×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Главният прокурор на Ню Йорк: Nexo са лъгали инвеститорите


Главният прокурор на Ню Йорк: Nexo са лъгали инвеститорите
Дните на крипто компаниите, които се държат така, сякаш правилата не важат за тях, свършват, подчерта прокурор Джеймс
Тема в развитие
Христо Иванов: След акцията в Nexo възможността третият мандат да дойде в ДБ значително е намаляла Сарафов: Преговаряме с една от най-големите международни одиторски компании, която да провери Nexo Бойко Борисов: Ако няма виновен за NEXO, да го пишат на нас Приоритет на Гюров от ПП за шеф на БНБ: Компании като Nexo с достъп до пазара на финансови услуги Бойко Борисов: След Nexo вече не е възможна коалиция на евроатлантиците с мандат на ДБ Настимир Ананиев за Nexo: Това не е разследване, а акция "Кал и каскети" Уж най-големите борци за справедливост мълчат за Nexo, понеже самите те са в центъра на схема Томислав Дончев: Няма да тричаме ДБ за Nexo, готови сме да разговаряме с тях за кабинет Христо Иванов за Nexo: Ще понесем щета Асен Василев: Nexo e димка на прокуратурата, за да заглушат скандала с къщата в Барселона Делян Добрев: Асен Василев дали вече не е избягал на някой остров? Петима служители на Nexo са финансирали "Демократична България" с по 20 000 лв. Свързаха Асен Василев с аферата Nexo, искали да внедрят криптовалутата в БОРИКА Настимир Ананиев се закани да съди наред, започва със Слави и Тошко Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва Тома Биков: Проверява се дали Nexo не е финансирал ПП ОБЗОР: Защо разследват криптоборсата Nexo, в която замесен се оказа съратник на Настимир Ананиев Политически съратник на Настимир Ананиев замесен в аферата Nexo Прокуратурата: За пет години през Nexo са преминали над 94 млрд. долара, клиент е финансирал терористични актове Спецполицаи влязоха във фирма за криптовалута в София
виж още
скрий
23 Януари 2023, Понеделник, 17:59 ч.
Автор: Флагман

Летиша Джеймс призова жителите на Ню Йорк, които са били засегнати от измамно поведение, да докладват пред офиса ѝ

Главният прокурор на Ню Йорк Летища Джеймс излезе днес с извънредно съобщение по казуса Nexo. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Nexo ще бъде със забранен достъп до от сектора на ценните книжа в Ню Йорк за пет години и трябва да уведоми всичките си инвеститори в САЩ, включително около 3000 нюйоркчани, да изтеглят активите си от платформата. Щатът Ню Йорк ще получи повече от 1,9 милиона долара от Nexo като част от днешното споразумение.

"Криптовалутните компании са ненадеждни и сенчести, но не са имунизирани от отговорност", каза главният прокурор Джеймс.

„Nexo пренебрегна многократните предупреждения от моя офис да се регистрират и днес те плащат цената за своите неправомерни действия. Дните на крипто компаниите, които се държат така, сякаш правилата не важат за тях, свършват. Благодаря на моите партньори в други щати и на федерално ниво, че се присъединиха към мен в това усилие да държа Nexo отговорна за техните неприемливи действия.“

Споразумението се отнася до нерегистрираното предложение на Nexo и продажбата на ценни книжа под формата на лихвоносна сметка във виртуална валута, наречена Earn Interest Product (EIP). Главният прокурор Джеймс и многощатска коалиция осигуриха до 22,5 милиона долара поради нерегистрираното предложение на Nexo и продажбата на EIP. Всяка от 53-те юрисдикции на САЩ (щати и територии – бел. прев.), които са членове на Северноамериканската асоциация на администраторите на ценни книжа, ще има право да поиска изплащане на повече от 424 000 долара. Освен това, главният прокурор Джеймс осигури 1,5 милиона долара за щата Ню Йорк за уреждане на нерегистрираната покупка и продажба на ценни книжа и стоки от Nexo чрез платформа за търговия с виртуална валута, наречена Nexo Exchange.

В допълнение към паричните облекчения, днешното споразумение включва петгодишна забрана на Nexo да предлага или продава ценни книжа в Ню Йорк. Съгласно споразумението Nexo ще трябва да уведоми всички останали американски инвеститори да изтеглят своите виртуални активи от платформата на Nexo до 1 април 2023 г. Nexo също ще трябва да отдели американските инвеститорски активи, да признае, че американските инвеститори притежават законно право на собственост върху тези активи, и да не заемат, залагат или използват по друг начин тези активи в рискови спекулативни дейности. Nexo също така се съгласи да провери самоличността на всички потенциални нови клиенти, за да гарантира, че не нарушава забраната за нерегистрирана дейност в Ню Йорк.

В днешното споразумение към главния прокурор Джеймс се присъединяват държавни регулатори на ценни книжа от Калифорния, Индиана, Кентъки, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Върмонт, Вашингтон и Уисконсин.

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ днес също обяви паралелно споразумение, в което Nexo се съгласи да плати допълнителни 22,5 милиона долара и да прекрати предлагането и продажбата на EIP сметки с променлив процент в Съединените щати.

Днешният акт продължава усилията на главния прокурор Джеймс да защити инвеститорите в Ню Йорк и да регулира индустрията на криптовалутите. По-рано този месец главният прокурор Джеймс осъди бившия изпълнителен директор на Celsius за измама на инвеститори и прикриване на тежкото финансово състояние на Celsius. През юни 2022 г. главният прокурор Джеймс предупреди жителите на Ню Йорк за опасните рискове от инвестиране в криптовалути, след като пазарът достигна тогавашните рекордно ниски нива.

Също през юни главният прокурор Джеймс постигна споразумение за близо 1 милион долара с крипто платформата BlockFi Lending LLC за предлагане на нерегистрирани ценни книжа.

През март 2022 г. главният прокурор Джеймс издаде известие за данъкоплатците до инвеститорите във виртуална валута и техните данъчни съветници да декларират точно и да плащат данъци върху своите виртуални инвестиции. През октомври 2021 г. главният прокурор Джеймс нареди на нерегистрираните платформи за криптовалута да прекратят дейността си поради неизпълнение на законовите си задължения. През март 2021 г. главният прокурор Джеймс предупреди жителите на Ню Йорк за рисковете от инвестициите в криптовалута и напомни на инвестиционните платформи за техните законови задължения.

Главният прокурор Джеймс отново призовава жителите на Ню Йорк, които са били засегнати от измамно поведение на пазара на виртуални активи, да докладват тези проблеми на OAG (Office of Attorney General – бел. прев.). Главният прокурор Джеймс също насърчава работещите в индустрията на криптовалутите, които може да са станали свидетели на неправомерно поведение или измама, да подадат сигнализираща жалба (специален документ, попълван от хора с достъп до вътрешна информация, които осъзнават, че са забелязали, или на път да бъдат замесени в незаконна дейност – бел. ред.) за нередности в нейния офис, което може да стане анонимно.

Случаят беше разгледан от помощник-главния прокурор Джеси Дивайн и старши правоприлагащ съветник Матю Уудръф от Бюрото за защита на инвеститорите, с помощта на правния асистент Чармейн Блейк, също и от Бюрото за защита на инвеститорите, и детектив-следовател Брайън Мец от отдела за разследвания. Бюрото за защита на инвеститорите се ръководи от началника на бюрото Шамисо Масуосуе и изпълняващия длъжността заместник-началник на бюрото Кен Хаим и е част от отдела за икономическо правосъдие, който се ръководи от водещия заместник-главен прокурор Крис Д’Анджело и първия заместник-главен прокурор Дженифър Леви.

Източник: ag.ny.govПревод за "Гласове": Стефан Антонов


В категории: Крими


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
14
Коментара по темата
14.
Нексо
23.01.2023 22:00:36
4
6
Само аз ли не виждам нищо общо между заглавието на статията и съдържанието? Може и от Флагман да изкараме някой лев за лъжа и уронване на престижа.
13.
Жечко
23.01.2023 21:37:52
8
4
до 10 абе олигофрен за разлика от тебе аз живея в щатите и много добре знам за какво става въпрос за тази афера нито ще бъде осъден НЕХО глоба ще си я платят и нямат забрана да работят на борсата в щатите а ти мърша проста ще платиш от един милиард раздели го на 4.5 милиона булгаристанци ха ха ха
12.
A
23.01.2023 21:24:35
1
7
Крипто = измама
11.
Adfdfhr
23.01.2023 18:59:45
2
26
Този Трендо не е Фараон, този е Луд фараон от Сектата на крипто наркоманите. Копие на Пабло Ескобар, когато обяви война на Държавата Колумбия и преди да го гръмнат американците на покрива.
Бил имал интелектуален капацитет да смажел прокуратурата. Втори Киро от Курило от света на криптото. Изпъден от САЩ измамник, за който обаче няма водещ да го пита кога ще върне парите на измамените.
10.
Де е Киро?На килия!Краят на „промяната“
23.01.2023 18:59:39
3
23
До Жечко №5 Наивен ли си или много пост?
Антони Тренчев е като Цветан Василев и Ружа Игнатова, но е по-прост!Кога и къде Nexo обяви, че ще се листва на Nasdaq? Къде са публикувани обявления към потенциалните инвеститори? Ах, колко ефектно е сега Антони Тренчев да твърди, че листването е възпрепятствано от прокуратурата, нанесла на Nexo имиджови щети и затова ще я съди.Защо Антони Тренчев не коментира забраната Nexo да оперира на пазара на щата Ню Йорк в следващите 5 години?
Да не споменаваме,че за иск от 1млрд трябва да внесе поне 40млн. в България,а навън може и доста повече!
9.
Много тъпо
23.01.2023 18:52:58
2
23
На Коста ухото от средни педали ай ти тата много активни в този сайт големи разбирачи на тема ценни книжа, криптовалути, регулации.
Лихвари и измамници от промяната.
Разбират как да правят измами...
8.
Големия Череп и Малкия череп
23.01.2023 18:49:35
3
35
Антони Тренчев каза по Нова и БТВ, че 2 години са водили разговори със SEC, американската КФН, не е станало за един ден - това щеше да бъде в негова полза, само ако бяха оттеглени претенциите и бяха свалени обвиненията с констатацията “невинен”. Не е така, обаче - Nexo трябва да плати 45 милиона долара, за да отърве съдебен процес.
Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймз казва: despite our repeated warnings, crypto currency platform Nexo failed to register with my office. Тоест, въпреки предупрежденията, от Nexo са се надявали да минат метър и да се правят на банка без съответните разрешения.
Ако във Великобритания се води дело срещу Nexо от частно-правен характер, както твърди Антони Тренчев, защо представители на британската Агенция за криминални престъпления присъстваха на пресконференцията на прокуратурата в София? Защо от NCA заявиха пред “Капитал”, че сътрудничат на българските власти по разследването за Nexo?
7.
Само без расизъм
23.01.2023 18:45:07
9
5
За цвета на прокурорката.
6.
Интересно
23.01.2023 18:30:43
41
38
В щатите където са нарушили закона не са обявени за издирване, а са платили глоба за нарушението си, а в България където не са оперирали и няма и регулация, са обявени за издирване та ги обискираха, че и гаранции наложиха по милион на човек :-))) Каскета е "велик". Каскет сега чакаме истински дела срещу ктб с което хиляди българи изгоряха, после чакаме дело за 16 милиарда несъбрано ддс от горанов и т.н.и т.н.
5.
Жечко
23.01.2023 18:22:22
45
35
с какво са ги закопали бе Флегми те от три години не оперират в щатите ей сега Каскетурата ще я осъдят за един милиард и ще плати българският трудолюбив наред ха ха
4.
Сега изясни ли се на ПП
23.01.2023 18:21:53
26
58
Антони Тренчев няма защо да почерпи Нова телевизия и БТВ, защото не постигна ефекта, който се е надявал да постигне - да се изрисува като смел боец срещу прокуратурата, срещу лошите партийни лидери, срещу тъпите аналогови обвинители, срещу ужасния 30-годишен преход - в който, впрочем, баща му от агент на ДС плавно се е превърнал в милионер, а майка му от стюардеса е избуяла до стилистка на президентската съпруга, от приятелка на сирийски бизнесмен се е преродила в просперираща бизнес дама.
3.
Брао
23.01.2023 18:12:45
41
62
Ето това е прокурор който се грижи със сърце и душа за гражданите, а не като нашия който обслужва интересите само и единствено на тези които са го назначили.
2.
Ние сме за
23.01.2023 18:05:45
51
6
Подкрепа за Nexo !
1.
Гешов
23.01.2023 18:01:52
34
25
Ако може и на мен да пишат, че издишнах нещо тия дни. А така се бях наел... като багер на баир
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори