×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имам личностен конфликт с Виолета Илиева, но друго лице ме уволни


Имам личностен конфликт с Виолета Илиева, но друго лице ме уволни
Според Рени Николова настоящият началник на инспектората Виолета Илиева си е създала множество врагове в образователната среда. Тя използвала позицията си, за да агитира за определена партия, твърди Николова
16 Май 2013, Четвъртък, 16:29 ч.

И сега бих постъпила по същия начин, аз съм човек, който няма страхове и отстоява позициите си, заяви директорката, която спря преди година учениците от СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ да участват в манифестацията за 24-ти май

Рени Николова е дългогодишен директор на едно от най-елитните бургаски училища СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“.Точно преди година Николова скандализира обществеността, след като отказа да пусне учениците си в шествието за 24-ти май. Причината бе, че училището е наредено да манифестира на 17-то място, аргументира се тогава тя. Почти веднага в повереното й школо започва проверка след проверка. В края на миналата година тя е уволнена, след като Регионалния инспекторат на образованието констатира над 60 нарушения, описани подробно в протокол. Месеци по-късно обаче Николова обжалва и успя да събори акта, засега само на първа инстанция–в Районен съд–Бургас. Магистратите заключиха, че тя е уволнена неправомерно, тъй като страда от исхимична болест на сърцето и дископатия и в този случай я пази Кодекса на труда. Съдът постанови да и се платят и пропуснати ползи–близо 9 хил.лв.

-Г-жо Николова, какво се случва с вашия казус. Обжалвано ли е решението на Районен съд – Бургас пред следващата инстанция?

    -Все още нямам никаква информация, но предполагам, че ще обжалват. Според решението те имат право да сторят това до 14 дни след получаване на съобщението. На този етап не знам кога е пристигнало при тях. Но лично аз съм убедена на 100 %, че ще обжалват пред Окръжен съд – Бургас. Едва ли ще се откажат от тези си намерения, поне на този етап. За по-нататък – следващата инстанция ВКС, може и да не стигнат.

      -Как ще коментирате решението на съда от първа инстанция. Очаквано ли ви върнаха на работното място?

        -Абсолютно справедливо. Адмирирам независимостта на съда, че взе такова решение, което почива изцяло на закона и самите членове, които са посочени, касаят точно съдебната практика в подобни случаи, утвърдена от Висшия съдебен съвет/ВСС/.

        -Да, но по същество вашият казус изобщо не се разгледа. Нито едно от нарушенията на РИО на МОН не бе предмет на дискусия.

        - Да, така беше, защото те са нарушили самата процедура на моето уволнение. Но аз изобщо нямам притеснения и за обвиненията срещу мен – готова съм всяко едно от тях /б.а. общо 60 на брой/ да се разгледа в съдебна зала. Всичко това са измишльотини, част от една абсолютно преднамерена и целенасочена кампания. Толкова е ясно и прозрачно, че и едно дете ще разбере.

        -Какво казват вашите адвокати? Колко време ще продължи процесът по съдебните зали?

        -Ако те сега обжалват, както аз очаквам, делото ще влезе в Бургаски окръжен съд и решение оттам вероятно ще има до няколко месеца. Според моите адвокатите, това ще стане до края на лятото или преди съдебната ваканция /б.а.през август/. Смятам, че е оптимистично да кажа, че мога да се върна на работа за началото на следващата учебна година. Нямам съмнения, че ще спечеля и на Окръжен съд, защото вярвам в правотата си. Това беше едно показно уволнение. То трябваше да казва: видите ли, ако вие не слушате, вас ви очаква същото. Това беше идеята. Аз съм от хората, които никога не са мълчали и винаги съм изказвала на висок глас становището си. Никога не съм се съобразявала с това какво ще ми наредят, а съм човек, който мисли. За жалост сега в СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ положението не е същото. Имам чести контакти с колегите, които все ми казват: „Хайде, връщай се, че нещата не вървят на добре.“. Колежката, която ме замества, просто е много страхлива и каквото й наредят изпълнява безропотно, без да се замисля дали е добро, или не е добро за училището.

        -Очаквате ли регионалният инспекторат да ви прави пречки при евентуално спечелване на делото?

        -Ако там останат да работят същите тези хора е ясно, че ще ми правят спънки. Но ако има промяна, нещата ще са по-съвсем различен начин.

        -Личностен ли е конфликтът между вас и Виолета Илиева, началник на РИО на МОН в Бургас?

        -Да, абсолютно, но истината е, че той не е инспириран от Виолета Илиева, а от друго лице, от общината. Всичко започна от миналогодишната манифестация за 24 май. Утре става точно година от този ден – 17-ти май. От тази дата започнаха моите проблеми.

        -Ако сега сме 17-ти май 2012 г., бихте ли постъпили по същия начин?

        -По същия начин. Нямам страхове и съм човек, който отстоява позициите си, не съм човек, който се ориентира от политическите конюнктури и това кой в момента е на власт. Не съм ангажирана политически, като някои други и съм личност, която държи на думата си и защитава тезата си, когато знае, че е прав.

        -Създаде ли си според вас досегашният началник на инспектората Виолета Илиева много врагове през последните четири години?

        -Убедена съм, че си е създала достатъчно врагове. Чувам, че принуждава директорите да стават членове на ГЕРБ, имам информация, че непосредствено преди изборите е накарала и членове на инспектората да членуват в партията, което е крайно недостойно. Тя ги събира на разни събития под предлог, че ги обучава, под предлог, че коментират проблемите на образованието, но там са политически фигури от ГЕРБ, на които дава обещания, че щяла да осигури 3 хил. гласа. Това са мои информации от колеги. Подобен тип поведение е много грозно. Чрез различни способи тя успява да има много сериозно влияние към момента, но ако се променят нещата, ще стане много различно.

        -Ако ГЕРБ не управлява, смятате ли, че Виолета Илиева може отново да се впише като редови учител в системата?

        -Не знам как ще се развият събитията, но ако има друго управление знаете, че по места също се подменят политически ангажираните лица. Не виждам как тя може да се впише отново в образователната система. Виолета Илиева е химик-инженер, много ми е трудно да я видя какво ще работи в образованието. По принцип има право да бъде учител само по тясната специалност – в Химически техникум, не би могла да бъде на друго място. Поне такива са изискванията на наредбата.

        -Доста станаха скандалите във вашите среди в последните седмици.

        -Разбрах, че преди два-три дни е уволнила Станчо Славов на Математическата. Не съм в течение на казуса, но предполагам, че някои му иска мястото точно в този момент. Така подозирам, но не мога да го твърдя. Пак казвам – не съм запозната със случая. Тя /б.а.очевидно визира Виолета Илиева/ се опитва да провежда много атаки и напада най-качествените директори, които са истински професионалисти, а хората, които бяха назначени по време на нейното управление изглеждат едни доста слаби кадри.

        -Чухте ли за Търговската гимназия /б.а.твърди се, че са дописани оценки по математика в дневника лично от директорката, за да гласуват за определена политическа сила/ ?

        -Чух и съм безкрайно изненадана, че Диана Савова се е поддала на подобно нещо. Ако е вярно – просто не й прави чест. Аз я познавам от години и съм изумена от случая, но явно е манипулирана и е действала под нечия диктовка.

        ==== ПРАВО НА ОТГОВОР

        Директорът на Реигионалния инспекторат на образованието Виолета Илиева не бе открита за коментар. Флагман.бг запазва правото й за отговор на твърденията на Рени Николова




        Слънце по морето днес
        Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
        15
        Коментара по темата
        15.
        колежка
        15.07.2013 19:31:22
        1
        1
        ХА-ХА,дебелата пацолана Рада загуби делото,БРАВО Илиева ,така се работи!
        14.
        градска
        20.05.2013 20:27:33
        1
        2
        Каква личностна война може да има между чобанката Рена и началника Илиева,та това говедо неможе да се мери на ноката на Илиева,що се отнася до "болежките и"всичко е лъжа и фалшификации.
        13.
        УЧИТЕЛКА
        20.05.2013 11:20:48
        0
        3
        ОТ НЕЙНОТО ИЗКАЗВАНЕ РАЗБИРАМ,ЧЕ ТЯ МОЖЕ ДА ВЕЕ БАЙРАКА, ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА,ДА НЕ СПАЗВА НИКАКВА ДИСЦИПЛИНА,ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИДКА ЗАЩОТО Е С ДИСКОПАТИЯ И ИСХЕМИЧНА БОЛЕСТ НА СЪРЦЕТО.РЕШЕНИЕТО НА ТЕЛК Е ОТ 2012 Г.КОГАТО НЕЩАТА ОКОЛО НЕЯ СА НАПЕЧЕНИ.С ТАКИВА БОЛЕСТИ ИМА ЖЕНИ КОИТО РАБОТЯТ ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД,БЕЗ ДА БЪДАТ ТРУДОУСТРОЕНИ.ТОВА Е НАГЛАСЕНА РАБОТА.ТРЯБВА ДА ИМАТЕ МНОГО ДОБРИ ЮРИСТИ,С ТАКИВА ПРОВИНЕНИЯ,ТЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРМЕСТЕНА В ДРУГО УЧИЛИЩЕ КАТО УЧИТЕЛ.И САМО КАК ЛЪЖЕ ЗА КОЛЕЖКИТЕ СИ,И ЗА НАСТОЯЩАТА ДИРЕКТОРКА.КОЛКО Е ПОДЛА И МРЪСНА СВИНЯ.
        12.
        УЧИТЕЛКА
        20.05.2013 11:20:47
        0
        2
        ОТ НЕЙНОТО ИЗКАЗВАНЕ РАЗБИРАМ,ЧЕ ТЯ МОЖЕ ДА ВЕЕ БАЙРАКА, ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА,ДА НЕ СПАЗВА НИКАКВА ДИСЦИПЛИНА,ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИДКА ЗАЩОТО Е С ДИСКОПАТИЯ И ИСХЕМИЧНА БОЛЕСТ НА СЪРЦЕТО.РЕШЕНИЕТО НА ТЕЛК Е ОТ 2012 Г.КОГАТО НЕЩАТА ОКОЛО НЕЯ СА НАПЕЧЕНИ.С ТАКИВА БОЛЕСТИ ИМА ЖЕНИ КОИТО РАБОТЯТ ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД,БЕЗ ДА БЪДАТ ТРУДОУСТРОЕНИ.ТОВА Е НАГЛАСЕНА РАБОТА.ТРЯБВА ДА ИМАТЕ МНОГО ДОБРИ ЮРИСТИ,С ТАКИВА ПРОВИНЕНИЯ,ТЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРМЕСТЕНА В ДРУГО УЧИЛИЩЕ КАТО УЧИТЕЛ.И САМО КАК ЛЪЖЕ ЗА КОЛЕЖКИТЕ СИ,И ЗА НАСТОЯЩАТА ДИРЕКТОРКА.КОЛКО Е ПОДЛА И МРЪСНА СВИНЯ.
        11.
        клюкарка
        18.05.2013 20:16:56
        0
        2
        Какъв ТЕЛК има РЕНА,дископатия всеки го боли кръста,или хипертония на сегашния живот всеки страда от тези болежки стига "циркови".
        10.
        Юрист
        17.05.2013 22:25:31
        1
        2
        Съд който не прави разлика между мнение и становище на ТЕЛК, съгласно КТ е слаб съд.
        9.
        до учителката
        17.05.2013 20:02:55
        2
        3
        Не познавам Рада, но ако сте учителка-неграмотността Ви е срам за училището в което работите.Чудя се как директорът не Ви е освободил от работа.Но то днес е въпрос на чест и гордост да си тъп и неграмотен
        8.
        учителка
        17.05.2013 19:00:51
        0
        4
        НА Рада всеки е крив ,тя е най "кадърната" ,с всеки я дебни гледа я на криво проста ,дребнава,селска душица.
        7.
        учителка
        17.05.2013 19:00:51
        0
        3
        НА Рада всеки е крив ,тя е най "кадърната" ,с всеки я дебни гледа я на криво проста ,дребнава,селска душица.
        6.
        До Стефан Минчев
        17.05.2013 12:29:49
        0
        6
        Благодаря от името на родители, чиито деца учат в "Кирил и Методий", за позицията с име. Училището на нашите деца заслужава наистина по-добро бъдеще! Радка Николова е много долен човек, успял да прикрие следите на своята престъпност и корумпираност като директор, но всички ние знаем кое как се правеше и ще излезем пред медиите с публично становище. Това, което съдът не може да види като доказателства за нейната престъпна дейност, ние ще го изговорим ясно и точно, пък да става каквото ще. Ако трябва, и живи вериги ще направим, но няма да позволим Радка да се върне в нашето училище.
        5.
        Тато
        17.05.2013 00:29:18
        2
        2
        Училището е нацепено.Що и вашия сайт премълчава?Нямате снимки ли?Да ви пратим ако щете?Питайте и даскалиците какви утиматуми са им поставяли за да мълчат!Срам за Бургас!
        4.
        smotana
        16.05.2013 23:13:56
        0
        4
        Абе, вие тази я оплювахте от главата до петите докато се подмазвахте на Ананиева, а сега, когато е удобен казус за политиката на мъжа и на Касабова, Катя я изтипосахте тук. Ама и тя проста, че не разбира щото я употребявате нагло.
        3.
        Приятел
        16.05.2013 17:37:03
        0
        8
        Рени, скъпа, цялото ти поведение дълбоко ме шокира. Води си делата, спечели си ги .... пък тогава коментирай. Сега какво: чух, но за читателите не става ясно от кого; разбрах - пак същото.
        Рени, първо си учител, а след това директор. Знаеш много добре, че в момента се търсят кадърни начални учители и вместо да си намериш работа като такава и търпеливо да изчакаш решението на съда, коментираш недоказани неща за твои колеги и събития на които не си присъствала лично. Поне цитирай източника си. Не си журналист. Всичко това принизява каузата, която защитаваш.
        2.
        az
        16.05.2013 17:33:58
        2
        3
        Абе що не пишете как една даскалица от Търговската гимназия заведе предизборно цял клас с деца на среща с ръководството на бсп бургас и орешарски...
        1.
        Стефан Минчев
        16.05.2013 17:05:37
        0
        4
        Завърших средното си образование в същото училище през 1991 - 1996 г. Тогава беше чест да кажеш, че си от Кирила и най-интересните младежи във всички компании, във всички конкурси, бяха от това училище. През последните 10 години не съм чул почти нищо положително, свързано с активностите на школото. За мен това е мерилото - другото са лични интереси на директорката. Нека всеки прецени сам за себе си. Това е. Заставам тук с личното си име и мнение.
         
        Добавете коментар
        Моля, въведете Вашето име
        Моля, въведете Вашият коментар
        Въведете защитния код:
        Моля, въведете защитния код
         
        България Всички новини
        Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Решават за извънредни мерки и обявяване на епидемия срещу коклюш Пик на заразените с коклюш се очаква в края на май Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата 
        Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
        Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
        - Тате, някой чука, да отворя ли?
        - Остави, аз ще отворя.
        Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
        - Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
        - Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
        Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


        Автори Флагмани
        Маркетинг Екип
        Анна Добрева
        Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
        Затвори