×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.БГ! Вижте уникалния проект за бургаско НДК в дупката на площад „Тройката“ (СНИМКИ)


Само във Флагман.БГ! Вижте уникалния проект за бургаско НДК в дупката на площад „Тройката“ (СНИМКИ)
Отличен проект на младия архитект - функционална сграда, комбинираща природата с модерното и функционалното
Тема в развитие
Минахме дълъг път, за да изчистим казуса с "Дупката", вариантът за делба е много добър Пробив! Сагата с Дупката в центъра на Бургас може да бъде разрешена до месец Чудо на природата! Изобилие от флора и фауна е създало джунгла в сърцето на Бургас Уловиха змия в центъра на Бургас, жабарникът ГУМ станал змиярник Само във Флагман.БГ! Вижте уникалния проект за бургаско НДК в дупката на площад „Тройката“ (СНИМКИ) Бургаски студент подари идеен проект за Дупката на „Тройката”, администрацията на кмета Николов залята с атрактивни предложения Идея: „Манежная площадь” да сътворим в Бургас край Альоша, вместо незавършения ГУМ Как да бъде преобразена язвата на „Тройката”? Музей, градски фонтан, подземни арт пространства... Кметът на Бургас: Язвата на Тройката да стане модерен площад с парк, тип пл."Жени Патева" ГИР-2 няма инвестиционен проект за МОЛ в центъра на Бургас. Съдът и Общинският съвет ще кажат какво ще строим Как бяха закопани 10 млн.лв. в трапа на ГУМ-Бургас или развръзката на тъмната сделка за мола на ГИР 2
виж още
скрий
26 Септември 2018, Сряда, 13:11 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Идейният проект е изпипан до последен детайл и представя потенциалното и много красиво бъдеще за „язвата на Бургас“


Свръхмодерен културен център, подземен паркинг и поляна в самото сърце на Бургас. По този начин да бъде преобразена дупката на пл. „Тройката“, предлага бургазлията Трифон Пеев. Флагман.бг се сдоби с атрактивния му проект, който впечатлява и показва една много по-различна концепция от всичко дискутирано до този момент.

Трифон Пеев е младият архитект, подарил идейния си проект за културен център на мястото на недостроения ГУМ на Община Бургас. Това е била дипломната му работа, която е оценена с отличен. 

Бургаски студент подари идеен проект за Дупката на „Тройката”, администрацията на кмета Николов залята с атрактивни предложения

На първо място стои концептуалната идея – да се изгради сграда, където бургазлии да посещават редица културни събития. Но ако бъде направена такава, центърът на града ще бъде лишен от последната незастроена площ на възловото място и съответно от шанса там да има зеленина. Заради това арх.Пеев залага на едно изключително любопитно решение.

Защо да не построим сграда, която е на половина подземна и на половина поляна?


Личат си стъпките, през които преминава проектирането.

1. Контур на разработвания имот
2. Ориентиране на сградата спрямо тази на Съдебната палата и осигуряване на достъп до пл "Баба Ганка" през имота
3. Оформяне на обем, но няма достатъчно зеленина
4. Сградата реагира на основния подход към нея
5. Осигуряване на достъп на хората до "парка" и сливането му с терена
6. Осигуряване на подходящо остъкляване и връзка между вътре и вън
7. Оформяне на финалния обем


Така ще изглежда сградата с поглед откъм пл. "Тройката" ("камерата" е ориентирана запад-изток)


Впечатление веднага прави начинът по-който сградата е проектирана – покривът й с лек, но напълно преодолим наклон с мащабна зелена площ от райграс, която да се ползва в летните месеци за пикници. По средата на постройката откъм пл. „Тройката“ (запад) е централният вход, който води до всички полуподземни помещения – 3 етажа с обща височина над 17 метра.

Как да бъде преобразена язвата на „Тройката”? Музей, градски фонтан, подземни арт пространства...

Още при влизането посетителите се оказват на централното стълбище, което отваря поглед към цялата сграда и то много внушителен. 

Идва ли краят на 30-годишната язва в сърцето на Бургас? Кметът Николов предлага ГУМ-ът да стане площад

Идея: „Манежная площадь” да сътворим в Бургас край Альоша, вместо незавършения ГУМ

Първият етаж или т.нар. „кота нула“ е проектирано за голямо помещение, което може да се разделя на няколко по-малки такива. То ще събира в себе си значителен брой от различни по функция зали – от такива за лекции и семинари, зала за експозиции и уеб кафе до мултифункционала зала за представления, която ще се разпростира и до втория етаж – „кота +5.50“


Проектът на Кота 0 в мащаб 1:400 - в северна част е залата за представления, на юг се намират залите за лекции и семинари. В центъра е главното стълбище

На него ще има заведения, компютърни зали и гримьорни. То ще се използва предимно за развлечения с прекрасна гледка на изток към пл. „Баба Ганка“.

а
Проект за втори и трети етаж - съответно Кота +5.50 и Кота +8.75 в същия мащаб. Залата за представления се простира на първи и втори етаж в северната част на сградата

Третият, значително по-малък по площ етаж (кота +11.00), ще бъде предимно с административна функция. 



Странични проекции на сградата, показват разположението на обектите и главния вход

Добрата новина за много бургазлии е че в проекта е предвиден и голям подземен паркинг. Той ще се намира непосредствено под първия етаж на сградата и ще е на 2 нива с общ капацитет от 136 автомобила и височина от 3.3 м. По проект неговият вход трябва да се обособи от страната на сегашната подземна улица. Това по всяка вероятност ще създаде сериозни проблеми и е много по-вероятно входът да се обърне откъм СУ "Св.св.Кирил и Методий".


По проекта на бургазлията подземният паркинг ще побира близо 150 автомобила. Проблем може би ще се окаже северният му вход откъм подземната улица

Черешката на тортата са зелените пространства - паркът на покрива. Видно от приложените визуализации, става ясно, че той ще се ползва като място за пикник, почивка и срещи с приятели.

Там бургазлии и гости на града ще имат възможността да се насладят за пръв път на гледка към пл. „Тройката“ отвисоко. Интересно е предложението за монтиране на стена за лятно кино - на самият вход на сградата откъм площада. От там, поради амфитеатрално-подобното разположение под наклон от 17.6%, всеки посетител ще може необезпокоявано да гледа прожекциите.


Новата сграда откъм двете и други страни - пл. "Тройката" и пл. "Баба Ганка"




От "парка" върху тавана на новата сграда ще може да се гледа кино, което да функционира през лятото. Очевидно е, че предпочитанията на проектанта са фантастичните филми - на екрана е кадър от Междузвездни войни


Интериорът е меко казано впечатляващ


Дали въпросното предложение някога ще се сбъдне или ще си остане само блянът на един завършващ студент пред общаваща кариера в архитектурата, ще стане ясно на по-късен етап.

За момента обаче едно е сигурно - кметът на Бургас Димитър Николов сериозно се опитва да разреши проблема с дупката на пл. „Тройката“.

По всяка вероятност обаче идеята на Трифон Пеев е в ТОП 3 на най-добрите предложения, постъпили в администрацията в последния месец - след започването на дебата за бъдещето на т.нар."Дупка".  

В категории: Бургас


Флагман.БГ Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците 28/03/2024, Четвъртък 15:20 0
104
Коментара по темата
104.
пенсионери
13.03.2020 03:59:01
1
1
всички в бургас сме много назад в мисленето, паркчета градинки, да има къде да ви седят мързеливите задници... бургас е изключително назад в сферата на бизнеса пък да не говорим в производството. Обиколих Европа за 1 година (по работа естествено) и това което виждам е че Бургас наистина е едно село, нямаме ЕДНА, АМА ЕДНА БИЗНЕС СГРАДА....защото обещаните инвеститори които градът след благоустройството си уж трябваше да привлече естествено ги НЯМА! КМЕТА И ОБЛАСТНАТА УПРАВА ТРЯБВА ДА ПРИВЛЕКЪТ НЯКОИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ В СФЕРАТА НА IT и ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ С АУТСОРСИНГ В БУРГАС КАТО Amazon, Facebook, Cisco systems и много други И НА МЯСТОТО НА ТАЗИ ДУПКА КОИТО ИСКАТЕ ДА В НАПРАВЯТ ПОРЕДНИЯ БЕТОНЕН ПАРК, ГОСПОДА СЪГРАЖДАНИ, ДА БЪДАТ ПОСТРОЕНИ ЕДНА ИЛИ ДВЕ МОДЕРНИ БИЗНЕС СГРАДИ С ОФИСИ НА НЯКОИ ОТ ВОДЕЩИТЕ ГОЛЕМИ КОМПАНИИ В СФЕРАТА НА IT. ТА НАЙ-НАКРАЯ ДА ЗАПРИЛИЧА ТОЗИ ГРАД НА ЕВРОПЕЙСКИ. В ЕДНА СКАПАНА БРАТИСЛАВА ОТ 2 ГОДИНИ НАСАМ СА ИЗНИКНАЛИ ПОНЕ 10 БИЗНЕС СГРАДИ С ОФИСИ НА ТАКИВА ГОЛЕМИ ФИРМИ, В БУРГАС НЯМА НИТО ЕДНА БИЗНЕС СГРАДА, НИТО ЕДНА! СЕГА С ТОВА УЧИЛИЩЕ ЗА IT ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ЩЕ СТАНЕ Е ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ИЗНАСЯМЕ КАДРИ ЗА СОФИЯ ИЛИ ЧУЖБИНА, ЗАЩОТО ИНВЕСТИТОРИ КМЕТЪТ НЯМА И НАМЕРЕНИЕ ДА ПРИВЛИЧА ТОВА СТАНА ЯСНО ЗА ВЕЧЕ. А ВИЕ ИСКАТЕ БЕТОННИ ПАРКЧЕТА...ГОСПОДИ БУРГАС ЗАДЪЛГО ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЕДНО СЕЛО И НИЩО ПОВЕЧЕ!
103.
Петьо
05.03.2020 19:53:06
0
2
Предлагам бургазлии да гласуваме и да си изберем кой проект да е! Повтарям само БУРГАЗЛИИ а не Странджа , Сливен и Ямбол щото тия вече са изпаднали в шок и едва ли ще разберат проекта
102.
triiiii
29.09.2018 00:03:31
1
0
aaaaa?
triii'
4e
idva
komentar
za
n--f--d--a
101.
Dr. GT2
28.09.2018 21:03:37
3
1
Харесвам тази сграда единствено за възможността да се гледа този голям екран. Дано в летните вечери излъчват безплатни филми! :)
100.
spasenie
28.09.2018 20:12:16
1
1
flagman=plati I spe4eli
99.
mathur
28.09.2018 19:08:26
7
5
И тоя тъпанар мисли като ТЪП Гербер.....само да се лее бетон вместо да има парк....БЕЗДАРНИК СКЪСАЙ СИ КУПЕНАТА ДИПЛОМКА!!!!!
98.
komunizym
28.09.2018 18:59:03
1
0
Spoko shte kopirat neshto ot Moskva I shte go postroqt tam ,za d amoje vsi4ki rusnaci jiveeshti v bg da sa dovolni ,da ne vzemat da izbqgat 4e shte sprat sredstavata v burgas
97.
До Судента
28.09.2018 17:26:06
5
10
Сори,Пич,проектът ти е супер,но много селяни са се навъдили тук,ще останеш неразбран.В Бургас интелигенцията сме малцинство....За съжаление.
96.
Георги
28.09.2018 09:39:39
1
12
Направете парк с много зеленина.Застроихте де що има градинки,само една морска ни остана.Не откривате нови предприятия и нови работни места,поне се постарайте да не отривате и нова бетонова площадка за разходки.
95.
ирина
28.09.2018 07:55:04
1
11
Като функционалност и използване на мястото, не ми изглежда добре измислено. Жив и здрав да е архитекта и още много проекти, но такова нещо вече има в Бургас, Флората, НХК, ДНА, все неизползваеми.
94.
Зеленина
28.09.2018 07:22:44
1
12
Стига с този бетон, стига паркинги, дайте възможност на центъра да диша, защото той вече се задъхва от липса на зеленина! Засейте дървета и направете един малък зелен оазис около този оголен, пустинен площад!
93.
*********
28.09.2018 07:19:23
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
92.
Калеко Алеко хич не му е леко
28.09.2018 02:04:57
5
3
Хубава идея ама няма кой да я оцени, за това предлагам компромисно решение, да се направи площадка за летящи чинии за няколко милиарда лева, като сложим малко бетон и арматура щото те са тежички отиват към 400-500 хилки. Останалото се преразпределя щедро и без скрупули и угризения между заслужилите умове и така хем джобовете пълни, хем Анунаките като долетят ще има къде да кацнат и да разберат, че и ние тука сме цивилизация умна, начетена и разбиращата що е то математиката и как "Дай пет, на ти три" е всъщност наука а не начин на живот практикуван от 240 народни представители в онова дето му викат Парламент.
91.
do Audi A6
28.09.2018 01:34:57
1
1
mnogo dobre kazano
dobra ironiq ,
a te samo parkinzi za elektro koli mi pravqt ,,,,,trqbva ni gas stanciq na nas
90.
do 38 nedqlkooooo
28.09.2018 01:33:06
0
1
bravooooo
89.
do 56
28.09.2018 01:31:54
1
1
mnogo dobre kazano
no si imame varna tam shte hodim na restoranti I kafeta
88.
*********
28.09.2018 01:28:29
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
87.
коренячка-бс
28.09.2018 00:48:53
1
13
Не ми харесва тази постройка ,прилича ми на гробницата на тракийския цар/извинявам се забравих в момента името /,но се намира до Казанлък и Шейново-точно такъв и е входа..Освен това тази зелена поляна по покрива ,ами като стигне човек до високата част току-виж е паднал някой оттам..НЕ ТРЯБВА ДА ИМА СГРАДИ!!!!!!!Трябва зеленина ,водопади ,фонтани ,пейки ..всичко със стил и качество да бъде,ненужни са тия културни пак зали ,семинари и т.н..Вразумете се най-после и се вслушайте в гласа на народа..дори и оттук ,може да извлечете полза от коментарите ни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
86.
пецата
27.09.2018 21:05:13
1
13
прилича на землянка и не се свръзва с нищо като стил в нашия град който е морски и трябва да си следва морския стил, това не означава че трябва да сложат кораб по средата но в архитектурата ако има наистина човек творчески поглед и талант може да измисли нещо хубаво на такова голямо място, второ не е практично тази трева трябва постоянна поддръжка и няма да е обикновен райграс, а трябва да е нещо по особено ако ще се пускат хора там, това е центра на града и е много натоварено като минат айтоските, сливенските, ямболските и всички селяни от там от тая трева нищо няма да остане, ще се отъпче като козя пътека, виждам че идеята е копирана и леко видоизменена от Heriot-watt university в малайзия и moesgard museum в дания, това са богати държави , като не може да се измисли нищо най добре ще е да има парк с дървета , това винаги е ще изглежда добре
85.
Yes
27.09.2018 18:17:21
1
2
Продавам камби за туршия.
Топ цени!!!
84.
направете
27.09.2018 17:17:26
1
2
направете копие на айфеловата кула и зеленина това със сигурност ще привлече туристопотоко
83.
Никол
27.09.2018 17:16:45
6
9
Поздравявам младия архитект, чудесен проект за дипломиране! Силно се надявам да си остане нереализиран! За отговорно пространство като центъра на един град е нужна доста мисъл от доста хора. За жалост напоследък недомислиците са на мода. Дано сега не стане така!
82.
Ива
27.09.2018 16:07:58
1
7
Нищо особено, това не е сграда за център на който и да е град и къде отиде паркът, който трябваше да е основен в проекта. За наклонената трева няма нужда от коментар - диагоналите може да са на мода, но тук не стават...
81.
до недоклатения автор на "идеята"
27.09.2018 15:14:42
3
7
момчеее еди се гръмни някъде- по некадърна идея не бях виждал- ти си направо ограничено олигофренче - какво си проектирал ??? един Хамбар - записах ти час при психоаналатик да ти се проветри откачения мозък - помни и запомни - Ти си роден Некадърник генетично обременен
80.
Любопитен
27.09.2018 15:07:18
1
10
Абе общинските тъпанари няма ли да напрапавят поне 1 път допитване до бургазлии
79.
глас народен ГЛАС БОЖИ
27.09.2018 14:17:09
1
9
НЕ НА БЕТОНА ДА НА ПРИРОДАТА
78.
глас БОЖИ
27.09.2018 13:59:04
1
5
НЕ НА БЕТОНА ДА НА ПРИРОДАТА!
77.
глас БОЖИ
27.09.2018 13:59:04
0
6
НЕ НА БЕТОНА ДА НА ПРИРОДАТА!
76.
глас БОЖИ
27.09.2018 13:59:04
0
2
НЕ НА БЕТОНА ДА НА ПРИРОДАТА!
75.
мотото за ""ДУПКАТА""
27.09.2018 13:56:24
0
3
НЕ НА БЕТОНА ДА НА ПРИРОДАТА–БЯЛ ДРОБ ЗА ВЪЗДУХ В ЦЕНТЪРА.
74.
мотото за ""ДУПКАТА""
27.09.2018 13:56:24
0
2
НЕ НА БЕТОНА ДА НА ПРИРОДАТА–БЯЛ ДРОБ ЗА ВЪЗДУХ В ЦЕНТЪРА.
73.
ХА ХА ХА
27.09.2018 13:29:08
1
9
Как един проект що годе не реализирахте за 10 години !!! Как едно работно място не открихте! Как един стратегически инвеститор не направи производство ...! Как единственото което правите е да взимате заеми и да загробвате града! Обезлюдихте го БЕ! НЯМА РАБОТА има само ТИКВИ като вас!
72.
*********
27.09.2018 13:25:31
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
71.
гастро езофагеална рефлуксна болест(ГЕРБ)
27.09.2018 13:17:52
1
5
един хангар за ремонт на хеликоптери на Луфтханза да тупнат. ще открият 20-30 работни меса.
70.
Бс
27.09.2018 11:11:43
3
13
Спрете се с това бетониране! Спрете с безличните сиви цветове и турски плочки,спрете с некачествените ремонти! Старите бургазлии помним какъв беше центъра ни,зеленина,дървета,прекрасен фонтан,а сега.....унищожавате всичко хубаво.Направете нещо стойностно и полезно.
69.
до 62
27.09.2018 10:49:50
3
7
Вижда се че си много ограничен човек.Щом няма къде да отидеш.....но видиш ли като направят още един хамбар,всичко ще е прекрасно.
Тук става въпрос за Бургас, а не за вашето село където няма къде да отидеш!
Има университети, конферентни зали във всеки хотел, ДНА, НХК, кафета, ресторанти , молове...!
Но, в едно си права. имаш нужда от "обогатяване" и то доста!
На теб ти трябват казарми да идеш да те "обогатят" всички и от всякъде !
68.
скептик
27.09.2018 10:03:48
5
2
Браво за проекта! Остава чугунените глави от Общината да харесат идеята.
Най-вероятно доверен фирма ще направи нов проект и ще се наслаждаваме на сграда тип Морска гара, навяваща спомени за зала Младост.
67.
до 64
27.09.2018 09:51:30
3
1
Ot Adidas ентелегенцията казваме за проекта ;наин шаизе
66.
бас
27.09.2018 09:01:11
2
3
Една Арена "Център" е най-целесъобразното решение за там.
65.
:-)
27.09.2018 08:57:08
2
9
Кат гледам таз полянка се сещам за делфинчетата между гарата и хотел България. Засяха райграса, три годнини мъка и ги циментираха, нали? Та и тез полянки...
64.
До студента от Бургазлия-курназлия
27.09.2018 08:27:32
10
4
Адмирации,Човече,идеята ти е страхотна !Ще получиш подкрепа от интелигенцията на Бургас със сигурност.Нека това бъде споделено пространство на младите и образованите,на креативните и смелите,както и на предприемчивите,които силно вярват,че България ще я бъде.Имаш пълната ми подкрепа,да действаме !
63.
Гюро
27.09.2018 07:48:05
4
6
Търся работа като митничар
62.
До номер 61
27.09.2018 01:20:02
7
3
И като има вие да не би да стъпвате в тях? В Бургас нищо не се случва. Тотално е умрял този град- няма хубаво кафе, няма хубава модерна сграда където да отидеш, за да се обогатиш, няма къде да отидеш, ако искаш да работиш не в офиса и не вкъщи, няма място където да се извършват обучения и тренинги, да идват интересни лектори, защото мили бургазлии това са нормалните неща, които се случват по света! Хората са социални и посещават такива места! Като искате дървета ходете в гората! Дърветата не изключват създаването на тази сграда! Тя може да бъде по-малка! Поредния кон с капаци! Силно се надявам зад тези думи да не стои млад човек!
61.
До потресената
27.09.2018 00:54:41
3
15
За какъв Хейт говориш?! Хората не искат плочки и сгради искат дървета! Бургас има достатъчно молове и зали! Парк с големи и красиви дървета, с голям фонтан, който ти спира дъхът,под него паркинг с голям хр. магазин (в центъра наистина липсва такъв)
Това бих желал аз, а като чета и много други!
60.
vvv
27.09.2018 00:01:58
3
14
Искаме си зеленината която ни отнехте от Тройката. Не на бетона!
59.
Ани
26.09.2018 23:56:56
11
8
Предложението на младия бургаски архитект Трифон Пеев е ПРЕКРАСНО! Идеята му е високо оценена от професионалисти в архитектурата и градоустройството. УСПЕХ!!! По-голям и по-искрен ПОДАРЪК Бургас не е получавал от мнооооого години. Радвам се и се гордея, че живея в един град с толкова талантливи млади хора. УСПЕХ!!! И нека да си припомним думите на великия Хемингуей-"Морето не е провинция".
58.
Склададжия
26.09.2018 22:56:04
5
7
Нека да е нещо общинско-неизползваемо за да се краде по много
57.
*********
26.09.2018 22:51:24
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
56.
Потресена
26.09.2018 22:47:36
2
5
Аudi A6, ако искаш да се пробваме на правопис? Мога да ти го напиша на още 3 езика! Позитина съм да и никой не може да ми го вземе, а на тикви като теб им остава само да хейтят! Не приемам коментари от хора, които биха написали на мястото на името си Audi A6! Нека не изместваме темата от архитектурата и труда на човека! Щом си написал вместо името си Audi A6 ...нямам какво повече да кажа за теб, зъл човеко
55.
Шоп
26.09.2018 22:38:49
3
11
Нема сянка на площада,и кафенета липсват,ресторантчета капанчета,африканска пустиня баце
54.
Помня
26.09.2018 22:35:29
5
10
ПОВРЪЩАМ от вашите проекти тъпи,искам си капанчето с кибапчета на баба Ганка тройката,къф кеф беше ...
53.
Архитект
26.09.2018 22:31:04
4
4
Може ли и аз да проектирам,колко лева ще платите за блок с магазини
52.
Здравко
26.09.2018 22:28:19
4
4
Кой ще го строи,за един преател питам,
51.
До кмета
26.09.2018 22:26:08
4
8
Егати тъпите проекти в тоз Бургас нищо свястно няма мислете малко в общината
50.
?
26.09.2018 22:20:02
3
4
защо изтри коментара да се запълни дупката и да се направи парк - с каво ти пречи кометара- сгради може -парк неможе трием -ти нормален човек ли си ???
49.
*********
26.09.2018 22:16:12
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
48.
Ауди А6
26.09.2018 21:56:04
3
7
И не си извинена за грешките. Не са от бързане, а от неграмотност. Правопис се учи до 4 клас, ама ти си била заета с позитивизъм и тогава
47.
*********
26.09.2018 21:54:59
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
46.
и ловец сьм и гьбар сьм
26.09.2018 21:54:25
2
8
Да засядат покрива сьс мицел на мексикански гьби-халчциогенки и ГМОсупер скунк/Холандски коз-марихуана/отдолу да изградят хидропоно напояване ще прииждат туристи от всики краища на ЕС залата да нарекьт Арена Амстердам а вьтре хиледи бонкове и лули с-у такса 20 кинта и порция гьби 36 лв
45.
ад
26.09.2018 21:50:19
3
13
тревата е идеална за кучета и котки да пикаят и серът там, то и без това целия център е в техните лайна. И половин дърво ако може да се сложи за малко сянка добре ще е
44.
Потресена
26.09.2018 21:41:31
3
3
Извинявам се за грешките, но в бързината се случвa Тъъкмо ще имате още поводи за хейт!
43.
Потресена
26.09.2018 21:36:47
14
6
Обръщам се към хейтърите- Много сте зли, хора! Погледнете по-далеч от носа си и се огледайте! На архитектурата нищо й няма точно вашите мозъци са болни. Ако това се реализира,ще има толкова много зеленина върху този покрив. Вътре ще има удобни и съвременни помещения за всякакви мероприятия , а също и за почивка. Проектът е на световно ниво просто бургазлий сте много смотани. Нищо не оценяте. Ще ви се изпържат тиквите на този така желан от вас “площад/парк”. Вместо да се замислите вие с какво допринасяте за доброто на града, седите си у вас и си чешете пръстите във Флагман. Засрамете се, черногледковци! Човекът който е вложиш толкова труд, за да измисли как да подобри облика на града е достоен за уважение, а не за хулене и оплюване. Всичкиии знаем, че там сте най-силни! ЗАСРАМЕТЕ СЕЕ, КОНЕ С КАПАЦИ!
42.
Потресена
26.09.2018 21:33:07
13
6
Обръщам се към хейтърите- Много сте зли, хора! Погледнете по-далеч от носа си и се огледайте! На архитектурата нищо й няма точно вашите мозъци да болни. Ако това се реализира,ще има толкова много зеленина върху този покрив. Вътре ще има удобни и съвременни помещения за всякакви мероприятия , а също и за почивка. Проектът е на световно ниво просто бургазлий сте много смотани. Нищо не оценяте. Ще ви се изпържат тиквите на този така желан от вас “площат/парк”. Вместо да се замислите вие с какво допринасяте за доброто на града, седите си у вас и си чешете пръстите във Флагман. Засрамете се, черногледковци! Човекът който е вложиш толкова труд, за да измисли как да подобри облика на града е достоен за уважение, а не за хулене и оплюване. Всичкиии знаем, че там сте най-силни! ЗАСРАМЕТЕ СЕЕ, КОНЕ С КАПАЦИ!
41.
Георги
26.09.2018 20:22:09
1
6
Ами жабите?! Къде ще отидат завалийките?
40.
Яааааа...
26.09.2018 20:19:21
7
7
Ей, не мирясаха тия хорица, бе... Манежен площад, та манежен площад... Русия, че пак Русия, въртят, сучат и пак същото. За какво ви е да копирате архитектурата на пияндурниците? Не разбрахте ли, че от българин руснак няма да стане, колкото и да му натрисате скапаните паметници и сгради на пияндурниците. Преди време прокарахте статия с предложение да се копира Манежния площад в Москва, сега пак пробутвате старата манджа. Не може ли просто да се направи най-обикновен площад с алеи, дървета и пейки? Или трябва да е нещо голямо, грозно и скъпо, за да може да се краде здраво от комисионни и пр.?
39.
Бургазлия
26.09.2018 20:15:46
8
7
Докато не премахнат паметника на съветския окупатор нищо не трябва да се прави
38.
Гошо от Почивка
26.09.2018 20:07:22
2
8
Регерендум в Ямбол к Сливен трябва! Питайте хората кво искат да им построите в новия им град. Щото то в Бс само те ще
Останат в скоро време.
37.
S
26.09.2018 20:06:16
3
4
Слаба работа. Прекалено много общ социализъм и няма да може нито да се печели нито да се почива на тази зала. Ще направи хауса на площада още по голям.
36.
PTO
26.09.2018 20:04:32
3
2
Очаквам проекта на арх.Бурулянови.
35.
КОКО И СОФКА
26.09.2018 20:04:26
0
12
БРАВО ИДЕАЛНА ПЪРЗАЛКА ЗА ЗИМАТА СТЯГАМЕ ШЕЙНИТЕ
34.
до КМЕТА
26.09.2018 20:04:22
1
13
Направете РЕФЕРЕНДУМ с 10 проекта!Нека хората решат!
33.
.
26.09.2018 19:51:17
3
14
Новото НХК с нива отгоре..НЕ МЕРСИ!
32.
да,става
26.09.2018 19:49:36
2
8
За групови самоубийства е идеално.Под него направете криматориума....
31.
Е,НЕЕЕ
26.09.2018 19:46:32
4
17
ОЩЕ ЕДИН МОЛ, С ПОЛЯНА НА ПОКРИВА. КЪДЕ ВИ Е СЯНКАТА...ПАК ВСИЧКО ОТ БЕТОН И ПЛОЧКИ..
УЖАС!

п.п пиша с големи щото съм БЕСЕН като го видях това голямо Л.Й.О!
30.
Киро
26.09.2018 19:37:27
3
5
ДЪРВЕТА !!!
НАКЛОН НА ЗАПАД-СЛЪНЦЕТО !!!
29.
посрю
26.09.2018 19:24:56
4
11
Да се направи един огромен кенеф и да му сложат 5 лв вход, а отпред червена зона 5 лв на час да се пълни алчната община
28.
Перо
26.09.2018 19:18:15
2
7
Продавам коза - 150 лева, село Варовник
27.
Султанка Балсамаджиева
26.09.2018 19:04:10
1
6
Гледам на кафе. Гарантирана Дискретност
26.
Румцайс
26.09.2018 19:00:56
1
3
Продавам домашна ракия!
25.
Hi
26.09.2018 18:57:47
1
4
Търся съединител за камаз
24.
Койчо
26.09.2018 18:52:14
1
3
Кориандър и девесил - изгодно!
23.
до 10
26.09.2018 18:49:26
4
8
Я ВИЖ гигантския наклон/вади очи/ отуи по КРИВО няма на кьде
Иначе парвилната фирма ЩЕ е ДЖиПИ СЬЩАТА която строи басеина в Славеиков
22.
blia blia
26.09.2018 18:45:07
4
5
Grozni4ko, po dobre neshto kato park4e s edin hubav fontan , a i nali ima NHK i DNA stiga s tez centrove za debati
21.
ГРАЖДАНИН
26.09.2018 18:44:04
3
15
ПАРК СЪС СЕНЧЕСТИ ПЕЙКИ И ДЕТСКИ КЪТ Е НАЙ ДОБРИЯ ВАРИЯНТ
20.
Ников
26.09.2018 18:42:16
6
15
Като за дипломна работа става, но не и за проект ( защо пак се натискат да строят сграда) който ще дсава облика на Бургас за много много години напред.
Колегите преди казаха - едно паркче с много зеленина, малко шумяща водица тук таме и колкото пари останат за голям подземен паркинг който пък да бъде кококшката която ще снася яйца за общината. Стига с тия екстравгантности който освен че ще глътнат много пари при строежа, ще трябва да се заделят после всеки ден и за подръжката им.
19.
Доктора
26.09.2018 18:33:11
3
12
Каквото и да стане тук става дума за пари и правилната фирма да го построи.
18.
Нане
26.09.2018 18:32:42
1
4
Изкупувам сминдух в цялата страна!
17.
So
26.09.2018 18:30:49
4
8
Дървета по-рядко.....ех ще има ама 1.
Пак молове в кухите ви тикви.
Ууууу
16.
Вуте
26.09.2018 18:29:46
1
3
Продавам кервиз. За количества - отстъпки
15.
k
26.09.2018 18:25:45
2
6
kolkoto stana proekta super burgadidas s nebostyrga4ite :D
14.
Do 12
26.09.2018 18:24:01
4
5
Кмете, чел ли си буквара?
13.
Гюро
26.09.2018 18:22:44
2
3
Ей ся правя салатата и сядам...
12.
Кмета на Ямбол
26.09.2018 18:17:43
5
8
Един ден ще питам бургазлий с кой пари ще поддържат всичко тпва което се строй с евросупсидий
11.
Китаиски Инвестотор
26.09.2018 18:17:29
4
9
Това много много прилича на гигантска ГРОБНИЦА на КИТАИСКИ ИМПЕРАТОР ДРАКОН ОТ ГР.сИАН остава сега и 2000 бр теракотени воиници да докарат и приликата ще е пьлна
И един сьвет на БГархитект гилям проект не даваите ,за да е красиво льскаво шик и да привлича само ИТАЛИАНСКИ англииски или американски архитект ,младежа има оюе много ляб да изде докато постигне баланса и хармонията с обкрьжаващата градска среда ,долу някои го казал точно този проект е подходящ за МЕДЕН РУДНИК за центера НЕ
10.
Бургаски
26.09.2018 18:14:50
8
9
Много негативизъм от коментарите на хората !!! Все нещо им пречи, все нещо им е криво, явно всичко в ГЛАВИТЕ ИМ Е КРИВО.
Проекта е хубав, нов, иновативен насочен към бъдещето, браво на младия архитект.
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ. АЗ ПОНЕ ОТ 30 ГОДИНИ ЧУВАМ, ЧЕ ВЕЧЕ АМА НА ХЕЙ СЕГА НЕЩО ЗАПОЧВА ДА СЕ СТРОИ И ВСЕ НЕ СТАВА....ЯВНО ОЩЕ 30 ГОДИНИ ЩЕ НИ КВАКАТ ЖАБИТЕ И ХАПЯТ КОМАРИТЕ...
СРАМОТА, А ТОЛКОВА КРАСИВ СТАНА БУРГАС В ПОСЛЕДНИТЕ5-6 ГОДИНИ....
9.
ти да видиш
26.09.2018 18:09:14
7
13
ГРОЗНО РЬБЕСТО и подтискащо прилича на вход на гигантско БОМБОУБЕЖИЩЕ ,сякаш в очакване Рускате ВВС и Космични сили на ген.Жихрев даударят базите и сьпорта наНАТО
Я НЕЩО ПО СВЕЖО ЗАОБЛЕНО И ЛЬСКАВО И ПРИЯТНО
8.
Бойко
26.09.2018 18:07:43
7
22
Лично на мен не ми харесва проекта. Освен това ще е скъп. Малък парк със зеленина и дървета е най-добрия вариант. Евентуално подземен паркинг под него. Иначе, единствената причина някой да не иска най-простото и красиво нещо а именно парк е че от това малко има за крадене!
7.
Мдааа
26.09.2018 17:48:07
6
16
Като архитектура е много добре замислено, но няма смисъл от стотния подред културен дом. Най-евтино и лесно ще се направи парк с детски кът и някой друг фонтан и скулптура. Този културен дом е по-добре да се направи в Меден рудник, защото в центъра вече има един такъв!!! Нека да си бъде ПРОСТО парк. Стига с това БЕТОНИРАНЕ на всяко свободно кътче
6.
Стан
26.09.2018 17:42:09
2
20
Наистина добре изглежда, проблема идва от друго. Ние не поддържаме нищо в Бургас. Моста е ужасен вече само на 4 години ремонт. Александрвоска не светят светлините под краката ни. Фонтаните така и не прооработиха . ПРедставете си тази зелена поляна на какво ще заприлича след 1-2 години. :) просто тука се върши веднъж работата и после не се поддържа ;) край
5.
bgman
26.09.2018 17:26:29
5
11
Браво на момчето! Доказва, че в Бургас има не само хейтъри, плюещи коментари във Флагман, но и будни деца!
А всички, коментирали по-долу - пукнете се от завист, че от вашите деца няма да излезе нищо повече от тираджии и бакшиши...
4.
...
26.09.2018 17:12:37
7
11
Поредното бургаско НИЩО
3.
Ауди А6
26.09.2018 17:05:09
6
12
Бургадидас и кОлтура си подхождат като къща и пожар :)
Я по-добре да направят аутлет на Адидас и паркоместа само за БМВ 3-ки, бенз/газ 98-2000г. Всичко друго е обречено
2.
Да така е
26.09.2018 17:03:37
9
12
Синята зона унищожи Бургас
1.
t4
26.09.2018 17:00:09
5
14
сам по себе си проекта е хубав, но за Бургас е безмислен, както и, че тука ще го изкарат 30 милиона да се направи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рокада по високите етажи на Митниците Рокада по високите етажи на Митниците „Митница София“ е с нов директор Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Той беше най-страховития еничар, а сега едва ходи след смъртта на жена си Йосиф Сърчаджиев не може да се грижи пълноценно за себе си Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори