×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тома Биков: Проверява се дали Nexo не е финансирал ПП


Тома Биков: Проверява се дали Nexo не е финансирал ПП
Ако това се бе случило с депутати от ГЕРБ, сега това ще щеше да бъде много централна тема, смята Биков
Тема в развитие
Христо Иванов: След акцията в Nexo възможността третият мандат да дойде в ДБ значително е намаляла Сарафов: Преговаряме с една от най-големите международни одиторски компании, която да провери Nexo Бойко Борисов: Ако няма виновен за NEXO, да го пишат на нас Приоритет на Гюров от ПП за шеф на БНБ: Компании като Nexo с достъп до пазара на финансови услуги Бойко Борисов: След Nexo вече не е възможна коалиция на евроатлантиците с мандат на ДБ Настимир Ананиев за Nexo: Това не е разследване, а акция "Кал и каскети" Уж най-големите борци за справедливост мълчат за Nexo, понеже самите те са в центъра на схема Томислав Дончев: Няма да тричаме ДБ за Nexo, готови сме да разговаряме с тях за кабинет Христо Иванов за Nexo: Ще понесем щета Асен Василев: Nexo e димка на прокуратурата, за да заглушат скандала с къщата в Барселона Делян Добрев: Асен Василев дали вече не е избягал на някой остров? Петима служители на Nexo са финансирали "Демократична България" с по 20 000 лв. Свързаха Асен Василев с аферата Nexo, искали да внедрят криптовалутата в БОРИКА Настимир Ананиев се закани да съди наред, започва със Слави и Тошко Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва Тома Биков: Проверява се дали Nexo не е финансирал ПП ОБЗОР: Защо разследват криптоборсата Nexo, в която замесен се оказа съратник на Настимир Ананиев Политически съратник на Настимир Ананиев замесен в аферата Nexo Прокуратурата: За пет години през Nexo са преминали над 94 млрд. долара, клиент е финансирал терористични актове Спецполицаи влязоха във фирма за криптовалута в София
виж още
скрий
13 Януари 2023, Петък, 10:32 ч.
Автор: Флагман

Настимир Ананиев е съдружник на г-н Тренчев от NEXO , заяви той

ГЕРБ ще провери дали лица, свързани с криптоплатформата NEXO, не са финансирали кампанията на "Продължаваме промяната". Това съобщи пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Не искаме гаранции срещу преследване – нито за нас, нито за нашите опоненти от ПП, за които има достатъчно данни, че са участвали в корупционни схеми. Включително скандалът NEXO, който ще придобие сериозни мащаби и в който виждаме имена на бивши и настоящи депутати от ПП. И ако това се бе случило с депутати от ГЕРБ, сега това ще щеше да бъде много централна тема”, заяви Биков.

И допълни: „Имаме съмнения, че NEXO и свързани с нея лица са финансирали кампанията на ПП. Не казвам, че това е така, в момента го проверяваме.  Господин Настимир Ананиев е съдружник на г-н Тренчев, заяви той.

„Никой не знае къде ще отиде мандатът. Всички приказки в момента са хипотетични. Казвам кой е най-оптимистичния вариант“, подчерта Биков и беше категоричен, че ГЕРБ не се притесняват да отидат пак на избори.

"Със сигурност „Демократична България” има най-голям шанс да предложи някаква реалистична конструкция за управление при така създалата се ситуация. Нашата подкрепа обаче не зависи само от желанието ни. Трябва да видим какво е предложението на ДБ. Защото този, който е взел мандата, търси подкрепа за себе си", посочи той, коментирайки дали партията му ще подкрепи кабинет, в който не участва, но с мандат на ДБ.

По думите му целите са ясни, но въпросът е да се подходи към конкретиката. „Не казвам че ДБ трябва да ни моли за подкрепа или да прави някакви по-специални жестове. Ясни са целите. И в предишните два мандата бяха сходни целите. Трябва да видим конкретиката, тъй като се обсъжда техническо правителство, което е абстрактно. Ясно е, че за нас е неприемливо да участват в този кабинет – не само двамата лидери на ПП. Ние сме скептични като цяло към тази формация. Това, което искаме, е България да излезе от политическата криза”, посочи той.

И допълни: „Сформирането на кабинет е стъпка към излизането от политическата криза, но не и излизане от политическата криза – както видяхме с предишното редовно правителство. Това да направиш кабинет – само по себе си не ти решава проблемите”.

Според него трябва да се види първо къде отива третия мандат и след това да се говори. "Тази квазиреволюционна енергия, която бушуваше през последните 2 години очевидно е изчерпана и вече няма потенциал. Тя беше осъществена и нейните резултати са ясни. Виждат се и те са лоши. Ние имаме самочувствието и готовността да участваме в истински разговор за осъществяване на мащабна реформа не само в прокуратурата, но и на цялата съдебна система.

Няма да подкрепим некомпетентни законопроекти, независимо какви лозунги стоят зад тях. Трябва да се направи сериозна съдебна реформа, а не след 2 години пак да я поправяме”.

На въпрос възможно ли е да има доближаване между партиите и мини преход, Биков каза, че това е въпрос на време да се постигне.


В категории: Политика


19
Коментара по темата
19.
Капи
13.01.2023 14:55:49
1
1
Много си прав 18,но не само те.Погледни мненията преди тебе и виж и червените и зелени палчета на ГЕРБастките тролче. Атака,по всички флангове. Даже и Биков вече прекалява с глупостите си. Разследването е в Германия,нашата алтава гешефтура само сътрудничи.Дали имат някаква вина или не ще се разбере в Германия.Някога. До тогава всичките им дейности за законни. А,това кой,какво фиансирал,кой с кого имал фирми е един медиен кьор фишек ,защото нищо от това не е нарушение на закона.
18.
GP
13.01.2023 14:22:20
0
3
Nexo са ясни от една година. Фирма с такива обороти се следи изкъсо и да има нещо се знае отдавна. Много интересно как прокоратурата и Слави и ГЕРП запяха в точно определен момент в един глас предизборно.
17.
Киро и компания
13.01.2023 14:12:15
2
10
Такива са успешните шарлатани - добре облечени, с отлично образование, потекло, опит, качества и възможности. Но са избрали да са шарлатани.
Да си завършил чужд университет и да си имал успешна кариера в международна фирма не може да те спаси от това да си измамник, комуто се налага да бяга в Дубай, без значение дали е завършил средно образование в Якоруда или висше в Харвард.
16.
Nexo е финансовото крило на ПП
13.01.2023 14:02:14
3
11
Формалните собственици на крипто пирамидата имат за шефове същите играчи, които “стопанисват” и “харвардските” измамници Киро и Асен. Даже хората в ръководствата на двете фирми “Nexo” и “Промяната” са едни и същи, а свързващото звено е Иво Прокопиев, който през връзките си и през медийния си обръч от “Капитал”, редакциите на БТВ и Нова гради образите и пиара на двете пирамиди – политическата и финансовата.
Същите измами и трикове, които Кирчо и Асен приложиха на лековерната публика, прилагат Тренчев и Настимир на наивните търговци с биткойни по света. Целта е една – пладнешки грабеж.
Разликата е само в това, че Nexo е глобален български престъпен продукт за обир на чужденците и пране на пари на руски олигарси и терористи от радикални групировки, а Промяната е самоделен продукт, маскиран като “американски” – за обир на българите и вкарването на България в руската орбита на влияние.
15.
MiB
13.01.2023 13:43:47
0
9
Майката на баш-тариката и Настимир имат интересно сходство на фамилиите. Евреи ли са?
14.
Алоо,шмекерите
13.01.2023 13:32:07
2
11
Здравейте, г-н Василев и г-н Петков, като съпредседатели на “Продължаваме промяната” как ще коментирате връзките на Вашия коалиционен партньор и депутат от ПГ на ПП Настимир Ананиев с Антони Тренчев, към когото са отправени обвинения от властите в 8 щата на САЩ и е издирван от българската прокуратура? Г-н Ананиев е бил партньор с г-н Тренчев в “Сдружение СЕГА” и “Форекс Кепитълс”. Г-н Василев, вярно ли е, че често сте посещавали офиса на Nexo в София? Как бихте коментирали провала на тази крипто-платформа, чийто клиент е финансирал терористични акции, както се твърди? Г-н Василев, още ли сте така ентусиазиран на тема криптовалути, както в изявлението си пред Bloomberg, докато сте финансов министър?
13.
Бой по ушите на ПП!
13.01.2023 13:21:28
5
20
Настимир Ананиев, Асен Василев и "Промяната" горят в скандала с криптоизмамата NEXO!
Настимир Ананиев и "Промяната" горят в скандала с криптоизмамата NEXO


След скандала с Джемкорп името на ПП се лепна до международната афера NEXO и политически ги занулява
Настимир Ананиев, Асен Василев и "Промяната" горят в скандала с криптоизмамата NEXO

7291 | 13 ян. 2023 | 11:00

"Настимир Ананиев има общи свързани фирми. Асен Василев е човек, който е ходил всеки ден в офиса им и са били много близки", обяви снощи и лидерът на ИТН Слави Трифонов.
Настимир Ананиев и "Промяната" горят в скандала с криптоизмамата NEXO-Nastimir-Ananiev-i--Promyanata--goryat-v-skandala-s-kriptoizmamata-NEXO_1673601000.jpg
Настимир Ананиев и "Промяната" горят в скандала с криптоизмамата NEXO-Nastimir-Ananiev-i--Promyanata--goryat-v-skandala-s-kriptoizmamata-NEXO_1673600505.jpg
Настимир Ананиев и "Промяната" горят в скандала с криптоизмамата NEXO-Nastimir-Ananiev-i--Promyanata--goryat-v-skandala-s-kriptoizmamata-NEXO_1673601000.jpg
Настимир Ананиев и "Промяната" горят в скандала с криптоизмамата NEXO-Nastimir-Ananiev-i--Promyanata--goryat-v-skandala-s-kriptoizmamata-NEXO_1673600505.jpg
Настимир Ананиев и "Промяната" горят в скандала с криптоизмамата NEXO-Nastimir-Ananiev-i--Promyanata--goryat-v-skandala-s-kriptoizmamata-NEXO_1673601000.jpg
Настимир Ананиев и "Промяната" горят в скандала с криптоизмамата NEXO-Nastimir-Ananiev-i--Promyanata--goryat-v-skandala-s-kriptoizmamata-NEXO_1673600505.jpg


Един от най-кресливите депутати на "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев, известен партиен номад и мандатоносител на ПП, се оказа в кръга на един от съсобствениците по криптоскандала NEXO, който тепърва ще се развива и ще взима "политически" жертви. Служител на NEXO пък е Александър Ракшиев, депутат от ПП в 47-мото Народно събрание и кандидат за 48-то в листата на Пловдив - град.Така след гръмовния скандал "Джемкорп" името на "Продължаваме промяната" се лепна до международната афера NEXO и занулява всичките претенции на харвардците и техния политически кръг да бъдат приемани като чисти носители на идеята за борбата с корупцията...
12.
гражданин
13.01.2023 13:16:52
20
4
Бичето веднага намери под вола теле...ма нали е биче, какво друго да намери, а сетих се, на Бочето шнура, дето го обгрижва :)
11.
Фен на Кирча и Асенча
13.01.2023 13:11:57
2
22
Хората на Гешев ни е.баха,
знамената ни прибраха...
10.
Атака срещу Прокопиеви
13.01.2023 13:06:51
2
28
Аферата с разследваната у нас и в САЩ криптопирамида вади наяве лобистката мрежа, разпъната от кръга „Капитал“ в политиката и бизнеса
Асен Василев лобираше за въвеждане на разплащанията с криптовалути 
Съдебни дела срещу дружеството в 8 щата и във Великобритания, Естония вече го прокуди!Вицепрезидент на разследваната у нас и в САЩ за пране на пари (в това число на лица, финансиращи терористи), измама на вложители и заобикаляне на санкциите срещу Русия криптобанка NEXO е бивш висш кадър на издателската корпорация на олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев – „Икономедиа“. Александър Починков, който е вицепрезидент „Инженеринг“ в определяната от разследващите като криптопирамида от величината на OneCoin на Ружа Игнатова фирма, е бил дългогодишен служител на енергийния бос
9.
Бай....
13.01.2023 12:45:37
23
4
Кой си ти да проверяваш бе, маймуно очилата ?!!!!
8.
Опа
13.01.2023 12:44:34
37
5
По- добре проверете как се финансират герб и Дпс
7.
Ей не мой така, дайте и нас
13.01.2023 11:46:32
31
9
Ако е финансирала ПП веднага да се спре финансирането и да започне да финансира и Герб, че иначе бе е честно. Станахме като бухенвалдски манекени
6.
Карикатура на диктатор
13.01.2023 11:42:31
34
13
Ибриков, ти си жалко подобие на човек. Мекотело шибан0!
5.
2 ОПГ ПП+ДБ много работа на ДАНС създават
13.01.2023 11:23:39
12
43
Настимир Ананиев има общи свързани фирми. Асен Василев е човек, който е ходил всеки ден в офиса им и са били много близки и ги е съветвал, но всички си траят!
Просто Кировците са тъпи, но лакоми далавераджии!
Не случайно ДАНС проверява разминавания при машинния вот.
4.
Биков
13.01.2023 11:18:45
43
20
Аз все още чакам да кажеш защо според интервюто ти пред Милен Цветков (да почива в мир), пътя на бойко борисов е един, този към затвора?
3.
Най-важното е,
13.01.2023 11:11:22
0
40
че са помагали на Украйна! Убави ора! Поначало цялата крипто история е измама, но още през лятото на миналата година някой ги е разследвал, писал дълги теми и предупреждавал крипто идиотите на Туитър. Падна ми шапката от един отговор: ако имаш нужда да им вярваш, дали си наистина фен на криптото?! Сумира мозъчната им дейност. Даже днес продължават да си говорят "дали" да се опитват да си извадят маймунските джифчета от пирамидката, при положение, че Nexo са се "оттеглили" от САЩ още декември, защото са почнали да ги съдят там.

Наистина са обещавали/давали? някаква лихва и така са си наловили баламурници. Не знам доколко е вярно това, но се пише че клиентите им били само от чужбина, въпреки че основата на пирамидата била поставена от българи - близки и познати на служителите им. А служителите си са набирали с реклами по билбордове (има снимки)! Явно са били добре познати в София и на обикновените хора не им се е забърквало в престъпленията им. Иначе и в момента туитват как всичко било наред и били просто преследвани от корумпираната държава. Тя държавата че е корумпирана, корумпирана е, но точно такива като вас я правят такава!

Сладурите отдавна си живеели живота в Дубай, а търсачите на лесни печалби ще изпият пак една студена вода. Не може да се отрече, че има много талантливи мошеници във финансовата сфера в родината обаче! Дори и преди криптото се бяха прочули в чужбина с измами с кредитни карти, банкомати, и т.н. Само покрай такава измет светът чува нещо за нас!
2.
оффф...
13.01.2023 10:45:44
89
50
Гербаджиите толкова ги е страх от Кирчо и Кокорчо, че търсят всякакви възможности да им намерят още някоя кирлива риза :D
1.
Ефбет кога
13.01.2023 10:41:50
48
41
А ефбет кога ще ги проверите не финансират ли те медиите които хвалята тиквуча и плюят всичко останало
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина
Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори