×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

BG-туризъм: Спешно РИОСВ-Бургас спира лодките по Ропотамо и затваря кръчмата на кея


BG-туризъм:  Спешно РИОСВ-Бургас спира лодките по Ропотамо и затваря кръчмата на кея
Новата шефка Добринка Стоилова заповяда:Прибирайте си лодките за разходка. В 7-дневен срок, който тече от 12 август, наемателят да напусне резервата! А какво става с неустойките за туроператорите?
15 Август 2013, Четвъртък, 22:33 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимка интернет

Добринка Стоилова решила едностранно да прекрати 5-годишния договор с наемателя и му пратила онзи ден писмо – да си тръгва незабавно

Новоназначената екодиректорка на РИОСВ-Бургас Добринка Стоилова е решила едностранно да прекрати договора за  туристическата дейност в резерват Ропотамо, подписан от нейния предшественик Бойчо Георгиев на 24 октомври 2012 г.  за срок от 5 години с „Венис Марина“ЕООД.

В седмодневен срок, който тече от 12 август трябва да се извадят лодките за разходка, които потеглят от кея под моста в посока устието на реката, както и да се опразни ресторантът. Най-атрактивното място за туристите в района на Приморско в следващите няколко дни ще стане арена на огромен бизнес скандал, за който Стоилова очевидно не си дава сметка.

Засега е неясно какви са подбудите за спешните рестриктивни мерки срещу фирмата в разгара на сезона. Уведомлението е подготвено веднага, след като Стоилова е седнала на директорския стол на 6 август. Трудовият й договор с 6 месеца изпитателен срок е подписан от министър Искра Михайлова на 5 август.

„За 6 месеца, откакто спечелихме конкурса за тази дейност, сме направили разходи за над 250 хиляди лева, за да облагородим района и да го превърнем в цивилизовано място за туризъм, чувстваме се измамени, защото стриктно изпълняваме договора“, заяви управителят на „Венис Марина“ЕООД Здравко Казаков. В момента там се движат 5 лодки за разходка и са назначени 11 души на работа.

„Въпреки, че след  спечелването на конкурса бяхме осигурили наши нови плавателни съдове, искахме да бъдем коректни към бившия наемател г-н Тодор Ташев и закупихме неговите лодки, ремонтирахме ги в база на паркинг в Приморско, аз си знам колко сложен е транспортът до там и обратно за спускането им на вода“, каза Казаков.

В депешата Стоилова е написала, че съзнателно са допуснати системни нарушения на разпоредбите на Закона за защитените територии, тъй като е била разкрита строителна площадка без снабдяване с нормативноустановените документи и разрешения, след което върху тази площадка са извършени и незаконни строителни работи. Вероятно екошефката има предвид извършения тази пролет основен ремонт на дървената конструкция на грил-ресторанта, около който се вдигна медиен шум, че се замърсява природата от излят в основите бетон, както и от поправката на лодките при самия кей. След проверка по сигнала на еколозите, който  вдигна на крак медиите, се оказа, че нещата не стоят така и за това в момента се водят две съдебни дела.

„Никакво едномесечно предизвестие, г-жа Стоилова иска от мен веднага да освободим терена. Не зная дали тя някога е стъпвала тук, за да види колко труд сме хвърлили да разчистим клоаката в този район – от старите изгнили бараки, които бяха пълни с всевъзможни боклуци и от занемарената околна среда, спазваме стриктно хигиената и нормите, но непрекъснато ни се пречи да работим нормално. Предупреждавам, че от това, което ще се случи, ще пострада не просто нашият бизнес, а и туризма на България“, добави Казаков.

 Почти всички туроператорски фирми от Слънчев бряг, Варна и Златни пясъци са с включен пакет за посещение на устието на Ропотамо до края на този сезон, което означава стотици хиляди левове неустойки. Дотук оборотът е 300 хиляди лева. „Чинар холидейз“ и ТУИ-България, според Казаков, били със сключени договори и за догодина – за двойно повече туристи.

„Возим безплатно пенсионери, инвалиди и малолетни в неравностойно положение, за 17 и 20 август с наш транспорт тук трябваше да доведем деца от няколко социални домове. Всички австрийски пенсионери в началото на сезона минаха оттук и останаха възхитени от предлаганата услуга, догодина ще дойдат пак, не зная кой е толкова заинтересован от скандала в разгара на лятото“, заключи Казаков.

Провокациите срещу присъствието на фирмата тук излизали извън  нормалната човешка логика. Неизвестен зложелател изхвърли от  моста, по който минава главния път Бургас-Царево мъртви риби чернокоп и таранка, за да бъдат обвинени наемателите, че са изтровили реката. Бяха вдигнати на крак РИОСВ, Басейнова дирекция, експерти от БАН и се установи, че става дума за злепоставяне и екопроблем няма, но престъпниците не бяха разкрити.

В началото на юли служителка от персонала на фирмата, която се грижела за хигиената, е била издебната сама и заплашвана със саморазправа в ранните часове на деня от трима мъже, които тя разпознала и е посочила на дежурните полицаи в РУП-Приморско. Наказани няма.

До днес смятахме, че за краткото пребиваване на високия пост, (защото няма здрава логика подобно недоразумение да не бъде прекратено веднага) Добринка Стоилова ще остане в историята на българската екология единствено с екшъна да погне двама нещастници в Слънчев бряг, защото отглеждали три етиопски маймунки. Като хедлайн на официалния сайт на РИОСВ-Бургас на 8 август бе качена напоителна преписка затова как  е съставила актове, защото ползвали приматите  за атракция.


В категории: Бизнес


46
Коментара
Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 1
46
Коментара по темата
46.
,m m
20.08.2013 00:32:09
2
7
Тодор ташев направи всичките поразии. Тодоре не ти ли стигна да лапаш толкова много години.
45.
Ропотамо
19.08.2013 10:00:05
0
12
Днес е 19.08. Какво става, спряха ли лодките по реката?
44.
природозащитник
17.08.2013 18:29:34
26
8
До 41
Май си много прав . Има нещо гнило в този Тодор Ташев ......
43.
До 39 40 41 42
17.08.2013 12:57:15
7
7
За да се върнеш ти ли Бойчо? Каквото и да става теб никой няма да те върне! И Добрина да се махне, някой друг ще дойде, но никой няма да направи грешката да сложи пак теб! :D
42.
ако съм
17.08.2013 11:31:51
5
3
на мястото на Д веднага си тръгвам от работата след тия коментари и разкрития!
41.
Мъдурчо
17.08.2013 10:45:26
23
6
Опааа, най-накрая се появи официално името на Тодор Ташев, който съвсем, ама съвсем не е безучастен в разразилите се последните месеци скандали...неволен участник може би...
40.
мнение
17.08.2013 08:55:15
0
2
В града ни има толкова добри експерти в областта на екологията. Срамно е да се издигат слаби кадри с нисък потенциал в интерес на някои среди!За пробен срок от 6 месеца могат да станат доста поразии. До сега се нагледахме на такива неща.Позицията изисква експерт с висок потенциал, макар и временно!За специалистите- еколози и това назначение е опасна грешка, обслужваща някои заинтерисовани среди!Дано разумът надделее скоро!
39.
бургазлия
17.08.2013 08:38:58
5
4
Какви са тези панаири?Работата на Д не се ли е проверявала от началниците й? Или тя ги е подвела или има комбина.Не може човек с нисък експертен потенциал и без конкурс, след скандал и нарушение да заема директорско място с 1300 лв. заплата, видно от договора й.Тя е подвела много хора и сега е в услуга на много хора изглежда. На това парливо място е необходим експерт назначен от комисия с писмен конкурс незабавно.Бургаска област е най- голямата Черноморска област и е с много важни проблеми за страната!Директорът трябва да има поглед върху работата на инспекцията и отговорност, а не безотговорен човек!Трябва да бъде уважаван човек сред колегите си!
38.
въпрос
16.08.2013 16:54:59
29
5
Защо се спира атракциона?Това мероприятие е от много години,чак сега ли видяха че е резерват.Или старата фирма платиха повече пари?Чий интереси защитява госпожата?Във всеки случай не е на резервата и на приморци.Една атракция имаме и нея да съсипем.
37.
До Турист
16.08.2013 16:37:46
1
7
Как ще са ходили, тя Касабова пише статии само ако и платиш, няма да си вдигне задника да отиде да види как са нещата я! Жалка журналистка!
36.
Турист
16.08.2013 15:30:54
1
14
Вие въобще ходили ли сте там, че пускате стари снимки? Кръчмата я няма още от миналата седмица, лодките също не се движат.
35.
Пешо маймуната
16.08.2013 14:50:14
0
3
Голямо реване на тези арендатори.Предните прибраха левчетата и сега и сега рев .Ходете и си ги търсете.
34.
до 32 бивш българин
16.08.2013 13:01:26
4
4
Страната ни няма да се оправи заради такива като теб.Кой от нас е виновен за това че разни недоразумения заемат ключови постове и се продават.За няколко години си оправят живота от подкупи и далавери.Нека си спомним скандалите с фермата за пастърва,скандалния търг с река Ропотамо,мидените плантации и още и още.И всичко това само в района на Приморско.Не говори за морал.В случайни хора на отговорни постове морал няма,има финикийски знаци.
33.
до 32 бивш българин
16.08.2013 13:01:25
3
6
Страната ни няма да се оправи заради такива като теб.Кой от нас е виновен за това че разни недоразумения заемат ключови постове и се продават.За няколко години си оправят живота от подкупи и далавери.Нека си спомним скандалите с фермата за пастърва,скандалния търг с река Ропотамо,мидените плантации и още и още.И всичко това само в района на Приморско.Не говори за морал.В случайни хора на отговорни постове морал няма,има финикийски знаци.
32.
Бивш Българин
16.08.2013 12:18:36
2
8
Страната ни никога няма да се оправи заради такива като вас! Знаете само да плюете, нищо друго! Засрамете се, целия свят ни се смее. Плюете Бойчо, плюете и Добрина ми вземете погледнете себе си и си вижте кусурите, да не би да сте перфектни? Българина само това знае, да хленчи да плюе и да разбира от всичко! А на продажните псевдо журналисти като г-жа Касабова
мога само да кажа, че сте срам за България г-жо!!! Срам сте и заради
такива като вас младите бягат към летището! Първо сте неграмотна,
второ, учите младите как да плюят хората във вашите смешни
Поздрави на всички и се замислете малко!!
31.
b2
16.08.2013 11:17:06
2
8
Добре че ги изгонват на момента от Ропотамо, реката е страшно замърсена, преди малко минах от там.
30.
до Венис Марина
16.08.2013 10:44:18
3
36
Венис Марина,платихте на неправилния човек.Със скандал и далавери взехте обекта,сега със скандал и отново далавери ще си отидете.Сигурно не сте очаквали че вашия човек Бойчо ще си тръгне толкова рано от поста.Да ви върне парите и още малко отгоре ще дадете на Добринка и малко на Касабова и нещата ще се оправят.
29.
Албена
16.08.2013 10:43:46
8
5
Добрина Стоилова е вършила престъпления трябва да бъде уволнена!
28.
Нямате угода...
16.08.2013 10:29:36
1
7
Първо разБойчо ви беше трън в очите, сега Добрина, какво искате в крайна сметка...май само си чешете езиците :)

Точно хората, които са били на експертна длъжност и имат поглед отвътре, могата да оправят хаоса в която и да е служба. Точно такива хора трябва да назначават навсякъде, а не сульо и пульо на по 25 години да заемат постове без да знаят за какво иде реч!
27.
Добрина
16.08.2013 09:22:00
7
3
Назначиха без конкурс Добрина Стоилова за директор на РИОСВ-Бургас
Трудовият договор и автобиографията й са съмнителни
Стоилова, прикривала корупционни схеми за източване на такси за опаковки

Бившата служителка на РИОСВ-Бургас Добрина Стоилова е назначена на поста директор в еконспекцията без конкурс и със съмнителен трудов договор. В документа е посочено, че към 5 август 2013 г. Стоилова няма нито един ден трудов стаж, което буди сериозно съмнение, че същата е подписала договор без да е представила трудова книжка в МОСВ, което е в абсолютно нарушение на Закона. Зад тази далавера не е изключено към момента Стоилова да заема едновременно две длъжности-като едновременно да работи в РИОСВ-Бургас и на друго място. В трудовия й договор е посочено още, че изпитателният срок е шест месеца и свършва на 5 февруари 2014 г. След тази дата, ако няма нов конкурс договорът й на практика става безсрочен. През 2006 г. Стоилова е била назначена като експерт в РИОСВ-Бургас от скандалния тогавашен директор доц. Симеон Симеонов. В инспекцията е работила до 2010-та г., а не както тя твърди в медиите до 2009-та. През този период Стоилова не е заемала ръководна дължност в РИОСВ, занимавала се е основно с управлението на отпадъците от опаковки. През 2010 г. неочаквано напуска екоинспекцията заради разпоредена от МОСВ проверка на проверявани от нея фирми. Стоилова си тръгва от РИОСВ доброволно, като по този начин избягва дисциплинарно уволнение за извършени злоупотреби. Докато е работила в инспекцията, Стоилова е прикривала нарушения на проверяваната от нея фирма "Ел Ди Си Интернешънъл" ЕООД и на Организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки “Реко Пак” АД. Установено е ,че през 2008 и 2009 г., Стоилова е извършвала фиктивни проверки на горепосочените фирми. Според публикуваната на страницата на МОСВ Заповед № РД – 438/ 05.05.2010 г. на Министъра на околната среда и водите, /която е потвърдена от ВАС при обжалване/ “Реко Пак” АД и “Импакт Корпорейшън” АД трябва да заплатят продуктови такси за 2009 г., защото не са постигнали целите поставени им в Закона за управление на отпадъците. Двете организации обаче се жалят, че въз основа на договори са предоставили на фирма "Ел Ди Си Интернешънъл" ЕООД да извършва обработка на отпадъци от опаковки.
"Ел Ди Си Интернешънъл" ЕООД и “Реко Пак” АД, работят на общ терен в близост до село Извор, общ. Созопол. Оказва се, че при нито една от проверките Стоилова не е констатирала липсата на задължителната Инсталация за обработка на пластмасови отпадъци. Наличието на такава инсталация е изрично условие в издаденото разрешително на "Ел Ди Си Интернешънъл" ЕООД. В последствие излиза наяве, че такава инсталация никога не е имало на площадката на тази фирма, следователно отчетените обработени количества са фиктивни. Нарушението на Стоилова лъсва през 2010 г., след като МОСВ я изпраща за пореден път на проверка в село Извор, с изрични указания да опише точно наличието на такава инсталация за обработка на отпадъци. Едва тогава участващата в корупционна схема Добрина Стоилова разобличена от новото ръководство на МОСВ в присъствието на свои колеги отбелязва, че такава инсталация няма и никога не е имало. Още през 2008 г. доц. Симеон Симеонов тогавашен директор на РИОСВ е издал разрешение на "Ел Ди Си Интернешънъл" ЕООД да обработва пластмасови отпадъци без наличието на инсталация, а Стоилова е извършвала фиктивните през тези години проверки. Видно от обясненията, поискани и от новия директор на РИОСВ след разкриването на далаверата, Добрина Стоилова две години е проверявала всичко друго на площадката, но не и наличието на инсталация за обработка на пластмасови отпадъци, което е нейно задължение съгласно Закона за управление на отпадъците. След като са и поискани писмени обяснения за осъществените от нея фиктивни проверки, чрез които е прикривала източването на огромни средства от такси за опаковки, Добрина Стоилова напуска инспекцията за да избегне дисциплинарно уволнение. Веднага след това започва работа като консултант във фирмата на бившия си вече директор доц. Симеон Симеонов, като консултира и фирми работещи с отпадъци с които сключва граждански договори за консултации.
Остава отворен въпросът: Кои фирми ще прикрива и покровителства РИОСВ-Бургас, след като за Директор без конкурс със съмнителен трудов договор и съмнителна автобиография е поставена Добрина Стоилова, за която има сериозни доказателства за злоупотреби и участие в корупционни схеми? Може би е там за да прикрие вършеното от нея и бившия директор на РИОСВ-Бургас доц. Симеон Симеонов, докато двамата са работили в екоинспекцията или ще продължава да върши закононарушения, но вече като директор. Очакваме компетентните органи да се самосезират и да извършат проверка относно законосъобразността на трудовия договор на Добрина Стоилова и изнесените факти за извършените от нея нарушения при изпълнение на служебните задължения в периода 2006г./2010 г. Настояваме Министъра на околната среда и водите да отстрани незабавно Добрина Стоилова от поста директор на РИОСВ-Бургас и по този начин да запази доброто име на МОСВ, тъй като в обръщение до медии корумпираната Добрина Стоилова твърди, че е кандидатура лично на министъра.
26.
Добрина
16.08.2013 09:21:36
3
3
Назначиха без конкурс Добрина Стоилова за директор на РИОСВ-Бургас
Трудовият договор и автобиографията й са съмнителни
Стоилова, прикривала корупционни схеми за източване на такси за опаковки

Бившата служителка на РИОСВ-Бургас Добрина Стоилова е назначена на поста директор в еконспекцията без конкурс и със съмнителен трудов договор. В документа е посочено, че към 5 август 2013 г. Стоилова няма нито един ден трудов стаж, което буди сериозно съмнение, че същата е подписала договор без да е представила трудова книжка в МОСВ, което е в абсолютно нарушение на Закона. Зад тази далавера не е изключено към момента Стоилова да заема едновременно две длъжности-като едновременно да работи в РИОСВ-Бургас и на друго място. В трудовия й договор е посочено още, че изпитателният срок е шест месеца и свършва на 5 февруари 2014 г. След тази дата, ако няма нов конкурс договорът й на практика става безсрочен. През 2006 г. Стоилова е била назначена като експерт в РИОСВ-Бургас от скандалния тогавашен директор доц. Симеон Симеонов. В инспекцията е работила до 2010-та г., а не както тя твърди в медиите до 2009-та. През този период Стоилова не е заемала ръководна дължност в РИОСВ, занимавала се е основно с управлението на отпадъците от опаковки. През 2010 г. неочаквано напуска екоинспекцията заради разпоредена от МОСВ проверка на проверявани от нея фирми. Стоилова си тръгва от РИОСВ доброволно, като по този начин избягва дисциплинарно уволнение за извършени злоупотреби. Докато е работила в инспекцията, Стоилова е прикривала нарушения на проверяваната от нея фирма "Ел Ди Си Интернешънъл" ЕООД и на Организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки “Реко Пак” АД. Установено е ,че през 2008 и 2009 г., Стоилова е извършвала фиктивни проверки на горепосочените фирми. Според публикуваната на страницата на МОСВ Заповед № РД – 438/ 05.05.2010 г. на Министъра на околната среда и водите, /която е потвърдена от ВАС при обжалване/ “Реко Пак” АД и “Импакт Корпорейшън” АД трябва да заплатят продуктови такси за 2009 г., защото не са постигнали целите поставени им в Закона за управление на отпадъците. Двете организации обаче се жалят, че въз основа на договори са предоставили на фирма "Ел Ди Си Интернешънъл" ЕООД да извършва обработка на отпадъци от опаковки.
"Ел Ди Си Интернешънъл" ЕООД и “Реко Пак” АД, работят на общ терен в близост до село Извор, общ. Созопол. Оказва се, че при нито една от проверките Стоилова не е констатирала липсата на задължителната Инсталация за обработка на пластмасови отпадъци. Наличието на такава инсталация е изрично условие в издаденото разрешително на "Ел Ди Си Интернешънъл" ЕООД. В последствие излиза наяве, че такава инсталация никога не е имало на площадката на тази фирма, следователно отчетените обработени количества са фиктивни. Нарушението на Стоилова лъсва през 2010 г., след като МОСВ я изпраща за пореден път на проверка в село Извор, с изрични указания да опише точно наличието на такава инсталация за обработка на отпадъци. Едва тогава участващата в корупционна схема Добрина Стоилова разобличена от новото ръководство на МОСВ в присъствието на свои колеги отбелязва, че такава инсталация няма и никога не е имало. Още през 2008 г. доц. Симеон Симеонов тогавашен директор на РИОСВ е издал разрешение на "Ел Ди Си Интернешънъл" ЕООД да обработва пластмасови отпадъци без наличието на инсталация, а Стоилова е извършвала фиктивните през тези години проверки. Видно от обясненията, поискани и от новия директор на РИОСВ след разкриването на далаверата, Добрина Стоилова две години е проверявала всичко друго на площадката, но не и наличието на инсталация за обработка на пластмасови отпадъци, което е нейно задължение съгласно Закона за управление на отпадъците. След като са и поискани писмени обяснения за осъществените от нея фиктивни проверки, чрез които е прикривала източването на огромни средства от такси за опаковки, Добрина Стоилова напуска инспекцията за да избегне дисциплинарно уволнение. Веднага след това започва работа като консултант във фирмата на бившия си вече директор доц. Симеон Симеонов, като консултира и фирми работещи с отпадъци с които сключва граждански договори за консултации.
Остава отворен въпросът: Кои фирми ще прикрива и покровителства РИОСВ-Бургас, след като за Директор без конкурс със съмнителен трудов договор и съмнителна автобиография е поставена Добрина Стоилова, за която има сериозни доказателства за злоупотреби и участие в корупционни схеми? Може би е там за да прикрие вършеното от нея и бившия директор на РИОСВ-Бургас доц. Симеон Симеонов, докато двамата са работили в екоинспекцията или ще продължава да върши закононарушения, но вече като директор. Очакваме компетентните органи да се самосезират и да извършат проверка относно законосъобразността на трудовия договор на Добрина Стоилова и изнесените факти за извършените от нея нарушения при изпълнение на служебните задължения в периода 2006г./2010 г. Настояваме Министъра на околната среда и водите да отстрани незабавно Добрина Стоилова от поста директор на РИОСВ-Бургас и по този начин да запази доброто име на МОСВ, тъй като в обръщение до медии корумпираната Добрина Стоилова твърди, че е кандидатура лично на министъра.
25.
Зелени Балкани
16.08.2013 09:18:10
7
3
Изгонете го с камъни това грозно животно Добрина!
24.
Лили
16.08.2013 09:16:24
16
3
Тая кифла Добрина още ли не е уволнена!
23.
От протеста
16.08.2013 09:14:13
3
0
Добрина миризмата си отива ще има протести!
22.
бивш колега
16.08.2013 08:37:56
5
15
Добрина Стоилова е олицетворение на добър експерт и отличен ментор,тя заслужава да бъде на този отговорен пост който заема !!Дано не стане жертва на колегиален компромат и политически интриги. Успех г-жо Стоилова и не се подавайте на провокации !!
21.
ДО 20
16.08.2013 02:42:57
2
9
Той разБойчо и Сервитьора от МЕЛОДИЯ ги пазеха , АМА ДРУГО СИ Е ЗАКОНА А ???.
20.
ДО 14 и до 19
16.08.2013 02:37:28
1
6
Ще излязат и другите, спокойно! Тези от Ропотамо са мошеници ама номера им не мина дълго :D

19... Само Касабова духа на мошеници и на Герб
19.
НА КАКАО ..........?
16.08.2013 02:33:45
5
2
ЗОЩО НЕ ГО ДУ..ТЕ БЕ КОМЕНТАТОРИ?
18.
Леле
16.08.2013 02:32:39
1
6
Ка.Ка. или продажната Касабова за една пишка би написала всичко. Толкова помия е изхвърлила в сайта, че не е истина. Май ми се струва, че пак ще я съдят! :D хахаххаха
17.
любопитен
16.08.2013 02:27:57
0
4
Това Ка.Ка. не е ли като Цв. Цв. ???????
16.
Ка.Ка. ДО 14
16.08.2013 02:24:43
3
1
Имай търпение!?.!?.!?..
15.
ДО 7. и 6.
16.08.2013 02:19:44
0
3
Знаеш ама НИЩО не можеш да направиш.
14.
.
16.08.2013 02:17:47
3
2
От решението става ясно за едно нарушение , а в статията се твърди за системни нарушения . Нека госпожата каже и покаже и докаже кои са те . Ка.Ка. май не е сгрешила
13.
.
16.08.2013 02:17:47
1
2
От решението става ясно за едно нарушение , а в статията се твърди за системни нарушения . Нека госпожата каже и покаже и докаже кои са те . Ка.Ка. май не е сгрешила
12.
ЕЙ ПРОСТИЯ.
16.08.2013 02:13:16
0
1
те сигурно в края на сезона ще обявят поне 600 000лв.
11.
Простоват
16.08.2013 02:08:34
1
4
Чета Че става въпрос за 300-та хиляди лв. ОБОРОТ дали не са от наркотици А ????
10.
ИЗВИНЯВАМ СЕ СГРЕШИХ Ка.Ка.
16.08.2013 01:40:19
2
2
Р Е Ш Е Н И Е

№ 1182/03.06.2013 година, гр. Бургас,

Административен съд – Бургас, в съдебно заседание на двадесет и осми май, две хиляди и тринадесета година, в състав:

Съдия: Веселин Енчев

при секретар Г.Д., разгледа адм.д. № 1076/2013 година.

Производството е по реда на чл. 215 от Закона за устройство на територията (ЗУТ).
Образувано е по жалба от “Венис марина” ЕООД – Несебър с ЕИК *** против заповед № 265/05.04.2013 година на кмета на община Приморско.
С оспорения акт, на основание чл.57а ал.1 от ЗУТ, е заповядано премахването на преместваем обект, разположен от жалбоподателя без съответно разрешение върху територията на ПИ с идентификатор № 58356.67.39 по КК на община Приморско, резерват „Ропотамо”, представляващ дървена конструкция, предназначена за слънцезащитен навес с площ от 6 м² и размери 2,00/3,00 метра.
Жалбоподателят излага доводи за незаконосъобразност на акта. Твърди, че навесът е съществувал към момента, в който дружеството е въведено в ПИ, а „Венис марина” ЕООД няма нищо общо с неговото първоначално монтиране.

Ответникът прилага административната преписка по издаването на оспорената заповед.
По допустимостта на оспорването.
Жалбата е подадена срещу индивидуален административен акт, по смисъла на чл. 214 от ЗУТ, с който се засягат правата на жалбоподателя и за който е предвидена възможност за съдебен контрол по реда на чл.215 ал.1 изр.1 от ЗУТ. Жалбата е подадена в срок и като цяло - допустима.
Разгледана по същество, тя е неоснователна.
Обжалваната заповед е издадена от компетентен орган. Съгласно чл.57а ал.3 от ЗУТ, заповедите за премахване на обекти се издават от кмета на общината. В случая, оспореният акт е издаден от кмета на общината.
Заповедта съдържа всички необходими реквизити, поради което съдът приема, че е издадена в съответствие с изискванията за форма на административния акт.
В производството по издаването на заповедта не са допуснати процесуални нарушения.
С констативен акт № 10/25.03.2013 година (лист 17-19) служители на община Приморско са установили, че дружеството е разположило върху ПИ с идентификатор № 58356.67.39 по КК на община Приморско, резерват „Ропотамо”, преместваем обект, представляващ дървена конструкция, предназначена за слънцезащитен навес с площ от 6 м² и размери 2,00/3,00 метра.
Въз основа на констативния акт е издадена и оспорената заповед.
Оспорената заповед не противоречи на материалноправни разпоредби.
Съгласно чл.56 ал.2 изр.І от ЗУТ, за преместваемите обекти се издава разрешение за поставяне по ред, установен с наредба на общинския съвет.
По делото, от страна на жалбоподателя не се спори по факта, че такъв обект е разполжен в ПИ. Спори се относно момента на поставяне на съоръжението.
След като се запозна с материалите по делото съдът приема, че навесът представлява преместваем обект и се използва за осъществяваната от дружеството търговска дейност – ползване на обект „бар-грил Ропотамо”, разположен в непосредствена близост до навеса. Съоръжението е новоизградено, видно от заключението на вещото лице, представените (като приложение) снимки и отговорите на експерта в съдебното заседание.
Разпитаната, като свидетел, Д.д., посетила ПИ в началото на 2013 година, не индивидуализира в достатъчна степен обекта, за да може да бъде направен извод за идентичност между него и описания в оспорената заповед. Д. сочи приблизителни размери на навеса, който е видяла и уточнява, че е бил ограден с нисък парапет – обстоятелство, което не е налице за обекта, описан в заповед № 256/05.04.2013 година на кмета на община Приморско.
Съгласно чл.56 ал.2 изр. първо от ЗУТ, за преместваемите обекти се издава разрешение за поставяне по ред, установен с наредба на общинския съвет, а за държавни и общински имоти - и въз основа на схема, одобрена от главния архитект на общината. За разположения обект не е представено разрешение от общината. Този отрицателен факт не е опроверган от жалбоподателя. Съгласно чл.170 ал.1 от АПК, в съдебното производство на проверка подлежат съществуването на фактическите основания за издаването на акта и съобразяването на органа със законовите изисквания, към датата на издаването му. В хода на съдебното производство фактическата обстановка, установена от административния орган в оспорената заповед, бе доказана по несъмнен начин.
Затова съдът намира, че жалбата е неоснователна и следва да бъде отхвърлена, поради което, на основание чл.219 ал.1 от ЗУТ, чл.172 ал.2 и чл.173 ал.2 от АПК,
Р Е Ш И

ОТХВЪРЛЯ жалбата на “Венис марина” ЕООД – Несебър с ЕИК *** против заповед № 265/05.04.2013 година на кмета на община Приморско.

Решението е окончателно.



СЪДИЯ:
9.
y
16.08.2013 01:15:10
3
6
Много знаеш бе Бойченце ! Кой ли те сложи в директорския стол на РИОСВ ? Знаем...
Знаем също така и колко пишки излапа, да да знаем...
8.
y
16.08.2013 01:14:43
3
7
Много знаеш бе Бойченце ! Кой ли те сложи в директорския стол на РИОСВ ? Знаем...
Знаем също така и колко пишки излапа, да да знаем...
7.
х
16.08.2013 01:10:36
9
3
Много бързаш бе Добринке ! Кой ли те сложи в директорския стол на РИОС ? Знаеме.........
6.
х
16.08.2013 01:10:36
8
3
Много бързаш бе Добринке ! Кой ли те сложи в директорския стол на РИОС ? Знаеме.........
5.
До 4
16.08.2013 01:06:15
2
8
Има измама естествено, това е флагман един от най-долните сайтове, заедно с Касабова една от най-некадърните журналистки.
4.
Каква е тая снимка ?
16.08.2013 00:55:01
4
10
Оня ден бях на Ропотамо и лодките на които се возих изобщо не бяха такива като на снимката , от къде е тая снимка ? Тука има някаква измама май ?
3.
До Катя Касабова
16.08.2013 00:47:49
1
10
Айдееее и Катенцето Касабова подкупна била, отиде коня у ряката тц тц. За колко се продаде на бивши гербаджии МА? Вземи се запонай със законите, тогава се прави на "журналистка" в псевдо сайт. пълен с клюки и четен от дузина души :D
2.
Буйчо Гюргиив
16.08.2013 00:22:38
4
12
И кво ся ? Да нби да тряя връщам мангите дет лапнах га изгоних предния тарикат Ташев ли беше къв беше нгу знъм ?
1.
Бургазлия
15.08.2013 23:26:40
11
6
Абе още ли не сте я изхвърлили тая долна смрад Добрина!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Бойко Борисов е част от най-голямото зло за България и затова отказах да съм председател на парламента, сподели тя Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Участниците почистиха парковите пространства в квартала, засадиха дръвчета и поставиха къщички за птички Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" След цялостния ремонт на “Патриарх Евтимий” ще продължим и с останалите улици във “Възраждане”, каза Димитър Николов ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите Станислав Балабанов уверява, че хората на Слави в парламента ще гласуват за оставката на парламентарния шеф, защото били истинска опозиция за разлика от ПП-ДБ Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Имунизираните много леко болестта, уверява главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев
Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори