×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Психолог: Учителите са затормозени, а децата нямат социална зрялост (ВИДЕО)


Психолог: Учителите са затормозени, а децата нямат социална зрялост (ВИДЕО)
Тема в развитие
Прокуратурата за агресията в ОДЗ "Брезичка": Има данни за изтезаване на деца, но няма извършител Просветният министър за боя над деца в „Брезичка”: Проявена е непрофесионална толерантност, знаело се е Ето кой е новият директор на ОДЗ „Брезичка“ Нов директор в детска градина „Брезичка" след клипове с насилие срещу деца Психолог: Учителите са затормозени, а децата нямат социална зрялост (ВИДЕО) Родители с призив към кмета Димитър Николов: Не молби за напускане, а дисциплинарно уволнение за персонала от ОДЗ "Брезичка" Светла Петрова - учителката от скандалния клип в ОДЗ "Брезичка: Пръчката беше не за децата, а за народен танц (ВИДЕО) Николай Николов: Синът ми е бит в детската градина с лъжица и канче с храна по главата (ВИДЕО) Прокуратурата погна учителките в ОДЗ "Брезичка" след скандалното видео за насилие над деца Ексклузивно! Учителката от ОДЗ Брезичка проговори пред Флагман.бг След масовите уволнения в ОДЗ "Брезичка": Родителите доволни, психолози ще работят с децата (ВИДЕО) Официално! Кметът уволни директорката на ОДЗ Брезичка, сериозни промени в скандалната забавачница Брутално! Учителка удря и тормози деца в бургаска детска градина (ВИДЕО) Бургазлията, монтирал видеото от ОДЗ „Брезичка“: Мога да пусна и суровите кадри, на тях не се вижда нещо по-различно Учителката Милена Иванова за агресията над деца в ОДЗ "Брезичка": Имах лични проблеми, но не се оправдавам с това! Защо в ОДЗ „Брезичка” няма камери? Двете учителки от скандалния клип саботирали видеонаблюдението Вижте Милена Иванова - учителката от бруталния клип в ОДЗ "Брезичка" Директорът на ОДЗ Брезичка: Потресена съм, но не вярвам друг път да се е случвало(ВИДЕО) Кметът на Бургас за агресията в ОДЗ "Брезичка": Въпросната “учителка” и колежките й трябва да носят наказателна отговорност
виж още
скрий
04 Февруари 2018, Неделя, 12:27 ч.
Източник: Нова

Какво кара възпитателите в детските градини да превишават правата си?

"Ситуацията в детските градини е променена. От една страна, децата там нямат социална емоционална зрялост като поведение и речеви умения. От друга страна, учителите са силно затормозени". Това заяви за "Събуди се" психологът Ани Владимирова дни, след като се разрази скандалът с бургаската детска градина "Брезичка", в която беше записано как възпитателки крещят и посягат на децата.

"Възпитателите имат нисък социален статус. Те вече не са обект на респект нито от страна на родителите, нито от страна на обществото. Това води до състояние на тревожност и те изгубват самоконтрол", допълни психологът.

Директорката на столичната детска градина "Детски рай" Мария Йорданова призова да се гледа на случилото се като на инцидент.

"Не искам да гледам на това като на тенденция. Това не е практиката в детската градина", смята тя.



В категории: Животът


9
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 0
9
Коментара по темата
9.
До психопата
04.02.2018 20:13:18
2
1
Когато човек обича професията и най-вече децата не поставя въпроса дали да си го изкара на тях или не че не е възнаграден както трябва Има синдикати ,институции които защитават правата на учителите. Но не е това начина да осакатяваш дете за цял живот.
8.
до 6
04.02.2018 15:51:49
0
0
А би ли дала пример и с цената на западните детски забавачници? Защо премълчаваш факта, че гледат по 10 деца ама това удоволствие струва по 700-800 евро на родителите.
7.
Психолог
04.02.2018 15:41:00
1
1
А какво ще стане от тук нататък с крехката детска психика на тормозените деца. Какви граждани ще станат те, плахи, затворени, заекващи....Децата са си деца, те нямат развита волева психика като възрастните.
6.
Lili
04.02.2018 15:26:15
1
4
Аз бих дала пример със западните страни,където 1 учителка се грижи за под 10 деца,но за жалост тук действителността е друга.
5.
Психолог
04.02.2018 15:01:44
2
3
Децата нямали социална зрялост!? Алоооо, ми те за това са деца. Бахти и 'психолозите'.
4.
До 3
04.02.2018 12:22:01
1
4
А родителите дали ще са съгласни да плащат заплата на втора учителка, което за 12 часа на ден ще дойде поне 50лв месечно на родител?
Главните проблеми на градините са два ниско квалифицирания персонал в сравнение с променящите се деца и по важният поне 30% от децата нямат възпитание и никаква социални умения, като хванати от гората.
3.
Разбира се
04.02.2018 12:11:57
0
4
Разбира се, че не трябва да се държи така една учителка! И само садист би твърдял образтнотп. НО истината е, че нито е здравословно 30 + деца да помещават едно помещение в продължение на 12 часа, нито е функционално. Физически няма как да успееш да обгрижиш 30 деца накуп. И намалянето на бройката в групите няма как да се случи, докато родителите не спрат да настояват и да се борят със зъби и нокти за определени детски градини,от което следва огромната безумна бройка на децата в групите. Може да се помисли за двама учителя на смяна в тези групи, това ще даде много повече внимание на нашите деца. При прптестите това, според мен, трябва да бъде едно от основните ни искания!
2.
Me
04.02.2018 11:02:57
4
8
Не се излагайте! Това, че децата са повече, не значи, че учителките трябва да се държат с тях като с животни! Това, че родителите не ги уважават е пълна глупост. Не ги уважават като почнат с изцепките. А изцепки има навсякъде и са много малко истинксите педагози. Как едни учителки имат прекрасни групи с по 30 деца,обръщат внимание на всяко, и се отнасят с много любов към всяко, а други със същият брой деца бият, играят на мълчанка, забраняват играта, пиенето на вода и ги унижават? Не всеки става за учител! Трябва да обичаш децата за такава работа!
1.
Така
04.02.2018 09:43:54
2
18
Така е. Проблемът не е в заплатите на учителките, защото много се изписа за това, нито в камерите. Проблемът е в бройката на децата. Ако искате децата да бъдат внимателно обгрижвани, то те трябва да са максимум 20 в група с един учител. А само да ви кажа, че леличките(пом. възпитателите) много, изключително рядко са заедно с учителите в групата, защото имат доста работа да хигиенизират детската градина. Засичат се само, когато сервират храна на децата. Много са децата. А това няма как да се промени, защото постоянно се вкарват деца над бройката. Всички родители искат точно в определена градина и се борят в всички методи за това. Ппсле същите тези родители роптаят за високата бройка от 38 деца...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жена е с прорезни рани, мъжът й я замерил с порцеланова чиния Жертвата, която е на 64 години, е получила медицинска помощ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори