×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Уволниха училищната директорка, която забрани 24 май


Уволниха училищната директорка, която забрани 24 май
Директорът на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Радка Николова изобщо не се вясвала на работа, ходила на семинари, пленери и екскурзии
06 Декември 2012, Четвъртък, 07:56 ч.
Автор: Бесове.бг Снимка Бесове.бг

Изобщо не се вясвала на работа, ходила на семинари, пленери и екскурзии

Директорът на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Радка Николова е освободена от длъжността. Това стана със заповед на началника на РИ на МОН Виолета Илиева, която й била връчена в понеделник.

„Освободих госпожа Николова с 14 страници мотиви след няколко извършени проверки, заяви Илиева.

Тя твърди, че от 365 дена в годината, Николова, която се прекръсти на Рени, ходила на работа средно по 120 дена. Останалото време посвещавала на отпуски, екскурзии, семинари, пленери, форуми.

От началото на учебната година до 1 декември Николова се вяснала 3-4 пъти в кабинета си.

Припомняме, че това е директорката, която се противопостави на 24 май т.г., след като забрани на учениците си да манифестират на светлия празник, а Бесове.бг пръв оповести за изцепката й /виж темата ни в развитие/.




Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
200
Коментара по темата
200.
*********
19.11.2023 18:44:29
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
199.
учител
30.01.2013 19:05:50
1
1
хай де всички айрянови,байрямови,николови и какви ли не да си ходят след пачуланата ......стига толкова простачиниииииииии
198.
учител
30.01.2013 19:05:50
1
1
хай де всички айрянови,байрямови,николови и какви ли не да си ходят след пачуланата ......стига толкова простачиниииииииии
197.
Калинка
11.01.2013 20:27:54
1
2
Искаш да покажеш коя си?Да се върнеш на бял кон в училище и така да направиш смешни някои хора.Няма да е бъди тая,прекалено много хора те знаят.
196.
...
04.01.2013 10:56:32
0
3
Това наистина трябва да спре - разни боклуци там, директори и пр, да разиграват инспекторатите и да не могат да ги уволнят. Нужна е нова законова уредба за въвеждане на мандатен принцип при назначаването и освобождаването на директорите на училища. Толкова ли е трудно да се направи това?! И сега нямаше да си играем да обсъждаме този боклук като че ли кой знае какво станало! Вижте тая статия, тя обсъжда точно такива проблеми:
-------------------------
Представители на националното ръководство на училищния синдикат „Подкрепа” заявиха, че никой не може да контролира училищните директори. Бяха цитирани случаи в които директорите на някои училища грубо нарушават закона и никой не им търси сметка. Мнението на синдикалистите е, че трябва да се премине на друга система за избиране или назначаване на директорите и тя да бъде мандатност.

Лидерите на учителския синдикат „Подкрепа” Илиян Петров и Георги Жожев разказаха как СУ „Петър Берон” – Тополовград, директорът задължил подчинените си да си пускат отпуск за Деня на народните будители, когато за цялата страна този ден е почивен и учителите не са длъжни да са в училище.

В други училища директори уволнявали и назначавали по свое усмотрение, което е в разрез с правилника. И това са предимно директори, които нямат необходимият опит да заемат такъв пост.

Освен това делигираните бюджета дават право на директорите да заплашват непослушните, да им намалят заплатите или направо да ги уволняват. Големи нарушения се допускат и при извършване на капиталните ремонти защото такова перо в делигирания бюджет няма.

Според учителския синдикат „Подкрепа”, 4 000 са директорите, които просто са заковани за постовете си и кадърни или не, никой не може да ги мръдне от там. Призива към присъстващите на срещата учители беше да не си мълчат, а да уведомяват съответните органи за подобни нарушения.
195.
вече не е нтересно
03.01.2013 18:07:02
0
3
Твърде много ме занимавате с тази долна твар, аре, пътят, чантичката и за леб, рени, отивай там, където ти е мястото, на село, там на мегдана си разигравай магарето, стига си мърсила Бргас с присъствието си и плювките
194.
Дебелоока твар!!!
02.01.2013 15:15:16
0
5
Ебахтий съществото!!! Колкото и да не го искаш, то пак ти идва насреща и ти се навира пред очите!!!!!!!
193.
Няма оттърване от това същество?
02.01.2013 15:11:50
0
5
Какво иска да докаже туй животно? Тя не разбра ли, че дори и да я върнат, за нея няма живот вече в това училище?
192.
става интересно
02.01.2013 10:19:26
0
5
Уволнената директорка Рени Николова ще съди Инспектората


Ексдиректорката на СОУ "Кирил и Методий" е депозирала искова молба до Бургаския районен съд, с която оспорва уволнението си
Ключови думи: рени николова, виолета илиева, директор училище, бургас, бургаски съд
Сподели:
Тема в развитие
» Уволнената директорка Рени Николова ще съди Инспектората » Уволниха училищната директорка, която забрани 24 май » Човек на честта съм! Колегите го знаят и ме подкрепят » На родителите от бургаското СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с любов » Заминава си училищната директорка, която забрани 24 май » Луда директорка забрани шествие за 24 май, разпусна учениците и разплака родителите
02 Януари 2013, Сряда

Николова, която бе освободена от поста директор на СОУ "Кирил и Методий", е депозирала вече исковата молба в съда

Рени Николова, която бе освободена от поста директор на СОУ "Кирил и Методий", е депозирала искова молба до Бургаския районен съд, с която оспорва уволнението си.
Искът е за възстановяване на работа и заплащане на обезщетение, съобщава "24 часа".

След като школски директор в Бургас не бе уволняван от години, на 3 декември началникът на просветния инспекторат Виолета Илиева подписа дебела заповед, в която се изброяват повече от 60 нарушения на директорката.
Ситуацията предизвика разнопосочни коментари в доста широк кръг, тъй като случилото се засяга от една страна учителския състав, от друга - стотици семейства, чиито деца учат там.

Всички мотиви за освобождаването ми са формални, няма нито едно сериозно основание, заяви Николова. Тя реагира почти моментално с жалба, адресирана до президента, премиера, председателят на образователната комисия към НС и до просветния министър.
Фарс и срамен акт за демокрацията - така определя уволнението си Николова. Според бившата вече директорка тя е жертва на "целенасочена, преднамерена и абсолютно тенденциозна кампания", която е започнала заради отказа на школото да участва в манифестацията на 24 май. Николова припомня, че това е станало след решение на педагогическия колектив заради отреденото за трета поредна година по-задно място в шествието - 17-то.

Запитване за реда на манифестиращите училища е било отправено до ресорния зам. кмет Йорданка Ананиева. Николова се съмнява в откровеността на отговора й - че редът е определен от комисия от директори.
Така в деня на патрона си учениците от СОУ "Кирил и Методий" не се пуснаха в общоградското шествие, а празнуваха сами в училищния двор. Никъде не е записано, че манифестацията има задължителен характер, аргументира се уволнената шефка.
На 28 май, докато Николова е в болнични, в "Кирил и Методий" започва основна проверка, приключила с предупреждение за уволнение.

Констатираните "нарушения" винаги се раздробяваха в няколко точки и повтаряха едно и също нещо във всички поредни протоколи, което е нелепо и непрофесионално, брани се педагожката. Тя е оспорвала по съдебен ред и тази заповед.
Има висящо дело, би трябвало да се изчака произнасянето на съда, преди да се наложи следващото наказания, коментира Евгений Мосинов, който представля Николова в делата.
Ще си търся правата по всички възможни начини, категорична е директорката. В подкрепа на тезата си за формалност на основанията, тя посочва надписани лекторски в размер на 5 лв. в ползва на преподавателка, както и изписването от друга на ФВС в дневника, вместо на пълното "физическо възпитание и спорт".

Според адвокатити на Николова при освобождаването й е нарушен текст от Кодекса на труда, който я защитава заради определено заболяване.
Тя пък заедно с твърдото решение да води дела до край дамонстрира и философско отношение към ситуаицята. Смята, че случилото се има и добра страна, защото й помогнало да прецени хората около себе си, а колегите й - да разберат какво са загубили. Казва, че колективът е написал протество писмо, но не го е депозирал по официален ред заради оказан натиск.
След уволнението на Николова като временно изпълняващ длъжността е назначена един от заместниците й - Милена Гергицова. Постоянен шеф ще бъде назначен след конкурс, който предстои да бъде обявен.

Виолета Илиева: За нея институцията регионален инспекторат не представлява нищо

През последните години от това училище няма изявени деца, казва началникът на РИ на МОН -

Г-жо Илиева, от години не е имало уволнен директор. Защо се стигна до тази извънредна ситуация?

- Фактът, че не е имало уволнение на директор това не означава, че не са констатирани системни нарушения на дейността. Може би подходът е бил друг. Голяма част от директорите, след като са им правили 1,2 3 проверки, са напускали. В конкретния случай директорът не напусна сам.

- А имаше ли предложение към Николова да напусне сама?

- Ние с нея не сме се виждали. Според резултатите от друга проверка, извършена през 2009 г. тогава са констатирани нарушения установени и сега. Това показва системност. Едно от недоволствата на родителите е по отношение на неправомерното събиране на средства от директора на училището. Установено е, че е събрана сума от 5400 лв., от които са изхарчени 4700 лв. - 2260 за коктейл, 321 лв. за ядки, плодове и алкохол, 889 лв. за почерпка, 200 лв. за отпечатване на вестник, 1174 лв. за наем зала. Училищното настояелство не е било пререгистрирано. Цялата тази проверка е дадена в прокуратурата. С постановление обаче е отказано да се образува досъдебно производство. Това са констатации от проверката на министерството. В тях се казва, че независимо от наличието на сериозни нарушения от директора - става въпрос за същото лице - от него не са искани писмени обяснения във връзка с търсене на дисциплинарна отговорност. Т.е. предходният началник не е изпълнинл задълженията си. Аз не искам да изпадам в тази хипотеза.

- Кое е най-същественото нарушение, свързано с организацията на учебния процес?

- От началото на учебната 2010-2011 г. във връзка с целодневната организация на обучение само в първи клас, е задължително първокласниците да се обучават само преди обед, а след обед да е занималнята. Тава е абсолютно задължение, изписано в Правилника за прилагане на закона.

- Допустим ли е компромис, когато базата не е достатъчна?

- Директорът трябва така да направи своя разчет, да извърши регламентиран прием, съобразен с наличната база. Това не е направено. Колегите отиват в училището за друга проверка и установявят, че задължителната подготовка на първокласниците се осъществява след обед. Изготвя се констативен протокол, следва заповед със задължителни предписания - за втория учебен срок учениците да учат само преди обед. Тогава отидохме отново на проверка, пак по друг повод, и попадаме на същата ситуация - първокласниците учат след обед. Значи за този директор институцията регионален инспекторат няма никакъв авторитет, не представлява нищо.

- Това ли е най-сериозното провинение?

- Това беше основание на Рени Николова да бъде наложено наказание "предупрежение за уволнение".

- Според Николова, при положение, че първокласниците са на училище цял ден, няма съществено значение коя част от обучението е сутрин и коя - след обед.

- Не е така. Нормално ли е сутрин да играят, да пея и танцуват, а след обед - да има занимания. И защо не го прави? Не може в целия град да е по един начин, а само в това училище да е обратното.

За новата учебна година, въпреки че Рени Николова знае, че върху нея е концентрирано вниманието на инспектората - след всяка проверка има предписания и последваща проверка, отново не се съобрази със задължителни изисквания. В първи клас броят на учениците в една паралелка трябва да е 22. По изключение може да се завиши с 2-ма. Но не повече от 24. От март всяко училище започва да изработва свои правила за прием като се следват същите принципи - да няма струпване в центъра за сметка на кварталите. В цял град това се спазва - в СОУ "Кирил и Методий" - не. В едната паралелка има 26 деца, в другата - 29. Приети са ученици за 5 паралелки, а са формирани 4. Констатирахме, че това не е спазено, а Николова ни заяви "Аз ще си взема становище от министъра".

- Заради това ли училището се озова на 17-то място в реда за манифестацията на 24 май, макар че носи имената на Кирил и Методий?

- Инспекторътът няма никакво отношения към тази подредба. През последните години от това училище няма изявени деца. А доколкото знам, логиката при определяне на реда е точно такъв. Училището е с профил изобразително изкуство и в това отношение е единственото в града. Би следвало интересът към този профил да е изключително голям. А има само една паралелка, която е под минимума. С решение на ОбС тя дори се дофинансира.
191.
007
29.12.2012 09:29:56
0
4
napravere nai posle idna statiq s noviq 6ef na Kima
190.
Писна ми от свинската й физиомутра
23.12.2012 13:12:06
0
6
Бесове, тая статия вече не е актуална, махайте я! Или да не сте решили да чакате второто пришествие на Рени - съда да я върне и тя да влезе пак в КиМ-а на бял кон... няма как да стане, защото да не казвам как хубаво ще я посрещнат, само за нея плачат там!
189.
аз свинско не ям
20.12.2012 11:56:47
0
6
аве бесове, на таз свиня с мазния гъз докога ще й гледам физиономията, ай разкарайте я оттук
188.
Възмутен от Илиева
16.12.2012 18:01:05
0
5
Интересно, защо Виолета Илиева още не е санкционирала онази директорка от Китен, която раздавала юмруци на учителите? Нали вече всичко се доказа, взеха се показанията на потърпевшите учители. Да не би Илиева да смята, че това не е нейна работа? А на кого, ако не на нея?
187.
Кой е следващият?
16.12.2012 14:28:39
0
5
Кой в момента е директорът на училището или поне изпълнява длъжността, знае ли се вече?
186.
Искрен
15.12.2012 22:03:42
1
7
И на Виолета Илиева ще и свърши диктатурата. Ходенето по екскурзии, семинари и т.н. - как не се срамувате, Илиева - ГЕРБ / А ПО-КЪСНО МОЖЕ БИ БСП /като знаете политиката в последните години, която безумно изпраща директорите по скъпоплатени луксозни места да се обучават. Николова не е ходила сама, а наред с всички останали директори - нали това измислиха сега - да се вменява на училищните директори чувството за фараонство. Така че - Илиева просто сега е силна, не че по принцип е умна - не, но отмъстителна, агресивна и властна - да! Но и нейният ред ще дойде. Толкова ли не и стига умът - "14 страници нарушения"? Добер тогава, къде е бил РИО -Бургас, спял ли е - да; дремел ли е - да, и т.н. Ако нарушенията са ИСТИНА, а те не са - това е автогол за В. Илиева, че толкова години, а не си е свършила работата да контролира. Ама такива работи се случват в нашата псевдодържава, ГЕРБ назначава и уволнява!
Следващият, моля!
185.
...
15.12.2012 16:56:29
0
5
xaaxax dibel izgonixa li ta e xaxaxa ot 8 godini sam v kima i po golqm izverg ot teb ne bqx vijdal i kakto kaza na abiturentite na dobar 4as taka i nie ti kazvame na dobar 4as !!!
184.
до 185
15.12.2012 16:26:55
0
0
За кого говорите все пак? Кажете нещо повече за въпросната персона и какъв е бил конфликтът между нея и Николова!
183.
*********
15.12.2012 15:18:15
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
182.
*********
15.12.2012 15:13:37
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
181.
bravo
15.12.2012 14:34:34
1
2
Връщат уволнената пияна учителка на работа


Илияна Иванова е в тежко психическо състояние
Ключови думи: Илияна Иванова, пияна, психическо състояние
Сподели:
Тема в развитие
» Връщат уволнената пияна учителка на работа » Съпругът на учителката Илияна гасял в тялото й фасове » Децата на пияната учителка: Мама съжалява » Пияната учителка влезе в болница » Уволняват пияната учителка, дадоха я на прокурор » Пияна учителка танцува Гангнам стайл в клас, имала житейски драми
15 Декември 2012, Събота
Източник: 24 часа

Илияна Иванова е в тежко психическо състояние
Учителката Илияна Иванова, която в понеделник пя и танцува пияна в час, ще може да избере дали да се върне на работа в 130-о училище или ще преподава в друго, съобщи Би Ти Ви.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева съобщи, че е помолила Инспектората по образованието Иванова да бъде възстановена на работа и отговорът е бил, че със сигурност ще се намери работно място.

Иванова трябваше да бъде съдена по бързата процедура, но Софийският районен съд (СРС) реши, че действията й не са дребно хулиганство и прехвърли случая за разследване на прокуратурата.

Учителката е майка на три деца.

Нейни близки твърдят, че тя е в тежко психическо състояние. Съпругът й бил болен и тормозел нея и децата, това я подтикнало към алкохола.

Сподели:
180.
презнувал и празнуващ
14.12.2012 19:02:29
0
7
И аз бях там, и аз се веселих, и аз наздраве вдигах! Честито, честито, честито! И как само се отрязахме, ееееееййййййй, от Гирос Мариос мастика пих и капка не остана... и кебапчета ядохме, и наденици, и какво ли още не - в твоя чест, Рени, да си доживейш старините в здраве ти пожелаваме, но повече никога като директорка...
179.
достатъчно
13.12.2012 14:20:28
1
9
ВСИЧКИ СЕ РАДВАМЕ ЧЕ НИКОЛОВА Е АУТ.НО НЕКА СПРЕМ ДА ПИШЕМ ПОВЕЧЕ.НЯМА КАКВО НОВО ДА СЕ НАПИШЕ.НЕ СЕ САМОУНИЖАВАЙТЕ ДА ПИШЕТЕ ТЪПОТИИ.ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС ТУК СА ПРЕПОДАВАТЕЛИ.ЗАСРАМЕТЕ СЕ.НЕКА ДА Я ОСТАВИМ НА МИРА.КАКВОТО СЕ КАЗА,КАЗА СЕ.СТИГА!!!ДА УЧАСТВА АКО ЩЕ И В ГРУПОВИ ИЗПЪЛНЕНИЯ.НАС ТОВА НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА!!!ПРАВЕТЕ НЕЩО ГРАДИВНО!
178.
към ДАН
13.12.2012 14:11:52
2
5
И какво от това? Да,с името си ,,Рени Николова,, и със снимката си участва.Не като вас тука да се криете.Не е срамно.По-важно е какво е причинила на училището и докъде го е довела,а не че е активна в сайтовете.Поне там не се крие-и име и снимка си слага.Оляхте се вече!Не ви ли е под достойнството да се занимавате още с нея?
177.
стига вече
13.12.2012 14:05:25
3
3
Спрете да се заяждате вече с Николова.Неин си е живота.Оставете я на мира! Не ви ли стига !? Имайте малко себеуважение!!!Да участва където си иска.Да си качва снимки колкото си иска.Вие не се ли омерзявате така като пишете такива простотии!СТИГА ТОЛКОВА !НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНИ ВЕЧЕ!МИРЯСАЙТЕ НАЙ -ПОСЛЕ! ЛЕСНО Е ДА ВАДИТЕ НА УМРЯЛО КУЧЕ НОЖ.НЕЩАСТНИЦИ!!!
176.
ДАН
13.12.2012 13:35:55
0
4
ТАЗИ ПУНДА УЧАСТВА МНОГО АКТИВНО В КУРВЕНСКИТЕ САЙЪОВЕ, ПРИ ТОВА СЪС СОБСТВЕНОТО СИ ИМЕ И СНИМКИ
175.
колежка
13.12.2012 12:33:38
0
4
Хвала тебе Майстора на Рени,
малко късно ,но си го намери.
"Поздравления" за приятелките и,
ЗА ЦВЕТУЩИЯ им речник.
174.
Ще сваляме ли Илиева или няма да я сваляме?
12.12.2012 22:52:39
0
5
Рацо, идвай да ръководиш революцията за свалянето на Виолета! Чакаме те на барикадата, трябва да си с голи гърди като в картината на Делакроа - Революцията води народа!
173.
На барикадата!
12.12.2012 22:49:39
0
4
Тук са два лагера - ЗА Раца и ПРОТИВ Раца. Само не разбрах Кръглите нули на чия страна са. Че са против държавата и я докарали до това дередже - то ясно, ама... барикада сме си построили все пак, те отсам ли са или отсреща?
172.
00 до 169
12.12.2012 16:01:02
0
6
Виж ся, како! Ние кръглите нули сме силно против това да си даваме имената и снимките, щото лошо управлявахме държавата и затова държавата ни е сега на това дередже... Ами я си представи, какво ще стане ако си покажем снимките - хората ще тръгнат да ни линчуват. "Значи вие сте тези - ще кажат, заради които сме на това дередже!" А не сме само ний, и преди нас имаше други. Защо за тях да може да минат метър, а за нас да не може - не е честно така!...
Аааа, не, никакви снимки не даваме! Не може така!
171.
!!!
12.12.2012 15:27:06
0
7
ВИЖТЕ ТОВА.Аз честно казано я съжалих тази госпожа.Не е направила кой знае какво: Житейски проблеми и безпаричие са накарали Георгиева да посегне към алкохола
Илиана Георгиева, учителката която бе прибрана от полицията след като влезе пияна в клас, е постъпила в болница, съобщи шефката на регионалния инспекторат в София Ваня Кастрева пред “Преса”. Тази информация тя получила от сина на Георгиева, който отишъл в 130-то училище да прибере вещите й. Съседи на учителката смятат, че проблемите й се дължат на безпаричие и житейски проблеми. Според тях Георгиева е преживяла тежко факта, че съпругът и я е напуснал и че трябва сама да се грижи за трите си деца.

“През последните години безпътицата, безпаричието и безнадежността й се отразиха много”, твърди нейна съседка. “ Вероятно това е причината тя да посегне към алкохола, но това е по-скоро тъжно, отколкото грешно”, смята жената.

Сподели:
170.
*********
12.12.2012 13:40:43
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
169.
*********
12.12.2012 13:36:38
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
168.
ликувайте сега,мили родители
12.12.2012 09:28:31
0
9
ЖАЛБА

От група родители на ученици в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”

За пореден път ръководството на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас показа, че за него няма правила и че личните амбиции на г-жа Рени Николова са над всичко. Въпреки желанието на децата да участват в манифестацията за 24 май и тренировките по време на учебни занятия, водено от емоции, ръководството на училището пренебрегна всеобщия празник и разочарова родители и ученици, като го замести с импровизирано шествие в двора на училището.

Възмущението ни е още по-голямо, тъй като патрон на училището са светите братя Кирил и Методий и отсъствието на възпитаниците му от участие в най-светлия български празник е недопустимо.

Възмутителен е и фактът, че решението е взето еднолично, без мнението на учители, ученици и родители.

Това, за съжаление, не е първата демонстрация на недостижимост и безотговорност от страна на ръководството, но с него чашата на търпението ни преля.

Проваленият финал на учебната година идва след серия от разочарования. Може би това е единственото училище в града, където в началото на учебната година първи и трети клас посещаваха една и съща занималня. Едва след намесата на общината, проблемът беше разрешен. Това е единственото училище в България, където въпреки разпоредбите на Министерство на здравеопазването първокласниците са на две смени. Това е училището, в което умишлено се поддържа едно средно ниво на образование, с цел учениците да не се прехвърлят в по-престижни учебни заведения. Училището, което не толерира и участието на децата в състезания, да не говорим за организация или предварителна подготовка.

Липсва какъвто и да е вътрешен ред в сградата, въпреки че от родителите се събират пари за охрана. По коридорите няма дежурни учители и цари анархия – деца, качени върху радиаторите в коридира, а зад тях широко отворени, необезопасени прозорци. Застрашително се поклащат картини с наполовина счупени стъкла в коридора към стола на учебното заведение. Може би средствата се харчат приоритетно за личен пиар на директорката по местни телевизии и радиа, вместо за образователна дейност и осигуряване на безопасни условия на работа.

Очевидно е, че едно от най-елитните училища някога, се крепи на старата си слава и не се развива по никакъв начин. Не е далеч времето, когато ще остане без ученици, предвид факта, че желаещите да учат в СОУ„Кирил и Методий” намаляват с всяка изминала година. Основната причина е, че вместо с таланта и постиженията на възпитаниците си, то вече е по-известно със своеволията на директорката си.

Похвално е, че се издава училищен вестник, но няма ли учители, които да научат децата на правопис? Ако думата „весник” изписана вместо „вестник” беше сгрешена само на едно място, бихме помислили, че е печатна грешка, но на две места, със сигурност е правописна. На това ли учат децата ни?

На нас ни пука за училището, което възпитава нашите деца! А на вас?

Разчитаме, че ще ни подкрепите за промяна в положителна посока. В противен случай ще бъдем принудени да вземем нещата в свои ръце – най-лесно е да преместим децата си вкупом в друго училище.

С уважение: Група родители

Бургас 24 май 2012 г.
167.
приятел
12.12.2012 09:26:22
0
8
Важното е,че я свалихме!Радвайте се-диктатурата свърши!За кръглите нули не се кахърете-това са болни мозъци без собствен живот.Имат си свойте проблеми и са жадни за внимание.Но няма кой да им го даде.
166.
161,162 и др.подобни на Пени
11.12.2012 21:57:57
0
6
Ало,ало!!!Представете ни се с имената си,
може и със снимките-Вие с идеите,морала,
принципите,общественото положение.
Вероятно ще се окаже,че сте кръглите нули(00),от които държавата е на това дередже
165.
!!!
11.12.2012 17:34:22
0
8
Проф. д-р АНДРЕЙ ПАНТЕВ – историк, преподавател в СУ "Кл. Охридски"
_____________________
Андрей Пантев и Стоян Налбантов се познават от много години, вероятно от времето, когато Налбантов е следвал във ВТУ, но истинското им приятелство започва в началото на 90-те години, когато двамата се засичат в ММЦ-Приморско по време на "общи акции за сваляне на мадами". Двамата много си допадат поради голямото сходство в характерите, общите интереси и начин на живот – и двамата били бохеми, любители на развлеченията, гуляите, алкохола, жените. Това са били и постоянните им теми за разговор – секс, разврат, алкохол, жени... Споделяли помежду си впечатленията си от тая или оная, с която били преспали и т. н.
Веднъж Налбантов усетил, че Пантев бил хлътнал здраво по една негова мацка – някаква млада рускиня. Пантев не скривал възхищението си от момичето и завиждал на Налбантов: "Бе как успя да я свалиш тая! Басси и мадамата! Направо върха!" Тогава Налбантов решил да му я пусне, като предварително подготвил нещата – успял да уговори момичето да се пусне на Пантев и да му вземе акъла от секс. Казал и на Пантев, че всичко е уговорено и че вече може да й се пусне. Нещата станали според уговорката и Пантев бил възхитен от случилото се. Още в началото по време на флирта, когато останали сами в стаята, мацката му се нахвърлила страстно и започнала да му сваля панталоните. После му извадила оная работа и започнала да му прави фелацио. Сексът продължил и с други варианти, като момичето се вживявало и се правело на много страстно и всеотдайно, въобще държала се така сякаш професорът бил единственият и най-желан мъж в живота й. Пантев бил възхитен, даже потресен от случилото се и говорел на Налбантов:"Какво направи бе, как успя да я накараш?! Ми тя направо ме разби, направо ми взе акъла! Басси путката!"
От този момент Пантев решил да се отблагодари на Налбантов, говорел му:"Да знаеш, направо ще те позлатя! Ще видиш, че аз не съм неблагодарен и умея да ценя услугите." Тогава Налбантов не му обърнал особено внимание и впоследствие забравил, че Пантев щял да му се отблагодарява. След известно време, около 1 година след това, Пантев се върнал от Италия и донесъл на Налбантов подарък – някакво скъпо марково палто от камилска вълна. Изрично казал, че това е подаръкът, който му бил обещал заради услугата, която Налбантов му бил направил. Налбантов бил вече забравил за случая с рускинята и му е било нужно известно време докато Пантев му припомни за какво точно става въпрос. От своя страна Налбантов бил много изненадан, че за такива дреболии могат да се правят такива скъпи подаръци. Това, че му бил пуснал някаква рускиня си е било в реда на нещата, толкова путки са били минали през него, защо да не му услужи с някоя или друга. Явно е, че Пантев бил взел нещата много насериозно.
Оттогава приятелството между двамата се задълбочава. Впоследствие Пантев става кръстник на Налбантов и семейството му. Двамата поддържат постоянна връзка, ходят си на гости в София и Приморско. Междувременно с помощта на проф. Пантев Налбантов защитава дисертационни трудове и придобива последователно през 1994 г. научна степен "кандидат на историческите науки", а през 1999 г. - "доктор на историческите науки". Дисертациите нямат никаква научна стойност, но това едва ли има някакво значение – никой досега не ги е прочел включително и комисията, пред която се е провела защитата. Най-важна в случая е била подкрепата на Пантев – щом той е гарантирал за човека, значи всичко било наред.
Интересното е, че когато става въпрос за проф. Пантев Налбантов не споменава нищо за неговите научни постижения, научни трудове, оригинални научни разработки и пр. За него проф. Пантев е само едно средство за успех, човек с големи връзки и влияние в София, който много му е помагал и на когото много дължи за кариерата си. И най-вече, разговорите касаещи личността на проф. Пантев са свързани изключително със секс, алкохол, развлечения, гуляи, разврат и пр.
Така например веднъж Пантев почивал в ММЦ-то в хотел "Нептун" заедно с любовницата си, някаква негова студентка. Заедно с тях в същият хотел имало и друга двойка техни приятели – един друг професор, който също бил с любовницата си. Казвал се Димитър Бочев. Този професор бил много известен философ и писател на разкази и есета. Бил близък приятел на д-р Желю Желев. През 60-те години Ж. Желев му бил преподавател в университета. В края на 60-те години г-н Бочев избягал в Зап. Германия, където живял около 20 години и след промените отново се завърнал в България.
По време на престоя си в Приморско двете двойки (Пантев, Бочев и любовниците им) прекарвали голяма част от времето си заедно, като към тях се присъединявал от време на време и Налбантов. Веднъж Налбантов и Пантев били заедно в кафе-сладкарницата на хотела и чакали останалите да дойдат при тях. Дошло само момичето на Пантев, но било много разтреперано и уплашено. После разказало какво му се било случило. Била отишла да извика другите двама, но заварила в стаята само проф. Бочев. Той я поканил да влезе, след което заключил вратата и скрил ключа. Момичето много се уплашило, защото мислела, че професора ще я изнасили. Той започнал да си разкопчава панталона, като й казвал да не се страхува, нямало да й направи нищо лошо. После си извадил пениса и започнал да мастурбира пред очите й. През цялото това време професорът наблюдавал реакциите на момичето, която очевидно е била много изненадана и стъписана. Явно е, че тези нейни реакции го възбуждали, но така или иначе той не й посегнал. След като свършил професорът отключил стаята и пуснал момичето да си ходи.
Докато разказвала какво се било случило Пантев и Налбантов буквално се превивали и тресяли от смях. После Налбантов се подигравал на проф. Бочев:"Бе какво си направил ти бе?! Кви са тия сеанси, кви са тия нестандартни изпълнения? Ми внимавай малко! Много си го изплашил това момиче!"
Пантев обаче се скарал на колегата си:"Как не те е срам бе? Ми ти по тоя начин се подиграваш на момичето, унижаваш му човешкото достойнство..." Казал и други такива умни мисли и прозрения, каквито само Пантев бил способен да измисли. Въобще Пантев много мразел да лицемери и открито споделял мнението си, показвал грешките и недостатъците на околните, независимо от неудобното положение, в което ги поставял.
Явно е, че пребиваването на двамата професори в Приморско не било лишено от емоции и случки от всякакъв род. На Пантев му се отдала възможност да си го върне на проф. Бочев, но се случило така, че се възползвал само Налбантов. Веднъж когато цялата компания била в кафе-сладкарницата на хотела, проф. Бочев станал и се запилял нанякъде като дал да се разбере, че скоро няма да се върне. След това станали и момичетата за да се приберат в хотела. Любовницата на Бочев казала, че ще си вземе един душ, на което Налбантов веднага отговорил, че щял да дойде и той под душа. Последвал разговор в тази насока уж на майтап, но Налбантов усетил, че мацката му се слага. В разговора от време на време се включвал и Пантев – започнали да говорят за групови изпълнения, тройки и пр. Когато момичето си тръгнало Налбантов и Пантев започнали да обсъждат положението, как да подходят, как да я свалят, кой да е първи, кой втори като през цялото време Налбантов убеждавал Пантев: "Чуй ми думата, тая е силно вътре! Веднага я усетих. Не видя ли как сама се предлага...Направо ще я скъсаме от ебане!" Като по-млад Налбантов отстъпил на Пантев привилегията да е първи. Пантев тръгнал към стаята на момичето, но много скоро се върнал. „Не мога бе, Стояне, не им става пишката. Я по-добре отивай ти! Ти си младо момче и по- ти прилягат такива авантюри." Налбантов само това и чакал. Изстрелял се в стаята на момичето, влязъл при нея в банята и останалото било ясно – див и необуздан секс под душа.
Веднъж, когато били на някакъв исторически семинар или симпозиум в Русе, Налбантов и Пантев били настанени в един апартамент на някакъв хотел. Тогава докато Пантев правел секс с някаква мадама, Налбантов, който бил в другата стая чувал реакциите му. Пантев бил възмутен, че жената се преструвала на влюбена и страстна и имитирала оргазъм и й се разкрещял:"Какво ми ахкаш и охкаш! Не виждаш ли, че хуя ми е мек и никаква работа не върши? Толкова ли за прост ме вземаш?" Въобще Пантев мразел да го лъжат и лицемерят, ценял откритите и точни взаимоотношения и затова винаги казвал истината в очите на хората.
През август 1999 Пантев дошъл на гости на Налбантов в Приморско и той го настанил в дневната на училището – това е едно помещение до учителската стая, където учителите отсядат през междучасията предимно за да пушат цигари или ако имат повод – за да пият алкохол. Пантев спял на дивана, който за целта бил разтегнат като спалня и застлан с бельо от прислужничката на училището. На вторият или третият ден Пантев поръчал на Налбантов да му намери някоя жена за секс. Налбантов веднага се свързал с някаква местна мутра, който трябвало да докара проститутката. Човекът само попитал каква да бъде – българка, рускиня или гъркиня. Пантев предпочел българка. Когато докарал жената в училището сводникът се държал много грубо с нея и й казал, че професорът трябвало да остане много доволен. Ако нещо се оплачел от нея, щял да я скъса от бой. Преди секса, за да се настроят гледали известно време един порно канал на местната кабелна телевизия. (Телевизорът на училището се намирал в самата дневна, където било и леглото на Пантев). После започнали да правят секс на дивана, като през цялото това време Налбантов седял на няколко метра от тях на един стол и ги гледал.
Пантев бил известен с нетрадиционното си и разкрепостено поведение, постоянно скандализирал околните с изказванията си и с непредсказуемото си и скандално поведение. Налбантов много често е разказвал за един случай когато интервюирали Пантев и той започнал да говори цинизми. Тогава първо взели интервю от един професор, който започнал да обяснява нещо в следният стил:"Пък аз още от малък много обичам историята и реших като порастна да стана историк...". После интервюирали Пантев и той имитирайки предишния професор започнал да говори със същия старчески, флегматичен и изморен глас:"Пък аз още като бях малък... много обичах да еба... и реших като порастна да стана голям ебач." Всички присъстващи се стреснали, камерите веднага били изключени и интервюто спряно. През пролетта на 1999 по време на Косовската криза отношенията на Пантев с управляващите стават много обтегнати. Тогава той открито обвинява правителството за проамериканската му позиция и прави изказвания в подкрепа на сръбската кауза. Някъде по това време се засилва и кампанията на управляващите срещу Пантев с цел да бъде изгонен от апартамента на БОДК, където той живее от много години. Тогава президентът Петър Стоянов стоял настрана от този конфликт и се опитвал да поддържа приятелски отношения с Пантев. На един коктейл двамата се срещнали и президентът се опитал да заговори Пантев като явно искал да демонстрира, че е приятелски настроен към него. Но Пантев само го изгледал подигравателно и започнал да си изтърсва пепелта от пурата в джоба на сакото на президента и му казал:"Пешо, Пешоо, аз с физкултурници не разговарям." (т. е. не си на моето ниво за да разговаряш с мен. Бягай и се скрий някъде).
Пантев гледал на света около себе си като на някакъв голям абсурд, нещо като един безкраен карнавал и тържество на човешката глупост. Постоянно давал потвърждения за това. Оценявал тежкото положение на България и помощите на Запада по следния начин:"Стояне, ами тези хора ни хранят бе! Ний само мързелуваме, лъжем ги че умираме от глад и те ни вярват и работят вместо нас. После изяждаме помощите им и пак ги лъжем, че сме много зле и те пак ни обещават нови траншове и пак работят заради нас за да могат пак да ни нахранят. ТОЛКОВА ЛИ СА ПРОСТИ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ УСЕТЯТ КАК ГИ МАМИМ?"
164.
душица
11.12.2012 11:03:31
0
8
45-годишната Илияна Иванова се смеела, танцувала и пеела, напила се заради финансови проблеми

Прокуратурата ще разследва пиянския скандал в столичното 130-то училище. 45-годишната Илияна Иванова се смеела, танцувала и пеела, докато била в час с петокласници. Тя прекъснала дори час по химия на своя колежка.
Софийският районен съд е преценил, че извършеното от Иванова не е дребно хулиганство и е предал случая за разследване на прокуратурата. Трудовият й договор ще бъде прекратен днес.
Нейни колеги разказаха в предаването «Здравей, България», че жената е имала сериозни финансови проблеми, тъй като сама отглеждала трите си деца.
«Илияна Иванова беше добра учителка. До вчерашният инцидент бяхме много доволни от нея. Съвестно си изпълняваше задълженията. Поемаше допълнително отговорности. Много добре се вписа в педагогическата колегия», каза в ефира на Нова ТВ директорът на 130 СОУ «Стефан Караджа» Янка Караджова. Тя съобщи, че се е обадила на телефон 112, за да поиска за Иванова медицински екип. «Сестрата на училището ми каза, че тя е в състояние, в което не само не може да продължи да изпълнява служебните си задължения, а и е опасно за нейното здраве. Беше неадекватна. С медицинския екип дойде и полицейски патрул. Тя ругаеше полицаите и затова я арестуваха», уточнява Караджова.
В Пето РУП на МВР, където бе задържана пияната учителка, досега не са се сблъсквали с подобен случай – учителка пияна рано сутрин.
Почти два часа, след като е извадена от класната стая, дрегерът отчита над 2,6 промила алкохол.
163.
малиии
11.12.2012 11:01:39
0
5
Ами тя лудницата вече се е преместила в нашите училища. При такива учители, после се чудим защо и децата изперкват в ранна възраст и вършат глупости!
Вземете НГДЕК. Там даскалиците говорят само за ебане, дори една изкуфяла патка написала роман и си възпяла "мидата", как изглеждала и пр. Аз ли нещо не разбирам или тия хора наистина не са в ред... Я вижте статията:
____________________
"Учителката по литература от елитната Гимназия за древни езици и култури в столицата пробутва своя книга на възпитаниците си, в която е описала еротичните си преживявания.
Анета Иванова пласира труда си “Глас” за 15 лева, а в него се мъдрят слова за “мидата й”, как е станала жена, какви преживявания е имала във влака... пише в. “Телеграф”.
“Който не я купи или не прояви интерес, веднага го набелязва. Започват двойки, отсъствия. Който я купи, се превръща в отличник”, коментираха ученици и родители, които от няколко месеца заливат директорката Мариела Папазова с жалби.
“Да книгата е факт. Това е конфликт на интереси да я пласира сред учениците”, потвърди шефката.
Даскалицата по литература, която децата наричали “палавницата”, е била уволнявана три пъти досега. “Два пъти от държавни училища и веднъж от частно. Мотивите обаче не са ми известни”, каза Папазова.
По думите й с Иванова имало сериозни проблеми от няколко месеца, тъй като освен че скандализирала учениците си, не им предавала и необходимия материал. “В началото на учебната година получих две жалби от ученици. Те изразяваха безпокойствието си, че не са взели нужния материал за матурите. Тя им била предала 20 % от него, допълни директорката на столичното школо.
Преди около две седмици ситуацията буквално се взривила. При Папазова била депозирана подписка от 51 ученици от 12-и клас, които се обявяват против Анета Иванова. Те не искали да влизат в клас, тъй като имало избрани “отличници”, а всички останали биби под ножа. “При мен постъпи и писмо от 14 деца, които подкрепят Анета. Предложих й да се оттегли до края на годината, докато утихне напрежението, за да не й връчвам дисциплинарно уволнение”, коментира още Папазова.
В началото на седмицата имало проверка от Регионалния инспекторат, който установил, че учениците на Иванова не са готови за полагане на матури и кандидатстудентски изпити заради невзетия материал.
Инспектори ще проверяват и жалби срещу учителя по философия Орлин Йорданов. “Вместо да ни преподава, говори за други неща и плюва директорката”, споделиха ученици.
Върхът на пирамидата в гимназията бил преподавателят по история и култура Митко Делев. “Адска пияница, влизал е в клас с шише. Често не идваше в часовете. Освен това знаем, че е бил гадже преди време с учителката по латински Ели, но я е пребил. Тя го е напуснала, но от страх не го е дала на ченгетата”, разкриха ученици, които описват всичко във Фейсбук.
“Делев го уволних дисциплинарно за уронване престижа на гимназията. Той беше злоупотребявал и в интернет с диалози на децата”, потвърди директорката Папазова."
____________________
Ама това наистина на нищо не прилича! Тръгнала тая овца да пише романи на тема "Колко много ме сърби сливата!" И после децата ще ги четат тия глупости!... Къде сте бе, г-да министри, инспектори от РИО? Това ли са ви кадрите?
Разслед
162.
Пустото му даскало!
11.12.2012 10:17:09
0
7
Сега чета и аз оная даскалица дето влязла пияна в час - танцувала "Гагнам стайл" и им говорила за палачинки. Ама то много весело стана в тез училища! Земим да преместим там лудницата, че те и лапетата ще изперкат покрай даскалите си!
161.
*********
11.12.2012 09:39:49
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
160.
Кокала му с кокал!!!
11.12.2012 09:06:19
0
8
Ееееей, взеха му кокала, а то кучето още драпа ли драпа за него! Умря за тоз кокал! Ами няма, взеха ти го вече, оттук нататък ще гледаш кокал през крив макарон! Ай спри да лаеш вече и си сядай на... многоупотребяваните задни части. Примири се най-после със загубата!
159.
истината
11.12.2012 08:31:09
9
0
злобните коментари,цинизми и обиди тук са от някоя луда жена,която завижда на Рени Николова и на всички хора,които все пак имат някакво място и име в обществото...тази сигурно е някоя дърта лелка,която освен за да готви по цял ден в кухнята ,за друго никой не я бръсне..с толкова свободно време за губене между манджорите ,единствената й утеха е да очерни някой по интернет,че тук както и в живота е НИКОЯ и АНОНИМНА!Забелязах,че и в други теми е писала толкова много ,и с един и същ маниер на писане...много патетичен и оплюващ...като е толкова потърпевша,както твърди,да си застане с името зад всичките "истини" с които ни спами тук...ужас...Молете се да не полудявате така....
158.
Рацо, Рацо, никой не ти е виновен
10.12.2012 22:37:09
0
11
Проблемът на Николова беше, че напоследък много се взе насериозно и си въобрази, че всичко й е позволено. Не че не беше права за подреждането на училищата на 24 май, но трябваше да вземе предвид факта, че в общината са хора на властта и че за момента те колят и те бесят и че няма как да излезеш с тях на глава поне докато са на власт (така е било винаги и така и ще бъде - факт).
Ананиева, главният виновник и вдъхновител на проблема с подреждането на училищата за 24 май, все пак е успяла да излезе от ситуацията като си е измила ръцете с въпросната комисия - "аз нямам думата, комисията е виновна за всичко, каквото кажат те това става"... и е гледала отстрани сеира на Николова, как тя попада в собствения си капан. А самата Николова си е въобразила, че води борба на идеи и чисти принципи и че в тази борба тя ще излезе моралния победител... Бедната! Тя си е въобразявала, че правдата е на нейна страна и че в решителния момент всички ще я подкрепят, а явно не стана така.
...Ами г-жо Николова, сама сте си виновна! Изпързаляли са ви без да се усетите и вие до голяма степен сте им помагали в това!
157.
"Налбантов пасти да яде"
10.12.2012 22:06:54
0
7
Тия директори някой наистина трябва да ги вкара в правия път, защото те се самозабравиха. Вижте какво става в Китенската детска градина, където директорката въдворява ред като раздава юмруци наляво надясно, а учителите са изплашени и не смеят да протестират. Какво прави през това време г-жа Виолета Илиева от РИО - прави се на приятно разсеяна: ама това не било вярно. Как да не е вярно г-жо Илиева? Вижте кореспонденцията между учителките София Вълчева от Китен и Росица Бъчварова от Приморско - и двете синдикалистки и се чудят какво да правят с тая смахната и агресивна директорка:
__________________
(статия в бургаски е-вестник)
НЯМА ЛИ КОЙ ДА СПРЕ БОКСОВИТЕ МАЧОВЕ В ЦДГ – КИТЕН!?
_____________
В ЦДГ – Китен се устройват боксови срещи между учителите и директорката, където директорката е неизменен победител.
София Вълчева вече е предоставила цялата документация по тоя въпрос на медиите и КНСБ и се вижда, че нещата наистина са много сериозни. Затова и в КНСБ (все още тайно) наистина се готви процедура за "импийчмънт" на въпросната директорка, която раздава юмруци наляво и надясно. Но не знаем защо някой някъде е решил да не се разлайват кучетата и всичко да мине мирно и тихо без хората да разберат подробности за боксовите мачове с главен герой и победител в крайното класиране - директорката на ЦДГ "Пролет" гр. Китен. Това е всеизвестно и вече никой не го крие. Имало било междуличностни търкания - пълни глупости! Вижте част от кореспонденцията на София Вълчева с друг синдикален лидер от Приморско - Росица Бъчварова - учител по история в местното СОУ. Защо Вълчева моли Бъчварова да й помогне да я преместят в Приморско? - За да не я бият повече - това е!
___________
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Здравей! Имаме си големи проблеми с нашата директорка и се оплакахме на Янков. Той каза да опишем всичко в жалба и местата до които да я пратим. Една от тези, на които каза, си ти и затова утре с препоръчено писмо, ще ти пратим писмо до училището. Обади се на Янков, когато го получиш, защото той каза, че веднага ще дойде. Трябва да се действа бързо, защото ако разбере за писмото, директорката ни е способна и на физическа разправа. Ще станем за резил, на стари години и децата да ни се смеят, че учителките се сбили. Нетърпима е. Изобщо не иска и да чуе за нашите предложения. Каза, че щом кмета не подписал, тя да не е по-глупава, да подписва и всъщност дори не е разбрала за какво става въпрос. Не ни дава думата за нищо. Ни отчети за бюджета, ни колегиалност!
Налбантов, пасти да яде, пред тази. В Янков само ни е надеждата, защото всички останали, само си прехвърлят топката от един на друг. Приятна вечер, Роси! Гледай да не се разгласява още.
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
тел. 0878****** -Коцето КНСБ
(тук се има предвид Константин Янков - председател на Синдиката на българските учители към КНСБ - Бургас)
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Добре, но защо не влезеш в чата
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Получи ли съобщението?
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Да.
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Защото имам работи и гости, правя вечеря. Ще вляза по-нататък.
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
ок
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Обади ми се!
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Напиши ми номера си, че съм го изгубила. Моят е 0898******
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Всичко при вас наред ли е? Дадоха ли нещо за празника?
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Нито стотинка, Роси. Има икономии, но не дава. Нито клас, нищо. И Янков уж, туй щеше да направи, онуй, а и той нищо. Ако се освободи място в Приморско, веднага ми се обади. Моля те!
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Утре ще и се обадя на тая директорка. Дай ми
служебния номер.
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
0550/3****
Тя е днес цял ден на работа, а утре е втора смяна.
156.
Xei
10.12.2012 20:14:32
0
3
Наказателната акция траяла 15 секунди, полицаите дошли след 9 минути
Повече от денонощие след побоя в софийския мол „Сити център” все още няма нито един задържан. МВР разпитва свидетели, но все още не може да установи кои са нападателите, съобщава bTV.

След преглед на охранителните камери станало ясно, че те не са 8 човека, както се твърдеше първоначално, а около 25. Кадрите показват как внушителната група младежи със шапки и качулки стигат с ескалаторите до втория етаж, където е зоната за хранене, пръскат се между масите, нападат и пребиват трима младежи, които с нищо не са ги провокирали. Всичко е траяло около 15 секунди.

Според официално изявление на мола, охраната действало адекватно. Полицаите пристигнали след 9 минути, а линейките – след 25.

Скандалите в големите търговски центрове започнаха да стават ежедневие, след като неотдавна синът на Черния Томи и приятелят му бяха наръгани в мол „Галерия Бургас”. Няколко дни по-рано бе разцепена главата на служител в „Бургас плаза”, който препречил с пазарските колички джипа на млад мъж с джип „Сузуки”.
155.
до 154 - Ти в коя държава живееш?!
10.12.2012 19:23:52
0
6
Еее, ама ти много искаш! Не стига че ще има конкурс, ами на всичкото отгоре искаш и да е честен. Няма такъв филм! Ходи в Европа и си прави там честни конкурси колкото щеш! Тук е България и тоя номер няма как да мине!
154.
уау
10.12.2012 17:33:23
0
2
„Терористичният акт на летище Бургас на 18 юли тази година ни показа, че не трябва да подценяваме необходимостта от условия по предотвратяване на подобни нападения. През следващата година предстои да се работи по проект за Закон за управление на системата за национална сигурност и неговото приемане. В него специална глава е посветена на системата за управление при кризи. Предвидено е още създаването на Национална система, която да координира действията, свързани с превенцията, реакцията и овладяването на кризисни ситуации”. Това каза народният представител от ГЕРБ-Бургас д-р Галина Милева при откриването на симпозиум в Бургас на тема „Масов травматизъм, цивилни жертви при терористични атаки, съчетани и множествени травми – израелският опит”. Тя бе и председател на организационния комитет. На организираното от МБАЛ-Бургас събитие присъстваха областният управител Константин Гребенаров, кметът на община Бургас Димитър Николов, народният представител Диана Йорданова.


По думите на д-р Милева, която е член на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и зам.-председател на Комисията по здравеопазване, на първо място при терористични атаки излизат звената за спешна медицинска помощ и гражданска защита. „Срещата днес и обмяната на опит е крачка напред за нашата страна и е важно да чуем мненията и препоръките на участниците в симпозиума. Това са специалисти от сферата на сигурността, лекари от МБАЛ Бургас, от Спешния център и от болници, които оказаха помощ при атентата на Летище Бургас. Темата за терористичните нападения и работата в условия на подобни кризи е сред приоритетите на работа на българското правителство”.

Бургаският депутат от ГЕРБ сподели още, че след разчета за финансовата година на Здравното министерство е станало ясно, че ще бъдат отделени средства за оборудване на съдебно-медицинските отделения в страната. „Те имат нужда от нова модерна техника и обновяване на съществуващата база. Както коментира министър Десислава Атанасова, ще бъдат отделени средства според необходимостта от оборудване на всяко едно звено. Така ще се подобрят значително условията за работа в съдебно-медицинските отделения”, заяви д-р Милева.

Участници в симпозиума днес бяха още д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазване на община Бургас, д-р Георги Матев – изпълнителен директор на МБАЛ Бургас, д-р Георги Мигаров – общински съветник и шеф на Първа хирургия, д-р Светлозар Георгиев – началник на операционен блок на МБАЛ Бургас и хирургът д-р Веселин Джендов. Основен лектор по време на симпозиума в Морското казино бе е д-р Дрор Софер, шеф на травма центъра на болницата „Сураски” в Тел Авив.
153.
156
10.12.2012 16:53:26
0
7
Мнението ми за г-жа Рени Николова е че е много, много корумпирана, високомерна и надменна. Между другото корупция се шири все още и в други бургаски училища. Вижте Директорката на Гимназията по Химични Технологии, Химията - пръкнала се е от крадливо племе. От години се вливат туби с нафта в двора на гимназията и се пълнят коли на приятели на Директорката. Пълни се и т а к с и т о, с което се движи самата Директорша вески ден до работа. Нафтата е от училището. Новата шефка на РИО не взема мерки да спре краденето от гимназията. Сегашната Директорка на химията просто не става и е мъчение за колектива на ПГХТ.
152.
принципен
10.12.2012 16:43:40
1
1
рочетох ред по ред цялата статия и 99% от коментарите."Впечатлен съм" от всичко написано.То не бяха обиди, хули и прочие по адрес на Директора не училището не бе чудо.Хайде сега от всички критикуващи някой да каже (разкаже) реална и нормална ситуация в която е била уличена за подкуп, държала се неадекватно или по някакъв начин е сринала имиджа на училището.Как смятате дали ако е толкова "некадърен Директор" колегите и няма да спретната стачки протестни писма и тем подобни?А нима голяма част от учителите не са от времето на предходния Директор и не знаят славата на учебното заведение??? Погледнете цялата образователна система и си помислете, кой я докара до това дередже директорите включително и гореоплювания да се държат като ръковители на търговски предприятия и да се борят за всеки ученик независимо какъв е защото носи пари , а те са нужни като за поддръжка на базата така и за заплати на учители.Ако някой няма ученици означава съкраения на учители следва нискоквалифицирани учители и отново омагьосан кръг ученици всяакви и без претенции за знания и образование.Я всички да се погледнем как възптаваме прекрасните си деца към уважение на институции и учители и после да укоряваме който и да било.
За статията е ясно че е поръчкова, защото има решение не на Директора а на колектива и то според мен е правилно, не защото училището не е на първо място, а поради факата че няма справедливо и прозрачно решение за определяне на местата, което пък би следвало да е важно за всяко едно училище в града.След катог-жа Ананиева толкова милее за училището за втори мандат какво конкретно е помогнала на същото или се помага само на близки до влстимащите и когато откажеш да си покорен следват атаки(жалко че не бе това идята на примиера и все си мисля че и той и кмета не са наясно кави ги вършат "млаките" хора на които са гласували доверие).Но какво ли ме учудва цялото ни общество е такова и когато Б.Борисов, каза че сме лош материал всички възроптаха.Истината боли.
За авторката на статията няма да правя коментар, защото от написаното личат качествата и на "журналист" и опазил ме господ че всички не са такива като нея
151.
дс 152
10.12.2012 16:31:34
1
3
И да има конкурс най-вероятно ще е нагласен.
150.
До учителя-150
10.12.2012 16:04:24
0
7
Колега, ако г-жа Николова ги е писала всичките тези работи, тя трябва да е работила в ЦРУ, бе, мой човек! И сигурно разполага с досиетата на всички учители и директори в България. Как ли ги е съвместявала толкова много длъжности?!
149.
До РИО
10.12.2012 15:57:32
0
6
Кой в момента изпълнява длъжността директор на училището? И ще има ли конкурс за този пост?
148.
кръстникът 2
10.12.2012 15:43:39
0
8
Проф. д-р АНДРЕЙ ПАНТЕВ – историк, преподавател в СУ "Кл. Охридски"
_____________________
Андрей Пантев и Стоян Налбантов се познават от много години, вероятно от времето, когато Налбантов е следвал във ВТУ, но истинското им приятелство започва в началото на 90-те години, когато двамата се засичат в ММЦ-Приморско по време на "общи акции за сваляне на мадами". Двамата много си допадат поради голямото сходство в характерите, общите интереси и начин на живот – и двамата били бохеми, любители на развлеченията, гуляите, алкохола, жените. Това са били и постоянните им теми за разговор – секс, разврат, алкохол, жени... Споделяли помежду си впечатленията си от тая или оная, с която били преспали и т. н.
Веднъж Налбантов усетил, че Пантев бил хлътнал здраво по една негова мацка – някаква млада рускиня. Пантев не скривал възхищението си от момичето и завиждал на Налбантов: "Бе как успя да я свалиш тая! Басси и мадамата! Направо върха!" Тогава Налбантов решил да му я пусне, като предварително подготвил нещата – успял да уговори момичето да се пусне на Пантев и да му вземе акъла от секс. Казал и на Пантев, че всичко е уговорено и че вече може да й се пусне. Нещата станали според уговорката и Пантев бил възхитен от случилото се. Още в началото по време на флирта, когато останали сами в стаята, мацката му се нахвърлила страстно и започнала да му сваля панталоните. После му извадила оная работа и започнала да му прави фелацио. Сексът продължил и с други варианти, като момичето се вживявало и се правело на много страстно и всеотдайно, въобще държала се така сякаш професорът бил единственият и най-желан мъж в живота й. Пантев бил възхитен, даже потресен от случилото се и говорел на Налбантов:"Какво направи бе, как успя да я накараш?! Ми тя направо ме разби, направо ми взе акъла! Басси путката!"
От този момент Пантев решил да се отблагодари на Налбантов, говорел му:"Да знаеш, направо ще те позлатя! Ще видиш, че аз не съм неблагодарен и умея да ценя услугите." Тогава Налбантов не му обърнал особено внимание и впоследствие забравил, че Пантев щял да му се отблагодарява. След известно време, около 1 година след това, Пантев се върнал от Италия и донесъл на Налбантов подарък – някакво скъпо марково палто от камилска вълна. Изрично казал, че това е подаръкът, който му бил обещал заради услугата, която Налбантов му бил направил. Налбантов бил вече забравил за случая с рускинята и му е било нужно известно време докато Пантев му припомни за какво точно става въпрос. От своя страна Налбантов бил много изненадан, че за такива дреболии могат да се правят такива скъпи подаръци. Това, че му бил пуснал някаква рускиня си е било в реда на нещата, толкова путки са били минали през него, защо да не му услужи с някоя или друга. Явно е, че Пантев бил взел нещата много насериозно.
Оттогава приятелството между двамата се задълбочава. Впоследствие Пантев става кръстник на Налбантов и семейството му. Двамата поддържат постоянна връзка, ходят си на гости в София и Приморско. Междувременно с помощта на проф. Пантев Налбантов защитава дисертационни трудове и придобива последователно през 1994 г. научна степен "кандидат на историческите науки", а през 1999 г. - "доктор на историческите науки". Дисертациите нямат никаква научна стойност, но това едва ли има някакво значение – никой досега не ги е прочел включително и комисията, пред която се е провела защитата. Най-важна в случая е била подкрепата на Пантев – щом той е гарантирал за човека, значи всичко било наред.
Интересното е, че когато става въпрос за проф. Пантев Налбантов не споменава нищо за неговите научни постижения, научни трудове, оригинални научни разработки и пр. За него проф. Пантев е само едно средство за успех, човек с големи връзки и влияние в София, който много му е помагал и на когото много дължи за кариерата си. И най-вече, разговорите касаещи личността на проф. Пантев са свързани изключително със секс, алкохол, развлечения, гуляи, разврат и пр.
Така например веднъж Пантев почивал в ММЦ-то в хотел "Нептун" заедно с любовницата си, някаква негова студентка. Заедно с тях в същият хотел имало и друга двойка техни приятели – един друг професор, който също бил с любовницата си. Казвал се Димитър Бочев. Този професор бил много известен философ и писател на разкази и есета. Бил близък приятел на д-р Желю Желев. През 60-те години Ж. Желев му бил преподавател в университета. В края на 60-те години г-н Бочев избягал в Зап. Германия, където живял около 20 години и след промените отново се завърнал в България.
По време на престоя си в Приморско двете двойки (Пантев, Бочев и любовниците им) прекарвали голяма част от времето си заедно, като към тях се присъединявал от време на време и Налбантов. Веднъж Налбантов и Пантев били заедно в кафе-сладкарницата на хотела и чакали останалите да дойдат при тях. Дошло само момичето на Пантев, но било много разтреперано и уплашено. После разказало какво му се било случило. Била отишла да извика другите двама, но заварила в стаята само проф. Бочев. Той я поканил да влезе, след което заключил вратата и скрил ключа. Момичето много се уплашило, защото мислела, че професора ще я изнасили. Той започнал да си разкопчава панталона, като й казвал да не се страхува, нямало да й направи нищо лошо. После си извадил пениса и започнал да мастурбира пред очите й. През цялото това време професорът наблюдавал реакциите на момичето, която очевидно е била много изненадана и стъписана. Явно е, че тези нейни реакции го възбуждали, но така или иначе той не й посегнал. След като свършил професорът отключил стаята и пуснал момичето да си ходи.
Докато разказвала какво се било случило Пантев и Налбантов буквално се превивали и тресяли от смях. После Налбантов се подигравал на проф. Бочев:"Бе какво си направил ти бе?! Кви са тия сеанси, кви са тия нестандартни изпълнения? Ми внимавай малко! Много си го изплашил това момиче!"
Пантев обаче се скарал на колегата си:"Как не те е срам бе? Ми ти по тоя начин се подиграваш на момичето, унижаваш му човешкото достойнство..." Казал и други такива умни мисли и прозрения, каквито само Пантев бил способен да измисли. Въобще Пантев много мразел да лицемери и открито споделял мнението си, показвал грешките и недостатъците на околните, независимо от неудобното положение, в което ги поставял.
Явно е, че пребиваването на двамата професори в Приморско не било лишено от емоции и случки от всякакъв род. На Пантев му се отдала възможност да си го върне на проф. Бочев, но се случило така, че се възползвал само Налбантов. Веднъж когато цялата компания била в кафе-сладкарницата на хотела, проф. Бочев станал и се запилял нанякъде като дал да се разбере, че скоро няма да се върне. След това станали и момичетата за да се приберат в хотела. Любовницата на Бочев казала, че ще си вземе един душ, на което Налбантов веднага отговорил, че щял да дойде и той под душа. Последвал разговор в тази насока уж на майтап, но Налбантов усетил, че мацката му се слага. В разговора от време на време се включвал и Пантев – започнали да говорят за групови изпълнения, тройки и пр. Когато момичето си тръгнало Налбантов и Пантев започнали да обсъждат положението, как да подходят, как да я свалят, кой да е първи, кой втори като през цялото време Налбантов убеждавал Пантев: "Чуй ми думата, тая е силно вътре! Веднага я усетих. Не видя ли как сама се предлага...Направо ще я скъсаме от ебане!" Като по-млад Налбантов отстъпил на Пантев привилегията да е първи. Пантев тръгнал към стаята на момичето, но много скоро се върнал. „Не мога бе, Стояне, не им става пишката. Я по-добре отивай ти! Ти си младо момче и по- ти прилягат такива авантюри." Налбантов само това и чакал. Изстрелял се в стаята на момичето, влязъл при нея в банята и останалото било ясно – див и необуздан секс под душа.
Веднъж, когато били на някакъв исторически семинар или симпозиум в Русе, Налбантов и Пантев били настанени в един апартамент на някакъв хотел. Тогава докато Пантев правел секс с някаква мадама, Налбантов, който бил в другата стая чувал реакциите му. Пантев бил възмутен, че жената се преструвала на влюбена и страстна и имитирала оргазъм и й се разкрещял:"Какво ми ахкаш и охкаш! Не виждаш ли, че хуя ми е мек и никаква работа не върши? Толкова ли за прост ме вземаш?" Въобще Пантев мразел да го лъжат и лицемерят, ценял откритите и точни взаимоотношения и затова винаги казвал истината в очите на хората.
През август 1999 Пантев дошъл на гости на Налбантов в Приморско и той го настанил в дневната на училището – това е едно помещение до учителската стая, където учителите отсядат през междучасията предимно за да пушат цигари или ако имат повод – за да пият алкохол. Пантев спял на дивана, който за целта бил разтегнат като спалня и застлан с бельо от прислужничката на училището. На вторият или третият ден Пантев поръчал на Налбантов да му намери някоя жена за секс. Налбантов веднага се свързал с някаква местна мутра, който трябвало да докара проститутката. Човекът само попитал каква да бъде – българка, рускиня или гъркиня. Пантев предпочел българка. Когато докарал жената в училището сводникът се държал много грубо с нея и й казал, че професорът трябвало да остане много доволен. Ако нещо се оплачел от нея, щял да я скъса от бой. Преди секса, за да се настроят гледали известно време един порно канал на местната кабелна телевизия. (Телевизорът на училището се намирал в самата дневна, където било и леглото на Пантев). После започнали да правят секс на дивана, като през цялото това време Налбантов седял на няколко метра от тях на един стол и ги гледал.
Пантев бил известен с нетрадиционното си и разкрепостено поведение, постоянно скандализирал околните с изказванията си и с непредсказуемото си и скандално поведение. Налбантов много често е разказвал за един случай когато интервюирали Пантев и той започнал да говори цинизми. Тогава първо взели интервю от един професор, който започнал да обяснява нещо в следният стил:"Пък аз още от малък много обичам историята и реших като порастна да стана историк...". После интервюирали Пантев и той имитирайки предишния професор започнал да говори със същия старчески, флегматичен и изморен глас:"Пък аз още като бях малък... много обичах да еба... и реших като порастна да стана голям ебач." Всички присъстващи се стреснали, камерите веднага били изключени и интервюто спряно. През пролетта на 1999 по време на Косовската криза отношенията на Пантев с управляващите стават много обтегнати. Тогава той открито обвинява правителството за проамериканската му позиция и прави изказвания в подкрепа на сръбската кауза. Някъде по това време се засилва и кампанията на управляващите срещу Пантев с цел да бъде изгонен от апартамента на БОДК, където той живее от много години. Тогава президентът Петър Стоянов стоял настрана от този конфликт и се опитвал да поддържа приятелски отношения с Пантев. На един коктейл двамата се срещнали и президентът се опитал да заговори Пантев като явно искал да демонстрира, че е приятелски настроен към него. Но Пантев само го изгледал подигравателно и започнал да си изтърсва пепелта от пурата в джоба на сакото на президента и му казал:"Пешо, Пешоо, аз с физкултурници не разговарям." (т. е. не си на моето ниво за да разговаряш с мен. Бягай и се скрий някъде).
Пантев гледал на света около себе си като на някакъв голям абсурд, нещо като един безкраен карнавал и тържество на човешката глупост. Постоянно давал потвърждения за това. Оценявал тежкото положение на България и помощите на Запада по следния начин:"Стояне, ами тези хора ни хранят бе! Ний само мързелуваме, лъжем ги че умираме от глад и те ни вярват и работят вместо нас. После изяждаме помощите им и пак ги лъжем, че сме много зле и те пак ни обещават нови траншове и пак работят заради нас за да могат пак да ни нахранят. ТОЛКОВА ЛИ СА ПРОСТИ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ УСЕТЯТ КАК ГИ МАМИМ?"
140.
До 136 относно връзките на Налбантов
10.12.2012 10:36:43

Рейтинг:
1
Вече стана въпрос, че на времето една от връзките му беше Веселин Методиев - министър на образованието в правителството на Костов, а покрай това човекът си има и много други приятелства, познанства с известни хора, които пък от своя страна имат връзки и влияние в МС, НС и БАН. Вземи за пример само това, че Андрей Пантев му е кръстник и че покрай него Налбантов придоби кандидатска и после докторска титла без някой от въпросните комисии в БАН да му е чел "научните" разработки. Самият Налбантов се хвали, че щом Пантев гарантирал за него пред комисиите и всички единодушно били съгласни да подпишат протокола без на практика да има каквато и да е защита... А тук говорим за един тотално неграмотен и прост човек, който само заради това че е станал "доктор на науките" на практика няма конкуренция за директорския си пост в Приморско... Ужас някакъв! Само този случай е показателен за това на какво ниво е образованието ни и как и на какви случайни хора се раздават научни титли.
147.
Учител
10.12.2012 15:37:13
0
7
Всички коменатари тук, вкл. и 137, са на самата г-жа Николова, на нейните протежета в училище, пише и синът и, който вместо да си гледа собствените служебни задължения, се занимава с проблемите на майка си. Защо ли????? Не пропускат обидите, пишат такива цинизми, че е жалко за децата, които са техни ученици. ЗАСРАМЕТЕ СЕ! Не отива нито на възрастта, нито на положението Ви.
146.
*********
10.12.2012 15:36:37
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
145.
Дайте пари да подкупим съдията!
10.12.2012 13:44:57
0
0
И зависи за какви суми говорим. Ако ще се лигавиш с някакви пари дето за тебе може да са много, ама за съдията да са само джобни за харчлък, считай че си загубил делото. Ще има яко наддаване, брат, като на търговете!
144.
олеееее
10.12.2012 13:34:25
0
7
Благодаря за информацията относно връзките на Налбантов.Ми той Андрей Пантев бил ебати и боклука
143.
Корумпиран
10.12.2012 13:30:21
0
5
Задай същия въпрос и на Николова! Откъде идват парите? От закуските сигурно са спестявали, това е отговорът.
142.
Анти-Илиевист
10.12.2012 13:23:27
1
5
А сега де! Виолета Илиева можела да извади пачка и да си плати на съда... Какъв е бизнесът й, знае ли някой т. е. откъде тя може да ги има тези пари?
141.
Историкът
10.12.2012 13:01:37
0
7
Проф. МИЛЧО ЛАЛКОВ – доктор по история, специалист по балканистика, носител на Хердерова награда
_________
Проф. Лалков също е бил един от покровителите на Стоян Налбантов. Когато е в затруднено положение Налбантов винаги звъни до София на Андрей Пантев и Милчо Лалков за да му помагат, постоянно иска съвети от тях. В такива случаи казва: ”Трябва да питаме батковците в София. Те най-добре знаят какво трябва да се прави.” (Тук се има предвид времето, когато проф. Лалков е бил все още жив).
На 05.03.1999 г. в Бургас проф. Лалков представял новата си книга пред учители-историци от областа. Книгата представлявала един своеобразен преглед на историята на Югославия за времето след Първата световна война до 1992 г. Мероприятието по представянето на книгата се провеждало в конферентната зала на хотел “Приморец”. Там присъствал и Михаил Арнаудов от Кърджали – учител по история, един от ръководителите на Отечествената партия на труда и бивш народен предствавител от Великото народно събрание. Той също представял там една своя книга на педагогическа тематика. Налбантов не познавал Арнаудов лично, но определено му завиждал, защото бил известна и публична личност. Затова не можел да го понася и постоянно търсел повод да го оплюва и да злорадства по негов адрес: “Какво толкова ми се праска тоя, – казвал Налбантов за него. – Той е само един учител по история, нищо повече.” В подобни ситуации в Налбантов се проявявал комплекса на простия и ограничен човек – той завиждал на интелигентните хора и не можел да ги понася. По природа Налбантов е един невеж и неграмотен човек. Самият той има проблеми с четенето и фактически през целият си живот не е прочел и една книга. Въз основа на “научните” си трудове, които са изцяло плод на плагиатство и най-вече благодарение на познанството си с професорите Андрей Пантев и Милчо Лалков той е успял да придобие някакви научни степени и впоследствие да стане директор на училището в Приморско. Налбантов смята, че това е напълно достатъчно за да изпъкне над останалите. Всъщност той не може да изпъкне със знания и интелект и затова избива комплексите си на прост човек като постоянно търси повод да се самоизтъква и да се величае – аз съм такъв и такъв, аз съм голяма работа! АЗ… АЗ… АЗ! А когато стане въпрос за някой друг: “Кой е тоя бе!? Какво толкова ми се праска, какво толкова ми се пъчи!? Той няма моите титли, няма моите звания – в сравнение с мене той е едно нищо.” Така по цял ден Налбантов прекарва времето си в разсъждения за това колко велик бил той и какви нищожества били останалите.
От Приморско освен Налбантов на мероприятието в Бургас присъствала и Руска Бъчварова – учител по история. Накрая присъстващите си купували книгата на проф. Лалков и отивали при него за автограф. Налбантов разказва, че Лалков най-демонстративно отказал да даде автограф на г-жа Бъчварова, само защото тя била конкурент на Налбантов за директорския пост. Лалков бил направил така, защото знаел че Бъчварова и Налбантов са врагове и по този начин искал да помогне на приятеля си в борбата му срещу враговете и потенциалните кандидати за поста му. Разбира се всичко това са измислици на Налбантов, защото Бъчварова твърди точно обратното. Когато отишла при проф. Лалков той й дал автограф и се отнесъл с нея много културно и вежливо. Явно Налбантов има някакви психически проблеми – мания за преследване или нещо такова и затова живее в състояние на постоянен страх като смята, че е заобиколен от врагове, които му желаят злото и постоянно мислят как да го свалят от директорския пост.
На въпросното мероприятие в хотел “Приморец” присъствала и Т. К. – експерт по история в РИО – Бургас. Присъствието на Т. К. дава повод на Налбантов да се подиграва с проф. Лалков, защото последният бил имал любовна връзка с нея. Пита го: “Я разправяй, успя ли да я изчукаш? Как е, бива ли я в леглото?...” Впоследствие Налбантов разгласява за връзката на Лалков с инспекторката на всеки срещнат: “Лалков ми се похвали, че чукал Т. К... Ма голяма работа била!… Ма много доволен останал от нея! Била направо върха!… Ама да не земиш да кажиш на някой, щот’ тая кат’ разбере, направо ще ма убий!” Тези, на които разказвал тази история обещавали, че няма да кажат на никой и от своя страна разгласявали историята на други като ги предупреждавали и те да не казват на никой. Така днес тази история се знае от всички и едновременно с това всички я пазят в тайна.
На организираната по повод на представянето на книгата пресконференция учителите задавали на проф. Лалков най-различни въпроси. Лалков се опитал да флиртува с една млада учителка, която задала някакъв въпрос. Казал й, че много бил поласкан, за това че такава млада и хубава колежка се интересувала от книгата му. След пресконференцията в същата зала бил организиран коктейл с блок-маси, музика и танци. “Младата и хубава колежка” била неизменно в компанията на проф. Лалков – двамата постоянно танцували, дискутирали нещо и въобще прекарвали си весело. Налбантов не пропуснал случая да коментира пред познати “новото завоевание” на проф. Лалков. “Гледаш ли к’во става? Тая мацка ще яде тая нощ дебелата пръчка. Професорът няма да я остави да си отиде празна – при него празно няма.”
На следващият ден – 6 март 1999 г., Налбантов имал уговорени две срещи в Бургас. Едната била с някаква стара негова любовница на застаряваща възраст. Нея Налбантов искал да разкара, за да може да се срещне спокойно с друга една мадама, с която били още в процес на зарибяване. Тя била много по-млада и по-красива от другата и на нея той особено много държал. Със първата Налбантов се срещнал на уговорена от тях среща в едно от заведенията към хотел “България”. Казал й, че бързал за някакво мероприятие и нямало да може да й отдели необходимото време. Между другото споделил с нея, какво е правил предния ден – как е бил в хотел “Приморец”, където Милчо Лалков представял книгата си, как там били поканени много видни хора в т. ч. и кмета Йоан Костадинов, но последният не бил дошъл. Когато станало въпрос за кмета жената започнала да го обсъжда много оживено – Йоанчо бил такъв и такъв, Йоанчо правил така и така, Йоанчо така, Йоанчо иначе, въобще говорила за кмета като за някакъв много близък приятел. Впоследствие по повод на този разговор Налбантов споделя със свои познати: “На тая кучка Йоан сто на сто й е цепил сливата. Отде накъде ще го нарича Йоанчо, а не Йоан. Ясно е, че тук има нещо!… Той, кмета, е голям коцкар ще знайш, падне ли му не прощава!… Нека ве, нека! Нали затова е кмет! Сега ако не си отебе – кога друг път?”
Преди да се срещне с другата жена Налбантов се отбил в един парфюмериен магазин и й купил подарък – някакъв много скъп френски парфюм. Всъщност той е вманиачен на тема козметика. У него има някаква много силно изразена страст към парфюми, дезодоранти и одеколони. Голяма част от времето му в Бургас минава по магазините за козметика – по цял ден той ги обикаля и разглежда какво има в тях. Там Налбантов прекарва времето си като мирише различните дезодоранти и парфюми и си дава “експертната” оценка – този дезодорант бил такъв и такъв за разлика от другия, долавял такава и такава миризма, такива и такива нотки, такива и такива скрити нюанси, които не бил долавял в другия. Така той седи с часове по щандовете на тези магазини и ангажира продавачките, които трябва да са постоянно около него и да му дават да мирише стоката им. Всички продавачки в парфюмерийните магазини в Бургас го познават и когато го видят да се задава се подбутват и си казват една на друга: “Оня откаченият пак идва!”
След като купил въпросния френски парфюм Налбантов срещнал един свой колега на ъгъла на “Александровска” и “Кирил и Методий”. Това бил един учител по история от Бургас, който предишния ден също е бил на мероприятието в хотел “Приморец”. Колегата му се учудил като видял Налбантов, че е още в Бургас: “Какво правиш още тука ве? Ей голям чукач си значи! Ами спри се малко де!” Но на Налбантов не му било до майтапи. Тревожела го мисълта дали парфюмът ще се хареса на мацката. Споделил, че имал среща и че е купил парфюм и затова помолил колегата да помирише парфюма и да си каже мнението. За целта му тикнал парфюма в носа. Оня направил някаква изкривена физиономия и казал: “Мммм, много на хубаво мирише, мирише ми на путка! Даааа!” Но Налбантов не бил настроен за шеги и настоявал: “Айде, моля ти се, кажи сериозно, на какво ти мирише?” Но другият бил непреклонен: “Ами нали ти казах, на путка ми мирише.” След това потупал Налбантов по рамото и го насърчил да действа по въпроса. Впоследствие този колега коментирал Налбантов по следния начин: “Ама голям ебач е тоз човек! Скъса ги путките от ебане! Как ги прави тез работи, направо няма стигане!”
Същият ден Налбантов срещал и други свои познати и ги карал и тях да миришат парфюма. Хората миришели парфюма и казвали, че миришел на нещо хубаво, но по принцип е ясно, че те не били големи познавачи и са го казвали просто така от учтивост. Общо взето всички недоумявали защо Налбантов толкоз държи на този парфюм и какво значение имала чак толкоз миризмата му. Така той прекарал още няколко часа по “Александровска” като се мъчил да разреши неразрешимия за него проблем. Отново и отново срещал познати и задължително ги карал да му миришат парфюма…
Нататък не е ясно какво се е случило. Обикновено Налбантов се хвали, когато свали някоя мадама, но по този въпрос той упорито мълчи. Затова е много вероятно срещата им да не се е състояла.
140.
*********
10.12.2012 12:48:33
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
139.
Кръстникът
10.12.2012 12:42:48
0
7
Проф. д-р АНДРЕЙ ПАНТЕВ – историк, преподавател в СУ "Кл. Охридски"
_____________________
Андрей Пантев и Стоян Налбантов се познават от много години, вероятно от времето, когато Налбантов е следвал във ВТУ, но истинското им приятелство започва в началото на 90-те години, когато двамата се засичат в ММЦ-Приморско по време на "общи акции за сваляне на мадами". Двамата много си допадат поради голямото сходство в характерите, общите интереси и начин на живот – и двамата били бохеми, любители на развлеченията, гуляите, алкохола, жените. Това са били и постоянните им теми за разговор – секс, разврат, алкохол, жени... Споделяли помежду си впечатленията си от тая или оная, с която били преспали и т. н.
Веднъж Налбантов усетил, че Пантев бил хлътнал здраво по една негова мацка – някаква млада рускиня. Пантев не скривал възхищението си от момичето и завиждал на Налбантов: "Бе как успя да я свалиш тая! Басси и мадамата! Направо върха!" Тогава Налбантов решил да му я пусне, като предварително подготвил нещата – успял да уговори момичето да се пусне на Пантев и да му вземе акъла от секс. Казал и на Пантев, че всичко е уговорено и че вече може да й се пусне. Нещата станали според уговорката и Пантев бил възхитен от случилото се. Още в началото по време на флирта, когато останали сами в стаята, мацката му се нахвърлила страстно и започнала да му сваля панталоните. После му извадила оная работа и започнала да му прави фелацио. Сексът продължил и с други варианти, като момичето се вживявало и се правело на много страстно и всеотдайно, въобще държала се така сякаш професорът бил единственият и най-желан мъж в живота й. Пантев бил възхитен, даже потресен от случилото се и говорел на Налбантов:"Какво направи бе, как успя да я накараш?! Ми тя направо ме разби, направо ми взе акъла! Басси путката!"
От този момент Пантев решил да се отблагодари на Налбантов, говорел му:"Да знаеш, направо ще те позлатя! Ще видиш, че аз не съм неблагодарен и умея да ценя услугите." Тогава Налбантов не му обърнал особено внимание и впоследствие забравил, че Пантев щял да му се отблагодарява. След известно време, около 1 година след това, Пантев се върнал от Италия и донесъл на Налбантов подарък – някакво скъпо марково палто от камилска вълна. Изрично казал, че това е подаръкът, който му бил обещал заради услугата, която Налбантов му бил направил. Налбантов бил вече забравил за случая с рускинята и му е било нужно известно време докато Пантев му припомни за какво точно става въпрос. От своя страна Налбантов бил много изненадан, че за такива дреболии могат да се правят такива скъпи подаръци. Това, че му бил пуснал някаква рускиня си е било в реда на нещата, толкова путки са били минали през него, защо да не му услужи с някоя или друга. Явно е, че Пантев бил взел нещата много насериозно.
Оттогава приятелството между двамата се задълбочава. Впоследствие Пантев става кръстник на Налбантов и семейството му. Двамата поддържат постоянна връзка, ходят си на гости в София и Приморско. Междувременно с помощта на проф. Пантев Налбантов защитава дисертационни трудове и придобива последователно през 1994 г. научна степен "кандидат на историческите науки", а през 1999 г. - "доктор на историческите науки". Дисертациите нямат никаква научна стойност, но това едва ли има някакво значение – никой досега не ги е прочел включително и комисията, пред която се е провела защитата. Най-важна в случая е била подкрепата на Пантев – щом той е гарантирал за човека, значи всичко било наред.
Интересното е, че когато става въпрос за проф. Пантев Налбантов не споменава нищо за неговите научни постижения, научни трудове, оригинални научни разработки и пр. За него проф. Пантев е само едно средство за успех, човек с големи връзки и влияние в София, който много му е помагал и на когото много дължи за кариерата си. И най-вече, разговорите касаещи личността на проф. Пантев са свързани изключително със секс, алкохол, развлечения, гуляи, разврат и пр.
Така например веднъж Пантев почивал в ММЦ-то в хотел "Нептун" заедно с любовницата си, някаква негова студентка. Заедно с тях в същият хотел имало и друга двойка техни приятели – един друг професор, който също бил с любовницата си. Казвал се Димитър Бочев. Този професор бил много известен философ и писател на разкази и есета. Бил близък приятел на д-р Желю Желев. През 60-те години Ж. Желев му бил преподавател в университета. В края на 60-те години г-н Бочев избягал в Зап. Германия, където живял около 20 години и след промените отново се завърнал в България.
По време на престоя си в Приморско двете двойки (Пантев, Бочев и любовниците им) прекарвали голяма част от времето си заедно, като към тях се присъединявал от време на време и Налбантов. Веднъж Налбантов и Пантев били заедно в кафе-сладкарницата на хотела и чакали останалите да дойдат при тях. Дошло само момичето на Пантев, но било много разтреперано и уплашено. После разказало какво му се било случило. Била отишла да извика другите двама, но заварила в стаята само проф. Бочев. Той я поканил да влезе, след което заключил вратата и скрил ключа. Момичето много се уплашило, защото мислела, че професора ще я изнасили. Той започнал да си разкопчава панталона, като й казвал да не се страхува, нямало да й направи нищо лошо. После си извадил пениса и започнал да мастурбира пред очите й. През цялото това време професорът наблюдавал реакциите на момичето, която очевидно е била много изненадана и стъписана. Явно е, че тези нейни реакции го възбуждали, но така или иначе той не й посегнал. След като свършил професорът отключил стаята и пуснал момичето да си ходи.
Докато разказвала какво се било случило Пантев и Налбантов буквално се превивали и тресяли от смях. После Налбантов се подигравал на проф. Бочев:"Бе какво си направил ти бе?! Кви са тия сеанси, кви са тия нестандартни изпълнения? Ми внимавай малко! Много си го изплашил това момиче!"
Пантев обаче се скарал на колегата си:"Как не те е срам бе? Ми ти по тоя начин се подиграваш на момичето, унижаваш му човешкото достойнство..." Казал и други такива умни мисли и прозрения, каквито само Пантев бил способен да измисли. Въобще Пантев много мразел да лицемери и открито споделял мнението си, показвал грешките и недостатъците на околните, независимо от неудобното положение, в което ги поставял.
Явно е, че пребиваването на двамата професори в Приморско не било лишено от емоции и случки от всякакъв род. На Пантев му се отдала възможност да си го върне на проф. Бочев, но се случило така, че се възползвал само Налбантов. Веднъж когато цялата компания била в кафе-сладкарницата на хотела, проф. Бочев станал и се запилял нанякъде като дал да се разбере, че скоро няма да се върне. След това станали и момичетата за да се приберат в хотела. Любовницата на Бочев казала, че ще си вземе един душ, на което Налбантов веднага отговорил, че щял да дойде и той под душа. Последвал разговор в тази насока уж на майтап, но Налбантов усетил, че мацката му се слага. В разговора от време на време се включвал и Пантев – започнали да говорят за групови изпълнения, тройки и пр. Когато момичето си тръгнало Налбантов и Пантев започнали да обсъждат положението, как да подходят, как да я свалят, кой да е първи, кой втори като през цялото време Налбантов убеждавал Пантев: "Чуй ми думата, тая е силно вътре! Веднага я усетих. Не видя ли как сама се предлага...Направо ще я скъсаме от ебане!" Като по-млад Налбантов отстъпил на Пантев привилегията да е първи. Пантев тръгнал към стаята на момичето, но много скоро се върнал. „Не мога бе, Стояне, не им става пишката. Я по-добре отивай ти! Ти си младо момче и по- ти прилягат такива авантюри." Налбантов само това и чакал. Изстрелял се в стаята на момичето, влязъл при нея в банята и останалото било ясно – див и необуздан секс под душа.
Веднъж, когато били на някакъв исторически семинар или симпозиум в Русе, Налбантов и Пантев били настанени в един апартамент на някакъв хотел. Тогава докато Пантев правел секс с някаква мадама, Налбантов, който бил в другата стая чувал реакциите му. Пантев бил възмутен, че жената се преструвала на влюбена и страстна и имитирала оргазъм и й се разкрещял:"Какво ми ахкаш и охкаш! Не виждаш ли, че хуя ми е мек и никаква работа не върши? Толкова ли за прост ме вземаш?" Въобще Пантев мразел да го лъжат и лицемерят, ценял откритите и точни взаимоотношения и затова винаги казвал истината в очите на хората.
През август 1999 Пантев дошъл на гости на Налбантов в Приморско и той го настанил в дневната на училището – това е едно помещение до учителската стая, където учителите отсядат през междучасията предимно за да пушат цигари или ако имат повод – за да пият алкохол. Пантев спял на дивана, който за целта бил разтегнат като спалня и застлан с бельо от прислужничката на училището. На вторият или третият ден Пантев поръчал на Налбантов да му намери някоя жена за секс. Налбантов веднага се свързал с някаква местна мутра, който трябвало да докара проститутката. Човекът само попитал каква да бъде – българка, рускиня или гъркиня. Пантев предпочел българка. Когато докарал жената в училището сводникът се държал много грубо с нея и й казал, че професорът трябвало да остане много доволен. Ако нещо се оплачел от нея, щял да я скъса от бой. Преди секса, за да се настроят гледали известно време един порно канал на местната кабелна телевизия. (Телевизорът на училището се намирал в самата дневна, където било и леглото на Пантев). После започнали да правят секс на дивана, като през цялото това време Налбантов седял на няколко метра от тях на един стол и ги гледал.
Пантев бил известен с нетрадиционното си и разкрепостено поведение, постоянно скандализирал околните с изказванията си и с непредсказуемото си и скандално поведение. Налбантов много често е разказвал за един случай когато интервюирали Пантев и той започнал да говори цинизми. Тогава първо взели интервю от един професор, който започнал да обяснява нещо в следният стил:"Пък аз още от малък много обичам историята и реших като порастна да стана историк...". После интервюирали Пантев и той имитирайки предишния професор започнал да говори със същия старчески, флегматичен и изморен глас:"Пък аз още като бях малък... много обичах да еба... и реших като порастна да стана голям ебач." Всички присъстващи се стреснали, камерите веднага били изключени и интервюто спряно. През пролетта на 1999 по време на Косовската криза отношенията на Пантев с управляващите стават много обтегнати. Тогава той открито обвинява правителството за проамериканската му позиция и прави изказвания в подкрепа на сръбската кауза. Някъде по това време се засилва и кампанията на управляващите срещу Пантев с цел да бъде изгонен от апартамента на БОДК, където той живее от много години. Тогава президентът Петър Стоянов стоял настрана от този конфликт и се опитвал да поддържа приятелски отношения с Пантев. На един коктейл двамата се срещнали и президентът се опитал да заговори Пантев като явно искал да демонстрира, че е приятелски настроен към него. Но Пантев само го изгледал подигравателно и започнал да си изтърсва пепелта от пурата в джоба на сакото на президента и му казал:"Пешо, Пешоо, аз с физкултурници не разговарям." (т. е. не си на моето ниво за да разговаряш с мен. Бягай и се скрий някъде).
Пантев гледал на света около себе си като на някакъв голям абсурд, нещо като един безкраен карнавал и тържество на човешката глупост. Постоянно давал потвърждения за това. Оценявал тежкото положение на България и помощите на Запада по следния начин:"Стояне, ами тези хора ни хранят бе! Ний само мързелуваме, лъжем ги че умираме от глад и те ни вярват и работят вместо нас. После изяждаме помощите им и пак ги лъжем, че сме много зле и те пак ни обещават нови траншове и пак работят заради нас за да могат пак да ни нахранят. ТОЛКОВА ЛИ СА ПРОСТИ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ УСЕТЯТ КАК ГИ МАМИМ?"
138.
До 136 относно връзките на Налбантов
10.12.2012 12:36:43
0
7
Вече стана въпрос, че на времето една от връзките му беше Веселин Методиев - министър на образованието в правителството на Костов, а покрай това човекът си има и много други приятелства, познанства с известни хора, които пък от своя страна имат връзки и влияние в МС, НС и БАН. Вземи за пример само това, че Андрей Пантев му е кръстник и че покрай него Налбантов придоби кандидатска и после докторска титла без някой от въпросните комисии в БАН да му е чел "научните" разработки. Самият Налбантов се хвали, че щом Пантев гарантирал за него пред комисиите и всички единодушно били съгласни да подпишат протокола без на практика да има каквато и да е защита... А тук говорим за един тотално неграмотен и прост човек, който само заради това че е станал "доктор на науките" на практика няма конкуренция за директорския си пост в Приморско... Ужас някакъв! Само този случай е показателен за това на какво ниво е образованието ни и как и на какви случайни хора се раздават научни титли.
137.
*********
10.12.2012 12:29:22
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
136.
ад 137
10.12.2012 11:57:12
0
6
Така е,в Бг съдебната система е корумпирана.Ако имаш пари може и от виновен да излезеш невинен,ако имаш пари да си платиш на съдиите и прокурорите.Не я мисли ти Рени.Това е буря в чаша вода.Никакво дело няма да заведе.Това са празни приказки на един свален от власт диктатор,който не може да се примири със съдбата си.Ще видите.Защото при едно евентуално дело и Илиева може да извади пачка и да си плати.Да не би да мислиш че тя няма пари?Я камилата,я камиларя.
135.
До 134
10.12.2012 11:17:42
1
6
"Адвокате", един истински юрист никога няма да тръгне да прави прогнози и да е толкова сигурен за изхода на което и да е дело, независимо от това колко очевидни са фактите, защото от опит знае, че при решаването на правни казуси нещата са непредсказуеми и винаги правдата може да бъде изопачена и представена в неблагоприятна светлина и обратното - престъплението може да бъде оправдано въз основа на някакви си там вратички и несъвършенства на закона. Да не говорим пък за българското право (ако такова въобще има), където в много случаи парите решават изхода на делото. Така че не бъди толкова сигурен! И защо се позоваваш само на количеството страници - 14 страници мотиви? Чел ли си ги? Откъде знаеш дали там няма само глупости и смукане от пръстите, колкото да се докаже от няма и къде вината на Николова? Дайте да видим какво е писала Илиева в тези 14 страници и после пак да си говорим!
134.
отново наздраве!
10.12.2012 10:09:55
0
7
Поздравления за Виолета Илиева!Ами ако Налбантов я дразни защо не му бие шута и на него?Все ще се намерят хора които да имат по-стабилни връзки,такива с власт.Има и над Налбантов.Е и какви са му връзките в София,някой да е наясно?
133.
!!!
10.12.2012 10:01:48
0
7
ЖАЛБА

От група родители на ученици в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”

За пореден път ръководството на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас показа, че за него няма правила и че личните амбиции на г-жа Рени Николова са над всичко. Въпреки желанието на децата да участват в манифестацията за 24 май и тренировките по време на учебни занятия, водено от емоции, ръководството на училището пренебрегна всеобщия празник и разочарова родители и ученици, като го замести с импровизирано шествие в двора на училището.

Възмущението ни е още по-голямо, тъй като патрон на училището са светите братя Кирил и Методий и отсъствието на възпитаниците му от участие в най-светлия български празник е недопустимо.

Възмутителен е и фактът, че решението е взето еднолично, без мнението на учители, ученици и родители.

Това, за съжаление, не е първата демонстрация на недостижимост и безотговорност от страна на ръководството, но с него чашата на търпението ни преля.

Проваленият финал на учебната година идва след серия от разочарования. Може би това е единственото училище в града, където в началото на учебната година първи и трети клас посещаваха една и съща занималня. Едва след намесата на общината, проблемът беше разрешен. Това е единственото училище в България, където въпреки разпоредбите на Министерство на здравеопазването първокласниците са на две смени. Това е училището, в което умишлено се поддържа едно средно ниво на образование, с цел учениците да не се прехвърлят в по-престижни учебни заведения. Училището, което не толерира и участието на децата в състезания, да не говорим за организация или предварителна подготовка.

Липсва какъвто и да е вътрешен ред в сградата, въпреки че от родителите се събират пари за охрана. По коридорите няма дежурни учители и цари анархия – деца, качени върху радиаторите в коридира, а зад тях широко отворени, необезопасени прозорци. Застрашително се поклащат картини с наполовина счупени стъкла в коридора към стола на учебното заведение. Може би средствата се харчат приоритетно за личен пиар на директорката по местни телевизии и радиа, вместо за образователна дейност и осигуряване на безопасни условия на работа.

Очевидно е, че едно от най-елитните училища някога, се крепи на старата си слава и не се развива по никакъв начин. Не е далеч времето, когато ще остане без ученици, предвид факта, че желаещите да учат в СОУ„Кирил и Методий” намаляват с всяка изминала година. Основната причина е, че вместо с таланта и постиженията на възпитаниците си, то вече е по-известно със своеволията на директорката си.

Похвално е, че се издава училищен вестник, но няма ли учители, които да научат децата на правопис? Ако думата „весник” изписана вместо „вестник” беше сгрешена само на едно място, бихме помислили, че е печатна грешка, но на две места, със сигурност е правописна. На това ли учат децата ни?

На нас ни пука за училището, което възпитава нашите деца! А на вас?

Разчитаме, че ще ни подкрепите за промяна в положителна посока. В противен случай ще бъдем принудени да вземем нещата в свои ръце – най-лесно е да преместим децата си вкупом в друго училище.

С уважение: Група родители

Бургас 24 май 2012 г.



Сподели:
132.
адвокат
10.12.2012 08:17:16
0
8
125,бъди спокоен.Рени няма никакъв шанс да спечели делото.Фактите са против нея.Нали четеш-14 страници мотиви.И най-добрият адвокат да си наеме НЯМА шанс.Всеки има право да заведе дело.Те адвокатите това и чакат.Да си пълнят джобовете от проблемите на хората.Но шанс за Рени няма.
131.
Реалист
09.12.2012 22:22:17
0
8
Видяхте ли я какво предствалява и как сега си показа истинското лице? И вие сте чакали от тази жена да ви уважи празника на Кирил и Методий... Колко сте наивни само?!
130.
майтапчии
09.12.2012 22:10:17
0
7
Ох,ще ме уморите с този Налбантов...веселяци сте ми едни готини.
129.
129
09.12.2012 22:08:14
0
7
Лека нощ,приятели и колеги!Поживем-увидем.Не можем да знаем със сигурност,но всички се надяваме Рени да остане в миналото.А колкото до възторгът на народа,той наистина е неописум и искрен.Реакция на дълго подтискани хора,жадни за справедливост.
128.
Директори и директорки секакви...
09.12.2012 22:08:01
0
7
Таз курва с дебелия гъз верно ли че и тя имала младо гадже... Нека бе, нека! Нали затва е директор, сега ако не си отебе, кога друг път - като излезе в пенсия ли?
127.
мамка им директори, туй не са хора ве!
09.12.2012 22:01:55
0
7
РАДОСТИНА ИВАНОВА
(от с. Ясна поляна) - изобразително изкуство
Още в първите дни след като е била назначена, Налбантов й направил директно предложение за интимна връзка. Тя много се шокирала и в първият момент не знаела какво да отговори. Започнала да се оправдава, че била семейна и не искала да изневерява на мъжа си. Била разтреперана, подтисната и неадекватна. Според Налбантов тя по-скоро се колебаела дали да се реши на такава връзка или не. Накрая й казал "както искаш" и я освободил. Това се случило на обяд след часовете и тя си тръгнала. Обикновено по това време отивала на автогарата, откъдето пътувала за Ясна поляна. След 1-2 часа Налбантов я заварил да го чака пред дирекцията. Останал много изненадан, защото не я очаквал. Попитал я какво иска и тя му казала: "Размислих". Влезли в дирекцията и като начало я накарал да му прави фелацио.
След този случай Налбантов редовно се хвалел, че още като я видял разбрал, че била голяма минетчийка и не се излъгал. За случаи като този винаги казвал: "Аз курвите ги надушвам от пръв поглед". Впоследствие редовно я викал в дирекцията, най-вече за орален секс.
Веднъж по време на една зимна ваканция учителите били събрани в дневната, където пиели кафе. Налбантов влязъл и извикал Иванова в дирекцията. Там я накарал да му прави фелацио, като накрая се изпразнил върху фанелата й в областта на яката. След това тя се върнала при колегите си и си допила кафето. Никой от учителите не забелязал петната по фанелата й.
През първата учебна година Налбантов подлагал Иванова на най-различни унижения - казвал й, че е голям боклук и проститутка. Според Налбантов тя била принудена да го търпи, защото била зависима от него и се страхувала да не изгуби работата си. Впоследствие станало ясно, че тя го търпяла, защото се надявала Налбантов да й помогне да получи апартамент в блока на специалистите - за целта била ходила и при кмета за да го моли за този апартамент, защото й било много трудно да пътува всеки ден до Ясна поляна. Така или иначе Налбантов не й съдействал за апартамента.
През втората учебна година, връзката на Налбантов с Иванова става много по-очевидна. Имало е случаи, когато в присъствието на други учители в учителската стая, той е започвал да я прегръща и опипва по гърдите. В такива случаи се лигавел и на всеослушание заявявал, че искал собственоръчно да провери дали не носела подплънки в сутиена си. Хвалел я, че имала хубаво тяло, хубав бюст и т. н. Много често колеги са ги заварвали прегърнати в дневната, в учителската стая и на други места в училището.
126.
128
09.12.2012 21:42:04
0
7
Бъдете до нея,но не е подстрекавайте.Вие и тя приемете фактите:
Такава активност не може да се инспирира
от 1-3-5 човека.По стила си личи,че хората са различни.
Тя с вида и поведението си е предизви-
кала това отношение.Естествено,на вас те не правят впечатление,защото сте част от средата й.Различните от нея,обаче са силно впечатлени,но не в
положителна насока.
Негативното отношение към нейните действия е натрупвано в годините.НЕ е пожелала да се съобрази с никакви забележки и намеци.
Дошъл е момента на предела на търпимостта към нея.Виждате града е настръхнал срещу нея.
ЗАЕДНО ПРОУМЕЙТЕ ,че в живота има и
превратности.Това не е най голямото
нещастие.
125.
Празникът продължава!
09.12.2012 21:17:57
0
9
Е не, един човек се бил правел на 70... вие вярвате ли си? Защо омаловажавате всенародния възторг от победата? Радостта на хората беше толкова спонтанна и исрена! То не бяха поздравления, наздравици, покани за купони и напивания по случай падането на диктатора! Сгромолясването на Рени си беше историческо - с гръм и трясък - и дълго още ще се помни. Ех... такива щастливи мигове не се забравят!
124.
до 123
09.12.2012 20:20:44
0
8
Че тя сметката вече е разчистена - Рени е аут! Освен ако нямаш нея предвид, защото сега е неин ред да разчиства сметки - било чрез съд, било чрез злобни коментари тук.
123.
Рени, ще съдиш ли РИО?
09.12.2012 20:12:06
0
6
Не се отклонявайте от темата! Кажете сега, има ли шансове Рени да се върне или няма? Ще съди ли тя РИО или няма да съди и какви шансове има да спечели делото?
122.
психоболна
09.12.2012 19:52:18
0
0
сярна киселина??даааа...казват,че болните от шизофрения заплашвали...
121.
*********
09.12.2012 19:50:14
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
120.
Искам яснота!
09.12.2012 19:31:37
0
3
Тук се говори с недомлъвки и намеци за разни случки с разни там... курви - задоволени, незадоволени и презадоволени. ОК, ама само те си знаят кого имат предвид и за какво става въпрос. Хайде, светнете ни и нас малко по въпроса, защото четем и нищо не разбираме. Кажете ни по-подробно кой и какво направил, за да вземем и ние участие с мнение по дискусията!... И най-вече, има ли всичко това нещо общо с прословутата Рени? Ако има, значи започва да става все по-интересно. Говорете, говорете, не се стеснявайте!
119.
разбира се
09.12.2012 19:22:00
0
8
Разбира се че са различни.Откроява се само перверзния стил на една от тях.Неуспяла поетеса.Всички други коментари са на здраво мислещи хора.В това число учители и колеги на Николова,пенсионирани такива,помощния персонал-чистачките и техниците които е унижавала.Поне 70 човека,личи си.Оттук нататък не обръщайте внимание на гнусните перверзии,които ще избълва това болно същество.
118.
много
09.12.2012 19:01:10
0
8
Тук пишат страшно много хора,личи си,че са различни.И ограничени,и умни.
117.
*********
09.12.2012 18:58:53
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
116.
*********
09.12.2012 18:51:43
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
115.
*********
09.12.2012 18:49:36
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
114.
отвратително
09.12.2012 18:01:59
0
7
Каква комплексарщина лъха от последните коментари.Обидно е да ги четеш...Вие нормални ли сте и друга работа нямате ли?
113.
ГОЛЯМ СЪРБЕЛ... ги гони учителките!
09.12.2012 18:00:18
0
8
Ама какво става тука бе? Тия даскалици само за ебане говорят, а аз мислех, че е само оная изкуфяла патка от НГДЕК дето си възпяла "мидата", как изглеждала и пр. Аз ли нещо не разбирам или тия хора наистина не са в ред... Я вижте статията:
____________________
"Учителката по литература от елитната Гимназия за древни езици и култури в столицата пробутва своя книга на възпитаниците си, в която е описала еротичните си преживявания.
Анета Иванова пласира труда си “Глас” за 15 лева, а в него се мъдрят слова за “мидата й”, как е станала жена, какви преживявания е имала във влака... пише в. “Телеграф”.
“Който не я купи или не прояви интерес, веднага го набелязва. Започват двойки, отсъствия. Който я купи, се превръща в отличник”, коментираха ученици и родители, които от няколко месеца заливат директорката Мариела Папазова с жалби.
“Да книгата е факт. Това е конфликт на интереси да я пласира сред учениците”, потвърди шефката.
Даскалицата по литература, която децата наричали “палавницата”, е била уволнявана три пъти досега. “Два пъти от държавни училища и веднъж от частно. Мотивите обаче не са ми известни”, каза Папазова.
По думите й с Иванова имало сериозни проблеми от няколко месеца, тъй като освен че скандализирала учениците си, не им предавала и необходимия материал. “В началото на учебната година получих две жалби от ученици. Те изразяваха безпокойствието си, че не са взели нужния материал за матурите. Тя им била предала 20 % от него, допълни директорката на столичното школо.
Преди около две седмици ситуацията буквално се взривила. При Папазова била депозирана подписка от 51 ученици от 12-и клас, които се обявяват против Анета Иванова. Те не искали да влизат в клас, тъй като имало избрани “отличници”, а всички останали биби под ножа. “При мен постъпи и писмо от 14 деца, които подкрепят Анета. Предложих й да се оттегли до края на годината, докато утихне напрежението, за да не й връчвам дисциплинарно уволнение”, коментира още Папазова.
В началото на седмицата имало проверка от Регионалния инспекторат, който установил, че учениците на Иванова не са готови за полагане на матури и кандидатстудентски изпити заради невзетия материал.
Инспектори ще проверяват и жалби срещу учителя по философия Орлин Йорданов. “Вместо да ни преподава, говори за други неща и плюва директорката”, споделиха ученици.
Върхът на пирамидата в гимназията бил преподавателят по история и култура Митко Делев. “Адска пияница, влизал е в клас с шише. Често не идваше в часовете. Освен това знаем, че е бил гадже преди време с учителката по латински Ели, но я е пребил. Тя го е напуснала, но от страх не го е дала на ченгетата”, разкриха ученици, които описват всичко във Фейсбук.
“Делев го уволних дисциплинарно за уронване престижа на гимназията. Той беше злоупотребявал и в интернет с диалози на децата”, потвърди директорката Папазова."
____________________
Ама това наистина на нищо не прилича! Тръгнала тая овца да пише романи на тема "Колко много ме сърби сливата!" И после децата ще ги четат тия глупости!... Къде сте бе, г-да министри, инспектори от РИО? Това ли са ви кадрите?
112.
*********
09.12.2012 17:57:28
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
111.
*********
09.12.2012 17:40:49
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
110.
До даскалиците, пикаещи газ
09.12.2012 17:28:02
0
6
Спрете да пикаете газ бе, колеги! Решили сте да й ближете задните части, добре, два декара гъз ще ви стигне за всичките, ама вършете го тайно и не го демонстрирайте по форумите, щото много се излагате така!
109.
жадна за обич
09.12.2012 17:23:02
0
5
Рени,Рени,тъжно ми е че няма кой да те обича и само ебане в главата ти...
108.
Лайна в бебешката количка
09.12.2012 17:19:11
0
4
Егати простаците сте.Нереализирани пишман поетеси жални за ебане.
107.
Селския даскал
09.12.2012 17:18:00
0
6
Хора всякакви, ама чак пък всичките писаници да са от един човек... просто не става! И какво значи действащ учител? Стажът няма ли значение? И защо пренебрегвате пенсионираните си колеги и техния принос за родното образование?
106.
*********
09.12.2012 17:05:15
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
105.
действаща учителка
09.12.2012 16:18:26
0
5
а някой трябва да ги вкара в правия път, защото не е само тая директорка, която е правела каквото си иска. Време е да се помисли наистина за мандатност на тази длъжност. Ето една статия на Блиц за проблемите с директорите:
-------------------------
Представители на националното ръководство на училищния синдикат „Подкрепа” заявиха, че никой не може да контролира училищните директори. Бяха цитирани случаи в които директорите на някои училища грубо нарушават закона и никой не им търси сметка. Мнението на синдикалистите е, че трябва да се премине на друга система за избиране или назначаване на директорите и тя да бъде мандатност.

Лидерите на учителския синдикат „Подкрепа” Илиян Петров и Георги Жожев разказаха как СУ „Петър Берон” – Тополовград, директорът задължил подчинените си да си пускат отпуск за Деня на народните будители, когато за цялата страна този ден е почивен и учителите не са длъжни да са в училище.

В други училища директори уволнявали и назначавали по свое усмотрение, което е в разрез с правилника. И това са предимно директори, които нямат необходимият опит да заемат такъв пост.

Освен това делигираните бюджета дават право на директорите да заплашват непослушните, да им намалят заплатите или направо да ги уволняват. Големи нарушения се допускат и при извършване на капиталните ремонти защото такова перо в делигирания бюджет няма.

Според учителския синдикат „Подкрепа”, 4 000 са директорите, които просто са заковани за постовете си и кадърни или не, никой не може да ги мръдне от там. Призива към присъстващите на срещата учители беше да не си мълчат, а да уведомяват съответните органи за подобни нарушения.
104.
до приятелките
09.12.2012 16:14:59
0
7
Бъдете до нея,но не е подстрекавайте.Вие и тя приемете фактите:
Такава активност не може да се инспирира
от 1-3-5 човека.По стила си личи,че хората са различни.
Тя с вида и поведението си е предизви-
кала това отношение.Естествено,на вас те не правят впечатление,защото сте част от средата й.Различните от нея,обаче са силно впечатлени,но не в
положителна насока.
Негативното отношение към нейните действия е натрупвано в годините.НЕ е пожелала да се съобрази с никакви забележки и намеци.
Дошъл е момента на предела на търпимостта към нея.Виждате града е настръхнал срещу нея.
ЗАЕДНО ПРОУМЕЙТЕ ,че в живота има и
превратности.Това не е най голямото
нещастие.
103.
приятел
09.12.2012 16:12:25
0
8
Това ли е бургаската учителска гилдия? Това ле е речника й, това ли са хората, които учат и възпитават нашите деца. Срамувам се. Вместо да се вгледат в грешките си и да поискат сметка на директорката Рени Николова, която очевидно е допуснала грешка, тук чета само помия. Господа и госпожи учители, жалки сте. Затова гимназията "св.св. Кирил и Методий" е останала с толкова малко ученици. Вие не сте духовни водачи, а обикновени клюкарки, долнопробни сте в опитите си да защитавате тази директорка, вместо да я порицаете. Журнастиката не е ви е виновна. Защото просто това са фактите. Примете ги и не допускайте грешките на Рени Николова, а тя има грешки, някои от които са сериозни.
102.
до приятелките
09.12.2012 15:19:03
0
9
Бъдете до нея,но не е подстрекавайте.Вие и тя приемете фактите:
Такава активност не може да се инспирира
от 1-3-5 човека.По стила си личи,че хората са различни.
Тя с вида и поведението си е предизви-
кала това отношение.Естествено,на вас те не правят впечатление,защото сте част от средата й.Различните от нея,обаче са силно впечатлени,но не в
положителна насока.
Негативното отношение към нейните действия е натрупвано в годините.НЕ е пожелала да се съобрази с никакви забележки и намеци.
Дошъл е момента на предела на търпимостта към нея.Виждате града е настръхнал срещу нея.
ЗАЕДНО ПРОУМЕЙТЕ ,че в живота има и
превратности.Това не е най голямото
нещастие.

това отношение.
101.
Колеги, моля ви, запазете приличие!
09.12.2012 14:34:10
0
6
123 ми звучи като нормална даскалица от Грудово, тоест леко задръстена и цапната оттук оттам по главата с мокър парцал, ама другите коментари нямат нищо общо с даскалския манталитет. Туй е писано от човек, който никога не е влизал в учителска стая и не е попълвал материална книга и много му личи, ами той просто не знае български!
100.
Колеги, моля ви, запазете приличие!
09.12.2012 14:34:06
0
6
123 ми звучи като нормална даскалица от Грудово, тоест леко задръстена и цапната оттук оттам по главата с мокър парцал, ама другите коментари нямат нищо общо с даскалския манталитет. Туй е писано от човек, който никога не е влизал в учителска стая и не е попълвал материална книга и много му личи, ами той просто не знае български!
99.
Колеги, моля ви, запазете приличие!
09.12.2012 14:34:01
0
0
123 ми звучи като нормална даскалица от Грудово, тоест леко задръстена и цапната оттук оттам по главата с мокър парцал, ама другите коментари нямат нищо общо с даскалския манталитет. Туй е писано от човек, който никога не е влизал в учителска стая и не е попълвал материална книга и много му личи, ами той просто не знае български!
98.
Колеги, моля ви, запазете приличие!
09.12.2012 14:33:58
0
2
123 ми звучи като нормална даскалица от Грудово, тоест леко задръстена и цапната оттук оттам по главата с мокър парцал, ама другите коментари нямат нищо общо с даскалския манталитет. Туй е писано от човек, който никога не е влизал в учителска стая и не е попълвал материална книга и много му личи, ами той просто не знае български!
97.
*********
09.12.2012 14:19:59
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
96.
Рацоооооо!
09.12.2012 14:07:21
0
6
Уууууу, кво беше туй чудо ве, ми тя не миряса таз Раца вместо да си седни на ибания гъз, буклук мръсен, кокал та кокал, драпа още и не ще да го пусне!
95.
123
09.12.2012 14:04:39
0
6
Всичко е добре,само че нашата директорка от СОУ"СВ. св. Кирил и Методий"- гр. Средец идва на работа през годината САМО 60 дни .Освен това установени са много нередности в работата й,но РИО я прикриват ,защото е техен човек.Не мерят с един и същи метър,което е много жалко.
94.
до Свинята с големия гъз
09.12.2012 13:56:42
0
6
И няма закачаш гжа Христова, чи лошо ти са пиши. То сий нейна раата дали ше преподава на часно или няма, разбра ли?
93.
*********
09.12.2012 13:53:00
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
92.
конспирация
09.12.2012 13:50:41
6
0
Всички коментари тук и за другите статии,свързани с тази Николова, се пишат от един и същ човек.Не мога да си представя колко злобичка и желание за мъст има в тази дребна душица....
91.
Буклука му с буклук!
09.12.2012 13:47:08
0
7
Мама й дай ба долна мръсна кучка! Тя знай ли кво я чака кат са върни в КИМ-а ве, алооооу! Я аса умиташ с парцалите гад мръсна и повече да ни си са вяснала в нашто даскало, чи бедна тий фантазийта кво та чака, буклук мръсен!
90.
Българско образование - 2
09.12.2012 13:36:32
0
7
ИЗ "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ" - или българското образование такова, каквото го видях.
________________
ПРОФ. Д-Р П. Ч. – РЕКТОР НА УНИВЕРСИТЕТ В БУРГАС
Директорът на училището в Приморско Налбантов поддържа много близки приятелски връзки с ректора на един бургаски ВУЗ проф. П. Ч. (Понастоящем проф. П. Ч. носи друга титла, но за удобство ще го наричаме с предишната му титла "ректор"). Все още не е ясно как са се запознали. Когато стане въпрос за Ректора, Налбантов винаги се възхищава от него, казва че бил голям курвар – по цял ден чукал студентките, направо нямал стигане. Винаги когато го търсел в кабинета му, Ректорът бил “зает” с някоя студентка. След два часа, когато пак го търсел, ректорът пак бил “зает”, но вече с друга студентка... Налбантов успявал да се добере до него като го причаквал в коридора, но и тогава Ректорът се измъквал: казвал му, че бърза, имал ангажимент с някаква мадама и нямал време за него. В такива моменти Налбантов много се чудел: “Абе кога работи тоз човек, бе!? Ми той по цял ден ебе!…Работи ли той въобще?”
Било нещо обичайно секретарката да не пуска Налбантов при Ректора, защото пак имало “посещение”. В такива моменти секретарката му намигала и се усмихвала многозначително и Налбантов разбирал за какво става въпрос. Самият той бил директор на училище и постоянно изживявал подобни ситуации с учителките – викал ги в дирекцията, заключвали се и правели секс. Но за разлика от него Ректорът боравел с много по-качествен материал и имал неограничен избор – край него било изобилие, навсякъде щъкало от млада плът и той можел да си позволи лукса да подбира. Въобще за Ректора университетът бил нещо като харем – арабските шейхове с техните хареми ряпа да ядат – ректорът го слагал и тях в джоба си.
Налбантов бил врял и кипял в подобни ситуации, влизал в положението на Ректора и разяснявал на по-непосветените какви са правилата на играта, т.е. как Ректорът свалял студентките: Начинаещите били предварително информирани от свои колежки какво точно трябва да правят. Влизали при Ректора и започвали най-невинно да го молят за някаква услуга или ходатайство, най-вече за вземане на изпит. Ректорът им давал някакви обещания с половин уста, след което студентките пристъпвали към изпълнение на основната програма т. е. това за което били дошли – правели му по една свирка. Това било абсолютна гаранция, че изпитът ще е взет. От друга страна като си помислел човек, и неговата не била лесна. Ректорът имал много претоварена програма и затова предпочитал да му правят свирки – няма хамалогия, няма претоварване. А ако искал да чука, закарвал мацката някъде извън университета, където било по-спокойно.
Налбантов много често се хвали как веднъж спасил Ректора от една издънка, за което последният му бил много задължен. Били седнали на една маса в едно от барчетата на хотел “България” като Ректорът бил заедно с любовницата си. Налбантов излязъл за малко и на връщане видял съпругата на Ректора, която се била запътила към заведението. (Тук става въпрос за времето от края на 90-те години, когато Ректорът все още е бил семеен). Тогава Налбантов побягнал и по най-бързият начин се добрал до Ректора и го предупредил: “Пази се, жена ти идва!” Ректорът моментално се отдръпнал от любовницата си, а Налбантов я хванал и я прегърнал. След секунди влязла съпругата на Ректора и като ги видяла останала с впечатлението, че мадамата е любовница на Налбантов, а не на мъжа й. Ректорът бил много задължен на Налбантов за този случай и оттогава двамата станали големи приятели.
Чрез ректора Налбантов научава всичките интриги и клюки в университета. Веднъж Налбантов много се учудил, че жената на един известен професор от СУ работела в университета. (Става въпрос за известен писател, журналист, сценарист, есеист, народопсихолог, известен и с пътеписите си). Налбантов попитал Ректора, защо тази жена работи тук, защо не работи в София. На това Ректорът отвърнал: “Защо да й е зле, бе? Любовникът й нали е тука? Идва със самолет от София, наебава се с любовника си и на края на седмицата пак се връща при мъжа си ни лук яла, ни лук мирисала. Университетът й плаща самолетните билети, плаща й заплатата… Как ще й е зле? Много й е добре даже!” (Veroqtno tuk stava vapros ne za saprugata na prof. M. S., a za druga jena sas sa6toto familno ime.)
В ценностната система на Налбантов Ректорът заема видно място. “Той е велик човек, – казва Налбантов за него. – Що путки са минали през него, що чудо! Аааааа!!!… Мноооого!!!… Ама много!!!… Ний само мойм са учим от тоз човек!” Не напразно дори хора като Йоан Костадинов, Витанов и Порточанов завиждали на Ректора и признавали, че не могат да се мерят с него.
Въобще той бил ярка и емблематична личност, неразделна част от местния бургаски колорит. Бургас имал нужда от такива хора, които да го олицетворяват и да разнасят славата му.
89.
*********
09.12.2012 13:31:38
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
88.
*********
09.12.2012 13:31:15
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
87.
Омерзен от Николова
09.12.2012 13:12:05
0
7
Дълго чакахме и дочакахме.Край на тиранията и подтисничеството,край на оковите!Колеги,бъдете честити!Нека гледаме напред!!!
86.
към Виолета Илиева
09.12.2012 12:11:15
1
8
Мила госпожо Илиева,ужасно много хора са ви благодарни за перфектно свършената работа!Поздравления,решихте един наболял проблем.Молим Ви,в никакъв случай не допускайте шантавата директорка да се завърне в училището!Това ще бъде огромна грешка.Ако се наложи ще направим подписка ПРОТИВ връщането на Рени Николова.Казвате,имате 14 страници мотиви.Това е достатъчно.Моля ви,оставете ни да ликуваме.Не помрачавайте радостта ни!Николова нищо не може да ви направи!Само плаши със съд.Бъдете спокойна.
85.
anonimen
09.12.2012 11:59:33
0
9
Всенародна е радостта от свалянето на Рени Николова от власт.Вече четвърти ден откакто е излязла тази статия,а щастливите от този факт не могат да се успокоят и да споделят радостта си тук в този форум.Страстите не стихват.Дайте си сметка колко унизени и ощетени от тази директорка има...
84.
признателен
09.12.2012 11:52:49
0
8
Поздравления за властимащите!
83.
празнуващ човек
09.12.2012 11:35:23
0
8
Къде е купона?Да се присъединя без СТРАХ.Най-после клоунът си е вкъщи а ние сме свободни.
82.
Честито
09.12.2012 10:49:42
0
8
Честито,колеги!Оттук нататък ще живеем достойно-без страх и унижения.Терорът свърши!
81.
Златина Христова
09.12.2012 10:48:07
0
6
Да ви кажа и аз празнувам.Колко пъти Николова искаше да ме гони,защото съм изнудвала учениците си да взимат частни уроци при мен.Затова съм им пишела двойки,дори и на отличниците.Сега с новия директор ще се приспособя некак си и пак ще си чаткам на частно.НАЗДРАВЕ!
80.
Анти-ренист
09.12.2012 10:26:15
0
9
Вие луди ли сте!Как така ще се връща Николова?Тъкмо постигнахме целта си.В.Милева и К.Георгиева да престанат да ни тормозят с тази подписка-НЯМА да я разпишем.Колеги,вземете се в ръце!
79.
Българското образование в действие
09.12.2012 10:16:03
0
7
Из "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ"
___________________
ВЕСЕЛИН МЕТОДИЕВ - бивш министър на образованието и науката – 1997-1999 г.
Налбантов и Веселин Методиев са лични приятели. Налбантов постоянно парадирал и се хвалел с това приятелство. Понякога карал Методиев, когато имал да му съобщи нещо лично, да го направи чрез Инспектората в Бургас. Тогава Методиев се обаждал на тогавашната началничка на РИО Снежана Пренерова и я карал да предаде на Налбантов някаква лична информация – примерно, че щял да идва в Приморско и искал да се види с Налбантов или Налбантов да дойдел в София за да си поговорят. Винаги, когато по някакъв повод говорел с Пренерова, Методиев я питал: “Как е Налбантов? Какво прави?” Карал я да му предаде много поздрави и т. н. С това Налбантов искал да натрие носа на Пренерова – тя трябвало да разбере, че фактически не тя командвала, а той. Пренерова от своя страна умирала от яд, че Налбантов имал такива големи връзки и много се страхувала той да не я измести от поста й.
Налбантов винаги е подчертавал, че министрите са били все негови стари приятели, на които винаги можел да разчита. Специално с В. Методиев отношенията им са били толкова близки, че заедно са сваляли мадами. Много често е разправял за един случай, когато двамата сваляли две студентки и за целта били наели хотелска стая в един хотел в Китен. Тогава министърът бил с едното момиче на едното легло, а Налбантов с другото момиче - в другото легло.
Общо взето Налбантов не останал доволен от министъра, защото бил много вързан и не можел да сваля мацки - така цялата организация на мероприятието се паднала на него. Този случай Налбантов коментирал така:
"Е как може да е толкова вързан бе, станал цял министър, а не може да наебе една путка!? Ох, докога ще съм жив да ги оправям тези некадърници, докога ще ги нося на гърба си!?..."
Той ако бил министър, какви чудеса щял да направи...
Налбантов поддържа приятелски връзки и с Румен Вълчев – бивш зам. министър на образованието (1997 – 1999 г.). Румен Вълчев открито демонстрира неприязненото си отношение към министър Веселин Методиев, казва за него, че бил много прост, за нищо не ставал. През лятото на 1999 г. Румен Вълчев напуска министерството. Казал на Налбантов, че повече не можел да работи с прости хора. Налбантов се съгласил с него – В. Методиев наистина за нищо не ставал - не можел да сваля мацки: “Как може да е толкова вързан бе?! Станал цял министър, а не може да наебе една путка! Аз, ако бях на негово място какви чудеса щях да направя!” и т. н. и т. н. И двамата си попаднали на любимата тема и плюели министъра…
78.
брат'чедката
09.12.2012 10:01:19
0
8
Не тъ щът,не разбрали мо? Много яко драпаш за този пост,голям келепир ли е? Ела си,мястото ти е в Твърдица.Шъ продаваш семки,кат тейко ти бай Минчо семкаджията.Добър бизнес е, шъ ти отива.Не разбра ли колко струваш???
77.
Кой идиот я назначи за директор?
09.12.2012 09:52:01
0
8
Рада/Рени Николова е селско момиче. Била е само на 7 години, когато родното и село Твърдица е обявено за град. Тя не е виновна, толкова са и възможностите. Нека да се потърси отговорност от тези, които и повериха ръководството на най-старото и най-голямо бургаско училище в нейни ръце и толкова години мълчаха...
76.
SVINQ MRUSNA
09.12.2012 09:36:23
0
6
Mazen izryd .. za edna godina ni poburka napravi ni lydi daje ni zapla6i 4e 6te ni izgoni .AXAx ama mai ti izletq purwa predi nas nali svinq gadna.. Gledam te s kaisiikite v y4ili6te po koridorite mi qde6 ama nqma da se setisx da slojisx edin klimatik v staite .. Ama nali v tvoita ima da si istudqvasx golqmiq guz svinq mrusna ymirai ;))) ;**
75.
Някой контролира ли РИО?
09.12.2012 09:26:07
0
7
Ето какви са отзивите за М. П. - една бивша началничка на РИО Бургас и за просветителските й подвизи в Приморско
---------------
През периода 1997-2000 г. е отговаряла за образованието в Областната управа в Бургас. За кратко време /от 2000 до 2001 г./ е била началник на Инспектората. През пролетта на 2001 г. след поредица от скандали е сменена от Мария Жекова. През периода 1998-1999 г. преподава във филиала на бившия Славянски университет в Приморско, който се помещава в сградата на училището. По това време тя е постоянен гост в дирекцията на училището, където директорът я посреща с отворени обятия. Възможно е връзката им да е била много по-стара. Поради честите присъствия на М. П. в кабинета му директорът е принуден да я представя като проверяваща от Областната управа. След подобни "проверки" той се хвалел на някои колеги: "Аз я наебах и тя си отиде" и други неща от този род, т. е. благодарение на него "проверката" минала успешно и тя си отишла доволна от свършената работа и най-вече от секса. В подобни случаи директорът се хвалел: "При мен проблеми няма, бе! Аз инспекторките като дойдат ги наебавам и така решавам всичките проблеми - и те са доволни, и аз съм доволен, и работата върви, какво повече искаш от това?" Но много скоро тази жена започнала да му омръзва. Както е известно директорът е имал много претоварена програма. Освен М. П. той е трябвало да посреща в дирекцията и други жени, предимно две учителки - едната по български, другата по английски, които правели секс с него почти ежедневно. Налагало се да се крие от М. П. Когато тя го посещавала той я отпращал като си измислял поводи, че уж заминавал по важна работа в общината или че някъде другаде го викали по спешност. Но тя била неуморима и постоянно го преследвала. Директорът вече се чудел как да се отърве от нея. Много често, когато М. П. идвала в дирекцията с явното намерение да правят секс, директорът излизал и викал на помощ някои от колегите си учители: "Ох, елате да спасявате положението! Тази пак ми се натресе и иска да я еба." В такива случаи той вкарвал колегите си в дирекцията уж по работа и ги задържал като ги карал да пият алкохол, за да останат по дълго докато М. П. си отидела. Когато тя си отивала директорът въздъхвал с облегчение и казвал на колегите си с поучителен тон като човек, който много е живял и препатил, че нямало нищо по-страшно от това да те преследва разгонена жена.
74.
бивши учиници
09.12.2012 09:13:22
0
7
Завършихме това даскало голяма веселбаНа един пленер в Мелник дойде с тъпкача си студентската и любов.Голям бъзик си направихме избрахме я за мис Мелник.Много се кефеше ама ний повече.На бала на сестра ми в Турция отишла с млад любовник лафел турскиИграела го влюбено а тои като видял младите гаджета не му било до Рени.Яки забавления брато Кво искате от нас
73.
Ела
09.12.2012 08:00:16
0
9
Поздравления, народе! Ликуваме в един глас всички! Чудесно е, че изразихте автентична емоция! Най-сетне - край на страха! И ако тук наистина са се осмелили да пишат действащи учителки от "К.и М.", то това е вече нов по рода си героизъм... На всички, омерзени и осквернени от Рени, както и на това хубаво училище, носещо святото име на братята, пожелавам най-доброто оттук нататък!
72.
Коя е Виолета Илиева?
08.12.2012 22:40:42
0
7
Г-жо Илиева, този текст е бил писан и публикуван много преди вие да станете шеф на РИО, следователно не е бил замислян като удар срещу инспектората и началника му, а е бил представян като един от многото преразказани истории чути от Налбантов. Вероятно сте запознати с текста, наясно сте какви глупости е говорел по ваш адрес Налбантов и въпреки това продължавате да го защитавате. Обяснете ни, в името на какво го правите! Нямате ли поне малко чувство за лично достойнство?
_________________
"... 7-8 месеца по-късно имах назначена проверка от инспектората. Аз естествено бях притеснен дали ще се представя добре. Тогава Налбантов ме успокояваше по следния начин: "Не се притеснявай! Разбери, тази инспекторка не идва при теб – тя идва при мен, за да я чукам". Т. е. проверката била фиктивна, само повод за осъществяване на любовна среща. Инспекторката се казваше ВИОЛЕТА ИЛИЕВА – специалист по професионална подготовка. За целта Налбантов състави един много сложен сценарий, по който трябвало да протече проверката: Когато инспекторката дойдела те щели да се заключат в дирекцията, той щял да я напие с алкохол, за да се поотпуснела и след това щял да я съблече и да правят секс. През това време аз трябвало да си карам часовете нормално, както винаги. Към 11 ч. след като часовете ми свършели трябвало да вляза при тях в дирекцията. Те вече щели да са свършили със секса, щели да бъдат облечени и да ме чакат, за да направим разбор на часовете ми и да попълним необходимата документация, все едно че наистина е имало проверка.
Право да си кажа, тогава му повярвах. Мислех си, че всичко ще мине така, както той го е предвидил по сценария. Дори не ме интересуваха моралните аспекти на въпроса. Единственото, което исках, беше тази жена да не влиза в часовете ми и затова искрено се надявах "сценарият" да се осъществи...
За съжаление "сценарият" не се осъществи (то кога ли съм имал късмет). Инспекторката дойде и си проведе проверката по най-прецизен начин. По нищо не личеше, че проверката е фиктивна или повод за осъществяване на любовна среща. Иначе Налбантов казва, че когато останал с нея насаме в дирекцията я бил понатиснал, хванал я тук-там за тялото, но не срещнал отклик и затова я оставил. Според мен много по-вероятно е инспекторката да го е отблъснала още при първите му опити за интимен контакт. Впоследствие, когато станеше въпрос за Виолета Илиева Налбантов се опитваше да наложи мнението, че уж тя много го търсела, но той не й обръщал никакво внимание и затова тя му била обидена. Като цяло това противоречи на стандартните му коментари относно служителките от Инспектората, които общо взето звучат по следния начин: "Тази съм я чукал, а тази не съм я чукал. Тази ми се натиска, ама нямам време да й обърна внимание..." Ясно е, че между Налбантов и Илиева е нямало нищо интимно, а само намерения от негова страна, които така и не са се осъществили."
71.
Бой последен е този!
08.12.2012 21:30:42
0
9
От преждеговорившата става ясно, че се случва нещо необичайно зад кулисите на това уволнение. Въпросната Рени все още не се е предала и води бой... до последната капка кръв. Пустия му кокал, трудно се дава! Моля информираните, дайте повече сведения за случая, за да станем и ние свидетели на тия последни и отчаяни опити на Рени да задържи кокала! Извикайте и рефер ако трябва - да брои за нокаута!
70.
РЕНИ
08.12.2012 20:11:14
0
9
Стига с тази манифестация?! Не разбрахте ли ,че тя бе капката ,с която преля гневът на родителите.
Стига да търсиш вина в Ананиева и Илиева,не са ми приятелки,но поздравявам Илиева.
Оплакваш се ,че "6 месеца живееш в психологически стрес".Нас повече от десетилетие'ежедневно ни стресираш и
мачкаш.Сега пак продължаваш да ни плашиш с решението на съда и твоите приятелки да ни изнудват да правим подписка в твоя подкрепа.
Знаем как се вземат решенията и как ни караш да ги изпълняваме.Сега Казваш,че ние решаваме ,а ти горката изпълняваш нашите решения.Е това, ако не е ЦИНИЗЪМ?!!
Чистачките и техниците сега споделят как ги използваш,като домашни прислужници.
Рени,приеми факта,че няма да си директор.Това което правиш сега не е сила на духа,а липса на капка достойн - иство и ...
Не унижавай приятелките си, не ги вкарвай в циркови изпълнения.
Приеми реалностите и си НАУЧИ УРОКА.
69.
Сбогом Рени!
08.12.2012 17:46:12
0
7
Колелото на историята се върти и ще продълава да се върти... но Рени никога няма да се върне! - Това го е казал Георги Димитров на Лайпцигския процес, а той е бил пророк. Значи, Рени, забрави! Връщане назад няма да има!
Такъв е животът, ти беше дотук. Оттук нататък се радвай на светлото си пенсионерско бъдеще и прекрасните спомени от директорското си минало! А да живееш само със спомените... какво пък, и това е нещо!
68.
Анти-ренист
08.12.2012 17:22:21
0
7
Има ли такива, които искат Рени да се върне? Кажете кои са те!
67.
Учител-родител
08.12.2012 16:16:02
0
10
Колежки от камерния хор"В защита на Рени",с диригент В Милева и КГеоргиева
молим Ви сменете репертоара си.Няма да помогнете на Рени,само внасяте между нас -напрежение и храните у нея празни илюзии,че ще се върни. Знаем,че Ви е мъчно,но не за нея, а се страхувате.Колективът не търси реванш. Искахме тя да си ходи и сме
УДОВЛЕТВОРЕНИ.
66.
Наздраве!
08.12.2012 13:54:35
0
8
Що не казвате, че имало празник? Хай наздраве за случая!
65.
Директорска болест
08.12.2012 10:58:52
0
7
Директорката ви е страдала от т. нар. "директорска болест". Тя е характерна най-вече за директорите на училища, които ако се задържат дълго време на поста си изперкват. Вижте аналогичен случай с директора на СОУ - Приморско:
_______________

Из "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ" - или българското образование такова, каквото го видях...
______________
Налбантов живее в състояние на постоянен страх – мания за преследване или нещо подобно. Той е крайно подозрителен към учителите. Смята, че те са неговите главни врагове. Това били хората, които му желаели злото и постоянно мислели как да го свалят от директорския пост. Във всяко тяхно действие той съзира скрита заплаха за себе си. Затова постоянно следи учителите и иска да разкрие “скритите им замисли” и “коварни планове”, които те крояли против него.
В тази връзка Налбантов не търпи чуждото мнение. Иска всичко да е под негов контрол, да е предварително съгласувано с него. Затова не понася, когато по време на събрания някои учители изкажат някакво собствено, независимо или критично мнение. Това се възприема от него много болезнено, като предателство, едва ли не като покушение срещу живота му. Как можело някои си сульовци-пульовци да си изказват мнението!? Кои са те че да му дават акъл на него – НА САМИЯТ ДИРЕКТОР!? Цял ден Налбантов не е на себе си. В такива моменти се затваря в дирекцията и подтиска мъката си като се налива с алкохол. Обикновено това става в присъствието на определен кръг негови хора, които го успокояват. Основната тема за разговор е поведението на “заговорниците”. Как не ги било срам, кои са те, че да имат претенции, що не си налягат парцалите. Налбантов е направо разярен и дава пълна воля на чувствата си: “Ще ги унищожа бе! Ще ги убия бе! Направо ще ги смачкам тия боклуци! Ще запомнят те кой е Стоян Налбантов! Тия хора трябва да разберат – аз съм директора в това училище и каквото кажа аз това ще става!…Какво повече искат тия хора бе!? Работа им давам, заплата им давам. Ако не съм аз ще умрат от глад. Толкова много съм направил за тях! Как може да са толкова неблагодарни?!” Учителите, за които става въпрос и които Налбантов възприема като заговорници и негови лични врагове са З. Гайкова, Н. Тодорова, П. Пеева, Р. Бъчварова, П. Пеев, Д. Рашева (последната вече не работи в училището) и др. Обикновено в такива случаи “заговорниците” не разбират какви големи мъки са причинили на директора. Те просто са изказали някакво свое собствено мнение без да влагат в това някакви лоши мисли към когото и да е – най-малкото към Налбантов и затова не могат да предположат, че са направили нещо нередно.
В тази връзка много комичен е случаят с Петя Пеева. Нея Налбантов я мрази, само защото му сядала на стола в учителската стая – става въпрос за стола на председателското място, откъдето Налбантов ръководи педагогическите съвети и другите мероприятия в учителската стая. През междучасията и въобще през останалото време, когато няма събрания, на този стол обикновено сяда Пеева. Това се възприема от Налбантов като провокация и предизвикателство срещу него и властта му. Така Пеева му се била подигравала, смята той. “Коя е тя, че да ми сяда на стола бе!? Как може да има такава наглост, да сяда на стола на директора – НА САМИЯ ДИРЕКТОР!?… О неее, тя ще разбере с кого си има работа! Направо ще я унищожа! Тия хора трябва да разберат – един директор има в това училище и тоя директор се казва Стоян Налбантов!”… Но Пеева не знае какви “големи” недоразумения е предизвикала и продължава да си сяда на въпросния стол. Проблемът идва и от това, че няма кой да й каже да не го прави.
Явно е, че при Налбантов са налице симтомите на т. нар. “директорска болест”. Според някои мнения това не е болест, а един вид професионална деформация, но повечето специалисти са на мнение, че “директорската болест” си е чиста проба шизофрения и то в една от нейните тежки форми. Болестта се проявява рано или късно при хората на ръководни длъжности. Всеки, който е общувал с директори е забелязвал, че в определен момент тези хора започват да издишат и да превъртат – нещо им става. Обикновено първите симптоми се проявяват до два-три месеца след като лицето е било назначено на ръководния пост. Именно през този период познатите на болния констатират, че той много се е променил и вече не е същият човек както преди. Това е в резултат на някакви трансформации в мозъчната кора на болния, които го карат да загуби способността си за логически разсъждения и адекватно чувство за реалността около него. Болният започва да живее в някакъв илюзорен свят, който няма нищо общо с реалността. По цял ден прекарва времето си като се възхищава от себе си и се самовъзвеличава: “Как може да съм толкова гениален! Как може да съм толкова велик! Ако не съм аз светът ще пропадне!” Иначе болният е сериозно загрижен за съдбата на околните. Той най-искрено се чуди: ”Какво щяха да правят другите, ако мене ме нямаше! Добре, че съм аз, иначе без менe са заникъде!” Най-искрено той споделя с подчинените си какъв голям късмет са имали с такъв способен шеф като него. И най-важното, той си вярва, че е така. Непрестанно мисли по този въпрос – как можело неговите подчинени да са такива големи късметлии… Болният изцяло загубва способността си за водене на нормален разговор, за диалогичност, за водене на спор с излагането на необходимите доказателства и аргументи. Той е абсолютен монологист, признава само собственото си мнение, собствените си доводи и аргументи, а другите хора… те трябва само да го слушат и да изпълняват. И ако някой се осмели по непредпазливост да му противоречи, става нещо страшно. Тогава болният загубва контрол върху себе си и изпада в някакъв необуздан и първичен бяс. Започва да крещи, да вика, да заплашва. Държи се като малко дете, на което са му взели играчката. В такива случаи трябва да му се извиниш, да му върнеш “играчката” и да кажеш, че повече няма да правиш така – иначе тежко ти, с тебе е свършено… Последиците от тази болест са много тежки. Постепенно болният изцяло загубва човешкия си облик. Той вече не може да изпитва нормални човешки чувства, защото целият му живот е подчинен на една болезнена фикс-идея – как да се задържи на власт, как да властва над другите. Нищо друго не го интересува, защото ако не е на власт животът му загубва всякакъв смисъл… За съжаление тази болест е нелечима, или поне, не е известно някой досега да се е излекувал от нея. Възможно е един ден науката да измисли лекарство против рака, но против “директорската болест” едва ли ще измисли нещо.
64.
joro
07.12.2012 21:43:28
0
7
И на Налбантов ще му дойде времето,имай търпение,инспекторе.
63.
Инспектор
07.12.2012 21:40:02
1
8
Кака ти Виолета Илиева се прави на силна само пред слабите и беззащитните, но я я питайте защо още не може да уволни директора Налбантов! И как да си обясним униженията, които тя изтърпя от него и това, че се правеше, че не чува глупостите, които той говореше по неин адрес? Има само един отговор - СТРАХ! Най-вече страх от прословутите връзки на Налбантов в София. Така че не ми я хвалете чак толкова!
62.
действаща учителка
07.12.2012 21:34:54
0
9
Честито,мили колеги!Край на терора и униженията.
61.
да
07.12.2012 21:29:55
1
7
Правдата винаги възтържествува,рано или късно.Поздравления за Илиева!
60.
още една колежка
07.12.2012 21:05:30
1
9
Поздравления за г-жа Виолета ИЛИЕВА!!!
Това трябваше да стане много, много отдавна.Рени се самозабрави,премина всякакви граници.Работното й време беше от време на време,а училището последна грижа
Днес тържествува правдата .Поздравления
59.
още една колежка
07.12.2012 21:05:26
1
7
Поздравления за г-жа Виолета ИЛИЕВА!!!
Това трябваше да стане много, много отдавна.Рени се самозабрави,премина всякакви граници.Работното й време беше от време на време,а училището последна грижа
Днес тържествува правдата .Поздравления
58.
много жалко
07.12.2012 20:41:27
0
4
Боже,какви времена дойдоха...няма оправия тази държава.
57.
към 56
07.12.2012 20:27:57
0
6
Невероятно си прав/а.Това е реалността,за съжаление.Дали някога ще влязят в правия път...
56.
Боклуци!!!
07.12.2012 19:29:55
0
8
Тия директори наистина някой трябва да ги вкара в правия път, защото не е само тая директорка, която е правела каквото си иска. Време е да се помисли наистина за мандатност на тази длъжност. Ето една статия на Блиц за проблемите с директорите:
-------------------------
Представители на националното ръководство на училищния синдикат „Подкрепа” заявиха, че никой не може да контролира училищните директори. Бяха цитирани случаи в които директорите на някои училища грубо нарушават закона и никой не им търси сметка. Мнението на синдикалистите е, че трябва да се премине на друга система за избиране или назначаване на директорите и тя да бъде мандатност.

Лидерите на учителския синдикат „Подкрепа” Илиян Петров и Георги Жожев разказаха как СУ „Петър Берон” – Тополовград, директорът задължил подчинените си да си пускат отпуск за Деня на народните будители, когато за цялата страна този ден е почивен и учителите не са длъжни да са в училище.

В други училища директори уволнявали и назначавали по свое усмотрение, което е в разрез с правилника. И това са предимно директори, които нямат необходимият опит да заемат такъв пост.

Освен това делигираните бюджета дават право на директорите да заплашват непослушните, да им намалят заплатите или направо да ги уволняват. Големи нарушения се допускат и при извършване на капиталните ремонти защото такова перо в делигирания бюджет няма.

Според учителския синдикат „Подкрепа”, 4 000 са директорите, които просто са заковани за постовете си и кадърни или не, никой не може да ги мръдне от там. Призива към присъстващите на срещата учители беше да не си мълчат, а да уведомяват съответните органи за подобни нарушения.
55.
квартална учителка
07.12.2012 16:33:59
1
5
Отдавна се знае в града ,че училище,,Кирил и Методи,, е проблемно.И това откакто Рени Николова яхна метлата.Баталяса го.От училище с традиции го превърна в помийна яма.Затова имаше отлив от него и родителите предпочитаха кварталните училища,вместо това.Много усилия ще са нужни на новия му директор за да го изправи на крака.Успех!
54.
kak taka
07.12.2012 16:20:24
0
5
Как така от 365 дни в годината тази ще присъства само 120 дни в училището?Никъде не дават така.Защо компетентните органи са я търпели толкова много?Нашата директорка в това отношение е желязна.При нас такива своеволия няма,няма и да има.А за екскурзиите е ясно че отново са били с парите на децата.Кой пък я кани тая на семинари?
53.
естествено
07.12.2012 16:16:13
0
6
Не само те ще се почерпят,а целия персонал на училището-от чистачката и портиера,та до учителите.
52.
Друг душманин
07.12.2012 16:14:35
0
6
И Корудерлиева/Курдерлиева ще се почерпи напоително.
51.
ученичка
07.12.2012 16:08:35
0
5
Гопожо Прокопова,надявам се да сте прочели тук щастливата новина,че вашият/и не само ваш/ душманин Радка Николова е аут.Поздравявам ви,мила госпожо,радвайте се.Зная,че това е добра новина и за вас,тъй като лично вие сте била многократно унижавана от нея.Наздраве!
50.
13,,а,,
07.12.2012 15:49:20
0
6
13-ти,пак ли ти бе?Имаш дар слово,разбрахме.Говориш компетентно,добре.Ама какво толкова си се хванал за тая история с манифестацията!То се казва веднъж.Интелигентните хора изказват своята позиция и край,не занимават хората с едно и също до откат.Сега остава да ни зацитираш Шарл де Гол и да разкажеш за случая с медицинското.Айде,чакаме!
49.
Кефиш ме,Илиева
07.12.2012 15:38:31
1
7
Много се зарадвах като разбрах,че баба Цоцолана вече е свалена.Не е за вярване!Ако изобщо някога си намери пак работа може би ще е доста по-прилежна и ще стои на поста си всеки ден.Не когато си поиска.И ще забрави за екскурзиите,въх...
48.
13-ти
07.12.2012 14:22:05
6
0
Във връзка с това показно верноподаничество, за което неминуемо стана дума покрай въпросния 24-ти май, се сещам за героя на Вазов от "Под игото" Мердевенджиев. На него дотолкова му е бил промит мозъка, че в желанието си да демонстрира верноподаничеството си към турската държава, взел че се влюбил в турския език и станал учител по турски. От друга страна като прилежен християнин се влюбил и в църковните песнопения и станал псалт, което Вазов определя като поведение и реакция на един болен и обвит в плесен мозък, защото не било нормално млад и нормален човек да се влюбва в църковни песнопения и разните му там попски изпълнения. От друга страна любовта му към турския език пък говорела за някаква противоестествена на човешката природа любов към бича - или както сега го наричаме мазохизъм, защото за да обичаш турския език трябвало неминуемо да обичаш и турците или поне да очакваш някаква облага от тях... Както и да е.
Та и въпростните изказвания за 24 май говорят за същото, т. е. държавната пропаганда дотолкова добре си е свършила работата, че сега хората едва ли не изгарят от желание да демонстрират верноподаничеството си, а даже и да плачат, ако ги лишат от манифестация на 24 май... Пълен ужас! Дотам ли стигнахме!
47.
към 13-ти
07.12.2012 13:43:51
0
6
Не се подигравай на Касабова че няма деца,грозно е.Може един ден твоето дете да няма деца и тогава да се сетиш за думите си.Мразиш Катя,ясно е,но от думите ти лъха много злоба и извинявай,комплексарщина.Недей така.Бъди над нещата.Кво ти пука в крайна сметка за една издухана психясала директорка,вече безработна.Бъди здрав или здрава.Много време отделихме на тази особа.Всичко добро,13-ти!
46.
13-ти
07.12.2012 13:36:28
6
0
Фенке, фенке!... Това, което ти разбираш под "страхотна журналистика" си е чиста комплексарщина. Всички знаем какъв е проблемът на Касабова и оттам й идват и неадекватните реакции във вид на провокативно и скандално поведение. Тази жена просто я е яд, че е наказана от Господ да няма деца и завижда на такива като мене и тебе и затова не й остава нищо друго освен да мята лайна и помия върху когото и където срещне! Ако питаш мене, такива хора са вредни за обществото, в което живеем и би трябвало да бъдат изолирани някъде далеч от останалите, за да не мърсят света с присъствието си, но уви, законите ги толерират... А и не само тях!
45.
фенка
07.12.2012 13:22:49
0
6
Не обиждай Касабова,тя е страхотен журналист.Казва истината право в очите,затова е неудобна за простаците.Браво,Катя!Продължавай все така!А Радка или Рени,все тая ,същата селска пръчка ще си остане.
44.
учителка
07.12.2012 13:17:46
0
7
Винаги когато Рени сгафеше свикваше по спешност педагогическия съвет и ни нареждаше какво да правим при проверка от Инспектората.Дори ни принуждаваше да подписваме Декларации.Всичко вършехме безропотно,защото гладът е голям.Страхувахме се да се опълчим.А не трябваше да си траем.Таня Борисова беше неин човек,също и настоящият кмет.Те и бяха гръб.А пропо,честито на всички!
43.
13-ти
07.12.2012 13:15:22
7
0
Покрай тоя случай прочетох и други статии и вижте какво намерих! В самото заглавие на една от статиите Касабова нарича въпросната директорка ЛУДА... И защо, мислите, Касабова прибягва до подобни крайни квалификации? Защото това е нейната защитна реакция, тоест, за да не я помислят нея самата за луда. (И още не ми е ясно защо директорката не е осъдила Касабова за тая квалификация, но това си е неин проблем.)
Нататък, друг подобен парадокс. На няколко места Касабова подчертава, че директорката си е сменила личното име от Радка на Рени... То добре, ама, защо Касабова не каже и за себе си, че и тя самата си е сменила личното име. Казвала се е някога Керанка и защото й звучало много по селски се прекръстила на Катя. Сигурно, ако се разровя ще открия и други комплексарски истории от тоя тип в стил "Крадецът вика дръжте крадеца!"
А за останалото не ми се говори! Как някакви там деца ги облекли с черни костюми за 24 май, но останали излъгани и всички заедно - и родители и ученици... плакали. Ужас! Като че ли човек е умрял! И всичко това се казва с някакъв много, ама много сериозен тон. Ама видите ли, светът ще пропадне щото нямало 24 май!... Дрън-дрън!
Вие сте хора с промити мозъци, това е! Загубили сте всякаква способност да разсъждавате нормално! Способни сте да превърнете всяка една незначителна глупост в неразрешим и непреодолим проблем в името на някакво криворазбрано верноподаничество или по-скоро на някакво робско чувство, което дотолкова е закостеняло у вас, че вече смятате подобно поведение за нормално. Жалко наистина!
42.
към колегите
07.12.2012 13:09:22
0
7
Честито,колеги!Довечера в 18.30 ч. е обявена срещата.Знаеме се кои сме,заповядайте.Часът и мястото са известни.Елате всички,ще се почерпим и ще обсъдим събитието на деня.З.Х.,И.П.,К.Г.,А.Т.,С.Р., пенсионираната Р.П.,К.И.,Д.Н.,В.А.-и всички останали наши хора,елате,дойде Видьовден.
41.
titi
07.12.2012 12:53:13
0
8
Съгласен съм с 123.Не е толкова важно че децата не можаха да се включат в шествието.Преживяха го,също и техните родители.Рени Николова не ставаше за директор.Нямаше нужните качества и възпитание.Дори външен вид-винаги изглеждаше като порноактриса в пенсия,вместо като директор.Нямаше и морал.Просто не си вършеше работата.Колегите и и учениците ще спечелят от тази промяна.Сигурен съм че е за добро.Тя е правела много гафове,не само това,че лиши децата от празник.Браво на тези намахани родители,затова че дадоха гласност на този проблем.Също и затова че подадоха жалба в инспектората когато директорката им събра 5000 лв за бнкет на учителите.Това е възмутително.Тогава излъгаха децата че тези пари са за спонсорство.Ние бяхме принудени да искаме от всяко дете пари,знаейки че са за банкет.А някой от нас гъкнеше,а уволнението му е в кърпа вързано.Беше ни страх да се възпротивим на шефката.Сега сме доволни.Новият директор ще въведе ред и ще изчисти петното от ичето на училището ни.
40.
123
07.12.2012 12:43:25
0
7
Наистина този проблем със забраната да се чества 24 май е незначителен.Истинските проблеми са други.Вярно е,че директорката Николова се вясваше в училище 3 пъти в месеца,все си беше на екскурзии и когато трябваше да се вземе важно решение,никой не можеше да я намери.Телефонът и беше постоянно изключен.Така не се работи.
39.
13-ти
07.12.2012 11:59:48
6
0
36-ти, уж се радваш, а нещо много си ядосан и дори не можеш да се обосновеш. И това ли ти е начина да защитаваш делото на Кирил и Методий - с ругатни и обиди? Най-малкото, това не е цивилизовано и говори за лошо възпитание от твоя страна. Хайде сега дай и някакви аргументи, защо смяташ че трябва да се манифестира на 24 май! Нали затова спориш с мен? Или аз не съм те разбрал, щото от коментара ти не личи много какво искаш.
38.
защо
07.12.2012 09:32:52
0
7
Защо отделяте толкова време на проблема със забраната на шествието на 24 май?Много по-важни проблеми на училището обърнаха колата на Николова.Този с манифестацията си е направо незначителен в сравнение с останалите.Важното е,че справедливостта възтържествува и директорката вече си е вкъщи.Много години я търпяхме.Нека гледаме напред.Честита победа,приятели,важното е,че свалихме Радка.Тя не беше на мястото си като директор на това училище.Нека почива в мир сега!
37.
31
07.12.2012 08:53:05
0
6
Не се заблуждавайте.13-ти е самата Радка Николова.Все още не може да се примири,че е вън от училището.
36.
към 13-ти
07.12.2012 08:32:36
0
6
13-ти,ти си олигофрен и явно нямаш деца,а и да имаш са същите неандерталци като теб.Добре е,че кучето вече умря,ха-ха.
35.
невероятно но факт
07.12.2012 08:30:00
3
6
Браво на Виолета Илиева-неподкупна жена.
34.
13-ти
06.12.2012 21:12:01
6
1
29-ти говори за някакво странно "желанието на децата да манифестират"... И какви са тия противоестествени желания!? На мене ми звучат по-скоро като желания на хора с промит и увреден мозък, но не и нормални желания на нормални деца.
А иначе останалите коментари са си като "на умряло куче нож да вадиш". И какъв е смисълът, не разбрах?
33.
Антонио
06.12.2012 20:42:40
0
6
Ха наздраве и от мен!Да празнуваме края на ледената епоха!!!!!!Довечера спете спокойно,съграждани.
32.
в миналото
06.12.2012 20:37:13
0
6
Не беше за този пост Николова.Сега всичко ще се нареди,училището ще изплува.
31.
към 13
06.12.2012 20:18:56
0
6
13-ти,добър опит,ама неуспешен.Това си ти,Радке/Рени/ Не се хаби да се самозащитаваш,няма смисъл.Песента ти е изпята.
30.
15-ти
06.12.2012 20:16:17
0
4
13-ти,това че децата бяха лишени от възможността да манифестират и да изживеят емоцията беше най-малкия проблем.В това училище има много ужасяващи нередности заради слабото ръководство от страна на Николова.Това вече ,за щастие,остава в миналото.Няма Николова-няма проблеми.
29.
към 13-ти
06.12.2012 20:00:53
0
3
13-ти,не съм ти фен.Че сме свободни,свободни сме,ама ти се изказваш неподготвен.Тук не лъха на комунизъм.Говорим за желанието на децата да манифестират,и за това,че директорката уби всичко детско в тях.,,Разпусна учениците,разплака родителите,,Това е.
28.
към предупредител
06.12.2012 19:55:05
0
8
Явно тази Ц.А. е отстоявала позициите на директорката.Да,не сме запознати,нека ,,предупредител,, да поясни.Всъщност това е без значение,важното е че свалихме Николова.
27.
опа
06.12.2012 19:08:13
0
7
Не разбрах каква връзка има травестита Ц.А с директорката? Дайте подробности?
26.
13-ти
06.12.2012 18:54:22
8
0
Не ви познавам директорката. Свалили сте я и сега се радвате - добре. Ама какъв е тоя коментар на 15-ти:
"Как така ще лишава децата от възможността да манифестират?"
Това ли ви е най-големия проблем, че сте искали да манифестирате на 24 май и тя ви забранила... И какъв е тоя стаден комплекс, вие овце ли сте или хора. Запомнете това, на въпросните манифестации от едно време се излизаше по задължение, а не по желание и не знам защо някой сега иска да върне това ходене под строй и имитация на комсомолски ентусиазъм от едно време. И вие сега се радвате на това и си търсите някой друг овчар, който да ви подкара под строй на манифестация. Опомнете се! Вие сте хора, свободни хора и никой няма право да ви нарежда кога и какво да правите в почивен и празничен ден... Не знам дали имаше смисъл да ви казвам всичко това. Много е трудно да се изкорени робската психика, която у вас май е по наследство!
25.
Леонид
06.12.2012 17:55:09
0
6
Най-после!
24.
Заря
06.12.2012 17:36:45
0
7
В момента Бургас празнува-на площада има тържествена заря по повод двойния ни празник-Никулден-ден на Бургас и свалянето на Рени Николова.Чувството е същото,по същия начин се радвахме навремето когато падна Тодор Живков.Неистово.
23.
веселяк
06.12.2012 17:29:40
0
7
Честито на потърпевшите от режима на Николова!Наздраве,милички!Дойде дългоочакваният край!Свободни сте да живеете нормално.
22.
nikol
06.12.2012 17:24:56
0
6
MNOGO SE ZARADVAH NA TAZI NOVINA.UVOLNENIE!!!DOLU RADKA!!!Y Y Y
21.
мисля че не знам
06.12.2012 17:08:24
0
6
Мисля че не знам как е възможно някой да хвали тази директорка.Това говори зле за самия него и значи че той или тя съвсем не е наясно със събитията ,случващи се в това училище.За бога,как може!Журналисти,вземете се в ръце!Ще хвали тя,ще хвали един деградирал боклук.
20.
мисля че знам
06.12.2012 17:04:06
0
7
Тази бургаска журналистка с визия на травестит и инициали Ц.А. да не е Цеца Алексова бе,предупредител?Защото тя мяза на травеститит.
19.
Предупредител
06.12.2012 15:58:44
0
7
Тя е била предупредена и се очакваше. Ама имаше кой да я крепи. въпрос с повишена трудност - кое и е протежето? А въпрос с още по -повишена трудност - Коя бургаска журналистка с визия на травестит е хвалеше?! Инициалите и били Ц.А. Смях, ама голям!
18.
super
06.12.2012 15:31:52
0
7
Прекрасна новина,довечера ще празнуваме.Край на проблемите в това училище.Край на Рени Николова,RIP
17.
сбъднат сън
06.12.2012 14:46:40
0
11
Какво тук четат очите ми и какво чуват да се говори из града ушите ми?Че мечтата на гражданите на Бургас се сбъдна!Дотук с Рени Николова.Която и да е новата директорка на училището ще е със сигурност по-добър избор.Човек с морал и капацитет.Човек ,достоен за поста директор.Човек,който да е за пример и на тези под него,и на самите ученици.Бургас ликува.Днес е двоен празник!
16.
предвидима
06.12.2012 14:24:06
0
6
Е то е ясно че коментаторката с фаталния номер 13 е самата Радка Николова.Седи си пред компа и запълва многото свободно време което има от понеделник насам.Или пък е някоя от учителките които са нейни роднини и сега треперят покрай нея да не изхвърчат и те.От онези гъзоблизките.
15.
телефонист
06.12.2012 14:01:17
1
10
Явно коментатор/ката под номер 13 се измъчва от силни комплекси.Браво на Бесовете за това че ни информират системно за случая с лудата директорка.Как така ще лишава децата от възможността да манифестират?Получи си го!Запомни това,№ 13 и иди се прегледай преди да се намесваш там където не ти е работа!
14.
да,моля
06.12.2012 13:51:00
1
9
Ти олигофрен ли си че не разбираш тук за какво става въпрос,коментатор 13?Днес града ни празнува края на диктатурата на Рада Николова,а ти се включваш съвсем не на място.Оди си у село-ние тук малоумници не щем.
13.
Алооо, в кой век живеете?!
06.12.2012 13:39:54
11
2
Какви са тези манифестации, какви шествия, какви пет лева?! Нали манифестациите ги забраниха с указ още през 1987 г. Пак ли там искате да ни върнете?! Нали празникът за това е празник, за да се почива през него, а не да се работи? Какъв празник ще е това, щом по задължение излизаш на улицата и правиш това, което те задължава началникът ти и ти си принуден да го правиш това от страх да не бъдеш уволнен?... Няма празник там където има страх - било от уволнение било от други работи, запомнете това!
12.
roditel
06.12.2012 13:38:37
1
9
Само 14 страници мотиви,да не е печатна грешка и да са 140? И съвсем не е верно че е пребивавала в училището 120 дни в годината.Отново печатна грешка-дните са 12 за ваше сведение.Правете по-задълбочени проверки,моля!
11.
mazen izrod
06.12.2012 13:33:53
0
10
По-добре късно отколкото още по-късно!Защо толкова чакахте,госпожи и господа от Регионалния Инспекторат??? Чак сега ли получихте прозрение да изпълните това което беше ваше задължение-да отстраните този дразнител от училището!?
10.
roditel
06.12.2012 13:23:09
0
7
BRAVO!!!
9.
анонимна
06.12.2012 11:47:21
0
7
Разбрахме че Рени Николова заплашвала със съд,твърдяла че била изрядна.Но явно има изкривени представи за нещата.Няма кой вече да застане зад нея.Никой не иска да рискува.
8.
ина
06.12.2012 11:29:35
0
8
Правилно,Антония,новината е изключителна!Много хора ще спечелят и доброто име на това училище може да се възроди.Най-после!Госпожо Илиева,решихте един наболял проблем,обичаме Ви! Явно вече и кметът Николов не е в състояние да спаси Радка.
7.
г-жа Георгиева
06.12.2012 10:47:32
0
11
Ей,хора,вярно ли бе? Ама това е страхотна новина,Браво на Виолета Илиева,супер!Това уволнение на Радка Николова трябваше да е факт още преди 10 години.Честито на всички потърпевши от Николовица!Ей,да се напием,а!!!Прекрасна новина за Никулден!
6.
гери
06.12.2012 09:43:12
0
11
Е най-накрая.
5.
...
06.12.2012 09:24:39
0
8
ostai frenskata vijte mehanoto direktorkata mu xodi na rabota 1 v god......
4.
:)
06.12.2012 09:14:32
0
8
В този дух да вземат да обърнат внимание и на директорката на Френската гимназия в Бургас :)
3.
антония
06.12.2012 08:42:35
0
11
Това е изключително добра новина.Училището ще спечели!
2.
петър
06.12.2012 08:33:39
1
12
Радка и подхожда повече на физиономията.........
1.
iv
06.12.2012 08:19:25
1
13
Нека директорката на Инспектората и по-висши от нея си направят извод какво е в другите училища щом в ''Кирил и Методий" е така.Голяма метла трябва в бургаските училища.В Инспектората също-там не дай боже някой да ти потрябва-трябва поне 3 пъти да отидеш до там за да го намериш на работното му място.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори