×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Христо Иванов за Nexo: Ще понесем щета


Христо Иванов за Nexo: Ще понесем щета
Тема в развитие
Христо Иванов: След акцията в Nexo възможността третият мандат да дойде в ДБ значително е намаляла Сарафов: Преговаряме с една от най-големите международни одиторски компании, която да провери Nexo Бойко Борисов: Ако няма виновен за NEXO, да го пишат на нас Приоритет на Гюров от ПП за шеф на БНБ: Компании като Nexo с достъп до пазара на финансови услуги Бойко Борисов: След Nexo вече не е възможна коалиция на евроатлантиците с мандат на ДБ Настимир Ананиев за Nexo: Това не е разследване, а акция "Кал и каскети" Уж най-големите борци за справедливост мълчат за Nexo, понеже самите те са в центъра на схема Томислав Дончев: Няма да тричаме ДБ за Nexo, готови сме да разговаряме с тях за кабинет Христо Иванов за Nexo: Ще понесем щета Асен Василев: Nexo e димка на прокуратурата, за да заглушат скандала с къщата в Барселона Делян Добрев: Асен Василев дали вече не е избягал на някой остров? Петима служители на Nexo са финансирали "Демократична България" с по 20 000 лв. Свързаха Асен Василев с аферата Nexo, искали да внедрят криптовалутата в БОРИКА Настимир Ананиев се закани да съди наред, започва със Слави и Тошко Трифонов: Асен Василев е ходил всеки ден в офисите на Nexo да ги съветва Тома Биков: Проверява се дали Nexo не е финансирал ПП ОБЗОР: Защо разследват криптоборсата Nexo, в която замесен се оказа съратник на Настимир Ананиев Политически съратник на Настимир Ананиев замесен в аферата Nexo Прокуратурата: За пет години през Nexo са преминали над 94 млрд. долара, клиент е финансирал терористични актове Спецполицаи влязоха във фирма за криптовалута в София
виж още
скрий
13 Януари 2023, Петък, 22:08 ч.
Автор: Флагман.Бг

Ако се наложи, ДВ е готова да върне дарението

Няма как да проверим всички дарения, защото не сме ДАНС, категоричен бе Христо Иванов  по повод данните, че скандалната Nexo е финансирала ДБ със 100 000 лева. Той поиска да се преразгледа и начина за финансиране на партиите, за да не изпадат и останалите в тяхната ситуация

Това, което мога да кажа с абсолютна сигурност, e че ние по никакъв начин не сме оказвали каквито и да било услуги на тази фирма и нейните ръководители, така че да може да се говори, че те са получавали нещо насреща. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Панорама" по БНТ по повод даренията за коалицията от криптобанката Nexo.

Много неща има да се кажат. Няма какво да потвърждавам. Фактите, на които се основават журналистическите публикации, идват от неща, които ние сме декларирали. Ако имаше нещо, от което ние да се срамуваме, едва ли щяхме да отидем да го декларираме така, че сега да излиза на бял свят, каза Иванов.

Ние сме в ситуация, в която наченките за някакво публично финансиране на партиите, бяха счупени от популизъм. В този цикъл на кампания, всяка политическа партия трябва да намира начин да финансира кампанията, което не е лесна работа. Ние сме се фокусирали върху общността на работещите в ай ти индустриите, защото смятаме, че това е една от индустриите, която има най-малък допир с такива токсични реалности като обществените поръчки и вътрешните регулации. Правим много активни кампании и декларираме всичко, което получаваме от физически лица. Ние нямаме възможност да проверяваме кой стои зад, защото не сме ДАНС, продължи той.

Готови сме, ако има въпроси от българските служби или правоохранителните органи, да отговорим. Но ние сме изпълнили закона, декларирали сме всичко и сега трябва да се обясняваме. И ще се обясняваме, защото разбираме, че това е важно, подчерта Иванов. 

Но извън неизбежните обяснения, които ще последват, може би е време тази щета, която беше нанесена с ликвидирането на адекватната форма на публично финансиране на политическите партии, да започнем да осъзнаваме, че трябва да я възстановим или да влезем в много сериозен разговор за нормата, за отношението между политици и бизнес, така че всички да знаем кога е достатъчно да спазим закона и няма да се окажем в ситуация, в която ние сме се оказали, настоя съпредседателят на ДБ.

Най-почтено е партията да възстанови полученото дарение. Ако има надеждни данни, най-чисто е да се върнат парите, коментира казуса пък зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев, който също е в студиото.

Естествено, отвърна с готовност пък Иванов.

Относно съставянето на кабинет с третия мандат Иванов заяви, че с тази ситуация има доста причини да се мисли, че надделяват импулсите да се ходи на избори. По думите му някой ще загуби, ако реши да играе ролята на мост.

Допълни обаче, че има огромно количество аргументи да се направи правителство сега.

"Ако сега не хванем политическия прозорец за Еврозоната, не е ясно кога ще се отвори той. Трябва да започне и процесът за модернизация на армията, работата по Плана за възстановяване и устойчивост, за да се промени начинът на живот", каза Иванов.

Съпредседателят на ДБ изрази "мрачна прогноза", че редовно правителство няма да има до ноември, ако не се реализира третият мандат.

Трябва да отговорим на въпроса как ще се управлява държавата, допълни Иванов.

Според него се правят реалити формати от изборните кампании, което прави трудно намирането на допирни точки в последствие.

Сега е изключително важно да спрем тази тенденция, призова Иванов.

По думите му от "Демократична България" подхождат към ситуацията с изключителна отговорност.

Българското правителство трябва да си възстанови контрола върху всички обекти от критичната инфраструктура, това не означава национализация, а българската държава да има резервни механизми за реакция, допълни още Христо Иванов по повод решението на Народното събрание да се създаде "особен търговски управител", който да действа от името на правителството в обекти от критичната инфраструктура, свързани с националната сигурност в енергийния сектор.


В категории: Политика


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Борил
18.01.2023 09:30:42
0
0
ДБ са продажници, които прибират всеки лев, до който могат да се докопат.
5.
Асен
17.01.2023 19:00:40
0
1
Може и да понесат щета, но са отнесли и доста пари, което за ДЛ е по-важното!
4.
Свинчо
14.01.2023 13:51:12
1
1
Богдан та убии
3.
Дрон
14.01.2023 11:38:29
2
6
Не само ще понесете щета, ами ще изчезнете от лицето на земята!
2.
Вие
14.01.2023 07:16:00
1
16
От ДБ сериозно ли си вярвахте ,че ще паднете от небето , ще вдигате протести и ще се представяте за ангели чисти и неопетнени?Гадно нещо е държавната машина и ви се демонстрира нагледно да си опичате акъла и да не си разигравате кончето ,така ги виждам аз работите на другите избори може и да ви няма.
1.
Паника и смут
14.01.2023 00:24:52
5
9
сред крипто неокомунистите.
Ще спре финансирането не само от нашите криптомошеници, но и от уплашените от скандала задокеански фондации.
Неокомунистите ще трябва да преминат отново на руска хранилка, като своите бащи и майки допреди три десетилетия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори