×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Nexo ще плати 45 милиона долара на американските регулаторни органи


Nexo ще плати 45 милиона долара на американските регулаторни органи
Основаната от българи компания ще плати 22,5 милиона долара неустойка и допълнително същият размер глоби
Тема в развитие
Христо Иванов: След акцията в Nexo възможността третият мандат да дойде в ДБ значително е намаляла Сарафов: Преговаряме с една от най-големите международни одиторски компании, която да провери Nexo Бойко Борисов: Ако няма виновен за NEXO, да го пишат на нас Приоритет на Гюров от ПП за шеф на БНБ: Компании като Nexo с достъп до пазара на финансови услуги Бойко Борисов: След Nexo вече не е възможна коалиция на евроатлантиците с мандат на ДБ Настимир Ананиев за Nexo: Това не е разследване, а акция "Кал и каскети" Уж най-големите борци за справедливост мълчат за Nexo, понеже самите те са в центъра на схема Томислав Дончев: Няма да тричаме ДБ за Nexo, готови сме да разговаряме с тях за кабинет Христо Иванов за Nexo: Ще понесем щета Асен Василев: Nexo e димка на прокуратурата, за да заглушат скандала с къщата в Барселона Делян Добрев: Асен Василев дали вече не е избягал на някой остров? Петима служители на Nexo са финансирали "Демократична България" с по 20 000 лв. Свързаха Асен Василев с аферата Nexo, искали да внедрят криптовалутата в БОРИКА Настимир Ананиев се закани да съди наред, започва със Слави и Тошко Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва Тома Биков: Проверява се дали Nexo не е финансирал ПП ОБЗОР: Защо разследват криптоборсата Nexo, в която замесен се оказа съратник на Настимир Ананиев Политически съратник на Настимир Ананиев замесен в аферата Nexo Прокуратурата: За пет години през Nexo са преминали над 94 млрд. долара, клиент е финансирал терористични актове Спецполицаи влязоха във фирма за криптовалута в София
виж още
скрий
20 Януари 2023, Петък, 07:51 ч.
Автор: Флагман.Бг

Компанията ще прекрати нерегистрираното предлагане на крипто продукти

Компанията Nexo се е съгласила да плати 45 милиона долара на американските регулаторни органи и ще прекрати нерегистрираното предлагане на крипто продукти.

Това съобщи Комисията за ценни книжа и борси на Съединените щати, която обвини Nexo, че е нарушила правилата, предлагайки продукт за крипто кредитиране, информира БНТ.

За да избегне разследване на властите, основаната от българи компания ще плати 22,5 милиона долара неустойка и допълнително същият размер глоби.

В извънсъдебното споразумение Nexo не признава или отрича констатациите на агенцията. Компанията трябва да плати паричната санкция в рамките на 12 месеца.

С това се слага край на проверките на американските регулатори на дейността на Nexo, касаещи бизнеса на компанията.
 


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
9
Коментара по темата
9.
до 8
20.01.2023 10:04:28
9
5
Нещо сам си противоречиш...
Глоба се плаща от неизрядната фирма, което и ти сам признаваш. Ако в САЩ има възможност за подобни споразумения, в България не ми е известно.
Пак казвам и се надявам да ти влезе в главата - Нексо е нарушила законите в САЩ и затова е глобена, т.е. Нексо са закононарушители!
Това, че са си платили на американците дали обяснява даренията за ДБ??? Или понеже са платили в САЩ, това означава, че изчиства имиджа им в България???
На това му се казва отвличане на вниманието и замитане на следите.
8.
До 3
20.01.2023 09:21:51
25
41
Пак нищо не си разбрал!Именно защото не са били изрядни в осем американски щата затова са се споразумяли с регулаторите на съответната глоба.Не са били изрядни,щото са предлагали кредити или лихви в крипто на граждани на тези щати,а не са били регистрирани в тези щати за съответната дейност.В България дори не е регламентирана тази дейност с крипто,т.е. тъй като не е упомената в закона търговията с крипто и няма какво е забранено и какво е разрешено,то Гешев гони Михаля...,демек което не е забранено е разрешено!Затова рейдъра Гешев си измисля,че Нексо била криминална,демек уж финансирало тероризъм.Накрая тия 45 мишки ще ги плати българския данъкоплатец след българската държава бъде осъдена!!!!
7.
да
20.01.2023 09:14:27
10
12
Не сме с дървени глави, а си имаме истинска мафия. Тя си иска пълната власт. Nexo пречи. Дарява законно, обаче не на когото трябва. Всеки дръзнал да подпомага демократичните партии ще бъде смачкан. Това е посланието.
6.
Моляяяяя.....?
20.01.2023 09:11:53
1
8
"За да избегне разследване на властите, основаната от българи компания ще плати 22,5 милиона долара неустойка и допълнително същият размер глоба"-измислици премислици.Кой автор на Флагман измъдри тази глупост?В САЩ нЕма избягване от разследване за разлика от тука!А глобата от 22,5 млн си е според закона точно толкова колкото и са задълженията към американските регулатори,а именно 22,5 млн,тотал 45 млн.
5.
Дааа
20.01.2023 09:02:51
2
10
Сега, познайте кой ще плати глобата на маеркианците...
Незаконни арести, очерняне на доброто им на компанията... Едни 45 милиона без пропуснатите ползи ще плати българския народ.
Мафията разполага с парите ни и си прави каквото си иска.
4.
Факт
20.01.2023 09:00:53
5
13
САЩ и ЕС редовно налагат глоби в ИТ сектора , дори на Фейсбук. Това не означава, че са престъпни организации. Ама ние тука с дървените глави сме голяма работа.
3.
до 2
20.01.2023 08:44:10
6
17
ако Нексо са изрядни, защо плащат???
Май под бомбето няма нищо?
Асенката Василев и той си плати в извънсъдебен спор. Пак защото е невинен....
2.
бомбето
20.01.2023 08:25:21
6
19
С нетърпение очаквам сега да видя брифинга на нашата прикривотура с говорителката сийка и моя адаш, каскета...
1.
Всичко запари
20.01.2023 08:03:48
13
11
Алчни свине, американците два пъти по големи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас Министрите разкрачени между президентството и парламента? Министрите разкрачени между президентството и парламента? Румен Радев не хареса ограничаването и през цялото време ще показва, че тази процедура е несъстоятелна, коментира доц. Наталия Киселова Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Шофьорка на бургаско „Пежо“ изпусна завоя до жп гарата, заби се в уличен стълб Пътният инцидент стана рано тази сутрин Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори