×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг: Започва ли нова война за лодките на Ропотамо след екзекуцията на боса на ВИС 2 Веселин Стоименов


Само във Флагман.бг: Започва ли нова война за лодките на Ропотамо след екзекуцията на боса на ВИС 2 Веселин Стоименов
Веселин Стоименов държеше лодките на Ропотамо няколко години, бизнесът е сладък и изключително печеливш
Тема в развитие
Спират "Разходка с лодка" на р.Ропотамо, РИОСВ вади фирмата-наемател „Венис Марина“: Пазач гони туристите на Ропотамо, не ни допускат да работим Полиция вади лодките от Ропотамо, стартът на сезона – пред провал Скандал с лодките на Ропотамо! Наемателят: Опитват се да ме изгонят, РИОСВ-Бургас: Той няма договор Шефът на РИОСВ-Бургас Антоний Иванов заложи главата си, натиска да се проведе криминалният конкурс за лодките на Ропотамо РИОСВ-Бургас се оплете в криминалния конкурс за лодките на Ропотамо Скандално видео! РИОСВ-Бургас варди с полиция кея на Ропотамо, посреща с глоби първите лодки на наемателя Към 18 часа почва екшънът на р.Ропотамо, РИОСВ причаква първите три катамарана, пристигащи от Атия Случват се едни неща с лодките на Ропотамо и сега обсъждаме хипотетично всички вероятности Само във Флагман.бг: Как РИОСВ-Бургас влиза в пореден страшен скандал за бизнеса на р. Ропотамо Хаос в РИОСВ – Бургас за лодките на Ропотамо, прекратиха конкурса заради груби нарушения Уникално! Вагонният завод в Бургас произвежда кораби, уличаващи шефката на РИОСВ в корупция ДПС, вземете си маймунката от РИОСВ-Бургас и мислете какво ще пуснете в просветния инспекторат BG-туризъм: Спешно РИОСВ-Бургас спира лодките по Ропотамо и затваря кръчмата на кея
виж още
скрий
20 Март 2018, Вторник, 10:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Днес изтича крайният срок за закупуване на документи за участие в конкурса, условията изглеждат съмнителни

Нова война или най-малкото нова интрига се очертава за атрактивната туристическа услуга „Разходка с лодка по река Ропотамо”, но за оная апетитната долна част от реката - от мостика до устието.

Три години след екзекуцията на знаковия бос на ВИС 2 Веселин Стоименов, който имаше сериозни интереси в този сектор, заради което всяка пролет край Ропотамо вреше и кипеше (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ), тихомълком стартира конкурс за избор на изпълнител.Три години обектът стоеше замразен от МОСВ не го обявяваше за отдаване под наем.

Справка в сайта на РИОСВ Бургас показа, че днес изтича крайният срок за закупуване на документацията, а оферти ще се приемат до 29 март. На 30 март в 14 часа в сградата на екоинспекцията на ул.”Перущица” ще се отворят предложенията на участниците.

От публикуваното обявление стават известни няколко подробности. Срокът на договора е за 5 години, а общата сума за целия период на контракта е 335 хил.лева с ДДС – по 67 хил.лева на година -  с 20 хил.лева повече от сумата, която се заплащаше до 2015 година, по времето на Стоименов. Победителят ще бъде избран на базата на критерий „Най-високо предложена цена”, но за да достигне до този етап фирмата, която ще предоставя услугата трябва да отговаря на ред особени условия, които в този срок няма как да покриеш, ако предварително не си знаел как ще бъдат написани

Флагман.бг се сдоби с документите, които показват какви са изискванията за участниците.

На първо място става ясно, че се допуска подизпълнител на дейността, което до този момент не се е случвало. На второ - кандидатът трябва да притежава собствени плавателни съдове, които да са регистрирани и да отговарят на съответните изисквания, както и квалифициран екипаж.

Поставени са строги изискваня за техническите характеристики на лодките.

Те трябва да са с капацитет до 30 седящи места, без екипажа, да са с електрически двигатели, които да създават шум до 50-60 децибела, а газенето им да не надвишава 50 см. Скоростта на лодките трябва да е до 4 възела и ред други, става ясно от документите по търга, с които Флагман.бг разполага.

Лодки с подобни параметри се произвеждат на две места в Европа и няма как за толкова кратко време да бъдат осигурени. Условията са изключително специфични, сякаш са правени точно по мярка на някого”, коментира пред Флагман.бг експерт в морското дело, пожелал анонимност. Наличните у нас подобни лодки газят около 1 метър.

Той прогнозира, че лодките вероятно вече са закупени, а щом се отворят документите ще стане ясно, че на условията отговаря само една фирма, която и ще спечели конкурса. След това има две възможни опции – или тя да предоставя услугата, или да я прехвърли на друга фирма като подизпълнител срещу съответния наем и комисиона, превръщайки се в типичния посредник.

Услугата „Разходка с лодка” на река „Ропотамо” се счита за изключително печеливша по долното течение. Оборотът за летния сезон е няколкостотин хиляди лева, а това се счита за най-голямата атракция на територията на Община Приморско. Подобна услуга има и по горното течение, но тя далеч не носи такива доходи, защото не е така атрактивна като изживяване. Поради липсата на конкуренция през последните три години операторите на горното течение печелеха достатъчно добре. Те са двама съдружници от Приморско.

В тази връзка не е ясна позицията на местната администрация, която към този момент има само ангажимент за поддържането на чистотата на територията на резервата.

В категории: Бизнес


6
Коментара
Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
6
Коментара по темата
6.
*********
31.03.2018 21:39:34
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Глас народен
20.03.2018 19:38:48
1
2
Атанасова е лапнала кинтите и сега ще трябва да нагласи конкурса но е много тъпа и ще се осере!
4.
Адвокат
20.03.2018 19:19:19
0
2
В двигателите и броя на седалките е скрит успеха на нагласения победител!
3.
Marinero
20.03.2018 15:38:35
0
5
Не сме си и мислели, че подобни доходоносни дейности ще се предоставят на случаен избор. По утвърден сценарий който се прилага навсякъде, схемата е създадена заедно с тръжната процедура за да спечели определен вече "победител" а кой ще опъва по лодките не ги интересува. Можеха да добавят в изискванията си за кандидата, условието той да притежава и делфинариум.
2.
Мое ли
20.03.2018 13:57:19
1
5
В исках да кажа
1.
Xaxaxa
20.03.2018 13:56:40
1
11
Всичко е България е лайна
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов
Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори