.2019 20:56:42
8
11
Тез Баневи крадците долни се правят на луди. Оня им е платил дълговете като са накарали управителката да, се подпише. Обесете ги на площада тез, самозабравили се крадци
1.
bai...
24.07.2019 20:40:31
0
23
Национализация, това му е майката !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Елена Йончева е с насинено око в Европарламента? Защо Елена Йончева е с насинено око в Европарламента?

Вероятно положението е било по-тежко, но тя е изчакала няколко дни, за да се позаличат белезите и да се появи в институцията

 

Сензация! Анита Мейзер залюби нов мъж в Америка Сензация! Анита Мейзер залюби нов мъж в Америка

За американския мачо знаела дъщеря й и още няколко верни приятели, които мълчали като гроб

Близначките от "Игри на волята" с шоу при Слави Близначките от "Игри на волята" с шоу при Слави

Заради предаването те спечелиха доста фенове

След хаос при гласуването: Депутатите оставиха партиите без държавни субсидии - ДПС ликува След хаос при гласуването: Депутатите оставиха партиите без държавни субсидии - ДПС ликува

Парламентът отхвърли и двете предложения - за 8 и за 1 лв. на глас

IT ударът за милиони евро: Парите в BG сметки, след това към Китай IT ударът за милиони евро: Парите в BG сметки, след това към Китай

ГДБОП я ударило след информация за съмнителни преводи

При покупка на кола вече не е необходима смяна на номерата При покупка на кола вече не е необходима смяна на номерата

Ако смените постоянния си адрес също не е нужно да сменяте номера си

3 зодии, които може да се сгодят по Коледа 3 зодии, които може да се сгодят по Коледа

Вижте кои са те

Учени: Алкохолът е спасил човечеството Учени: Алкохолът е спасил човечеството

Маймуните, преработвали ферментирали плодове, еволюирали

Мирослав Найденов: Иглата в пържолата е "ресто" от тумблиране Мирослав Найденов: Иглата в пържолата е "ресто" от тумблиране

Свинското ще поскъпне още за Коледа, категоричен е бившият земеделски министър

Николай Тишев: Приходите и разходите в Бюджет 2020 могат да се увеличат с 1,8 млрд. лв. Николай Тишев: Приходите и разходите в Бюджет 2020 могат да се увеличат с 1,8 млрд. лв.

Финансовият министър Владислав Горанов взе думата, за да посочи статистически данни за изпълнението на последните няколко бюджета

Руски милиардер прегазен от три коли в Англия, подозират убийство Руски милиардер прегазен от три коли в Англия, подозират убийство

Магнатът Димитрий Обретенски бил три дни в кома преди да почине

След скандала в Лондон: Доналд Тръмп бесен на Трюдо, изкара го двуличник заради подигравките След скандала в Лондон: Доналд Тръмп бесен на Трюдо, изкара го двуличник заради подигравките

Според международни организатори причината за подигравките към Доналд Тръмп са заради това, че Америка никога е нямала по-слаб президент

Деси, Деси, защо съсипа президента с черните си лачени обувки? Деси, Деси, защо съсипа президента с черните си лачени обувки?

И новата лична дизайнерка на президентшата не е в състояние да я спаси от вътрешната й липса на вкус

Задържаха родни непълнолетни джебчийки в Атина Задържаха родни непълнолетни джебчийки в Атина

Ромките измъквали портфейлите на туристи в града

Защо Германия е гнилото сърце на Европа Защо Германия е гнилото сърце на Европа

Крахът  на немската икономика е последван логично от политическа криза, а с нея може да дойде и краят на еврото

Световен скандал! Доналд Тръмп се разгневи на Макрон, Трюдо и Борис Джонсън и напусна срещата на НАТО Световен скандал! Доналд Тръмп се разгневи на Макрон, Трюдо и Борис Джонсън и напусна срещата на НАТО

Американският президент е реагирал остро на видео, в което тримата лидери си правят шеги на негов гръб 

Румънци насилвали сексуално децата си, за да забавляват американци Румънци насилвали сексуално децата си, за да забавляват американци

Родителите са разследвани за детска порнография, изнасилване

Доналд и Мелания не спят заедно Доналд и Мелания не спят заедно

Първата дама и Иванка Тръмп не се понасят, пише журналистката от Си Ен Ен Кейт Бенет

Продадоха картина на Гоген за 9,5 милиона евро Продадоха картина на Гоген за 9,5 милиона евро

Платното от 1897 г., рисувано с маслени бои, е част от цикъл от 9 картини, създадени на остров Таити

Европол спря над 30 000 пиратски сайта Европол спря над 30 000 пиратски сайта

В хода на акцията са арестувани трима души

Бойко Борисов Бойко Борисов Няма по-добър от Иван Гешев за главен прокурор. Другите кандидати ги мързи Виц на деня Виц на деня - Тате, ти молиш ли се, преди да отидеш за риба?
- Да, сине.
- Ама на Господ или на Нептун се молиш?
- На оная скумрия, майка ти, се моля!
Виц на деня Виц на деня Скъпи! - провиква се жената от спалнята. - Купила съм ти разкошен подарък за Коледа!
- Покажи ми го.
- Минутка! Сега го обличам!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Той и Кевин беше сам въщи на Коледа, ама си изкара супер! Не го забравяй!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори