×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Политически съратник на Настимир Ананиев замесен в аферата Nexo


Политически съратник на Настимир Ананиев замесен в аферата Nexo
Подозренията са, че българите, стоящи зад голямата компания, са действали по схемата на Ружа Игнатова и ръководената от нея пирамида OneCoin
Тема в развитие
Христо Иванов: След акцията в Nexo възможността третият мандат да дойде в ДБ значително е намаляла Сарафов: Преговаряме с една от най-големите международни одиторски компании, която да провери Nexo Бойко Борисов: Ако няма виновен за NEXO, да го пишат на нас Приоритет на Гюров от ПП за шеф на БНБ: Компании като Nexo с достъп до пазара на финансови услуги Бойко Борисов: След Nexo вече не е възможна коалиция на евроатлантиците с мандат на ДБ Настимир Ананиев за Nexo: Това не е разследване, а акция "Кал и каскети" Уж най-големите борци за справедливост мълчат за Nexo, понеже самите те са в центъра на схема Томислав Дончев: Няма да тричаме ДБ за Nexo, готови сме да разговаряме с тях за кабинет Христо Иванов за Nexo: Ще понесем щета Асен Василев: Nexo e димка на прокуратурата, за да заглушат скандала с къщата в Барселона Делян Добрев: Асен Василев дали вече не е избягал на някой остров? Петима служители на Nexo са финансирали "Демократична България" с по 20 000 лв. Свързаха Асен Василев с аферата Nexo, искали да внедрят криптовалутата в БОРИКА Настимир Ананиев се закани да съди наред, започва със Слави и Тошко Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва Тома Биков: Проверява се дали Nexo не е финансирал ПП ОБЗОР: Защо разследват криптоборсата Nexo, в която замесен се оказа съратник на Настимир Ананиев Политически съратник на Настимир Ананиев замесен в аферата Nexo Прокуратурата: За пет години през Nexo са преминали над 94 млрд. долара, клиент е финансирал терористични актове Спецполицаи влязоха във фирма за криптовалута в София
виж още
скрий
12 Януари 2023, Четвъртък, 15:20 ч.
Автор: Флагман.БГ

Бившият депутат от Реформаторския блок Антони Тренчев и съдружникът му в Nexo Коста Кънчев са избягали в Дубай още през есента на м.г.

Скандалът с разследваната за финансови престъпления Нексо отекна в парламента. Бивш депутат и син на бивш вицепремиер са в ръководството на разследваната компания, предава БНТ.

Става дума за Антони Тренчев, който се води съосновател и директор на няколко Нексо дружества, бивш депутат от ДБГ, Реформаторски блок и близък до настоящия депутат от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев, с когото бяха колеги и близки съмишленици. За близостта между двамата намекна и Георг Георгиев от ГЕРБ от парламентарната трибуна днес.

Синът на бившия вицепремиер Лидия Шулева - Георги Шулев пък е представляващ Nexo. Останалите лица във фирмата са: Коста Кънчев – директор на Nexo Bank, Калин Методиев – съосновател и финансов директор на Nexo, Сокол Янков – представляващ Nexо.

Бившият депутат от Реформаторския блок Антони Тренчев и съдружникът му в дружеството за търговия с криптовалута Nexo Коста Кънчев са избягали в Дубай още през есента на миналата година.

Това е станало след обвинения в измама в особено големи размери, предявени срещу Nexo от прокурорите на осем американски щата, предава standartnews.com.

От компанията, която Сокол Янков управлява в момента, заявиха за "По света и у нас", че Янков е напуснал Nexo през 2019 година и оттогава няма общо с разследваната група дружества.

Регулаторните органи в Калифорния, Кентъки, Ню Йорк, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Вашингтон и Върмонт са обявили, че дават на съд криптобанката Nexo заради десетки хиляди случаи на измами на обща стойност поне 800 млн. долара.

Подозренията са, че българите, стоящи зад голямата компания, са действали по схемата на Ружа Игнатова и ръководената от нея пирамида OneCoin. Българката, известна като "кралицата на криптовалутите", е в топ 10 на най-издирваните лица от ФБР. По следите ѝ са още Европол и Интерпол.

От Nexo твърдят, че управляват дигитални активи за 12 милиарда долара.

През последните месеци ФБР разследва дейността на българската криптобанка заради данни за прикривана дупка в размер на над 4 милиарда долара от инвеститорите, заради незаконна финансова дейност – отпускане на кредити в замяна на обезпечение, както и заради сигнали за злоупотреби с ценните книжа и стоките на своите клиенти.

От съобщението на DFPI става известно, че от Nexo са предлагали годишни лихвени проценти до 36% върху депозирани крипто активи на инвеститорите, които са значително по-високи от ставките за краткосрочни ценни книжа с инвестиционен клас с фиксиран доход или банкови спестовни сметки.

Прокурори, следователи от Националното следствие и служители на ДАНС, съвместно с чуждестранни агенти, са започнали претърсвания на българските офиси на компанията, търгуваща с криптовалути в целия свят.

Оперативната дейност на фирмата е била осъществявана от българската столица, а вложители са били приканвани да инвестират в биткойни и други видове криптовалути, с обещания за висока доходност.

Лихвите, които инвеститорите щели да получават, многократно надвишавали тези на класически банкови институции и различни брокерски къщи. Има данни, че собствениците на компанията, които са българи, са присвоили част от активите, възлизащи на няколко милиарда долара.

Проверката за дейността на криптокомпанията у нас е започнала преди няколко месеца, след като чужди служби са засекли съмнителни транзакции, за които имало данни, че целят заобикаляне на наложените от Европейския съюз, Великобритания и САЩ, санкции спрямо руски банки, както и на фирми и граждани от Руската Федерация.


В категории: Крими , Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
19
Коментара по темата
19.
От 18
12.01.2023 18:19:53
1
7
Всъщност сега като гкедам главно се е подвизавал по БНТ
18.
Този
12.01.2023 18:13:56
0
14
Съдружникът, по физиономия както го гледам, дали не е един човек, който непрекъснато висеше по политическите предавания на БТВ и НОВА, представян за голям капацитет във финансовата сфера и ръсейки мозък, какво и как трябвало да е в България.
17.
Сик
12.01.2023 18:13:50
1
44
И тиквата е бил ама много близък съратник на маджо, маргините и особено пашата...
16.
До 12
12.01.2023 17:53:40
0
3
Със зелен не може ли да пише?
Културистите в началото на демокрацията как заместиха каймата от месните продукти със соеви продукти! От соя ред.
Кое име ви е познато? Тирол ли , холестерол ли? Дъвки с ксилитол.
Клин, Методиев?Артикул, номер, цвят, еластичност.
Имаше такива и по министерствата- Върбанов, Свинаров, Мозер и др. по дебатите.
15.
Чекмеджегейт
12.01.2023 17:32:30
3
20
Цял бивш премиер -спящ върху кюлчета от злато се появи в публичното пространство и ...нищо
14.
Е тва е
12.01.2023 17:20:43
3
17
Е тва промяната в България.Финансови мошеници искат да изместят откровени мутри и умните и красиви простаци и наркомани им се радват.
13.
Не е последно
12.01.2023 16:23:57
1
27
Депутат от Промяната лъсна в скандалната фирма Nexo!
Депутатът на „Продължаваме промяната” от предишния парламент Александър Ракшиев се оказа също водеща фигура в разследваната от прокуратурата криптопирамида Nexo.Ракшиев е представител на Nexo за Пловдив. Той също е от котилото на кръга „Капитал” и се ползва с обилно медийно отразяване.
12.
Все от сой са
12.01.2023 16:13:19
1
25
Тоз Тренчев има ли нещо общо с оня Тренчев? Защото за Шулев разбрахме, че е син на Шулева. Има и един Методиев. И това име ми е познато. Нямаше ли такъв министър навремето?
11.
Извадка от нета
12.01.2023 16:12:15
1
22
Депутатът от 43-ото Народно събрание (2014 – 2017 г.) Антони Тренчев е главно действащо лице в мащабна икономическа измама за над 4 милиарда долара, свързана с компанията за дигитални финанси и покупко-продажба на криптовалута Nexo. 35-годишният бивш народен избраник от Реформаторсикя блок, протеже в политиката на Меглена Кунева, е съосновател и управляващ съдружник в регистрираната през 2018 г. българска криптобанка Nexo, за която от САЩ вече пристигат множество сигнали, че действа като Понци схема (термин, който днес се използва за обозначаване на всяка незаконна финансова операция, която обещава високи печалби на потенциални инвеститори, б.ред.) и че ще повтори съдбата на криптопирамидата OneCoin („Уанкойн“) на Ружа Игнатова.
10.
ПП+ДБ сбиротък от шанаджии
12.01.2023 16:06:02
3
27
Тия хора са еничари и не го крият. Изучили са се – някак – някъде. Живели са – някак – някъде. Те целите са в това „някак“. Приблизителността е техният Бог, някак.
9.
ХХ
12.01.2023 15:58:54
2
23
Че те всички млади ес политици са такива!
8.
Хексо
12.01.2023 15:55:53
12
20
Скъпи Журналисти от Флагман,Скъпи читатели.Искам да ви направя кратко разяснение какво е Нексо и как няма нищо общо със схемата на др.Ружа Игнатова.Нексо е криптоплатформа или криптобанка в която можете да си вкарате фиатни средства(традиционни валути) с банков превод или дебитна карта и да ги размените за крипто.Основния пазар на Нексо беше в Съединените Щати.Измамата идва от там,че те извършват дейност под формата на регулаторен орган в различните локации в които оперират.Този тип дейност трябва да изпълнява AML протокол който е сложен софтуеър против пране на пари.И те го правят само че използват въпросния AML (Anti Money Loundring) протокол като бухалка за да заключват акаунти на вложители и да присвояват средствата от тях.Например -Вие си вкарвате 20к долара ,печелите от валутата която сте закупили и имате 100к докара.Искате да си изтеглите парите или да ги прехвърлите но те намират причина това да не се случи и акаунта ви минава в ревизия.Това също има законов срок но при тях това е проблема ...А относно схемата на др.Ружа мога да ви кажа че тя продаваше мечти без да има абсолютно нищо зад тях ...никакъв дигитален актив или платформа или каквото и да е .Нексо имат собственна криптовалута със сщото име която се търгува за около 0.70 цента на най големите борси в света.
7.
...
12.01.2023 15:54:42
0
5
От старата столица са започнали!
Прихванали са команда :"От стар'та столица!"
6.
Свински черва с мирис на ПП
12.01.2023 15:49:32
7
32
Защото едно е да се представяш за морален и да инсталираш във властта политическите си проксита - основно за да воюват с прокуратурата, която ти е потърсила отговорност за прегрешенията, а съвсем друго - реалността, в която промотираш и рекламираш като „успешна“ разследвана от ФБР и прокуратурата измамна фирма. А на всичкото отгоре да си и личен приятел с хора, вероятно завлекли милиарди долари.
Настимир Ананиев отдавна е в повече от дружески отношения със самия Антони Тренчев. Нещо повече, двамата регистрираха през 2017г. сдружението СЕГА (Сигурност, Евроатлантизъм и Гражданска Активност).
5.
Браво
12.01.2023 15:41:56
7
42
Няма схема без УМНИТЕ от ПП и Дай България
помияри нагли . И полиграф ще излъжат!!!
4.
Браво
12.01.2023 15:40:55
5
34
Няма схема без УМНИТЕ от ПП и Дай България
помияри нагли . И полиграф ще излъжат!!!
3.
Пфф
12.01.2023 15:31:07
5
37
Ще ми липсват празноглавите тролове. Гешев им занули касата.
2.
Владимир Владимирович
12.01.2023 15:30:41
15
47
РИформаторски блок/ДСБ/ГЕРБ/ПП все рекламиращи се за някакви десни хора,а накрая просто крадци
1.
Владимир Владимирович
12.01.2023 15:28:44
8
44
Още един рИформатор отече.
Абе защо всичко което се свързва с някаква дясно политика,рано или съсно лъсва,че са поредните КРАДЦИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори