×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Наемателят на Северния плаж в Бургас дължи 190 хил.лв., затова ипотекирахме имоти на г-н Атанасов


Наемателят на Северния плаж в Бургас дължи 190 хил.лв., затова ипотекирахме имоти на г-н Атанасов
Областният управител Вълчо Чолаков не иска да говори за командировката си до Смолян, вижте защо
Тема в развитие
Само във Флагман.бг! Наемателят на Северния плаж в Бургас склони, сваля цените за 2 шезлонга и чадър на 12 лв. Дилемата пред новия стопанин на плажа в Бургас: Да събори ли заведение за 1 млн.лева Министър Николина Ангелкова в битка за намаляване на цените на чадърите на Северния плаж в Бургас Доволна съм, че плажът „Бургас – север” ще има стопанин, надявам се догодина да има концесионер Победителят в търга за Северния плаж на Бургас плати наема от 720 000 лева – договорът влиза в сила веднага Стана ясно кой спечели търга за наем на Северния плаж в Бургас Сериозна битка за наема на „Бургас-Север”, 8 фирми посягат към атрактивната плажна ивица Тежки проблеми преди сезона в Бургас! Северният плаж без спасители, няма кой да изчисти ивицата Тръгна нов търг за Северния плаж в Бургас, плажните капани работят на ръба на закона Изненадваща развръзка! Атанас Атанасов се размина с концесията на Северния плаж в Бургас, ивицата премина към Областна управа Интригата се заплете! Постъпи нова жалба срещу Северния плаж в Бургас Само във Флагман.бг! Близка фирма до Атанас Атанасов на път да поеме концесията на Северния плаж в Бургас?(ОБНОВЕНА) Концесията за Северния плаж в Бургас тръгва до дни Изненадваща развръзка! Северният плаж в Бургас с нов концесионер още този сезон Северният плаж в Бургас остава без концесионер за лято 2017, жалба на анонимна компания постави сезона под въпрос Само във Флагман.бг! Отрязаха анонимната варненска компания, която искаше да саботира сезона в Бургас Само във Флагман.бг! Ето кои са новите концесионери на топ плажовете в Бургаско Извънредно! Ето ги концесионерите на шест от най-атрактивните плажни ивици в Бургаска област Ето как Министерството на туризма отстрани кандидат-концесионер, предложил нула лева за чадър и шезлонг, с невероятен мотив За плажните концесии на Ангелкова и витаминът ПИ по Светите земи Какво ще стане, ако Северният плаж на Бургас е без стопанин през лято 2017 Българската туристическа камара с призив към Томислав Дончев: Процедурите за плажовете да са прозрачни Защо Бойко Борисов назначава комисиите за концесии на плажовете и има ли в тях хора от службите Процедурите за концесии на плажовете изглеждат нечистоплътни и предрешени Жестоката битка за Северния плаж в Бургас започна подло! Жалба праща концесията при служебния кабинет на Румен Радев Само във Флагман.бг! Отварят офертите за концесията на Северния плаж, новият стопанин ясен до края на седмицата Само във Флагман.бг! Искате Северния плаж в Бургас? Извадете по 1 млн.лв. на година! Наемателят на Северния плаж в Бургас дължи 190 хил.лв., затова ипотекирахме имоти на г-н Атанасов
виж още
скрий
11 Юли 2016, Понеделник, 15:40 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, Снимка: Авторът

Но аз разбирам бизнеса и гарантирам, че тази ивица е чиста, с добри цени и култура на обслужване

- Господин Чолаков, Вие сте първият държавник, който успя да постави на мястото му неизряден наемател на плажна ивица и да гарантира вземанията на държавата – прецедентът е със Северния плаж на Бургас. Как успяхте да убедите г-н Атанас Атанасов да почне да си плаща държавната такса?

- Аз винаги съм се опитвал да бъда обективен. С господин Атанасов съм се разбирал винаги добре, включително когато съм наблюдавал неговата дейност на Северния плаж в Бургас. Доволен съм от начина, по който той стопанисва плажа, сравнявайки го с други  плажни ивици.

- С кои други плажове например?

- С всички плажове, с които Областната администрация на Бургас има сключени договори за наем. Най-фрапиращият е Обзор, през миналата година. Г-н Атанас Атанасов полага и грижи, които не му влизат като задължение. Две поредни зими той правеше диги, за да спаси пясъка. Комуникацията ни е нормална, с изключение на последните няколко месеца. Имам предвид забавяне на плащанията към държавата. Аз заварих договор за наем от предходни колеги областни управители, който изтича това лято - на 6 юли 2016. Няма да коментирам причините, поради които се е стигнало до тук.

- Имате предвид как са се натрупали неплатените 270 хил.лв. държавна такса. Това е коронният номер на всички наематели на плажни ивици. Те просто изчезват или мутират, а държавата пие една студена вода. 

- Законодателят промени миналата година закона за устройство на черноморското крайбрежие. Предвиди, че за договори за наем, които изтичат в средата на сезона, на наемателя може да му бъде предложено удължаване. Тъй като в случая със Северния плаж имаше натрупана сума към държавата от над 300 000 лв., с това, по което се споразумяхме, постепенно част от стойността беше погасена. Първо 50 хил.лв., после 20 хил. лв., 10 хил.лв.

- И това стана, след като отидохте миналата седмица до Смолян, за да получите гаранция чрез ипотеки на атрактивни имоти на г-н Атанасов в Пампорово. Поне така разбрахме, неофициално. Защо това не бе обявено пред медиите? Защо, г-н Чолаков предходните областни управители не гарантираха по този начин вземанията на държавата? Мирише на корупция.

- И преди да бъда аз областен управител е имало споразумения за разсрочване на плащанията, които споразумения са изпълнявани, но със закъснения, плащани са лихви, но не е имало задължение, което да не е погасено.
Аз силно се опасявах да не се повтори случаят с предходния наемател на Северния плаж, който е останал длъжник на държавата с 450 000 лв.

- Говорите за Ваклин Стойновски, но когато му прекратиха концесията в МРРБ през 2011 г. за неплатени над половин милион лв., той заяви, че още през 2007 г. бил прехвърлил фирмата си на друг?

- Не съм влизал в детайли. Тогава наемът на плажа е бил към МРРБ, а не към областта. Сега областните управители отговарят за събирането на наемите, по-рано плащането е ставало директно по сметка на МРРБ.
Реших, че трябва да предприема всички позволени от закона мерки да предотвратя това, което се е случило.

- Как проведохте преговорите с Атанасов? Всъщност защо Ви трябваше да го притискате? Можехте да си затворите очите и да го оставите да си тръгне срещу приличен рушвет. Договорът му и без това изтича в началото на юли т.г. Пък и това, вижда се, през годините, е било обичайна практика в МРРБ.

- С г-н Атанасов се срещнахме, разговаряхме, предлагах няколко споразумения и подписахме едно, което той обаче не изпълни изцяло. Наложи се по тази причина наскоро да уведомя наемателите на заведенията на Северния плаж и да им обясня какви ще са последиците.

- На Вас влиза ли в работата да правите събеседвания с наематели на заведения, това си е проблем на стопанина на плажната ивица. Впрочем г-н Атанасов и през миналите два сезона се оплакваше, че те не му плащат на него и така се къса връзката по веригата.

- Аз съм представител на държавата в региона и всичко това, за което питате, ми влиза в работата. Длъжен съм да положа максималната грижа, за да защитя интересите на държавата. Направих срещи с наемателите, за да търсим вариант. Винаги съм се опитвал да влизам в положението на бизнеса, все пак съм човек, който идва оттам. Всички наши заплати в администрацията идват от данъците, които плаща бизнеса. Отношението и разбирането трябва да е взаимно.

- Какво им казахте на наемателите на заведения по плажната ивица? Защото забелязваме, че хигиената е на  ниско ниво, често наши читатели се възмущават от мръсотията разхвърляните отпадъци около бистро „Самба”, напр. (Интервюто се води в петък, 8 юли.,б.а.)

- Изложих им едно към едно каква е ситуацията – какво следва, ако остане наемателят на плажа до края на сезона и какво ще стане, ако той напусне веднага, на 6 юли, когато изтича отговорът му. Бях подготвен и за двата варианта. Разбирате, че не можем насред юли месец да оставим плажа без спасители, но това е само единия аспект. Не съм проверявал дали наемателите на заведения  са му плащали наемите на г-н Атанасов или не. Срещата беше с цел  да намерим общи решения. Винаги съм постъпвал така, не предлагам само аз, очаквам решения и от другата страна и помощ, защото е от общ интерес за всички, както и за гражданите, туристите, общината и държавата.

Направих още една среща и с всички държавни институции, които имат компетентност по отношение на дейността на плажа - Община Бургас, РЗИ, БАБХ, МВР, КЗК, РИОСВ. На тази среща помолих колегите да ми дадат информация в детайли какви са правомощията, които имат по закон, така че по най-бърз начин след изтичане на срока да препятстваме извършването на търговски дейности на плажа. Разбрахме се, че няма как държавата да не е най-силната и мощна структура на тази територия, която да не може да си събере вземанията.

- Това е най-голямата и най-доходоносна плажна ивица на Бургаска област, Северния плаж. Какво би се случило, ако г-н Атанасов беше си тръгнал без да плати, на 7 юли?

- Подготвих се за ситуацията. Твърдо решен бях да стигна до края, но да покажа, че държавата може да си изпълнява задълженията. Успоредно с това се договорих с Министерството на туризма, с Министерски съвет и с кмета на общината как да организираме водно спасяване, медицинско присъствие и почистване на плажа.Нямаше да е същото качествено обслужване, което е в момента и смея да твърдя, че нямаше да организираме толкова добро, признавам си! Но аз трябваше да взема предварително тези мерки.

Смятам, че от гледна точка на превенцията и на очакването, което имат гражданите към държавата, постигнахме по-добрия вариант в сравнение с това да оставя наемателя да работи и в края на сезона да няма как да събера парите на държавата. Изхождам от вътрешното си убеждение, от очакването ми като гражданин как бих желал аз да видя държавата в такъв случай.

- Аналогични случаи имаме ли като този с г-н Атанасов, на фирми, които не са плащали наем и за това изчезват?

- При нас в Област Бургас, откакто съм в мандат от 2014 г., няма такива случаи.

- А на ахтополския плаж, където едно менте сменя имената си и минава между капките?

- В момента там тече процедура, може и да е приключила в часа, в който разговаряме. Там е имало наемател, който е бил по договор с министерството на регионалното развитие. Сега по заповед на министъра ние го отдаваме под наем. Затова казвам, че като областен управител, който трябва да събере парите на държавата, аз си изпълнявам задачите. (Днес, понеделник, 11 юли, новият наемател на ахтополския плаж телефонира на редакционния ни телефон и докладва с документи, че е застъпил и платил на държавата, ВИЖ ТУК.

- Чуваме, че и плажът на „Градина” е с неизряден наемател, дължащ стотици хиляди левове държавна такса?

- Случаят с „Градина” също беше с договор към МРРБ, но там нямам вариант за въздействие.Мога да отговарям за документи, които аз съм подписал.

- Тоест вие откакто сте областен управител, по отношение на плажовете сте изряден, така ли?

- Опитвам се да бъда изряден, не само по отношение на плажовете, имаме политики по всички задължения, които са висящи, да ги събираме. Но искам да подчертая, че аз съм доволен от работата на г-н Атанасов, той е точен към мен, както и аз към него.

- Вие мислите, че плажът е почистен и дезинфекциран тази година, така ли?

- Не само мисля. Той похарчи доста пари и за дигите зимно време. Плажът се проверява от всички инстанции. Чист е, дезинфекциран е, пореден е.

- Какви имоти заложи господин Атанасов, ако не е тайна?

- Да не влизам в детайли, има вещо лице, което сме ангажирали на мястото, където са имотите и ни е дало общата стойност, която отговаря на задължението към нас, така че и ние сме спокойни, че ще има ред. Благодаря на г-н Атанасов затова, че ще имаме добър сезон за гражданите и гостите на Бургас. Бих  посочил Северната ивица на Бургас като образец за чистота, нормалност на цените и добро отношение на персонала към плажуващите.

В категории: Бизнес , Политика


16
Коментара по темата
16.
Гларус-нацепен
22.12.2016 19:28:58
0
1
Ми той не е бил съвестен стопанин, неможе да управлява щом не му излоза сметката а плажа е пълен!!! Ако аз решавам този плаж повече няма да види!
15.
Приятел
12.07.2016 10:07:28
2
8
Е, не! В този „Флагман” от коментарите освен клюки нищо съществено не се казва. Устанановявам, че много прост народ има в тая държава. Абе хора къде сте тръгнали да пишете и да се изказвате, като не можете едно изречение да формулирате правилно. Ами то какви познати да има „хаменото”. Всички сте един дол дренки. Вие сте по-зле и от Атанасов! Мижитурки! Още от предишната статия разбрахме какъв е Атанасов, я кажете нещо по-съществено. Къде сте тръгнали да давате акъл на властта. И сега като написахте куп простотии какво направихте......НИЩО! Тъпанарска държава!
14.
Roro
12.07.2016 00:47:50
3
1
Po skat sledqh istoriqta s Tapoto I shapka mu sealqm na Cholaka za deistwiqta.Za digite obache ne sam saglasen I dobre che taq zima gi nqmashe.
13.
do 4
11.07.2016 21:42:56
5
2
mi jena mu koi e takova ?
12.
chengeto
11.07.2016 20:59:01
6
10
Какъв Господин Атанасов бе хахахаха, това е "Хаменото" цървула, най-обикновен измамник и наркоман
11.
12345
11.07.2016 20:34:38
2
8
Е, всички знаят, че Насето е човек на Митьо .... Или затова сега сме толкова смели ?
10.
Ррррр
11.07.2016 20:20:58
2
13
Вижте само кои са хората ,които през последните 12 години стопанисват плажа на БУРГАС -
Наско - всички знаете прякора му и Ваклин също известен с някои си деиствия за ,които остана ненаказан.
Повече какво да коментираме , ясно е че общината има интерес плажа да се отдава точно на такива лица.
9.
аа
11.07.2016 20:00:20
1
5
а е то като си длъжник към хазната,как можеш да участваш за концесия?Или данъчнити преди седмица не ходиха в фиестата?Ама той областния не знае:))От къде да знае,той инспектирал завалията:))))
8.
eheee
11.07.2016 19:53:32
6
6
Hamenoto stana gospodin atanasov ei tova e bulgaria.cheta i narkoman che stanal a beshe kradec i mai oshte
7.
11.07.2016 19:45:49
6
18
Нагъл безскруполен НАРКОМАН работил съм за така наречения А.Атанасов и го познавам отблизо.За такива като него мястото е само едно ЗАТВОР
6.
Аха
11.07.2016 19:33:01
5
10
Г-н Чолаков , целият град знае Атанас е гаден наркоман които не си изпълнява петите ангажименти ! Дано не Ви излъже накрая, както прави с много хора ! Защото Вие сте на топа , не той!
5.
само питам
11.07.2016 19:15:21
3
10
г-н Атанасов т.е. Наско Лудия колко криминални регистрации има и за какво ???? Областна управа защо му даде нова концесия като още не си е платил старата ?????
4.
ViP
11.07.2016 19:00:36
3
11
Г-н Атанас е меко и леко казано такъв шушляк,върза го покраи тим.
Познавам го от мн години,хич не е стока,в главата му е само дрога и коя курва да наебе...не излиза от peep bar сутрин с носилка го изнасят.
Мн може да се пише относно "бизнеса му"....
3.
Хаменото
11.07.2016 18:37:40
4
3
Ъъъъъ,гъзъъъъ...оууу муууу дуууу
Оффвв....из речника на хаменото...
2.
до община Бургас
11.07.2016 17:59:42
1
17
Защо направихте детските площадки и футболни игрища под прозорците на хората идиоти мръсни некъдърни
1.
Ole
11.07.2016 17:29:51
2
9
Пак ли хаменото ве,тоз ръб !!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Бургас и Камено пред екопроблем заради стара технология за пиролиза на нефтени утайки Предстои обществено обсъждане в двете населени места в началото на април С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари Похвално! Ученичка от музикалното училище в Бургас намери и предаде на полицията голяма сума пари За да получи изгубените средства, собственикът трябва да назове стойността и да каже в какво са носени банкнотите ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Кирил Петков настоя президентът да побърза с консултациите за служебното правителство, за да може изборите да са "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" В ГЕРБ се страхували МВР да не бъде овладяно от ПП-ДБ, защото те правели незаконни арести Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Президентът обяви, че започва от днес срещи с всички посочени в Конституцията потенциални служебни министър-председатели Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори