Идеалният подсъдим: малоумният


Идеалният подсъдим: малоумният
Случаят с 15-годишния Иван и 11-годишната Никол напомня стар, познат сценарий
29 Август 2017, Вторник
Автор: Божидар БОЖКОВ

И къде все пак е открит ножът, с който е убита Никол, личните й вещи и телефонът?


Тежко престъпление в голям български град. Обществеността е настръхнала. Медиите неспирно нагнетяват обстановката. Всички чакат бързи резултати – властта още повече, понеже е свикнала да управлява в спокойна социална среда. Криминалните полицаи и поелите случая дознател и прокурор са под огромен натиск отгоре, защото структурите и на МВР, и на прокуратурата са пирамидални – като диктаторска държава. Но те не искат или не могат да разкрият истинския извършител – нямат достатъчен опит в разследванията, мързи ги или пък става дума за лице от платежоспособните високи полицейски / политически / бизнес етажи, което на всяка цена трябва да бъде покрито.
Има ли при това положение изход, с който хем да се хвърли успокоителен прах в очите на населението, хем репресивната машина да си измие ръцете с най-малко или дори никакви щети?


Има такъв изход! Толкова идеален, така ефективен, че репресивната машина отдавна го е открила. Той е като зайчето, което фокусникът винаги вади от ръкава си, за да разсее публиката, щом сеансът му е започнал да става скучен. Или като фалшива новина, която целенасочено се пуска по медиите, за да се отклони вниманието на зрителите от истински проблем.

Паролата е: търсете дебила.

Тя е универсална и върши работа винаги – при умъртвено двегодишно дете в Хасково или заклана зъболекарка в Бургас, при запалени тютюневи складове в Пловдив, при убито момиче в Борисовата градина в София или дете с прерязано гърло в асансьор…

Дебилът (той е малоумен, умствено изостанал) не е луд, но колцина от оскотялото българско население прават разликата… Репресивната машина прекрасно осъзнава това и целенасочено смесва  понятията, за да не вземе някой от народните маси да се усъмни и да поиска обяснение.


Малоумният Станимир от село Орлово: Много ме биха, ама после ми дадоха сладолед и аз признах

А разликата е голяма – лудият не може да носи наказателна отговорност и да лежи в затвор – той е болен човек. А малоумният може да бъде обвиняван, съден, осъден и пратен зад решетките. Медицината не третира малоумните като болни. Защото те не са такива. Това са хора, чието развитие е приключило на 7-8 годишна възраст. Това са деца, затворени в тялото на възрастен човек. Те са като транссексуалните, които са заключени в обвивката на противоположния пол. Но с малкото уточнение, че за разлика от транссексуалните, дебилите си нямат Хелзинкски комитет зад гърба. Те си нямат никой. И никой няма да се застъпи за тях. Арестуват ли ги, няма да има протести, няма да има гневни дописки по медиите, най-много някой от оскотелите да изпсува в социалните мрежи. Но не срещу репресивната машина, а по адрес на арестувания дебил. Единствените защитници на малоумния ще са неговите родители, ако са живи, но воплите им няма кой да чуе. Защото дебилът е заклеймен по дефиниция от обществото, което е въздъхнало с облекчение при ареста му.

За обществото малоумният е луд и точка!

Репресивната машина се е отчела, властниците отгоре са много доволни – спокойствието им е осигурено.

Може ли едно дете на 7-8 години да е убиец? Кой го интересува… Стига да дадеш на детето, заключено в пораснало тяло, това, което то най-много обича – бонбонки, дъвки, сладолед, ще повтори всичко, което му кажеш. А ако не слушка и не „признава“ от първия път това, което репресивната машина иска от него, може и малко шамари. Репресивната машина се е шлифовала и всичко това отдавна го е оттренирала. Дебилът е идеалният заподозрян, който след тази обработка се превръща в идеалния подсъдим. Дали дебилът ще е и идеалният затворник вече няма значение – дотогава случаят ще е забравен от всички.

Понякога се получават бъгове в системата – истинският престъпник вземе, че се издаде. Но какво пък толкова – и тук дебилът е идеалният сгрешен убиец. Пуснат на свобода, той е щастлив, че е отново при мама и тате. А ако тях вече ги няма – че е поне в родната къща – единственият обозрим кръгозор за детското му съзнание. Дебилът няма да тръгне да съди системата, която преди това го е смачкала. Няма да води дела в Страсбург, понеже си няма Хелзинкски комитет, а и не разбира нищо от обществото, в което живее. Той просто ще е щастлив.

Докато един ден репресивната система не се сети за него отново – при някое друго убийство, което я мързи или ѝ е заповядано да не разкрива.

2002 година. В кабинета си в Бургас буквално е заклана зъболекарката Ванина Русинова.

Всичките ѝ познати са убедени кой би могъл да го стори. Че убийството е предварително подготвяно, говорят фактите – намушкана е с ножица, забодена с хирургическа точност в гърлото, която е разкъсала сънната артерия. От кабинета ѝ не е пипнато нищо – нито парите, нито медикаментите.

„Аз смятам, че това убийство не е случайно. То е замислено. За това говори инструментът на престъплението. Човек, който действа в последния момент, не би прибягнал точно към ножица, скрита в чекмедже", обяснява тогава пред в. „Сега“ шефът на РДВР-Бургас по онова време полк. (вече е генерал) Красимир Петров.


Малоумният Христо Атанасов – осъден за смъртта на зъболекарката Ванина Русинова в Бургас. Той е отдавна в затвора и ще лежи там до края на живота си. Или докато истинският убиец не се издаде

Но репресивната машина намира идеалния заподозрян - 47-годишният малоумен Христо Атанасов. Обвиняват го, той признава всичко, осъждат го, отива в затвора, обществото е успокоено, случаят е забравен. Голяма работа, че там, където Христо живеел, хората му доверявали дори децата си, за да ги гледа, защото самият той е като дете. Кой ти обръща внимание на такива подробности…

2004 година. В парк в Хасково е открито обезобразеното тяло на двегодишната Кичка.

Главата ѝ е премазана с тежък предмет. Репресивната машина бързо удовлетворява глада на публиката и намира идеалния „убиец“ – малоумният Станимир от близкото село Орлово. В тялото на 37-годишния мъж е заключен мозъкът на 8-годишно дете. Едва ли тогавашният главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов не е знаел какъв е арестуваният. Но в телевизионен ефир го нарича „сериен престъпник“ и „психично болен“ – в главата на оскотялото население понятията трябва да бъдат хубаво омешани. Станимир е бит в продължение на две седмици – с палки, с електрически кабели. Накрая някой от полицаите се сеща, че могат по-лесно да го придумат да „признае“ – ако му дадат това, за което детското му съзнание копнее най-много – порция сладолед.

И Станимир след това вече послушно повтаря всичко, което са му издиктували и пред полицаите, и пред съдията. Ако му бяха издиктували убийството на Кенеди, сигурно щеше да повтори и него. Осъден е, вкаран е в затвора. Две години по-късно е убито ново дете, за което репресивната машина вече няма под ръка друг малоумен. Така е разкрит истинският престъпник – циганинът и сериен убиец Асен Андреев. Станимир е освободен и е щастлив, че е отново с мама. Той не търси отмъщение, защото малките деца не познават това чувство. Пред Нова телевизия, попитан дали съжалява за всичко, което са сторили на Станимир, началникът на „Криминална полиция“ в Хасково Васил Матвеев отговаря: Не.

2011 година. В Борисовата градина в София е убита студентката Яна Кръстева.

Арестуван е клошарят Пламен Трифонов. Несретникът, който не е с всичкия си отрича, но кой ли го слуша. Той стои в ареста с етикет „убиец“, докато по случайност не се появява истинският извършител - Николай Русинов - Чеци.


Пламен Трифонов нямаше „късмета“ да се превърне в идеалния „убиец“ на студентката Яна Кръстева


2017 година. Бизнесмен от Дупница е намерен мъртъв в парк в Пловдив.

Репресивната машина експресно успокоява обществените страхове – не е убит, самоубил се е. Само че има дребен детайл – самоубилият се след това е скрил някъде оръжието и от него няма и следа. Минава доста време и полицията подхвърля някакъв пистолет – ето го, намерихме го. Къде? В дома на старец, по случайност страдащ от Алцхаймер - коварна и необратима болест, която убива мозъка и води до тотална загуба на памет. Хората с Алцхаймер не помнят нищо и живеят със спомените на другите или с това, което те им разказват, че се е случило…


Какво се случи в Бургас? Пусната ли е в ход любимата на репресивната машина парола „Търсете дебила“?

Полицаи, следователи, прокурори действат така смазано, че откриха Иван само часове, след като в асансьор бе намерено заклано дете. А обществото с овчи ентусиазъм прие новината за задържания слабоумен „убиец“. Прокурорката Йовита Григорова съобщи на втория ден, че малоумният Иван заклал момичето заради спор къде да пушат наргиле. Разказите на негови съседи, че в часа на убийството Иван си е играл пред блока с децата, бяха оставени встрани.


Прокурор Йовита Григорова разказва историята с наргилетата

Ден след убийството директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов обяви, че в дома на Иван са открити вещите на убитото момиче и ножа, с който е заклана. Седмица по-късно обаче апелативният прокурор Георги Ханджиев заявяви, че ножът всъщност е открит съвсем другаде - на междуетажната площадка в блока на убийството, а телефонът на момичето е изхвърлен в контейнер за смет.

По дрехите на „убиеца“ Иван няма и капка кръв, но пък задържаният слабоумен бил направил частични самопризнания – нещо като да си малко бременна или да си убил някого наполовина.

Но нищо от тези объркани в превода изявления няма значение. Хелзинкският комитет го няма, единствените защитници отново са само татко и мама. „Акълът на сина ми е като на малко дете. Той не може да е убиец”, казва майката Донка. Тя отсега трябва да си знае, че Иван е идеалният заподозрян, който също е идеалният обвиняем и скоро ще стане идеалният подсъдим. Малко бонбонки, два три шамара, шоколад и ще си признае и останалата половина.

А с един сладолед ще си каже и за Андрей Луканов. И без друго всички вече дружно го заклеймиха в социалните мрежи и по новинарските форуми.

За населението малоумен и луд е едно и също нещо. Нали самият Бойко Борисов го съобщи отгоре.

В категории: Разследване


48
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
48.
До МВР
01.09.2017 10:17:34
2
2
Малоумният и нестабилен психически човек е ИДЕАЛНИЯ УБИЕЦ колега,а не жертва!Знам,че страшно ви се иска да е някой студент по право,но уви!!!Тя,процедурата е към финала всъщност,а вие си чешете езиците тук,лошо няма!
47.
до МВР
01.09.2017 07:22:09
4
2
А кой е истинския убиец, някой професионален килър от Ислямска държава ли? Или нинджа изпратен за морката поръчка от китайските триади, който е висял преди това 4 часа по въжетата на асансьора за да отнеме живота на 11 годишно момиченце в най-голямото бургаско гето Меден Курник?
46.
МВР
01.09.2017 00:26:27
2
3
трябва бързо заподозрян и обвиняем.. иначе много ще се мрънка.. малоумен или нестабилен психически човек, от бедно семейство.. идеалната жертва на системата..
45.
Спрете с филмите
31.08.2017 20:53:45
6
1
Нещата са ясни ....малкия комплексиран мухльо е убиеца. И престанете с тези холивудски филми, че убиеца е някой друг- някоя барета снайперист, нинджа или сериен убиец пристигнал от тъмните квартали на Ню Йорк за да дебне 11 годишни момиченца с нож по асансьорите в Бургас.
44.
Поаро
31.08.2017 19:30:20
4
2
Да разбрахме,че статията е смисленна,брилянтна и написана с хъс.Една дреболийка само леко ме човърка-основата на статията е,че обвиняемият е малоумен!!!Ок,но това твърдят близките и заинтересованите от това.А има ли медицински обоснован документ,който да потвърждава това.Не издаден сега,а такъв преди извършеното деяние.То всъщност и настоящ такъв документ не е факт!И какво излиза,че брилянтната статия за "набедения " малоумник се крепи единствено на думите на майка му,която в момента 100% иска синът и да е приеман за най-лудият на Балкалните.
43.
Смис_лено
31.08.2017 13:10:13
4
4
За първи път в този сайт да има нещо смислено, не може да се каже дали твърденията в статията са истина или не, но поне не са обичайните бози, които като част от репресивната машина затъпяват съзнанието на хората....
42.
Хахаха
30.08.2017 17:24:22
4
1
Прокурор Ангел Георгиев ги оправя. За пари може да прехвърли вината на които си реши и да ги държи по арестите няколко години както по делото Гранити.
41.
до 40 глупава нагла жено
30.08.2017 16:21:51
6
5
твоята "истина"одобрена от глупавата ти групичка не е моята и на други истина /за автора поздравления силна статия –според гледната точка/но многото и различни гледни точки водят към истината НО ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА ЗА МОМЕНТА Е ЧЕ ИМА ЖЕРТВА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ–ИМА ЗАПОДОЗРЯН /има следствие и улики/НА ТЯХНО ОСНОВАНИЕ ПОЧИТАЕМИЯ СЪД ЩЕ ОТСЪДИ –ВСИЧКО ДРУГО КОЕТО СЕ ВИХРИ Е"ВРЯВА И БЕЗУМСТВО"ПО УЙЛЯМ ФОКНАР
40.
в.г.
30.08.2017 12:38:20
22
12
Поздпавления на автора за брилянтната статия ,която за съжаление е истина от първата до последната дума :х
39.
до38–ПРОСТО Е
30.08.2017 10:55:23
7
1
БОЖКОВ СИ ГЛЕДА ХЛЯБА /И ТОЙ СЕ ХРАНИ ДА ОЦЕЛЕЕ/ОТ ТАЗИ ГЛЕДНА ТОЧКА СТАТИЯТА Е СИЛНА /ПРЕДИЗВИКВА/ А КОМЕНТАР №37 Е ОТ ЛИЦЕ НАПИСАЛО НАД 120 КОМЕНТАРА /МАНИПУЛАТИВНИ /В ЗАЩИТА НА ЗАПОДОЗРЕНИЯ–С ГЛУПАВОТО ОЧАКВАНЕ ЧЕ ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА СЪДЪТ/който ще ОТСЪДИ според НЕОПРОВЕРЖИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА–РАЗКРИВАЩИ ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА/
38.
Поаро до 37
30.08.2017 09:18:59
8
2
https://m.flagman.bg/article/135875/Полицаи-разнищиха-стъпка-по-стъпка-пътя-на-Никол-към-смъртта-в-бл-108-в-жк-Меден-рудник Ето ти още една статия от същото издание.Айде сега ти наблюдателният, безстрашният писател Божков, колежката му Махмуд и бабите дето са видяли убиеца в по време на деянието пред блока,да седнете да се разберете кой какво и защо. И да спрете да ни занимавате с глупости и изблици на гениалност докато тече следствието.
37.
наблюдател
30.08.2017 07:47:05
7
8
От тази статия разбираме, че в България все още има МИСЛЕЩИ ХОРА! Поздравления, г-н Божков! Не Ви е страх да напишете каквото мислите! Истинският убиец на Никол рано или късно пак ще изпълзи от дупката си, за да убива. Жалко за Иван. Мислещите хора в тази страна рядко ядат суджуци.
36.
до 33 НАД ПОЛОВИНАТА ОТ КОМЕНТАРИТЕ
29.08.2017 21:52:45
8
5
СА ПИСАНИ ОТ ЕДИН АДРЕС ЖЕНА ИМАЩА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЗАПОДОЗРЕНИЯ И ПИШЕ КАТО ЛУДА В НЕГОВА ЗАЩИТА ПРИГЛАСЯИКИ И ГРУПА ОТ 5–6 КЛАКЬОРА/одобряват написаното/НАДЯВАЙКИ СЕ ДА МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ –ПЪЛНА ГЛУПОСТ Е ЧЕ МОГАТ ДА ПОВЛИЯЯТ НА СПРАВЕДЛИВОТО РЕШЕНИЕ НА СЪДЪТ/КОЙТО ЩЕ ОТСЪДИ/според неопровержими доказателства/РАЗКРИВАЩИ ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА ДАВАЙ ФЛАГМАН ПУСКАЙ ИМ ФИТИЛИ–ПРАВИ ПАЧКА
35.
До № 15 Ted
29.08.2017 20:52:57
10
5
Ти наистина ли твърдиш, че ще вдигнеш нивото на разговора? :D С юридически доводи ще говориш? Още по-голям смях! Само едно нещо ще кажа във връзка с изказването ти за да разберат читателите точното ти ниво на компетентност и характера на юридическите ти доводи. Може ли да се гледа мярка за неотклонение без повдигнато обвинение? За справка отвори и прочети един закон, който се нарича НПК ( Наказателно-процесуален кодекс означава тази абревиатура. Реших да ти го напиша и това, че като ти видях нивото...)
34.
Atlas
29.08.2017 20:47:36
12
10
От тази "статия" разбрах само, че авторът й е малоумник. Излиза, че хора с психични проблеми не могат да извършат убийство. Що тогава не искате да живеете с тях!?! А колко убийства бяха извършени в Бургас от нормални хора, които получиха присъди и на последна инстанция!?! Ако авторчето си направи труда да провери, ще разбере, че няма нищо ненормално. Но по-лесно е да изсипеш кофата с л*йна и да гледаш сеир как непосветените се дървят... Типично за жълт сайт като Бесовете. Прост народ - слаба държава.
33.
До 25
29.08.2017 20:17:27
8
3
Очаквах такава реакция по-рано днес!Но и сега е добър резултат!Честно ли ми казваш,че популистка статийка в жълто сайтче те убеди да защитаваш човек,изправен пред съда за жестоко убийство???!Щял да се обединява.Защо не се обедини,когато овцете гласуваха и избраха на власт да бъде партия,чийто лидер бе записан да поставя чадър над определена фирма пред митниците.И след това главният свидетел удобно почина!Ето ти теория на конспирацията в действие.Ти си седнал тук да се правиш на ощипана мома заради една дълбоко проницателно написана статийка в медия,която за 5 път си сменя позицията по този случай.Недоказани твърдения и голи обвинения може всеки да хвърля,когато си поиска.Като не вярваш в системата се обедини и излез срещу нея,но да говориш и пишеш празни като огромен балон думи базирани на НЕДОКАЗАНИ твърдения е просто жалко и губене на време.Ако запълваш времето докато ти уври боба е друга работа.Аз лично не знам виновен ли е въпросният за убийството и не мога да преценя от подхвърляните протеворечиви факти.Но да защитавам човек,който наистина може да се окаже убиец,и то на базата на голи твърдения,Мерси! Това се нарича ЛИЦЕ МЕРИЕ!
32.
бургас
29.08.2017 20:09:40
18
0
Абе как така едно убийство го разкриват за една седмица а от показните убийства нито едно ,само догадки.
31.
Нямам роднина полицай
29.08.2017 20:00:55
16
4
Абе,хора ,вразумете се бе,непрекъснато хулите ви са по полицаите...ЗАЩО?????Та те хората ги хващат и предават където трябва и оттам нататък всичко почва да боксува...в правосъдието ,цялата съдебна система..там е проблема???Спрете се вече ,все полицаите са ви трън в очите и те обират хорския пешкир за всичко!
30.
no name
29.08.2017 20:00:52
10
5
Абе големи разбирачи и Божидар и той барабар Петко с мъжете. Само ще ви кажа че телефон в джоба е равнозначно на проследяваща гривна на ръката. Пътя на откачалника е проследен по минути но ако някой е искал да скрие нещо е друга тема. Въпросът обаче е ЗАЩО ?
29.
123
29.08.2017 19:30:40
10
7
Какви полицаи какви криминалисти.....само келеши чиито бащи и преди тях дядовци са били милиционери....който е от по малък град знае кой и как става полицай....по наследство.....
28.
Майка
29.08.2017 19:29:36
7
7
Ще набедят детето ми ама друг път!Полиция ли имаме,криминалисти ли,следователи ли,прокурори,съдии ли?
Защо не работите честно и достойно?Задавате ли СУ въпроса как се чувстват родителите на Никол,идва ми да ви избода очите на всички престъпници в това деяние!Хора дайте да се обединим и да защитим децата си!След няколко дни започва учебната година,незнам какво ще се случи с децата ни,но ако не се вземем в ръце тия гадове корумпирани ще убиват децата ни и ще ни п заплашват,както направиха с Валя от Лозово Бургас!Всичко прикриха и мислят,че хората са забравили случая!
Искат големи заплати ,да ви пресекнат дано и пожелавам на участниците в убийството на деца да изпитат най голямата болка в живота,те да се сетят каква е!!!!!
Убийци на деца,чакайте някой балама да ви гласува доверие ,никога няма да стъпя да гласувам за никой!Призовавам младите хора да не губят време,а да заминават в други държави където има ред и дисциплина,да живеят и работят спокойно и децата им да получат образование,а не да плащаш на помиярите за всеки изпит,те те принуждават и да си умен тук в България те ще те съсипят!!!!!Съжелявам милион пъти,че не махнах от България!Жалко за децата ни!!!!!!!
27.
Трезвомислещ
29.08.2017 18:40:51
14
4
Прекалено бързо всичко се случва!
26.
Х1
29.08.2017 18:39:52
6
2
Хрантутници!
25.
Обективен
29.08.2017 18:18:19
21
7
Браво на автора! Трябва да се обединим и защитим момчето!Утре може да бъде набедено твоето дете!
24.
НЕ СЪДЕТЕ ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ СЪДЕНИ
29.08.2017 16:30:17
10
6
САМО ГОСПОД/неведоми са пътищата божии/И ПОЧИТАЕМИЯ СЪД/на земята/ИМАТ ПРАВОТО /компетентноста/да СЪДЯТ
23.
НЕ СЪДЕТЕ ЗА ДА НЕ БЪДЕТЕ СЪДЕНИ
29.08.2017 16:22:36
10
7
ЕВАНГЕЛИЕ НА МАТЕЙ!!!!!!!НЕ СЪДЕТЕ ВИЕ СТЕ ДОЛНИ СЕИРДЖИИ!!!!!!!
22.
До 13
29.08.2017 16:20:25
18
5
Началника на криминална се интересува само от показни акции, всичко останало му е през оназ работа.
21.
Toi
29.08.2017 16:16:48
22
4
ФЛАГМАН САМО ПИШЕТЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ ПРАТЕТЕ СЕГА В МОМЕНТА ВАШ ЧОВЕК ТУК В КАФЕ СПОТ ЗАД ТОХА И РАЗКАЖЕТЕ ТОГАВА НА БУРГАСКИТЕ РОДИТЕЛИ КАКВО ПРАВЯТ ТЕХНИТЕ ДЕЦА ВЪТРЕ НАРКОТИЦИ НАРГИЛЕТА КАКВОТО СИ ПОЖЕЛАЕШ КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА ТЯ ЗНАЕ НО ЗАЩО НЕ РЕАГИРА. .....
20.
Флагман прави ПАЧКА –няма лошо
29.08.2017 16:08:04
17
9
начинаещи "КРИМИНАЛИСТИ"си правят ГИМНАСТИКА НА МОЗЪКА–ГАВРЕЙКИ СЕ С ПАМЕТТА НА ЖЕРТВАТА И СЪДБАТА НА ЗАПОДОЗРЕНИЯ–ГОСПОД ЩЕ ГИ НАКАЖЕ !!!!!!!!!!
19.
бургазлия
29.08.2017 16:03:54
24
3
Придържам се към коментара на КРИМИ че дори да заколиш кокошка се облива наоколо с кръв да не говорим че колкото да си професионален убиец пак ще останат следи от кръв.Какъвто е шефа такъв е и криминалния състав при ОДПИнтересно при доказано че бургаския регион е с най голяма пристъпност а Калоянов е непоклатим Взема и пенсия и заплата .
18.
O
29.08.2017 16:02:28
12
4
Един, двама дават минуси на всеки, може и да имат връзка ....
17.
Бургас
29.08.2017 15:59:38
18
3
Намерете убийците на децата ни!
Всичко друго е лъжа!
16.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
29.08.2017 15:57:36
10
2
Молим за спокойствие, всичко е наред и има държава! На изборите ви чакаме, МВР ще вземат още повече Power, обещаваме.
15.
Ted
29.08.2017 15:54:35
21
9
Сега, бих искал да вдигна нивото на разговора като използвам конкретни юридически доводи.всичко,които прочетох до сега е в сверата на спекулациите. Първо-нямаме съдебно медицинска експертиза за дата и точен час на извършеното престъпление в случая -убийство.второ -нямаме повдигнато обвинение-предумишлено убийство, убийство по хулигански подбуди, убийство по непредпазливост,злополука. Трето-нямаме самопризнание, само частично,в правото частичното самопризнание не съществува като понятие,защото е точна наука.частичното самопризнание се тълкува като признание или не признаване на вина.това го решава съдът, но зависи от предявеното обвинение на прокуратурата, но още няма такова.пълна мъгла.и сега да поръсъждаваме логически.прокуратурата не е сигурна какво точно обвинение да повдигне,защотото работата мирише.днк експертиза се хвърля в оществото като неуспоримо доказателство,но ако часът на убийството не съвпада ?има свидетели за местонахождението на ЗАДЪРЖАНИЯ в определен час,който не съответства с предполагаемия час на извършеното престъпление. Ако е бил натопен това може да стане много лесно , защото това е непълнолетно лиц е с забавено развитие-перфектната жертва.друг вариант е да прикрива съучастник доброволно или пък под страх или пък да прикрива под страх и неразбиране извършителят,не като съучастник а като свидетел или в последствие избран свидетел определен от извършителя .ps мислете повече преди да пишете спекулативни слова!!!
14.
Koi
29.08.2017 15:43:27
29
3
ЗА КАКВИ ПОЛИЦАЙ И КРИМИНАЛИСТИ ГОВОРИТЕ ВСИЧКО Е КОРУМПИРАНО В МОМЕНТА ДЕЦАТА ВИ ПУШАТ НАРГИЛЕТА В КАФЕ СПОТ ЗАД ТОХА А ПОЛИЦАЙТЕ СТОЯТ С ПАТРУЛКАТА И ГИ ПАЗЯТ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ИМА НАД 100 СИГНАЛА ЗА ТОВА КАФЕ
13.
ММ
29.08.2017 15:43:16
25
6
Алооо началника на криминална защо се криеш като мишка? Ти трябва да отговаряш на тези въпроси. Май покривате сина на някой местен бизнесмен.
12.
A
29.08.2017 15:18:58
15
4
Какви са тези "Криминални полицаи" и ако са такива наистина защо работят в МВР? Не се ли пише "криминалисти"примерно? Иначе статията горе долу добре. Божков, наблегнете на значението на думите.Успех!!!
11.
Поздравления за автора
29.08.2017 15:13:17
36
6
Разкошна статия ! Странно обаче защо е пропуснат КРЕЩЯЩИЯТ ПРИМЕР със случая "Белнейски" , където за общо СЕДЕМ ТРУПА , бе вкаран в затвора някакъв дребен крадец на джиесеми...
10.
Коки
29.08.2017 14:58:39
32
7
Има трети човек 100% ,това е сигурно и този сега го крие от страх затова мълчи .
9.
Цацата
29.08.2017 14:58:21
24
8
Интересна статия ... дава отг на много неща ... цялото следствие е мазало ... няма желание да се свърши качествено работата,няма кадърни и компетентни професионалисти,толкова много пропуски има ,дано защитата на момчето да е добра поне, МВР криминалистите свършете си качествено работата намерете истината ...... !!!
8.
11
29.08.2017 14:56:31
11
3
Така е...
7.
ГРАЖДАНИН
29.08.2017 14:48:49
32
11
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА АВТОРА НА СТАТИЯТА!
6.
Аз
29.08.2017 14:44:32
23
7
Обществото настръхна и вие много помогнахте за това. Сега обръщате палачинката..това за съжаление доказва само какви овце сме. А колко ще спечелят медии като вас от раздуханата история е друг въпрос..
5.
Голям КЕФ!!
29.08.2017 14:43:15
16
12
Полуистини,полулъжи, полупубликации,полупозиции,полукомпетентно мнение!Ама голям кеф е да си жълта медийка,нали ФЛАГМАН!Отричаме всичко,ама не доказваме и противното.То като се замислиш и кефа ви е полукеф!
4.
изненадан
29.08.2017 14:42:09
41
4
КАКВО СТАВА ? Обективна статия във флагман ? И дори критична към недосегаемият Б.Б. ? Да не е задухал вятърът на промяната ?
3.
Крими
29.08.2017 14:40:13
36
7
Ако човек пререже гърлото на някой то той щеше да е целия в кръв и най-малко поне един човек в раьона щеше да го забележи.
2.
Има
29.08.2017 14:38:15
39
8
Има нещо вярно неможе да кажеш ,че телефона е намерен в тях а после ,че е бил в казана поне се наговотете какво ще лъжите .И незнам какъв човек трябва да си че да натупиш и вкараш невинен човек в затвора бил той и малоумен човек .Нека съда отвори заседанията да видят хората каква е истината ако е виновен смърт ако не къде е убиеца сега .
1.
с66
29.08.2017 14:29:56
25
17
Флагман, повторихте 20 пъти че малоумен и луд не било едно и също. Явно вие ни вземате за малоумни или луди де, не разбрах има ли разлика?
Божидар БОЖКОВ, журналист Автор
Божидар БОЖКОВ, журналист


Тема в развитие
» Последната реплика на Никол преди смъртта й: Ще ме водят на ресторант, после ще разказвам » Бащата на Никол: Отпадна версията за убийство заради наргилето (ВИДЕО) » Защо бургаският съд подхранва теориите на конспирацията за убийството на 11-годишната Никол? » Идеалният подсъдим: малоумният » Братовчедът на Иван пред Флагман: Той не е убиец, много е страхлив, през живота си не е пипал нож! » Нови разкрития! ДНК по оръжието и телефона на Никол заковават Иван за бруталното убийство (ОБНОВЕНА) » Родителите на 15-годишния Иван, обвинен в жестокото убийство на Никол, го бранят в съда » Бащата на 11-годишната Никол: Убийството е планирано, целта е била да я намушка, да й вземе раницата и телефона (ВИДЕО) » Криминален психолог с нова жестока версия за бруталното убийство на 11-годишната Никол » Обвиненият за зверското убийство на Никол иска у дома, в понеделник отново се изправя пред съда » Полицаи разнищиха стъпка по стъпка пътя на Никол към смъртта в бл. 108 в жк „Меден рудник” » Бащата на убитата Никол: Не се сбогувах, не мога да я пусна » Деца на опасно тъпи родители масово пушат отровно наргиле » Съученици изпратиха убитата Никол, погребаха я в бял ковчег (СНИМКИ) » Дни преди ужаса в Бургас двама тийнейджъри се карат за Никол във фейсбук, заплашват с убийство (СНИМКИ) » Сбъркана работа! Майката на заподозрения Иван подала сигнал, че е заплашвана с убийство! (ОБНОВЕНА) » Второ училище отрича убиецът Иван да е техен ученик, лъснаха интриги » Съседите на Иван, обвинен в убийството на 11-годишната Никол: Да намерят истинския престъпник, той е невинен! (ВИДЕО) » Съдия Светлин Иванов скри от обществеността обвиняемия за зверското убийство на малката Никол (СНИМКИ) » Само във Флагман.бг: Никол е заклана в асансьора на 5-ия етаж, петна от кръв напомнят за ужаса (СНИМКИ) » Майката на 15-годишния Иван ридае: Детето ми не е убиец, натопен е! (ВИДЕО) » Убиецът Иван побърка МВР – крие къде учи, цяла нощ шерва новини на Флагман за екзекуцията на Никол » Ексклузивно! Флагман разкри жестока двойна лична драма за майката на Никол » Брутално! Иван не искал да убие Никол, а само „да я сплаши – да я боцне” (ОБНОВЕНА) » Луд ли е убиецът на малката Никол? Може да излезе сух – на свобода » Първо във Флагман.бг! Това ли е 15-годишният Иван, обвинен в хладнокръвното убийство на Никол » Нови разкрития за убийството на малката Никол: Раната е дълбока 3 см, наръгана е силно и целенасочено (ВИДЕО) » Трагедията е неописуема: Никол била едно дете в семейството, навършила 11 г. преди дни » Първо във Флагман.бг! Арестуваха млад бургазлия за бруталното убийство в „Меден рудник” » Жесток мотив за убийството в жк „Меден рудник”: Малолетните бургазлии се скарали къде да пушат наргиле » Първо във Флагман.бг! 11-годишната Никол е зверски убитата в жк „Меден рудник” » Кърваво убийство в "Меден рудник": Разбиха до смърт главата на млада жена » Извънредно! Момиче е открито окървавено в асансьор в ж.к. „Меден рудник”
Виж всички Скрий повечето
Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Крими
Бургаски майки с апел: Направете нормална рампа за детски колички в ДКЦ II (СНИМКИ)
Бургаски майки с апел: Направете нормална рампа за детски колички в ДКЦ II (СНИМКИ) „Как да слезем до детския консултативен център на Трета поликлиника? Да летим ли?“, възмущават се младите родители


Всичко в категорията
Бургазлия преживя кошмар: Сложете легнали полицаи на ул. "Гладстон", джигит едва не уби дъщеря ми на пешеходна пътека (СНИМКИ) Бургазлийка се спъна и падна жестоко по ремонтирания бул. "Богориди" в Бургас (СНИМКИ) Шофьор си маркира паркомясто на тротоара в бургаския ж.к.”Възраждане”, за да спира старата си талига (СНИМКИ) Този мъж ограби култово заведение на пъпа на Бургас, познавате ли го? (ВИДЕО) На вниманието на КАТ-Бургас! Нужен ли е този знак, ако никой не го спазва?! Внимание! Огромна ламарина виси от саниращ се блок в Средец, може да убие някого (ВИДЕО) Читатели на Флагман: Средец е под вода, пътят Поморие - Ахелой пропада (ВИДЕО) Читател на Флагман.бг с призив: Вижте тази пешеходна пътека на ул.”Гладстон” в Бургас, вземете мерки, за да не стане тежък инцидент След намесата на Флагман.бг: Мария получи парите си от набедената в измама Снежана Бургазлийка твърди: Внимавайте с тази жена, завлече ме с огромна сума, направи го и с други Призив! Отсечете това дърво и направете джобове за контейнерите
Хакери удариха профила на президента Радев във „Фейсбук”
Хакери удариха профила на президента Радев във „Фейсбук” Нерегламентирана публикация на турски език и с препратка към турски сайт вдигна на крак службите


Всичко в категорията
Съдия не може да докаже откъде се е сдобил с голяма сума, Инспекторатът към ВСС го погна Съдят 19-годишен за побой на съседско момиче Кошмарът на бургаските жени Керпича получи 5 години и 6 месеца затвор, но може и да не ги доживее Готвят кремация за касапина Росен Ангелов, трупът му още виси в столичната морга \ Обрат! Съдят Киро Принца за умишлено убийство, грозят го от 10 до 20 години затвор Сестрата на убития в Поморие Станимир през сълзи: 4 години? Толкова ли струва животът на брат ми? Подсъдим за жестока катастрофа, отнела човешки живот край Поморие, с невероятно оправдание Хронология на делото за побоя в “Джубокс”. От Перата, Мъфито и Кавалджиев е иззет цял боен арсенал* 12 години затвор за овчаря Петър, намушкал 8 пъти приятелката си Прeдсрочно ли? Гребеца от "Наглите" остава в затвора Строителният фараон Стефан Райков може да отнесе 8 години затвор за укриване на данъци за половин млн. лв.*
Кошмарна новина за хиляди собственици на тузарски коли от известна марка
Кошмарна новина за хиляди собственици на тузарски коли от известна марка Близо 127 000 автомобила "Audi" трябва да бъдат изтеглени от пазара в Германия заради дизелгейт


Всичко в категорията
Банка притиска хотел в Приморско - иска му парите от клиент, платил с чужда кредитна карта Само във Флагман.бг! Вижте как експолицай овладя бизнеса с трупове в Бургаско Траурни агенти или злодеи? Вижте как 16-годишният мъртвец Костадин сам поръча погребението си Само във Флагман! Потопът, отнел 4 човешки живота и червената компания от Камено Бургазлията Станислав Панайотов-Тачо – свиреп наркобос или примерен съпруг и баща, преценете сами (СНИМКИ) Вижте как гард на самоубилия се Кристиян Коджуклиев превърна семейната къща в наркоферма (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Лейтенант в новата наркобанда се оказа зет на съдружник в „Аркус”, сменил убития гард на Очите Само във Флагман.бг! Кой е Недялко Гетов: От очевидец на разстрела на Костов до лидер на новата наркобанда в Бургаско Касапинът Божидар живее като холивудска звезда, вменяем ли е? Преценете сами (СНИМКИ) Само във Флагман.бг! Италиански мастършеф измами десетки в Бургас и избяга от България Мега скандал: Вижте как се „изпари” цяло наказателно дело от кървава касапница в Бургас
Учениците ще учат за лагерите на смъртта и Народния съд
Учениците ще учат за лагерите на смъртта и Народния съд В програмата за 10-ти клас няма политическо вмешателство, има подкрепа и политическа воля от управляващите, каза проф. Келбечева
Всичко в категорията
СофтУни стартира нови курсове за най-малките програмисти от февруари в бизнес инкубатора Гордост! Огромен успех за бургаските математици 5 златни медала донесоха българските математици от олимпиадата в Казахстан (ВИДЕО) МОН предлага безплатно следване в приоритетни специалности Вижте къде ще се намира новата гимназия по иновации в Бургас Зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева: Бургас се нуждае от три нови училища Ето докъде стигна строителството на Медицинския факултет в Бургас. Приема първите студенти тази година? Събарят Автото в Бургас до месец, правят чисто нова сграда, местят временно 230 ученици в Морската гимназия Само 9 частни училища ще получават държавна субсидия Ексдиректор или възпитаничка на Спортното училище в Бургас ще застанат начело на школото? Премахват хартиените дневници в училище
Инструктор разкри колко пъти седмично може да ходим на фитнес
Инструктор разкри колко пъти седмично може да ходим на фитнес Всичко върви ръка за ръка с храненето, ако не се храним пълноценно и здравословно, фитнесът няма да има ефект


Всичко в категорията
Спортист се нуждае от 118 лева за лечение в Швейцария (ВИДЕО)
Спортист се нуждае от 118 лева за лечение в Швейцария (ВИДЕО) Борислав Ковачев е с тумор на гръбначния мозък и единствено операция може да му помогне
Всичко в категорията
Опростиха дълга на самотна майка с три деца (ВИДЕО) Светът плаче след внезапната смърт на известна певица (ВИДЕО) Щастлива развръзка: Семейството от с. Брястовец ще получи общинско жилище в ж.к.”Меден рудник” (СНИМКИ) Запорираха сметките на самотна майка с три деца (ВИДЕО) Покъртително! Бившият общинар Маргарит мизерства и яде от кофите за боклук, иска да умре (ВИДЕО) Трагедия! Пожарникари откриха мъртъв 59-годишния Георги в отломки в Северната промишлена зона Жестоко: Гражданска защита изнесе разложен труп от блок в жк "Изгрев" Огромна трагедия! Мъж се гръмна с газов пистолет, изпадна в кома Трагедията е жестока! Балони летяха в небето в памет на убитата в Нови Искър Нанси Вижте Галин и си спомнете Антония Чикова. На път е да направи същото (СНИМКИ) Двама са в реанимация след жестокия удар на бул. "Иван Вазов" в Бургас
Мис България 2017 пак скандализира, плаши със съд
Мис България 2017 пак скандализира, плаши със съд Явяването ми в един конкурс за красота, вместо да породи красиви и позитивни емоции, се превърна в една грозна сцена на лъжи и манипулации, жалва се миската


Всичко в категорията
Зверско меле на магистралата! Полиция и линейки хвърчат към мястото
Зверско меле на магистралата! Полиция и линейки хвърчат към мястото Движението по АМ "Тракия" е ограничено и се извършва в изпреварващата и аварийна ленти


Всичко в категорията
Спомени: Как се взимаше шофьорска книжка през соца
Спомени: Как се взимаше шофьорска книжка през соца Тогава ни учеха почтено, днес се чудят каква техника да наблъскат в колите и изпитите, за да спрат корупцията


Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Онкологичният център в Бургас търси нов управител, вижте какви са изискванията Пежо с обратен волан се натресе във Форд на бургаския бул. „Струга“, затапи движението (СНИМКА) Война между "Мамите на Бургас": Създадоха клонинг-група и се обявиха за „по-добрите” СофтУни стартира нови курсове за най-малките програмисти от февруари в бизнес инкубатора „Да напълним Голямото сърце на Бургас“ започва тази неделя Поздравителен адрес на Бургаския окръжен съд по случай 7-ия рожден ден на Флагман.БГ. Общинският съветник Живко Табаков с приемен ден в понеделник „CruiseTimes“ представи дестинация Бургас Имам тежки душевни преживявания и ме е срам, че съм роден в един и същи град с Перата – нека ме съди Бургаският хлебозавод иска 400 хил. лв. заем от други две общински предприятия Пълен абсурд! ЕВН остави на тъмно и на студено жк „Славейков“, никой не дава обяснение докога (СНИМКИ)
Само във Флагман.бг! Циганска банда атакувала Мерцедеса в „Меден рудник“, собственикът отказал да им го продаде (СНИМКИ) Бургаският ж.к.”Меден рудник” се сбогува с идеята за парк „Преливниците”, но ще има нова зелена зона до Битака Важно за пациентите от „Меден рудник”: Лаборатория „ЛИНА” отвори манипулационна в блок 383 Нова детска градина и обновяване на междублокови пространства – акцентът в Бюджет 2018 за бургаски жк „Меден рудник“ Джип нацели БМВ край ж.к.”Меден рудник”(СНИМКА) Такси се завъртя и натресе в мантинелата край Меден рудник Пореден инцидент на пешеходна пътека: 21-годишен блъсна баба с висока скорост в бургаския ж.к. "Меден рудник" Извънредно! Цигани раниха полицай в „Горно Езерово“ (обновена+снимки) От последните минути! Джип и джобно Сузуки катастрофираха пред Мосю Бриколаж край бургаския ж.к.”Меден рудник”(СНИМКИ) Бургазлийка с опасност за живота, след като бе пометена от кола в ж.к ”Меден рудник” Кошмар в жк "Меден рудник"! Кола блъсна колоездач, изскочил внезапно на пътя (СНИМКИ)
Ето докъде стигна мегапроектът за автогарата в Айтос
Ето докъде стигна мегапроектът за автогарата в Айтос Заложените средства в Бюджет 2017 г. са прехвърлени в тазгодишната финансова рамка

Всичко в категорията
Бургаският депутат инж. Петър Кънев се срещна с жители на Айтос, обсъдиха проблемите на града Селин Али е Спортист №1 на Айтос за втора поредна година (СНИМКИ/ВИДЕО) Две жени и три деца са в болница след тежка катастрофа край Айтос Гринго отговори на Софка от ареста: Не искам да я виждам! Награждават "Спортист на годината" в Айтос на тържествена церемония Коледното настроение превзе Айтос, Белобрадият старец пристигна с джип и зарадва стотици деца (СНИМКИ/ВИДЕО) Извънредно! Брутално меле край Айтос: Хвърчат линейки и полиция, размазаха се три коли Само във Флагман.бг! Крупният предприемач Стоян Колев прехвърли целия си бизнес на мистериозен човек от панелка в Меден рудник Съпричастност! Айтос ремонтира бюджета си, за да помогне на Камено след наводнението На втора инстанция: До месец излизат присъдите на Златко Кънев и Тихомир Петров за жесток побой и рекет (снимка) Коледарско надпяване съхранява българските традиции в Айтос
Огнен ад по празниците! Мъртвопиян мъж подпали къщата си, едва не изгоря жив
Огнен ад по празниците! Мъртвопиян мъж подпали къщата си, едва не изгоря жив Собственикът на къщата е спасен от пожарникарите, които го открили стабилно почерпен


Всичко в категорията
Несебър през 2018 година: Вижте проектите, които ще променят черноморската перла
Несебър през 2018 година: Вижте проектите, които ще променят черноморската перла Бюджетът е в размер на 65,5 млн.лева, а акцент – инфраструктурата и социалната политика

Всичко в категорията
Зелена светлина за обхода на Поморие! Почнаха да отчуждават имотите, обещават го за лятото Поморие чества 140 години от рождението на Яворов (СНИМКИ) 21-годишен младеж се заби в крайпътно дърво близо до Поморие Жители участват в обсъжданията на Бюджет 2018 за Поморие „Смълчани пред Апостола“ е темата на тазгодишния литературен конкурс, посветен на Левски Арестуваха известен дилър от Поморие със 111 таблетки екстази, 25 грама амфетамин и канабис Емигрант се върна от Англия в Поморие, за да участва в ритуала на Йордановден, извади Кръста (ВИДЕО) Потрошилият Социалното в Поморие хвърлял камъни по Общината и накрая вързал вратата: Исках да ми обърнат внимание! Дворът на СУ „Иван Вазов” в Поморие ще се превърне в модерна спортна площадка Ахелой и Поморие в трескава подготовка за Йордановден, вижте програмата им Двама застават пред съда за жесток побой в Поморие
Камерата на фаталния участък край Атия заработи, ще спрат ли инцидентите преди да построят пасарелката
Камерата на фаталния участък край Атия заработи, ще спрат ли инцидентите преди да построят пасарелката Празната кутия на устройството – като зле скалъпено плашило, изобщо не впечатляваше джигитите доскоро


Всичко в категорията
Ето как празнуват Бабинден в община Приморско
Ето как празнуват Бабинден в община Приморско Пресъздаването на ритуала ще започне на 21 януари /неделя/ от 10.30 часа на площада в Ново Паничарево
Всичко в категорията
Със съдействието на Валери Симеонов: 325 000 лева отиват за благоустрояване на община Средец
Със съдействието на Валери Симеонов: 325 000 лева отиват за благоустрояване на община Средец Парите са отпуснати от Министерски съвет. Вижте за какво ще бъдат разпределени
Всичко в категорията
Защо депутат-русофил обяви Странджа за българската Камчатка Само във Флагман.бг! Вижте пълния абсурд на самонастанените в домовете на военните в Странджа (ВИДЕО) Вадят ромите от военните имоти в с. Звездец, те молят за отсрочка Улица в Младежко се превърна в дере след пороя, пътят за селото вече е проходим (ВИДЕО) Гонят обитателите на военни жилища в Средец и Звездец – ползвали ги неправомерно Кметът Илиян Янчев предупреди: Река Младежка заля пътя, не тръгвайте към селото (ВИДЕО) Бургаски студенти подеха благотворителна кампания в помощ на Дома в Заберново, вижте как да се включите Уникалната гробница Мишкова нива скоро ще се стопанисва от община Малко Търново Помогнете! Странджанският певец и нестинар Костадин Михайлов се нуждае спешно от нова става, търсят се 5000 лв. Елена Йончева: Граничната ограда в района на Малко Търново падна (ВИДЕО) Вали първият сняг над Малко Търново, даже затрупа граничния пункт (СНИМКА)
Пострадали от потопа в Бургаско излизат на протест, искат държавата да чисти деретата (ВИДЕО)
Пострадали от потопа в Бургаско излизат на протест, искат държавата да чисти деретата (ВИДЕО) Заместник-областният управител Владимир Крумов каза, че пари няма, но е намерен алтернативен метод
Всичко в категорията
Доброто съществува! Над 2200 лв. са събрани от благотворителните кутии за малкия Божидар Жельо Вардунски с апел към държавата: Изчистете каналите и деретата, за да избегнем нови наводнения! Светлина в тунела след бедствието: Ремонтираха детската градина в с. Черни връх (СНИМКИ) Децата, пострадали при бедствието в Бургаска област, получиха събраните дарения Бургас и Камено получават още 1,4 млн. лв. от държавата за възстановяване на щетите от наводнението Ученици, огнеборци и общинари от Камено заедно на Международния ден на доброволеца След потопа в Бургаско: Разпределят 50 хил. лв. на 70 семейства за удавените им животни Читалище „Просвета” в Камено с нов покрив и салон за 90-годишния си юбилей (СНИМКИ/ВИДЕО) Важно! Обезщетяват собствениците на животни, пострадали от бедствието в Камено Читалище „Просвета-1927” в Камено отбелязва 90-годишен юбилей с грандиозен концерт и обновен салон Община Камено организира конкурс за най-атрактивна коледна украса
Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен
Ако някой иска да добие най-голямата сила - нека дари камбана на храма в с. Есен За да бъде отслужена първата тържествена литургия в Божията обител, трябва и владишки стол


Всичко в категорията
Община Сунгурларе налива близо 100 хил. лв. в три села: Чубра се сдобива с нов площад, ремонти в Садово и Манолич Брутално зверство в Сунгурларе: Циганин-рецидивист изнасили 70-годишна баба Ето какво отговориха от Община Сунгурларе за масовата сеч в с. Славянци Масова сеч съсипва Сунгурларско, общинари гонят очевидци от парка на село Славянци Сунгурларе иска 1,3 млн. лв. за ремонт на пътищата Освобождават от данъци, ако инвестираш в Руен, Сунгурларе и Средец (ВИДЕО) Бургаският депутат от БСП Николай Тишев с приемен ден в Сунгурларе Брутален екшън в Сунгурларе! Младежи се нахрълиха и пребиха зверски 44-годишен мъж Община Сунгурларе в черен списък с длъжници към държавата. Бургас е сред отличниците Започна 1-годишен ремонт за 7,7 млн. лева на 23 км път при Сунгурларе (графика) Ето колко ще струва снегопочистването в Сунгурларе
Големият бум в строителството до 2008 година доведе до доста уродливи пороци по Черноморието Интервю Всички интервюта Ивелина ВАСИЛЕВА, депутат от ГЕРБ: Големият бум в строителството до 2008 година доведе до доста уродливи пороци по Черноморието
По времето на правителството, в което бях министър, изградихме 51 пречиствателни станции


Глас отвътре Всички Lentata.com, Lentata.com Страната на неограничените изпражнения По последни данни въпреки че половината от милиардното население на Индия няма тоалетни, около 53,2% от тях притежават мобилни телефони

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Бургаски майки с апел: Направете нормална рампа за детски колички в ДКЦ II (СНИМКИ) Бургазлия преживя кошмар: Сложете легнали полицаи на ул. "Гладстон", джигит едва не уби дъщеря ми на пешеходна пътека (СНИМКИ) Бургазлийка се спъна и падна жестоко по ремонтирания бул. "Богориди" в Бургас (СНИМКИ) Шофьор си маркира паркомясто на тротоара в бургаския ж.к.”Възраждане”, за да спира старата си талига (СНИМКИ) Този мъж ограби култово заведение на пъпа на Бургас, познавате ли го? (ВИДЕО)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 21.01.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Има риск монотонният ритъм да оцвети ежедневието ви в сиво, но от вас зависи дали ще скучаете или ще се забавлявате. Ако в стоманобетонната джунгла се чувствате като овен в клетка, излезете на свобода! Разходка сред природата с приятели ще ви се отрази добре. Искате да срещнете някого!? Не разчитайте на случайността да ви събере! Обади му (й) се! Не умувайте дали си струва! Просто наберете номера и си признайте, че ви липсва, уредете си среща и се забавлявайте! Денят е добър и за запознанства, и за любов, и за лечение. Имате план за деня!? Чудесно! Придържайте се към него строго, но ако възникне съмнение, че няма да си изпълните целта, по-добре се откажете и изчакайте момента, в който сте готови за действия. Ако се налага да пазарувате, купувайте само това, което ви е крайно необходимо! Денят е чудесен за тези от Раците, които са готови да усвоят нещо ново, да учат или да експериментират. Някои от вас може да си сменят хобито. Ако сега започнете изучаването на чужд език, ще имате успех. Имунната ви система е слаба, избягвайте кашлящите и кихащите хора! Напрежението в отношенията ви с близките расте без ясна причина. Не се опитвайте да им натрапите своите мисли и чувства! Дайте им право на избор! В този ден забравете за авантюрите, защото всяка грешка се наказва! Ако изневерите, ще ви сложат и на вас рога. В живота ви настъпват промени, които обаче са свързани с миналото. Това, което не сте разбирали или не сте постигнали, или не сте поискали, сега можете да го осмислите. Ако не приемете промените доброволно, ще стане доброзорно. Не претоварвате стомаха си! Заредете се с търпение! Днес бързите действия могат само да ви отдалечат от изпълнението на целта, която сте си поставили. Възможни са разногласия с любимия човек. Избягвайте конфликтите, защото отношенията с близките ви може да се влошат! Отворете си широко очите за възможностите, които съдбата ви предоставя! Голяма е вероятността в този ден да срещнете хора с подобни на вашите разбирания. Ако имате дежа вю за нещо, което вече са преживели, усетили или видели заедно, това е знак за кармична връзка. Настроенията ви са променливи, но хората около вас могат да ви повлияят добре. Любовта ще ви навести по интересен начин. Носете тоалети във виолетов цвят! Това ще ви помогне в стремежа да следвате целите си. Добре е да сте с хематит. Този минерал освобождава от гнева. Възможни са трудности в общуването и комуникацията. В сутрешните часове може да се окаже, че сте доста изнервени. Смяна на средата пък, може да ви зареди с нови сили и идеи. Хората около вас ще ви помогнат да си вдигнете самочувствието. Любовта ще ви окриля. Вашата интуиция ще работи на пълни обороти. Опитайте се да не замъглявате усещането си с логични обяснения и съмнения! Ако успеете да се доверите напълно на себе си, ще вземете важно решение и нещата ще потръгнат. Любовта ви носи изненади. Възможно е да чувствате напрежение или несигурност. Това обаче не е причина да се отказвате от реализацията на това, което сте планирали. Търпение ще ви е нужно, но това не означава и да бездействате. Може да намерите нещо, което сте загубили. Любовта ще ви съпътства.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип