×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Каратиста продължава да рекетира „Каваци”, въоръжени гардове събират оборот от заведенията и заплашват персонала


Каратиста продължава да рекетира „Каваци”, въоръжени гардове събират оборот от заведенията и заплашват персонала
Това е някакъв филм на ужасите, обяви Евгения Банева
Тема в развитие
Баневи спечелиха важна битка в ЕСПЧ в Страсбург, чакат развръзка за „Каваците“ Въводът на Баневи на къмпинг „Каваци“ остана само на хартия Пишат до Румен Радев и Бойко Рашков за „завзетия къмпинг Каваци“ Баневи със стратегическа победа в съда, ВКС анулира договора за продажба на къмпинг „Каваците“ Димитър Спасов-Каратиста: Отказах схемите на Баневи, защото те винаги завършват зле Златка Димитрова: Мъже с тъмни дрехи обикалят къмпинг „Каваци“, летовниците се страхуват Полиция варди завръщането на сем.Баневи в къмпинг "Каваци" със съдия-изпълнител Съдът върна къмпинг "Каваци" на семейство Баневи Възможно ли е Баневи да продадат 40 дка на Каваците само за 10 хил.лева? Семейство Баневи бие аларма: "Делта гард" разрушава бунгалата ни на къмпинг "Каваци" Сотир Цацаров прати прокурори на Каваци да разследват дали Митко Каратиста тормози Баневи Евгения Банева: Премиерът е заблуден, "Полимери" е опоскано от синдика (ВИДЕО) Николай Банев отговори на Бойко Борисов: Не аз, а Вие и Вашето управление съсипаха "Полимери" Бойко Борисов за Николай Банев: Разграби всичко в "Полимери", за да си купува Мерцедес и Майбах Извънредно! Евгения Банева: Охранители на Каратиста заляха наши служители с кофа фекалии Семейство Баневи: Хората на Митко Каратиста ни казаха, че и да се оплакваме, по-високо от Бойко Борисов в България няма (ВИДЕО) Каратиста продължава да рекетира „Каваци”, въоръжени гардове събират оборот от заведенията и заплашват персонала Евгения Банева: Охранителите на Каратиста ни рекетират, искат оборота от „Каваците“ (ВИДЕО) Каратиста с нов опит да превземе къмпинг "Каваците". Евгения Банева: Документите му са фалшиви Само във Флагман! Митко Каратиста за екшъна на „Каваци“: Грижим се за спокойствието на туристите, имаме договор за охрана Николай Банев: 50 мутри са нахлули днес в "Каваците"! Не знам какво е това чудо, умът ми не го побира! Полицията отказала да се меси в „сблъсъка за Каваците“ (СНИМКИ) Извънредно! Митко Каратиста превзе с 20 въоръжени гарда къмпинг „Каваците“
виж още
скрий
08 Юли 2017, Събота, 14:29 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: Светлозария КИДЕРОВА

Ние сме собственици, а полицията не ни позволява да се разпореждаме, блокират камери и ни затварят заведенията


-Г-жо Банева, изминаха повече 2 седмици, откакто Димитър Спасов-Каратиста нахлу с въоръжени гардове в къмпинг „Каваци”, който е собственост на Вашето семейство. Спокойна ли е вече обстановката? Успяхте ли да се разберете?

- За съжаление, не мога да кажа, че обстановката е спокойна, тъй като продължава рекетът върху фирмата, която всъщност осъществява туристическата дейност. Служителите са подложени да не кажа на ежечасов, на ежедневен тормоз – заплахи, саморазправа, охранителите на „Делта гард” ги карат да напускат работните си места.  Подали сме десетки жалби в районното управление в Созопол.

-Как реагира полицията? Какво прави по случая?

-Доста вяло, да не кажа по никакъв начин. Съставя предупредителни протоколи на едната и на другата страна.  Но много интересно, че на нас, които сме собственици  и управители, не ни позволяват да се разпореждаме с нашата собственост, блокират камери и ни затварят заведенията.

-Как си обяснявате тези действия на органите на реда?

-Мога да го обясня само по следния начин - обслужване на корпоративни интереси. Нямам друго обяснение. И към момента, след заповед издадена от кмета, на пътя, който води към „Каваци”, има входна бариера, но пътят е общински.  Може би повече от 7 или 8 дни се събира такса по 5 лв. от влизащите на къмпинг „Каваци”.


Единствен репортер на Флагман.бг успя да улови Митко Каратиста, докато разговаря с полицията

-От служителите на „Делта гард” ли?

-Да, от тях. Фирмата на г-н Спасов събира такси от нашия къмпинг, който е собственост на „Хелио-тур-С” АД - дружеството, което навремето е било „Балкантурист Созопол”. Ние го приватизирахме през 1999 г. и вече сме във владение 18 години. Много е неприятно, защото наша бивша служителка, срещу която имаме подадени многобройни жалби, е успяла да се впише в Търговския регистър за едно неопределено време от миналата година, като изпълнителен директор на дружеството. Останала е така вписана около 45 дни. В случая тя е наела „Делта гард” като охрана  и всъщност тя, подпомагана от тях, успява да свърши всичко това - да събират оборот от заведението ни.  В момента също се намират на рецепцията на хотела и прибират пари от настанявани туристи. Това става при положение, че не разполагат с абсолютно никакви документи и лицензи по изискванията на закона за туризма. Вие знаете всеки един търговски обект трябва да има категоризация, самият туроператор и  хотелиер трябва да има туроператорски хотелиерски лиценз. Те не притежават нищо от това, буквално самоуправство и директна кражба върху обороти, включително настаняват в хотела. Има някакви лица, които от 19 юни отказват да се регистрират на рецепцията. Те пребивават в нашия хотел, без да знаем нищо за тях. Това е някакъв филм на ужасите!

-На како се дължат проблемите ви с г-н Спасов? От доста време изглежда, че имате някаква вражда помежду си, не знам дали това е точната дума.

-Аз съм го казвала многократно, просто той има някакви претенции за пари, които нямат никакво документално изражение. Просто човекът иска едни пари. Всеки път назовава различна сума.

-Реално договорът, който г-н Спасов  твърди, че има със собственика на „Каваците”, е сключен с тази г-жа Зорница Ангелова, която отдавна вече не работи за вас.  Но преди да бъде освободена или напусне, е успяла да подпише тези договори?

-Всъщност тя е успяла да се самовпише, фалшифицирайки два от подписите на членове от Борда на директорите. Единият от подписите е мой, другият е на търговския директор. Между другото графологичната експертиза е готова. Със  случая се занимава Първо районно в София. И експертизата показва категорично, че подписите не са положени от нас, т. е. те са фалшифицирани. Но за този период,  през който тя фалшиво е останала вписана в Търговския регистър, това е година и два месеца преди настоящия момент, тя е подписала 6 договора за разпореждане с наше имущество -  три договора за наем и 3-4 договора за предварителна продажба на недвижими имоти. Представяте ли си за каква документна измама и измама става дума?

-Вие в момента на "Каваци" ли сте? Не се ли притеснявате? Има ли заплахи към Вас, към семейството ви?

-Не, в момента не съм на „Каваците”, но моят съпруг е там . Какво да ви кажа, като че ли свикнахме да живеем по този начин. Тя драмата е от доста години и да кажем, че ние сме свикнали, но притеснението е за служителите. Това са нормални хора, които са отишли да работят и да си изкарват хляба, нещо което към момента той не позволява да се случи, тъй като те са подложени на ежедневен тормоз. Заплашвани са, а някои от тях са възрастни и живеят там от доста време и са свикнали на друг ред. За тях това е тревожно.


След нашата публикация къмпингът се напълни с полиция, 10 охранители бяха отведени в РУ-Созопол, но без резултат

-Опасявате ли се, че сезонът ви може да бъде провален. Реално така туристите могат да избягат?

-Към настоящия момент сезонът е провален. От гледна точка на това, че ежедневно се краде от нашите обороти, буквално кражба.

-И няма никаква реакция от страна на институциите?

-Има от страна на полицията. Даже сега мога да ви кажа. Само за днес те са прибирали по 5 лв. от всеки влизащ автомобил. Това е нерегламентирана такса, защото става въпрос за общински алеи и всичко се случва пред погледа на двама полицейски служители и полицейска кола там. Достъпът трябва да е абсолютно  свободен. Вече съм сезирала Комисията по вътрешен ред и сигурност към Народното събрание. Сезирала съм и депутати от Бургаски избирателен регион, главният прокурор, столична дирекция на вътрешните работи.  Кого повече да сезирам? Има и преписка в прокуратурата в Бургас, но все още чакаме отговор. Работи се по въпроса. По законов път нещата се случат бавно за разлика от самоуправството.

В категории: Крими


Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
22
Коментара по темата
22.
Ipa
08.07.2017 12:01:10
1
3
Qz chuh che dinevi im pra6tali da im palqt kolite
21.
zapoznat
08.07.2017 11:35:09
1
8
Baneva, kurvo naqdena ti ne sybirashe li pari na vhoda ili puskashe horata svobodno po tezi obshtinski alei, che az dokolkoto si spomnqm ot nad deset godini vlachish pari ot edna bariera mama ti da eba kradliva
20.
Vasko
08.07.2017 10:26:48
1
16
Sas sigurnos Valeri SKAT e namesen
19.
..
08.07.2017 09:32:10
0
15
Това е вярното - няма значение с кого е интервюто; факт е, че институциите бездействат, а същевременно си получават заплатите от нашите данъци. Така че в това отношение Банева е права.
18.
гражданин - турист
08.07.2017 09:18:44
0
21
Няма значение дали са Баневи потърпевши и какви са.....Беззаконието е факт,институциите бездействат,или действат мноооого бавно....Егати държавата...всяка мутра може ей така да ти отнеме собственост....има ли държава и къде е питаме ние обикновените хора..........
17.
Сефте
08.07.2017 08:37:02
0
19
СИК-аджийска държава. СИК решиха да овладеят плажовете. Тази година дадоха на фирми на Маргините плажовете на Бургас, Поморие и Обзор. Сега атакуват Каваците защото не е държавен и няма как да им го дадат до 2 години целият бизнес на плажовете ще е в ръцете на фирми на СИК
16.
Ruptly tv
08.07.2017 08:34:16
2
4
6to ne6to da e naprail ot 2007godina osven 4e pusna 2 miliona bejanci i otnese mi6o birata 1 zavod da e naprail ima li
15.
Off
08.07.2017 08:27:06
14
7
Аман от тъпи червени тролове. На всяка статия Бойко им е в устата. Не спряха да му го ядат.
14.
Анабола
08.07.2017 08:24:14
0
10
Застанали двама на входа,гледат лошо из под вежди ,черните тениски ...Многоо смешннооо е всичко.
13.
Бай хуй
07.07.2017 22:50:22
4
10
Евгения баси яката кама като говори ме вазбужда с интелекта си
12.
Матряла
07.07.2017 22:32:22
1
11
Работи за бат си Боеко боли го бай хуя. Законите за матряла
11.
Izgrew
07.07.2017 21:41:15
3
8
Pitaite Chernata Zlatka za Kawaci.Kak gi tormozeha Banevi.Uruspii s uruspii.
10.
На загуба
07.07.2017 21:34:29
6
11
Ми най добре го затворете този къмпинг.Тези женички които са на рецепция и без това падат сякаш от небето.Не могат да отговорят на елементарни въпроси.Пък и нали не печелите-ми затворете го.
9.
Дидо
07.07.2017 21:27:05
1
17
Окрадохте държавата!!!
Какви каратисти,какви смешници
8.
Gocho
07.07.2017 21:26:25
2
42
В дьржавата на Винету - всичко си е OK !
Всички племена си дялкат по равно !
Таз Покахомта , кво иска ?!
Ми беше на крилат кон до скоро !
Сега е на крилат кренвирш - от Винкту !
Индияски ми ти работи !
7.
166
07.07.2017 21:22:54
3
20
А вие колко лева вложихте госпожа в този къмпинг?!Хигиената,баните и тоалетните са под всякаква критика.
6.
Народа
07.07.2017 21:12:03
4
21
Мръсни комунистически крадливи боклуци са тези!Тоз пък 3тия се изказа ...
5.
len tip
07.07.2017 21:11:12
8
10
Ko davash minus na komentara mi baluk da ne si ot ohranata na mitko kechista
4.
*********
07.07.2017 21:02:13
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
sewfwef32
07.07.2017 20:41:00
26
9
Banev ako iska moje mnogo barzo da prikluchi s toz karatista obache ne my se zanimava s glyposti iska po sadeben red vsichko choveka e na mnogo visoko nivo ....
2.
Боцмана
07.07.2017 20:34:05
3
13
Сега ти е гадно-нали да ти го нахакам отзад!
1.
До г-жа Банева
07.07.2017 20:26:11
3
14
Евгения , много си шойне бе бейби
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Той ще води новото шоу на Маги Халваджиян Новото шоу е световен формат, който се излъчва в двайсет страни по света, включително САЩ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън ​​ Ангелов побесня от това, което му предостави Галин и заедно със своите хора започна да го замеря с хляб, но постъпката му срещна бурно неодобрение след зрителите на риалитито за готвене по Нова телевизия
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори