×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Флагман пита: След показния разстрел в Бургас, трябва ли банките да преразгледат политиката си към клиентите?


Флагман пита: След показния разстрел в Бургас, трябва ли банките да преразгледат политиката си към клиентите?
Заради финансови проблеми бившият военен Любомир Симеонов екзекутира с куршум в сърцето шефката в „Булбанк“-Бургас Павлинка Йовчева (на снимката)
Тема в развитие
Убиецът на банкерката Любомир Симеонов написа писмо от затвора: прочетете го Килърът-билкар се жалвал на президента, прокуратурата и всички институции Препоръчваният от "Булбанк" строител Тодор Атанасов имал общ бизнес с бившия управител на банката в село Бероново Флагман пита: След показния разстрел в Бургас, трябва ли банките да преразгледат политиката си към клиентите? Адвокатът на Симеoнов: Той съжалява, че е убил човек, но не знам дали съжалява, че е убил точно този човек Любомир Симеонов с философско обяснение за убийството на банкерката Убиецът Любомир Симеонов: За да ми даде пари, Булбанк ми натрапи карнобатска фирма Билкарят-убиец имал и втора мишена – бившият шеф на „Булбанк“ в Карнобат Веселин Желев Съпругата на убиеца билкар: Банката го притисна Тъщата на билкаря–убиец: Любо не може да убие никой, не е такъв човек/ВИДЕО/ Билкарят Кольо Цонев: Любо заслужава смъртна присъда, Павлинка беше добър човек! Невърнат дълг от 300 хил.лв. - конкретната причина за убийството на банкерката Погребват убитата банкерка Павлинка Йовчева Билкарят, убил банкерката, бил изнудван? Само във Флагман: Вижте екзекутора на банкерката в Бургас (СНИМКИ) След убийството на Павлинка Йовчева: Бургас "посиня" от полицаи Убиецът на банкерката плачел като малко дете в сливенската полиция Пистолетът Макаров, с който Любомир застреля банковата шефка, е открит в Маздата му Билкарят Любомир Симеонов от сунгурларското с. Черница е задържаният за убийството на банкерката (ОБНОВЕНА) Убиецът е изперкал длъжник на „Булбанк“, загубил дома си, хванат е в Сливен Далеч от Бургас задържаха екзекутора на банковата шефка, стрелял с Макаров (ОБНОВЕНА) Ето шефката в „Булбанк“ Павлинка Йовчева, убита с един куршум в сърцето Първо във Флагман: Застреляната жена - шеф в "Булбанк"-Бургас Убитата жена носела чанта с банкови документи, съседи видели нисък мъж да бяга от мястото Убиха жена в центъра на Бургас (ОБНОВЕНА)
виж още
скрий
26 Септември 2013, Четвъртък, 11:48 ч.
Автор: Флагман.БГ снимка Женя ГАЙТАНДЖИЕВА

Убиецът обясни пред медиите защо е взел решението за саморазправа

Публичен разстрел в центъра на Бургас разтърси цялата страна преди дни. Заради финансови проблеми бившият военен Любомир Симеонов екзекутира с куршум в сърцето шефката в „Булбанк“-Бургас Павлинка Йовчева.

Разнопосочни са версиите за причините билкарят-убиец да вземе това решение. Стана ясно, че той е имал дълг към банката, както и че му е отказан кредит с колосални размери. По-късно се появи и информацията, че Любомир Симеонов е бил изнудван от служители на „Булбанк“, подавал е жалби до различните институции, които имат отношение към проблема му. След като не е получил отговор, взел решението за саморазправа.


Затова Флагман пита своите читатели. Участвай тук: След показния разстрел в Бургас, трябва ли банките да преразгледат политиката си към клиентите?


В категории: Животът


11
Коментара по темата
11.
Соня
12.10.2013 10:34:55
2
1
Да осъждаш деянието на Любомир Симеонов е като да съдиш теле, вкарано на заколение, че не е стояло безропотно,а е блъснало и убило един от колячите си. Не че е хубаво да го убива, но не му е оставена друга възможност да действа цивилизовано.
10.
trapera
28.09.2013 14:14:58
0
2
Отчаяли се българските граждани. Шайката разбойници, откраднали държавата продължавали да ги мъчат. Олигарси, местни феодали, корумпирани политици и магистрати превърнали данъкоплатците в роби. Бандитите узурпирали всички власти. Законодателна, изпълнителна, правосъдна, медии. Омърлушили се хората. Как да сложат край на 24 годишния геноцид? Разбирали, че никой няма да се самоарестува и самоосъди. Какво да правят? Умували, мислели и накрая решили да изпратят група при най-мъдрия човек да ги посъветва. Той естествено живеел високо в планината. Кой знае защо всички мъдреци живеят по планините, вместо на брега на морето, но за това – друг път.

Стигнали пратениците, изплакали болките си и помолили за съвет. Дядото ги поканил да отидат с него в една малка стаичка без прозорци. Влезли всички вътре, затворили вратата и се оказали в пълен мрак. Било страшно, невиждано тъмно. Драснал старецът една клечка кибрит и запалил малка свещичка.

– Разбрахте ли? – попитал той.

– Не, какво да разберем, ти нищо не си ни казал.

– Ха-ха-ха – засмял се домакинът им. – Няма значение колко гъст е мракът. Виждате ли как тази малка свещичка го разсича? Колко е ярка, как унищожава тъмата? А сега си представете 10-20-100 запалени свещички. Ами 1000, 100 000? Не само тази стая ще грейне. Мракът ще се изпокрие по ъглите. Но не забравяйте, че всяка свещ догаря. Затова умните хора поддържат светлината непрекъснато. Битката срещу мрака е процес. И колкото повече свещички горят заедно, толкова по-силен е страхът у тъмнината. Сега ясно ли ви е?

– Да, да – благодарили на мъдреца хората и побегнали обратно. Върнали се в градовете и селата. И започнали да палят свещи, мноого свещи. Влагали всяка своя стотинка. Купували свещички и ги запалвали. И денем, и нощем. И зачакали. Но нищо не се променило. Геноцидът не спирал. Робството си оставало. Нито един магистрат, политик или олигарх не се самонаказал. Нямало справедливост и възмездие. Скъсали се да палят свещички, но нищо не трепвало.

Върнали се при мъдреца:

– Защо така? Всичко направихме, както ни каза. Милиони свещички запалихме, но не помагат Къде бъркаме?

Изслушал ги дядото и ги погледнал някак особено:

– Да-а-а, сега ми стана ясно. Чудех се как е възможно да търпите 24 години да ви лъжат, мъчат, изтезават. Да обричат вас и децата ви на глад и студ. Да ви ограбват толкова време и вие да не направите нищо. Ееей, хорааа… – Провикнал се старецът така, че всички подскочили.

– Събудете се! Свещите сте самите вие! Всеки един от вас е една малка свещичка. Махайте ми се от главата. Боже, Боже, какви глупаци. – Затюхкал се дядото и сам избягал вдън гори тилилейски.
9.
trapera
27.09.2013 13:42:08
0
4
Спомняте ли си за притисната от кредити учителка ,която обра банка?Спомняте ли си военнослужещият от Пловдив който отново притиснат от непосилни заеми изби цялото си семейство?Спомняте ли си за пияната учителка майка на три деца, която игра Гагнам стайл в час? Може би има и още .....и така до кога ???!
8.
trapera
27.09.2013 11:36:07
0
5
Посткомунистическа номенклатура и нейният репресивен апарат, новите капиталисти, старите политици с тяхното потомство и изграденият по тяхна мярка банков сектор вървят ръка за ръка с техните казионни „граждански организации“, а жертвата на всичко това оставаме ние – гражданите. Според психолози престъпникът винаги търси съгласието на своята жертва. Докога ще бъдем съгласни със състоянието си на жертва, е въпрос, на който всеки от нас трябва в някакъв момент да даде своя отговор.
7.
Българин
26.09.2013 21:38:38
0
5
Като подбудители на това убийство трябва да бъдат призованиотговорните лица от всички институции към които се е обръщал, собствениците на тази и всички банки, които практикуват тази долна спекулативна дейност да дават назаем с лихва не даже свои, а чужди пари, да рекетират и да измислят всякакви мръсни приьоми за да смъкнат няколко кожи от хората!
6.
До 1
26.09.2013 16:53:05
0
7
2 000 лева станаха не 20, а 2 лева след деноминацията!
Баба ми, която беше вдовица с 5 деца и 8 внуци ми беше внасяла пари за застраховка - 5 000 лв., отидох да я изтегля 2001 г. и взех 5 лева. Когато ме попита свършила ли съм си нещо с парите не посмях да и кажа колко съм получила и я излъгах, че са ми свършили много добра работа! Ако бях и казала, че с нейната пенсия(беше 42 лева) години наред е заделяла пари, които бяха колкото една кутия шоколадови бонбони щеше да се поболее.
5.
Dean
26.09.2013 16:29:26
0
12
Решение на проблема има.

Държавата да си влезе в ролята на такава и да спре рекета над хората и фирмите.

Достатъчно видяхте 4 години какво правеше полицията в Бургас с хора които имат "пари но не и гръб".
4.
Derg
26.09.2013 14:04:02
0
5
Трапера е написал истината,но решение на проблема няма.
3.
gb
26.09.2013 13:11:27
0
8
Влязох в приложението ви и какво ме посрещна :

Flagman.bg иска достъп до вашите публичен профил, списък с приятели, адрес на е-поща и харесвания.

А номера на обувките ни и къде си пием бирате не ви ли вълнува .... Ще пропусна да бъда анкетиран - айде нема нужда ........
2.
до трапера
26.09.2013 13:05:36
0
6
Трапер, благодаря ти, че припомняш, защото българският народ като че ли има много къса памет, а всичко, което представяш е ИСТИНАТА 1:1. Благодаря ти, трапер! Продължавай с постовете и с анализите на ключовите събития и процеси, дано повече хора те четат!!! Поздрав! Петър
1.
trapera
26.09.2013 12:21:45
0
25
Едва ли всички си спомнят ясно механизма, по който се осъществи първият акт по ограбването на българския народ след „падането“ на комунистическия режим – чрез банковата система.
1. След свалянето на диктатора Тодор Живков от власт и преименуването на Българската комунистическа партия в Българска социалистическа партия, едно от първите мащабни престъпления на посткомунистическата номенклатура и 200-хилядния репресивен апарат на Държавна сигурност (ДС) беше да организира създаването на собствени и верни на Партията „капиталисти“ дружества – чрез учредяването на повече от 50 банки в периода 90-95 г. Целта на операцията беше една – комунистическата власт да бъде преобразувана в капиталистическа.

Както можем да проследим от публикувания неотдавна „Доклад Добрев“, (докладът е подготвен от покойния Николай Добрев, министър на вътрешните работи в правителството на Жан Виденов), от българския народ и държава за онзи период са ограбени над 342,7 млрд. лева (приблизително $ 7,6 млрд.). Това става възможно благодарение на специално подготвената за тази цел нормативна уредба, гарантирала безконтролното и без всякакви последствия създаване, управление и източване на банковата система.

Много от по-възрастните български граждани помнят как спестяваните от тях в продължение на десетилетия влогове се бяха обезценени от хиперинфлация и внуците и децата им след държавния фалит по време на правителството на БСП с премиер Жан Виденов получиха смехотворни суми (при депозирани 2 000 лв. се получаваха по 20 лв. – чифт долнопробни турски маратонки).

В периода 1989-1996 г. не са осъществени значими приватизационни сделки – въпреки бързото изоставане на повечето от държавните стопански активи и лишаването им от всякаква конкурентоспособност. Целта на този етап е държавните дружества да бъдат употребени за преливане на средства към частните търговски банки. На следващ етап – след държавния фалит от 1996-1997 г. – със същите откраднати от народа и държавата капитали, в условията на съсипана икономика, ще се осъществи мащабна „приватизация“ на безценица. Операцията е извършена чрез така наречените „червени куфарчета“, което финализира успешно плана по превръщане на комунистическата власт в капиталистическа!

След осъществяването на първоначалния грабеж и формирането на новите номенклатурни капиталисти стартира следващият процес – по „прочистване“ на т.нар. „мутри“ (послужили през 90-те години за всяване на страх у населението и отклоняване на общественото внимание от осъществяваното по същото време преливане на капиталите към новите им собственици. „Прочистването“ се осъществи главно чрез показни разстрели на ключовите лица от средния ешелон. Номенклатурните банкери – вече финансово обезпечени с парите на българските граждани и незасегнати по никакъв начин от специално подготвените за това закони – нямаха повече нужда от лошия имидж на силоваците, непригодни за настъпващите „нови времена“.

Според обявените досега данни от архивите на ДС в българската банкова система единствено за една банка не е установено присъствие в управленския и надзорния състав на агенти от репресивния апарат на БКП. Голяма част от лицата, участвали в описаните събития през 90-те години, днес са видни бизнесмени, политици и общественици, които отново имат пълна власт над обществено-икономическите процеси в страната. Въпреки колосалните злоупотреби и разграбване на българските капитали, няма нито един осъден от т.нар. „кредитни милионери“ – банковото, търговското и наказателно законодателство е специално прочистено от възможностите да им бъде търсена каквато и да било отговорност. Няма нито един възстановен лев, но за сметка на това има множество съсипани съдби (населението на България намаля с 30% в периода на „прехода“, което може да се сравни с военна интервенция или геноцид)!

Въпреки обличането на бели якички и поставянето на преден план на нови, „чисти“ лица, политическата номенклатура и новосформираните от нея банкерски кръгове продължават да третират българския народ със същите комунистически прийоми – народът е стадо (от работници), над което те имат пълни права и власт. Старата схема продължава да действа и по нея законите се структурират така, че да облагодетелстват безсрамно банковата система – за сметка на народа, подлаган вече 24 години на всевъзможни форми на геноцид и воден почти към унищожение. Един от ключовите законови текстове, обезпечаващи банковото върховенство над българския народ, е скандалният чл. 417, т. 2, хипотеза 3 от Гражданския процесуален кодекс (ГПК).

В поредица от материали (десет на брой) от днес нататък ще проследим хронологията по замислянето, приемането и последиците на чл. 417, т. 2, хипотеза 3 от ГПК (2007 г.) – такъв, какъвто го консумираме днес. Чрез този текст беше отнето правото на справедлив и равнопоставен съдебен процес – в противоречие с изконни граждански права, заложени в Конституцията (каквито властта им никога не е смятала, че трябва да притежаваме). Твърдим, че за да бъде прокаран този противоконституционен закон, българското общество е държано съвсем целенасочено в неведение: „видни“ български политици, общественици и експерти – чрез манипулация и откровени документирани лъжи – продадоха справедливостта в името на просперитета на банковата ИМ индустрия; чрез целенасочени законодателни интервенции тези мракобесни субекти са се опитали да прикрият генезиса на поредния си престъпен замисъл за капитализиране на печалбите от банкова дейност и прехвърляне на загубите върху гражданите и техния малък и среден бизнес. Ако се чудите защо те (банките) ви вдигат едностранно лихвите и нарушават договорите ви без последствия – заради това е. Загубите (цената на кризата) са за нас, а печалбите – за тях. Схемата в основата си е същата, като от 90-те, само хореографията формално е съобразена с новия по-голям брат – Европейския съюз (ЕС).

„Чл. 417 т. 2, хипотеза 3 от ГПК позволява кредиторът (банка) да поиска издаване на заповед за изпълнение въз основа на документ, удостоверяващ неговото вземане и позволяващ длъжникът да бъде осъден по бърза процедура, без възможност да се противопостави на осъждането. Длъжникът разбира за осъждането едва когато получи призовка от съдебния изпълнител за доброволно изпълнение. По този начин длъжникът се лишава от основни права, признати от Конституцията (чл. 121, ал. 1 и чл. 122, ал. 1 – равенство пред съда и право на защита). И като се има предвид, че според фундаментални за правото принципи никой не може да осъжда другиго само на базата на собствените си твърдения в своя полза; че дори и престъпникът, който сам прави признание за своите прегрешения, не може да бъде осъден само на това основание, достигаме до въпроса – кой, как и защо създаде и връчи на банковия сектор такава „нормативна бухалка“, чрез която банковата индустрия да „млати“ когото и както намери за добре при най-малък опит за нарушаване на интересите й; които тя диктува едностранно и безусловно на българските граждани и техния бизнес (констатирано и в доклад на Комисия за защита на потребителя (КЗП), която междувременно направи и невъзможното, за да скрие имената на банките-нарушители).

Няма как да не направи впечатление, че всички политически сили (изразители и крепители на статуквото) са зависими и гузно мълчащи; мълчат, защото прокарването на тази безумна норма в периода 2006-2007 г. става със съдействието практически на всички представени в тогавашния парламент политически сили (БСП, ДПС, НДСВ, АТАКА, ССД, ОДС, ДСБ, „независими“ и 139 гузно „въздържали се“). Ето ги – „леви“ и „десни“, „центристи“ и „независими“ номенклатурни сателити! И ако днес някой търси отговор на въпроса какво е това „мафия в държавата“, ще има възможност да проследи процеса по внедряването на поредния престъпен законов акт – от замислянето му, през приемането му и прилагането му – до чудовищните последствия за българския народ и бизнес; сметката ще я плащат хората, така както я платиха и през 90-те!

Ще анализираме въздействието на закона; ще покажем конкретни механизми за „рекет“, обезпечавани в полза на Банката с приличащия на „мутренска бухалка“ закон – чл. 417, т. 2, хипотеза 3 от ГПК; ще потърсим отговори от тези, които мотивираха и гласуваха престъпния закон; ще искаме точни отговори на конкретни въпроси. За да погледнем откриващите се проблеми от всички страни, ще обединим експертните усилията на икономисти от www.Targ.bg и юристи от www.Advocati.org, за да извадим на светло цялата информация и да назовем нещата с истинските им имена. Българинът – като пълноправен гражданин на Европа – има право на законов и справедлив съдебен процес – вместо осигурявания от българския законодател мутренско-номеклатурен рекет! Няма да спрем, докато чл. 417, т. 2, хипотеза 3 не се отмени. Безусловно!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно
Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори