×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Баневи със стратегическа победа в съда, ВКС анулира договора за продажба на къмпинг „Каваците“


Баневи със стратегическа победа в съда, ВКС анулира договора за продажба на къмпинг „Каваците“
С влязло сила решение семейство Баневи са обявени за собственици на къмпинг "Каваци"
Тема в развитие
Баневи спечелиха важна битка в ЕСПЧ в Страсбург, чакат развръзка за „Каваците“ Въводът на Баневи на къмпинг „Каваци“ остана само на хартия Пишат до Румен Радев и Бойко Рашков за „завзетия къмпинг Каваци“ Баневи със стратегическа победа в съда, ВКС анулира договора за продажба на къмпинг „Каваците“ Димитър Спасов-Каратиста: Отказах схемите на Баневи, защото те винаги завършват зле Златка Димитрова: Мъже с тъмни дрехи обикалят къмпинг „Каваци“, летовниците се страхуват Полиция варди завръщането на сем.Баневи в къмпинг "Каваци" със съдия-изпълнител Съдът върна къмпинг "Каваци" на семейство Баневи Възможно ли е Баневи да продадат 40 дка на Каваците само за 10 хил.лева? Семейство Баневи бие аларма: "Делта гард" разрушава бунгалата ни на къмпинг "Каваци" Сотир Цацаров прати прокурори на Каваци да разследват дали Митко Каратиста тормози Баневи Евгения Банева: Премиерът е заблуден, "Полимери" е опоскано от синдика (ВИДЕО) Николай Банев отговори на Бойко Борисов: Не аз, а Вие и Вашето управление съсипаха "Полимери" Бойко Борисов за Николай Банев: Разграби всичко в "Полимери", за да си купува Мерцедес и Майбах Извънредно! Евгения Банева: Охранители на Каратиста заляха наши служители с кофа фекалии Семейство Баневи: Хората на Митко Каратиста ни казаха, че и да се оплакваме, по-високо от Бойко Борисов в България няма (ВИДЕО) Каратиста продължава да рекетира „Каваци”, въоръжени гардове събират оборот от заведенията и заплашват персонала Евгения Банева: Охранителите на Каратиста ни рекетират, искат оборота от „Каваците“ (ВИДЕО) Каратиста с нов опит да превземе къмпинг "Каваците". Евгения Банева: Документите му са фалшиви Само във Флагман! Митко Каратиста за екшъна на „Каваци“: Грижим се за спокойствието на туристите, имаме договор за охрана Николай Банев: 50 мутри са нахлули днес в "Каваците"! Не знам какво е това чудо, умът ми не го побира! Полицията отказала да се меси в „сблъсъка за Каваците“ (СНИМКИ) Извънредно! Митко Каратиста превзе с 20 въоръжени гарда къмпинг „Каваците“
виж още
скрий
05 Февруари 2021, Петък, 12:31 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА Снимки: Авторът

Няма как имот за 1,48 млн.лева да бъде продаден за 10 хил.лева, категорични са магистратите

 

Стратегическа победа в битката на къмпинг „Каваци“ постигна „Хелио турс“, съобщи за Флагман.бг адвокатът на семейство Баневи Мирослав Стойков.

С определение №68 на Върховния касационен съд (ВКС) от 3 февруари не се допуска касационно обжалване на „Джи енд джи 90“ ЕООД и се оставя в сила решение №161/2019 година на Бургаския апелативен съд, което обявява за нищожен предварителния договор за продажба на къмпинга.

Казусът е изключително интересен и Флагман.бг следи битката за „Каваци“ от 2017 година. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Както вече писахме, докато „Хелио турс“ АД е с изп.директор Зорница Илиева (управлявала за кратко от 31 март 2016 година до 17 юни 2016 година), е подписан предварителен договор за продажбата на 40-те дка на първа линия за 10 хил.лева.  Купувач е „Джи енди джи 90“ ЕООД на Георги Димитров Дамянов.

Семейство Баневи твърдят, че са узнали за предварителния договор година по-късно, когато „Джи енд джи 90“ ЕООД са сменили охранителната фирма и влезли във владение.

Пред съда те обясняват, че лицето, което е подписало предварителния договор за продажба – Зорница Ангелова Илиева не представлявала правомерно дружеството, освен това цената била крайно занижена. Направена е и експертиза, която посочва, че „Каваци“ струва 1,48 млн.лева. Срещу Зорница Илиева е подаден и сигнал в прокуратурата.

„Джи енд джи“ ЕООД от своя страна изтъква, че са добросъвестен купувач. Подписали са със Зорница Илиева, която е била вписана в търговския регистър като изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Хелио-Турс“. Освен това цената, според тях, била логична, защото сградите били построени преди 50 години, не били ремонтирани и с ниска експлоатационна стойност, „собствеността на „Хелио турс“ пък била компрометирана“, тъй като се водили дела с реститути. Фирмата на Баневи имала и много дългове, изтъкнаха пред съда от „Джи енд джи 90“ ЕООД. Купувачът обаче не поема пасивите, а само активите на продавача.

Според съда предварителния договор е нищожен поради противоречия с добрите нрави. Цената е 148 пъти по-ниска от пазарната стойност на имота. Предварителния договор е обявен за нищожен, защото нямало основания да бъде обявен за окончателен, пише в мотивите си Бургаският апелативен съд.

„Решението вече е влязло в сила, което означава, че собствеността върху къмпинга остава на „Хелио турс. Очакваме решение по другото дело - за нарушено владение, по насилствен начин по чл.76 от Закона за собствеността. На първа инстанция вече спечелихме“, обясни пред Флагман.бг адв.Стойков.

Той визира договорът за наем, който е подписан отново от Зорница Илиева с „Джи енд джи 90“ ЕООД, паралелно с този за продажбата. Според него „Хелио турс“ АД преотдава за 7 години къмпинга срещу 30 хил.лева на година.

„Ние атакувахме този договор, защото никога не сме го подписвали, нито някой е упълномощаван да го направи. Докато Зорница Илиева твърди, че го е подписала. Няма здрава логика! Избрахме този подход – за нарушено владение, защото това е бързо производство и трябваше да се разгледа до 6 месеца, тъй като самото анулиране на договора за наем щеше да отнеме доста повече време. Тези 6 месеца обаче станаха 3 години. Всички вещи лица си направиха отвод, а заседанията бяха многократно отлагани“, разясни адвокатът на семейство Баневи.

При всички положение, с анулирането на договора за продажба на къмпинга, „Хелио турс“ АД постигна голям успех, защото си връща собствеността на къмпинга.

Очаква се скоро да бъде направен нов опит те да се върнат в „Каваци“, тъй като решението на първоинстанционния съд е с „незабавно изпълнение“.

 


В категории: Созопол


8
Коментара по темата
8.
Банев
09.02.2021 07:55:04
0
0
Към редовен Торист..... покажи се !
7.
Емигрант
06.02.2021 01:49:58
0
3
Хахахахаха..... Смокиня се мятка от едни схемаджии на други схемаджии!
Баневи излязоха от памделата и сега си връщам собствеността. 100% сега ще съдят държавата във международният съд и там ще спечелят. А Иванчо се хвалеше, че са ги сгащели, ама май той сега ще ги хване за меча. И на всичкото отгоре държавата пак прави схема като дава на някаква шано фирма да купи Смокиня за 10000лв. И смешния наем от 30000лв на година за плажа. А уж сметките на Баневи трябваше да са запорирани. Както и офисите им.
6.
Само Флагман! И ГЕРБ
05.02.2021 17:20:49
3
3
Сега, Митко каратиста, Стоян Тенекеджиев и др. Ще отговарят ли за пропускателния режим?
5.
Българин
05.02.2021 16:09:04
3
5
А Баневи обезщетиха ли собсвениците на земите в к-г Каваците от преди национализацията?
4.
редовен турист
05.02.2021 15:11:16
0
16
Време е мутрите да се изнасят от къмпинга,заедно с истеричката зорница и фалшивата "адвокатка"..........Непрекъснато изнудване за пари...писнало ни е от тях
3.
Черната Златка
05.02.2021 15:02:32
8
2
Не съм съгласна :D
2.
Вест Коуст Генгста Банкя Прадакшан
05.02.2021 13:15:02
5
9
Ee Баневи Митко Каратиста
ги опра'я с триста(300)
1.
.....
05.02.2021 13:08:24
4
16
А кога съдът ще отсъди в полза на собствениците на вече отчуждената земя под новия обходен път на Бургас - отсечката от магистралата към Сарафово? Там държавата е платила над 10 пъти по-малко от реалната пазарна стойност на имотите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Налично е обосновано предположение, че двамата са извършили престъпленията, в които са обвинени, смята тричленен състав на САС Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно
Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори