×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата погна учителките в ОДЗ "Брезичка" след скандалното видео за насилие над деца


Прокуратурата погна учителките в ОДЗ "Брезичка" след скандалното видео за насилие над деца
Тема в развитие
Прокуратурата за агресията в ОДЗ "Брезичка": Има данни за изтезаване на деца, но няма извършител Просветният министър за боя над деца в „Брезичка”: Проявена е непрофесионална толерантност, знаело се е Ето кой е новият директор на ОДЗ „Брезичка“ Нов директор в детска градина „Брезичка" след клипове с насилие срещу деца Психолог: Учителите са затормозени, а децата нямат социална зрялост (ВИДЕО) Родители с призив към кмета Димитър Николов: Не молби за напускане, а дисциплинарно уволнение за персонала от ОДЗ "Брезичка" Светла Петрова - учителката от скандалния клип в ОДЗ "Брезичка: Пръчката беше не за децата, а за народен танц (ВИДЕО) Николай Николов: Синът ми е бит в детската градина с лъжица и канче с храна по главата (ВИДЕО) Прокуратурата погна учителките в ОДЗ "Брезичка" след скандалното видео за насилие над деца Ексклузивно! Учителката от ОДЗ Брезичка проговори пред Флагман.бг След масовите уволнения в ОДЗ "Брезичка": Родителите доволни, психолози ще работят с децата (ВИДЕО) Официално! Кметът уволни директорката на ОДЗ Брезичка, сериозни промени в скандалната забавачница Брутално! Учителка удря и тормози деца в бургаска детска градина (ВИДЕО) Бургазлията, монтирал видеото от ОДЗ „Брезичка“: Мога да пусна и суровите кадри, на тях не се вижда нещо по-различно Учителката Милена Иванова за агресията над деца в ОДЗ "Брезичка": Имах лични проблеми, но не се оправдавам с това! Защо в ОДЗ „Брезичка” няма камери? Двете учителки от скандалния клип саботирали видеонаблюдението Вижте Милена Иванова - учителката от бруталния клип в ОДЗ "Брезичка" Директорът на ОДЗ Брезичка: Потресена съм, но не вярвам друг път да се е случвало(ВИДЕО) Кметът на Бургас за агресията в ОДЗ "Брезичка": Въпросната “учителка” и колежките й трябва да носят наказателна отговорност
виж още
скрий
01 Февруари 2018, Четвъртък, 15:17 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Емел МАХМУД

Полицията и "Закрила на детето" започват разследване по случая


Районна прокуратура – Бургас се самосезира по журналистически материали, показващи проявено насилие от страна на учителка в детска градина над деца. Изпълнението на проверката е възложено на служители на ОД на МВР – Бургас и Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“ гр. Бургас. В хода на проверката трябва да бъде установено на коя дата и къде са се случили събитията, съдържащи се в журналистическите материали; кои са възпитателките (учителките), извършили противозаконните действия, нарушаващи телесната неприкосновеност на малолетните, кои са децата.

Проверката трябва да установи кои са родителите на малолетните и от тях да бъдат снети писмени сведения, с оглед изясняване на следните обстоятелства: констатирани ли са увреждания по тялото и лицата на децата, преглеждани ли са те от съдебен лекар; в тази връзка при установяване на документи, удостоверяващи телесни увреждания - да бъдат приложени по проверката; споделяли ли са децата за инцидента, запознати ли са родителите със случилото се; какво точно са споделили децата и уведомено ли е за това ръководството на детската градина, органите на МВР и социалните служби.
Трябва да бъдат разпитани и всички учители, медицински работници и директора на детската градина с оглед предмета на проверката.

На Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“ е разпоредено да изготви доклад, с оглед изложеното в журналистическите материали.

Проверката трябва да бъде извършена в срок от 10 дни.

След приключване на проверката установеното по нея трябва да бъде докладвано на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи действия.

В категории: Темида


16
Коментара
Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
16
Коментара по темата
16.
До Любомир ПЕТРОВ ръководител на АП-Бургас
02.02.2018 10:48:27
2
3
А ПРОКУРАТУРАТА докога ще си мълчи за ОПГ/организираната престъпна група / от хора от АЙТОС ,занимаващи се с ИМОТНИ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ С ФАЛШИВА ЛИЧНА КАРТА ,но при Нотариус Бисер ДЕМИРЕВ 324 Айтос

Емил ХРИСТОВ от АП-БУРГАС ,е наистина много добър в разкриването на ОПГ пр.2044 по описа на АП-БУРГАС
15.
До Любомир ПЕТРОВ ръководител на АП-Бургас
02.02.2018 10:47:44
3
2
А ПРОКУРАТУРАТА докога ще си мълчи за ОПГ/организираната престъпна група / от хора от АЙТОС ,занимаващи се с ИМОТНИ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ С ФАЛШИВА ЛИЧНА КАРТА ,но при Нотариус Бисер ДЕМИРЕВ 324 Айтос

Емил ХРИСТОВ от АП-БУРГАС ,е наистина много добър в разкриването на ОПГ пр.2044 по описа на АП-БУРГАС
14.
od
02.02.2018 08:50:28
2
4
Нали искате сигнал? Ето: във всички държавни и общински структури, вкл. детски градини, училища, предприятия, читалища работят пенсионери? Защо не ги махате с пенсии и заплати, а на тяхно място да сложите млади и образовани хора? А в областта и съставните общини положението е направо трагично! Докога?????
13.
решението е
01.02.2018 22:08:56
2
6
Таралова да се маха
12.
До 1ви
01.02.2018 20:13:14
2
3
Спокойно! Ако трябва и когато му дойде времето,и на теб някой нещо ще ти сложи! Ако не правиш нищо нередно,няма за какво да си притеснен!
11.
БЪЛГАРИЯ - 681 г.
01.02.2018 17:54:44
3
7
Всички които сме съпричастни към битите и тормозени дечица, трябва да знаете, че нито родителите, нито Съда, нито хората ще ги накажат тези престъпнички - заради дечицата наказва най-вече Господ и то много жестоко! Който се е заял с малко дете, хубаво не е видял! Помнете ми думите!
10.
Родител
01.02.2018 17:07:11
4
7
Много сплотен колектив! Страх голям от камери, че и те самите не са адекватни към двцата в техните си групи. Чист късмет е, че някой не им е дигнал мерника да ги запише! Там само любовчийки работят.
Затова и коментарите тук сами си ги пишат!
9.
9
01.02.2018 16:21:47
2
5
Не районна, а любовна прокуратура.
8.
До 7 Ана
01.02.2018 16:18:06
4
12
Ми що не сложите и на лекарите и на полицайте камерки? Интересни кадри ще има що само на учителите? Давайте навсякъде камери то за хубарво нали тъй. И у вас да сложим да видим мъжа ти върши ли си задълженията или трябва някой да го замести:)
7.
Ана
01.02.2018 15:24:05
6
7
Напротив,камерите са решение! И мен на раб.място ме снимат,но не протестирам.Общината де ослушва нещо.Пари ли няма?Ако трябва ние да съберем както купуваме всичко всяка година.
6.
до 3
01.02.2018 15:11:24
6
14
или ако искаш,иди сложи на чичко кмет една скрита,уж да гледаш как работи. Какво мислиш ще ти се случи,а???Ама хората щото беззащитни,дай да ги мачкаме.Не я защитавам,ако е виновна ще си понесе наказанията.Но камерите не са решение.А утре пак ще се питаме що няма учители.Ето за това
5.
до 3
01.02.2018 15:02:30
4
14
А ти би ли бил съгласен някой да слага камери където работиш или живееш и без да знаеш да те снима,а???
4.
Ана
01.02.2018 14:39:19
4
11
А кога ще сложат ЗАКОННИ камери най-накрая? В Несебър отдавна има камери.Децата кротуват,вижда се на записът.Не заслужават удари по главата.А сега в карантината за грипа уж нямат право да сливат групи само че аз всеки ден виждам,че децата ни не слизат от нашата стая на втори етаж,а са долу в другата група.Така е удобно за госпожите и като яма е достъп минават метър.Не са им по-малки заплатите от нашите.Работното им време е 5 часа+огромни отпуски.Никакви компромиси за тях не правя!
3.
до 1 и 2
01.02.2018 13:30:05
5
14
На вас нормално ли ви струва това държание . Аз не си посягам на детето тя имала лични проблеми ,еми ако аз имам лични проблеми и ти издумкам един винкел в тиквата .
2.
az
01.02.2018 13:02:43
11
12
Най-точното мнение за цял ден...Никой няма право да слага незаконно камери,освен това е поставена явно с помоща на детето.Но никой не гледа това,до там сме стигнали.Най-лесно е да уволним учителката,да я оплюем...А децата ни са най-добрите...Жалки бургаски некадърници
1.
Prokuror
01.02.2018 12:31:29
14
17
А прокуратурата няма ли да се самосезира че е незаконно да се слагат специални разузнавателни средства и този който го е направил трябва да бъде съден! Ми то утре някой педофил може да сложи в детската тоалетна камерка! А защо няма всяка сутрин по един разледващ като идват децата в градината да се позаинтересува как така някое идва насинена но оправданието е - ми то падна или брат/сестра му го удари:)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов
Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори