Екстрадираха у нас бургаския бизнесмен Валентин Христов, обвиняем за каналджийската схема "Локорско"
Той е давал информация за това откъде мигрантите могат да прескочат оградата, както и кои служители на браздата няма да създадат проблеми, ако ги видят
Бургаският бизнесмен Валентин Христов, който бе издирван заради трагедията „Локорско“ (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ) току-що бе екстрадиран у нас.
На ГКПП "Кулата" Гърция предаде на българските власти шестия обвиняем за трагедията със загиналите мигранти в камион край Локорско.
Припомняме, че 18 нелегални бежанци загинаха, а 34 бяха настанени в болници след инцидента. Петима са арестуваните у нас, а шестият обвиняем – Валентин Христов, беше задържан в Гърция.
Христов беше задържан на „Промахон” при опит да влезе от Гърция в България. Той остана няколко дни в ареста в Серес, след което гръцките власти във вторник разрешиха екстрадицията му у нас. Той е обвинен, че участва в организираната престъпна група за трафик на мигрантии отговорна за трагедията с камиона в Локорско.
Предполага се, че в качеството си на бивш граничен полицай той е човекът, през който е минавала информацията откъде мигрантите могат да влязат на територията на страната ни и кои граничари няма да направят проблем за това.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
