×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Луда директорка забрани шествие за 24 май, разпусна учениците и разплака родителите


Луда директорка забрани шествие за 24 май, разпусна учениците и разплака родителите
Радка/Рени Николова е най-новият срам за бургаската просвета, който едва ли ще бъде простен от възпитаници и учители на най-старото училище в Бургас – СОУ „Св.св.Кирил и Методий“, снимка Бургас нюз
24 Май 2012, Четвъртък, 20:50 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимка: Бургас нюз

Радка/Рени Николова е най-новият срам за бургаската просвета, който едва ли ще бъде простен от възпитаници и учители на най-старото училище в Бургас – СОУ „Св.св.Кирил и Методий“

За първи път в столетната си история най-старото училище на Бургас – СОУ „Св. св.Кирил и Методий“ не се включи в празничното шествие послучай 24-и май. Скандалът е безпрецедентен и със сигурност ще доведе до уволнението на директорката Радка Николова, ако изобщо от РИ на МОН реагират на гневното писмо, което се подготвя от разплакани и безкрайно разочаровани родители.

„Имаме първолак – завърши с отлична грамота, купихме му най-хубавите дрехи, защото казаха, че ще манифестира. За нас това е по-важна дата от 15 септември, дойдохме с дядо му на „Богориди“ още рано сутринта, заехме хубави места и чакахме да мине, но не видяхме нито внучето си, нито дори и един плакат на училището, което сме завършили и сме горди, че сме негови възпитаници“, каза 63-годишната Добрина Тонева, която се оплака в редакцията.

И други родители ни алармираха за безобразието, сравнимо с остра форма на психично разстройство, завладяло директорката Николова. Днес учениците пристигнали в двора на гимназията облечени с черни панталони и поли, с бели блузи. Месец преди това ги карали да репетират и те били подготвени за паметния ден, в който ще представят школото. Вместо манифестация обаче те получили разпореждане от класните и Николова да се повъртят наоколо и да си тръгват. Срамът е огромен и необясним, смятат родителите, припомняйки, че десетилетия преди Радка Николова да застъпи като директор, училището е било елитно под ръководството на покойната Милка Николова - майка на настоящия кмет Димитър Николов.

„Не можем да забравим, че по времето на Милка Николова за едно място в първи клас се бореха 480 деца при прием от 80 бройки. Тя беше истински педагог – скромна, ерудирана и човечна. Тази просто се държи като една луда, в момента и за три паралелки в първи клас не може да събере кандидати, родителите знаят, че нивото е паднало тотално и не искат да записват тук будните си деца“, казват по-възрастните учители.

На всичкото отгоре Николова се срамувала от българското си име Радка и напоследък почнала да се изписва в документите като Рени и да крещи на колегите, ако някой случайно сбърка и я нарече Радка, обясняват още колеги и възмутени родители, които не искат да се знаят имената им. Бесове.бг разполага с магнетофонни записи на твърденията им. Справка в официалния сайт на училището показа, че Радка Николова действително се изписва като Рени Николова.

Причината да вгорчи празника и да разпрати по домовете учениците си Радка Николова обяснила с това, че училището било пренебрегнато от Общината да премине първо в празничното шествие, тъй като носело името на самия патрон на Деня – светите братя Кирил и Методий. Доста преди 24 май тя писала заплашителни писма до зам.кмета по образование Йорданка Ананиева, че няма да участва в празничното шествие, ако не й  даде първото място. Тази година нейното училище било поставено в списъка на 17-о, а тя претендирала, че било с висок ранг и заслужава първото и само първото, въпреки че рангът се определя от броя и авторитета на завоюваните награди от олимпиади у нас и в чужбина.

Ето какво казва Ананиева, която по принцип не влиза в подобни долнопробни конфликти предвид деликатния си характер: „Всичко, за което ме питате е вярно. Постъпката е нелогична, некрасива, болно ми е, защото това е моето училище“, каза тя.

Преди да влезе в екипа на кмета Николов през 2007 г., Ананиева бе дълго време психолог на гимназията, а след трагичната загуба на Милка Николова, която си отиде от злокачествено заболяване в разцвета на творческите си сили, Ананиева бе посочена единодушно от колектива за вр.и.длъжността директор до обявяването на конкурса. Радка Николова е близо десет години директор, но при нейното ръководство, всеобщото мнение е, че буквално дърпа школото назад и го принизява с подобни просташки изпълнения.

От дирекцията по образование в Община Бургас обясниха днес, че подредбата на училищата за парада се извършвала всяка година след заседание на директорите и това не е еднолично решение на Ананиева. Винаги на първите места се подреждали училищата, които чествали юбилейни годишнини, след това се редували през 6-7 групите на училища, които имат духова музика, за да бъде огласян през цялото време маршрута между пл.Тройката и Охлюва при Морското казино. Напр. м.г. последни дефилирали елитните гимназии като английската и немската, както и ОУ“В.Априлов“. Никой досега не се е сърдел, защото целта е наизлязлото множество в центъра на града е да види всички възпитаници и просветните им водачи. Винаги гражданите са оставали от началото до края, за да се насладят на красивата гледка от усмихнати лица с цветя.

„Днес аз марширувах с 5-годишната си внучка Виктория и след финала я разходих в морската градина, за да й покажа най-важното от тази дата – напр. пред паметника на Петя Дубарова заварихме ученици и учители от Търговската гимназия, пред паметника на Кирил и Методий видяхме представители на други три училища – никой не ги е организирал, просто това е била тяхната потребност. Поздравявам колегите си, че дават светъл пример и съм огорчена, че г-жа Радка Николова действително ме заплашваше по начин, който не й прави чест“, каза Йорданка Ананиева.

„Ако Милка Николова вижда и чува какво се случва в училището, което ни завеща, ще се обърне в гроба си“, коментираха възмутените родители днес. От уста на уста тази вечер скандалното поведение на приемничката със същата фамилия върви из заведенията с баловете и става все по-украсено и по-украсено.

Ние, от Бесове.бг, очакваме до 27 май началничката на регионалния инспекторат на МОН Виолета Илиева да излезе с официално становище по случая с Радка Николова.


В категории: Разследване


84
Коментара по темата
84.
Ай-ай
08.02.2024 18:03:57
0
0
Тя пък Виолета Илиева е едно "цвете"!??
Много по-зле от Николова, но е изпечена...
Рибата се вмирисва от главата!
83.
колежка
02.02.2013 19:22:25
0
4
ама това директорка ли беше, посмешещи на всички в училище,парадираше с младите момчета с които имала връзки ,постоянно на екскурзии, санаториуми,спа-центрове,масажи и какво ли не още,за всичко друго мислеше но не за училище.....
82.
колежка
02.02.2013 19:22:24
0
4
ама това директорка ли беше, посмешещи на всички в училище,парадираше с младите момчета с които имала връзки ,постоянно на екскурзии, санаториуми,спа-центрове,масажи и какво ли не още,за всичко друго мислеше но не за училище.....
81.
съгражданен
28.01.2013 13:50:08
0
1
Вие сте г-жо Илиева,махайте такива гнусотии,които са за посмешеще на кой ли не,и образа на образователната институция пада заради такива лайнярии...
80.
съгражданен
28.01.2013 13:50:08
0
2
Вие сте г-жо Илиева,махайте такива гнусотии,които са за посмешеще на кой ли не,и образа на образователната институция пада заради такива лайнярии...
79.
записки
22.01.2013 09:19:37
0
2
Записки на българския учител":
Всичките тези факти (както и другите материали за СОУ "Н. Вапцаров"-Приморско) са разказани от лицето Стоян Николов Налбантов, а тук са само ПРЕРАЗКАЗАНИ от друг човек.
____________________________
ЕЛКА БОГДАНОВА - чистачка
Директорът бил принуден да крие връзката си с нея, за да не се компрометира, още повече че мъжът на Елка бил циганин. Много пъти Налбантов е трябвало да лъже, че нямал нищо общо с нея - било го гнус от нея само като си представел, че тя е правела секс с циганин. Но за повечето хора връзката им е публична тайна. Всъщност Елка е леко малоумна и има някакъв дефект в говора, поради което много хора я мислят за циганка, защото говори с акцент и трудно комуникира на български.
Обикновено за да правят секс Налбантов я вика при себе си под предлог, че трябвало да почиства дирекцията. Другите чистачки са свикнали с тези техни срещи и имат негласната уговорка дирекцията да се почиства от Елка. След подобни срещи обикновено й се подиграват, че много се била забавила - какво толкова са правили там, защо била зачервена, а дрехите й раздърпани и т. н. Много пъти са били заварвани в дирекцията в интимни пози, прегърнати или в момент когато Налбантов я опипва по тялото. Веднъж, когато вратата на дирекцията е била заключена и двамата вътре интимничели, на вратата се почукало много силно. Елка се изплашила, скочила и побързала да излезе. Тогава Налбантов се скарал на влизащия, защото ги бил прекъснал. Казал, че точно тогава Елка го била опипвала по половите органи и вече се канела да му разкопчава панталона, но колегата ги бил прекъснал.
Мъжът на Елка подозира за връзката й с директора - много хора са му донасяли, че тя е любовница на Налбантов. Затова той често я биел и й забранявал да ходи на работа за дълги периоди от време.
Преди да дойде на работа в училището Елка се е занимавала и с проституция. Споделяла е, че е имала тежко детство и че поради бедност е била продадена на сутеньори, които са я принуждавали да проституира.
Елка е известна и с това , че е клептоманка. Най-редовно я привикват в полицията за кражбите, които стават в града и училището. Била е и следствена заедно с мъжа си за извършена съвместно с него кражба от някакъв турист.
Откакто е на работа в училището много пъти е крадяла различни вещи от дирекцията включително и пари от касата на директора. Всички са свикнали с това и знаят, че ако нещо изчезне, то е неизменно свързано с клептоманията на Елка. Налбантов знае за всичко това, но е принуден да я търпи и прикрива.
78.
колега
05.01.2013 15:29:38
0
2
ДО кога ще го държите този некъдърникНалбантов,при всички власти той е като олиото.Само "мозъка му"ражда глупости с кой е спа ,кой ще бъде на ред...до кога ще се търпи този лайнярррр.Нима кадър незаменим ееее...Време е да дойде друг.........
77.
колега
05.01.2013 15:29:37
0
2
ДО кога ще го държите този некъдърникНалбантов,при всички власти той е като олиото.Само "мозъка му"ражда глупости с кой е спа ,кой ще бъде на ред...до кога ще се търпи този лайнярррр.Нима кадър незаменим ееее...Време е да дойде друг.........
76.
...
04.01.2013 11:10:29
0
2
Това наистина трябва да спре - разни боклуци там, директори и пр, да разиграват инспекторатите и да не могат да ги уволнят. Нужна е нова законова уредба за въвеждане на мандатен принцип при назначаването и освобождаването на директорите на училища. Толкова ли е трудно да се направи това?! И сега нямаше да си играем да обсъждаме този боклук като че ли кой знае какво станало! Вижте тая статия, тя обсъжда точно такива проблеми:
-------------------------
Представители на националното ръководство на училищния синдикат „Подкрепа” заявиха, че никой не може да контролира училищните директори. Бяха цитирани случаи в които директорите на някои училища грубо нарушават закона и никой не им търси сметка. Мнението на синдикалистите е, че трябва да се премине на друга система за избиране или назначаване на директорите и тя да бъде мандатност.

Лидерите на учителския синдикат „Подкрепа” Илиян Петров и Георги Жожев разказаха как СУ „Петър Берон” – Тополовград, директорът задължил подчинените си да си пускат отпуск за Деня на народните будители, когато за цялата страна този ден е почивен и учителите не са длъжни да са в училище.

В други училища директори уволнявали и назначавали по свое усмотрение, което е в разрез с правилника. И това са предимно директори, които нямат необходимият опит да заемат такъв пост.

Освен това делигираните бюджета дават право на директорите да заплашват непослушните, да им намалят заплатите или направо да ги уволняват. Големи нарушения се допускат и при извършване на капиталните ремонти защото такова перо в делигирания бюджет няма.

Според учителския синдикат „Подкрепа”, 4 000 са директорите, които просто са заковани за постовете си и кадърни или не, никой не може да ги мръдне от там. Призива към присъстващите на срещата учители беше да не си мълчат, а да уведомяват съответните органи за подобни нарушения.
75.
Налбантов пасти да яде
11.12.2012 07:35:35
0
5
Тия директори някой наистина трябва да ги вкара в правия път, защото те се самозабравиха. Вижте какво става в Китенската детска градина, където директорката въдворява ред като раздава юмруци наляво надясно, а учителите са изплашени и не смеят да протестират. Какво прави през това време г-жа Виолета Илиева от РИО - прави се на приятно разсеяна: ама това не било вярно. Как да не е вярно г-жо Илиева? Вижте кореспонденцията между учителките София Вълчева от Китен и Росица Бъчварова от Приморско - и двете синдикалистки и се чудят какво да правят с тая смахната и агресивна директорка:
__________________
(статия в бургаски е-вестник)
НЯМА ЛИ КОЙ ДА СПРЕ БОКСОВИТЕ МАЧОВЕ В ЦДГ – КИТЕН!?
_____________
В ЦДГ – Китен се устройват боксови срещи между учителите и директорката, където директорката е неизменен победител.
София Вълчева вече е предоставила цялата документация по тоя въпрос на медиите и КНСБ и се вижда, че нещата наистина са много сериозни. Затова и в КНСБ (все още тайно) наистина се готви процедура за "импийчмънт" на въпросната директорка, която раздава юмруци наляво и надясно. Но не знаем защо някой някъде е решил да не се разлайват кучетата и всичко да мине мирно и тихо без хората да разберат подробности за боксовите мачове с главен герой и победител в крайното класиране - директорката на ЦДГ "Пролет" гр. Китен. Това е всеизвестно и вече никой не го крие. Имало било междуличностни търкания - пълни глупости! Вижте част от кореспонденцията на София Вълчева с друг синдикален лидер от Приморско - Росица Бъчварова - учител по история в местното СОУ. Защо Вълчева моли Бъчварова да й помогне да я преместят в Приморско? - За да не я бият повече - това е!
___________
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Здравей! Имаме си големи проблеми с нашата директорка и се оплакахме на Янков. Той каза да опишем всичко в жалба и местата до които да я пратим. Една от тези, на които каза, си ти и затова утре с препоръчено писмо, ще ти пратим писмо до училището. Обади се на Янков, когато го получиш, защото той каза, че веднага ще дойде. Трябва да се действа бързо, защото ако разбере за писмото, директорката ни е способна и на физическа разправа. Ще станем за резил, на стари години и децата да ни се смеят, че учителките се сбили. Нетърпима е. Изобщо не иска и да чуе за нашите предложения. Каза, че щом кмета не подписал, тя да не е по-глупава, да подписва и всъщност дори не е разбрала за какво става въпрос. Не ни дава думата за нищо. Ни отчети за бюджета, ни колегиалност!
Налбантов, пасти да яде, пред тази. В Янков само ни е надеждата, защото всички останали, само си прехвърлят топката от един на друг. Приятна вечер, Роси! Гледай да не се разгласява още.
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
тел. 0878****** -Коцето КНСБ
(тук се има предвид Константин Янков - председател на Синдиката на българските учители към КНСБ - Бургас)
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Добре, но защо не влезеш в чата
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Получи ли съобщението?
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Да.
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Защото имам работи и гости, правя вечеря. Ще вляза по-нататък.
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
ок
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Обади ми се!
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Напиши ми номера си, че съм го изгубила. Моят е 0898******
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Всичко при вас наред ли е? Дадоха ли нещо за празника?
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
Нито стотинка, Роси. Има икономии, но не дава. Нито клас, нищо. И Янков уж, туй щеше да направи, онуй, а и той нищо. Ако се освободи място в Приморско, веднага ми се обади. Моля те!
РОСИЦА БЪЧВАРОВА:
Утре ще и се обадя на тая директорка. Дай ми
служебния номер.
СОФИЯ ВЪЛЧЕВА:
0550/3****
Тя е днес цял ден на работа, а утре е втора смяна.
74.
кръстникът
10.12.2012 15:12:23
0
3
Вече стана въпрос, че на времето една от връзките му беше Веселин Методиев - министър на образованието в правителството на Костов, а покрай това човекът си има и много други приятелства, познанства с известни хора, които пък от своя страна имат връзки и влияние в МС, НС и БАН. Вземи за пример само това, че Андрей Пантев му е кръстник и че покрай него Налбантов придоби кандидатска и после докторска титла без някой от въпросните комисии в БАН да му е чел "научните" разработки. Самият Налбантов се хвали, че щом Пантев гарантирал за него пред комисиите и всички единодушно били съгласни да подпишат протокола без на практика да има каквато и да е защита... А тук говорим за един тотално неграмотен и прост човек, който само заради това че е станал "доктор на науките" на практика няма конкуренция за директорския си пост в Приморско... Ужас някакъв! Само този случай е показателен за това на какво ниво е образованието ни и как и на какви случайни хора се раздават научни титли.
73.
кръстникът
10.12.2012 15:07:41
0
4
Проф. д-р АНДРЕЙ ПАНТЕВ – историк, преподавател в СУ "Кл. Охридски"
_____________________
Андрей Пантев и Стоян Налбантов се познават от много години, вероятно от времето, когато Налбантов е следвал във ВТУ, но истинското им приятелство започва в началото на 90-те години, когато двамата се засичат в ММЦ-Приморско по време на "общи акции за сваляне на мадами". Двамата много си допадат поради голямото сходство в характерите, общите интереси и начин на живот – и двамата били бохеми, любители на развлеченията, гуляите, алкохола, жените. Това са били и постоянните им теми за разговор – секс, разврат, алкохол, жени... Споделяли помежду си впечатленията си от тая или оная, с която били преспали и т. н.
Веднъж Налбантов усетил, че Пантев бил хлътнал здраво по една негова мацка – някаква млада рускиня. Пантев не скривал възхищението си от момичето и завиждал на Налбантов: "Бе как успя да я свалиш тая! Басси и мадамата! Направо върха!" Тогава Налбантов решил да му я пусне, като предварително подготвил нещата – успял да уговори момичето да се пусне на Пантев и да му вземе акъла от секс. Казал и на Пантев, че всичко е уговорено и че вече може да й се пусне. Нещата станали според уговорката и Пантев бил възхитен от случилото се. Още в началото по време на флирта, когато останали сами в стаята, мацката му се нахвърлила страстно и започнала да му сваля панталоните. После му извадила оная работа и започнала да му прави фелацио. Сексът продължил и с други варианти, като момичето се вживявало и се правело на много страстно и всеотдайно, въобще държала се така сякаш професорът бил единственият и най-желан мъж в живота й. Пантев бил възхитен, даже потресен от случилото се и говорел на Налбантов:"Какво направи бе, как успя да я накараш?! Ми тя направо ме разби, направо ми взе акъла! Басси путката!"
От този момент Пантев решил да се отблагодари на Налбантов, говорел му:"Да знаеш, направо ще те позлатя! Ще видиш, че аз не съм неблагодарен и умея да ценя услугите." Тогава Налбантов не му обърнал особено внимание и впоследствие забравил, че Пантев щял да му се отблагодарява. След известно време, около 1 година след това, Пантев се върнал от Италия и донесъл на Налбантов подарък – някакво скъпо марково палто от камилска вълна. Изрично казал, че това е подаръкът, който му бил обещал заради услугата, която Налбантов му бил направил. Налбантов бил вече забравил за случая с рускинята и му е било нужно известно време докато Пантев му припомни за какво точно става въпрос. От своя страна Налбантов бил много изненадан, че за такива дреболии могат да се правят такива скъпи подаръци. Това, че му бил пуснал някаква рускиня си е било в реда на нещата, толкова путки са били минали през него, защо да не му услужи с някоя или друга. Явно е, че Пантев бил взел нещата много насериозно.
Оттогава приятелството между двамата се задълбочава. Впоследствие Пантев става кръстник на Налбантов и семейството му. Двамата поддържат постоянна връзка, ходят си на гости в София и Приморско. Междувременно с помощта на проф. Пантев Налбантов защитава дисертационни трудове и придобива последователно през 1994 г. научна степен "кандидат на историческите науки", а през 1999 г. - "доктор на историческите науки". Дисертациите нямат никаква научна стойност, но това едва ли има някакво значение – никой досега не ги е прочел включително и комисията, пред която се е провела защитата. Най-важна в случая е била подкрепата на Пантев – щом той е гарантирал за човека, значи всичко било наред.
Интересното е, че когато става въпрос за проф. Пантев Налбантов не споменава нищо за неговите научни постижения, научни трудове, оригинални научни разработки и пр. За него проф. Пантев е само едно средство за успех, човек с големи връзки и влияние в София, който много му е помагал и на когото много дължи за кариерата си. И най-вече, разговорите касаещи личността на проф. Пантев са свързани изключително със секс, алкохол, развлечения, гуляи, разврат и пр.
Така например веднъж Пантев почивал в ММЦ-то в хотел "Нептун" заедно с любовницата си, някаква негова студентка. Заедно с тях в същият хотел имало и друга двойка техни приятели – един друг професор, който също бил с любовницата си. Казвал се Димитър Бочев. Този професор бил много известен философ и писател на разкази и есета. Бил близък приятел на д-р Желю Желев. През 60-те години Ж. Желев му бил преподавател в университета. В края на 60-те години г-н Бочев избягал в Зап. Германия, където живял около 20 години и след промените отново се завърнал в България.
По време на престоя си в Приморско двете двойки (Пантев, Бочев и любовниците им) прекарвали голяма част от времето си заедно, като към тях се присъединявал от време на време и Налбантов. Веднъж Налбантов и Пантев били заедно в кафе-сладкарницата на хотела и чакали останалите да дойдат при тях. Дошло само момичето на Пантев, но било много разтреперано и уплашено. После разказало какво му се било случило. Била отишла да извика другите двама, но заварила в стаята само проф. Бочев. Той я поканил да влезе, след което заключил вратата и скрил ключа. Момичето много се уплашило, защото мислела, че професора ще я изнасили. Той започнал да си разкопчава панталона, като й казвал да не се страхува, нямало да й направи нищо лошо. После си извадил пениса и започнал да мастурбира пред очите й. През цялото това време професорът наблюдавал реакциите на момичето, която очевидно е била много изненадана и стъписана. Явно е, че тези нейни реакции го възбуждали, но така или иначе той не й посегнал. След като свършил професорът отключил стаята и пуснал момичето да си ходи.
Докато разказвала какво се било случило Пантев и Налбантов буквално се превивали и тресяли от смях. После Налбантов се подигравал на проф. Бочев:"Бе какво си направил ти бе?! Кви са тия сеанси, кви са тия нестандартни изпълнения? Ми внимавай малко! Много си го изплашил това момиче!"
Пантев обаче се скарал на колегата си:"Как не те е срам бе? Ми ти по тоя начин се подиграваш на момичето, унижаваш му човешкото достойнство..." Казал и други такива умни мисли и прозрения, каквито само Пантев бил способен да измисли. Въобще Пантев много мразел да лицемери и открито споделял мнението си, показвал грешките и недостатъците на околните, независимо от неудобното положение, в което ги поставял.
Явно е, че пребиваването на двамата професори в Приморско не било лишено от емоции и случки от всякакъв род. На Пантев му се отдала възможност да си го върне на проф. Бочев, но се случило така, че се възползвал само Налбантов. Веднъж когато цялата компания била в кафе-сладкарницата на хотела, проф. Бочев станал и се запилял нанякъде като дал да се разбере, че скоро няма да се върне. След това станали и момичетата за да се приберат в хотела. Любовницата на Бочев казала, че ще си вземе един душ, на което Налбантов веднага отговорил, че щял да дойде и той под душа. Последвал разговор в тази насока уж на майтап, но Налбантов усетил, че мацката му се слага. В разговора от време на време се включвал и Пантев – започнали да говорят за групови изпълнения, тройки и пр. Когато момичето си тръгнало Налбантов и Пантев започнали да обсъждат положението, как да подходят, как да я свалят, кой да е първи, кой втори като през цялото време Налбантов убеждавал Пантев: "Чуй ми думата, тая е силно вътре! Веднага я усетих. Не видя ли как сама се предлага...Направо ще я скъсаме от ебане!" Като по-млад Налбантов отстъпил на Пантев привилегията да е първи. Пантев тръгнал към стаята на момичето, но много скоро се върнал. „Не мога бе, Стояне, не им става пишката. Я по-добре отивай ти! Ти си младо момче и по- ти прилягат такива авантюри." Налбантов само това и чакал. Изстрелял се в стаята на момичето, влязъл при нея в банята и останалото било ясно – див и необуздан секс под душа.
Веднъж, когато били на някакъв исторически семинар или симпозиум в Русе, Налбантов и Пантев били настанени в един апартамент на някакъв хотел. Тогава докато Пантев правел секс с някаква мадама, Налбантов, който бил в другата стая чувал реакциите му. Пантев бил възмутен, че жената се преструвала на влюбена и страстна и имитирала оргазъм и й се разкрещял:"Какво ми ахкаш и охкаш! Не виждаш ли, че хуя ми е мек и никаква работа не върши? Толкова ли за прост ме вземаш?" Въобще Пантев мразел да го лъжат и лицемерят, ценял откритите и точни взаимоотношения и затова винаги казвал истината в очите на хората.
През август 1999 Пантев дошъл на гости на Налбантов в Приморско и той го настанил в дневната на училището – това е едно помещение до учителската стая, където учителите отсядат през междучасията предимно за да пушат цигари или ако имат повод – за да пият алкохол. Пантев спял на дивана, който за целта бил разтегнат като спалня и застлан с бельо от прислужничката на училището. На вторият или третият ден Пантев поръчал на Налбантов да му намери някоя жена за секс. Налбантов веднага се свързал с някаква местна мутра, който трябвало да докара проститутката. Човекът само попитал каква да бъде – българка, рускиня или гъркиня. Пантев предпочел българка. Когато докарал жената в училището сводникът се държал много грубо с нея и й казал, че професорът трябвало да остане много доволен. Ако нещо се оплачел от нея, щял да я скъса от бой. Преди секса, за да се настроят гледали известно време един порно канал на местната кабелна телевизия. (Телевизорът на училището се намирал в самата дневна, където било и леглото на Пантев). После започнали да правят секс на дивана, като през цялото това време Налбантов седял на няколко метра от тях на един стол и ги гледал.
Пантев бил известен с нетрадиционното си и разкрепостено поведение, постоянно скандализирал околните с изказванията си и с непредсказуемото си и скандално поведение. Налбантов много често е разказвал за един случай когато интервюирали Пантев и той започнал да говори цинизми. Тогава първо взели интервю от един професор, който започнал да обяснява нещо в следният стил:"Пък аз още от малък много обичам историята и реших като порастна да стана историк...". После интервюирали Пантев и той имитирайки предишния професор започнал да говори със същия старчески, флегматичен и изморен глас:"Пък аз още като бях малък... много обичах да еба... и реших като порастна да стана голям ебач." Всички присъстващи се стреснали, камерите веднага били изключени и интервюто спряно. През пролетта на 1999 по време на Косовската криза отношенията на Пантев с управляващите стават много обтегнати. Тогава той открито обвинява правителството за проамериканската му позиция и прави изказвания в подкрепа на сръбската кауза. Някъде по това време се засилва и кампанията на управляващите срещу Пантев с цел да бъде изгонен от апартамента на БОДК, където той живее от много години. Тогава президентът Петър Стоянов стоял настрана от този конфликт и се опитвал да поддържа приятелски отношения с Пантев. На един коктейл двамата се срещнали и президентът се опитал да заговори Пантев като явно искал да демонстрира, че е приятелски настроен към него. Но Пантев само го изгледал подигравателно и започнал да си изтърсва пепелта от пурата в джоба на сакото на президента и му казал:"Пешо, Пешоо, аз с физкултурници не разговарям." (т. е. не си на моето ниво за да разговаряш с мен. Бягай и се скрий някъде).
Пантев гледал на света около себе си като на някакъв голям абсурд, нещо като един безкраен карнавал и тържество на човешката глупост. Постоянно давал потвърждения за това. Оценявал тежкото положение на България и помощите на Запада по следния начин:"Стояне, ами тези хора ни хранят бе! Ний само мързелуваме, лъжем ги че умираме от глад и те ни вярват и работят вместо нас. После изяждаме помощите им и пак ги лъжем, че сме много зле и те пак ни обещават нови траншове и пак работят заради нас за да могат пак да ни нахранят. ТОЛКОВА ЛИ СА ПРОСТИ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ УСЕТЯТ КАК ГИ МАМИ
72.
!!!
10.12.2012 10:54:11
0
4
ЖАЛБА

От група родители на ученици в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”

За пореден път ръководството на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас показа, че за него няма правила и че личните амбиции на г-жа Рени Николова са над всичко. Въпреки желанието на децата да участват в манифестацията за 24 май и тренировките по време на учебни занятия, водено от емоции, ръководството на училището пренебрегна всеобщия празник и разочарова родители и ученици, като го замести с импровизирано шествие в двора на училището.

Възмущението ни е още по-голямо, тъй като патрон на училището са светите братя Кирил и Методий и отсъствието на възпитаниците му от участие в най-светлия български празник е недопустимо.

Възмутителен е и фактът, че решението е взето еднолично, без мнението на учители, ученици и родители.

Това, за съжаление, не е първата демонстрация на недостижимост и безотговорност от страна на ръководството, но с него чашата на търпението ни преля.

Проваленият финал на учебната година идва след серия от разочарования. Може би това е единственото училище в града, където в началото на учебната година първи и трети клас посещаваха една и съща занималня. Едва след намесата на общината, проблемът беше разрешен. Това е единственото училище в България, където въпреки разпоредбите на Министерство на здравеопазването първокласниците са на две смени. Това е училището, в което умишлено се поддържа едно средно ниво на образование, с цел учениците да не се прехвърлят в по-престижни учебни заведения. Училището, което не толерира и участието на децата в състезания, да не говорим за организация или предварителна подготовка.

Липсва какъвто и да е вътрешен ред в сградата, въпреки че от родителите се събират пари за охрана. По коридорите няма дежурни учители и цари анархия – деца, качени върху радиаторите в коридира, а зад тях широко отворени, необезопасени прозорци. Застрашително се поклащат картини с наполовина счупени стъкла в коридора към стола на учебното заведение. Може би средствата се харчат приоритетно за личен пиар на директорката по местни телевизии и радиа, вместо за образователна дейност и осигуряване на безопасни условия на работа.

Очевидно е, че едно от най-елитните училища някога, се крепи на старата си слава и не се развива по никакъв начин. Не е далеч времето, когато ще остане без ученици, предвид факта, че желаещите да учат в СОУ„Кирил и Методий” намаляват с всяка изминала година. Основната причина е, че вместо с таланта и постиженията на възпитаниците си, то вече е по-известно със своеволията на директорката си.

Похвално е, че се издава училищен вестник, но няма ли учители, които да научат децата на правопис? Ако думата „весник” изписана вместо „вестник” беше сгрешена само на едно място, бихме помислили, че е печатна грешка, но на две места, със сигурност е правописна. На това ли учат децата ни?

На нас ни пука за училището, което възпитава нашите деца! А на вас?

Разчитаме, че ще ни подкрепите за промяна в положителна посока. В противен случай ще бъдем принудени да вземем нещата в свои ръце – най-лесно е да преместим децата си вкупом в друго училище.

С уважение: Група родители

Бургас 24 май 2012 г.



Сподели:
71.
71
09.12.2012 10:28:02
0
2
Из "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ"
___________________
ВЕСЕЛИН МЕТОДИЕВ - бивш министър на образованието и науката – 1997-1999 г.
Налбантов и Веселин Методиев са лични приятели. Налбантов постоянно парадирал и се хвалел с това приятелство. Понякога карал Методиев, когато имал да му съобщи нещо лично, да го направи чрез Инспектората в Бургас. Тогава Методиев се обаждал на тогавашната началничка на РИО Снежана Пренерова и я карал да предаде на Налбантов някаква лична информация – примерно, че щял да идва в Приморско и искал да се види с Налбантов или Налбантов да дойдел в София за да си поговорят. Винаги, когато по някакъв повод говорел с Пренерова, Методиев я питал: “Как е Налбантов? Какво прави?” Карал я да му предаде много поздрави и т. н. С това Налбантов искал да натрие носа на Пренерова – тя трябвало да разбере, че фактически не тя командвала, а той. Пренерова от своя страна умирала от яд, че Налбантов имал такива големи връзки и много се страхувала той да не я измести от поста й.
Налбантов винаги е подчертавал, че министрите са били все негови стари приятели, на които винаги можел да разчита. Специално с В. Методиев отношенията им са били толкова близки, че заедно са сваляли мадами. Много често е разправял за един случай, когато двамата сваляли две студентки и за целта били наели хотелска стая в един хотел в Китен. Тогава министърът бил с едното момиче на едното легло, а Налбантов с другото момиче - в другото легло.
Общо взето Налбантов не останал доволен от министъра, защото бил много вързан и не можел да сваля мацки - така цялата организация на мероприятието се паднала на него. Този случай Налбантов коментирал така:
"Е как може да е толкова вързан бе, станал цял министър, а не може да наебе една путка!? Ох, докога ще съм жив да ги оправям тези некадърници, докога ще ги нося на гърба си!?..."
Той ако бил министър, какви чудеса щял да направи...
Налбантов поддържа приятелски връзки и с Румен Вълчев – бивш зам. министър на образованието (1997 – 1999 г.). Румен Вълчев открито демонстрира неприязненото си отношение към министър Веселин Методиев, казва за него, че бил много прост, за нищо не ставал. През лятото на 1999 г. Румен Вълчев напуска министерството. Казал на Налбантов, че повече не можел да работи с прости хора. Налбантов се съгласил с него – В. Методиев наистина за нищо не ставал - не можел да сваля мацки: “Как може да е толкова вързан бе?! Станал цял министър, а не може да наебе една путка! Аз, ако бях на негово място какви чудеса щях да направя!” и т. н. и т. н. И двамата си попаднали на любимата тема и плюели министъра…
78.
брат'
70.
10
09.12.2012 10:11:33
0
3
67.
Учител-родител
08.12.2012 14:16:02

Рейтинг:
4
Колежки от камерния хор"В защита на Рени",с диригент В Милева и КГеоргиева
молим Ви сменете репертоара си.Няма да помогнете на Рени,само внасяте между нас -напрежение и храните у нея празни илюзии,че ще се върни. Знаем,че Ви е мъчно,но не за нея, а се страхувате.Колективът не търси реванш. Искахме тя да си ходи и сме
УДОВЛЕТВОРЕНИ.
69.
titi
09.12.2012 10:06:23
1
2
3.
Ела
09.12.2012 06:00:16

Рейтинг:
1
Поздравления, народе! Ликуваме в един глас всички! Чудесно е, че изразихте автентична емоция! Най-сетне - край на страха! И ако тук наистина са се осмелили да пишат действащи учителки от "К.и М.", то това е вече нов по рода си героизъм... На всички, омерзени и осквернени от Рени, както и на това хубаво училище, носещо святото име на братята, пожелавам най-доброто оттук нататък!
72.
Коя е Виолета Илиева?
08.12.2012 20:40:42

Рейтинг:
1
Г-жо Илиева, този текст е бил писан и публикуван много преди вие да станете шеф на РИО, следователно не е бил замислян като удар срещу инспектората и началника му, а е бил представян като един от многото преразказани истории чути от Налбантов. Вероятно сте запознати с текста, наясно сте какви глупости е говорел по ваш адрес Налбантов и въпреки това продължавате да го защитавате. Обяснете ни, в името на какво го правите! Нямате ли поне малко чувство за лично достойнство?
_________________
"... 7-8 месеца по-късно имах назначена проверка от инспектората. Аз естествено бях притеснен дали ще се представя добре. Тогава Налбантов ме успокояваше по следния начин: "Не се притеснявай! Разбери, тази инспекторка не идва при теб – тя идва при мен, за да я чукам". Т. е. проверката била фиктивна, само повод за осъществяване на любовна среща. Инспекторката се казваше ВИОЛЕТА ИЛИЕВА – специалист по професионална подготовка. За целта Налбантов състави един много сложен сценарий, по който трябвало да протече проверката: Когато инспекторката дойдела те щели да се заключат в дирекцията, той щял да я напие с алкохол, за да се поотпуснела и след това щял да я съблече и да правят секс. През това време аз трябвало да си карам часовете нормално, както винаги. Към 11 ч. след като часовете ми свършели трябвало да вляза при тях в дирекцията. Те вече щели да са свършили със секса, щели да бъдат облечени и да ме чакат, за да направим разбор на часовете ми и да попълним необходимата документация, все едно че наистина е имало проверка.
Право да си кажа, тогава му повярвах. Мислех си, че всичко ще мине така, както той го е предвидил по сценария. Дори не ме интересуваха моралните аспекти на въпроса. Единственото, което исках, беше тази жена да не влиза в часовете ми и затова искрено се надявах "сценарият" да се осъществи...
За съжаление "сценарият" не се осъществи (то кога ли съм имал късмет). Инспекторката дойде и си проведе проверката по най-прецизен начин. По нищо не личеше, че проверката е фиктивна или повод за осъществяване на любовна среща. Иначе Налбантов казва, че когато останал с нея насаме в дирекцията я бил понатиснал, хванал я тук-там за тялото, но не срещнал отклик и затова я оставил. Според мен много по-вероятно е инспекторката да го е отблъснала още при първите му опити за интимен контакт. Впоследствие, когато станеше въпрос за Виолета Илиева Налбантов се опитваше да наложи мнението, че уж тя много го търсела, но той не й обръщал никакво внимание и затова тя му била обидена. Като цяло това противоречи на стандартните му коментари относно служителките от Инспектората, които общо взето звучат по следния начин: "Тази съм я чукал, а тази не съм я чукал. Тази ми се натиска, ама нямам време да й обърна внимание..." Ясно е, че между Налбантов и Илиева е нямало нищо интимно, а само намерения от негова страна, които така и не са се осъществили."
71.
Бой последен е този!
08.12.2012 19:30:42

Рейтинг:
3
От преждеговорившата става ясно, че се случва нещо необичайно зад кулисите на това уволнение. Въпросната Рени все още не се е предала и води бой... до последната капка кръв. Пустия му кокал, трудно се дава! Моля информираните, дайте повече сведения за случая, за да станем и ние свидетели на тия последни и отчаяни опити на Рени да задържи кокала! Извикайте и рефер ако трябва - да брои за нокаута!
70.
РЕНИ
08.12.2012 18:11:14

Рейтинг:
4
Сти
68.
12345
09.12.2012 09:59:42
0
1
0.
РЕНИ
08.12.2012 18:11:14

Рейтинг:
4
Стига с тази манифестация?! Не разбрахте ли ,че тя бе капката ,с която преля гневът на родителите.
Стига да търсиш вина в Ананиева и Илиева,не са ми приятелки,но поздравявам Илиева.
Оплакваш се ,че "6 месеца живееш в психологически стрес".Нас повече от десетилетие'ежедневно ни стресираш и
мачкаш.Сега пак продължаваш да ни плашиш с решението на съда и твоите приятелки да ни изнудват да правим подписка в твоя подкрепа.
Знаем как се вземат решенията и как ни караш да ги изпълняваме.Сега Казваш,че ние решаваме ,а ти горката изпълняваш нашите решения.Е това, ако не е ЦИНИЗЪМ?!!
Чистачките и техниците сега споделят как ги използваш,като домашни прислужници.
Рени,приеми факта,че няма да си директор.Това което правиш сега не е сила на духа,а липса на капка достойн - иство и ...
Не унижавай приятелките си, не ги вкарвай в циркови изпълнения.
Приеми реалностите и си НАУЧИ УРОКА.
69.
Сбогом Рени!
08.12.2012 15:46:12

Рейтинг:
2
Ко
67.
12345
09.12.2012 09:56:27
0
3
65.
Директорска болест
08.12.2012 08:58:52

Рейтинг:
2
Директорката ви е страдала от т. нар. "директорска болест". Тя е характерна най-вече за директорите на училища, които ако се задържат дълго време на поста си изперкват. Вижте аналогичен случай с директора на СОУ - Приморско:
_______________

Из "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ" - или българското образование такова, каквото го видях...
______________
Налбантов живее в състояние на постоянен страх – мания за преследване или нещо подобно. Той е крайно подозрителен към учителите. Смята, че те са неговите главни врагове. Това били хората, които му желаели злото и постоянно мислели как да го свалят от директорския пост. Във всяко тяхно действие той съзира скрита заплаха за себе си. Затова постоянно следи учителите и иска да разкрие “скритите им замисли” и “коварни планове”, които те крояли против него.
В тази връзка Налбантов не търпи чуждото мнение. Иска всичко да е под негов контрол, да е предварително съгласувано с него. Затова не понася, когато по време на събрания някои учители изкажат някакво собствено, независимо или критично мнение. Това се възприема от него много болезнено, като предателство, едва ли не като покушение срещу живота му. Как можело някои си сульовци-пульовци да си изказват мнението!? Кои са те че да му дават акъл на него – НА САМИЯТ ДИРЕКТОР!? Цял ден Налбантов не е на себе си. В такива моменти се затваря в дирекцията и подтиска мъката си като се налива с алкохол. Обикновено това става в присъствието на определен кръг негови хора, които го успокояват. Основната тема за разговор е поведението на “заговорниците”. Как не ги било срам, кои са те, че да имат претенции, що не си налягат парцалите. Налбантов е направо разярен и дава пълна воля на чувствата си: “Ще ги унищожа бе! Ще ги убия бе! Направо ще ги смачкам тия боклуци! Ще запомнят те кой е Стоян Налбантов! Тия хора трябва да разберат – аз съм директора в това училище и каквото кажа аз това ще става!…Какво повече искат тия хора бе!? Работа им давам, заплата им давам. Ако не съм аз ще умрат от глад. Толкова много съм направил за тях! Как може да са толкова неблагодарни?!” Учителите, за които става въпрос и които Налбантов възприема като заговорници и негови лични врагове са З. Гайкова, Н. Тодорова, П. Пеева, Р. Бъчварова, П. Пеев, Д. Рашева (последната вече не работи в училището) и др. Обикновено в такива случаи “заговорниците” не разбират какви големи мъки са причинили на директора. Те просто са изказали някакво свое собствено мнение без да влагат в това някакви лоши мисли към когото и да е – най-малкото към Налбантов и затова не могат да предположат, че са направили нещо нередно.
В тази връзка много комичен е случаят с Петя Пеева. Нея Налбантов я мрази, само защото му сядала на стола в учителската стая – става въпрос за стола на председателското място, откъдето Налбантов ръководи педагогическите съвети и другите мероприятия в учителската стая. През междучасията и въобще през останалото време, когато няма събрания, на този стол обикновено сяда Пеева. Това се възприема от Налбантов като провокация и предизвикателство срещу него и властта му. Така Пеева му се била подигравала, смята той. “Коя е тя, че да ми сяда на стола бе!? Как може да има такава наглост, да сяда на стола на директора – НА САМИЯ ДИРЕКТОР!?… О неее, тя ще разбере с кого си има работа! Направо ще я унищожа! Тия хора трябва да разберат – един директор има в това училище и тоя директор се казва Стоян Налбантов!”… Но Пеева не знае какви “големи” недоразумения е предизвикала и продължава да си сяда на въпросния стол. Проблемът идва и от това, че няма кой да й каже да не го прави.
Явно е, че при Налбантов са налице симтомите на т. нар. “директорска болест”. Според някои мнения това не е болест, а един вид професионална деформация, но повечето специалисти са на мнение, че “директорската болест” си е чиста проба шизофрения и то в една от нейните тежки форми. Болестта се проявява рано или късно при хората на ръководни длъжности. Всеки, който е общувал с директори е забелязвал, че в определен момент тези хора започват да издишат и да превъртат – нещо им става. Обикновено първите симптоми се проявяват до два-три месеца след като лицето е било назначено на ръководния пост. Именно през този период познатите на болния констатират, че той много се е променил и вече не е същият човек както преди. Това е в резултат на някакви трансформации в мозъчната кора на болния, които го карат да загуби способността си за логически разсъждения и адекватно чувство за реалността около него. Болният започва да живее в някакъв илюзорен свят, който няма нищо общо с реалността. По цял ден прекарва времето си като се възхищава от себе си и се самовъзвеличава: “Как може да съм толкова гениален! Как може да съм толкова велик! Ако не съм аз светът ще пропадне!” Иначе болният е сериозно загрижен за съдбата на околните. Той най-искрено се чуди: ”Какво щяха да правят другите, ако мене ме нямаше! Добре, че съм аз, иначе без менe са заникъде!” Най-искрено той споделя с подчинените си какъв голям късмет са имали с такъв способен шеф като него. И най-важното, той си вярва, че е така. Непрестанно мисли по този въпрос – как можело неговите подчинени да са такива големи късметлии… Болният изцяло загубва способността си за водене на нормален разговор, за диалогичност, за водене на спор с излагането на необходимите доказателства и аргументи. Той е абсолютен монологист, признава само собственото си мнение, собствените си доводи и аргументи, а другите хора… те трябва само да го слушат и да изпълняват. И ако някой се осмели по непредпазливост да му противоречи, става нещо страшно. Тогава болният загубва контрол върху себе си и изпада в някакъв необуздан и първичен бяс. Започва да крещи, да вика, да заплашва. Държи се като малко дете, на което са му взели играчката. В такива случаи трябва да му се извиниш, да му върнеш “играчката” и да кажеш, че повече няма да правиш така – иначе тежко ти, с тебе е свършено… Последиците от тази болест са много тежки. Постепенно болният изцяло загубва човешкия си облик. Той вече не може да изпитва нормални човешки чувства, защото целият му живот е подчинен на една болезнена фикс-идея – как да се задържи на власт, как да властва над другите. Нищо друго не го интересува, защото ако не е на власт животът му загубва всякакъв смисъл… За съжаление тази болест е нелечима, или поне, не е известно някой досега да се е излекувал от нея. Възможно е един ден науката да измисли лекарство против рака, но против “директорската болест” едва ли ще измисли нещо.
64.
joro
07.12.2012 19:43:28

Рейтинг:
2
И на Н
66.
66
07.12.2012 20:35:32
0
2
а някой трябва да ги вкара в правия път, защото не е само тая директорка, която е правела каквото си иска. Време е да се помисли наистина за мандатност на тази длъжност. Ето една статия на Блиц за проблемите с директорите:
-------------------------
Представители на националното ръководство на училищния синдикат „Подкрепа” заявиха, че никой не може да контролира училищните директори. Бяха цитирани случаи в които директорите на някои училища грубо нарушават закона и никой не им търси сметка. Мнението на синдикалистите е, че трябва да се премине на друга система за избиране или назначаване на директорите и тя да бъде мандатност.

Лидерите на учителския синдикат „Подкрепа” Илиян Петров и Георги Жожев разказаха как СУ „Петър Берон” – Тополовград, директорът задължил подчинените си да си пускат отпуск за Деня на народните будители, когато за цялата страна този ден е почивен и учителите не са длъжни да са в училище.

В други училища директори уволнявали и назначавали по свое усмотрение, което е в разрез с правилника. И това са предимно директори, които нямат необходимият опит да заемат такъв пост.

Освен това делигираните бюджета дават право на директорите да заплашват непослушните, да им намалят заплатите или направо да ги уволняват. Големи нарушения се допускат и при извършване на капиталните ремонти защото такова перо в делигирания бюджет няма.

Според учителския синдикат „Подкрепа”, 4 000 са директорите, които просто са заковани за постовете си и кадърни или не, никой не може да ги мръдне от там. Призива към присъстващите на срещата учители беше да не си мълчат, а да уведомяват съответните органи за подобни нарушения.
65.
geri
06.12.2012 11:40:25
0
4
Празнувайте,бургаски деца и колеги на Радка Николова.На 3 декември тази директорка най-после беше освободена от длъжност!Истина е,тя вече няма да налага своите правила,всичко свърши!
64.
Nadejda
15.09.2012 00:00:13
3
1
Az sam ot towa uchilishte i iskam da wi kaja , vhe ste razbrali pogreshno! NIE NE SE QWIXME TAM , ZASHTOTO TRQBWALO DA BADEM POSLEDNI .. TA TOWA E NASH PRAZNIKK TRQBWA DA SME PARWI NE POSLEDNI ! NE GOWORETE NESHTO , KOETO IZOBSHTO NE E WQRNOO!!!!!!
63.
папурка
01.07.2012 12:00:50
0
2
Папурчо, вземи ме в своята ладия лека... А ти като взе радка на ладията лека тя таз ладия не се ли обърна :))) ако не е се е, очаквай да се прекатурне ладията, демек надявам се ни секс, ни екс да я спасят рачето от уволнението
62.
Йеееееееее
18.06.2012 19:39:05
0
3
Папурчо,ти си гениален!Ма тя Рада Николова не знае френски бе,проста е като твърдишка пръчка,иначе цомбите съвсем не обича да си ги прибира в сутиен,пуска си ги ей тъй,на,хората да си ги гледат,и,прав си,Папурчо,големи са и,като виме.Много са желаещите да сучат.Само дето я мъчат,жената,да бъде на този пост,то акъла си и е другаде.
61.
папурчо
18.06.2012 10:02:17
0
5
познавам я от дсйс за запознанства ГЕПИМЕ
там тя ме гепи и правихме луд секс
много е палава и има големи цомби
френският го знае перфектно
60.
Стоянова
16.06.2012 15:45:15
0
2
Към Гери/под номер 28/
Хайде да не обиждаме кварталните училища!Аз съм учител в едно такова училище и мога да ти кажа,че там учат много хубави деца. А тръгналите по лошия път могат да бъдат и от училищата в центъра....
59.
никой
14.06.2012 16:03:45
0
8
Ей,Някой,в голяма грешка си,мой човек-с тези няколко думи ,,Радка Рени Николова е най-новия срам за бургаската просвета,, е казано всичко! Тази Цоцолана е най-отвратителното,нагло,безпринципно изчадие,което някога изобщо е оглавявало бургаско училище.Срам и позор е за нашия град,някъде четох,че искат да я замерят с камъни.Добре звучи.Абсолютна некадърница!!!Всички реват от нея-и самите учители,които дебелото Рени принуждава да се разписват,винаги,когато сгази лука.Реват и децата,които искаха да манифестират и това чучело ги лиши от тази радост,реват и техните майки и баби.Но,никой не ги чува-глас в пустиня.Пълен батак е това допреди Рада елитно училище,а към настоящия момент-гнездо на интриги,своеволия и самооправство.Пък ти,някой/някоя си плямпай колкото щеш.Само ние,които имаме деца в това училище знаем как стоят нещата.
58.
някой
13.06.2012 20:52:35
6
2
браво на коментиращите.тая Директорка е най-гадната и отвратителна, защото е принципна.който е некадърник не му изнася.
Ама вижте тя е с много връзки затова е постоянно проверявана и понеже е "некадърна" от проверките все излизат забележки от рода"не си си подвързала тетрадката" и "учебниците ти с а смачкани"
Колкото и да сте отровни не можете да отровите професионализма на тази жена, но пишете това Ви е работата.
Успех на всички злобари и некадърници
57.
Ал Бънди
12.06.2012 16:24:11
0
5
Ох,знаем,знаем коя си-назначаваш само твои роднини,които въобще не са квалифицирани,например сина ти,който е икономист беше назначен в училището за възпитател по френски,също и приятелката му,която няма съответната квалификация,да не говорим пък че учител по музика води начален курс,при положение,че трябва да влиза единствено в часовете по музика!Затова случайно попадналите в училището педагози не издържат психически и напускат,тъй като не са твои роднини.Лично на мен учителка от Кирил и Методий ми беше казала,че тук нивото съвсем не е по-различно от нивото във всяко едно квартално училище,дори напротив-с това чучело за директор ...Тръгни си сама,Радке Рени ако имаш още и капчица достойнство!А дипломата си за евродиректор можеш да сложиш вкъщи в рамка,ще си я гледаш колкото искаш щом си тръгнеш от училището.Евродиректор,боже опази,евросвиня ти подхожда повече!!!Нали,Пег?
56.
Радка Рени Николова
11.06.2012 12:31:46
3
9
Кой тука ме нарича ,,селячка,,? Вие не знаете ли коя съм аз-имам диплома за Евродиректор,блестя сред многото със своята Еврокрасота и Евросексапил,умна съм и елегантна,със своята Евроелегантност,и съм Вечна!!!Една е Радка Рени,а хората от инспектората са нейни пророци!Е,нямам авторитет пред сина си,той наистина си ме е виждал да се натискам по кафетата с чужди мъже,но...какво да се прави,нищо човешко не ми е чуждо!Имам си свое училище ,пълно с послушни мои роби,които правят каквото им кажа,щото съм им взела страха-а са гъкнали,а са хвръкнали от училището!Послушни са,в очите ме гледат и винаги,когато сгафя си ги карам да се разпишат,дори и тези,които не са присъствали на съответното събитие...свиквам събрания,винаги когато сгафя и те си ме покриват.Ще се пенсионирам в това училище,гледайте си работата,вие,простосмъртни!!!
55.
Христина Христова
11.06.2012 06:35:55
1
9
Ице,адаш,никого няма да осъди дебеланата,тук хората,макар и скрити под различни ироними казват самата истина.Тази трябва да си ходи,защото срами училището,постоянно го вкарва в скандали,срам и позор е за града ни!Пък и ти мисля,не си точно ,,Христо Христов,, ,а?Ти знаеш ли,Ицко,че ако детето ти има проблем в това училище Рада Николова,демек Рени,все тая,не само че няма да му го реши,ами ще свика родителите да се разпишат в декларация,че няма такова нещо ,а детето ти е проблемно,дори направо лудо!И ще потули нещата,а поставяш ли се на мястото на това дете?!Никакви жалби не помагат в случая,делеланата си има връзки в инспектората и не й дреме.И,все пак,Рада Рени не е Шарл дьо Гол,а само една местна селячка,никого няма да осъди!!!
54.
Христо Христов
10.06.2012 21:43:09
7
1
На кратко имам някои препоръки:
- към журналиста (който и да е той): редно е да се представи и другата гледна точка, в случая на госпожа директора;
- към пишещите коментари: застанете зад собствените си имена, а не зад маската на анонимните псевдоними (ироними);
- към госпожа директора: след втората световна война, когато генерал Шарл дьо Гол влиза в политиката, той е наречен луд от един френски вестник. Генерал дьо Гол представя медицинско свидетелство и осъжда въпросния вестник.
53.
Пег Бънди
10.06.2012 13:55:41
1
7
Ох,какво да ви кажа,това чучело Радка Рени си е за прибиране в онова болнично заведение,дето е до Цурка,знаете го!Ходи с надпис,,Не на секса,, без сутиен отдолу,направо отврат...яко я пере тока,горката.Та,оттам да почнем,няма си нито вид,нито морал за този пост,просто срами училището и то отдавна.Права сте,госпожо,коментар №52,абсолютно! Директорката принуждава вас,своите подчинени да се разписвате,за да не потъне сама,а вие го правили от страх за хляба си,разбирам ви,донякъде.Собствения й син,когото изпраща да ви успокоява се срамува от нея,тъй като я е виждал в неадекватно състояние да се натиска на едно кафе с мъж,който не е баща му!Какво да говорим повече,това чучело обаче има много здрави връзки,и затова си позволява подобно поведение-знае,че дори и да сгафи,нищо няма да й се случи.Има една вече пенсионирана учителка по математика,която два пъти започва работа в това училище и два пъти съответно го напуска,заради тормоза от директорката с вид на клоун.Причината била,че тази учителка не била вътрешна/респективно роднина или приятелка на дебелата директорка/ и не се вписвала в пейзажа!Удивителна наглост!!!Да си ходи дебелото Рени и да си се записва на борсата,тогава ще проумее колко е грешна!Има справедливост на този свят,Бог бави,но не забравя!
52.
Radka
01.06.2012 16:24:32
0
14
Рени сама взема всички решения.Голям демократ е когато стане гаф.Веднага свиква съвет или общо събрание,за да не носи отговорност.Събират подписи и от тези,които не са присъствали.Никой не смее да откаже,защото знае какво може да се случи,най малкото пада под норматив.Писмата в нейна подкрепа се инициират от приятелките и-ясно защо.Тяхната логика е защитавайки Рени,пазим авторитета на училището.Истината не трябва да се знае.Често ни припомнят на съвет"Този филм свърши.Училището без директор не може,...."Страхът за хляба ни е голям.Рени,след тези два гафа трябва да си подадеш оставката,а не да ни изпращаш Айрянова да ни успокоява,че проверката от РИО е проформа.Синът ти в качеството на какъв идва и той да ни успокоява.
51.
детето
31.05.2012 15:43:13
2
12
Да си ходи таз чалгарка, че внесе много нездрав дух в хубавото ни училище!
50.
също майка
31.05.2012 15:39:08
1
5
И аз съм майка, и аз съм майка...Само гледайте след всичките тези работи да не стане така, че децата и госпожите да го отнесат, щото няма да е честно и спрямо нас - родителите, които сме избрали достойни госпожи и въобще не сме я знаели директорката каква е, нито пък ни е интересувало. А пък за висящите по стени, прозорци и прочее опасни съоръжения ученици - абсолютно вярно, те и от другите училища висят де...:))
49.
майка
31.05.2012 12:32:06
1
8
Няма да коментирам неща, които не мога да докажа, но ще кажа няколко думи за реалната ситуация. Майка съм на две деца, които се учат в това училище. Записахме ги там заради госпожата ни - изключително добър и авторитетен педагог, също така живеем в района и е логично децата ми да посещават най-удобното за тях училище. Поведението на госпожа директорката е наистина авторитарно и несъответно нито на поста й, нито на времената, в които живеем. Група майки влязохме преди време в директен сблъсък с Николова. Грубите думи, с които ни обсипа, заплахите, че ще ни съди за това, че си позволяваме въобще да влизаме в училището, бяха най-малкото... А въпросът касаеше нашите деца...Отдавна авторитетът на училището, граден с любов и всеотдайност от покойната Милка Николова, крее и загасва напълно. Твърдя, че действително училището умишлено не прави необходимото, за да могат дацата да участват по-активно в различни състезания, въобще, всичко, което е написано в жалбата до РИО, отговаря едно към едно на истината. Време е тази самозвана директорка да си тръгне. Не си мислете, че подписите на учителите, са реални. Да, подписали са се лично, но кой знае под какви заплахи... Тази жена ги държи със страх и не мога да разбера какъв народ сме, че сме склонни да търпим унижението и оскърбението, вместо да се освобождаваме с воля и дух от тираните...Сори за патетизма, но той е неизбежен, когато става въпрос за най-старото училище в града, носещо името на светите братя!!! Рени, Радке, отивай си! Никой не те иска, освен приближените и преближещите те помощник-директори!
48.
principen
30.05.2012 09:16:13
4
8
рочетох ред по ред цялата статия и 99% от коментарите."Впечатлен съм" от всичко написано.То не бяха обиди, хули и прочие по адрес на Директора не училището не бе чудо.Хайде сега от всички критикуващи някой да каже (разкаже) реална и нормална ситуация в която е била уличена за подкуп, държала се неадекватно или по някакъв начин е сринала имиджа на училището.Как смятате дали ако е толкова "некадърен Директор" колегите и няма да спретната стачки протестни писма и тем подобни?А нима голяма част от учителите не са от времето на предходния Директор и не знаят славата на учебното заведение??? Погледнете цялата образователна система и си помислете, кой я докара до това дередже директорите включително и гореоплювания да се държат като ръковители на търговски предприятия и да се борят за всеки ученик независимо какъв е защото носи пари , а те са нужни като за поддръжка на базата така и за заплати на учители.Ако някой няма ученици означава съкраения на учители следва нискоквалифицирани учители и отново омагьосан кръг ученици всяакви и без претенции за знания и образование.Я всички да се погледнем как възптаваме прекрасните си деца към уважение на институции и учители и после да укоряваме който и да било.
За статията е ясно че е поръчкова, защото има решение не на Директора а на колектива и то според мен е правилно, не защото училището не е на първо място, а поради факата че няма справедливо и прозрачно решение за определяне на местата, което пък би следвало да е важно за всяко едно училище в града.След катог-жа Ананиева толкова милее за училището за втори мандат какво конкретно е помогнала на същото или се помага само на близки до влстимащите и когато откажеш да си покорен следват атаки(жалко че не бе това идята на примиера и все си мисля че и той и кмета не са наясно кави ги вършат "млаките" хора на които са гласували доверие).Но какво ли ме учудва цялото ни общество е такова и когато Б.Борисов, каза че сме лош материал всички възроптаха.Истината боли.
За авторката на статията няма да правя коментар, защото от написаното личат качествата и на "журналист" и опазил ме господ че всички не са такива като нея
47.
poltyrgajst
29.05.2012 07:53:51
8
12
Мнението ми за г-жа Рени Николова е че е много, много корумпирана, високомерна и надменна. Между другото корупция се шири все още и в други бургаски училища. Вижте Директорката на Гимназията по Химични Технологии, Химията - пръкнала се е от крадливо племе. От години се вливат туби с нафта в двора на гимназията и се пълнят коли на приятели на Директорката. Пълни се и т а к с и т о, с което се движи самата Директорша вески ден до работа. Нафтата е от училището. Новата шефка на РИО не взема мерки да спре краденето от гимназията. Сегашната Директорка на химията просто не става и е мъчение за колектива на ПГХТ.
46.
koлежka
28.05.2012 12:20:52
5
9
От 12-14 год. тази жена е известна и коментирана, не за хубаво , от целия град и институциите на които е под4инена и какво от това???Няма кой да поправи тази грешка, която няма място в образователната система.Много ли е хитра или РИО на МОН не си е на мястото??
45.
Адвокат
28.05.2012 09:01:05
9
12
Госпожо Касабова, още с първата дума "Луда" сте за съд. Как си позволявате да оплювате хора и събития, за които нямате най- малка представа? Статията е прозрачно- поръчкова! Учениците от първи клас не участват в шествието, защото имат тържество в класната стая. Родител съм на първокласник и го твърдя на 100%. Когато плащате на измислени герои, си направете труда да проучите събитията.
44.
Стига толкова
28.05.2012 05:59:42
4
21
Участие в шествието на 24-ти май не е задължително. Отдавна минаха годините на принудата. Щом педагогическият съвет е взел решение за провеждане на мероприятие по повод на празника в двора на училището и това решение не е противозаконно, на директорката не и остава нищо друго освен да го изпълни. Подбудите за вземане на това решение са отделен въпрос. Понякога антирекламата е също реклама. Р. Николова в никакъв случай не е "луда директорка", а перфектен ВЕТРОПОКАЗАТЕЛ.
43.
простотата
27.05.2012 14:32:59
1
8
Стилът на казаното съответства на стила на написаното и поднесеното.Културност означава да отчиташ в каква среда си и кой ти е събеседникът:"С лудия си луд,с пияния пиян,а с простака,простак"
42.
Митето
27.05.2012 10:35:50
1
1
Предлагам г-н Премиера да открие Агенция по Контрол на Простотията и първият проконтролиран да бъде КЕРАНКА (К.Касабова) :))) Или не, по-добре да е Министерство!
41.
О, Свещена простота
26.05.2012 22:42:47
15
18
Това ли е бургаската учителска гилдия? Това ле е речника й, това ли са хората, които учат и възпитават нашите деца. Срамувам се. Вместо да се вгледат в грешките си и да поискат сметка на директорката Рени Николова, която очевидно е допуснала грешка, тук чета само помия. Господа и госпожи учители, жалки сте. Затова гимназията "св.св. Кирил и Методий" е останала с толкова малко ученици. Вие не сте духовни водачи, а обикновени клюкарки, долнопробни сте в опитите си да защитавате тази директорка, вместо да я порицаете. Журнастиката не е ви е виновна. Защото просто това са фактите. Примете ги и не допускайте грешките на Рени Николова, а тя има грешки, някои от които са сериозни.
40.
нина
26.05.2012 18:51:48
1
2
защо не пуснахте мнението ми?
39.
Катя от Керанка
26.05.2012 15:12:42
3
10
С проекта Касабова няма смисъл да се влиза в какъвто и да е спор. Плащаш и получаваш "О,санна", не й даваш пари и тя те осира по нейния си махленски стил.Това е разследващата журналистка. Дано този ,който налива пари в нея, не бъде застигнат от това,което очаква такива "моралисти" и "демократи" като нея
38.
тема
26.05.2012 10:21:03
0
6
Узова ли бе-тази бездарна властница,това интелектуално недоносче,болна амбиция и тотално провалила се на всички фронтове...
37.
patoka
26.05.2012 09:38:12
0
15
КАКВА РЕНИ НИКОЛОВА,Я ВИЖТЕ ТОХ-А С УЗОВА-ПЕТ ПЪТИ ПО-ЛУДА И МНОГОКРАТНО ПО-КРАДЛИВА ОТ НЕЯ-В УЧИЛИЩЕТО Е ПОСЯТ ТЕРОР,СТАЛИНСКИ РЕЖИМ В НЕИН КОМСОМОЛСКИ СТИЛ-И ТЯ НЕ ИСКА ДА Е СТАНКА УЗОВА ,А ТАНЯ...НАПРАВЕТЕ И ОДИТ,РЕВИЗИЯ ДА ВИДИТЕ,КАКВО ЩЕ ЛЪСНЕ!!!
36.
Митето
26.05.2012 09:34:24
2
4
Хахаха, КЕРАНКА! КЕРАНКА, май отново ще прекарва повечко време в бившата сграда на БСУ! :)))
35.
К.С.
26.05.2012 07:39:15
6
8
Госпожо Касабова, тъй като за разлика от Вас, аз съм възпитан човек, нямам намерение да влизам в махленски спорове с Вас, но все пак да Ви напомням ли, че благоверният Ви съпруг, който се изживява като "Божието" слово из една неособено гледаема телевизия, всяка година пуска един и същи изтъркан филм? Едно е да си политическа подлога на някой, друго е да си разследващ и неподкупен журналист! На Вас лично Ви остават само претенциите!
34.
123
26.05.2012 07:30:09
2
4
Касабова,знаеш как си пишеш информациите.Преди 10 години просто ти си размина.Не исках да се занимавам с теб.Да ти припомня-последните броеве на един вестник мисля,че беше "Днес и утре" или "Бургас днес",ако не съм цитирала точно ,моля да ме извиниш!Имах пълно основание да си потърся правата!
33.
D.K.
26.05.2012 00:48:24
3
9
Ами да се поразровим и ние г-жо псевдо-журналист?Но едва ли ще искате да си навлечете гнева на близо сто учители,защото нашият колектив умее да се доказва и няма да се остави до го обиждате по този долнопробен начин!Не ви прави чест!
32.
Катя Касабова до К.С.
26.05.2012 00:32:49
6
7
Че кога пък писала нещо за вас досега, но ако толкова толкова настоявате да сте героини в мои публикации, ще се поразровя, поводи мвного.
31.
К.С.
25.05.2012 23:08:15
8
12
Като се има предвид, че госпожа Касабова е съпруга на видния псевдо- националист Валентин Касабов, френетичния, злобен и интригантски стил на бозата, минаваща за статия, никак не е учудващ. Ако госпожа Касабова, беше истински журналист, за какъвто от години претендира, щеше поне да си направи труда да провери фактите и да се опита да поприкрие личното си негативно и неприязнено отношение не само към въпросната директорка, но и към самото училище. Нормалните хора отдавна разбраха, че тя и съпругът и от години се опитват да изливат помия върху най- старото бургаско училище и прицел на злобата им е не само директорката, но и доказани преподаватели и педагози от училището. Но ние сме свикнали, логично е, че щом за съпругът й всички останали са боклуци и паплач, защо за " журналистката" Касабова да е различно. Струва ми се, че е време тя отново да бъде осъдена за клевета и обида. Апропо, госпожо Касабова, защо не си потърсите работа при Криси Патрашкова?! Ще си бъдете лика- прилика!
30.
аз
25.05.2012 23:05:44
1
8
чия е поръчката
29.
Даммм...
25.05.2012 22:19:12
1
16
До колкото знам тази госпожа официално си е сменила името на Рени, така че така се води по лична карта, но не това е важното. Наистина е луда. Имала съм веднъж контакт с нея, реагира много неадекватно, нервна е и е изключително високомерна.
28.
Geri
25.05.2012 20:56:03
2
13
Възпитаничка съм на това училище цели 7 години.Когато бях 3-4 клас г-жа Милка Николова почина.За да вляза в 1ви клас в това училище имаше изпит,доста труден.Имаше толкова много кандидати,всеки ден баба ми идваше да ме взима,тъй като не беше в моя квартал.Наистина нивото беше изключително високо!Благодарна съм на майка ми,че ме записа там,а не в кварталното,където децата тръгваха от рано по лошия път.Там получих основата,която ми служи и до днес.Това беше най-доброто училище в Бургас!След като Радка /Рени Николова стана директор,училището започна да запада,закри се единствената паралелка за рисуване,а безумните й решения и тоалети няма да ги коментирам.Съученици,които останаха там до 12 клас,са ми обяснявали колко трагично е станало...Дано се оправят нещата,защото това училище беше най-най-доброто.
27.
gb
25.05.2012 20:28:07
4
10
Що за простотии и комуноидни мероприятия. Манифестации , фанфари, само ни липсва бай Тошо от трибуната с партийни другари да им махаме за поздрав. Това е безобразие - през годините на прехода някакъв темерут идиот министър се опита да въведе отново такива прояви - за радост бързо го махнаха. Лично аз си взех бележка и не присъствах на шествието - много други мои съученици също не го направиха. Аман от комунистически простотии.
26.
Мария Иванова
25.05.2012 20:19:50
14
10
Журналистката Касабова, да си бе направила малко труда и да погледне от двете страни на проблема,защо училище "Св.Св. Кирил и метидий" не участва в манифестацията!!!Поръчковата й статия от Ананиева си личи явно!!!Та горката Ананиева ,която милее за любимото си училище ,трябва да се скрие и засрами.Та точно тя работи вече 5 години срещу него, вече всички учители,които й бяха нейни колеги го знаят и как подозират намеренията й!!!
А за Николова не се безпокойте, всички родители,ученици и целия колектив са зад нея!!Та тя не се крие като мишка, а винаги е защитавала всички с ум и професионализъм.Няма такъв Директор като нея!!!Но свички знаем ,че за мръсотия нямаме равни на себе си!!!На толкова много хора е помогнала ...,но къде са те.... Нека застанат до нея и я подкрепят както заслужава!!!!
25.
До 22-ри
25.05.2012 13:40:14
11
4
Като ти чета речника и епитетите, които използваш, разбирам колко ти си тъп и прост и с какво клийно образование си. Заради такива като теб се е стигнало до тази ситуация. Жалко само, че не вие сте потърпевши, а децата. Не е важно кой на кого е подчинен, а от кого е можело да бъде решена ситуацията. Факта си е факт, нали, смешнико?!
24.
Мария
25.05.2012 13:14:25
6
9
За името не е наша работа! Да се преименува както си ще! Обаче за този бунт и това неуважение към деца, родители, институции и колеги трябва УВОЛНЕНИЕ!!!!!

Браво Бесове! Само вие имахте смелостта да кажете наглас цялата истина, другите медии просто смачкаха по едно обяснение!
23.
Кирил
25.05.2012 13:10:23
3
14
До Драган: Какво значи да се съобразят с Р,Николова? Значи цял Бургас да се съобразява с инатите и? Ако се бяха съобразили с нея и другите училища щяха да роптаят и да няма празнично шествие. Трябва просто някой да я постави на мястотото и, да и покаже, че не е велика и ако иска първото място да си го извоюва, а не да лежи на стара слава
22.
Драгане, простако
25.05.2012 13:00:22
3
7
Първо : Йорданка Ананиева не е началничка на Радка Николова, началничката е оная шаврантия Виолета Илиева от инспектората, тя трябва да насвие сърмите на Рени ли е радка ли е. Ананиева си гледа нейната работа в общината добре. Като не схващаш кой на кой е подчинен,недей се бърка
21.
Dragan
25.05.2012 12:14:20
4
12
Ако г-жа Ананиева се беше усетила навреме и беше се съобразила с това, нямаше да се стигне дотук. Ние и плащаме заплатата и не сме съгласни това училище да бъде последно и ние бившите, които сме го завършили! Тя /Ананиева/когато е била директорка, защото не му е вдигнала реномето, както беше при Милка Николова? Да си подава оставката и да се маха, след като не е предотвратила тази ситуация и са потърпевши децата. Ретро лелки с власт без качества!
20.
иван
25.05.2012 12:04:40
1
7
Май не само сегашната директорка на КиМ е луда. Луда е цялата ситуация в Бургас и особено когато се джафкат месести лелки с росови бузки. В допълнение на #7 и #15 има още една новопокръстена - Станка Рускова се представя и вписва като Таня :)
19.
Иван
25.05.2012 11:59:04
2
4
"Милион пъти по-неприятно им беше това, че не манифестираха въобще."
18.
Иван
25.05.2012 11:52:53
4
7
Всеки глупак, който дори спомене, че директорката е имала право, да ходи, да го обясни на децата! За тях няма значение дали ще минат първи, или седемнадесети. Милион пъти по-неприятно им беше от това, че Самосезиране,ако трябва и подписка, и аут!
17.
Кирил
25.05.2012 11:34:53
3
11
Не може да се подиграва така с децата! Като е обидена да си стои в кабинета, но да лиши децата от празник е безумно! Демонстации ок, но не на гърба на децата! Как да обясня на моята дъщеря, че след всички приготовления за манифестацията, няма да участва, защото директорката е сърдита на общината?
16.
Христо
25.05.2012 11:30:41
2
9
И аз съм възпитаник на това училище по времето на Г-жа Милка Николова. гордея се, че съм го завършил. Не познавам настоящата директорка, но според мен тя има право да има претенции за първото място. Това е патронен празник на училището независимо в какво положение се намира сега. Представете си шествието за олимпийските игри да не започва с Гърция въпреки, че Гърция не е олимпийска сила!
Но не одобрявам и крайната постъпка на сегашната директорка.
15.
Росен
25.05.2012 10:33:28
1
21
И още нещо. Истинското име на авторката на статията Катя Касабова е КЕРАНКА и е много смешно тя да се подиграва на хората, че използват други имена :-D
14.
Росен
25.05.2012 10:29:27
4
14
Че тази е луда е ясно. Тя искаше преди няколко години по 50 лв. от родители за парти на учителите.
Но не ровете костите на г-жа Николова. В желанието си да се подмазвате на кмета само ще го изнервите.
13.
Иван Минчев
25.05.2012 10:19:09
1
13
Тази вярно е луда и не дава да пушим в класните стаи!
12.
pg
25.05.2012 09:54:48
2
4
Emi to si e vqrno 4e ot 3/4 godini v tova u4ili6te vlizat horata s nai maluk bal , a predi ne beshe taka ...
11.
светлю ,идва от дядо ламбо
25.05.2012 09:02:42
5
10
радка -/рени /овца митилява време ти е ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРЕГЛЕД ВЪВ ВИСОКАТА СГРАДА ДО МОРЕТО СЪС ДЪРВЕТАТА
10.
Друг той
25.05.2012 08:57:22
5
4
Коя е в курвенските сайтове - Рачето Николова? Малеее ама сериозно ли? До там ли я докарахме директорките на училищата да си ги избираме като топлеските от сайтовете за курви. Кажете в кои сайтове да търсим - може там и цица да е показала.
9.
валери
25.05.2012 08:53:45
7
10
Тъпа изпркала шушумига! Да лиши децата от празника им заради болните си амбиции! Подозирам, че я е друснала критичната! Да я махат от тази длъжност за да не съсипва убавото школо и нервите на децата и родителите!
8.
той
25.05.2012 07:46:47
6
10
ама тя е за уволнение и поради много други причини...
погледнете в курвенските сайтове за запознанства, тя фигурира там със снимки и със собственото си име
7.
Костов
25.05.2012 07:30:27
4
9
Не само Радка стана Рени.Срамува се от името си и Стойка Костова/директор на Агенция соц.подпомагане/ .Тя пък вече е Тони Костова.Срамува се от името си ,но не и от отношението си към хората- груба,некомпетентна,далеч от хорските неволи ...
6.
едно мнение
25.05.2012 06:50:37
10
24
Интересна статия. Интересно е и чии интереси обслужва? Има нещо между редовете.Не е много етично да се замесва името на един достоен човек, който е починал, с едничката цел да се разправиш с някой заемащ неговото място и затова, че този човек е най-близкия на кмета на града. Интересен подход на Бесове.Изглежда и авторите са обхванати от духа на името на изданието.
Има си начини и административни похвати да се реши казуса, без да се обижда опонента, че е луд.
Ако е нарушил разпоредбите и обидил родители и възпитаници с деянието си, едва ли начина да се докаже и санкционира това е като се обижда и нарича луд.Но това е реалността, капацитета и възпитанието на изданието.Толкова можете. Трудно ви е да бъдете елегантни и перфектни, дори и в подлагането си пред кмета!
5.
цеко
25.05.2012 05:48:00
5
9
браво шефе
4.
!!!
25.05.2012 04:26:14
3
14
А беше време когато "Св. СВ. Кирил и Методии беше Средно Хуманитарно ЕУ".Ходихме на практики да рисуваме в различни градчета и беше адски готино!Беше гордост да учиш в това училище ,а учителте бяха повече от учители!Помня госпожа Николова (лека и пръст)като директор с големи идеи и амбиции за доброто на училището!Много жалко за днешната ситуация,някой млад и надъхан човек трябва да поеме уперавлението!Вижте какво стана с посредственото училище Яворов!
3.
до Ананиева
25.05.2012 00:36:20
28
13
Защо и каква е причината училище "Кирил и Методий" , чието име е патрон на празника да бъде на 17-то място? При условие, че директорката е реагирала, защо не са се съобразили с нея?! Крайно време да се съобразяват и с мнението на отсрещната страна, когато има конфликт, а не тъпите гербери да действат единствено и само от позиция на силата. Ананиева вие сте виновна! Това училище, докато съществува в Бургас, независимо кой е директор, не заслужава подобна позиция на този ден! И не се оправдавайте с това, че и вие сте учела там!
2.
rainforest
24.05.2012 23:05:52
13
19
Много грозна постъпка.... въпросната госпожа се е самозабравила.Развалила е празника на децата и близките им....А учителите им къде са били ? Нима е такова страшилище,че да им вземе страха и да не могат да успорят виждайки нелогичните и действия ?!Два шамара да си пие успокоителните и 17 място,17 какво му е лошото.
1.
asd
24.05.2012 21:24:28
9
23
svinq
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни
Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори Социолог: ПП-ДБ могат да загубят дори втората позиция на предстоящите избори По негови думи обаче правителство без ПП-ДБ не би било легитимно Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Динко щял да се сдобие с обвинение до часове, ОПГ-то му рекетирало шофьори на тирове Все още няма официална информация от МВР Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори