×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Уж най-големите борци за справедливост мълчат за Nexo, понеже самите те са в центъра на схема


Уж най-големите борци за справедливост мълчат за Nexo, понеже самите те са в центъра на схема
Скандалът тепърва ще се разраства, изплуват опасни връзки на Nexo с Продължаваме промяната и Демократична България
Тема в развитие
Христо Иванов: След акцията в Nexo възможността третият мандат да дойде в ДБ значително е намаляла Сарафов: Преговаряме с една от най-големите международни одиторски компании, която да провери Nexo Бойко Борисов: Ако няма виновен за NEXO, да го пишат на нас Приоритет на Гюров от ПП за шеф на БНБ: Компании като Nexo с достъп до пазара на финансови услуги Бойко Борисов: След Nexo вече не е възможна коалиция на евроатлантиците с мандат на ДБ Настимир Ананиев за Nexo: Това не е разследване, а акция "Кал и каскети" Уж най-големите борци за справедливост мълчат за Nexo, понеже самите те са в центъра на схема Томислав Дончев: Няма да тричаме ДБ за Nexo, готови сме да разговаряме с тях за кабинет Христо Иванов за Nexo: Ще понесем щета Асен Василев: Nexo e димка на прокуратурата, за да заглушат скандала с къщата в Барселона Делян Добрев: Асен Василев дали вече не е избягал на някой остров? Петима служители на Nexo са финансирали "Демократична България" с по 20 000 лв. Свързаха Асен Василев с аферата Nexo, искали да внедрят криптовалутата в БОРИКА Настимир Ананиев се закани да съди наред, започва със Слави и Тошко Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва Тома Биков: Проверява се дали Nexo не е финансирал ПП ОБЗОР: Защо разследват криптоборсата Nexo, в която замесен се оказа съратник на Настимир Ананиев Политически съратник на Настимир Ананиев замесен в аферата Nexo Прокуратурата: За пет години през Nexo са преминали над 94 млрд. долара, клиент е финансирал терористични актове Спецполицаи влязоха във фирма за криптовалута в София
виж още
скрий
13 Януари 2023, Петък, 22:28 ч.
Автор: Кристиян ШКВАРЕК

Над 96 милиарда долара са минали през банката, според разследването това е включвало от заобикаляне на санкционния режим спрямо Русия, през пране на пари до финансиране на ислямистки организации

Международното разследване на българската криптобанка/борса/платформа/хеджфонд "Нексо" се очертава да бъде най-голямата новина, касаеща България в международен план в последно време.

Общо над 96 милиарда долара са минали през банката, като според разследването това е включвало от заобикаляне на санкционния режим спрямо Русия, през пране на пари, та до финансиране на ислямистки организации.

Международните медии гърмят по темата, която беше обилно отразена и зад океана. Историята включва и финансиране на медии и политически партии у нас, покривайки всички изисквания за много важна тема сред онези, които специално се вълнуват от въпросите с корупцията, задкулисието и върховенството на правото у нас.

Но усещате ли оглушителното мълчание по темата?

"Демократичната общност", партиите на промяната - ПП и ДБ, както и целокупната им мрежа от "независими медии" и анализатори се е скрила вдън земя. Защо ли?

Ами защото според международното разследване има замесена връзка на криптобанката с "Продължаваме Промяната" и "Демократична България". Служители на криптобанката Nexo са финансирали коалиция "Демократична България", става ясно от отчетите на партията, а в медиите на "Капитал" пък банката от години е обилно рекламирана и промотирана. Естествено, тези неща винаги се случват срещу заплащане. Сред основателите на пирамидата са бивши служители на Иво Прокопиев, а пък други водещи лица са пряко обвъзрани с "Продължаваме Промяната" и конкретно с финансирането на двете им предизборни кампании.

Та стигаме до поредния момент, в който тъкмо на уж най-големите борци за "върховенство на правото" им се налага сконфузно да мълчат, понеже самите те са в центъра на схема. Миналата година това се случваше периодично.

Междувременно, шизофреничното крило на "демократичната общност" ще прави протести под прозорците на Телус, убедени, че там има зловеща кремълска конспирация да ги блокират във Фейсбук, понеже си нямат представа как функционират алгоритмите на платформата. За заобикалянето на руските санкции през Нексо, обаче, няма да протестират, защото партиите и медиите им са получавали пари от същите.

Убеден съм, че с примери като тези все повече хора в страната ще осъзнават откъде идва маниакалното ми презрение към тази общност, медиите, кръговете и партиите им. Това са измамници и шарлатани.

*Кристиан Шкварек е популярен български анализатор, коментарът е от фейсбук профила му


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
30
Коментара по темата
30.
ръъъъът
14.01.2023 17:27:37
1
5
Мама ви ПП-та,евахте мамата на държавата.Боклуци мръсни.
29.
...
14.01.2023 15:13:07
0
0
Какво международно разследване? Това е простонародно медийно недоразумение!
Това ли излезе по платежните баланси за паричните потоци? 4 оборота на приходи, разходите и взаимоотношения за годината с 3,6млн банкови транзакции.
Средно колко % от населението са получатели и /или наредители по безкасови операции? Дали ще има и процент?!!!!
28.
Пълни глупендери
14.01.2023 11:39:36
2
18
Ареста на Борисов пълен фарс, това им беше най голямата грешка която допуснаха и от тук нататък. Пожелахте да видите ние ви показваме. Малкото камъче обърна каруцата.
27.
някой
14.01.2023 11:15:55
18
10
Ах колко угодно.ПП и ДБ сиреч най големите неее единствените политически противници на хунтата Герб и ДПС да са замесени в случая и то точно сега когато се връчва 3 мандат. И прокуратура, гербаджии и дпесари в един глас да тръбят едни и същи замислели фрази за това, хаха смях в залата
26.
Уж
14.01.2023 10:54:56
12
6
Независимима медиа пък прави внушения
25.
Отстрани
14.01.2023 10:48:04
14
7
Кюлчета
24.
За много пари иде реч
14.01.2023 10:32:41
3
31
Изпълнителен директор на уеб хостинг компанията SiteGround е дарил на "Да, България" с лидер Христо Иванов и на ВОЛТ на Настимир Ананиев сумата от 480 000 лв.
Защо ли основен приоритет на Гюров от ПП за шеф на БНБ е: Компании като Nexo да имат достъп до пазара на финансови услуги?
Ледът се пука господа шмекери, правилно Крумчо строи нов пандиз!
23.
Хахаха
14.01.2023 10:02:27
35
16
Флагман пак облизва гербавите задници, нищо че там няма много мед вече. Надеждата да им подхвърлят огризки умира писледна
22.
Фигуранта
14.01.2023 09:04:09
7
39
13 януари, петък - когато гръм удари “Продължаваме промяната” и “Демократична България” … как ехото (не)заглъхва.
21.
Клоуните от ПП и ДБ
14.01.2023 09:02:56
6
47
Недей дочака до зори, върви кради, кради, кради ,криптовалути нагреби .
Далавери ,кражби, комисионни, държавата разори .
Измамническата банда от промяната , пирамиди построи , Дунав мост 5 завърши, Мариците затвори, за инвестиции лъжи.
Дий , краста от промяната с измамата , Дий, към Канада си ходи!
20.
Тези същите
14.01.2023 08:45:07
8
44
Закриха специализираният СЪД
ЗАЩО ЛИ?!!!
19.
Пешо кура от Поморие
14.01.2023 08:27:05
6
48
Каленихта на ПП и ДБ.Време е да ни освободите от присъствието со .Но,първо да минете през поправително заведение . Извинете се и на тъпаците дето гласуваха за вас. За две години разсипахте хубавата ни България.И накрая от мен :да еба вашта мама мръсна крадлива.
18.
Сандо
14.01.2023 08:05:46
21
11
Това да вземаш от американците не е грешно чадо даже е похвално ама да даваш кинти зада стоиш на власт си е хипер мега тъпо справка толупа с изтребителите
17.
до ДБи ПП
14.01.2023 08:04:32
5
41
Довиждане!
16.
Мдаа
14.01.2023 07:05:17
8
39
Гениална антилогика от крипто-кралицата Кокорка: аферата Nexo целяла да заглуши...къщата в Барселона?!
Тая опорка може да я измисли само кралицата на пиара Зайо Цицин.
Банка КТБ фалира и беше обявена в несъстоятелност и ликвидация по времето на правителството на Орешарски!
15.
Емиии
14.01.2023 06:30:28
17
18
първите борци за правда и свобода /комунистите/след 1990 година ни окрадоха парите чрез никнещите като гъби нови банки и като посъберяха пари от влоговете - фалираха, вторите борци за правда и свобода /ГЕРБ/ ни обраха чрез Цветан Василев и БАНКАТА МУ. Сега третите борци обраха май парите на тарикатите/ щото народа вече няма/ и те се разшетаха изпаднали в потрес
14.
Интегрален метод на факторен анализ
14.01.2023 06:18:56
4
32
Ще Ви предложа няколко кратки експозета на хора, спечелили си авторитет и признание за безпристрастност и чест.
Темата е ясна, злободневна и за мнозина - дори досадна, но повярвайте ми - жалкото "вещество" Настимирчо е само бушон, защото няма потенциал за повече, а бушона ще гръмне и тогава... О, да - ще стане интересно!
Та, как беше?! Ние сме братството на честните и почтените, умно-красивите носители на промяната... Или както се изхвърли "бащицата" им Радев: "Ако аз управлявах, нямаше да се краде...?!" Ето това е трагикомедия! Не по Шекспир. Модерна. Сега я наричат шарлатания. Крипто...
Калина Андролова: "Добро утро, криптоизбиратели! Както и да бъде ударено ПП-обществото, то е като тефлонов тиган, всичко се плъзга по него и отича в забрава. Тъй като "харизмата" на политическата глупост е неизтребима и здрава. "Здравите" политически сили на Киро...?!"
Виктор Димчев: "На специална пресконференция Прокурстурата на Реп. България обвини Nexo, че не просто са прали пари, но са били на срещи в МФ, където ги е посрещнал министър Асенчо...
Вероятно са обсъждали как да перат още повече пари?!
И да си знаете, че прекалихте. Това е по-грозно и от ареста на Иванчева, съгласен съм със Силвия Великова.
Прочие, майката на Тренчев е богаташка, близка до президента Румен Радев. Това не ви дава правото да позорите един честен бизнес за 94 млрд. долара...
Хора са държани часове наред в позорни разпити. Момичетата от Nexo са били малтретирани - натривки, прокурори, безсъние и липса на тоалетна. Беззаконие...
Зад действията на родните мафиоти прозира дългата ръка на САЩ, откъдето тръгва разследването! Но хората от Nexo вече са избягали в Бурж ал Браила и си пият уискито с другите хъшове там.
Допълнително ще ви уведомя кога "Правосъдие за всеки" ще организира протест, за да защити тия честни хора в тая честна фирма ."
Соня Колтуклиева: "Звънях на Настимир Ананиев. Не ми вдигна. Изпратих му sms:
"Добър ден, г-н Ананиев. Аз съм Соня Колтуклиева. Звънях Ви, за да Ви помоля за коментар на мащабната международна акция срещу Nexo.
Кога за последно видяхте Вашия приятел и бизнес-партньор Антони Тренчев?
Какво мислите за него - той измамник ли е или крипто-вълшебник?
Знаете ли къде е сега?
Имахте ли разговори с Кирил Петков и Асен Василев за разследванията на Nexo от властите в 8 американски щата, започнали през миналата година?
Обсъдихте ли сегашната скандална ситуация с Nexo и репутационните щети, които нанасят върху “Продължаваме промяната” Вашите връзки с Антони Тренчев..?!
Благодаря Ви за вниманието. Очаквам с нетърпение Вашите отговори.
Поздрави, Соня Колтуклиева
Отговори няма... Каква изненада!"
Цветан Фиков: "Мантри за светло бъдеще, заклинания срещу предишните. Това ще слушаме през цялата кампания. По схемата на Гьобелс за лъжата повтаряна 100 пъти... Нищо ново, нищо повече.
През 90-те години на миналия век, България бе напълзяна от безброй пирамиди, като "Ист Уест Интернешънъл Холдинг Груп" АД, "Лайф Чойс Интернешънъл" и още други, които точно по тази схема "дай си парите при нас и ще станеш богат" повтаряно до откат и призиви "да повторим всички заедно - аз ще стана богат - ние сме екип - ние сме избраните!", пълнеха зали с наивници обещавайки им да станат милионери за 1 нощ. Страшно много народ се прости с парите си…за 1 нощ. Дори имаше чалга песен за това явление.
Сега обаче пирамидата е в политиката, сега ни казват: обедняхте за 1 година - доверете ни се, за "да си довършим работата". Пирамидата е политическа и се нарича: "Продължаваме промяната", схемата е същата, но този път целта е държавната пара! Ако сте наивни - дайте им да си довършат работата!"
/редактирано, бел. авт./
13.
слуЧАЙност ?
14.01.2023 04:38:19
12
28
Съвсем случайно собственика на "СИЕЛА", която доставя и обслужва изборните машини е бил, парламентарен съветник на А.Тренчев от "Нексо".
Случайности бате.
Важното е да вЕрваш в честността и случайността на нашТа демокрация.

Затова евро-Атлантидите от ДБ, ПП и ГЕРБ да сА прегърнат, както снощи в Панорама по БНТ, да си простят, целунат уста в уста и да ни вгорчат живота с едно Евро-Правителство.
12.
Свидетел
14.01.2023 02:07:54
36
18
Имам запис как, когато Тиквата го снимат с кюлчетата и пачките в леглото, всъщност именно Шкварек е бил заедно под завивките с него и то 2 дена без спир ;)
11.
до Кристиян
14.01.2023 01:54:00
21
12
ахахах кристияне, погледа ти е тъп почти колкото и главата ти:))
10.
Гошо
14.01.2023 00:18:42
16
12
Това шизофренично наци за пореден път доказва, че когнитивността не му е силна страна. Че дейността на NEXO мирише отдалече си е факт. Обаче начинът, по който ги тричат в момента е един пълен майтап. Прокоратурата е толкова некадърна и толкова далеч от този технологичен сектор, че с всяко следващо действие се излага още повече. Твърде вероятно е безскрупулните момченца, дето ръководят цялата работа много сериозно да осъдят България за неправомерни действия. Те наистина са в час. Казвам го в качеството си на човек, който е работил по съвместен проект.
А логореята на Шкварек няма нищо общо с действителността. Нещата са много, ама много по-сложни.
9.
Лъжа
13.01.2023 23:48:07
68
25
Кирил и Асен са бъдещето на България
8.
мдаа
13.01.2023 23:38:14
16
45
По всичко личи, че янките са решили да изчегъртат ПП и ДБ от политическата сцена. Дали са им възможност да налапат каквото могат, да продадат каквото българско има, но вече са достатъчно недолюбвани и нямат работа в българската политика, а има за вземане един АЕЦ, няколко ТЕЦ, земя, гори, води... Значи ни готвят нов проект, който изведнъж ще изникне като гъба още на следващите избори. Бъдете осторожни, България е на ръба да спре да съществува и не бива да сме ние тези, които ще я погребат!
7.
6 Криптомир Ананиев анти Гешев
13.01.2023 23:25:50
18
59
Гешев е виновен, как си позволява да разкрива далаверите на променкаджиите!
За това му искаме оставката и да си сложим Прокопи коректен прокурор!
Хайде чао,че имам полет до Дубай ;)
Даренията за революционните избори напоследък към Продължаваме промяната от страна на екипа на Лукойл са на стойност стотици хиляди левове. Направени са от служители и близки, роднини, шуреи и баджанаци на руската компания. Повечето са с размер поне от по 10 000 лева.
Даренията към Да България от страна на служители на един български олигарх са на стойност стотици хиляди лева.
Размерът им започва от 5000 лева, стандартно е 10 000 лева. Най-крупен дарител е шофьорът на районния кмет на ДБ от Слатина, превел от джоба си 196 250 лева на своята любима партия.
6.
Плащай народе!
13.01.2023 23:08:05
60
30
Гешев оправи КТБ. Още не сме платили масрафа от 4 милиарда и половина и този сплескан каскет с показната си простотия вече е сготвил още щета за държавата в размери на милиарди.
5.
Фрог нюз говорител ДС Академик
13.01.2023 23:06:00
16
75
Не е истина кражбата за милиарди, не е истина защото ГЕРБ е в дъното на разследването, така пишат във ФБ ПП, надъхвайки баламите :)))
Разследванията срещу Nexo започват от САЩ. ПП казват, че разследването в България срещу Nexo е атака от младежи ГЕРБ срещу тях. Следователно САЩ атакуват ПП, защото са разбрали, че са шарлатани. САЩ = ГЕРБ според престъпниците на прокопи :))))) Точно толкова просто е, като Киро.
4.
Не е последното разкритие за ПП
13.01.2023 23:02:21
20
81
Не случайно ДАНС проверява разминавания при машинния вот.Настимир Ананиев и "Промяната" горят в скандала с криптоизмамата NEXO!След скандала с Джемкорп името на ПП се лепна до международната афера NEXO и политически ги занулява...
3.
Ще
13.01.2023 22:58:19
73
33
стане като с терориста, на който "помагала депутата от ДБ"!
Тия помияри от герб-дпс-бсп не знаят мярка.
държавна сигурност не е закрита в България и все още е част от кгб.
Предатели на майка България!
2.
Кристиан Шкварек
13.01.2023 22:47:08
62
33
Браво Кристиан Шкварек, теле дойде говедо ще си идеш.
1.
Така е шкварек
13.01.2023 22:43:40
70
39
Затова и партията към която принадлежиш (вмро), никога повече няма да влезе в парламента, заради общественото презрение към подобни партии и лицата които обслужват с всичките си отверстия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори