×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

РИОСВ-Бургас се оплете в криминалния конкурс за лодките на Ропотамо


РИОСВ-Бургас се оплете в криминалния конкурс за лодките на Ропотамо
Адвокатът на "Венис Марина" Димитър Москоянев показва на медиите кога е публикувана обявата за конкурса и прави своята трактовка за изтичането на срока за приемане на офертите
Тема в развитие
Спират "Разходка с лодка" на р.Ропотамо, РИОСВ вади фирмата-наемател „Венис Марина“: Пазач гони туристите на Ропотамо, не ни допускат да работим Полиция вади лодките от Ропотамо, стартът на сезона – пред провал Скандал с лодките на Ропотамо! Наемателят: Опитват се да ме изгонят, РИОСВ-Бургас: Той няма договор Шефът на РИОСВ-Бургас Антоний Иванов заложи главата си, натиска да се проведе криминалният конкурс за лодките на Ропотамо РИОСВ-Бургас се оплете в криминалния конкурс за лодките на Ропотамо Скандално видео! РИОСВ-Бургас варди с полиция кея на Ропотамо, посреща с глоби първите лодки на наемателя Към 18 часа почва екшънът на р.Ропотамо, РИОСВ причаква първите три катамарана, пристигащи от Атия Случват се едни неща с лодките на Ропотамо и сега обсъждаме хипотетично всички вероятности Само във Флагман.бг: Как РИОСВ-Бургас влиза в пореден страшен скандал за бизнеса на р. Ропотамо Хаос в РИОСВ – Бургас за лодките на Ропотамо, прекратиха конкурса заради груби нарушения Уникално! Вагонният завод в Бургас произвежда кораби, уличаващи шефката на РИОСВ в корупция ДПС, вземете си маймунката от РИОСВ-Бургас и мислете какво ще пуснете в просветния инспекторат BG-туризъм: Спешно РИОСВ-Бургас спира лодките по Ропотамо и затваря кръчмата на кея
виж още
скрий
07 Април 2014, Понеделник, 11:29 ч.
Автор: Флагман.бг

Мистериозно отложиха отварянето на офертите за утре
РИОСВ-Бургас съвсем се оплете в съмнителния конкурс за атракционната дейност „Разходка с лодка“ на р.Ропотамо. След като преди 15 дни при действащ договор с досегашния наемател се обяви нов конкурс, днес трябваше да бъдат отворени предложенията на участниците, жеалещи да предоставят атрактивната услуга през новия сезон. Това обаче не се случи. Причината се оказа различната трактовка на това кога изтича срокът за приемане на предложенията.

Според адвокатите на „Венис Марина“ 15-дневният срок, считано от деня на публикуване на обявата, изтича днес, но юридическият екип на РИОСВ-Бургас смята, че предложенията на участниците трябва да се разгледат утре.

“В тази процедура по търговско договаряне РИОСВ-Бургас прилага правила от гражданско-процесуалния кодекс“, разясни на групата журналисти адвокатът на „Венис Марина“ Димитър Москоянев.

Към събитието имаше сериозен медиен интерес. Още вчера от компанията дадоха гласност на етапите от процедурата и съобщиха, че офертите ще се отварят в понеделник. Дали изплашени от сериозната публичност или по друга причина днес по обяд последва отговор от РИОСВ-Бургас. На официалния сайт бе публикувано кратко съобщение информиращо, че офертите всъщност ще се отварят утре.

В конкурса участват четири фирми, като днес присъстваха представителите на две от тях - „Венис Марина“ и „Венис“ ООД. На никого не стана ясно кои са другите компании. От екоинспекцията отказаха да ги назоват поименно.

„Ние обжалвахме решението за откриване на конкурса в петък. От тази дата се счита, че решението е спряно и няма правна сила. Заради това не би трябвало да има и конкурс“, допълни Москоянев.

Според служители на РИОСВ-Бургас шефът им Антоний Иванов днес не е в службата. За няколко секунди пред медиите застана говорителят Стефка Калъчева, която само с няколко думи заяви, че юристите на екоинспекцията са имали думата за това кога изтича срокът за приемане на офертите.



В категории: Бизнес


65
Коментара
65
Коментара по темата
65.
Адвокат
08.04.2014 08:40:01
1
3
Този Антонии Иванов или е много тъп или много зависим! Не трябва да си много интелигентен за да знаеш че щом се обжалва един конкурс тои трябва да се спре до произнасянето на съда! Но понеже Антонии е некомпетентен зависим глупак и тези които го сложиха там са решили да го сменят с друг бушон днес ще финализира конкурса и сам ще стане по този начин подсъдим! Честито и на комисията която ще избере Токо и те ще станат от утре подсъдими и ще освободят места за нови назначения на ДПС! Хитри са кукловодите как иначе наведнъж ще освободят четери места за нови назначения и на Токо рушвета прибраха! Машалла бушоните ще изгорят и прокуратурата ще отмени конкурса и Тодор Ташев пак ще го издуха, а Венис Марина ще продължи да ги държи лодките,но на кои му пука нали прибраха кукловодите рушвета на Токо!
64.
Мда...
08.04.2014 07:27:37
0
9
Колко време трябва, за да се разбере, че тази дейност трябва да се отдава на ДЪЛГОСРОЧНА КОНЦЕСИЯ от МОСВ - в София? В условията за извършване на концесионната дейност трябва да има разписани подробни ПРАВИЛА (примерно ползване на лодки с хибридни или ел. двигатели, захранвани от соларни панели и т.н.). Само тогава ще може да има някакъв ред и сигурност за концесионерите. Периодът на концесията да не е по-кратък от 10-15 години и т.н. Редно е също да се направи предварително обследване на влиянието на тази дейност върху засегнатите екосистеми в резервата и т.н. и т.н. Ама с калпакчии и измекяри чиновничета в РИОСВ това няма как да се случи! Със случайно хванати от улицата лица, спечелили "конкурс" за директор на РИОСВ също не се получава! Айде, останете си със здраве всинца тук!
63.
a
08.04.2014 03:52:06
0
0
a
62.
ПЧАНС
08.04.2014 00:47:43
0
3
утре сутрин ще получите част от записите и снимките, на които се вижда как Токо снима с камера от колата си пред РИОС в 13 и 50 часа на 06.04
61.
rroro
08.04.2014 00:38:57
0
0
IZKARAITE MY ZAPISITE DA VIDIM KAK TOI NEGOVITE HORA SNIMAT OTSTRANI TAINO
60.
hahahah
08.04.2014 00:36:56
0
3
Toz nameril koi da sledi i snima. samo da ne pocnat jurnalistite da go slediat i snimatq che dosta hora shte se zamesiat pokrai tozi
59.
страничен
08.04.2014 00:32:47
0
5
аз, ако съм ня мястото на журналистите ще извикам полиция, да видим тогава тоз Токо кой ще снима. Егати, то това вече на нищо не прелича. Кой си тръгнал да снимаш вее, смотаня. Цял град ти се смее
58.
нанана
08.04.2014 00:24:58
0
4
Абе, този Токо що пълни сайта с глупости, ами не си ляга. Утре нали пак трябва да стане навреме за да снима един по един журналистите
57.
ИЗХВЪРЛИХМЕ ГО КАТО ЦЪРВУЛ
07.04.2014 23:57:23
0
3
РЕШЕНИЕ

№ 2202
София, 17.02.2014

В ИМЕТО НА НАРОДА

Върховният административен съд на Република България - Трето отделение, в съдебно заседание на трети февруари две хиляди и четиринадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
ГАЛИНА ХРИСТОВА
ЧЛЕНОВЕ:
ТАНЯ КУЦАРОВА
СВЕТЛАНА БОРИСОВА
при секретар Десислава Александрова
и с участието
на прокурора Лилия Маринова
изслуша докладваното
от председателя ГАЛИНА ХРИСТОВА
по адм. дело № 7201/2013. Document Link Icon


Производството е по реда на чл. 208 и сл. от АПК.
Образувано е по касационната жалба на Тодор Радков Ташев, в качеството му на управител на „КИ ТО ТРЕЙД” ООД със седалище в гр. Бургас срещу Решение № 880 от 15.04.2013 г., постановено по адм. дело № 391/2013 г. от Административен съд Бургас. В жалбата се мотивират съображения за неправилност на съдебния акт по смисъла на чл. 209, т. 3 от АПК. Иска се отмяната му и като доказателство се прилага копие от наказателно постановление № 1 от 21.01.2013 г.
В отговор на касационната жалба насрещната страна – Областният управител на област с административен център Бургас, чрез пълномощника си юрк. Н. Атанасова, депозира становище за неоснователност.
Процесуалният представител на Върховната административна прокуратура дава мотивирано заключение за неоснователност на касационната жалба.
Настоящата инстанция, като взе пред вид доводите на страните и доказателствата по делото, намери за установено следното:
Касационната жалба е подадена в срока по чл. 211, ал. 1 от АПК, от надлежна страна и е процесуално допустима. Разгледана по същество е неоснователна при следните съображения:
С обжалваното решение съдът от първата инстанция е отхвърлил жалбата на „КИ ТО ТРЕЙД” ООД против Заповед № РД-09-8 от 08.02.2013 г. на Областния управител на област с административен център Бургас, с която на основание чл. 80 от Закона за държавната собственост (ЗДС) е разпоредено принудителното изземване на недвижим имот – изключителна държавна собственост – реална част от резерват „Ропотамо”, представляващ пристан край моста на р. Ропотамо, местност „Калдъръм гечит” с прилежаща около него територия, находящ се в поземлен имот 58356.67.39.
От фактическа страна съдът е приел за установено, че с договор за извършване на туристическа дейност "Разходка с лодка по река Ропотамо" от 01.07.2010 година, сключен между РИОСВ – Бургас, представлявана от директора, и търговското дружество, е предоставено и ползването на речния пристан. Съгласно чл. 3 от същия срокът на действие е "за три летни сезона" от датата на сключването му; краен срок за изпълнение на туристическата дейност - до 30.09.2012 г.; а действието му се прекратява с изтичането на срока, за който е сключен, без да е предвидена възможност за автоматично подновяване.
Установено е също, че след изтичането на срока на договора търговското дружество не е изпълнило задължението си да изнесе лодките, с които осъществява туристическата дейност извън границите на резерват „Ропотамо” (л.135-136), след което директорът на РИОСВ-Бургас е сезирал областната администрация с писмо изх.№ 32-00-38 от 12.12.2012 г., съдържащо искане за издаване на заповед по реда на чл. 80, ал. 1 от ЗДС за изземване на недвижими имоти, държани без правно основание. С писмо изх.№ 26-00-656 от 19.12.2012 година (л.126, л.128), областният управител е уведомил дружеството по реда на чл. 26 от АПК за започнато административно производство за принудително изземване, по реда на чл. 80 от ЗДС на държаните от „КИ ТО ТРЕЙД” ООД без правно основание имоти – държавна собственост, като на осн. чл. 34, ал. 3 е била дадена възможност за възражения, искания и доказателства, които да обосноват държането.
В отговор - с възражение вх.№ 26-00-656 (1) от 02.01.2013 г. (л.124), управителят на „КИ ТО ТРЕЙД” ООД е поискал от административния орган да спре производството по издаване на заповедта; да даде допълнителен срок за представяне на доказателства и се е позовал на отсъствието на „валидно извършено уведомяване за прекратяването на договорните отношения”, поради което счита че държи на годно правно основание имотите, предмет на спора. Посочил е също номера на жалби, подадени в Районна прокуратура - Бургас и сектор „Икономическа полиция" при ОД -Бургас на МВР, във връзка с провеждането на конкурси по отдаване под наем на два от процесиите имоти.
След преценка на събраните в хода на административното производство доказателства областният управител е издал Заповед № РД-09-8 от 08.02.2013 г.
При така установената фактическа обстановка съдът е направил извод, че жалбата е неоснователна, а оспореният индивидуален административен акт е издаден от компетентен орган, съгласно чл. 80 от ЗДС в предвидената от закона форма, при спазване на материалния закон и процесуалните правила. Заповедта съответства и на целта на закона, тъй като се отнася до регулиране на обществени отношения, посочени в чл. 1 от приложимия ЗДС, а именно: управлението на имоти - държавна собственост.
За неоснователно е прието възражението на жалбоподателя за неспазване на изискването на чл. 26, ал. 1 от АПК, тъй като за започналото административно производство „КИ ТО ТРЕЙД” ООД е уведомено с писмо изх. № 26-00-656 от 19.12.2012 г.
За неоснователно е прието и възражението, че в процеса по издаване на административния акт областният управител не е разгледал „задълбочено" депозираното пред него възражение ведно с две допълнения, което е довело до издаване на порочен административен акт. В мотивите на самата заповедта изрично се посочва, че същата е издадена след като са подложени на преценка представените от участниците в административното производство доказателства, след което административният орган е приел, че не е настъпило изменение във фактическата и правна обстановка в смисъл, че процесният имот се държи без правно основание, тъй като възбудените полицейски и прокурорски проверки, както и образуваните в съдилищата съдебни производства са ирелевантни за спора.
Възражението, че описаният в процесната заповед имот не е достатъчно точно и ясно индивидуализиран и на практика не е ясно коя точно част от резерват „Ропотамо" и в какви граници следва да бъде иззета от дружеството жалбоподател също е прието от съда за неоснователно, тъй като в представената административна преписка (л.139) се съдържа Заповед № 318 от 07.05.1992 година на Министъра на околната среда и водите, с която на основание чл. 16 и чл. 22 от Закона за защита на природата е възстановен резерват „Ропотамо" и е разширена неговата територия на 1000.7 ха. Заповедта съдържа изрично описание на териториите, които се включват в резервата. Отделно от това е прието, че жалбоподателят не е доказал, че ползва - срещу наемна цена, заплащана на държавата - повече от един речен пристан с прилежащите му площи в резервата "Ропотамо", поради което не е налице неяснота на административния акт в този смисъл. На трето място - в т. 3 на писмо рег. № 32-00-38 от 12.12.2012 г. (л.130) Директорът на РИОСВ - Бургас подробно и точно е описал подлежащия на изземване недвижим имот - изключителна държавна собственост като: „Част от резерват „Ропотамо", представляващ пристана край моста на река Ропотамо, местност „Калдъръм гечит" и прилежаща около него територия, находящ се в поземлен имот с идентификатор 58356.67.39 , отдел 480, подотдел 10 от землището на град Приморско, община Приморско, област Бургас.”. Тази индивидуализация е възпроизведена от областния управител в заповедта и в достатъчна степен конкретизира имота.
След като е обсъдил възраженията на страните във връзка с представените по делото доказателства съдът е извел извод, че оспорената заповед е издадена в съответствие с приложимото материално право. Нормата на чл. 80 от ЗДС визира наличие на три кумулативни предпоставки, за издаване на заповед за изземване: 1. имотът, който подлежи на изземване да е държавна собственост; 2. същият да се държи без правно основание и 3. да е издадена по мотивирано искане на съответния ръководител на ведомство.
По отношение първата предпоставка страните не спорят - данни, за това, че процесния имот е изключителна държавна собственост се извеждат от съдържанието на заповед № 318 от 07.05.1992 г. на Министъра на околната среда и водите.
Безспорно е и наличието на мотивирано искане на съответния ръководител на ведомство - писмо изх.№ 32-00-38 от 12.12.2012 г. на Директора на РИОСВ-Бургас.
Относно третата предпоставка съдът е приел, че търговското дружество не е доказало наличието на правно основание за държане на имота след изтичането на срока на договора и по-конкретно след 30.09.2012 г., който съгласно чл. 3 е и крайният срок на действие на този договор за туристическа дейност с предмет „Разходка с лодка по река Ропотамо в резерват Ропотамо”.
При тези мотиви съдът е приел жалбата за неоснователна.
Решението е правилно. Не са налице сочените от касатора отменителни основания.
1. Неоснователно е възражението за необоснованост на съдебния акт. Съдът е изяснил напълно фактическата обстановка по делото, събрал е относимите за правилното решаване на спора доказателства, обсъдил ги е в тяхната взаимна връзка и във връзка с възраженията на страните и въз основа на това е направил своите правни изводи.
В конкретния случай действително се касае за договор за туристическа услуга, което е отбелязано изрично в чл. 1. По силата на този договор изпълнителят е приел да осъществява, от 01.07.2010 г. до 30.09.2012 г. в рамките на три летни сезона, туристическа дейност „ … с предмет „Разходка с лодка по река Ропотамо в резерват Ропотамо”, с цел популяризирането и създаването на условия за развитие на екотуризма в резервата”. Правното основание за сключването на този договор е чл. 46, ал. 2 от специалния Закон за защитените територии - ЗЗТ (обн., ДВ, бр.133 от 11.11.1998 г.) и чл. 44 от Правилника за условията и реда за управлението, възлагането на дейностите по поддържане и възстановяване, възлагането на туристически дейности, охраната и контрола в горите, земите и водните площи в защитени територии – изключителна държавна собственост (Правилника), а не Закона за държавната собственост. Страните са процедирали така именно защото договорената туристическа дейност ще се извършва на територията на резерват Ропотамо, който е със специален статут на защитена територия по смисъла на чл. 5, т. 1 от ЗЗТ (включен в списъка по Приложение № 2 на ЗЗТ под № 53) и изключителна държавна собственост по смисъла на чл. 18, ал. 1 от Конституцията на РБ.
За да извършва дейността си изпълнителят ползва плавателни съдове (както това личи и от съдържанието на договора и приложеното към касационната жалба наказателно постановление), пристан и прилежащата му територия (както е посочено в раздел ІV от договора), която също е част от резервата. Ето защо „държането”, т.е. упражняването на фактическа власт върху частта от недвижимия имот и прилежащата му територия е било необходимо на изпълнителя за осъществяване на дейността му по чл. 58, ал. 1, т. 2, б. „в” от Правилника и в рамките на срока от 01.07.2010 г. до 30.09.2012 г. това държане е на годно правно основание – договор за извършване на туристическа дейност в резерват Ропотамо. С изтичането на посочения в чл. 3 срок и съгласно договореното между страните в чл. 34, след 30.09.2012 г. договорът автоматично се прекратява, а щом това е така – отпада автоматично и правното основание, на което имотът е бил държан, респ. възниква един от елементите на фактическия състав на чл. 80 от ЗДС.
2. Възражението по т. 2 от касационната жалба също е неоснователно. Съгласно чл. 39 от договора от 01.07.2010 г. „Всички спорове между страните се уреждат по взаимно съгласие, при невъзможност от споразумение спора се решава съгласно гражданските закони на страната”. Страни по този договор са Директорът на РИОСВ – Бургас и „КИ ТО ТРЕЙД” ООД. Следователно, споровете между тях досежно „незаконосъобразното прекратяване на договора за предоставянето на туристическата услуга” и „откриването и провеждането на опорочена процедура за избор на нов изпълнител на тази услуга” следва да се решат съгласно гражданските закони на страната. Тези спорове за ирелевантни за процедурата по чл. 80 от ЗДС, тъй като страните изрично са заявили волята си действието на сключения от тях договор да е до 30.09.2012 г.
3. Неоснователно е възражението за неизяснена фактическа обстановка. Съдът правилно е установил фактите въз основа на събраните по делото доказателства, които е анализирал подробно. След като касаторът не отрича, че след изтичането на срока на договора плавателните му съдове (2 бр. лодки и 5 бр. катамарани) са се намирали на територията на резервата, за което му е наложена и административна санкция по реда на чл. 17 от ЗЗТ, то изводът на съда, че имотът – изключителна държавна собственост е държан без правно основание след 30.09.2012 г. е правилен.
4. По отношение индивидуализацията на имота, подлежащ на принудително изземване настоящият състав споделя изцяло изводите на първостепенния съд, които не е нужно да бъдат повтаряни. Между впрочем имотът не е бил индивидуализиран и в договора от 01.07.2010 г., но изпълнителят не е възразил, нито страните са уточнявали впоследствие площ, граници и др. детайли.
При проверката на обжалвания съдебен акт на основанията по чл. 218, ал. 2 от АПК съдът намери, че решението е валидно, допустимо и правилно, поради което ще следва да бъде оставено в сила.
Водим от изложеното и на основание чл. 221, ал. 2, предл. първо от АПК Върховният административен съд, трето отделение

РЕШИ:



ОСТАВЯ В СИЛА Решение № 880 от 15.04.2013 г., постановено по адм. дело № 391/2013 г. от Административен съд Бургас.
Решението не подлежи на обжалване.
56.
А къде е МОСВ?
07.04.2014 23:47:19
0
5
А къде е в цялата тази схема МОСВ и защо си мълчи? Няма ли някой от Министерството да каже какви са тези помийни скандали,в които валят страшни обвинения в корупция и някой следи и снима с камера журналистите? Май вече се преминаха всички граници, а?
55.
до Мис Пиги
07.04.2014 23:43:12
0
4
Мис Пиги ти собствено мнение нямаш ли та само избирателно цитираш статиики? Май словореда ти хич го не бива и мисилта ти не теква
54.
начу
07.04.2014 23:37:51
0
4
старо инфо, то се оказало че сега Приморско трябвало да платят след съдебното решение, щото всъщност не се било ляло бетон...и виж Токо учи се от Таке - човек да станеш, щото само ти си си останал с манталитета на нещо като мутроподобно от 90-те
53.
начу
07.04.2014 23:37:51
0
4
старо инфо, то се оказало че сега Приморско трябвало да платят след съдебното решение, щото всъщност не се било ляло бетон...и виж Токо учи се от Таке - човек да станеш, щото само ти си си останал с манталитета на нещо като мутроподобно от 90-те
52.
Сигналатор
07.04.2014 23:28:21
4
0
Вижте какво имало и в Капитал за Венис Марина

"Бар-грил Ропотамо"
Фирма, избрана със съмнителен конкурс, "ремонтира" в резервата със съгласието на бургаската екоинспекция. Регионалното министерство спира строежа
"Строителни бригади леят бетон и строят заведения на брега на река Ропотамо, в сърцето на едноименния резерват, като строежът няма никакви разрешителни." Размерите на строящото се пък надхвърлят в пъти тези на старото законно дървено бистро там. Това съобщи преди ден сайтът "Биволъ". Фирмата строител е "Венис марина". През октомври миналата година тя спечелва два конкурса (с един кандидат) на регионалната екоинспекция в Бургас, отговаряща за резервата за туристическа дейност "Разходка с лодка в река Ропотамо" и за "Ползване на "Бар-грил Ропотамо".
Ден по-късно институциите изпаднаха в доста объркана ситуация по темата. Първо зам.-министърът на екологията Евдокия Манева заяви пред "Капитал", че публикациите по медиите не отговарят на истината, а в допълнение от регионалната екоинспекция в Бургас обясниха, че "няма разрешително за строеж, тъй като един ремонт е обект на съгласувателен режим и този ремонт е съгласуван с регионалната екоинспекция в началото на месеца".

Малко по-късно обаче от регионалното министерство след проверка на служители на строителен контрол окачествиха строежа като "незаконен" и съобщиха, че изграждането се извършва без строителни книжа на мястото на старото заведение, които е било в режим на търпимост. Така общинската администрация на Приморско ще трябва да изготви констативни актове, които налагат спирането на строежа и премахването на незаконното строителство. От трета страна е позицията на директора на регионалната екоинспекция Бойчо Георгиев, които просто е излязъл за два дни в отпуск до сряда.

Пак РИОСВ – Бургас
Георгиев доби популярност след скандала със застрояването на дюните в Несебър. Неговият подпис се чака и за да се даде пълна зелена светлина на проекта, който ще превърне старата резиденция на Тодор Живков на плажа на Перла в близост до резервата в хотелски комплекс и курортни сгради с места за 2000 посетители.

В случая с "Бар-грил Ропотамо" строителството се извършва на територия, която по Закона за защитените територии подлежи на най-висока степен на защита. Със съгласуването на ремонтите се получава интересен абсурд. Ако например, ако имате инвестиционни намерения в центъра на града, трябва да попитате регионалната екоинспекция дали това би навредило по някакъв начин на околната среда или не - т.е. дали е нужно да минавате през процедура по ОВОС. Ако искате да ремонтирате в резерват обаче, тези главоболия ще ви бъдат спестени. Зад идеята за "ремонт" без строителни книжа пък може да бъде скрито разширяване на обекта. Организирането на конкурса също буди доста въпроси.

А процедурата е в съда
Проверка на "Капитал" показа, че процедурите се обжалват от предишния изпълнител "Ки То трейд", като договорът на компанията за ползването на т.нар бар-грил е бил предсрочно прекратен. "Ки То трейд" всъщност стопанисва старото дървено бистро и предлага екскурзии с катамарани по реката от 2003 г. Компанията губи делото за оспорване на конкурсите в Административен съд - Бургас, тъй като компанията не закупила конкурсна документация и съответно не е заинтересувана страна и съдът оставя жалбата без разглеждане. Пред Върховния административен съд обаче компанията твърди, че и имала намерение да участва в конкурса, но не е имал достъп до информацията за него. Компанията печели на тричленен и на петчленен състав и сега Административен съд - Бургас, ще трябва да разгледа жалбата им, свързана с конкурсите.

Според сайта "Биволъ" "Венис марина" с управител Здравко Казаков е свързана с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис-Таки. Компанията е собственост на регистрираната във Великобритания "Стоименов груп лимитед". "За собственик на британската офшорка се спряга един от хората на Георги Илиев по морето - Веселин Стоименов. За него се знае, че е един от наследниците, които пое бизнеса на "ВАИ холдинг" след убийството на Илиев в Слънчев бряг през лятото на 2005 г.", продължава сайтът. Същата тази фирма е едноличен собственик на "Ер Ви инвестмънт" ЕООД. Тя е съсобственик с Христофорос Аманатидис-Таки на несебърската фирма "Интертур".
51.
до Мис Пиги
07.04.2014 23:19:20
0
4
Тошко стига си пускал статиики от поръчковия Бивол. Колко пъти искаш за ти казвам да пуснеш решенията на ВАС.
50.
бивол
07.04.2014 23:14:17
0
4
мутризация от 90-те едва ли, ама на Токо му се ще свинщината от преди две
49.
бивол
07.04.2014 23:14:17
0
4
мутризация от 90-те едва ли, ама на Токо му се ще свинщината от преди две
48.
Сигнализист
07.04.2014 23:13:41
4
0
ОЩЕ ЕДИН СИГНАЛ ДО ПРОФЕСОР МУЧКОВ

Таки продава имоти за 30 милиона евро в Слънчев бряг

Една от култовите фигури в родния ъндърграунд Христофорос Аманитидис – Таки е извадил на продан имоти за 30 милиона евро в курорта Слънчев бряг. Бившият ортак на убития висаджийски бос Георги Илиев е решил да кешира бизнеса си в България и повече да не се връща тук, гласят слуховете. Затова е натежало и намерението на родните магистрати да съдят задочно Аманатидис, като очакванията са съвсем скоро да му бъде повдигнато обвинение.

В Сънито Таки притежава няколко хотела, ресторанти, казина и поне 60 магазина, които е дал под наем. Сега обаче гъркът е решил да се отърве от тази собственост и да не се занимава повече с нея. Публично известно е, че негови са хотелите „Астория“ и „Дюн“, както и заведението „Сохо“ в курорта. Те официално се управляват от Веселин Стоименов. Самият той беше приближен на Георги Илиев, когато той управляваше групировката „ВАИ Холдинг“. Стоименов отговаряше за бизнеса му по Южното Черноморие. След смъртта на боса, Таки пое оперативната власт в този район. Той откупи част от хотелите на Жоро Илиев от неговата вдовица Мая.

След като беше принуден да бяга в чужбина и да се крие от родното правосъдие, Аманитидис няма пряк контрол върху бизнеса си по морето. Заради това той вече е обявил за продан имотите си в Слънчев бряг. Таки е ангажирал няколко елитни агенции за недвижими имоти, които са били натоварени със задачата дискретно да започнат разпродажбата. Той ще се раздели и с разкошна вила в Свети Влас, която е била построена през 2007 година. Самото имение е разположено на малък хълм над селището с прекрасна гледка към морето. В него има открит и закрит басейн, тенис – корт, фитнес – център и огромна поляна за почивка с барбекю. Вилата се охранява денонощно от гардове и е заобиколена от огромна ограда. Таки обаче е обявил и нея за продан. Общо имотите му се оценяват на стойност 30 милиона евро.
палм джумейра

Изкуствният остров Палм Джумейра
снимка: citytrip.bg

В момента Таки живее в разкошно имение в Дубай и няма никакво намерение да се връща в България. Соченият за една от най -могъщите фигури в наркобизнеса у нас е закупил луксозна къща в изкуствения остров Джумейра там и управлява империя си от дистанция. Неговите намерения вече били свързани с инвестиции във Югоизточна Азия и създаване на сериозен бизнес там. Таки е бил заинтересован в управление на инвестиционни фондове и вложения в соларни панели в Индия, Виетнам и Тайланд. Според различни източници неговото богатство се оценява на 450 – 480 милиона евро. Той обаче искал да изчисти имиджа си на човек от ъндърграунда и да участва в легални бизнес сделки. Заради това и се насочил към бързоразвиващите се пазари в тази част на Азия.
47.
Сигналист
07.04.2014 23:05:19
3
1
ДО ПРОФЕСОР ВУЧКОВ-ДЕМБОВ-МУСТРОЯНОВ

ОЩЕ ЕДИН СИГНАЛ ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ

Кой е Христофорос Аманатидис – Таки (предлагам да се допълни профила му и бизнеса в резерват Ропотамо)

Кой е Христофорос Аманатидис – Таки? Таки е една от най-непознатите престъпни фигури за обществото, което пробужда близо 200 000 месечни търсения на информация за него в търсачката Google.

Пълното име на Таки е Христофорос Никос Аманатидис. Роден е в София на 21 октомври 1975 година. Таки има една сестра – Афродита Боримирова, родена през 1972 година. През 1993 г. става съпруга на футболиста Даниел Боримиров и получава неговата фамилия. Двамата се запознават в ресторанта на баща й Никос Аманатидис в София. От брака си двамата имат две деца – Алекс и Джулия.

Семейството на Таки живее в столичния квартал „Люлин“. Там Таки започва кариерата си на автокрадец, взимащ пример от своя учител – Йордан Цонков – Джиджи. Според оперативна информация Джиджи е бил лидер на група, осъществила едни от най-големите и неразкрити обири в България.

Според запознати с биографията на Таки, преди да стане част от ВИС, той продава наркотици и не се отчита на никого. Това ядосва хора от групата и те решават да се саморазправят с него. Таки обаче посрещнал идващите биячи с автомат в ръце и не отстъпил. Информацията достигнала до Георги Илиев, който след разговор с Таки го прави приближен човек на Методи Методиев – Мето Илиенски. След убийството на Георги Илиев на 25 август 2005 г. в Слънчев бряг, медиите разпространяват името Христофорос Аманатидис – Таки като един от наследниците на ВИС. Преди това той е задържан от МВР само един веднъж за срок от 24 часа.

Освен с кражби на коли и контрола на разпространението на наркотични вещества, след изчезването на Методи Методиев – Мето Илиенски, Таки заедно с Красимир Каменов – Къро, чрез подставени лица поема най-големите паркинги в София чрез фирмите „Ауто Мобайл“ АД и „Паркинги и гаражи“ ЕАД. Чрез други свой фирми установява контрол върху Стоков базар „Илиянци“. Официално Христофорос Аманатидис – Таки е собственик на няколко фирми с различни дейности с капитали до 5000 лева. Единствената му фирма със 100% участие е „Еврофинанс Фактор“ ЕООД, която е с основен предмет на дейност „питейни заведения“.

Дълго време в медийното пространство бе подхранвана информацията, че Христофорос Аманатидис – Таки е една от най-пазените престъпни фигури. Според жълти издания, освен кортежа от 5 бронирани джипа, сигурността на Таки включвала и покриването му с бронирано одеало и носенето на армейска каска. Близки до обкръжението на Таки обаче заявяват, че никога не са били използвани такива методи на охрана. Източници от МВР също заявяват, че въпреки многобройната си охрана, Христофорос Аманатидис не е бил завиван с бронирани одеала и се е придвижвал с един – два автомобила.

Личния шофьор на Таки е Любомир Симеонов – Гребеца. Той влиза в обсега на медиите през 2004 година, когато на паркинг в кв. Павлово в София започва стрелба по него и брат му Славчо Симеонов, който почива по-късно в болницата. Любо е спряган за лидер на група за побой върху некоректни наркоразпространители, подчинена на Христофорос Аманатидис – Таки. Любомир Симеонов обаче не фигурира сред обвинените и осъдените като участници в групата, известна като „Бандата с чуковете“.

Според личната карта на Таки, той живее в кооперация на бул. „Пушкин“ №84А в София. В сградата живеят само хора от групировката ВИС и тя се пази от бодигардове и охранителни камери. Сградата е с изключително добро местоположение от охранителна гледна точка и има директен вход към подземен паркинг.

През 2009 г. Христофорос Аманатидис – Таки започва да среща проблеми с водещите политически партии и решава да напусне страната. Няколко дни по-късно е издадена заповед за ареста му и е обвинен в ръководене на група за разпространение на наркотици в цялата страна, известна като „Фирмата„. След изчезването му бяха спрягани различни версии за местонахождението му, сред които Гърция, Испания и ЮАР.

На 8 май 2012 година Таки бе обявен за международно издирване в системата на Интерпол и два дена по-късно е задържан в Дубай. Според български полицаи, службите са имали оперативна информация къде се намира той, тъй като са засечени разговори с негови приближени в София. Заедно с Таки, местожителството си е сменила и манекенката Боряна Шехтова, която от дълги години негова половинка в живота. Христофорос Аманатидис – Таки сам се е явил със свой адвокат в полицията в Дубай, веднага след като е разбрал, че е обявен за международно издирване.

Наскоро Христофорос Аманатидис – Таки бе освободен от ареста в Дубай, тъй като не съществува спогодба между България и Дубай за предаване на лица с влезли в сила присъди.

Един от най-близките приятели на Христофорос Аманатидис – Таки е телевизионния водещ и продуцент Слави Трифонов. Месеци преди изборите за 41-то Народно събрание, „Шоуто на Слави“ по bTV, често бе използвано от премиера Бойко Борисов и П.П. ГЕРБ за предизборна кампания. Освен честите гостувания на Бойко Борисов, в две от излъчванията той беше водещ на предаването.

Малко преди спечелването на изборите, отношенията между Слави Трифонов и Бойко Борисов бяха развалени и „Шоуто на Слави“ започна ежедневна война срещу Бойко Борисов и партия ГЕРБ. В телевизионно интервю пред журналиста Сашо Диков, Борисов заяви, че Слави Трифонов е поискал участие при избирането на министри и право на строеж в зелени площи.
46.
гончо
07.04.2014 22:59:45
1
3
брех този Бивол и там ли плати бе Токо,пак си се охакал.С бивол добре,ама умната с биволиците
45.
Сигнализатор
07.04.2014 22:52:39
3
1
ПАК ПРАЩАМ СИГНАЛ ДО ПРОФЕСОР ВУЧКОВ-ДЕМБИТО

Окупай Ропотамо: Мутрите на Таки влязоха на абордаж в резервата (Обновена)
Държавата я няма. Полицията не можела да пази реката
от Биволъ Петък, 04 Април 2014 12:11 5391 посещения Служители на фирмата "Венис Марина", свързана с наркотрафиканта Христофор-Амантинидис-Таки са окупирали пристана за лодки в резерват Ропотамо, въпреки прекратения договор от страна на РИОСВ, заради нарушения.

Охраната на резервата е извикала полиция от РПУ Приморско. Патрулката е посетила мястото, констатирала е ситуацията и се е оттеглила. "Не е наша работа да пазим резервата" - твърди шефът на РПУ Приморско Галин Сгуров в официално изявление на ОДП, чрез говорителя Цветелина Рандева. Сгуров прехвърлил ангажимента за спазването на закона на Гранична полиция, но оттам отвърнали, че това е абсурдно.

Работа на МВР обаче е да пази закона, който в случая очевидно е нарушен, Това е категорично доказано в проучвания на Биволъ.

Договорите с "Венис Марина" за стопанисване на атракцията "Разходка с лодки" по Ропотамо бяха прекратени миналата година след като в поредица публикации Биволъ разкри незаконно строителство извършено от фирмата в защитената територия. След разразяването на скандала, РИОСВ-Бургас прекрати договора за обектите на сушата, но остави договора за лодките. Община Приморско спря строежа, а незаконното строителство и санкционирането на нарушителите от институциите, беше потвърдено от всички съдебни инстанции.

Договорите с "Венис Марина" бяха сключени от бившия шеф на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев, който скандално се прочу покрай Дюнигейт покрай близостта си с унищожителите на дюните от СЛЕ-Груп и светкавичните съгласовки за строителство в защитени зони, които им разписа.

Проведеният конкурс от Георгиев за избор на изпълнител на развлекателни дейности в резервата е обжалвано от друг участник и е обявен за незаконен от АС-Бургас на 28.02.2014 г. Така фактически е констатиран порок още при сключването на договорите за наем. Решението на АС-Бургас е обжалваемо във ВАС.

Отделно от това, с писмо изх. N°6177 от 12.08.2013 РИОСВ-Бургас уведомява фирмата, че заради незаконното строителство едностранно прекратява сключения на 24.10.2012 г. договор за лодките и нарежда на "Венис Марина" да освободи изцяло имота, който е изключителна държавна собственост.
"Венис Марина" обжалва нареждането на РИОСВ в Бургаски окръжен съд, който на първа инстанция обявява договора за валиден. РИОСВ обжалва това пред Апелативен съд. Прекратяването обаче е в сила и съдебната жалба не спира неговото изпълнение, твърдят юристи. Съдебната процедура обаче не спира и изпълнението на заповедта за освобождаване на имота. Освен това тече конкурс за нова процедура за наем. "Венис Марина" ЕООД са закупили тръжни книжа, сочи информация на Биволъ, което косвено значи, че и самите те считат процедурата на Бойчо Георгиев за невалидна.

Нанасянето на "Венис" на пристана на Ропотамо е станало в следобедните часове на 28 март. По данни на гранични полицаи катамараните са навлезли в устието и нагоре по течението на река Ропотамо от посока Атия.



Потърсен за коментар шефът на РИОСВ-Бургас Антоний Иванов каза, че счита настаняването на плавателни съдове за незаконно, тъй като резервата е изключителна държавна собственост и според ЗЗТ нерегламентирано присъствие там е недопустимо. Това на практика означава нито повече, нито по-малко, но окупация на строго защитената територия. Иванов е категоричен, че за РИОСВ Бургас няма валидни договори с нито една фирма и никой няма право да влиза, камо ли да вкарва големи катамарани по поречието на Ропотамо.

Като реакция той е съставил 3 акта за нарушение на капитаните на плавателните съдове. Изпратено е официално писмо до Морска администрация за установяване на собствеността на корабите по надлежен ред, въпреки, че реално се знае чии са те. Директорът на РИОСВ е изпратил и писмо на фирмата, че трябва да осободи доброволно пристана в резерват Ропотамо в 3 дневен срок. В противен случай, Иванов заяви, че ще алармира Областния управител, който да предприеме съответните действия от името на държавата.

Срокът от три дни даден от РИОСВ изтича днес и ако изобщо има държава в момента, Областният управител Павел Маринов е длъжен да разпореди окупаторите да бъдат изкарани принудително. При продължаващо бездействие на всички държавни институции и структури към подобно арогантно незачитане на закона, остават зловещи изводи за преливане на властови и криминални интереси.

Кого или какво разхождат хората на Таки?

В предни свои разследвания Биволъ разкри, че фирмата "Венис Марина" ЕООД е свързана с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис - Таки. "Венис Марина" е собственост на регистрираната във Великобритания "Стоименов Груп Лимитед" ООД. За собственик на британската офшорка се спряга един от гаулайтерите на Георги Илиев по морето - Веселин Стоименов. За него се знае, че е един от хората, които пое бизнеса на ВАИ холдинг след убийството на Илиев в Слънчев бряг през лятото на 2005 г. Същата тази фирма е едноличен собственик на "Ер Ви Инвестмънт" ЕООД, която е съсобственик с Христофорос Аманатидис - Таки на несебърската фирма "Интертур", показва справка в Търговския регистър.

Биволъ описа начините чрез пристана на река Ропотамо да бъде осъществявана контрабанда на различни криминални товари и дрога включително. Устието дори попада в частична сянка на радарите и няма възможност да се следи прецизно какви лодки влизат и излизат там. Подчертаният интерес на фирми, свързани с организираната престъпност към монополизиране на водните дейности в този резерват, би трябвало да бъде обект на проучване от страна на ДАНС.

Представителят на “Венис Марина” Веселин Стоименов се похвали преди дни в медиите, че за лято 2013 г. е превозил с корабчетата си по Ропотамо над 70 000 туристи! Според речни капитани обаче това е в пъти повече от реално осъществимия брой за сезон и цифрата е силно завишена. Ако една обективна експертиза докаже, че има драстично несъответствие между деклариран и осъществим обем от услуги в Ропотамо, тогава въпросът би трябвало да бъде експониран на вниманието на Икономическа полиция и НАП за вероятно пране на мръсни пари, чрез разходка с лодка.

Обновено 20:30 04.04.14

След публикацият на Биволъ лодките не само не бяха изведени принудително от полицията, но се увеличиха и вече са пет на брой. Това е ясен знак за безнаказаността, която усещат мутрите, безпардонното им отношение към закона и безсилието на бутафорните държавни институции

Ропотамо - без знаци и без защита
Защитената заради своята уникалност река Ропотамо нямала знаци на устието си, които да забраняват да си влизаш и върлуваш по течението й. Това е безумното и нагло обяснение дадено от екипажа на "Венис Марина" на инспекторите, които са отишли да им съставят актове за нарушението. Без да се съобразяват с охраната и специалистите на държавната инспекция, те са нахлули и са заявили, че ще останат и нямат намерение да махнат плавателните съдове.

"Навлизане по река Ропотамо от устието на територията й и акустиране на пристана на лодка, тип катамаран, на "Венис Марина", без съгласуване с РИОСВ - Бургас и без договор за възлагане за извършване на туристическа дейност и разходка с лодка по р. Ропотамо, в резерват Ропотамо." Това буквално пише в трите акта за нарушение, които са съставени за нашествието и окупацията на резервата още преди една седмица. Нарушенията са на българското законодателство и на Заповеди на МОСВ за статута на резерватите ни.

Ясен знак, че мутризацията на България ударно се връща в ранните 90, е отказът на МВР да изпълни задълженията си, а вместо това незаконните лодки се увеличиха с още 2! Областният управител на Бургас дори не си мръдна пръстта да се заинтересува какво се случва в Ропотамо, все едно че става дума не за мутренска окупация на българска държавна територия, а за Крим, окупиран от Путин.
44.
дончо
07.04.2014 22:51:08
1
5
не мога ва разбера 38 и 39, ми то свързани фирми на всякъде, пък кво да не хранят рибите у реката с бело...пък то не може бе Токо всички да са на дедо ти зетьове...то у горското кага беше дето ти, да ти е била реката собсвена, ама ай стига вече
43.
нострадамус
07.04.2014 22:50:20
0
4
Аз предлагам да питаме някоя врачка какво ще стане с конкурса
42.
Сигналоподавател
07.04.2014 22:50:14
3
1
ПРАЩАМ СИГНАЛ ДО ПРОФЕСОР ВУЧКОВ

Мутрите пак нагазиха курортния бизнес
Съдът окончателно спря незаконния строеж на висаджиите в резерват Ропотамо
Шефът на РИОСВ Бургас оцелява въпреки драстичните нарушения
от Биволъ Понеделник, 22 Юли 2013 09:26 17547 посещения – толкова посещения няма флагманчето от както е направено
Административен съд Бургас на 18 юли 2013 окончателно е отхвърлил жалбата на фирма "Венис Марина" срещу спирането на незаконен строеж в Резерват "Ропотамо", за който първо сигнализира Биволъ. Всякакво строителство в резервати е категорично забранено и строго санкционирано, според Закона за защитените територии (чл. 17 и чл. 83, т.2 от ЗЗТ).

Статията УДАРНО СТРОЯТ В РЕЗЕРВАТ "РОПОТАМО". МОСВ МЪЛЧИ от 24 март предизвика регионалният министър Екатерина Захариева да нареди спешна проверка на място от екипи на ДНСК и РИОСВ-Бургас.

Мутрите се завръщат в курортите

Преди два дни пред бара "Какао Бийч" на Слънчев Бряг избухна бомба. Преди няколко седмици пък изгоря известната атракция "Фрегатата", която е в непосредствена близост до "Какао Бийч". В началото на сезона в курорта горяха 5 държавни павилиона, а преди два месеца беше запалена колата на шефа на държавната фирма "Слънчев Бряг" АД. В разгара на сезона тези събития символизират завръщането на мутрите в курортите, като през 90-те години на миналия век.
"Какао Бийч" е на южния плаж в Слънчев Бряг, концесиониран от фирмата "Ирида-71", създадена от Димитър Димитров - Маймуняка, един от най-близките довереници на шефа на ВИС 2 – Васил Илиев. Маймуняка е разстрелян на 28 януари 2002 година. Формално в момента фирмата се води собственост на Надя Иванова и Кирил Спасов и освен плажа в Слънчев Бряг държи и "Харманите" в Созопол.

Надя Иванова се явява съдружник във фирмата "Глобал Инкорпорейтид" АД с Калин Тихолов - скандалния архитект от "Дюнигейт" и неуспял кандидат за министър в кабинета "Орешарски".

Фирмените регистри разкриват, че до май 2012 г. мажоритарният дял в "Ирида-71" е принадлежал на Радостин Бързанов, който по същото време се явява и съдружник в "Ер Ви Инвестмънт" ЕООД. Преди да се скрият окончателно зад офшорка през 2012 г., Веселин Стоименов и Радостин Бързанов се явяват директни собственици на "Ер Ви Инвестмънт", като няколко пъти са прехвърляли помежду си дялове от фирмата. В момента чрез офшорката "Стоименов Груп Лимитед" те са съсобственици с Христофорос Аманатидис - Таки в несебърската фирма "Интертур" и държат разходките с лодки по Ропотамо, където незаконно строят.

Проверката установи изграждане без строителни книжа на заведение за обществено хранене в резервата. Община Приморско издаде заповед за спиране на строителството. От фирмата оспориха заповедта с твърдението, че не извършват ново строителство, а "текущ ремонт" на съществуващ обект. Административен съд Бургас с решение 1606 от 18/07/2013 г. аргументирано, позовавайки се на подробна експертиза, отхвърля това твърдение и потвърждава окончателно заповедта на Община Приморско за спиране на незаконния обект и забрана на достъпа до строежа.

В експертизата ясно е посочено, че колоните на строежа са трайно захванати на бетонни бордюри. Биволъ няколко пъти писа за тези бетонни стъпки метър на метър, отлети и вкопани в земята, както и за изградената нова септична яма. От своя страна "Венис Марина" опровергаваше, че не е лят нов бетон в резервата. Решението на съда поставя точка на тези опити за изкривяване на действителното положение със строежа.

Директорът на РИОСВ Бургас Бойчо Георгиев е дал карт бланш на изкопите, бетонирането и новото строителство в резервата - показват документите, публикувани от Биволъ. Георгиев, който е активист на ГЕРБ и назначен с протекциите на олигарха Валентин Златев се прочу с нарушенията покрай "Дюнигейт" и тесните си връзки със скандалните разрушители на дюните от "СЛЕ Груп".

Фирмата "Венис Марина" ЕООД, която отскоро стопанисва лодки за разходка по долното течение на Резерват "Ропотамо" е свързана с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис - Таки. "Венис Марина" е собственост на регистрираната във Великобритания "Стоименов Груп Лимитед" ООД. За собственик на британската офшорка се спряга един от гаулайтерите на Георги Илиев по морето - Веселин Стоименов. За него се знае, че е един от хората, които пое бизнеса на ВАИ холдинг след убийството на Илиев в Слънчев бряг през лятото на 2005 г. Същата тази фирма е едноличен собственик на "Ер Ви Инвестмънт" ЕООД, която е съсобственик с Христофорос Аманатидис - Таки на несебърската фирма "Интертур", показва справка в Търговския регистър.

Договорът на РИОСВ с фирмата "Венис Марина" ЕООД на бившия висаджия Стоименов и сегашен ортак на наркотрафиканта Христофорос Аманатидис - Таки не беше прекратен след констатираното незаконно строителство през март. Тогава МОСВ прекрати единствено договора за наем на бар-грила и наказа с последно предупреждение шефа на РИОСВ Бургас Бойчо Георгиев. Анализ на Биволъ показа, че извършените от шефа на РИОСВ нарушения трябва да бъдат разследвани от прокуратурата. Въпреки това Бойчо Георгиев оцелява и до момента, тъй като явно е удобен както на предишната власт, така и на кабинета "Орешарски".
41.
пацул
07.04.2014 22:49:02
3
1
Тука пишат само някви киселяци от П.енис Марина. Ай чайка кратунковци.
40.
Още от Бив-волъ
07.04.2014 22:48:37
4
1
Мутрите пак нагазиха курортния бизнес
Съдът окончателно спря незаконния строеж на висаджиите в резерват Ропотамо
Шефът на РИОСВ Бургас оцелява въпреки драстичните нарушения
от Биволъ Понеделник, 22 Юли 2013 09:26 17547 посещения – толкова посещения няма флагманчето от както е направено
Административен съд Бургас на 18 юли 2013 окончателно е отхвърлил жалбата на фирма "Венис Марина" срещу спирането на незаконен строеж в Резерват "Ропотамо", за който първо сигнализира Биволъ. Всякакво строителство в резервати е категорично забранено и строго санкционирано, според Закона за защитените територии (чл. 17 и чл. 83, т.2 от ЗЗТ).

Статията УДАРНО СТРОЯТ В РЕЗЕРВАТ "РОПОТАМО". МОСВ МЪЛЧИ от 24 март предизвика регионалният министър Екатерина Захариева да нареди спешна проверка на място от екипи на ДНСК и РИОСВ-Бургас.

Мутрите се завръщат в курортите

Преди два дни пред бара "Какао Бийч" на Слънчев Бряг избухна бомба. Преди няколко седмици пък изгоря известната атракция "Фрегатата", която е в непосредствена близост до "Какао Бийч". В началото на сезона в курорта горяха 5 държавни павилиона, а преди два месеца беше запалена колата на шефа на държавната фирма "Слънчев Бряг" АД. В разгара на сезона тези събития символизират завръщането на мутрите в курортите, като през 90-те години на миналия век.
"Какао Бийч" е на южния плаж в Слънчев Бряг, концесиониран от фирмата "Ирида-71", създадена от Димитър Димитров - Маймуняка, един от най-близките довереници на шефа на ВИС 2 – Васил Илиев. Маймуняка е разстрелян на 28 януари 2002 година. Формално в момента фирмата се води собственост на Надя Иванова и Кирил Спасов и освен плажа в Слънчев Бряг държи и "Харманите" в Созопол.

Надя Иванова се явява съдружник във фирмата "Глобал Инкорпорейтид" АД с Калин Тихолов - скандалния архитект от "Дюнигейт" и неуспял кандидат за министър в кабинета "Орешарски".

Фирмените регистри разкриват, че до май 2012 г. мажоритарният дял в "Ирида-71" е принадлежал на Радостин Бързанов, който по същото време се явява и съдружник в "Ер Ви Инвестмънт" ЕООД. Преди да се скрият окончателно зад офшорка през 2012 г., Веселин Стоименов и Радостин Бързанов се явяват директни собственици на "Ер Ви Инвестмънт", като няколко пъти са прехвърляли помежду си дялове от фирмата. В момента чрез офшорката "Стоименов Груп Лимитед" те са съсобственици с Христофорос Аманатидис - Таки в несебърската фирма "Интертур" и държат разходките с лодки по Ропотамо, където незаконно строят.

Проверката установи изграждане без строителни книжа на заведение за обществено хранене в резервата. Община Приморско издаде заповед за спиране на строителството. От фирмата оспориха заповедта с твърдението, че не извършват ново строителство, а "текущ ремонт" на съществуващ обект. Административен съд Бургас с решение 1606 от 18/07/2013 г. аргументирано, позовавайки се на подробна експертиза, отхвърля това твърдение и потвърждава окончателно заповедта на Община Приморско за спиране на незаконния обект и забрана на достъпа до строежа.

В експертизата ясно е посочено, че колоните на строежа са трайно захванати на бетонни бордюри. Биволъ няколко пъти писа за тези бетонни стъпки метър на метър, отлети и вкопани в земята, както и за изградената нова септична яма. От своя страна "Венис Марина" опровергаваше, че не е лят нов бетон в резервата. Решението на съда поставя точка на тези опити за изкривяване на действителното положение със строежа.

Директорът на РИОСВ Бургас Бойчо Георгиев е дал карт бланш на изкопите, бетонирането и новото строителство в резервата - показват документите, публикувани от Биволъ. Георгиев, който е активист на ГЕРБ и назначен с протекциите на олигарха Валентин Златев се прочу с нарушенията покрай "Дюнигейт" и тесните си връзки със скандалните разрушители на дюните от "СЛЕ Груп".

Фирмата "Венис Марина" ЕООД, която отскоро стопанисва лодки за разходка по долното течение на Резерват "Ропотамо" е свързана с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис - Таки. "Венис Марина" е собственост на регистрираната във Великобритания "Стоименов Груп Лимитед" ООД. За собственик на британската офшорка се спряга един от гаулайтерите на Георги Илиев по морето - Веселин Стоименов. За него се знае, че е един от хората, които пое бизнеса на ВАИ холдинг след убийството на Илиев в Слънчев бряг през лятото на 2005 г. Същата тази фирма е едноличен собственик на "Ер Ви Инвестмънт" ЕООД, която е съсобственик с Христофорос Аманатидис - Таки на несебърската фирма "Интертур", показва справка в Търговския регистър.

Договорът на РИОСВ с фирмата "Венис Марина" ЕООД на бившия висаджия Стоименов и сегашен ортак на наркотрафиканта Христофорос Аманатидис - Таки не беше прекратен след констатираното незаконно строителство през март. Тогава МОСВ прекрати единствено договора за наем на бар-грила и наказа с последно предупреждение шефа на РИОСВ Бургас Бойчо Георгиев. Анализ на Биволъ показа, че извършените от шефа на РИОСВ нарушения трябва да бъдат разследвани от прокуратурата. Въпреки това Бойчо Георгиев оцелява и до момента, тъй като явно е удобен както на предишната власт, така и на кабинета "Орешарски".
39.
Бив-олъ
07.04.2014 22:45:17
4
1
Ударно строят в резерват "Ропотамо". МОСВ мълчи.
Съдружници на Таки леят бетон и вдигат нов ресторант без строителни разрешителни
от Биволъ Неделя, 24 Март 2013 22:20 13881 посещения – толкова посещения няма флагманчето от както е направено
Строителни бригади леят бетон и строят заведения на брега на река Ропотамо, в сърцето на едноименния резерват (виж точното местоположение тук). Строежът няма никакви разрешителни и няма как да има, тъй като всякакво строителство в резервати е категорично забранено и строго санкционирано, според Закона за защитените територии (чл. 17 и чл. 83, т.2 от ЗЗТ).

Предприетите мащабни строителни действия грубо нарушават и Заповед №318 от 07.05.1992г. на Министъра на Околната Среда и Водите. Тя ясно и категорично забранява всякакви стопански и строителни дейсности в резервата. Строителните работници обаче са изкопали 18 бр. дупки с размери 1м. на 1м. дълбоки около 1.80м. Изкопите са напълнени с бетон. Изкопан е също канал дълъг около 30м. и дълбок 0.5м. Заедно с него е направена яма с размер 2м. на 5м. дълбока 2м. която е бетонирана и ще бъде използвана за септична яма. Според специалисти строящата се постройка ще бъде около 400кв.м. а старото законно дървено бистро беше 161кв.м. /виж скицата/. Започната е и нова постройка в близост до пристана за лодки която е около 30кв.м. С тези свои действия наемателят нарушава Чл.14, 16, 23 то договора с РИОСВ-Бургас за ползване на Бар-Грил Ропотамо. В този случай следва да се приложи Чл.30 или Чл.32 от същия договор. Нанесените до момента щети върху природата на едно от най-уникалните и красиви кътчета в цяла Европа са непоправими.

Грубо е нарушена е и заповед №РД-379 от 29.03.2005г. на Министъра на Околната Среда и Водите, като на територията на Резервата са изкарани 5 бр. лодки на които се извършва основен ремонт на корпусите и техните двигатели. С тези действия се замърсява с отровни бои, примеси, масла и отпадъчни смеси резервата което е абсолютно забранено. Нарушен е Чл.15 ,17, 24 и 26 алинея 2 точка 2 от договора с РИОСВ за разходка с лодка.

Вместо да преустанови грубите нарушения в резервата, директорът на РИОСВ Бургас е дал карт бланш на изкопите, бетонирането и новото строителство в резервата. Подобно своеволие е безпрецедентно в защитена територия с най-висока протекция, какъвто е резервата "Ропотамо", заявяват еко специалисти. Това е отбелязано и в сайта на самото МОСВ. Там буквално пише:

"Резерват „Ропотамо” е изключителна държавна собственост с най-строга категория на защита. В резервата се забраняват всякакви дейности, с изключение на неговата охрана, преминаване по маркирани пътеки, посещения и събиране на семена с научна и учебна цел, потушаване на пожари и провеждане на санитарни мероприятия в горите при увреждане от природни бедствия."

Фирмата, която строи е "Венис Марина" ЕООД с управител Здравко Казаков. Тя се свързва с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис - Таки. "Венис Марина" е собственост на регистрираната във Великобритания "Стоименов Груп Лимитед" ООД. За собственик на британската офшорка се спряга един от гаулайтерите на Георги Илиев по морето - Веселин Стоименов. За него се знае, че е един от хората, които пое бизнеса на ВАИ холдинг след убийството на Илиев в Слънчев бряг през лятото на 2005 г. Същата тази фирма е едноличен собственик на "Ер Ви Инвестмънт" ЕООД, която е съсобственик с Христофорос Аманатидис - Таки на несебърската фирма "Интертур", показва справка в Търговския регистър.
От октомври миналата година "Венис Марина" има договор с МОСВ да осъществява туристическа дейност - разходка с лодки по река Ропотамо. Договорът е подписан от скандалния шеф на РИОСВ Бургас Бойчо Георгиев, прочул се с разрешението за застрояване в Дюнигейт. В него няма и дума за съгласуване на някакво строителство. Освен това договорът дава екслузивност за тази услуга на фирмата и дори я задължава да гони всички други лодки от реката. "Венис Марина" е избрана от Бойчо Георгиев след съмнително обявен конкурс, чиито условия не са били достъпни от интернет сайта на инспектората. Според официални данни подадени пред Административен съд, данните за конккурса за дейности в резервата на река Ропотамо са били умело скрити в интернет. Това е станало като е „бъгнат” сайта на РИОСВ-Бургас и е изместен от 15 на 16 сървър в „Хост БГ”. Поради тази "маневра" сайтът не е бил достъпен от Бургаска област, а единствено от там са могли да бъдат изтеглени документите за участие. По този начин конкурсът е бил предварително предопределен за потенциалния печеливш. Този сигнал е станал предмет на съдебно дело срещу процедурата на РИОСВ и би трябвало да бъде внимателно проверен за корупционни интереси от МВР и Прокуратурата.

Бургаският шеф-еколог Бойчо Георгиев се прочу след като избухна скандалът "Дюнигейт". Именно той даде екологично разрешение за строеж на жилищен квартал върху 29 дка защитени дюни според Натура 2000. Разследване на Биволъ показа, че Георгиев е извършил грубо нарушение, одобрявайки строителство на дюните с драстично завишени строителни параметри.

Преди да стане държавен служител, Бойчо Георгиев е еколог в Лукойл. Счита се, че той е лично протеже на Валентин Златев, което има задачата да прикрива непрекъснатите тежки обгазявания на общината с отровни газове от Нефтохим. Разследване на Биволъ показа също, че той разполага с луксозен автомобил "Ауди", който според обясненията му бил "предоставен от приятел". Георгиев беше заснет да се вози в джип "Ауди Q7" заедно с шефове на скандалната фирма СЛЕ Груп, започнала застрояването на дюните. Той обаче се оказа недосегаем и беше защитен лично от бившата министърка на екологията Нона Караджова, която отказа да го уволни, дори след обещанията на премиера Борисов.

На фона на наследството от огромния скандал с Дюнигейт и продължаващите безобразия като това строителство в резерват "Ропотамо", служебният министър Юлиян Попов афишира жизнерадостен оптимизъм. Той заяви, че открил в МОСВ "перфектна организация, с фантастични експерти". Подобен оптимизъм бившият публицист от Лондон Юлиян Попов демонстрира и през 2010 г., подписвайки във в. Дневник похвално слово за управлението на ГЕРБ.

Официалното питане на Биволъ до МОСВ за скандала срещна мълчание. Ресорният служител по сигналите за корупция Георги Йончев не бе на работа. Заместващата го г-жа Марияна Кулова, заяви че няма никаква информация за каквито и да е действия в резервата "Ропотамо". Биволъ потърси за коментар и информация зам. министър Евдокия Манева, но тя не можа да бъде открита. Нейната секретарка обеща да й предаде питането ни и обеща, че м-р Манева ще върне обаждане, ако прецени. Обратна връзка досега обаче така и няма. Очевидно за МОСВ грубото погазване на законите за защита на природните ни резервати не са от такова значение, колкото комфорта на мутрите, превърнали уникалните природни богатства на България в свой заден двор.
38.
Дьо Мастрояниффф
07.04.2014 22:42:45
3
2
Ама тая фирма дето като кречетало "кричи", била много читава. Чета се аз в Бивол и виждам яки разработки - направо за ДАНС. Тия им е много гадно че ще им вземат перачницата. Явно за това крещят здраво и се чудят кой път да хванат.

Айде на прокуратуратаааааа
Ето какво инфо видях.
Фирмата, която строи е "Венис Марина" ЕООД с управител Здравко Казаков. Тя се свързва с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис - Таки. "Венис Марина" е собственост на регистрираната във Великобритания "Стоименов Груп Лимитед" ООД. За собственик на британската офшорка се спряга един от гаулайтерите на Георги Илиев по морето - Веселин Стоименов. За него се знае, че е един от хората, които пое бизнеса на ВАИ холдинг след убийството на Илиев в Слънчев бряг през лятото на 2005 г. Същата тази фирма е едноличен собственик на "Ер Ви Инвестмънт" ЕООД, която е съсобственик с Христофорос Аманатидис - Таки на несебърската фирма "Интертур", показва справка в Търговския регистър.
37.
РаЗбИрА4
07.04.2014 22:36:01
1
3
И още нещо да споделя на блестящия правен екип на бургаския инспекторат по екология, като пишете Покани за конкурси моля за да не стават друг път недоразумения спазвайте поне императивните норми по процедура. Пример чл.25, ал.1 т.10 от Правилника за дъръ - бъръ казва: място, дата и час на разглеждане на предложенията.
Аз в поканата дата за разглеждане не виждам да има. А този срок по поканата е определяем не определен, както изисква поднормативния акт, демек -правилника
36.
Много важно !
07.04.2014 22:35:39
0
4
Аз пък не моа развера какво значение има дали ще е днеска , утре или у други ден ??? Нещо май е важно да се създаде някъв проблем а , не мислите ли така бе гяволи ? Да ви чета аз тука простотийте цял следобед вместо да пия една ичкия със салатка ! Турям ви го всички отзаде от сърце !
35.
Коста
07.04.2014 22:33:29
4
2
абе да попимат аз нещо - професор Вучков адвокат ли е на "Венис Марина" или под това име пише адвоката на фирмата Мускоянев ("известен" в несебър) който така се е осрал със сроковете че днес е дрънкал врели некипели и сега се чуди как да замаже невежеството си
34.
РаЗбИрА4
07.04.2014 22:18:16
1
3
До 29 Като говорим за проверка я да видим. Казваш по правилата на ГПК ги бройкаш сроковете, щото субсидиарно го прилагаш демек по 144 от АПК. Ако погледнем ал.5 на 60 ЧлЕн казва, срока който се брои в дни, се изчислява от деня, следващ този, от който започва да тече срокът.
Демек - покана 21.03. започваме да броим от 22 събота 15 дни и какво става НЕДЕЛЯ 06.04 - ХА ХА А НЕ СЪБОТА.
Това не е всичко има нещо друго но ти не можеш да го проумееш защото на ГПК си виждал само корицата отпред.
По настоящия казус няма как да се приложат субсидиарно нормите на ГПК, тйъ кото се касае за срок който е последица от обявяването на самия акт а не за процесуално действие извършено по издаване или оспорване на административен акт.
33.
Професор Вучков
07.04.2014 22:13:21
1
5
Колеги от апаратната, моля да изключите пияния зрител представил се като "хаха". Недопустимо е да се ръсят такива простотии в ефира на нашата многоуважавана медия. Не може разни некомпетентни ашлаци и комсомолци, като този хулиган, да приказват врели - некипели без санкция. Крайно наложително е да се вземат мерки и за в бъдеще да бъдат допускани само култури и образовани в съответната област на науката и изкуствата зрители, защото многобройната ни аудитория цени високо компетентността, професионализма, ерудицията и финеса на изразните средства. Затова в никакъв случай зрителите не бива да бъдат обременявани от неконтролеруемата логорея на разни тъмни и неясни личности, които вероятно са с криминално минало и настояще.
С отпратката към криминалитета, веднага трябва да съобщя на уважаемите зрители и многобройни почитатели, че след днешното ми предаване, в редакцията се получиха многобройни обаждания и писма на зрители, сред които и пенсионирани магистрати, които ме информираха за престъпната дейност на г-н Бакърджиев. Поради недостиг на ефирно време ще споделя само онази част от сигналите, която ми се струва най-важна и интересна:

"Човекът, за който информираме се казва Петър Бакърджиев и се подвизава основно в Бургас и София. Постарахме се да извършим собствена проверка, при която се потвърди изцяло информацията за неговото криминално минало. 40-годишния Петър Бакърджиев е осъден с влязла в сила присъда за измама по чл. 210, ал.1. Тя е издадена от РАЙОНЕН СЪД-БУРГАС по дело №466/1998 и потвърдена от ОКРЪЖЕН СЪД-БУРГАС с решение №49/17.02.2000 г. Влязла е в сила без да е обжалвана пред последна инстанция – ВКС.
Осъдения бургазлия Петър Бакърджиев се представя за юридически консултант, но истината е, че заради присъдата е лишен завинаги от възможността да бъде адвокат. Нямаме информация дали има диплом по право и дали изобщо е учил тази дисциплина.
С цялото си криминално минало, той е назначен за съветник /вероятно по правните въпроси/ на министър Иван Данов в МИНИСТЕРСТВОТО НА ИНВЕСТИЦИОНОТО ПРОЕКТИРАНЕ. Петър Бакърджиев съветва и МИНИСТЪРА НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО Димитър Греков как да организира и провежда обществените поръчки. Бакърджиев и съдружника му Ясен Ганчев са взели за тази услуга 50 000 лв. Договорът е сключен с фирмата им „ПИ АЙ СИ Консулт” в края на м.г.
ТРЕТОТО МИНИСТЕРСТВО, което е влязло в „консултантски отношения” с криминално проявения бургазлия Петър Бакърджиев е МОСВ. От миналата година той е нает като експерт-консултант в РИОСВ Бургас и нарежда как да се провеждат конкурсите, определя еднолично правилата и изискванията към кандидатите. Името му е замесено и в скандалният КОНКУРС ЗА РАЗХОДКИ С ЛОДКИ ПО РЕКА РОПОТАМО, който стана ясен напоследък.
Лицето извършва подобни консултации и в голям брой ОБЩИНИ, където основно контролира ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ.
Ето още от високопоставените превъплащения на криминално проявеното лице Петър Бакърджиев:
Председател на Управителния съвет на Институт за Правни Анализи и Изследвания до момента /ИПАИ е регистриран като ЮЛ с нестопанска цел от Ганчев и Бакърджиев и няма нищо общо със същината на понятието „институт”/
Председател на Консултативния съвет на Асоциацията на съдиите по вписванията – през 2007 г
Участва в заседанията на правната комисия в парламента заедно със съдружника си Ясен Ганчев като представители на правния институт
Участва редовно в обществения съвет на МОСВ
На 30.11.2012 Бакърджиев подписва споразумение за сътрудничество с БОРКОР, в ролята на председател на института за правни анализи. В същата си роля изпраща доклади и анализи до еврокомисар Вивиан Рединг за корупцията в България и общините при провеждане на обществени поръчки
Подписал е меморандум за сътрудничество в Института на съдебно-медицинските експерти
Бил е преподавател по право в един от големите български университети".

Това, уважаеми зрители и слушатели е първият сигнал, който получих в редакцията. Разбира се изложените данни се нуждаят от моя незабавен коментар:
В белите и цивилизовани държави, лица като настоящият правен консултант на РИОСВ - Бургас щяха да бъдат отдавна затворени в места като "The farm". След като такива лица не само са на свобода, но и са обозначени в сигнала като преподаватели и участници в законадателния процес на Народното събрание, то е ясно защо има полуграмотни комсомолци като пияницата "хаха" и невъобразимо количество законодателен брак, в следствие нормотворческата дейност на НС. С примера от този сигнал уважаемите зрители за пореден път се убеждават нагледно, че парите им, взети като данъци, безполезно и безогледно се харачат в полза на напълно некомпетентни криминални елементи. И то се харчат от кого? Ето, зрител от Карнобат ми подсказва отговора! Правилно уважаеми зрителю - от публичната власт се харчат парите ви. И понеже аз, като доктор на философските науки, съм прецизен като ямерикански ядрен удар, ще допълня, че изброените в сигнала министерства са в ръцете на ДПС - партия към която анимационерът - преподавател и законодателен консултант е очевидно съпричастен.

Продължавам само с част от друг сигнал, пратен ни от наш зрител от Ямбол:
"Търговецът Петър Бакърджиев е човекът, който е определил условията, по които да се проведе процедурата, както и е подготвил техническите изисквания, на които да отговарят лодките. Той е управител на неправителствената организация „Институт за правни изследвания и анализи”, но в същото време върти няколко частни фирми, в които е собственик или управител. Налице е конфликт на интереси, защото консултантът Бакърджиев и бившият концесионер на Ропотамо Тодор Ташев са стари дружки".

В същото време, пред пожелал анонимност наш зрител от китното кюстендилско село Флорош, самият Бакърджиев е казал следното:
„Не е важно дали се познавам с Ташев. Вижте, изобщо даже не знам дали аз ще се занимавам с оценката на тези предложения , които ще постъпят. Аз незнам дали Тодор Ташев ще участва в конкурса, както не знам дали и „Венис Марина” ще участва.

Моят експресен и както винаги хирургически точен коментар:
Консултантът Бакърджиев има очевиден проблем с логическата обосновка на тезите си, колкото и да са лъжливи, съобразно ноторните факти, известни на широката публика и най-вече на ителегентните зрители на моето предаване. Едно време в добрите гимназии се учеше логика. Явно лицето Бакърджиев или не е посещавало гимназиален курс, или е бягало от час и не си е учило уроците. Все пак, аз като виден хуманист и ренесансов човек, ще го допусна като слушател на моите лекции.

И накрая част от един не по-малко интересен сигнал:
"Попитахме Петър Бакърджиев какъв ценз има и компетентен ли е да определя техническите изисквания на лодките, които могат да участват в конкурса. Той отговори, че е завършил право, но няма право да бъде адвокат. „Взех данните от Националния метеорологичен институт. Те показват, че нивото на реката се понижава и аз прецених, че се налага газенето на лодките да бъде намалено от 50 см на 43 см”, заяви Петър Бакърджиев".

И разбира се моят академичен коментар на Петровите алабализми:
Всички знаем, че през пролетта нивото на реките се покачва, дори и когато зимата е била суха, каквато беше тази година. Все пак имаше валежи, макар и не обилни, но да не забравяме, че до края на пролетта и съответно пролетните дъждове има още време, така че не се знае какво ще е нивото в началото на туристическия сезон. Дори обаче и да има спад в нивото на река Ропотамо, то спада ще е с не повече от няколко сантиметра, защото за спадове от метър или два са необходими високи летни температури и продължителна суша. Очевидно летни жеги и продължително безводие не са налице за да има обосновано предположение, че поради спада на водите трябва да се коригира газенето на катамараните. Трябва да се има предвид, и че река Ропотамо е с дълбочина 7-8 метра, а на места и повече, следователно корекцията на изискванията за газене на катамараните с няколко сантиметра е безпредметна. Възникава обаче и следният въпрос: как така Бакърджиев е коригирал изискванията за водното газе на лодките, че единствено отговарящи на тях да се окажат точно лодките на Ташев, но и тези на "Венис Марина"? Моля, ако има зрител, който е запознат с техническите характеристики на лодките на участващите в конкурса, да сподели частта им относно параметрите на газене.

Ето, че извънредното ефирно време изтече и за ваше най-голямо съжаление трябва да се разделим до утре.
Вечно ваш: професор Юлиан Вучков
32.
До Антонии Иванов
07.04.2014 21:58:36
0
3
Хайде бе смотаняко Антонии финализирай конкурса че да може да гледаме и теб ДАНС как те водят с белезници към панделата!
31.
нончо
07.04.2014 21:43:34
0
3
що бе Токо на теб за пари ли ти пуснаха статии за замразената риба в реката.То хубаво пак си се нашил,ама като си тъп поне рибето ти да беше на място и малко живо а?
30.
нончо
07.04.2014 21:43:33
0
3
що бе Токо на теб за пари ли ти пуснаха статии за замразената риба в реката.То хубаво пак си се нашил,ама като си тъп поне рибето ти да беше на място и малко живо а?
29.
до Вучето
07.04.2014 21:36:45
3
1
Проверката е висша форма на доверие та по тоя повод си загубих малко време да вляза в сайта на риос, и какво се оказа? Покана публикувана на 21.03.с 15 дни срок-това в т.8. Като сметнем срока изтича на 05.04. - неработен ден, затова се смята първия работен-07.04. Но в т.10 прочетох,че документите ще се разглеждат на следващия ден демек 08.04. Как Вуче ще обясниш това? И въпроса е щом за нещо което е черно на бяло се лъже какво от останалото е вярно?
28.
???
07.04.2014 21:19:27
2
4
На мен пък ми е чудно, защо писалият статията се крие зад "автор- Флагман"
Срамува се от некомпетентно написаната статия? или
Взел е пари за да пише тези глупости?
Кой е верният отговор?
27.
даа
07.04.2014 21:03:43
1
1
Няма нужда да се чудиш. Само Венис
26.
Пацката
07.04.2014 20:56:10
0
1
Интересно ми е от тези 25коментара, колко са от служители на Венис и колко са от служители на Токо...
25.
станимир
07.04.2014 20:35:22
0
4
Работата на журналиста е да бъде на мястото на събитията и да отразява прозрачно и обективно всичко, което се случва. И да снимат и да не снимат, в крайна сметка има полиция, ако някой се чувства застрашен
24.
До 21
07.04.2014 20:32:41
0
3
Ооооо Мис Пиги много ти се иска. Чекай малко, когато му дойде времето тогава
23.
До 21
07.04.2014 20:32:41
0
3
Ооооо Мис Пиги много ти се иска. Чекай малко, когато му дойде времето тогава
22.
До хаха
07.04.2014 20:23:36
0
3
Хаха, не знам каква "хаха" си ама си пълно ХАХО. Вземи и прочети малко документчетата, които си написал. Колкото и парички да ти е тикнал Токо, пак не си успял да нагласиш нещата. Що не вземете отново да се гушнете двамцата - лика прилика сте си
21.
До ПЧАНС
07.04.2014 20:19:21
0
0
Гълъбки кво стана с тия снимки ? Айде че требва да си легам , до кога ще ги чакаме ?
20.
Янко
07.04.2014 20:13:01
1
4
Този път дебелака Тодор Ташев ще реве повече от колкото го биха пред дискотека Астория! Свинята е фалирал и затънал в дългове и сега като му взеха рушвета и спрат конкурса вече и жена му Стефчето ще го остави! Даже вече си е намерила и любовник често я засичам! То само парите я задържаха при грозното разплуто прасе Токо, но сега вече като остана без кинти ще му бие шута! Пак ще реве голямата мазна свинска глава на Тодор много е тъп хем му вземат рушветите хем не го връщат в резервата! Така го работиха докато фалира сега освен да го взема за шофьор за друго не става скъсания грозник!
19.
хаха
07.04.2014 19:39:13
4
5
Амана от аматьори. Вучков, да те светна само че днес изтича срока за подаване на офертите. ай ся да ми обясниш след като работното време е до 5 кога аджеба ще отварят офертите. това първо. и второ къде в апк прочете че самата жалба спира изпълнението, оспорването да. ама за тебе разликата между оспорване и жалба са тъмна индия. малко са ти книгите пич почни да ги оцветяваш
18.
Питащ
07.04.2014 19:25:08
0
9
Само отдаването на ДЪЛГОСРОЧНА КОНЦЕСИЯ (с ясни регламенти) от МОСВ (в бургаската РИОСВ преобладават глупендери, начело с дългогодишната щатна юрисконсултка, с диплом от БСУ). Толкова ли е трудно да се проумее т'ва? Очилатата късо подстригана госпожа е изгубила безброй дела в съда, фигурира в Черния списък на разрушителите на българската природа и е бая некадърна, обаче... е МНОГО изгодна за шефчетата си! Далавери и врътки - това са приоритетите на работа в тази институция. Чакайте чист въздух в Бургас и здравословна околна среда от тия... някой друг път!
17.
въпрос
07.04.2014 18:58:55
1
7
И защо Токо е снимал журналистите? Какво ще ги прави, ще ги бие ли, ще ги стреля ли щото отишли да си свършат работата? Това със снимането не е майтап работа.
16.
До 10
07.04.2014 18:23:20
1
5
Да снимаше журналистите
15.
Професор Вучков
07.04.2014 18:10:28
2
10
Уважаеми зрители и безброй вече почитатели. След кратка пауза по технически причини, радвам се да съобщя, че подновявам предаванията в ефир.
Виждам, че нашите зрители искрено се вълнуват от събитията в РИОСВ - Бургас, поради което съм длъжен да дам някои разяснения по казуса с "лодките в Ропотамо". Искам преди всичко да поздравя правния консултант на Екоинспекцията с уникалния фалстарт на конкурса. Толкова блестяща юридическа мисъл, по отношение броенето на сроковете, не може да се породи дори в умовете на студентите по право от Централноафриканската република. Явно за консултанта няма значение, че срещу решението за откриване на конкурса има подадени жалби до съда и МОСВ, поради което процедурата трябва да бъде спряна, поне според АПК. Обаче корифеите от институтчето ИПАИ не четат правните норми - те ги творят! Тук поговорката " чукча - писател, а не читател" намира неподозирана актуалност. Браво г-н Бакърджиев, вие се класирате по интелект дори след Добринка Стоилова. Също така, връх в правната "мисъл" на специалистите от Института бележи умозаключението, че няма пречка да бъде обявен нов конкурс при положение, че е налице решение на БОС, с което се признава валидността на сключен договор за изпълнение на туристическа дейност в "Ропотамо" между РИОСВ - Бургас и "Венис Марина". Аз като професор доктор на философските науки, есеист, публицист, театрален, литературен и телевизионен теоретик и автор на 27 книги съм силно впечатлен от дълбоките юридически познания на експертите от ИПАИ. Академичната ми етика обаче ме задължава да уведомя лицето Тодор Ташев, за което имам сведения, че злоупотребява с алкохол и вместо да си учи уроците предизвиква скандали по съмнителни нощни локали, поради което и го бият най-редовно, че има напразни илюзии за спечелването на конкурса. Диалектически погледнато, това няма как да стане и бих го посъветвал, засега безплатно, да не си пилее парите напразно, раздавайки ги на директорите на РИОСВ - Бургас, под формата на подкупи. И като споменах уважаемите Директори на РИОСВ - Бургас - настоящият и предният, те пък трябва да са наясно, че щетите, които нанасят на Инспекцията, вече измерими в десетки хиляди левове, ще трябва да възстановяват от собствения си джоб. В тази връзка препоръчвам като задължителна литература следните произведения на Народното събрание: ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗА ВРЕДИ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 30 ОТ 11.04.2006 Г., В СИЛА ОТ 12.07.2006 Г.); ЗАКОН за държавния служител; Кодекс на труда. И така, уважаеми зрители и почитатели, за днес приключвам с изванредното си предаване. Очаквайте, утре, в обичайния час, ексклузивен коментар по актуалната тема. Завиаги ваш: Професор ДФН Юлиан Вучков.
14.
до венис марина
07.04.2014 17:56:36
0
10
Абе вие от Венис марина не разбрахте ли че РИОС иска да проведе конкурса без вас. Токо за това чакаше отвън. Ако не бяхте се явили днес в РИОС конкурс щеше да има.
13.
да питам
07.04.2014 17:38:39
6
1
Какво прави тогава там този адвокат, след като според него самия решението е спряно и няма правна сила??
12.
соло
07.04.2014 17:26:25
0
6
тоз пък бакърджиев кой е. за пръв път чувам за такъв адвокат
11.
шмекер
07.04.2014 17:24:15
6
1
Среизозен риск е да си наемеш лицето Москоянев за адвокат, горките. От другата страна още по велик консултант има-бакърджиев, вземи eдиния та удари другия
10.
към номер 2
07.04.2014 17:22:29
1
6
не разбрах журналистите ли е снимал въпросния Токо
9.
смях
07.04.2014 17:07:15
0
10
Този конкурс е като едновремешните измами "тука има - тука нема"! Ту има конкурс, ту няма - и така вече от една-две години
8.
Адвокат
07.04.2014 17:06:32
0
9
Щом има жалба конкурса спира ако не се съобрази със закона Антинии влиза в затвора!
7.
Съдия изпълнител
07.04.2014 16:38:10
0
9
Бития пред дискотека Астория пиян дебелак Тодор Ташев е даден на съдия изпълнител от Община Приморско, не си е плащал наема за нает от него обект! На какъв конкурс участва не ми става ясно, та тои е фалирал!
6.
ПЧАНС
07.04.2014 16:35:14
0
6
До ?????
За теб точно това означава ха ха ха
5.
МВР
07.04.2014 16:33:09
0
9
Какво ще прави сега фалиралия измамник Тодор Ташев? Вече няма да има кои да му се връзва на измамите след като арестуват Антонии Иванов заради нагласения конкурс!
4.
Въпрос
07.04.2014 16:31:52
8
2
Какъв действащ договор го гони тоя след като някъде четох че конкурса с който спечелили младежите от "Венис марина" е обявен от съда за измамно проведен и е анулиран ?
3.
????
07.04.2014 16:19:23
9
1
Кво и то туй ПЧАНС ???? Да не би да е путя частна агенция за насрани сведения ?
2.
ПЧАНС
07.04.2014 16:15:37
1
8
Кате ние от ПЧАНС знаем кои е другият участник в конкурса . Това е Токо с двете си фирми "Ки ти трейд" и "Примотур" - фаворита в конкурса. Очаквайте снимки от скрити уеб камери до РИОС, как Токо снима дерижирания от него цирк в бургаския инспекторат на Мосв
1.
Хахахаха
07.04.2014 16:10:42
7
1
И сега тази своя трактовка да вземе и да си я натика отзад ! Хахахааха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г.
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори