×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заминава си училищната директорка, която забрани 24 май


Заминава си училищната директорка, която забрани 24 май
Рени Николова твърдяла пред учителите, че тя им давала заплатите, вчера два часа развъртала експертите от РИ на МОН, дошли да проверят защо разплака децата и родителите, снимка: Морски хора
29 Май 2012, Вторник, 17:47 ч.
Автор: Бесове.Бг, снимки и видео: Добромир ДОСКАЧАРОВ

Рени Николова не вдигала телефона  дори на началника на РИ на МОН Виолета Илиева и унижавала експертите на министър Игнатов

Директорката на СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Бургас – Рени Николова, която забрани на  учениците си да се включат в празничното шествие послучай 24 май и огорчи стотици родители, подготвяли децата си за паметния ден, вчера се е подиграла и с експертите на МОН, дошли да проверят случая. Повече от два часа Николова размотавала служителите на министър Сергей Игнатов, преди да ги допусне в училището и да им осигури помещение за нормална работа, тъй като преди това е била информирана, че проверката ще обхване цялостната дейност на управленското тяло на училището.

„Разпоредих проверката в понеделник сутринта - заради драстичното решение на г-жа Николова да  осуети  включването на 700 ученици, подготвени за общоградското шествие –  неадекватно, безотговорно и емоционално решение!“, заяви началничката на инспектората Виолета Илиева днес, която потвърди информацията ни, че близо два часа експертите били държани в коридора и унижавани, докато ги въведат в стая до кабинета на пом. директора Никола Петров.

Виолета Илиева научила за своеволието на директорката на 23 май следобед, от публикации в няколко електронни сайта, в които били дадени пространни изявления, че бойкотира манифестацията, защото й било отказано нейното училище да бъде на първо място.

На 21 и 22 май инспекторатът бил претоварен с провеждането на матурите в региона, предвид и отговорността да организира външно оценяване. Илиева не можела да прости на Николова, че точно в този инфарктен за всички училища период, тя се занимава със скандални публични изявления, които нямат нищо общо с учебния процес. Затова я набрала няколко пъти на служебния й телефон, който обаче се оказал изключен.
 „Този телефон го плаща министерството – аз не я търся на личния й телефон, а на служебния, в работно време. Тя си позволи да го изключи без да ми даде обяснение на въпросите, които щях да й задам предвид неадекватното й поведение, което няма нищо общо с нормите в образователната система. Тя е взела еднолично решение, което е характерно за  частно-управленската училищна дейност. СОУ“Св.Св.Кирил и Методий“  е на общинско подчинение и изпълнява държавните програми. Рени Николова си е позволила да казва пред учителския колектив, че тя им давала заплатите – това е недопустимо!“, допълни възмутено Илиева.
 Проверката на работата на ръководството щяла да бъде цялостна и щяла да продължи повече от седмица. През изтеклата учебна година от инспектората открили  редица други нарушения и дали срок за отстраняването им.  Сега ще се види дали са изпълнени предписанията.  С огромно съжаление Илиева допълни, че училището действително не е в добро състояние  под  ръководството на Николова.
 „В момента не разполагам с точна статистика – но ще я подготвя и ще я предам на медиите – рангът на едно училище се определя от представянето на неговите ученици на държавните зрелостни изпити, от олимпиади, състезания по изобразително изкуство и музика, спорт. За жалост зад портрета на Светите братя Кирил и Методий в това училище вече не стои онзи отминал висок успех и авторитет“, каза Илиева пред Бесове.бг.

Днес в училището ни посрещна пом.директорът Никола Петров с викове: Не ми се правете на отворковци, разкарай тая камера, ще я счупя (виж видеоматериала) 
Днес, малко преди обед,  Рени Николова разпространи до медиите отворено писмо, в което авторът на публикацията ни от 24 май – Катя Касабова, бе наричана с обидни квалификации и дори заплашена със съд. Николова обаче не посмя да се подпише под този текст, а като негов автор и разпространител тя посочи безименен колективен орган, назован така: „колегиум на СОУ с хуманитарно-естетически профил „Св.Св. Кирил и Методий“ - Бургас“. За да се размие отговорността. Гнусният пасквил срещу Касабова бе публикуван само от един сайт - със собственик, чиято съпруга работи като учител в същото училище и е известна като дясната ръка на Николова.  Текстът срещу колежката Катя Касабова е бил съчинен в редакцията именно на този сайт. Разпространението му също тръгва оттам. Възмутените учители ни информираха още, че нямат нищо общо с обидите срещу Катя Касабова и настояха да се разграничат от него.

Според тях дните на шефката им са преброени, защото своеволията й минали всякакви граници.
Най-лошото в случая било, че са огорчени 1 400 родители и двойно повече баби и дядовци, които са подготвили децата си за 24 май. Това била най-внушителна група за шествието, заявена предварително от Николова за участие. На връхпразника обаче забранила да напуснат училищния двор, защото искала тя да поведе манифестацията – без да се събразява , че нарушава традиция, въведена от десетилетия. Тази година водело Славейковото училище, което чествало 100-годишен юбилей.

Днес, в 14,30 часа наш екип отиде в СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, за да види как върви работата на експертите, изпратени от началника на инспектората. Кабинетът на Рени Николова бе заключен. Тя  не бе на работното си място. Но за сметка на това видяхме в действие нейния помощник-директор - със златен ланец на десницата и златно колие на врата - като застаряваща, но класическа мутра.   Вижте как ни посрещна пом.директорът Никола Петров:



В категории: Разследване


Автор
48
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 2
48
Коментара по темата
48.
Пиарка
13.02.2013 20:09:14
0
3
НЯМА ЛИ ВЪЗРАСТ ЗА ПЕНСИЯ този-Петров,или иска ДА бъде ИЗХВЪРЛЕН,като ИДОЛА си-Рени.
47.
ahahahhaha
23.01.2013 08:42:05
0
1
neznam za6to tolkowa go har toqq petrov az imam 2 god vuv towa dskl i go znam za6toto si pozvolqvat mnogo ne6taaa
4estno kazano e mojej da se har sus(ne znaete tezi kak maltretirat u4inici) a kolkoto to jurnalistkata e bazi nahalnicata ta taq nqma nikwo prawo voab6te da stupwa vuv towa dskl:)))))))
46.
...
04.01.2013 11:07:36
1
2
Това наистина трябва да спре - разни боклуци там, директори и пр, да разиграват инспекторатите и да не могат да ги уволнят. Нужна е нова законова уредба за въвеждане на мандатен принцип при назначаването и освобождаването на директорите на училища. Толкова ли е трудно да се направи това?! И сега нямаше да си играем да обсъждаме този боклук като че ли кой знае какво станало! Вижте тая статия, тя обсъжда точно такива проблеми:
-------------------------
Представители на националното ръководство на училищния синдикат „Подкрепа” заявиха, че никой не може да контролира училищните директори. Бяха цитирани случаи в които директорите на някои училища грубо нарушават закона и никой не им търси сметка. Мнението на синдикалистите е, че трябва да се премине на друга система за избиране или назначаване на директорите и тя да бъде мандатност.

Лидерите на учителския синдикат „Подкрепа” Илиян Петров и Георги Жожев разказаха как СУ „Петър Берон” – Тополовград, директорът задължил подчинените си да си пускат отпуск за Деня на народните будители, когато за цялата страна този ден е почивен и учителите не са длъжни да са в училище.

В други училища директори уволнявали и назначавали по свое усмотрение, което е в разрез с правилника. И това са предимно директори, които нямат необходимият опит да заемат такъв пост.

Освен това делигираните бюджета дават право на директорите да заплашват непослушните, да им намалят заплатите или направо да ги уволняват. Големи нарушения се допускат и при извършване на капиталните ремонти защото такова перо в делигирания бюджет няма.

Според учителския синдикат „Подкрепа”, 4 000 са директорите, които просто са заковани за постовете си и кадърни или не, никой не може да ги мръдне от там. Призива към присъстващите на срещата учители беше да не си мълчат, а да уведомяват съответните органи за подобни нарушения.
45.
!!!
10.12.2012 10:55:10
1
3
ЖАЛБА

От група родители на ученици в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”

За пореден път ръководството на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас показа, че за него няма правила и че личните амбиции на г-жа Рени Николова са над всичко. Въпреки желанието на децата да участват в манифестацията за 24 май и тренировките по време на учебни занятия, водено от емоции, ръководството на училището пренебрегна всеобщия празник и разочарова родители и ученици, като го замести с импровизирано шествие в двора на училището.

Възмущението ни е още по-голямо, тъй като патрон на училището са светите братя Кирил и Методий и отсъствието на възпитаниците му от участие в най-светлия български празник е недопустимо.

Възмутителен е и фактът, че решението е взето еднолично, без мнението на учители, ученици и родители.

Това, за съжаление, не е първата демонстрация на недостижимост и безотговорност от страна на ръководството, но с него чашата на търпението ни преля.

Проваленият финал на учебната година идва след серия от разочарования. Може би това е единственото училище в града, където в началото на учебната година първи и трети клас посещаваха една и съща занималня. Едва след намесата на общината, проблемът беше разрешен. Това е единственото училище в България, където въпреки разпоредбите на Министерство на здравеопазването първокласниците са на две смени. Това е училището, в което умишлено се поддържа едно средно ниво на образование, с цел учениците да не се прехвърлят в по-престижни учебни заведения. Училището, което не толерира и участието на децата в състезания, да не говорим за организация или предварителна подготовка.

Липсва какъвто и да е вътрешен ред в сградата, въпреки че от родителите се събират пари за охрана. По коридорите няма дежурни учители и цари анархия – деца, качени върху радиаторите в коридира, а зад тях широко отворени, необезопасени прозорци. Застрашително се поклащат картини с наполовина счупени стъкла в коридора към стола на учебното заведение. Може би средствата се харчат приоритетно за личен пиар на директорката по местни телевизии и радиа, вместо за образователна дейност и осигуряване на безопасни условия на работа.

Очевидно е, че едно от най-елитните училища някога, се крепи на старата си слава и не се развива по никакъв начин. Не е далеч времето, когато ще остане без ученици, предвид факта, че желаещите да учат в СОУ„Кирил и Методий” намаляват с всяка изминала година. Основната причина е, че вместо с таланта и постиженията на възпитаниците си, то вече е по-известно със своеволията на директорката си.

Похвално е, че се издава училищен вестник, но няма ли учители, които да научат децата на правопис? Ако думата „весник” изписана вместо „вестник” беше сгрешена само на едно място, бихме помислили, че е печатна грешка, но на две места, със сигурност е правописна. На това ли учат децата ни?

На нас ни пука за училището, което възпитава нашите деца! А на вас?

Разчитаме, че ще ни подкрепите за промяна в положителна посока. В противен случай ще бъдем принудени да вземем нещата в свои ръце – най-лесно е да преместим децата си вкупом в друго училище.

С уважение: Група родители

Бургас 24 май 2012 г.



Сподели:
44.
44
09.12.2012 10:28:54
0
2
Из "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ"
___________________
ВЕСЕЛИН МЕТОДИЕВ - бивш министър на образованието и науката – 1997-1999 г.
Налбантов и Веселин Методиев са лични приятели. Налбантов постоянно парадирал и се хвалел с това приятелство. Понякога карал Методиев, когато имал да му съобщи нещо лично, да го направи чрез Инспектората в Бургас. Тогава Методиев се обаждал на тогавашната началничка на РИО Снежана Пренерова и я карал да предаде на Налбантов някаква лична информация – примерно, че щял да идва в Приморско и искал да се види с Налбантов или Налбантов да дойдел в София за да си поговорят. Винаги, когато по някакъв повод говорел с Пренерова, Методиев я питал: “Как е Налбантов? Какво прави?” Карал я да му предаде много поздрави и т. н. С това Налбантов искал да натрие носа на Пренерова – тя трябвало да разбере, че фактически не тя командвала, а той. Пренерова от своя страна умирала от яд, че Налбантов имал такива големи връзки и много се страхувала той да не я измести от поста й.
Налбантов винаги е подчертавал, че министрите са били все негови стари приятели, на които винаги можел да разчита. Специално с В. Методиев отношенията им са били толкова близки, че заедно са сваляли мадами. Много често е разправял за един случай, когато двамата сваляли две студентки и за целта били наели хотелска стая в един хотел в Китен. Тогава министърът бил с едното момиче на едното легло, а Налбантов с другото момиче - в другото легло.
Общо взето Налбантов не останал доволен от министъра, защото бил много вързан и не можел да сваля мацки - така цялата организация на мероприятието се паднала на него. Този случай Налбантов коментирал така:
"Е как може да е толкова вързан бе, станал цял министър, а не може да наебе една путка!? Ох, докога ще съм жив да ги оправям тези некадърници, докога ще ги нося на гърба си!?..."
Той ако бил министър, какви чудеса щял да направи...
Налбантов поддържа приятелски връзки и с Румен Вълчев – бивш зам. министър на образованието (1997 – 1999 г.). Румен Вълчев открито демонстрира неприязненото си отношение към министър Веселин Методиев, казва за него, че бил много прост, за нищо не ставал. През лятото на 1999 г. Румен Вълчев напуска министерството. Казал на Налбантов, че повече не можел да работи с прости хора. Налбантов се съгласил с него – В. Методиев наистина за нищо не ставал - не можел да сваля мацки: “Как може да е толкова вързан бе?! Станал цял министър, а не може да наебе една путка! Аз, ако бях на негово място какви чудеса щях да направя!” и т. н. и т. н. И двамата си попаднали на любимата тема и плюели министъра…
78.
брат'
43.
98
09.12.2012 10:12:17
0
2
67.
Учител-родител
08.12.2012 14:16:02

Рейтинг:
4
Колежки от камерния хор"В защита на Рени",с диригент В Милева и КГеоргиева
молим Ви сменете репертоара си.Няма да помогнете на Рени,само внасяте между нас -напрежение и храните у нея празни илюзии,че ще се върни. Знаем,че Ви е мъчно,но не за нея, а се страхувате.Колективът не търси реванш. Искахме тя да си ходи и сме
УДОВЛЕТВОРЕНИ.
42.
titi
09.12.2012 10:04:56
0
2
3.
Ела
09.12.2012 06:00:16

Рейтинг:
1
Поздравления, народе! Ликуваме в един глас всички! Чудесно е, че изразихте автентична емоция! Най-сетне - край на страха! И ако тук наистина са се осмелили да пишат действащи учителки от "К.и М.", то това е вече нов по рода си героизъм... На всички, омерзени и осквернени от Рени, както и на това хубаво училище, носещо святото име на братята, пожелавам най-доброто оттук нататък!
72.
Коя е Виолета Илиева?
08.12.2012 20:40:42

Рейтинг:
1
Г-жо Илиева, този текст е бил писан и публикуван много преди вие да станете шеф на РИО, следователно не е бил замислян като удар срещу инспектората и началника му, а е бил представян като един от многото преразказани истории чути от Налбантов. Вероятно сте запознати с текста, наясно сте какви глупости е говорел по ваш адрес Налбантов и въпреки това продължавате да го защитавате. Обяснете ни, в името на какво го правите! Нямате ли поне малко чувство за лично достойнство?
_________________
"... 7-8 месеца по-късно имах назначена проверка от инспектората. Аз естествено бях притеснен дали ще се представя добре. Тогава Налбантов ме успокояваше по следния начин: "Не се притеснявай! Разбери, тази инспекторка не идва при теб – тя идва при мен, за да я чукам". Т. е. проверката била фиктивна, само повод за осъществяване на любовна среща. Инспекторката се казваше ВИОЛЕТА ИЛИЕВА – специалист по професионална подготовка. За целта Налбантов състави един много сложен сценарий, по който трябвало да протече проверката: Когато инспекторката дойдела те щели да се заключат в дирекцията, той щял да я напие с алкохол, за да се поотпуснела и след това щял да я съблече и да правят секс. През това време аз трябвало да си карам часовете нормално, както винаги. Към 11 ч. след като часовете ми свършели трябвало да вляза при тях в дирекцията. Те вече щели да са свършили със секса, щели да бъдат облечени и да ме чакат, за да направим разбор на часовете ми и да попълним необходимата документация, все едно че наистина е имало проверка.
Право да си кажа, тогава му повярвах. Мислех си, че всичко ще мине така, както той го е предвидил по сценария. Дори не ме интересуваха моралните аспекти на въпроса. Единственото, което исках, беше тази жена да не влиза в часовете ми и затова искрено се надявах "сценарият" да се осъществи...
За съжаление "сценарият" не се осъществи (то кога ли съм имал късмет). Инспекторката дойде и си проведе проверката по най-прецизен начин. По нищо не личеше, че проверката е фиктивна или повод за осъществяване на любовна среща. Иначе Налбантов казва, че когато останал с нея насаме в дирекцията я бил понатиснал, хванал я тук-там за тялото, но не срещнал отклик и затова я оставил. Според мен много по-вероятно е инспекторката да го е отблъснала още при първите му опити за интимен контакт. Впоследствие, когато станеше въпрос за Виолета Илиева Налбантов се опитваше да наложи мнението, че уж тя много го търсела, но той не й обръщал никакво внимание и затова тя му била обидена. Като цяло това противоречи на стандартните му коментари относно служителките от Инспектората, които общо взето звучат по следния начин: "Тази съм я чукал, а тази не съм я чукал. Тази ми се натиска, ама нямам време да й обърна внимание..." Ясно е, че между Налбантов и Илиева е нямало нищо интимно, а само намерения от негова страна, които така и не са се осъществили."
71.
Бой последен е този!
08.12.2012 19:30:42

Рейтинг:
3
От преждеговорившата става ясно, че се случва нещо необичайно зад кулисите на това уволнение. Въпросната Рени все още не се е предала и води бой... до последната капка кръв. Пустия му кокал, трудно се дава! Моля информираните, дайте повече сведения за случая, за да станем и ние свидетели на тия последни и отчаяни опити на Рени да задържи кокала! Извикайте и рефер ако трябва - да брои за нокаута!
70.
РЕНИ
08.12.2012 18:11:14

Рейтинг:
4
Сти
41.
12345
09.12.2012 10:00:21
0
3
0.
РЕНИ
08.12.2012 18:11:14

Рейтинг:
4
Стига с тази манифестация?! Не разбрахте ли ,че тя бе капката ,с която преля гневът на родителите.
Стига да търсиш вина в Ананиева и Илиева,не са ми приятелки,но поздравявам Илиева.
Оплакваш се ,че "6 месеца живееш в психологически стрес".Нас повече от десетилетие'ежедневно ни стресираш и
мачкаш.Сега пак продължаваш да ни плашиш с решението на съда и твоите приятелки да ни изнудват да правим подписка в твоя подкрепа.
Знаем как се вземат решенията и как ни караш да ги изпълняваме.Сега Казваш,че ние решаваме ,а ти горката изпълняваш нашите решения.Е това, ако не е ЦИНИЗЪМ?!!
Чистачките и техниците сега споделят как ги използваш,като домашни прислужници.
Рени,приеми факта,че няма да си директор.Това което правиш сега не е сила на духа,а липса на капка достойн - иство и ...
Не унижавай приятелките си, не ги вкарвай в циркови изпълнения.
Приеми реалностите и си НАУЧИ УРОКА.
69.
Сбогом Рени!
08.12.2012 15:46:12

Рейтинг:
2
Ко
40.
12654
09.12.2012 09:55:36
0
2
65.
Директорска болест
08.12.2012 08:58:52

Рейтинг:
2
Директорката ви е страдала от т. нар. "директорска болест". Тя е характерна най-вече за директорите на училища, които ако се задържат дълго време на поста си изперкват. Вижте аналогичен случай с директора на СОУ - Приморско:
_______________

Из "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ" - или българското образование такова, каквото го видях...
______________
Налбантов живее в състояние на постоянен страх – мания за преследване или нещо подобно. Той е крайно подозрителен към учителите. Смята, че те са неговите главни врагове. Това били хората, които му желаели злото и постоянно мислели как да го свалят от директорския пост. Във всяко тяхно действие той съзира скрита заплаха за себе си. Затова постоянно следи учителите и иска да разкрие “скритите им замисли” и “коварни планове”, които те крояли против него.
В тази връзка Налбантов не търпи чуждото мнение. Иска всичко да е под негов контрол, да е предварително съгласувано с него. Затова не понася, когато по време на събрания някои учители изкажат някакво собствено, независимо или критично мнение. Това се възприема от него много болезнено, като предателство, едва ли не като покушение срещу живота му. Как можело някои си сульовци-пульовци да си изказват мнението!? Кои са те че да му дават акъл на него – НА САМИЯТ ДИРЕКТОР!? Цял ден Налбантов не е на себе си. В такива моменти се затваря в дирекцията и подтиска мъката си като се налива с алкохол. Обикновено това става в присъствието на определен кръг негови хора, които го успокояват. Основната тема за разговор е поведението на “заговорниците”. Как не ги било срам, кои са те, че да имат претенции, що не си налягат парцалите. Налбантов е направо разярен и дава пълна воля на чувствата си: “Ще ги унищожа бе! Ще ги убия бе! Направо ще ги смачкам тия боклуци! Ще запомнят те кой е Стоян Налбантов! Тия хора трябва да разберат – аз съм директора в това училище и каквото кажа аз това ще става!…Какво повече искат тия хора бе!? Работа им давам, заплата им давам. Ако не съм аз ще умрат от глад. Толкова много съм направил за тях! Как може да са толкова неблагодарни?!” Учителите, за които става въпрос и които Налбантов възприема като заговорници и негови лични врагове са З. Гайкова, Н. Тодорова, П. Пеева, Р. Бъчварова, П. Пеев, Д. Рашева (последната вече не работи в училището) и др. Обикновено в такива случаи “заговорниците” не разбират какви големи мъки са причинили на директора. Те просто са изказали някакво свое собствено мнение без да влагат в това някакви лоши мисли към когото и да е – най-малкото към Налбантов и затова не могат да предположат, че са направили нещо нередно.
В тази връзка много комичен е случаят с Петя Пеева. Нея Налбантов я мрази, само защото му сядала на стола в учителската стая – става въпрос за стола на председателското място, откъдето Налбантов ръководи педагогическите съвети и другите мероприятия в учителската стая. През междучасията и въобще през останалото време, когато няма събрания, на този стол обикновено сяда Пеева. Това се възприема от Налбантов като провокация и предизвикателство срещу него и властта му. Така Пеева му се била подигравала, смята той. “Коя е тя, че да ми сяда на стола бе!? Как може да има такава наглост, да сяда на стола на директора – НА САМИЯ ДИРЕКТОР!?… О неее, тя ще разбере с кого си има работа! Направо ще я унищожа! Тия хора трябва да разберат – един директор има в това училище и тоя директор се казва Стоян Налбантов!”… Но Пеева не знае какви “големи” недоразумения е предизвикала и продължава да си сяда на въпросния стол. Проблемът идва и от това, че няма кой да й каже да не го прави.
Явно е, че при Налбантов са налице симтомите на т. нар. “директорска болест”. Според някои мнения това не е болест, а един вид професионална деформация, но повечето специалисти са на мнение, че “директорската болест” си е чиста проба шизофрения и то в една от нейните тежки форми. Болестта се проявява рано или късно при хората на ръководни длъжности. Всеки, който е общувал с директори е забелязвал, че в определен момент тези хора започват да издишат и да превъртат – нещо им става. Обикновено първите симптоми се проявяват до два-три месеца след като лицето е било назначено на ръководния пост. Именно през този период познатите на болния констатират, че той много се е променил и вече не е същият човек както преди. Това е в резултат на някакви трансформации в мозъчната кора на болния, които го карат да загуби способността си за логически разсъждения и адекватно чувство за реалността около него. Болният започва да живее в някакъв илюзорен свят, който няма нищо общо с реалността. По цял ден прекарва времето си като се възхищава от себе си и се самовъзвеличава: “Как може да съм толкова гениален! Как може да съм толкова велик! Ако не съм аз светът ще пропадне!” Иначе болният е сериозно загрижен за съдбата на околните. Той най-искрено се чуди: ”Какво щяха да правят другите, ако мене ме нямаше! Добре, че съм аз, иначе без менe са заникъде!” Най-искрено той споделя с подчинените си какъв голям късмет са имали с такъв способен шеф като него. И най-важното, той си вярва, че е така. Непрестанно мисли по този въпрос – как можело неговите подчинени да са такива големи късметлии… Болният изцяло загубва способността си за водене на нормален разговор, за диалогичност, за водене на спор с излагането на необходимите доказателства и аргументи. Той е абсолютен монологист, признава само собственото си мнение, собствените си доводи и аргументи, а другите хора… те трябва само да го слушат и да изпълняват. И ако някой се осмели по непредпазливост да му противоречи, става нещо страшно. Тогава болният загубва контрол върху себе си и изпада в някакъв необуздан и първичен бяс. Започва да крещи, да вика, да заплашва. Държи се като малко дете, на което са му взели играчката. В такива случаи трябва да му се извиниш, да му върнеш “играчката” и да кажеш, че повече няма да правиш така – иначе тежко ти, с тебе е свършено… Последиците от тази болест са много тежки. Постепенно болният изцяло загубва човешкия си облик. Той вече не може да изпитва нормални човешки чувства, защото целият му живот е подчинен на една болезнена фикс-идея – как да се задържи на власт, как да властва над другите. Нищо друго не го интересува, защото ако не е на власт животът му загубва всякакъв смисъл… За съжаление тази болест е нелечима, или поне, не е известно някой досега да се е излекувал от нея. Възможно е един ден науката да измисли лекарство против рака, но против “директорската болест” едва ли ще измисли нещо.
64.
joro
07.12.2012 19:43:28

Рейтинг:
2
И на Н
39.
389
07.12.2012 20:34:17
0
2
а някой трябва да ги вкара в правия път, защото не е само тая директорка, която е правела каквото си иска. Време е да се помисли наистина за мандатност на тази длъжност. Ето една статия на Блиц за проблемите с директорите:
-------------------------
Представители на националното ръководство на училищния синдикат „Подкрепа” заявиха, че никой не може да контролира училищните директори. Бяха цитирани случаи в които директорите на някои училища грубо нарушават закона и никой не им търси сметка. Мнението на синдикалистите е, че трябва да се премине на друга система за избиране или назначаване на директорите и тя да бъде мандатност.

Лидерите на учителския синдикат „Подкрепа” Илиян Петров и Георги Жожев разказаха как СУ „Петър Берон” – Тополовград, директорът задължил подчинените си да си пускат отпуск за Деня на народните будители, когато за цялата страна този ден е почивен и учителите не са длъжни да са в училище.

В други училища директори уволнявали и назначавали по свое усмотрение, което е в разрез с правилника. И това са предимно директори, които нямат необходимият опит да заемат такъв пост.

Освен това делигираните бюджета дават право на директорите да заплашват непослушните, да им намалят заплатите или направо да ги уволняват. Големи нарушения се допускат и при извършване на капиталните ремонти защото такова перо в делигирания бюджет няма.

Според учителския синдикат „Подкрепа”, 4 000 са директорите, които просто са заковани за постовете си и кадърни или не, никой не може да ги мръдне от там. Призива към присъстващите на срещата учители беше да не си мълчат, а да уведомяват съответните органи за подобни нарушения.
38.
peter
06.12.2012 13:29:22
0
2
уволнили са най-сетне Рени Hиколова.Radost za Burgas
37.
...
17.06.2012 07:44:19
0
2
Slabo samo gospodin Petrov da e bivsha mutra, pone kato pishete statii neka da sa verni.. az sum biv6a u4eni4ka na u4ili6teto i toi e prekrasen 4ovek.Mislq,4e ne gerdana na Petrov ni kara da mislim,4e e mutra, a pisacite na gospoja Kasabova, 4e e s psihi4ni otkloneniq:)
36.
бивши учиници
16.06.2012 16:34:19
0
2
Завършихме това даскало голяма веселбаНа един пленер в Мелник дойде с тъпкача си студентската и любов.Голям бъзик си направихме избрахме я за мис Мелник.Много се кефеше ама ний повече.На бала на сестра ми в Турция отишла с млад любовник лафел турскиИграела го влюбено а тои като видял младите гаджета не му било до Рени.Яки забавления брато Кво искате от нас
35.
бивши учиници
16.06.2012 16:34:13
0
2
Завършихме това даскало голяма веселбаНа един пленер в Мелник дойде с тъпкача си студентската и любов.Голям бъзик си направихме избрахме я за мис Мелник.Много се кефеше ама ний повече.На бала на сестра ми в Турция отишла с млад любовник лафел турскиИграела го влюбено а тои като видял младите гаджета не му било до Рени.Яки забавления брато Кво искате от нас
34.
....
16.06.2012 11:35:22
0
1
nqmam no6to protiv saita i ne sam zapoznata s problema , no reporterkata i operatorat naistina si proseha boq ili aresta ! Vazmutena sam ot nahalstvoto na gospojata :(
33.
IZROD MONTAEV
16.06.2012 00:33:27
1
3
xaaxax dibel izgonixa li ta e xaxaxa ot 8 godini sam v kima i po golqm izverg ot teb ne bqx vijdal i kakto kaza na abiturentite na dobar 4as taka i nie ti kazvame na dobar 4as !!!
32.
No Name
16.06.2012 00:08:35
0
4
Mazen izryd .. Zaek sum v kima i za edna godina ni poburka napravi ni lydi daje ni zapla6i 4e 6te ni izgoni .AXAx ama mai ti izletq purwa predi nas nali svinq gadna.. Gledam te s kaisiikite v y4ili6te po koridorite mi qde6 ama nqma da se setisx da slojisx edin klimatik v staite .. Ama nali v tvoita ima da si istudqvasx golqmiq guz svinq mrusna ymirai ;))) ;**
31.
No Name
16.06.2012 00:08:35
0
2
Mazen izryd .. Zaek sum v kima i za edna godina ni poburka napravi ni lydi daje ni zapla6i 4e 6te ni izgoni .AXAx ama mai ti izletq purwa predi nas nali svinq gadna.. Gledam te s kaisiikite v y4ili6te po koridorite mi qde6 ama nqma da se setisx da slojisx edin klimatik v staite .. Ama nali v tvoita ima da si istudqvasx golqmiq guz svinq mrusna ymirai ;))) ;**
30.
MAZEN MANQK
13.06.2012 00:43:45
0
4
DA Q MAHAT TUPATA SVINQ :D
29.
Смехория Смехуркова
09.06.2012 12:43:04
0
13
Хайде де,откога чакаме Радка Николова да си отиде,срами училището и постоянно го забърква в скандали,докога!?Станала е за смях,твърди,че е Евродиректорка и човек на честта,що тогава не си отиде достойно и сама?!Изнуди децата да дадат по 5 лв уж за спонсорство,и от 1000 ученика събра 5000 лв,които пари изядоха и изпиха на банкет в ресторанта на хотел,,България,,Да си ходи тази,няма нито вид,нито морал за този пост!!!
28.
99
07.06.2012 15:10:10
1
3
pochivai v mir mila Рени Николова! ne te oceniha na tozi svqt no dano te ocenqt pred bloka na peikite
27.
its not true
06.06.2012 17:10:22
1
4
az sam uchenichka ot 6 klas i reni e mnogo dobra.ako q mahnat neka da slojat nikola petrov za direkrot na uchilishteto.toi e nai gotiniqt chovek i mi prepodava po informciona tehnologiq.
26.
още едно ДЕЖА ВЮ
31.05.2012 22:53:41
3
1
12.05.09
Родители в Бургас ядосани, искали им пари за банкет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=132887
25.
!?+
31.05.2012 22:50:00
1
1
http://www.dnes.bg/stranata/2009/05/14/daskali-sybraha-5-bona-ot-uchenici-za-da-piruvat-carski-v-burgas.70852

ДЕЖА ВЮ???
24.
Север
31.05.2012 16:39:06
5
5
Аз съм бивш ученик на това училище и директорката Рени Николова наистина си е позволявала много неща в ущърб на училището както и заместник директорката госпожа Атанасова.
23.
аз
31.05.2012 08:48:18
1
4
...а си мислех че поне на местно ниво ГЕРБ няма да ни разочароват. Как може причина да си вършиш работата е да си го върнеш на някой?! Уж избирахме разумни и културни хора, а те включват грозни и мръсни същества, наричащи себеси журналисти.
22.
Гражданин
31.05.2012 07:51:04
6
4
Учудвам се, че повечето коментари не са свързани със статията, а със злоба и оплюване към сайта. Ако толкова мразите сайта не го четете и престанете да спамите. Например какво не харесвате в коментар №4 и защо е оценен негативно. Разбирам, че засегнатата страна прелива от злоба и се опитва да неутрализира ефекта от статията. Доколкото знам трябва да има свобода на словото.
21.
до 19
30.05.2012 19:13:13
6
6
Те застаряващите порно звезди са в Besove.com...опс, тя застаряващата порно звезда е една и се нарича Катя/Керанка/ Касабова. Който си плати такава свирка му врътва, че свят му се завива. Ако плати "мазно" каквото и подадат го облизва. Дърта тополовградска шаврантия, хем грозна, хем тъпа, хем нагла :D:D:D
20.
мда
30.05.2012 16:48:48
1
9
" Директорката, която забрани 24 май!" Сега остава да ни призовете да я спрем преди да е забранила още и Коледа, Нова година, 3 март и де що има празник в тая държава, че няма да ни остане нищо за празнуване. Хахахахахаа
19.
до 123
30.05.2012 13:42:24
2
6
каквито родителите, такива и децата- невъзпитани и с претенции, които смятат, че всичко им е позволено, че целия свят им е длъжен и вечно компетентни по всички въпроси. запиши детето си в италианския лицей в СФ, там няма застаряващи порно звезди.
18.
петрова
30.05.2012 12:40:30
2
13
Браво на г-н Петров! Един път някой да си застане на мястото! Преподавател за пример и най- важното човек. Не трепери за мястото си и не се занимава с клюки и интриги, а за Виолета Илиева то се знае самозабравила се инжинерка. Тя не прави сметка, че излага ГЕРБ! Крайно време е да си ходи заедно с АНАНИЕВА! Цял град знае по чия милост е зам.кмет...
17.
no name
30.05.2012 11:31:55
4
11
брей голяма журналистка голяма работа.:):):):) Албена Вулева пасти да яде.То бива простотия и безочие , но мисля че няма с какви думи да се опише.Просто трябва да се измислят специални епитет за "журналистката ", а за началничката на инспектората -само ще кажа 1.как може да наредиш проверка че някой не участвал в манифестация, която не е задължителна и има решение на колективния орган за това.Хайде сега направети си изводите що за началник-подлога на Ананиева става дума
Абе то това учелище з последните години най проверявано се оказа.Който не слуша проверки.Но тое за добро няма каде да сбъркат като толкова ги проверяват и все излизат едни резултати от проверките от рода на няма запетая тук, книгата е закъсана и прочие простоои , но пък за сметка са 20 старници и не се гледа съдържание а обем и брой нарушения.Ама кое ние наред в държавта че и това.Май е време кмета да се намеси като човек с аторитет и да обоздае нечии болни амбиции на зам. кмета си и поръчковите изпълнения на герб Началничката на инспектората.
16.
123
30.05.2012 10:34:17
10
12
Съжалявам, че записах детето си да учи в това училище и със сигурност ще го преместя. Г-жа Николова не става за учител, а още по-малко за директор, по скоро е за застаряваща порнозвезда.
15.
хахаха
30.05.2012 08:53:46
6
16
Божееее, Керанка ...пардон Катя Касабовица и журналистика. Ама, моля Ви се - от продавачка на картофи на пазара в Тополовград да стане журналистка, айде, благодаря...Това безобразно тъпо, изключително нагло и грозно същество ако вземе да се затрие и изчезне със сигурност ще направи услуга на всички бургазлии. Тъпа, грозна, дърта, бездетна и злобна тополовградска пача
14.
ха-ха
30.05.2012 07:00:50
2
18
Касабова и журналистка! Тя чувала ли е нещо за журналистика. Дайте й пари и каквото си поръчате това ще напише.
13.
ха-ха
30.05.2012 07:00:38
2
10
Касабова и журналистка! Тя чувала ли е нещо за журналистика. Дайте й пари и каквото си поръчате това ще напише.
12.
go6o
30.05.2012 06:55:06
2
10
Г-жо Касабова,с това нагло поведение единствено можете да си изпросите боя някъде!
11.
ази бре
29.05.2012 22:48:10
1
8
ами в училището има проверка, хората работят. Какво очаквате- да ви турят трапеза ли? Журналистката няма ли да каже вече чия поръчка изпълнява, че то това е много явно, бе.
10.
наблюдател
29.05.2012 22:11:21
0
13
аз в тоя репортаж видях една проверяваща, но тя не умря от радост като видя Касабова, ами напротив. Но то ръководството на училището е виновно и затова, нали Керанке? Забранява на проверяващите държавни служители да разговарят с вас! Даже ги стресира. хахахаха
9.
от бившите ученици
29.05.2012 22:00:03
0
15
Специални поздравления за г-н Петров! Един от класните стари преподаватели в това училище! Радвам се, че го виждам, макар и в репортаж и в такава ситуация след толкова много години!Бъдете жив и здрав, г-н Петров!
8.
ПОТРЕСЕНА
29.05.2012 21:32:05
2
8
САМОЗАБРАВИЛА СЕ ЕЛХОВСКА СЕЛЯНКА!
7.
тц
29.05.2012 21:16:50
3
16
тц, тц, тц
Направо нямам думи, как пък се не спряхте с глупостите?! Абе нали в предишната статия пишеше, че Славейковото училище имало 133 годишнина? Сега казвате 100- годишен юбилей!Та кое от двете е вярното? Аз както и да ги смятам 133 години не са юбилей, по тази логика всяко училище всяка година ще има някакъм юбилей- 33 годишнина, 34 годишнина... Имам приятелка, която е преподавател в това училище- не ми е споменавала нищо за забрани и заповеди да не се напуска училищния двор. А като майка на първокласник мога да кажа само, че те не участват в манифестациите, защото по това време имат тържества в класните стаи за завършване на първата учебна година. Затова нека разплаканата баба си избърше сълзите и да ги запази за догодина!
6.
tina
29.05.2012 21:11:42
7
4
Ама тази охрана обръща особено внимание на журналистите! Иначе в училището всеки си влиза и излиза когато и както му дойде!
5.
ехо
29.05.2012 20:54:17
5
19
Тази Касабова прави много неприятно впечатление - май точно тя изглежда застаряваща . Доста е смешна и отчаяна в желанието си по някакъв начин да привлича внимание като жена и да поддържа рейтинг като журналист...
4.
Майка
29.05.2012 19:15:55
11
9
За съжаление написаното от Катя Касабова е вярно.Видях с очите си Рени Николова по тениска с надпис "Не на секса!",по време на официален празник на училището.Беше отвратително.
3.
....
29.05.2012 18:59:49
10
16
lele kolko e tupa taq Kasabova nqmam dumi i tova mi bilo jurnalist ....
2.
Джейн
29.05.2012 18:47:00
9
8
Ейййй, браво Касабова!
1.
пухчо
29.05.2012 18:22:47
2
29
Браво Петров! И този път показа, че си пич! Старата генерация си е класа! Това е най - готиния преподавател и наи - готиния пом.директор!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори