×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Ако няма виновен за NEXO, да го пишат на нас


Бойко Борисов: Ако няма виновен за NEXO, да го пишат на нас
Никога не съм имал и нямам къща в Барселона, ако имам - да отидат да се настанят. Но опорките им вървят, коментира днес в Ямбол лидерът на ГЕРБ
Тема в развитие
Христо Иванов: След акцията в Nexo възможността третият мандат да дойде в ДБ значително е намаляла Сарафов: Преговаряме с една от най-големите международни одиторски компании, която да провери Nexo Бойко Борисов: Ако няма виновен за NEXO, да го пишат на нас Приоритет на Гюров от ПП за шеф на БНБ: Компании като Nexo с достъп до пазара на финансови услуги Бойко Борисов: След Nexo вече не е възможна коалиция на евроатлантиците с мандат на ДБ Настимир Ананиев за Nexo: Това не е разследване, а акция "Кал и каскети" Уж най-големите борци за справедливост мълчат за Nexo, понеже самите те са в центъра на схема Томислав Дончев: Няма да тричаме ДБ за Nexo, готови сме да разговаряме с тях за кабинет Христо Иванов за Nexo: Ще понесем щета Асен Василев: Nexo e димка на прокуратурата, за да заглушат скандала с къщата в Барселона Делян Добрев: Асен Василев дали вече не е избягал на някой остров? Петима служители на Nexo са финансирали "Демократична България" с по 20 000 лв. Свързаха Асен Василев с аферата Nexo, искали да внедрят криптовалутата в БОРИКА Настимир Ананиев се закани да съди наред, започва със Слави и Тошко Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва Тома Биков: Проверява се дали Nexo не е финансирал ПП ОБЗОР: Защо разследват криптоборсата Nexo, в която замесен се оказа съратник на Настимир Ананиев Политически съратник на Настимир Ананиев замесен в аферата Nexo Прокуратурата: За пет години през Nexo са преминали над 94 млрд. долара, клиент е финансирал терористични актове Спецполицаи влязоха във фирма за криптовалута в София
виж още
скрий
14 Януари 2023, Събота, 13:45 ч.
Автор: Флагман.Бг

Учуден съм как 5 служителки от една фирма даряват по 20 хиляди лева за една партия? Какви са тези служителки с толкова будна гражданска съвест, дето са дали по 20 хил. лв, пита риторично лидерът на ГЕРБ

"Не ми остава нищо друго, освен да поема цялата вина и за NEXO. Защото логиката каква им е - понеже Тома Биков, Дани Митов, Петър Николов от СДС са били заедно с г-н Тренчев и Настимир Ананиев в една партия. Но тази партия беше наш коалиционен партньор. Те сега се опитват да се разграничат от Тренчев, а всъщност някой трябва да поеме вина, че са се издигнали в политиката. Остава ние да сме виновни и за това, защото сме били заедно. Не се отричам от времето, в което сме били заедно, идвали са в кабинета ни, разговаряли сме. Така че ако няма виновен, да го пишат на нас. Аз никога не съм имал и нямам къща в Барселона, ако имам - да отидат да се настанят. Но опорките им вървят". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Учуден съм как 5 служителки от една фирма даряват по 20 хиляди лева за една партия? Какви са тези служителки с толкова будна гражданска съвест, дето са дали по 20 хил. лв. всяка като дарение на "Демократична България", попита Борисов, визирайки разкритията за служителки на Nexo, дарявали пари на ДБ. 

"Това, че в историята с Nexo са намесени и израелските служби, водещи в разследването на киберпрестъпления, значи, че се работи усилено по разследването. Но политическата вина, за това, че те са се развили по времето на ГЕРБ - Христо Иванов, Тренчев и Ананиев, е на ГЕРБ. Тяхната наглост е безгранична", коментира Борисов.

"Винаги съм бил обективен човек. Не мога да не отчета, че последния месец се действа правилно. Вежди Рашидов се срещна с Ердоган, президентът Радев също и темата за миграцията бе поставена. Не мога и да не кажа, че Бойко Рашков бе излъчен от Радев и тази вина трябва да се поеме", уточи лидерът на ГЕРБ на среща с кмета на Ямбол относно миграционния натиск по границата. 

"В случая съм оптимист. Преди две години имахме 0 миграционен натиск. Дължеше се на професионализма на българските граничари, личната ангажираност на президента Ердоган и на Урсула фон дер Лайен. Трябва да се справим с този проблем", каза още той.

"Тази седмица парламентът прие 5 закона и две решения. От тези 7 законодателни акта, 5 са внесени от ГЕРБ. Тези решения са много важни. Ние задължихме МС да измени Плана за възстановяване и устойчивост и да гарантира бъдещето на ТЕЦ-овете в този район", това обяви депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев. 

"Законопроект за горивата. Преди 3-4 месеца горивата по бензиностанциите бяха 3,50 лв., сега са 2,50 лв. Приехме закон за изземване на свръхпечалбите на "Лукойл", с което ние ще вземем 70% от разликата, която им дава дерогацията. 70% от тази разлика ще влизат в държавен фонд и ще бъдат връщани на хората. Това са 2 млрд., разделено на 2 млн. шофьора. Всеки шофьор ще получи ваучер от 1000 лв.", каза още Добрев.

"Приехме закон, по който назначаваме основен управител на рафинерията "Лукойл", ако руснаците решат да ни саботират. Този закон е, за да не може никой да ни извива ръцете и да ни изнудва", обясни бившият министър на енергетиката. 
"Откакто "Промяната" я няма, бензинът падна с 90 ст. Отивате на бензиностанцията и го проверявате. Нито войната е свършила, нито отношенията в света са се подобрили. Обещахме. Не е лев, но са 90 ст.", каза Борисов. 

По същество ние не харесваме нито една партия. Затова създадохме ГЕРБ. Припознали сме идеите на СДС, затова работим заедно. Срещу всяка една партия имаме критики. Но демокрацията казва: първата партия, втората партия, да създаде правителство - ще е най-стабилно. От приетите законопроекти е видна стабилна евроатлантическа конструкция - БВ, ГЕРБ, ДБ.

„Христо Иванов в „Панорама" беше много притеснен от въпроси за правителството, защото за първи път му се дава такава отговорност, да е лидер на един процес“, коментира лидерът на ГЕРБ. По думите му все още има шанс за кабинет, ако се даде мандат на ДБ.

Четох и Йотова какво казва - че мандатът трябва да се даде на партия, която да продължи политиката на служебното правителство. По моята логика това може да е на БСП. Произходът на мандата на Радев също е от БСП. От друга страна, Стефан Янев е бил два пъти служебен премиер на служебни правителства на президента Радев, бил е и секретар на президента преди това.

Не ни остава нищо друго освен да изчакаме решението на Радев в понеделник.

Ние БСП няма как да подкрепим, но уважаваме доста от политиките, които те водят - те се явиха на разговори с излъчените от нас кандидати за министри и премиер. 115 хора гласуваха за правителството ни, а не за някаква имагинерна декларация като на ПП. А декларацията на "Промяната" беше подкрепена от 53 души, 1/3 от ДБ не я подкрепиха, а и всичките от ПП дори не влязоха в залата по време на гласуването.

Законът за хората с увреждания, които протестираха, се прие с огромно мнозинство - 184 гласа "за". И това е за хората. Проект на решение за построяване на 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй", бе подкрепен от ДБ, ГЕРБ, БВ, ДПС, против бяха само ПП и "Възраждане", допълни Борисов.

Втората партия подходи крайно несериозно към мандата.

Нашето желание беше мандатът да бъде връчен на "Да, България". "Възходът" също има участие в нашите гласувания. БСП нито едно от тези неща не гласува. Но ще изчакаме да видим Радев на кого ще даде мандата.

Дори и да се отиде на избори, вече трябва да се мисли - или трябва да има правителство, или да има промяна на гласуванията. Може да е гръцкият вариант с бонус към партията победител, която и да е тя, мажоритарна система, каквото и да било, добави лидерът на ГЕРБ.


В категории: Животът


21
Коментара по темата
21.
Вангелиьо, дано познаеш!
14.01.2023 22:40:39
0
2
А дано, чул те господ!
20.
ОДЗ
14.01.2023 22:19:59
0
0
"Не е лев, ами са 90ст."
Тъй е дядо! Няма и 90.
Преди години работихме по местоработите с децата ни, върнати от детските заведения.
И изпращам детето на колега до една от касите със заръката:
- Кажи на леля ти Маги да ти даде 5ст да върнем на чичкото ресто.
Връща се детето, видимо недоволно, подава ми стотинките и ми казва:
- Тя ми даде само една стотинка.
19.
Е*ати капут*
14.01.2023 20:32:40
1
4
Тоа па, оди се думкай ве чекмедже превъртяло.
18.
Ванга
14.01.2023 20:11:30
3
4
Толупа скоро ще почине от сърдечен арест !
17.
компрометиран си БЕ
14.01.2023 17:18:22
4
10
Бою лузъра обещал да покаже документи за дарение на кюлчета и еврото от чекмеджето, ама друг път.
16.
Цветна революция
14.01.2023 16:24:00
4
25
Кръгът около NEXO, в български план, включващ простокировци, дебета, „реформатори“, прокопиевци и прочие, всъщност е ПЛАН за тотално овладяване на държавата чрез „тих преврат“.
„Шайката“ е подготвена отдавна и тъй като разполага с огромни пари, започва да овладява държавата отвътре – чрез влизане и във Властта.
Всичко това няма как да се случи без президента Румен Радев, който на практика ЛEГИТИМИРА и вкара във Властта тази „шайка“, а тя се възползва от пълната ахмащина на Румен Радев, както и още по-ахмашкия, но пък алчен, негов доверен кръг от копринковци и който още се сетите.
15.
...
14.01.2023 15:38:46
2
2
Криптодепресия- "Един безумен хвърля камък в морето, а сто умни не могат да го извадят."
"Що си потен, братко?
- С лудо се препирах."
"Десет ги има, девет ги намира."
14.
Коджакафалията.
14.01.2023 15:35:11
29
27
Професионално изкривен лъжец!!!
13.
Дааа,истината е кална и долна
14.01.2023 15:34:02
2
34
NEXO няма да говорим ние, ще видим какво пише в „кални“ медии:
В „Ройтерс” например се посочва: „Bulgaria investigators detect transactions on Nexo from sources subject to EU,s Russia sanctions или в превод: Българските следователи откриват транзакции на Nexo от източници, които са обект на санкции на ЕС .
Друга медийна публикация гласи:
Nexo се разследва за пране на пари и нарушаване на санкциите срещу Русия. Прокурори, следователи на Националното следствие и служители на ДАН, съвместно с чуждестранни агенти са претърсили български офиси на компанията.
Та в заключение, трябва да отбележим, че ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ БОЙКО БОРИСОВ, ГЕРБ И МГЕРБ!!!!
12.
ПП са мафиоти и крадци
14.01.2023 15:19:07
2
35
ВОЛТ дава мандат на Продължаваме Промяната на Киро и Асен и ги вкарва в НС на Република България а NEXO пробива във финансовите пазари в „200 юрисдикции“ включително и Русия. БРАВО!
Като стигнахме до Русия, да видим какво отношение имат с тази държава и с нейни граждани , замерваните с „кал и каскети“ наши герои.
Господин Ананиев няма проблеми да е съдружник с няколко руски граждани в компания с гръмкото име „Нефтогазсервиз“
11.
Настимир се притеснява?
14.01.2023 15:13:30
1
44
Днес стана ясно ,че американските „каскети“ – разбирай ОСЕМ АМЕРИКАНСКИ ЩАТСКИ ПРОКУРОРИ и незнайно колко европейски структури разследват компания в България. Неприятна ситуация, отново в България някой се е заиграл с далавери за милиарди, но от това най-засегнат се почувствал Настимир Ананиев?!
10.
Тиквоооо
14.01.2023 14:48:16
35
25
#балсъмтимайката
9.
До 6 Криптомире спри се бе
14.01.2023 14:31:11
44
51
Асен Василев в качеството му на финансов министър е провел среща между български банки и Nexo, на която е поискал да се обмисли как през системата БОРИКА да се плаща с криптовалути. Както е известно, компанията Nexo има собствена едноименна криптовалута. 
8.
ПП са мафиоти и крадци
14.01.2023 14:27:47
5
52
В изслушването си за шеф на БНБ Андрей Гюров от „Продължаваме промяната” посочва като свой основен приоритет високотехнологичните и стартиращи компании да бъдат допуснати до сектора, а не само банките,Появи се и информация, че депутати на Кирил Петков и Асен Василев са отправяли заплахи към кандидата на ИТН за шеф на БНБ Любомир Каримански.
В публичното пространство излезе информация за свързани лица от ДБ и ПП с компанията, а от самата Nexо потвърдиха, че са финансирали предизборни кампании на ДБ, водени единствено от „будна гражданска съвест“.
Преди година съпредседателят на ПП и бивши финансов министър Асен Василев пък признава за намеренията си да въведе в България крипторазплащането.
7.
Бегай ве бок..к
14.01.2023 14:20:37
54
49
Ми те тия просперираха при теб ве тиква. Как не ги усети да ги изгърбиш, влади горанов не ги ли изхваща и той какви обороти генерират? Или се пробва ама понеже бяха актуални в щатите с награди от форбс и блумбърг и не ти достиска :-)
6.
Филия с мас
14.01.2023 14:13:01
55
51
Мнoго яснo, че нямaш къщa в Бaрселона. Нaли всички знaят на кoго се вoди. Тук въпрoсът трябвa да е кoй я е купил и кaква е връзкaта му с Борисoв. Бoрисов дaл ли е пaри за къщaта, осигурявa ли издръжкa и т.н. Въпрoсната мoма кoято живеe в къщaта кaкъв дoход имa и кaква му се пaда на Бoйко? Дeтето и от Бoрисов ли е? Кoгато журнaлистите не задaват прaвилните въпрoси, хорaта не получавaт прaвилните отгoвори, а тaкива кaто Бoйко ни говoрят за мoрал. Другa гoляма грeшка/слaбост на журнaлистите е че вмeсто да вoдят разгoвора са в рoлята на интeрвюирани от тaкива кaто Бoйко. Пoнякога тaка изнaглява, че им чeте кoнско и вoди мoнолог, бeз да отгoваря на въпрoси. Не искaм да съм на мястoто на тaкива журнaлисти
5.
Филия с мас
14.01.2023 14:08:45
43
11
Много ясно, че нямаш къща в Барселона. Нали всички знаят на кого се води. Тук въпросът трябва да е кой я е купил и каква е връзката му с Борисов. Б8рисов дал ли е пари за къщата, осигурява ли издръжка и т.н. Въпросната мома която живее в къщата какъв доход има и каква му се пада на Бойко? Детето и от Борисов ли е? Когато журналистите не задават правилните въпроси, хората не получават правилните отговори, а такива като Бойко ни говорят за морал. Друга голяма грешка/слабост на журналистите е че вместо да водят разговора са в ролята на интервюирани от такива като Бойко. Понякога така изнаглява, че им чете конско и води монолог, без да отговаря на въпроси. Не искам да съм на мястото на такива журналисти
4.
Филия с мас
14.01.2023 14:04:27
51
12
Много ясно, че нямаш къща в Барселона. Нали всички знаят на кого се води. Тук въпросът трябва да е кой я е купил и каква е връзката му с Борисов. Б8рисов дал ли е пари за къщата, осигурява ли издръжка и т.н. Въпросната мома която живее в къщата какъв доход има и каква му се пада на Бойко? Детето и от Борисов ли е? Когато журналистите не задават правилните въпроси, хората не получават правилните отговори, а такива като Бойко ни говорят за морал. Друга голяма грешка/слабост на журналистите е че вместо да водят разговора са в ролята на интервюирани от такива като Бойко. Понякога така изнаглява, че им чете конско и води монолог, без да отговаря на въпроси. Не искам да съм на мястото на такива журналисти
3.
Прост народ, бедна държава!
14.01.2023 14:03:58
16
64
ПовЕрвахте на едни никаквици от някъде, скакалци безродни, продажници на прокоп и мафията, че ще Ви оправят!
Е оправиха всички нас на 200% дори!
Розовите очилца няма да променят реалността, ПП са крадци,разбойници и шарлатани с бели якички, които крадат от всичко и от всеки!
Мислят си,че тях закон не ги лови, защото дори осъдени от КС, нищо не последва за тях, дори взеха цялата власт за 7 месеца!
Ще има справедливост, ще има и възмездие за престъпленията им!
2.
То е ясно на всички маргинали
14.01.2023 13:59:01
24
64
Никой не е виновен за нещо, но пък Борисов е виновен за всичко.Гешев също е виновен, как си позволява да разкрива далаверите на променкаджиите!
За това му искаме оставката и да си сложим на Прокопи коректен прокурор!
1.
Дааа
14.01.2023 13:50:23
70
34
И не забравяйте, че докато чете този коментар, мутрата еднокнижник някъде яко лъже. Тука, лъжеца вика, дръжте лъжеца...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права Велико Минков настоява да отглежда сина си, а Габриела да бъде лишена от родителски права  В момента момчето е при родителите на Пейо Пеев, които не са биологични баба и дядо, каза бившият депутат Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС Борисов защити Рашков за скандала в НС, осъди строго преследването на депутати от журналисти в НС "Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата Скандал заради арменския геноцид в НС, Желязков не стана на крака, ДПС напуснаха залата На Председателски съвет не се постигнало съгласие за почитане на жертвите Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Сглобката хвърля Ваня Григорова срещу БСП? Пъзелът на кукловодите не излизал заради Нинова Зад бившата кандидатка за столичен кмет стоят същите хора, които бяха и зад Елена Йончева – Пеевски и Борисов, каза Калоян Методиев Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Спад при ПП-ДБ и битка за второто място с ДПС и „Възраждане“, отчита проучване на „Тренд“ Една пета от българите изразяват одобрението си за служебния кабинет на Димитър Главчев, а 39% не го одобряват Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Християнско ли е да раздаваш парите от осигурителните вноски на хората за помощи? Дават ги на калпак и никой не знае дали тези пенсионери, които са на минимална пенсия, нямат други доходи, призна Иванка Шалапатова Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Водолеят ще надушва парите, а любовта ще вдъхновява Рибите Хороскоп за деня – 24 април 2024, сряда Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово И Общинският съвет в Бургас иска от вътрешния министър полицейски участък в кв. Сарафово Този социален проблем засяга 6 000 жители на квартала, чийто брой нараства почти двойно през летния сезон Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски
Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори