×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как бяха закопани 10 млн.лв. в трапа на ГУМ-Бургас или развръзката на тъмната сделка за мола на ГИР 2


Как бяха закопани 10 млн.лв. в трапа на ГУМ-Бургас или развръзката на тъмната сделка за мола на ГИР 2
На пл.Тройката Община Бургас и частници започнаха невиждани досега модерни строежи, но тази клоака на тоталитарния ГУМ още неясно колко ще стои така, въпреки твърденията на инвеститора
Тема в развитие
виж още
скрий
10 Януари 2014, Петък, 03:06 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимка Катя КАСАБОВА

И защо инвеститорът твърди, че стартира проекта за масивната сграда върху стария строеж, а кметът тихомълком иска делба на златните 11 627 кв.м

На 24 ноември 2013 г. старозагорската група „Градус”, чийто основен бизнес е в хранителната индустрия, оповести, че е дошъл моментът да реализира своя проект за мол Grand Galeria в центъра на Бургас. Поводът за появата на това изявление стана едно  решение на РИОСВ-Бургас, според което няма нужда от екооценка, като с тази линия се дава картбланш на инвеститора. Готов да вложи, по актуализирани сметки, още близо 45 милиона евро над похарченото дотук по сделката.  Фирмата „ГИР 2”ООД, с която старозагорските бизнесмени спечелиха конкурса за правото на строеж,  плати на Община Бургас през 2005 г. 3,9 млн.лв. Според документи, с които Флагман.бг разполага обаче плачевната истина за разходите им дотук са три пъти повече – ще ги покажем в хода на нашето разследване пера по пера. За да докажем, че възвръщаемост от подобно начинание в настоящата икономическа обстановка е само в сферата на фантазиите.

Последните лъжи на едро върху терена от близо 12 000 кв.м,  където ГИР-2 обещава отново да ни вдигне мол

„Готови сме да започнем, чакаме строителното разрешение. Проблемите със собствеността на терена са изчистени, ще строим по стария проект с несъществени корекции”, оповести един от собствениците на „Градус” – Иван Ангелов в края на 2013 г. , цитиран от авторитетно печатно издание.

И така, предновогодишно, разпускайки на чаша вино с кепабче на пл.”Тройката”, зад чиято ограда зее огромната клоака вече цели 26 години, бургазлии  подеха отново темата за първия си мол, обещан им от старозагорци през далечната 2005 г. Междувременно Бургас се пренасити от търговски площи в трите мола извън града, част от които стоят празни и експертите в бранша се питат с каква концепция бъдещият четвърти мол ще привлече наематели на силно конкурентния пазар. Това обаче, според Стефан Николов - сочен официално за мениджър на проекта, не било проблем, защото вече имали предварителни договори за 40% от площите. Същите уверения, по спомени на журналистите и бизнеса, Стефан Николов даваше и през 2006 г., когато тук ръководеше пресконференции и презентираше мола по авангарден проект на американската архитектурна компания „Лагуарда”.  С днешна дата, според инвеститорите Иван и Лука Ангелови, строежът оттук-нататък ще отнеме  16-17 месеца, ще бъде с разгърната площ 32 475 кв.м над земята, от които 24 хиляди кв.м ще се отдават под наем. На три подземни нива ще има 540 места за паркиране, а на етаж 1 - супермаркет. На нивото под него е предвидена автомобилна връзка с подземната улица, която ще минава през центъра на Бургас и ще се строи заедно с ремонта на площад "Тройката". Между другото, на площада и околовръст вече кипи невиждана строителна дейност – от страна на Общината и на частни предприемачи.
Над нивото на хипермаркета Grand Galeria обещава още три нива, като на последното ще са разположени кино с 11 зали, развлекателна зона, ледена пързалка, фитнес и СПА център.

Тихият ъперкът на кмета Димитър Николов с исковата молба за делба на 11 627 кв.м, за който удар всички мълчат

Строително разрешение ГИР-2  няма да получат и те го знаят добре. Но защо тогава вдигат шум в публичното пространство? И нарушават тишината, която много стриктно пази правната дирекция на Община Бургас?  Фактите: На 13.09.2013 г., два месеца преди горните изявления на Иван Ангелов и Стефан Николов, до председателя на Окръжния съд, кметът на Бургас Димитър Николов завежда искова молба за реалната делба на целия урегулиран поземлен имот с обща площ 11 627 кв.м. От тази обща площ, според Димитър Николов, 10 989 кв.м продължават да са собственост на Община Бургас. Така, след близо 8-годишна съдебна сага по изчистването на реституционните претенции и множеството сделки между физически и юридически лица за окрупняване на идеални части,  извършени най-вече под натиска на юристите от Община Бургас, останалите 638 кв.м, се оказват в крайна сметка собственост на следните четири фирми:

1.       „Мариета”ЕООД, Стара Загора, представлявано от Лука Ангелов – 263,5 кв.м

2.      „Трендекс България”ЕООД, Бургас, представлявано от Здравко Станчев – 62,49 кв.м

3.      „Търговски дом”ЕООД, Стара Загора, представлявано от Златозар Стойков – 61 кв.м

4.      „Музеум”ООД, гр.Бурас, представлявано от Янко Кесаровски  - 250 кв.м

Димитър Николов прилага дебела преписка от писмени доказателства, с която претендира пред Окръжния съд, че възникването на собствеността на Общината е безспорно установена и тя има основание да иска  делбата. Този нов съдебен процес, според правните експерти, ще тече поне още две години напред. От което, най-малкото, в този период е немислимо да се появи раздвижване върху терена зад оградите на клоаката.

„Мариета” ЕООД е фирма, създадена за покупката на земя от реститути в същия терен. Фирменото досие на „Мариета” е разкрито на 19.12.2008 г. с адрес гр. Бургас – Централна градска част, седалище в Стара Загора, едноличен собственик на капитала е Лука Ангелов, регистрирана е с уставен капитал от 5 000 лв. Както вече казахме в началото, Флагман.бг има вътрешна информация, според която за тази допълнителна земя извън отстъпеното право на строеж за 3,9 млн.лв., „Мариета”ЕООД е платила още 1 098 709,44 лв.

Малка хроника на големия БУМ:  Три нотариални акта за сделката и площта нараства с цели 16 хил.кв.м!

Флагман.бг разполага с документи от тръжната документация на обект „Градски универсален магазин”, разкриващи цялата история с предлагания за продажба обект като незавършено строителство по времето на червения кмет Йоан Костадинов. Според проектните характеристики  сградата  се състои от два сутерена по 6 700 кв.м, първи етаж – 6 700 кв.м, втори етаж – 6 700 кв.м, трети етаж – 5 000 кв.м, административна надстройка – 2 000 кв.м. Съгласно документ за вещно-правния режим на обекта, за който е отстъпено правото на строеж, иде реч „за масивна сграда на пет нива, със застроена площ 6 700 кв.м и РЗП 32 476 кв.м.”

В нотариалния акт за покупко-продажба от 13.01.2005 г. е записано, че „Бургаски универсален магазин”АД чрез ликвидатора си Атанас Димов, след проведен търг с тайно наддаване, продава на „ГИР 2”ООД вещно право на строеж за масивна сграда с два сутерена, три етажа и административен етаж, със застроена площ от 6 700 кв.м и разгъната разстроена площ 32 476 кв.м., отстъпено в УПИ, целият с площ 11 627 кв.м., заедно с изградената част от постройката, за сумата от 3 901 111 лв.

Два месеца по-късно обаче за същата сделка е издаден друг нотариален акт, който поправя първия. На 11.03.2005 г. се съставя нотариален акт, където е записано, че отпада „сутерена, три етажа и административен етаж”, както и вместо „6 700” да се чете „8 000”.  Три дни след съставянето на втория нотариален акт, на 14.03.2005 г., се съставя трети нотариален акт, в който  нарасналите  от 6 700 кв.м на 8 000  кв.м., дават увеличение на застроената площ с цели 16 000 кв.м.

Не близо 4, а цели 10 милиона лева! Толкова реално струва Йоановият търг с тайното наддаване (на рушветите?)

Флагман.бг има копие от служебна справка, изготвена  в офис на ГИР 2, от която лъсват  реалните разходи на инвеститора от началото на тази болезнена бизнес-драма - до наши дни. Прави силно впечатление, че след най-голямата сума „Покупка на недвижим имот на „БУМ” АД в ликвидация” за 3 901 111 лв., което е публично известно, следващото по обем перо е „Консултантски услуги и адвокатски хонорари”. За тях бизнесмените Лука и Иван Ангелови са платили 2 037 974,86 лв! Според вещи,  тези над 2 милиона лева представляват нерегламентирани поощрения за лицата, играещи ключова роля в сделката. Защото: в друго аналогично по смисъл перо, озаглавено „Възнаграждения: в т.ч. персонал и адвокати”  е отбелязана сумата  448 095,55 лв. – също солена, но по-близка до реалната. Отделно има „Разходи по прехвърлянето на недвижимия имот” – 218 419,15 лв. За „Консултантска услуга от Прайсуотърхаус ЕООД София” са платени 8 214,48 лв.  За „Консултантска услуга от Спийкман Дизайн Канада” – 12 698,23 лв. За „Консултантска услуга от Колиърс ООД София” – 24 352,33 лв. За изготвянето на фамозния проект на мола Grand Galeria от американската архитектурна компания „Лагуарда” са платени 1 543 149,87 лв., като само за презентирането на проекта върху мултимедия  са дадени  6 114,82 лв. За металната ограда на огромния трап ГИР 2 е платил  23 673,60 лв., а за нощувките на експертите от „Лагуарда” – 4 857,09 лв.,  за маркетингово изследване на „Прагматика”ООД София – 4 360,80 лв.  за търговски марки – 7 240 лв. и т.н., като под чертата разходите набъбват почти тройно -  общо  10 074 945,72 лв. 

Защо е нужна офшорката „Кушер лимитед” на Стефан Янчев Николов – мениджърът на МОЛ Grand Galeria  

 Флагман.бг разполага и с копие от договор от края на 2012 г., с който е извършен опит да се изтъргува космически скъпия проект на купувач, с когото явно са водени и преговори, предвид и посочената цена.

 На 29 ноември 2012 г. в Стара Загора е сключен договор, съдържащ клауза за конфиденциалност между страните, които се задължават да не разпространяват по какъвто и да било начин и повод факти и обстоятелства, станали им известни във връзка със сключването и изпълнението. Контрактът е между „Мариета”ЕООД и регистрираната на Сейшелските острови офшорна компания „Кушер Лимитед”, представлявана от пълномощника й Стефан Янчев Николов. 46-годишният Стефан Николов е добре известен в региона още от 2005 г., когато бе обявен за общодържавно издирване по дело за самоуправство в к.к. Слънчев бряг. Той още от още от самото начало на презентиране на мола в Бургас до ден днешен се води мениджър на проекта за бургаския мол. По този договор „Мариета”ЕООД  възлага на Стефан Николов да съдейства за сделка по продажбата на пълния пакет от дялове на фирмата и отстъпеното право на строеж. Фиксирана е комисиона за изпълнителя Стефан Николов – 2 400 000 лв. , ако се постигне цена на сделката от 8 300 000 лв. Очевидно е, че през изтеклата 2013 година такава сделка не се е състояла, тъй като няма промени в регистрите.  

И накрая ето въпросите, на които кметът трябва да отговори в настоящата 2014 г.

Сега вече е ясно защо са фойерверките в жабуняка на Бургас пред Коледа, които бяха пуснати от инвеститора ГИР-2. По-важно е обаче  кметът Димитър Николов да отговори на точно определени въпроси. Отговорите вълнуват гражданите на Бургас повече от две десетилетия. Задаваме ги писмено, чрез сайта Флагман.бг, тъй като при подготовката  на тази публикация, кметът се оказа в двудневна командировка в София:

1.      Г-н Кмете, има ли реално и добросъвестно инвестиционно намерение да се строи ГУМ-мол в самия център на града? Въпросът е съдбовен за бъдещите поколения  предвид предприетата мащабна реконструкция на пл.Тройката от страна на Общината – подземна улица, нова зона за отдих, водно огледало, пейки, зелени площи.

2.      Ако отговорът на първия въпрос е „Да”, какъв е обемът на правото на строеж на инвеститора ГИР 2, защото документите се разминават? От една страна, застроената площ, върху която се разрешава извършване на строителство  е 6 700 кв.м, а разрешената за строителство площ над кота 0 е 18 700 кв.м. Но с нотариален акт №24 от 14 март 2005 г. том 1, рег.№557, дело 0№019, е признато право на строеж на масивна сграда със застроена площ 8 000 кв.м и РЗП 32 476 кв.м.

3.      Защо не издавате разрешение за строеж на ГИР 2 и  към момента инвеститорът изобщо има ли някакви валидни строителни книжа? Ако „Да” – за какъв обем право на строеж?

4.      Ако действително проблемите със собствеността на заградения терен, наричан от бургазлии „дупката”, „трапа”, „блатото”, „жабарника”,” комарника”, „язовира” – с обща площ  11,627 дка, са преодолени, както твърдят от ГИР 2, защо в края на 2013 г. подадохте искова молба за установяване на правото на собственост на съделителите и допускане на реална делба на земята?

5.      Ако Община Бургас, във Ваше лице, през последните 6 години, се оказва грижовен стопанин на имота, което е несъмнено предвид множеството сложни съдебни битки, които изведохте дотука, сега ще проведете ли обществено обсъждане за неговото бъдеще?

P.S. Защото, г-н Кмете, бургазлии имат нужда от тези безценни 11 декара. Те не искат поредния търговски център с празни клетки, а копнеят, най-сетне, като всички нормални граждани, да си имат площад, на който да се съберат като общност, за да споделят празник, протест или скръб. Впрочем, в полунощ на 31 декември 2013 срещу 1 януари 2014 г., когато разбрахте, че е невъзможно да се извие  хоро поради огромното струпване на хора под Часовника,  Вие със сигурност вече знаехте как трябва да постъпите!


В категории: Разследване


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
16
Коментара по темата
16.
Angelov_hater
03.11.2014 14:43:01
0
0
Типичния милионер от прехода-купил с пари със съмнителен произход птицекомбинати още в началото и средата на 90-те.В мътни времена-мътни сделки.След приемането ни в ЕС разследван от ОЛАФ за злоупотреби по ИСПА и САПАРД.Купува крупни обекти за смешни суми-птицекомбината в Русе за 10 лв на квадрат,птицекомбината в Стара Загора-за 2 евро на квадрат ! Вдигнал е егати имението с другия бандит-брат му ЛУка в подножието на парк Аязмото в Стара Загора-място,на което никой обикновен човек не би получил разрешение.Кара мощни мерседеси за над 150000 евро бройката-ама сигурно и тях е взел за 2 евро на конска сила.Абсолютен плужек и паразит,ама вместо да е в затвора дерибейства спокойно и никой нищо не му прави.Ама как иначе,като Първанов е зад гърба му и всеки месец му праща сак с пари в София.Такса "спокойствие" един вид.Заобиколил се е с бивши ченгета тип мутри-примерно шеф на охраната му е небезизвестния бивш директор на РДВР Стара Загора Тончо Михайлов-индивид,изгонен от МВР заради незаконни подслушвания,уреждане на лични сметки,покровителстване на наркодилъри.Ама и ние сме си виновни-тя държавата отдавна е абдикирала и се храни от такива боклуци и бурени.Виновни сме ние,че ги търпим и не сме ги заклали публично пред парламента
15.
bgman
09.02.2014 18:04:43
2
2
Колко много глупости на едно място!!! Искали парк и зеленина!? В центъра на града - парк??? Това в целия свят го няма! Искали площад за хоро!? Като искате площад за хоро, защо сегашния площад беше и пак ще бъде в градинки и шадраван!? Много били моловете и щели да бъдат празни!? Май сте платени от Здравко Станчев, защото неговото Триа "молче" ще се изпразни...
14.
Дочо
07.02.2014 18:54:29
2
4
Ще се строи със руски мафиоти-същите които строиха мола във Варна,никакво разрешение!!!!
13.
niki
05.02.2014 11:16:17
2
4
МАФИЯ,ДА НЕ СЕ РАЗРЕШАВА СТРОЕЖ!
12.
браво
22.01.2014 11:48:46
2
5
най-накрая да напишете нещо вярно, наистина ви поздравявам за тази статия, браво!
11.
do №4
10.01.2014 18:06:39
3
3
Ти като си много знаещ кажи какви въпроси да се задават на кмета.Да видим какво трябва да питаме дето той да го знае и да е важно да го каже.Всички давате акъл - давай сега да те видим!!!!!!!!!!!!!!!
10.
Станимира Буюклиева
10.01.2014 18:01:04
1
12
Много точно написано и някой накрая трябваше да попита с какви пари тези старозагорци от пилетата и водките Градус си напазариха най-хубавата ни земя! Браво на Флагман и на автора за изнесеното. Не искаме повече молове-мастодонти. Стига! Дано кметът да го разбере и да ги спре. Искаме чист въздух и култура, защото и културата куца.Защо Флагман спряхте да пишете против КРОНОШПАН? Като казахте че са повишили още повече вредностите във въздуха защо не направите и едно такова проучване на документите кой взема рушветите за а си правят каквото си искат и да ни тровят! Живея в Славейков и терасата ми е пълна с прях, прах диша и детето ми!
9.
givaka
10.01.2014 15:32:40
0
3
nachionalisachiy psevdosobstvenichte provereni s ,kakvi pari sa go kypili da dokagat ako ne mogat da gi poema chacharov i v pandelata saedno s miteto i nachionalisachiy da es ostane parchela na byrgasli tova e nai dobre sa byrgasli i postroyvane na edin evropeiski plochtad
8.
Ирод
10.01.2014 13:03:16
2
13
Поздравеления за статията. Много точно, професионално и обективно.

Както се видя, вече сте достатъчно сериозни за да оказвате влияние на общината - дано да успеете да го направите точи път!
7.
aia
10.01.2014 10:41:10
1
10
До като Стефан Николов се изявява като мениджър на мечтите си и така заблуждава журналистите и Иван Ангелов до никъде няма да стигне строителството и тази информация която я имате е нагласена от Николов няма никакви подписани договори за отдаване под наем на непостроените търговски площи това са трикове евентуално за някакъв бъдещ съдебен иск за пропуснати ползи от тяхна страна и ако това излезе вярно пак ние гражданите на Бургас ще ги платим
6.
Г.Г.
10.01.2014 10:34:12
2
10
До Жоро, коментар № 6.

Това е най-добрият вариант. За съжаление, това по-скоро е добро пожелание, отколкото нещо реално. Изобщо няма място такъв мастодонт в СЦ на града. Работата обаче, отдавна е изпусната.
5.
жоро
10.01.2014 10:15:48
2
20
Да направят една градинка, детска площадка , място за разходка с много зеленина и градски мероприятия! Така гражданите на града ще бъдем благодарни стотици години напред!Една голяма сграда ще наруши баланса на площада!
4.
----
10.01.2014 10:00:52
3
10
Абсолютно тъпи въпроси, част от които не са в компетенциите на кмета. Ако имахте цялата информация и желание, можехте да му зададете много по-точни въпроси, на които той трудно ще отговори.
3.
stigavs tezi molove
10.01.2014 09:47:54
3
14
Horata iskat parkove,zalenina ...
2.
бургазлия
10.01.2014 09:41:32
1
21
Така е, как така Здравко Станчев се оказва винаги на правилното място, как винаги той се оказва един от собствениците и строи на "златните" места в града.
1.
ГИРата
10.01.2014 08:32:48
0
22
Честно казано,не се ориентирах много в юридическата материа,но не съм специалист, а и тя нарочно е максимално усложнена.По-важното в случая е как ще продължи да действа общината.. Прави впечатление и свързаността на, до болка пзнати, имена от бургаския бизнес.... Явно ,когато има комисионни,за бизнеса няма значение цвета-еднакво добре са и при Йоан,и при Николов,Е как пък са толкова прозорливи все едни и същи господа....? БОб ли хвирлят, пасианси ли редят...Браво! Хитро са го измислили-ако ще се строи, ще имат дял в обекта или ще рекетират собственика да им го купи.Сега ако Общината не успее да го раздели,ще рекетират нея да ги обезщети с парцели в супер център... После се чудим как така все едни и същи строят на най-добрите локации? Марков,умната....!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори