×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

На родителите от бургаското СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с любов


На родителите от бургаското СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с любов
Жалбата, която са адресирали родителите до трите важни инстанции
30 Май 2012, Сряда, 16:28 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Поздравявам ви за смелостта да се изправите срещу своята директорка Николова, тя наистина трябва да си иде

Днес група родители на ученици от бургаското СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ събраха смелост и входираха протестна нота (виж пълния текст тук)срещу директорката Рени Николова, за която ви разказахме как на 24 май по лични съображения забрани празничното шествие и разпрати децата по домовете им. Жалбата е адресирана до кмета Димитър Николов и зам.кмета по образование Йорданка Ананиева – като принципал на училището, както и до началника на инспектората Виолета Илиева – отговорна за правилното прилагане на нормите в българското образование.

В нашата публикация от 24 май ние цитирахме възмутени майки и бащи, баби и дядовци, които напразно стоели по време на манифестацията и чакали отрочетата си да преминат с балони, знаменца и с плаката на Светите братя, но напразно. Запазихме анонимността им. По тяхно настояване!

Още на същата дата – 24 май, Бесове.бг написа, че родителите подготвят протестно писмо срещу Николова и ще го входират в просветния инспекторат. Предупредихме началничката на РИ на МОН Виолета Илиева, че в понеделник, първия работен ден след празника – на 27 май, ще искаме нейното становище по подадената родителска жалба.

До днес наобед – 30 май, подобна жалба обаче не бе постъпила в нито една от отговорните инстанции. Въпреки това началничката на инспектората Виолета Илиева се самосезира и разпореди проверка още в ранните часове на първия работен ден. Което й прави чест! Защото, ако Илиева бе останала глуха за алармата, която вдигаме от Бесове.бг, този драстичен случай на поредното самозабравяне от страна на училищна директорка, щеше да бъде потулен, а медията ни сочена за лъжлива. Между другото, вчера преди обед Рени Николова даже премина в контраатака и си позволи от името на някакъв учителски колегиум да разпространи гнусни клевети и обиди по мой адрес – като автор на първата статия. За което аз ще я съдя, ще съдя и сайта, който разпространи анонимния пасквил в информационното пространство.

Признавам, че вчера преди обед се почувствах по начина, по който бях предадена в образуван срещу мен наказателен съдебен процес през 2001 г., когато разкрих чудовищната корупционна практика с приема на здрави деца без изпит в елитните гимназии на мястото на болните. Разкритията, които тогава направих, се позоваваха изцяло на думите на разочаровани родители на болни деца, чиято анонимност пазя до ден днешен и никога няма да ги предам, въпреки че нито един от потърпевшите не се яви в съда и не ме защити. За да не пострада детето му! Реабилитацията ми от Съда по правата на човека в Страсбург дойде през април 2012 г. и по никакъв начин няма да заличи всичко, което съм преживала през кошмарните 10 години – осъдена за клевета, след като съм казала истината.

През тези дни – от 25 до 30 май 2012 г. си представях същата картина. Смятах, че родителите от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ така и няма да съберат смелост и да извикат високо, че има проблем в училището, от което децата им излизат неграмотни, защото и самите учители пишат думата вестник без буквата „т“.

Поздравявам ги за храбростта, независимо от подозрението, че тази храброст е дошла от твърдата позиция на началника на РИ на МОН Виолета Илиева, цитирана от нас вчера и от която струи недвусмислена решимост да отстрани Николова от поста. И да кажа на всички останали родители, с чиито деца постъпват по аналогичен начин в другите училища, че няма от какво да се страхуват.

А сега прочетете защо Рени Николова не става за педагог и трябва да си тръгне. Родителите са го описали по-хубаво от мене. Не публикувам имената им, за да не бъдат подложени на репресия ученици в последните дни от учебната година.

До

Кмета на Бургас

Г-н Димитър Николов

Копие до

Зам.-кмета по образование и култура

Г-н Йорданка Ананиева

Копие до

Началника на РИO на МОMН – Бургас

инж. Виолета Илиева

ЖАЛБА

От група родители на ученици в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”

За пореден път ръководството на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас показа, че за него няма правила и че личните амбиции на г-жа Рени Николова са над всичко. Въпреки желанието на децата да участват в манифестацията за 24 май и тренировките по време на учебни занятия, водено от емоции, ръководството на училището пренебрегна всеобщия празник и разочарова родители и ученици, като го замести с импровизирано шествие в двора на училището.

Възмущението ни е още по-голямо, тъй като патрон на училището са светите братя Кирил и Методий и отсъствието на възпитаниците му от участие в най-светлия български празник е недопустимо.

Възмутителен е и фактът, че решението е взето еднолично, без мнението на учители, ученици и родители.

Това, за съжаление, не е първата демонстрация на недостижимост и безотговорност от страна на ръководството, но с него чашата на търпението ни преля.

Проваленият финал на учебната година идва след серия от разочарования. Може би това е единственото училище в града, където в началото на учебната година първи и трети клас посещаваха една и съща занималня. Едва след намесата на общината, проблемът беше разрешен. Това е единственото училище в България, където въпреки разпоредбите на Министерство на здравеопазването първокласниците са на две смени. Това е училището, в което умишлено се поддържа едно средно ниво на образование, с цел учениците да не се прехвърлят в по-престижни учебни заведения. Училището, което не толерира и участието на децата в състезания, да не говорим за организация или предварителна подготовка.

Липсва какъвто и да е вътрешен ред в сградата, въпреки че от родителите се събират пари за охрана. По коридорите няма дежурни учители и цари анархия – деца, качени върху радиаторите в коридира, а зад тях широко отворени, необезопасени прозорци. Застрашително се поклащат картини с наполовина счупени стъкла в коридора към стола на учебното заведение. Може би средствата се харчат приоритетно за личен пиар на директорката по местни телевизии и радиа, вместо за образователна дейност и осигуряване на безопасни условия на работа.

Очевидно е, че едно от най-елитните училища някога, се крепи на старата си слава и не се развива по никакъв начин. Не е далеч времето, когато ще остане без ученици, предвид факта, че желаещите да учат в СОУ„Кирил и Методий” намаляват с всяка изминала година. Основната причина е, че вместо с таланта и постиженията на възпитаниците си, то вече е по-известно със своеволията на директорката си.

Похвално е, че се издава училищен вестник, но няма ли учители, които да научат децата на правопис? Ако думата „весник” изписана вместо „вестник” беше сгрешена само на едно място, бихме помислили, че е печатна грешка, но на две места, със сигурност е правописна. На това ли учат децата ни?

На нас ни пука за училището, което възпитава нашите деца! А на вас?

Разчитаме, че ще ни подкрепите за промяна в положителна посока. В противен случай ще бъдем принудени да вземем нещата в свои ръце – най-лесно е да преместим децата си вкупом в друго училище.

С уважение: Група родители

Бургас 24 май 2012 г.





41
Коментара по темата
41.
!?!?!?
07.01.2013 10:11:06
0
4
Родители в Бургас ядосани, искали им пари за банкет
автор(и): Юлия Николова, прочитания: 2803, коментари: 0
Директорката на СОУ (Автор: Лина Главинова)
Скандал за пари разтресе бургаското СОУ "Св. св. Кирил и Методий" навръх празника му - 140 години от създаването. Родители подадоха куп жалби в Регионалния просветен инспекторат и до медиите, че директорката на училището Рени Николова накарала класните ръководители на децата да съберат по 5 лв. от родителите и да пазят това в тайна. Парите щели да отидат за коктейла по случай празника на училището в хотел "България".


"Парите са събирани от училищното настоятелство, не от мен и никого не съм карала насила. Не виждам какво лошо сме направили - и други училища празнуват празник, и други правят банкети", заяви Рени Николова.
По случая веднага бе назначена проверка на регионалния инспекторат.

Скандал за пари избухна в СОУ "Св.св. Кирил и Методий" навръх празника му - 140 години от основаването. Родители разпространиха писма в медиите и регионалния инспекторат, че директорката на училището задължила учениците да съберат по 5 лв. за празничен банкет в хотел "България".


"Докато класните ни призоваваха най-настоятелно да правим дарения за празника на училището, го приемахме нормално. Но нещата се промениха. Разбираме, че директорката на училище "Кирил и Методий" Бургас е наредила на всички учители да търсят спонсори и да задължат всеки ученик да даде по 5 лв. за коктейл в ресторант. Госпожа Рени Николова ги задължавала да пазят това в тайна", пише в сигнала до медиите, получен в редакцията на "Морски Труд" вчера.
Заради писмата инспекторатът назначи светкавична проверка, която да уточни истината.
Това не е първата проверка в училището. На всички досега обаче резултатите са били отлични, заяви директорката на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" Рени Николова.
В писмата си родители изнасят и други факти - как учителите били задължени да отидат на екскурзия, която да им бъдела като премия за края на годината. Парите идвали от бюджета на училището - по 100 лв. на преподавател. Те обаче нямало да се дават на ръка, а учителите били длъжни да се подпишат, макар и да не участват в екскурзията.
"Защо не ползват тези пари за банкета?", възмущаваха се родители вчера.
На 11-ти май - понеделник, СОУ "Св. св. Кирил и Методий" чества патронния си празник, а заедно с това и 140 години от основаването на училището, което е най-старото и най-голямото в областта.


За целта била организирана пищна програма, която включвала концерт в Дома на нефтохимика и последващ коктейл в хотел "България", на който били поканени много учители, общественици и целия Регионален инспекторат по образование. В знак на протест обаче работещите в инспектората не отишли на него.
Комисия от инспектората в момента проверява как стоят нещата с парите, давани за банкета, както и с въпросната екскурзия.


Това не е първият скандал, в който е замесено името на най-старото бургаско училище.
В края на януари тази година полицаи бяха принудени да търсят автор на анонимка по отпечатъци от пръсти. Писмото, написано на компютър, бе разлепено на всички дървета около училището и пуснато в пощенски кутии из целия град. То призоваваше да не се записват деца в първите класове на две определени учителки, за да не бъдат тормозени.


В защита на въпросните преподавателки, освен директорката Рени Николова тогава се обяви и зам.-кметицата по образование Йорданка Ананиева. Това обаче е разбираемо, защото преди да бъде назначена в общината, Йорданка Ананиева дълги години работи точно в това училище. "Напротив - записванията не са секнали", заяви тогава тя.

Доц. Таня Борисова, началник на образователния инспекторат

Не е морално да ходим по
банкети, платени от ученици

- Г-жо Борисова, как ще коментирате сигналите за събиране на пари в СОУ"Св.св. Кирил и Методий"?
- В инспектората получихме три сигнала за въпросните 5 лв., събирани за банкета. Двата са анонимни, но единият е подписан с имената на родителя. От вчера в училището работи назначена от мен комисия. За пореден път искам да подчертая, че никой и по никакъв повод не трябва да събира пари от деца и родители. Това може да прави само училищното настоятелство, с писмено решение. При това доброволно - ако искам, ще дам, ако не искам - няма.
Предстои и анкета с учители и ученици, които да разкажат давали ли са пари и защо.
- Защо не отидохте на коктейла?
- Целия инспекторат бойкотира въпросния коктейл. Защото не смятаме, че е морално да ходим да се черпим по банкети, платени с пари, събрани от децата. Родителите бяха възмутени, че им искат и по 5 лв., а децата им дори не са поканени на тържествения концерт за годишнината на училището.
- А какво ще кажете за въпросната екскурзия на преподавателите?
- Всеки от преподавателите ще бъде разпитан, за да се изясни ситуацията. Отделна проверка има и за екскурзията.

Рени Николова, директор на СОУ "Св.св. Кирил и Методий"

Не правим нищо
по-различно от другите

- Г-жо Николова, има ли решение на училищното настоятелство за събиране на пари за празника?
- Да, има решение. Има и банкова сметка, на която всеки може да преведе пари. Който иска - 5 лв. Който иска - повече, а който не иска - може въобще да не превежда. Не виждам какво лошо сме направили? Нищо по-различно от други училища, които честват празници с коктейли.
- Началничката на инспектората твърди, че не е морално да се черпят с пари на децата.
- А морално ли е тя да издава заповед, с която да забранява на всички колеги от инспектората да идват на коктейла? И самата тя защо отиде на коктейл в училището в Карнобат? Той с чии пари е платен?
- Как стои въпросът с екскурзията на учителите?
- Взехме решение да се изплатят премии по 100 лв. Но някои колеги предложиха да отидем до Охрид. Казах, че трябва да отидем всички - не мога едни да пратя на екскурзия, пък на други да дам пари на ръка. Но бяхме много заети покрай матурите, затова се отказахме и парите ще бъдат платени на ръка.
- Това не е първият сигнал срещу ръководеното от вас училище. Говори се, че имате и стара вражда с началничката на инспектората...
- Всичко дойде оттам, че съм морален и принципен човек. Не мога да търпя незаконосъобразни неща. Проблемите започнаха, когато тя ми нареди да приема ученици от Коджакафалията в паралелки с ранно чуждоезиково обучение, а аз се противопоставих, защото не е редно. Оттам-нататък станах най-лошата, дотам, че и на празника да ми пратят проверка.
40.
...
04.01.2013 11:08:58
0
4
Това наистина трябва да спре - разни боклуци там, директори и пр, да разиграват инспекторатите и да не могат да ги уволнят. Нужна е нова законова уредба за въвеждане на мандатен принцип при назначаването и освобождаването на директорите на училища. Толкова ли е трудно да се направи това?! И сега нямаше да си играем да обсъждаме този боклук като че ли кой знае какво станало! Вижте тая статия, тя обсъжда точно такива проблеми:
-------------------------
Представители на националното ръководство на училищния синдикат „Подкрепа” заявиха, че никой не може да контролира училищните директори. Бяха цитирани случаи в които директорите на някои училища грубо нарушават закона и никой не им търси сметка. Мнението на синдикалистите е, че трябва да се премине на друга система за избиране или назначаване на директорите и тя да бъде мандатност.

Лидерите на учителския синдикат „Подкрепа” Илиян Петров и Георги Жожев разказаха как СУ „Петър Берон” – Тополовград, директорът задължил подчинените си да си пускат отпуск за Деня на народните будители, когато за цялата страна този ден е почивен и учителите не са длъжни да са в училище.

В други училища директори уволнявали и назначавали по свое усмотрение, което е в разрез с правилника. И това са предимно директори, които нямат необходимият опит да заемат такъв пост.

Освен това делигираните бюджета дават право на директорите да заплашват непослушните, да им намалят заплатите или направо да ги уволняват. Големи нарушения се допускат и при извършване на капиталните ремонти защото такова перо в делигирания бюджет няма.

Според учителския синдикат „Подкрепа”, 4 000 са директорите, които просто са заковани за постовете си и кадърни или не, никой не може да ги мръдне от там. Призива към присъстващите на срещата учители беше да не си мълчат, а да уведомяват съответните органи за подобни нарушения.
39.
кръстникът
11.12.2012 17:38:06
0
5
Проф. д-р АНДРЕЙ ПАНТЕВ – историк, преподавател в СУ "Кл. Охридски"
_____________________
Андрей Пантев и Стоян Налбантов се познават от много години, вероятно от времето, когато Налбантов е следвал във ВТУ, но истинското им приятелство започва в началото на 90-те години, когато двамата се засичат в ММЦ-Приморско по време на "общи акции за сваляне на мадами". Двамата много си допадат поради голямото сходство в характерите, общите интереси и начин на живот – и двамата били бохеми, любители на развлеченията, гуляите, алкохола, жените. Това са били и постоянните им теми за разговор – секс, разврат, алкохол, жени... Споделяли помежду си впечатленията си от тая или оная, с която били преспали и т. н.
Веднъж Налбантов усетил, че Пантев бил хлътнал здраво по една негова мацка – някаква млада рускиня. Пантев не скривал възхищението си от момичето и завиждал на Налбантов: "Бе как успя да я свалиш тая! Басси и мадамата! Направо върха!" Тогава Налбантов решил да му я пусне, като предварително подготвил нещата – успял да уговори момичето да се пусне на Пантев и да му вземе акъла от секс. Казал и на Пантев, че всичко е уговорено и че вече може да й се пусне. Нещата станали според уговорката и Пантев бил възхитен от случилото се. Още в началото по време на флирта, когато останали сами в стаята, мацката му се нахвърлила страстно и започнала да му сваля панталоните. После му извадила оная работа и започнала да му прави фелацио. Сексът продължил и с други варианти, като момичето се вживявало и се правело на много страстно и всеотдайно, въобще държала се така сякаш професорът бил единственият и най-желан мъж в живота й. Пантев бил възхитен, даже потресен от случилото се и говорел на Налбантов:"Какво направи бе, как успя да я накараш?! Ми тя направо ме разби, направо ми взе акъла! Басси путката!"
От този момент Пантев решил да се отблагодари на Налбантов, говорел му:"Да знаеш, направо ще те позлатя! Ще видиш, че аз не съм неблагодарен и умея да ценя услугите." Тогава Налбантов не му обърнал особено внимание и впоследствие забравил, че Пантев щял да му се отблагодарява. След известно време, около 1 година след това, Пантев се върнал от Италия и донесъл на Налбантов подарък – някакво скъпо марково палто от камилска вълна. Изрично казал, че това е подаръкът, който му бил обещал заради услугата, която Налбантов му бил направил. Налбантов бил вече забравил за случая с рускинята и му е било нужно известно време докато Пантев му припомни за какво точно става въпрос. От своя страна Налбантов бил много изненадан, че за такива дреболии могат да се правят такива скъпи подаръци. Това, че му бил пуснал някаква рускиня си е било в реда на нещата, толкова путки са били минали през него, защо да не му услужи с някоя или друга. Явно е, че Пантев бил взел нещата много насериозно.
Оттогава приятелството между двамата се задълбочава. Впоследствие Пантев става кръстник на Налбантов и семейството му. Двамата поддържат постоянна връзка, ходят си на гости в София и Приморско. Междувременно с помощта на проф. Пантев Налбантов защитава дисертационни трудове и придобива последователно през 1994 г. научна степен "кандидат на историческите науки", а през 1999 г. - "доктор на историческите науки". Дисертациите нямат никаква научна стойност, но това едва ли има някакво значение – никой досега не ги е прочел включително и комисията, пред която се е провела защитата. Най-важна в случая е била подкрепата на Пантев – щом той е гарантирал за човека, значи всичко било наред.
Интересното е, че когато става въпрос за проф. Пантев Налбантов не споменава нищо за неговите научни постижения, научни трудове, оригинални научни разработки и пр. За него проф. Пантев е само едно средство за успех, човек с големи връзки и влияние в София, който много му е помагал и на когото много дължи за кариерата си. И най-вече, разговорите касаещи личността на проф. Пантев са свързани изключително със секс, алкохол, развлечения, гуляи, разврат и пр.
Така например веднъж Пантев почивал в ММЦ-то в хотел "Нептун" заедно с любовницата си, някаква негова студентка. Заедно с тях в същият хотел имало и друга двойка техни приятели – един друг професор, който също бил с любовницата си. Казвал се Димитър Бочев. Този професор бил много известен философ и писател на разкази и есета. Бил близък приятел на д-р Желю Желев. През 60-те години Ж. Желев му бил преподавател в университета. В края на 60-те години г-н Бочев избягал в Зап. Германия, където живял около 20 години и след промените отново се завърнал в България.
По време на престоя си в Приморско двете двойки (Пантев, Бочев и любовниците им) прекарвали голяма част от времето си заедно, като към тях се присъединявал от време на време и Налбантов. Веднъж Налбантов и Пантев били заедно в кафе-сладкарницата на хотела и чакали останалите да дойдат при тях. Дошло само момичето на Пантев, но било много разтреперано и уплашено. После разказало какво му се било случило. Била отишла да извика другите двама, но заварила в стаята само проф. Бочев. Той я поканил да влезе, след което заключил вратата и скрил ключа. Момичето много се уплашило, защото мислела, че професора ще я изнасили. Той започнал да си разкопчава панталона, като й казвал да не се страхува, нямало да й направи нищо лошо. После си извадил пениса и започнал да мастурбира пред очите й. През цялото това време професорът наблюдавал реакциите на момичето, която очевидно е била много изненадана и стъписана. Явно е, че тези нейни реакции го възбуждали, но така или иначе той не й посегнал. След като свършил професорът отключил стаята и пуснал момичето да си ходи.
Докато разказвала какво се било случило Пантев и Налбантов буквално се превивали и тресяли от смях. После Налбантов се подигравал на проф. Бочев:"Бе какво си направил ти бе?! Кви са тия сеанси, кви са тия нестандартни изпълнения? Ми внимавай малко! Много си го изплашил това момиче!"
Пантев обаче се скарал на колегата си:"Как не те е срам бе? Ми ти по тоя начин се подиграваш на момичето, унижаваш му човешкото достойнство..." Казал и други такива умни мисли и прозрения, каквито само Пантев бил способен да измисли. Въобще Пантев много мразел да лицемери и открито споделял мнението си, показвал грешките и недостатъците на околните, независимо от неудобното положение, в което ги поставял.
Явно е, че пребиваването на двамата професори в Приморско не било лишено от емоции и случки от всякакъв род. На Пантев му се отдала възможност да си го върне на проф. Бочев, но се случило така, че се възползвал само Налбантов. Веднъж когато цялата компания била в кафе-сладкарницата на хотела, проф. Бочев станал и се запилял нанякъде като дал да се разбере, че скоро няма да се върне. След това станали и момичетата за да се приберат в хотела. Любовницата на Бочев казала, че ще си вземе един душ, на което Налбантов веднага отговорил, че щял да дойде и той под душа. Последвал разговор в тази насока уж на майтап, но Налбантов усетил, че мацката му се слага. В разговора от време на време се включвал и Пантев – започнали да говорят за групови изпълнения, тройки и пр. Когато момичето си тръгнало Налбантов и Пантев започнали да обсъждат положението, как да подходят, как да я свалят, кой да е първи, кой втори като през цялото време Налбантов убеждавал Пантев: "Чуй ми думата, тая е силно вътре! Веднага я усетих. Не видя ли как сама се предлага...Направо ще я скъсаме от ебане!" Като по-млад Налбантов отстъпил на Пантев привилегията да е първи. Пантев тръгнал към стаята на момичето, но много скоро се върнал. „Не мога бе, Стояне, не им става пишката. Я по-добре отивай ти! Ти си младо момче и по- ти прилягат такива авантюри." Налбантов само това и чакал. Изстрелял се в стаята на момичето, влязъл при нея в банята и останалото било ясно – див и необуздан секс под душа.
Веднъж, когато били на някакъв исторически семинар или симпозиум в Русе, Налбантов и Пантев били настанени в един апартамент на някакъв хотел. Тогава докато Пантев правел секс с някаква мадама, Налбантов, който бил в другата стая чувал реакциите му. Пантев бил възмутен, че жената се преструвала на влюбена и страстна и имитирала оргазъм и й се разкрещял:"Какво ми ахкаш и охкаш! Не виждаш ли, че хуя ми е мек и никаква работа не върши? Толкова ли за прост ме вземаш?" Въобще Пантев мразел да го лъжат и лицемерят, ценял откритите и точни взаимоотношения и затова винаги казвал истината в очите на хората.
През август 1999 Пантев дошъл на гости на Налбантов в Приморско и той го настанил в дневната на училището – това е едно помещение до учителската стая, където учителите отсядат през междучасията предимно за да пушат цигари или ако имат повод – за да пият алкохол. Пантев спял на дивана, който за целта бил разтегнат като спалня и застлан с бельо от прислужничката на училището. На вторият или третият ден Пантев поръчал на Налбантов да му намери някоя жена за секс. Налбантов веднага се свързал с някаква местна мутра, който трябвало да докара проститутката. Човекът само попитал каква да бъде – българка, рускиня или гъркиня. Пантев предпочел българка. Когато докарал жената в училището сводникът се държал много грубо с нея и й казал, че професорът трябвало да остане много доволен. Ако нещо се оплачел от нея, щял да я скъса от бой. Преди секса, за да се настроят гледали известно време един порно канал на местната кабелна телевизия. (Телевизорът на училището се намирал в самата дневна, където било и леглото на Пантев). После започнали да правят секс на дивана, като през цялото това време Налбантов седял на няколко метра от тях на един стол и ги гледал.
Пантев бил известен с нетрадиционното си и разкрепостено поведение, постоянно скандализирал околните с изказванията си и с непредсказуемото си и скандално поведение. Налбантов много често е разказвал за един случай когато интервюирали Пантев и той започнал да говори цинизми. Тогава първо взели интервю от един професор, който започнал да обяснява нещо в следният стил:"Пък аз още от малък много обичам историята и реших като порастна да стана историк...". После интервюирали Пантев и той имитирайки предишния професор започнал да говори със същия старчески, флегматичен и изморен глас:"Пък аз още като бях малък... много обичах да еба... и реших като порастна да стана голям ебач." Всички присъстващи се стреснали, камерите веднага били изключени и интервюто спряно. През пролетта на 1999 по време на Косовската криза отношенията на Пантев с управляващите стават много обтегнати. Тогава той открито обвинява правителството за проамериканската му позиция и прави изказвания в подкрепа на сръбската кауза. Някъде по това време се засилва и кампанията на управляващите срещу Пантев с цел да бъде изгонен от апартамента на БОДК, където той живее от много години. Тогава президентът Петър Стоянов стоял настрана от този конфликт и се опитвал да поддържа приятелски отношения с Пантев. На един коктейл двамата се срещнали и президентът се опитал да заговори Пантев като явно искал да демонстрира, че е приятелски настроен към него. Но Пантев само го изгледал подигравателно и започнал да си изтърсва пепелта от пурата в джоба на сакото на президента и му казал:"Пешо, Пешоо, аз с физкултурници не разговарям." (т. е. не си на моето ниво за да разговаряш с мен. Бягай и се скрий някъде).
Пантев гледал на света около себе си като на някакъв голям абсурд, нещо като един безкраен карнавал и тържество на човешката глупост. Постоянно давал потвърждения за това. Оценявал тежкото положение на България и помощите на Запада по следния начин:"Стояне, ами тези хора ни хранят бе! Ний само мързелуваме, лъжем ги че умираме от глад и те ни вярват и работят вместо нас. После изяждаме помощите им и пак ги лъжем, че сме много зле и те пак ни обещават нови траншове и пак работят заради нас за да могат пак да ни нахранят. ТОЛКОВА ЛИ СА ПРОСТИ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ УСЕТЯТ КАК ГИ МАМИМ?"
38.
Налбантов пасти да яде
11.12.2012 07:36:45
0
4
Тия директори някой наистина трябва да ги вкара в правия път, защото те се самозабравиха. Вижте какво става в Китенската детска градина, където директорката въдворява ред като раздава юмруци наляво надясно, а учителите са изплашени и не смеят да протестират. Какво прави през това време г-жа Виолета Илиева от РИО - прави се на приятно разсеяна: ама това не било вярно. Как да не е вярно г-жо Илиева? Вижте кореспонденцията между учителките София Вълчева от Китен и Росица Бъчварова от Приморско - и двете синдикалистки и се чудят какво да правят с тая смахната и агресивна директорка:
__________________
(статия в бургаски е-вестник)
НЯМА ЛИ КОЙ ДА СПРЕ БОКСОВИТЕ МАЧОВЕ В ЦДГ – КИТЕН!?
_____________
В ЦДГ – Китен се устройват боксови срещи между учителите и директорката, където директорката е неизменен победител.
София Вълчева вече е предоставила цялата документация по тоя въпрос на медиите и КНСБ и се вижда, че нещата наистина са много сериозни. Затова и в КНСБ (все още тайно) наистина се готви процедура за "импийчмънт" на въпросната директорка, която раздава юмруци наляво и надясно. Но не знаем защо някой някъде е решил да не се разлайват кучетата и всичко да мине мирно и тихо без хората да разберат подробности за боксовите мачове с главен герой и победител в крайното класиране - директорката на ЦДГ "Пролет" гр. Китен. Това е всеизвестно и вече никой не го крие. Имало било междуличностни търкания - пълни глупости! Вижте част от кореспонденцията на София Вълчева с друг синдикален лидер от Приморско - Росица Бъчварова - учител по история в местното СОУ. Защо Вълчева моли Бъчварова да й помогне да я преместят в Приморско? - За да не я бият повече - това е!
___________
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Здравей! Имаме си големи проблеми с нашата директорка и се оплакахме на Янков. Той каза да опишем всичко в жалба и местата до които да я пратим. Една от тези, на които каза, си ти и затова утре с препоръчено писмо, ще ти пратим писмо до училището. Обади се на Янков, когато го получиш, защото той каза, че веднага ще дойде. Трябва да се действа бързо, защото ако разбере за писмото, директорката ни е способна и на физическа разправа. Ще станем за резил, на стари години и децата да ни се смеят, че учителките се сбили. Нетърпима е. Изобщо не иска и да чуе за нашите предложения. Каза, че щом кмета не подписал, тя да не е по-глупава, да подписва и всъщност дори не е разбрала за какво става въпрос. Не ни дава думата за нищо. Ни отчети за бюджета, ни колегиалност!
Налбантов, пасти да яде, пред тази. В Янков само ни е надеждата, защото всички останали, само си прехвърлят топката от един на друг. Приятна вечер, Роси! Гледай да не се разгласява още.
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
тел. 0878****** -Коцето КНСБ
(тук се има предвид Константин Янков - председател на Синдиката на българските учители към КНСБ - Бургас)
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Добре, но защо не влезеш в чата
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Получи ли съобщението?
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Да.
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Защото имам работи и гости, правя вечеря. Ще вляза по-нататък.
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
ок
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Обади ми се!
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Напиши ми номера си, че съм го изгубила. Моят е 0898******
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Всичко при вас наред ли е? Дадоха ли нещо за празника?
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Нито стотинка, Роси. Има икономии, но не дава. Нито клас, нищо. И Янков уж, туй щеше да направи, онуй, а и той нищо. Ако се освободи място в Приморско, веднага ми се обади. Моля те!
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Утре ще и се обадя на тая директорка. Дай ми
служебния номер.
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
0550/3****
Тя е днес цял ден на работа, а утре е втора смяна.
37.
37
09.12.2012 10:29:35
0
4
Из "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ"
___________________
ВЕСЕЛИН МЕТОДИЕВ - бивш министър на образованието и науката – 1997-1999 г.
Налбантов и Веселин Методиев са лични приятели. Налбантов постоянно парадирал и се хвалел с това приятелство. Понякога карал Методиев, когато имал да му съобщи нещо лично, да го направи чрез Инспектората в Бургас. Тогава Методиев се обаждал на тогавашната началничка на РИО Снежана Пренерова и я карал да предаде на Налбантов някаква лична информация – примерно, че щял да идва в Приморско и искал да се види с Налбантов или Налбантов да дойдел в София за да си поговорят. Винаги, когато по някакъв повод говорел с Пренерова, Методиев я питал: “Как е Налбантов? Какво прави?” Карал я да му предаде много поздрави и т. н. С това Налбантов искал да натрие носа на Пренерова – тя трябвало да разбере, че фактически не тя командвала, а той. Пренерова от своя страна умирала от яд, че Налбантов имал такива големи връзки и много се страхувала той да не я измести от поста й.
Налбантов винаги е подчертавал, че министрите са били все негови стари приятели, на които винаги можел да разчита. Специално с В. Методиев отношенията им са били толкова близки, че заедно са сваляли мадами. Много често е разправял за един случай, когато двамата сваляли две студентки и за целта били наели хотелска стая в един хотел в Китен. Тогава министърът бил с едното момиче на едното легло, а Налбантов с другото момиче - в другото легло.
Общо взето Налбантов не останал доволен от министъра, защото бил много вързан и не можел да сваля мацки - така цялата организация на мероприятието се паднала на него. Този случай Налбантов коментирал така:
"Е как може да е толкова вързан бе, станал цял министър, а не може да наебе една путка!? Ох, докога ще съм жив да ги оправям тези некадърници, докога ще ги нося на гърба си!?..."
Той ако бил министър, какви чудеса щял да направи...
Налбантов поддържа приятелски връзки и с Румен Вълчев – бивш зам. министър на образованието (1997 – 1999 г.). Румен Вълчев открито демонстрира неприязненото си отношение към министър Веселин Методиев, казва за него, че бил много прост, за нищо не ставал. През лятото на 1999 г. Румен Вълчев напуска министерството. Казал на Налбантов, че повече не можел да работи с прости хора. Налбантов се съгласил с него – В. Методиев наистина за нищо не ставал - не можел да сваля мацки: “Как може да е толкова вързан бе?! Станал цял министър, а не може да наебе една путка! Аз, ако бях на негово място какви чудеса щях да направя!” и т. н. и т. н. И двамата си попаднали на любимата тема и плюели министъра…
78.
брат'
36.
36
09.12.2012 10:13:15
0
3
67.
Учител-родител
08.12.2012 14:16:02

Рейтинг:
4
Колежки от камерния хор"В защита на Рени",с диригент В Милева и КГеоргиева
молим Ви сменете репертоара си.Няма да помогнете на Рени,само внасяте между нас -напрежение и храните у нея празни илюзии,че ще се върни. Знаем,че Ви е мъчно,но не за нея, а се страхувате.Колективът не търси реванш. Искахме тя да си ходи и сме
УДОВЛЕТВОРЕНИ.
35.
titi
09.12.2012 10:04:18
0
1
3.
Ела
09.12.2012 06:00:16

Рейтинг:
1
Поздравления, народе! Ликуваме в един глас всички! Чудесно е, че изразихте автентична емоция! Най-сетне - край на страха! И ако тук наистина са се осмелили да пишат действащи учителки от "К.и М.", то това е вече нов по рода си героизъм... На всички, омерзени и осквернени от Рени, както и на това хубаво училище, носещо святото име на братята, пожелавам най-доброто оттук нататък!
72.
Коя е Виолета Илиева?
08.12.2012 20:40:42

Рейтинг:
1
Г-жо Илиева, този текст е бил писан и публикуван много преди вие да станете шеф на РИО, следователно не е бил замислян като удар срещу инспектората и началника му, а е бил представян като един от многото преразказани истории чути от Налбантов. Вероятно сте запознати с текста, наясно сте какви глупости е говорел по ваш адрес Налбантов и въпреки това продължавате да го защитавате. Обяснете ни, в името на какво го правите! Нямате ли поне малко чувство за лично достойнство?
_________________
"... 7-8 месеца по-късно имах назначена проверка от инспектората. Аз естествено бях притеснен дали ще се представя добре. Тогава Налбантов ме успокояваше по следния начин: "Не се притеснявай! Разбери, тази инспекторка не идва при теб – тя идва при мен, за да я чукам". Т. е. проверката била фиктивна, само повод за осъществяване на любовна среща. Инспекторката се казваше ВИОЛЕТА ИЛИЕВА – специалист по професионална подготовка. За целта Налбантов състави един много сложен сценарий, по който трябвало да протече проверката: Когато инспекторката дойдела те щели да се заключат в дирекцията, той щял да я напие с алкохол, за да се поотпуснела и след това щял да я съблече и да правят секс. През това време аз трябвало да си карам часовете нормално, както винаги. Към 11 ч. след като часовете ми свършели трябвало да вляза при тях в дирекцията. Те вече щели да са свършили със секса, щели да бъдат облечени и да ме чакат, за да направим разбор на часовете ми и да попълним необходимата документация, все едно че наистина е имало проверка.
Право да си кажа, тогава му повярвах. Мислех си, че всичко ще мине така, както той го е предвидил по сценария. Дори не ме интересуваха моралните аспекти на въпроса. Единственото, което исках, беше тази жена да не влиза в часовете ми и затова искрено се надявах "сценарият" да се осъществи...
За съжаление "сценарият" не се осъществи (то кога ли съм имал късмет). Инспекторката дойде и си проведе проверката по най-прецизен начин. По нищо не личеше, че проверката е фиктивна или повод за осъществяване на любовна среща. Иначе Налбантов казва, че когато останал с нея насаме в дирекцията я бил понатиснал, хванал я тук-там за тялото, но не срещнал отклик и затова я оставил. Според мен много по-вероятно е инспекторката да го е отблъснала още при първите му опити за интимен контакт. Впоследствие, когато станеше въпрос за Виолета Илиева Налбантов се опитваше да наложи мнението, че уж тя много го търсела, но той не й обръщал никакво внимание и затова тя му била обидена. Като цяло това противоречи на стандартните му коментари относно служителките от Инспектората, които общо взето звучат по следния начин: "Тази съм я чукал, а тази не съм я чукал. Тази ми се натиска, ама нямам време да й обърна внимание..." Ясно е, че между Налбантов и Илиева е нямало нищо интимно, а само намерения от негова страна, които така и не са се осъществили."
71.
Бой последен е този!
08.12.2012 19:30:42

Рейтинг:
3
От преждеговорившата става ясно, че се случва нещо необичайно зад кулисите на това уволнение. Въпросната Рени все още не се е предала и води бой... до последната капка кръв. Пустия му кокал, трудно се дава! Моля информираните, дайте повече сведения за случая, за да станем и ние свидетели на тия последни и отчаяни опити на Рени да задържи кокала! Извикайте и рефер ако трябва - да брои за нокаута!
70.
РЕНИ
08.12.2012 18:11:14

Рейтинг:
4
Сти
34.
12345
09.12.2012 10:01:29
0
3
0.
РЕНИ
08.12.2012 18:11:14

Рейтинг:
4
Стига с тази манифестация?! Не разбрахте ли ,че тя бе капката ,с която преля гневът на родителите.
Стига да търсиш вина в Ананиева и Илиева,не са ми приятелки,но поздравявам Илиева.
Оплакваш се ,че "6 месеца живееш в психологически стрес".Нас повече от десетилетие'ежедневно ни стресираш и
мачкаш.Сега пак продължаваш да ни плашиш с решението на съда и твоите приятелки да ни изнудват да правим подписка в твоя подкрепа.
Знаем как се вземат решенията и как ни караш да ги изпълняваме.Сега Казваш,че ние решаваме ,а ти горката изпълняваш нашите решения.Е това, ако не е ЦИНИЗЪМ?!!
Чистачките и техниците сега споделят как ги използваш,като домашни прислужници.
Рени,приеми факта,че няма да си директор.Това което правиш сега не е сила на духа,а липса на капка достойн - иство и ...
Не унижавай приятелките си, не ги вкарвай в циркови изпълнения.
Приеми реалностите и си НАУЧИ УРОКА.
69.
Сбогом Рени!
08.12.2012 15:46:12

Рейтинг:
2
Ко
33.
65. Директорска болест 08.12.2012 08:58:52 Рейт
09.12.2012 09:54:29
0
4
65.
Директорска болест
08.12.2012 08:58:52

Рейтинг:
2
Директорката ви е страдала от т. нар. "директорска болест". Тя е характерна най-вече за директорите на училища, които ако се задържат дълго време на поста си изперкват. Вижте аналогичен случай с директора на СОУ - Приморско:
_______________

Из "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ" - или българското образование такова, каквото го видях...
______________
Налбантов живее в състояние на постоянен страх – мания за преследване или нещо подобно. Той е крайно подозрителен към учителите. Смята, че те са неговите главни врагове. Това били хората, които му желаели злото и постоянно мислели как да го свалят от директорския пост. Във всяко тяхно действие той съзира скрита заплаха за себе си. Затова постоянно следи учителите и иска да разкрие “скритите им замисли” и “коварни планове”, които те крояли против него.
В тази връзка Налбантов не търпи чуждото мнение. Иска всичко да е под негов контрол, да е предварително съгласувано с него. Затова не понася, когато по време на събрания някои учители изкажат някакво собствено, независимо или критично мнение. Това се възприема от него много болезнено, като предателство, едва ли не като покушение срещу живота му. Как можело някои си сульовци-пульовци да си изказват мнението!? Кои са те че да му дават акъл на него – НА САМИЯТ ДИРЕКТОР!? Цял ден Налбантов не е на себе си. В такива моменти се затваря в дирекцията и подтиска мъката си като се налива с алкохол. Обикновено това става в присъствието на определен кръг негови хора, които го успокояват. Основната тема за разговор е поведението на “заговорниците”. Как не ги било срам, кои са те, че да имат претенции, що не си налягат парцалите. Налбантов е направо разярен и дава пълна воля на чувствата си: “Ще ги унищожа бе! Ще ги убия бе! Направо ще ги смачкам тия боклуци! Ще запомнят те кой е Стоян Налбантов! Тия хора трябва да разберат – аз съм директора в това училище и каквото кажа аз това ще става!…Какво повече искат тия хора бе!? Работа им давам, заплата им давам. Ако не съм аз ще умрат от глад. Толкова много съм направил за тях! Как може да са толкова неблагодарни?!” Учителите, за които става въпрос и които Налбантов възприема като заговорници и негови лични врагове са З. Гайкова, Н. Тодорова, П. Пеева, Р. Бъчварова, П. Пеев, Д. Рашева (последната вече не работи в училището) и др. Обикновено в такива случаи “заговорниците” не разбират какви големи мъки са причинили на директора. Те просто са изказали някакво свое собствено мнение без да влагат в това някакви лоши мисли към когото и да е – най-малкото към Налбантов и затова не могат да предположат, че са направили нещо нередно.
В тази връзка много комичен е случаят с Петя Пеева. Нея Налбантов я мрази, само защото му сядала на стола в учителската стая – става въпрос за стола на председателското място, откъдето Налбантов ръководи педагогическите съвети и другите мероприятия в учителската стая. През междучасията и въобще през останалото време, когато няма събрания, на този стол обикновено сяда Пеева. Това се възприема от Налбантов като провокация и предизвикателство срещу него и властта му. Така Пеева му се била подигравала, смята той. “Коя е тя, че да ми сяда на стола бе!? Как може да има такава наглост, да сяда на стола на директора – НА САМИЯ ДИРЕКТОР!?… О неее, тя ще разбере с кого си има работа! Направо ще я унищожа! Тия хора трябва да разберат – един директор има в това училище и тоя директор се казва Стоян Налбантов!”… Но Пеева не знае какви “големи” недоразумения е предизвикала и продължава да си сяда на въпросния стол. Проблемът идва и от това, че няма кой да й каже да не го прави.
Явно е, че при Налбантов са налице симтомите на т. нар. “директорска болест”. Според някои мнения това не е болест, а един вид професионална деформация, но повечето специалисти са на мнение, че “директорската болест” си е чиста проба шизофрения и то в една от нейните тежки форми. Болестта се проявява рано или късно при хората на ръководни длъжности. Всеки, който е общувал с директори е забелязвал, че в определен момент тези хора започват да издишат и да превъртат – нещо им става. Обикновено първите симптоми се проявяват до два-три месеца след като лицето е било назначено на ръководния пост. Именно през този период познатите на болния констатират, че той много се е променил и вече не е същият човек както преди. Това е в резултат на някакви трансформации в мозъчната кора на болния, които го карат да загуби способността си за логически разсъждения и адекватно чувство за реалността около него. Болният започва да живее в някакъв илюзорен свят, който няма нищо общо с реалността. По цял ден прекарва времето си като се възхищава от себе си и се самовъзвеличава: “Как може да съм толкова гениален! Как може да съм толкова велик! Ако не съм аз светът ще пропадне!” Иначе болният е сериозно загрижен за съдбата на околните. Той най-искрено се чуди: ”Какво щяха да правят другите, ако мене ме нямаше! Добре, че съм аз, иначе без менe са заникъде!” Най-искрено той споделя с подчинените си какъв голям късмет са имали с такъв способен шеф като него. И най-важното, той си вярва, че е така. Непрестанно мисли по този въпрос – как можело неговите подчинени да са такива големи късметлии… Болният изцяло загубва способността си за водене на нормален разговор, за диалогичност, за водене на спор с излагането на необходимите доказателства и аргументи. Той е абсолютен монологист, признава само собственото си мнение, собствените си доводи и аргументи, а другите хора… те трябва само да го слушат и да изпълняват. И ако някой се осмели по непредпазливост да му противоречи, става нещо страшно. Тогава болният загубва контрол върху себе си и изпада в някакъв необуздан и първичен бяс. Започва да крещи, да вика, да заплашва. Държи се като малко дете, на което са му взели играчката. В такива случаи трябва да му се извиниш, да му върнеш “играчката” и да кажеш, че повече няма да правиш така – иначе тежко ти, с тебе е свършено… Последиците от тази болест са много тежки. Постепенно болният изцяло загубва човешкия си облик. Той вече не може да изпитва нормални човешки чувства, защото целият му живот е подчинен на една болезнена фикс-идея – как да се задържи на власт, как да властва над другите. Нищо друго не го интересува, защото ако не е на власт животът му загубва всякакъв смисъл… За съжаление тази болест е нелечима, или поне, не е известно някой досега да се е излекувал от нея. Възможно е един ден науката да измисли лекарство против рака, но против “директорската болест” едва ли ще измисли нещо.
64.
joro
07.12.2012 19:43:28

Рейтинг:
2
И на Н
32.
310
07.12.2012 20:33:20
0
3
а някой трябва да ги вкара в правия път, защото не е само тая директорка, която е правела каквото си иска. Време е да се помисли наистина за мандатност на тази длъжност. Ето една статия на Блиц за проблемите с директорите:
-------------------------
Представители на националното ръководство на училищния синдикат „Подкрепа” заявиха, че никой не може да контролира училищните директори. Бяха цитирани случаи в които директорите на някои училища грубо нарушават закона и никой не им търси сметка. Мнението на синдикалистите е, че трябва да се премине на друга система за избиране или назначаване на директорите и тя да бъде мандатност.

Лидерите на учителския синдикат „Подкрепа” Илиян Петров и Георги Жожев разказаха как СУ „Петър Берон” – Тополовград, директорът задължил подчинените си да си пускат отпуск за Деня на народните будители, когато за цялата страна този ден е почивен и учителите не са длъжни да са в училище.

В други училища директори уволнявали и назначавали по свое усмотрение, което е в разрез с правилника. И това са предимно директори, които нямат необходимият опит да заемат такъв пост.

Освен това делигираните бюджета дават право на директорите да заплашват непослушните, да им намалят заплатите или направо да ги уволняват. Големи нарушения се допускат и при извършване на капиталните ремонти защото такова перо в делигирания бюджет няма.

Според учителския синдикат „Подкрепа”, 4 000 са директорите, които просто са заковани за постовете си и кадърни или не, никой не може да ги мръдне от там. Призива към присъстващите на срещата учители беше да не си мълчат, а да уведомяват съответните органи за подобни нарушения.
31.
без значение
06.12.2012 14:08:54
0
5
Няма значение дали на 3-ти или на 6-ти декември е уволнена тази,важното е че все пак това се случи.Трябва да сме благодарни че доживяхме.
30.
olga
06.12.2012 13:44:22
0
3
DA,UVOLNENA E RENI AMA NA 3 DEKEMVRI A NE DNES NA 6-TI .NAI-POSLE!
29.
г-жа Георгиева
06.12.2012 11:34:11
0
6
Днес,6 декември 2012 година,Никулден,директорката на училище ,,Св.Св.Кирил и Методий,, в Бургас-Радка/Рени/ Николова беше свалена от власт!Честито на бургазлии!
28.
приятелка
03.12.2012 19:19:52
0
5
ИСТИНА ЛИ Е-РЕНИ ,евродиректорката
била уволнена??? Проумяха най после ,че тази жена е вредна за училището.Типично в нейния стил заплашвала със съд,защото била безупречна като директор,но...
27.
Една ученичка от КИМ
14.06.2012 23:24:08
6
0
Не е тя виновна ,че училището е на 17 място .. Аз лично не бих се оплакала от толкова добра директорка !! Тея родители въобще не се интересуват за децата си : хх ,а явно само на кое място е наредено училището :хх Дори не забелязват колко е спаднал успеха им. Може да съм просто ученичка ,но това е моето ЛИЧНО мнение :))
26.
Селско момче
06.06.2012 21:02:33
0
11
Рада/Рени Николова е селско момиче. Била е само на 7 години, когато родното и село Твърдица е обявено за град. Тя не е виновна, толкова са и възможностите. Нека да се потърси отговорност от тези, които и повериха ръководството на най-старото и най-голямо бургаско училище в нейни ръце и толкова години мълчаха. Може би има защо...те си знаят. Да, г-жо Николова, "директорът на училище е капитан на кораб, който трябва да преведе кораба през бурното море". Дали ще успеете да оцелеете и този път?!?
25.
Ницше
05.06.2012 14:07:48
1
4
Отровата, погубваща слабите натури, е храна за силния и той дори не я нарича отрова.Ще се отровите от тази злоба,бе хора.
24.
помнилка
01.06.2012 13:57:57
1
1
Дежа вю-ту си е за авторката. подгряване на стари и хиперболизирани от нея факти,май и замириса на поредна присъда.А зам.кметът е жена, а не господин,много са били сълзите в очите май...:), ;)
23.
ДЕЖА ВЮ???
01.06.2012 01:50:03
1
3
Родители в Бургас ядосани, искали им пари за банкет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=132887
22.
към 20
31.05.2012 14:21:48
3
2
тя пък авторката е "света вода ненапита" и никого, ама никого не обижда. Това, че е "журналистка" не й дава право да квалифицира хората. Иначе прависта е прав- доста страни са засегнати по един или друг начин от авторката и всеки от тях има правото да повдигне обвинение срещу нея.
21.
Аристотел
31.05.2012 13:42:43
0
0
Великите умове обсъждат идеи, обикновените умове обсъждат събития, тъпаците обсъждат хора. Ето това е извода от всички коментари, написани тук от коментаторите им, които ясно кои са - те обсъждат само и единствено Катя Касабова. Мразех я,а сега почвам да й симпатизирам.
20.
Към прависта
31.05.2012 13:33:14
2
4
Просто два сайта си нанасят удари под кръста, особено единия. Но иначе сте прав. Тук има доста обиди по адрес на авторката и това най-малкото е неетично. Вместо статията, коментират нея. Тъпо!
19.
пак правистът
31.05.2012 11:40:25
1
1
За протокола- часовникът на сайта ви неправилно вписа часа на подадения коментар.
18.
правист
31.05.2012 11:37:33
2
0
Тук съм, в сайта ,от чисто правен интерес.Интригуващ е фактът,че пишещите в него,като изключвам коментарите,а става въпрос за подписаните материали, нарушават доста законови разпоредби и употребяват имена и институции доста волнодумно.В очакване съм всеки(всяка) един(една) от тях да повдигне обвинение.Иначе да се замервате със заплахи е бла,бла,бла. Дъвка за обществото- жълтини,воайорщина от най-долна проба.
17.
Калина
31.05.2012 09:44:53
4
3
В у-ще"Кирил и Методий" има у4ители-достойни хора,добри педагози и специалисти.Възпитават и с външния си вид и с поведението си.Те са рекламата на у4илището.Жалко, 4е има и една групи4ка преподаватели-ограни4ени,на които им липсва много...Те дори да правят платена реклама по медиите са анти реклама на у4илището.
16.
Калина
31.05.2012 09:44:30
2
8
В у-ще"Кирил и Методий" има у4ители-достойни хора,добри педагози и специалисти.Възпитават и с външния си вид и с поведението си.Те са рекламата на у4илището.Жалко, 4е има и една групи4ка преподаватели-ограни4ени,на които им липсва много...Те дори да правят платена реклама по медиите са анти реклама на у4илището.
15.
Жана
31.05.2012 09:30:45
2
2
Защо ми се струва, че тук госпожица Катя Капрова плюе и се пени под различни никове? Журналисти, бъдете морални поне спрямо себе си. Не може един сайт да плюе друг непрекъснато. Как после се гледате в очите, бе хора?
14.
Зую
31.05.2012 00:12:42
1
3
Керке, оди се лечи!
13.
до реалист
30.05.2012 23:25:19
5
13
И какви са нарушенията на Радка? Участието в манифестации не е задължително, защото 24 май е официален празник и съответно почивен и неучебен ден. Няма закон в тази държава, който да задължава хората да работят, а учениците да участват в училищни мероприятия в такъв ден, всичко е по лично желание. И ако в действителност има такива родители, които са разочаровани, че децата им не са манифестирани, то аз съм сигурен, че ако имаше манифестация поне на 90% от тях нямаше да си заведат децата, а щяха да отпрашат с тях към Гърция на 3- дневна почивка по стар български обичай. Ти също не пращиш от сложност. А да се проверява някой за подобни неща си намирсва на комунизъм.
12.
Реалист
30.05.2012 22:20:22
9
14
Извинявам се много , но Вие наистина ли обвинявате Катя Касабова за тази цялата дискусия или аз нещо живея в джунгла с тъпанари и маймуни. Колко по-ясно да Ви обяснят нарушенията на Радка за да разберете какво представлява самата тя. И после - Катя е това и онова - прости хора сте честно!!!
11.
награда
30.05.2012 20:34:06
6
13
Касабова, стига се напъва бе, няма да ти дадат Пулицър. Сега очакваме в следващата " статия" да изкараш наяве и огорчените и репресирани учители, ама ако ще ги извадиш он анонимност, колкото извади родителите, по- добре не се хаби.
И земи си забърши пяната около устата, че съвсем замязваш на побесняла кучка, не че не ти отива де.
10.
въй
30.05.2012 20:20:38
0
11
Не смятам, че тази тема представлява обществен интерес, но е факт, че у-ще Кирил и Методий има проблеми и те се задълбочават
9.
ЗОР- ГОЛЯМ
30.05.2012 20:09:53
5
8
СЪДЪТ НЕ ТЕ Е ОНЕВИНИЛ, А САМО ОПРЕДЕЛЯ, ЧЕ СА ТИ ВЗЕЛИ ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТКОЛКОТО ТИ ВЗЕМАШ ДА ПИШЕШ ПОРЪЧКОВИ МАТЕРИАЛИ!?! НЕ ЛЪЖИ, МА,КЪСАБУВА!!! нЕ Е ,УБАВО ТАКА ДА ВЪВЕЖДАИ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ ,ОРАТА!!!
8.
нормален
30.05.2012 19:48:20
1
12
абе Касабова,що не пишеш само за рубриката Лична драма?с оня олигофрен у дома таман да си ревете вечер на хорските простотии! и стига с тия неизвестни разплакани родители дето щели да си местят децата от училището,че и аз ще си преместя малкия от единия крачол в другия в знак на протест!!!!
7.
няма значение
30.05.2012 19:47:41
1
13
'голям журналист" -евала.Мисля че трябва да я предложат за нобелова награда за ПРОСТОТИЯ специално измислена за вездесъщата "журналистка".Колкото и да се напъваш по-умна няма да станеш ами си пази мозъчната клетка за равновесие да не вземеш да паднеш, та да и удариш главата и да се осъзнаеш, че какво ще прави Бургас без клоун, а и все пак трябва да има кой да пише поръчкови статии, а такива поръчители се вижда има многоооо.Пази се Керанке защото някой за да разбере че е умен трябва да има прости хора, а ти се еталон за ПЮРОСТОТИЯ, който трябва да се пази в стъкленица като метериологична мярка да не вземш да се развалиш:):):):):):)
6.
Иван Стоев
30.05.2012 19:21:30
4
14
Писанията на "журналистката" не са журналистически, а споделяне на лично мнение. Относно шествието - никое училище не е длъжно да участва в шествието! Желанието се заявява от директора и педагогическия екип! Изобщо не се взима мнението на родителите, защото при 3-ма родителя има 5 мнения, а при 700!?! 24 май всички училища са длъжни да го отбележат - в училище или с участие в шествие. Явно директорката и педагогическия съвет са избрали второто. Не смятам, че отсъствие от шествие е причина за някакво наказание.
Относно жалбата на родителите: родителите освен да търсят негативи, да имат претенции и да се жалват - друго не правят! Ако им кажеш да се включат в някакво мероприятие, да направят изложба, да подпомогнат с труд училището - заети са много... Знаете ли с какво? Ами с клюки и интриги. Аз се обзалагам, че голяма част от родителите изобщо не са наясно какво се е случило, защото това бяха 4 почивни дни и за повечето от тях беше некомфортно да си заведат децата дори на празник в училището!
Лично моето мнение е, че "журналистката" обслужва нечии интереси.
Аз съм страничен човек, но като чета статията разбирам с колко много злоба е написана.
5.
!!!
30.05.2012 19:10:59
0
13
Не се безпокойте,щом Виолета Илиева се е сезирала,значи има някой неин некадърник,който чака да го назначи за директор.В противен случай пак щеше да каже"Няма да отговарям на въпросите Ви".Само наблюдавайте и ще видите какъв пророк съм!
4.
ха,
30.05.2012 18:27:24
3
12
този Ви обидил, онзи Ви обидил, този ще съдите, онзи ще съдите... пък много взехте да го раздавате като ощипана госпожица. Без да съм от почитателите на въпросната " Луда директорка" както я описахте, то авторката на тези материали още от първия направо крещи: Осъди ме, Рени/ Радка Николова, осъди ме и повече не ме мисли!
Много си нагла Керанке!
3.
Кирил
30.05.2012 18:20:59
1
12
Научете се второто Св се пише малко, демек "Св. св. Кирил и Методий"!
2.
реабилитилан
30.05.2012 18:10:06
3
17
Като чета в последно време епистолярната лирика на Касабова мисля, че нещата отиват към резултата от 2001г.
1.
?
30.05.2012 16:45:36
5
15
За каква реабилитация на авторката става дума, питам аз и отговор не чакам, защото всички знаем как тя обича да пропуска думите покрай ушите си и да изопачава истината. Съдът в Страсбург не Ви оневини, просто изказа становище, че сумата, на която са Ви осъдили е малко по- голяма. Не всички имаме къса памет като Вас!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Пепи Еврото навремето бил шеф на Гешев – наказал го с командировка в Перник Причината за санкцията - "не подписах едно обвинение" Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Какво се случва с карнобатския земеделец, опитал да продаде дрога за 1 млн.лева на ченгета под прикритие Кирчо Делев остава в ареста  Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Войната в сянка между Израел и Иран излезе на показ. Какво следва? Атаката на Иран разпали страхове, че войната в Газа ще причини регионален хаос Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Иван от Камено се покая за тази катастрофа, отнела човешки живот в Айтос, получи 6 години затвор Присъдата му ще бъде намалена с 1/3 заради реда на протичане на съдебното производство  Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Бургазлия с екзотично предложение за Синята зона, старите собственици да паркират с приоритет Не може новодомците да са по-привилегировани от нас, живущите в домовете си от 25 и повече години, казва гражданин с инициали Г.А. Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори