×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата за агресията в ОДЗ "Брезичка": Има данни за изтезаване на деца, но няма извършител


Прокуратурата за агресията в ОДЗ "Брезичка": Има данни за изтезаване на деца, но няма извършител
Милена Иванова все още не е привлечена като обвиняем, въпреки че скандалът избухна след кадрите с нейно участие
Тема в развитие
Прокуратурата за агресията в ОДЗ "Брезичка": Има данни за изтезаване на деца, но няма извършител Просветният министър за боя над деца в „Брезичка”: Проявена е непрофесионална толерантност, знаело се е Ето кой е новият директор на ОДЗ „Брезичка“ Нов директор в детска градина „Брезичка" след клипове с насилие срещу деца Психолог: Учителите са затормозени, а децата нямат социална зрялост (ВИДЕО) Родители с призив към кмета Димитър Николов: Не молби за напускане, а дисциплинарно уволнение за персонала от ОДЗ "Брезичка" Светла Петрова - учителката от скандалния клип в ОДЗ "Брезичка: Пръчката беше не за децата, а за народен танц (ВИДЕО) Николай Николов: Синът ми е бит в детската градина с лъжица и канче с храна по главата (ВИДЕО) Прокуратурата погна учителките в ОДЗ "Брезичка" след скандалното видео за насилие над деца Ексклузивно! Учителката от ОДЗ Брезичка проговори пред Флагман.бг След масовите уволнения в ОДЗ "Брезичка": Родителите доволни, психолози ще работят с децата (ВИДЕО) Официално! Кметът уволни директорката на ОДЗ Брезичка, сериозни промени в скандалната забавачница Брутално! Учителка удря и тормози деца в бургаска детска градина (ВИДЕО) Бургазлията, монтирал видеото от ОДЗ „Брезичка“: Мога да пусна и суровите кадри, на тях не се вижда нещо по-различно Учителката Милена Иванова за агресията над деца в ОДЗ "Брезичка": Имах лични проблеми, но не се оправдавам с това! Защо в ОДЗ „Брезичка” няма камери? Двете учителки от скандалния клип саботирали видеонаблюдението Вижте Милена Иванова - учителката от бруталния клип в ОДЗ "Брезичка" Директорът на ОДЗ Брезичка: Потресена съм, но не вярвам друг път да се е случвало(ВИДЕО) Кметът на Бургас за агресията в ОДЗ "Брезичка": Въпросната “учителка” и колежките й трябва да носят наказателна отговорност
виж още
скрий
09 Февруари 2018, Петък, 14:45 ч.
Автор: Флагман.бг

Родители излизат на протест утре от 11:30 ч. пред Община Бургас след агресията в детската градина


Малко повече от седмица след заснетата със скрита камера агресия от страна на възпитателката от ОДЗ "Брезичка" Милена Иванова към поверени на нейните грижи деца прокуратурата образувано досъдебно производство по случая. Становището на държавното обвинение е, че има достатъчно данни за насилие над деца в детската градина. (ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

След приключена проверка по случая е стартирало досъдебно производство по чл. чл. 187 от НК. Той гласи следното: "Който изтезава малолетно или непълнолетно лице, намиращо се под негови грижи или чието възпитание му е възложено, ако извършеното не представлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация, както и с обществено порицание."

Интересното е, че въпреки кадрите, на които ясно се виждат действията на Милена Иванова, до момента няма привлечен обвиняем или обвиняеми.

"Районна прокуратура – Бургас е възложила на разследващи полицейски служители да извършат необходимите процесуално- следствени действия, с цел събиране на доказателства, след което да докладват на наблюдаващия прокурор", съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. 

Припомняме, че утре от 11:30 ч. пред Община Бургас ще се състои протест на родители. Те настояват за дисциплинарно уволнение на персонала в ОДЗ "Брезичка" и поставяне на видеонаблюдение в българските училища и детски градини.  

В категории: Темида


30
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
30
Коментара по темата
30.
Знма, до 26
11.02.2018 00:55:10
2
1
Точно както си го описъл е¡
29.
*********
10.02.2018 08:13:19
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
28.
Те мида
10.02.2018 07:39:54
6
3
Явно прокуратурата е излишен орган. Гражданите и държавните институции да предявяват исковете си направо в съда, където съдии-следователи да извършват разследване и да произнасят присъда. Държавното обвинение отдавна вече не е държавно то и без друго възлага работата на МВР и след това взема началнически решения
Родителите не само трябва да протестират пред общината, чиито зам.кмет по образованието и цялата дирекция образование не са си свършили работата ами и трябва да заведат дела срещу учителките. Делата обаче трябва да са от името на децата ,чрез родителите като техни законни представители. Като гледам клипа една сума от 100 000 лева обезщетение е напълно нормална.
27.
DO 8
10.02.2018 06:02:36
2
3
DA IZBIAT PUBLI4NO VSI4KI NEKADARNI I KORUMPIRANI BOKLUCI.TOVA TRIABVA DA NAPRAVIAT.VZEMETE PRIMER OT RUMANCITE.
26.
ЗА НЕЗНАЯЩИТЕ
10.02.2018 05:49:34
0
8
Много се извинявам ,тази практика не е само при Гугучкова .Във всички детски градини се практикува така.Събират се пари за театър,има договор с театър 5 посещения за 4 посещения се събират пари ,5 посещение е без платно,Но госпожите събират и за 5 посещение и ги предават на директорката и тя си ги прибира за нея .Ако има 100 по 3,4 лева театъра тя си прибира 300,400 от едно посещение.Вземат комисионна от правени на снимки ,календари за Нова Година .Осми март.Комисионни от различни школи -танци ,изобразително изкуство,от екскурзии.Уговарят се с познати и задължават колектива да отиват от там да си закупува дрехи за роботно облекло.Когато колектива поиска обяснение къде са парите ,директорката отговаря ,кои сте Вие да Ви давам обяснение .Жалка картина никой от колектива не смее да каже нищо .Защото хляба и ножа са в нейните ръце.Може да се кажат още много ,много случеи за корупцията ,която се шири по училища и детски градини ,но имали някой да ги прочете и да се промени тази практика .Ректори ,министри ,депотати всички са със мандат ,само директори по училища и градини до пенсия .Трябва и за тях да има мандат от 4,5 години .
25.
Знам !
10.02.2018 03:55:32
0
4
Забравяте Гугучкова,колко пари прави от организирането на ексурзии? Храната за едно пътуване до зоолохическата градина в Айтос е от градинката,автобуса е от градинката,входа за деца е безплатен, а те събират пари? Като питаш за какво отиват парите,отговора е че за медицинска сестра,ами и тя е от същата градинка. Ами колко пари прави от разни театри?ами от коледни тържества? С години едни и същи фотографи снимат.....примерно.
24.
oo
10.02.2018 03:31:53
0
2
haha kolko ste smeshni , snimkata deto ste slojili na milena e kudeto kmeta i vruchva nagrada i ste q orqzali hahahhahaha
23.
Градева
09.02.2018 23:51:01
2
8
Ако прокурори влязът в домовете на директорите ще видят ,каквито плочки и боядисване има в училища и детски градини такива са и в тяхните домове. Дадоха се много права на директорите ,с тези делегирани бюжети,могат да присвояват средства по всички параграфи.Дългото заемане на даден пост или по просто казано срастване със стола , обвързбане с спознати фирми и т.н води до корупция. Затова всички директори ,както министри,депотати трябва да има мандатност,а не както е сега цял живот .Трябва всички директори да се сменят с нови с реален конкурс,не по партийна линия ,пак наши и ваши !
22.
Mr Tzatzarov
09.02.2018 20:36:46
0
5
Ей таз прокуратура как не се самосезира да разледва дали официалните доходи на директорите отговарят на стандарта им на живот? Ми се занимават само с хора дето нямат нито власт нито възможности за рушвети??? Що не направят така че от днешна дата който директор има 5+ годишен стаж да си ходи по живо по здраво? Ама кво да правиш трябва да се краде :)
21.
kon do konia
09.02.2018 20:13:18
1
13
Таралова, Узова, Виолета Илиева, Събка Недева - свински черва, защо директора на отдел "Образование и демографски въпроси" не е уволнена ? Защо кметът си прави "харакири" ?
Кой , нали Общината трябва да прави контрол и да проверява?
Как е възможно това/?
Нима , като е сестра на депутат , кадрувайки по конкурси и "окопала" се в Общината се мисли за вечна?
Помнете, на всеки му идва края и най-вече на тези "калинки"...
20.
родител
09.02.2018 20:08:00
5
16
Драги родители , камерите няма да решат проблема .Не знаете, кой ще гледа тези записи и за какво може да се използват.Камерите ще записват целия режим на вашите деца на педагозите и лелите .Някой ден мое да видите вашите деца в някой порно сайт.Камера трябва да има и в дирекцията ида записва и директорите ,какво правят и те през целия . Тези правила нали са за всички ,ако директорите не се записват ,учителите се чувстват отново дискриминирани.Всички учители искаме Манданост за директорите.Стига толкова едни и същи хора от муцуни от 20 ,30 години .
19.
Джими Хофа
09.02.2018 19:35:16
3
7
Вие потърпевши родители сте пълни мухльовци,протести празни приказки и прочие....трябваше досега да решите проблема както биха го решили истински родители.....
18.
Твърдо ЗА
09.02.2018 18:46:14
2
15
Мандатност за Директорите!!! Няма такова животно вечно директор! Изгубили са всякакви човешки качества и са се овълчили, държат се изключително нагло и просташки с персонало ! То не са обиди то чудо ! Иначе Нула 0 лидерски качества а за ръководни да не говорим! Гола вода, НО членове и големи симпатизанти на гробббб От всичко страдат децата ни !
17.
Има клипче с Млякото
09.02.2018 18:43:42
2
2
има клипче как Новак изнасилва Млякото в панделата
16.
*********
09.02.2018 18:15:27
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
15.
Рокафелер
09.02.2018 18:01:04
11
12
Вдигнете детските такси на 200 лева на дете на месец. Иначе няма никой да ви гледа сополивите изроди. И аз ако бях след 7 часа реване и Аз щях да ви ги шамаросам.
Вие сте богати хора, 70% от вас крият данъци и не плащат другите 30% имате по 3-4 апартамента и земи, някой от вас са милионери обаче плащате НУЛА за учителките.
НУЛА ще и получите.
Общината да спре тази практика на ограбване на персонала на детските градини.
Ако трябва таксувате цигарите и алкохола 50% повече.
14.
Обожател
09.02.2018 17:59:52
0
4
Искам да ти правя бебе, како Милена!
13.
Джордж Майкъл
09.02.2018 17:44:10
8
9
Ако толкова врява вдигахте срещу колите на тротоарите които блокират пешеходците досега да имате чист красив град.

Убитаци, оставете жената да ви блъска сополовоте деца. Нейната заплата е много по малка от тази на милионерчетата които си видят децата за НУЛА пари да им ги гледат бедните учителки.

Учителката трябва да прави минимум 2000 лева а сега е удрят с 400 лева заплати
12.
*********
09.02.2018 17:43:42
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
Фю
09.02.2018 17:41:24
9
9
Децата тряба да плащат минимум 200 лева на месец колкото струва 3 пъти храна и грижи от персонал.
Няма безплатен хотел.
Учителките трябва да имат заплати по 2000 лева и да може да владеят английски перфектно.
10.
Gocho
09.02.2018 17:41:10
1
16
Цяла Бьлгария е една Брезичка !
Има данни за изтезания на целия останал там Народ , но ,,Няма" извьршител !
А иначе , всички знаят за извьршителя !
Ама ...
Ден да дойде - самун да замине !
ПросД народ , бракя ...
ПросД та ... дрьнка !
За тва - нишгиш нееа се опрайте !!!
Робски народ , с робска психика !
Колкото им е лошо , толкова по-добре се чувствуват !
Наистина ....
Лош , ама мнооо лош матрял остана там !
С поздрави от Вануату !
Тука канибалите са по-добри от вашия Бойко Борисов и шайката му !!!
Хак да ви е ... !
9.
Друг въпрос
09.02.2018 17:37:57
5
15
А дела за директорите ще има ли? Тях няма ли кой да ги снима че се държат с персонала си по същия начин както тази учителка с децата. Ама те са богопомазани - пардон помазани от партията. Я вижте по колко десетилетия са директори - все едно те са основали детската градина и е тяхна до пенсия! Защо претоварват песонала ? Кой мислите че е докарал тая учителка в това психическо състояние при положение че :

1- броя на децата в група зависи от директора

2 - броя на учителите в група зависи от директора

3 - броя на помощник възпитателите в гурпата зависи от директора

4- натоварването на учителя зависи от директора (дали ще украсява градината - колко тържества ще има и кой учители ще ги организират в кой проекти кои учители ще учасъват и т.н.)

Не оправдавам учителките но е вдино че психическото им състояние е зле.А си има причина за да е такова = прочетете по горе:) Успех с прокарването на идеята за мандатност на директорите. Хващам се на бас че нито общината нито кмета ще ви я приеме понеже става въпрос са много крадене. А където се краде трябва да са наши хора без мандатност!
8.
Въпрос
09.02.2018 17:27:52
4
11
Какво трябва да направят родителите за да види прокоратурата че има извършители. Дела ли трябва да завеждат, какво...?
7.
до 6
09.02.2018 17:21:48
4
11
Гледай пак клиповете. Имаме и нова очна болница , може да я посетиш
6.
Хйха
09.02.2018 17:14:33
9
12
И какво като идат на протест? Градината не е задължителна. Като не им харесва- плащат на частен детегледач. Аз така и не видях насилие в клипа. Видях една истерична жена и чух детски смях.
5.
Адвокат на дявола
09.02.2018 17:13:15
6
8
А най- големите Извършители на престъпления са ПРОКУРОРИТЕ ,които с ТАРИКАТЛЪК И НОМЕРА прикриват МАЛКИТЕ И ДРЕБНИ ИЗВЪРШИТЕЛИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?

АМА ТАКА Е ,ЗАЩОТО НИЕ ИМ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА ПРАВЯТ ТАКА?
4.
Специалистът
09.02.2018 17:05:08
6
8
А в май най-добрият град за имотни измами ,на един ПИШМАН ПОЛИЦАЙ ,тъщата се спука да краде чужди НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ ....А ПРОКУРАТУРАТА ДА ТВЪРДИ ,ЧЕ ИЗВЪРШИТЕЛ НЯМА ?

СРАШЕН ТАНДЕМ СА ПРОКУРОРИТЕ ....ЕЛГИНА ЧАЛЪМОВА+МИЛЕНА СТОЙЧЕВА=ЕМИЛ ХРИСТОВ от АП-Бургас
3.
236
09.02.2018 17:02:24
3
12
Е, как да няма извършител като се вижда от филма кой е извършителя
2.
*********
09.02.2018 16:59:53
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
"Амсълак БУЛГАР от Айтос"
09.02.2018 16:56:57
5
11
Не допускайте да ви заблудят и измамят при нотариус Бисер ДЕМИРЕВ

СЛЕД ТОВА ЦЯЛА "ГВАРДИЯ" ОТ ДОБРЕ ОБУЧЕНИ ПРОКУРОРИ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ВИ ЛЪЖАТ И ЗАБЛУЖДАВАТ ОТНОВО....И ОТНОВО....И ОТНОВО ДОКАТО НЕ ВИ ПИСТНЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ НАВСЯКЪДЕ В "НЕРАБОТЕЩИТЕ ИНСТИТУЦИЙ"
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори