×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Хубавият хляб започва да мухлясва на третия ден, твърди експерт
  • Разбиха печатница за фалшиви банкноти в Шумен, създавани с хартия за дюнери
  • Ремонтират „Дунав мост” от румънска страна
  • Байдън обяви план за разширяване на достъпа до безплатни продукти за контрацепция
  • Директорът на НАСА е на посещение у нас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГИР-2 няма инвестиционен проект за МОЛ в центъра на Бургас. Съдът и Общинският съвет ще кажат какво ще строим


ГИР-2 няма инвестиционен проект за МОЛ в центъра на Бургас. Съдът и Общинският съвет ще кажат какво ще строим
Бургаският кмет отговаря на Флагман.Бг ексклузивно, след нашето разследване за аферата с 12-те декара в центъра на града, оградите на терена вече са изместени заради ремонта на пл.Тройката
Тема в развитие
Минахме дълъг път, за да изчистим казуса с "Дупката", вариантът за делба е много добър Пробив! Сагата с Дупката в центъра на Бургас може да бъде разрешена до месец Чудо на природата! Изобилие от флора и фауна е създало джунгла в сърцето на Бургас Уловиха змия в центъра на Бургас, жабарникът ГУМ станал змиярник Само във Флагман.БГ! Вижте уникалния проект за бургаско НДК в дупката на площад „Тройката“ (СНИМКИ) Бургаски студент подари идеен проект за Дупката на „Тройката”, администрацията на кмета Николов залята с атрактивни предложения Идея: „Манежная площадь” да сътворим в Бургас край Альоша, вместо незавършения ГУМ Как да бъде преобразена язвата на „Тройката”? Музей, градски фонтан, подземни арт пространства... Кметът на Бургас: Язвата на Тройката да стане модерен площад с парк, тип пл."Жени Патева" ГИР-2 няма инвестиционен проект за МОЛ в центъра на Бургас. Съдът и Общинският съвет ще кажат какво ще строим Как бяха закопани 10 млн.лв. в трапа на ГУМ-Бургас или развръзката на тъмната сделка за мола на ГИР 2
виж още
скрий
13 Януари 2014, Понеделник, 14:25 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимка Флагман.бг

Искам да се знае точно кой и по колко притежава от терена, търся максимална обществена подкрепа за защита на собствеността ни

  Г-н Кмете, има ли реално и добросъвестно инвестиционно намерение да се строи ГУМ-мол в самия център на града(виж нашето разследване на аферата с ГУМ-а тук)? Въпросът е съдбовен за бъдещите поколения  предвид предприетата мащабна реконструкция на пл.Тройката от страна на Общината – подземна улица, нова зона за отдих, водно огледало, пейки, зелени площи.

-Инвестиционните намерения са само намерения, за сериозни постъпки за строителство може да се говори, когато има конкретно разработени и одобрени инвестиционни проекти. Към настоящия момент няма одобрен инвестиционен проект, който да е основание за издаване на разрешение за строеж. В случая, за мен са важни преди всичко две неща- общинската собственост да бъде защитена, както и да има консeнсус на бургазлии по отношение на това, какво ще се изгражда там. Става въпрос за супер центъра на града и независимо, че се касае за частна инвестиция, мнението на жителите на града трябва да се вземе в предвид.

-  Документите на инвеститора на мола ГИР 2, с които Флагман.бг разполага, се разминават. От една страна, застроената площ, върху която се разрешава извършване на строителство  е 6 700 кв.м, а разрешената за строителство площ над кота 0 е 18 700 кв.м. Но с нотариален акт №24 от 14 март 2005 г. том 1, рег.№557, дело №019, е признато право на строеж на масивна сграда със застроена площ 8 000 кв.м и РЗП 32 476 кв.м. Какво означава това, г-н Кмете?

-Обемът на правото на собственост, не само на старозагорската фирма, но и на всички останали съсобственици – търговски фирми и Общината, ще се определи от съда в заведеното от нас делбено дело. Всъщност, затова и предявихме иска за делба, за да може точно да се определи кой какво притежава и съобразно това какви възможности за реализиране на правата си има. Това естествено, ще го реши съдът, като същевременно е открита и опцията за постигане на съдебна спогодба. Но само и единствено, под контрола и със санкцията на Общинския съвет в Бургас.

-  Заради това ли не издавате разрешение за строеж на ГИР 2. Впрочем, към момента инвеститорът изобщо има ли някакви валидни строителни книжа? Ако „Да” – за какъв обем право на строеж?

-Според юристите, висящият съдебен спор е пречка за издаване на разрешение за строеж, а за правото на строеж – отговорът се съдържа по-горе.

- Ако действително проблемите със собствеността на заградения терен, наричан накратко от бургазлии „дупката”, „трапа”, „блатото”, „жабарника”,” комарника”, „язовира” – с обща площ  11,627 дка, са преодолени, както твърдят от ГИР 2, защо в крайна сметка, в края на 2013 г. подадохте искова молба за установяване на правото на собственост на съделителите и допускане на реална делба на земята?

- Към момента на предявяване на иска, съсобствениците на терена бяха много – общината, посочените от вас фирми, както и доста физически лица, на които собствеността беше възстановена чрез реституция. Перспективата за постигане на общо съгласие за застрояване на терена не беше благоприятна, по-точно беше невъзможно това да се случи. Ето защо прибягнахме до позволения законов способ – предявяване на иск за делба. Ефектът от това е очевиден, на първо място се окрупни собствеността, като отпаднаха собствениците физически лица. Сега остава съдът да се произнесе по въпроса кой какви права, в какъв обем има, след което и на тази база, ще се определи бъдещото застрояване.

-  Ако Община Бургас, във Ваше лице, през последните 6 години, се оказва грижовен стопанин на имота, което е несъмнено предвид множеството сложни съдебни битки, които изведохте дотука, сега ще проведете ли обществено обсъждане за неговото бъдеще?

- Изходът на съдебния спор ще предопредели и възможностите за застрояване, като естествено и в унисон със създадената практика да се допитваме до мнението на бургазлии по важни за града въпроси, ние ще търсим консенсусно решение за застрояване на най-централното място на Бургас, базирано на максимална обществена подкрепа.



В категории: Бургас


Флагман.БГ Грешки при секса с нов партньор Грешки при секса с нов партньор 21/10/2024, Понеделник 22:00 3
Милиони жени ѝ завиждат
Милиони жени ѝ завиждат 21/10/2024, Понеделник 21:21 1
Флагман.БГ Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано 21/10/2024, Понеделник 20:04 2
Три години без Владимир Каролев
Три години без Владимир Каролев 21/10/2024, Понеделник 19:00 1
7
Коментара по темата
7.
byrgas
14.01.2014 12:30:48
0
1
razberete se i pochvaite shte stane mnogo dobre za grada
6.
byrgas
14.01.2014 12:30:42
0
1
razberete se i pochvaite shte stane mnogo dobre za grada
5.
byrgas
14.01.2014 12:30:37
0
1
razberete se i pochvaite shte stane mnogo dobre za grada
4.
строител
14.01.2014 10:00:33
0
2
Има ли геоложки изследвания за новата подземна улица и района. Много е близко до църквата! И защо само центъра се гледа, ами к/с Зорница защо се изиставя години наред?Няма търговски център, мръсно е, затревени пътеки, неподдържани градинки, машини на Чистота около фургона им, разбит път там и т. н.Тревните площи са неподдържани, защо?И защо е пълно от години със всякакви неогледни бараки? моля, обърнете внимание!
3.
da da
13.01.2014 21:52:35
5
2
Г-н Кмете, не е ли време да преразгледате и вече дадените разрешителни за строежи и на други апетитни места в Бургас, особено относно някои т.нар. "публично-частни партньорства"? Не всичко е пари г-н Кмете
2.
бургазлийка
13.01.2014 21:34:06
6
4
Г-н Кмете, не е ли време да преразгледате и вече дадените разрешителни за строежи и на други апетитни места в Бургас, особено относно някои т.нар. "публично-частни партньорства"? Не всичко е пари г-н Кмете
1.
Minko Milev
13.01.2014 20:18:47
3
6
ЯВНО НЕ СА СЕ РАЗБРАЛИ С ГИР-2 И ЗАТОВА ПРОДЪЛЖАВА ДА ИМ ПРАВИ СПЪНКИ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО. АКО НЕ БЯХА ТОЙ, МИЛКО МИЛКОВ ОТ ПОНС ХОЛДИНГ И СЪДРУЖНИЦИТЕ ИМ, ГИР-2 ОТДАВНА ЩЯХА ДА СА ГО ПОСТРОИЛИ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Грешки при секса с нов партньор Грешки при секса с нов партньор Вижте кои са те  За кого гласуват ромите За кого гласуват ромите По 50 лв. на човек и по две кебапчета - това можеш да го вкусиш и пипнеш Kакво мисли за бургаските мъже украинска инфлуенсъркa Kакво мисли за бургаските мъже украинска инфлуенсъркa Саша живее в Бургас, опитва се да говори български език, не й се получава, но пък дава оценка на нашите мъже Направете си портокалопита, ето как Направете си портокалопита, ето как Традиционен гръцки сладкиш Black Lives Matter смениха името на известна алкохолна марка, напомняло за робството Black Lives Matter смениха името на известна алкохолна марка, напомняло за робството Много от отлежалите и качествени ромове с такъв етикет сега са в ръцете на колекционери, които ще вдигнат рязко цените им България няма време за губене, сега е моментът да сложим край на този хаос! България няма време за губене, сега е моментът да сложим край на този хаос! В ГЕРБ СДС имаме ясна визия за развитието на общините в региона, проектите, които сме заложили, са свързани с инфраструктура, облагородяване и подобряване на живота във всяко населено място 90% от хората за застрашени сериозно, ако си бъркат в носа 90% от хората за застрашени сериозно, ако си бъркат в носа Според статистиките този вреден навик може да бъде опасен Проф. Гранитски и проф. Христов представят „Иронията на историята“ в бургаския театър Проф. Гранитски и проф. Христов представят „Иронията на историята“ в бургаския театър Събитието пред бургаската публика е с вход свободен Мария Бакалова хвърлила 7 бона за рокля, за да събере погледите в Лондон Мария Бакалова хвърлила 7 бона за рокля, за да събере погледите в Лондон Актрисата засенчи всички останали на премиера на филм Щракнаха белезниците на печатари на качествени левове, евро и долари Щракнаха белезниците на печатари на качествени левове, евро и долари Вижте как изглеждат метне банкнотите 
Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Почина вокалистът на Iron Maiden Пол Ди'Ано Той е част от групата през периода 1978-1981 г. Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи Бургаски младежи показаха как жестовете говорят повече от думи "Чуй ме с жест" – картини, които говорят в сърцето на Бургас Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Лиъм Пейн скочил от балкона на хотела, разказаха за последните му мигове Певецът крещял и искал да бъде разпознат Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Съпругата на Навални иска да стане президент на Русия Юлия Навалная ще се кандидатира за държавен глава  Внучката на медиен магнат стана истинска дама Внучката на медиен магнат стана истинска дама Шарлот Фройд заряза мъжа си наркоман и размъкнатите дрехи Почина Фетуллах Гюлен - най-големият враг на Ердоган Почина Фетуллах Гюлен - най-големият враг на Ердоган Издъхнал е на 83-годишна възраст Хелоуинско парти за четириноги преобрази Ню Йорк Хелоуинско парти за четириноги преобрази Ню Йорк Четириногите бяха със специални костюми - на приказни герои Шок за Брюксел! Молдовците казаха „не“ на ЕС, а Мая Санду се оправдава за провала с руска намеса Шок за Брюксел! Молдовците казаха „не“ на ЕС, а Мая Санду се оправдава за провала с руска намеса Референдумът бил опорочен с купени над 300 000 гласа от Москва, твърди президентът Скорпионът да не взема прибързани решения, а Телецът да не се усмихва насила! Скорпионът да не взема прибързани решения, а Телецът да не се усмихва насила! Хороскоп за деня – 21 октомври 2024, понеделник  Почина българската кино легенда Почина българската кино легенда Радослав Спасов почина на 81-годишна възраст, а тъжната вест събощиха от кино "Одеон"
Бойко Борисов Бойко Борисов Въпросът е да победим така, че да направим правителство Виц на деня Виц на деня - Аз спя с мъжа ми три пъти седмично.
- А аз 1 път.
- Но ти нямаш мъж!
- Мислех, че за твоя говорим...
Виц на деня Виц на деня Пешо кара колата. Жена му все мърмори:
- По-бавно!
Тъщата опонира:
- По-бързо!
Накрая Пешо губи търпение:
- Край! Стига! Кой кара колата?! Ти или майката ти?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако внуците ви се скарат не за апартамента, а за казана за ракия, не си живял напразно!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори